Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ԵՎ ՀՀ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 200 ...

 

 

040.0765.220708

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

5 հունիսի 2008 թվականի N 765-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 3596:2000          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|34. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Չօճառացվող նյութի     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում. Դիէթիլ եթերի |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |օգտագործմամբ          |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |լուծահանման մեթոդ     |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |դիէթիլ եթերի           |          |          |

|    |                      |օգտագործմամբ           |          |          |

|    |                      |լուծահանման միջոցով    |          |          |

|    |                      |չօճառացվող նյութի      |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի         |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 660:1996           |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|35. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Թթվային թվի և         |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |թթվայնության որոշում  |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |                      |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |թթվային թվի և          |          |          |

|    |                      |թթվայնության որոշման   |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 662:1998           |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|36. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Խոնավության և  ցնդող  |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |նյութերի              |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |պարունակության որոշում|կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |                      |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |խոնավության և  ցնդող   |          |          |

|    |                      |նյութերի պարունակության|          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 5555:2001          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|37. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |Նմուշառում            |ներդաշնակ կենդանական և |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |բուսական ճարպերում և   |թյուն     |          |

|    |                      |յուղերում նմուշառման   |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 6886:2006          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|38. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Օքսիդացման նկատմամբ   |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |կայունության որոշում  |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |(օքսիդացման արագացված |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |մեթոդ)                |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |օքսիդացման նկատմամբ    |          |          |

|    |                      |կայունության որոշման   |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 5509:2000          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|39. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Ճարպաթթուների մեթիլ   |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |եթերների              |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |նախապատրաստում        |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |                      |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |ճարպային թթուների մեթիլ|          |          |

|    |                      |եթերների նախապատրաստման|          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 3960:2007          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|40. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Գերօքսիդային թվի      |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում. Յոդաչափական  |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |(դիտողական) որոշում   |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |ըստ վերջնակետի        |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |գերօքսիդային թվի       |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Միս և  մսամթերք.      |ԻՍՕ 3496:1994          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|41. |Հիդրօքսիպրոլինի       |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |զանգվածային մասի      |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում               |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |մսում և  մսամթերքում   |          |          |

|    |                      |հիդրօքսիպրոլինի        |          |          |

|    |                      |զանգվածային մասի       |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Միս և  մսամթերք. pH-ի |ԻՍՕ 2917:1999          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|42. |չափում                |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |                      |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |մսում և  մսամթերքում   |          |          |

|    |                      |pH-ի չափման մեթոդի     |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Միս և  մսամթերք.      |ԻՍՕ 1442:1997          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|43. |Խոնավության           |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |զանգվածային մասի      |ներդաշնակ մսում և      |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում               |մսամթերքում խոնավության|թյուն     |          |

|    |                      |զանգվածային մասի       |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 7218:2007          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|44. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Ընդհանուր պահանջներ և |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |ցուցումներ            |սննդամթերքի և          |ՀՀ առողջա-|          |

|    |մանրէաբանական         |անասնակերի             |պահության |          |

|    |հետազոտությունների    |մանրէաբանական          |նախարարու-|          |

|    |համար                 |հետազոտությունների     |թյուն     |          |

|    |                      |համար ընդհանուր        |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |                      |պահանջների և           |տնտեսութ- |          |

|    |                      |ցուցումների վերաբերյալ |յան       |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |նախարարու-|          |

|    |                      |մշակում հավանության    |թյուն     |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 6579:2002          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|45. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Salmonella բակտերիայի |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |հայտնաբերման          |սննդամթերքում և        |ՀՀ առողջա-|          |

|    |հորիզոնական մեթոդ     |անասնակերում Salmonella|պահության |          |

|    |                      |բակտերիայի հայտնաբերման|նախարարու-|          |

|    |                      |հորիզոնական մեթոդի     |թյուն     |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |                      |մշակում հավանության    |տնտեսութ- |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |յան       |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |նախարարու-|          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |թյուն     |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին և |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 6888-1:1999        |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|46. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Կոագուլադրական        |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |ստաֆիլակոկների        |սննդամթերքում և        |ՀՀ առողջա-|          |

|    |հայտնաբերման          |անասնակերում           |պահության |          |

|    |հորիզոնական մեթոդ.    |կոագուլադրական         |նախարարու-|          |

|    |Staphylococcus aureus |ստաֆիլակոկերի          |թյուն     |          |

|    |և  այլ տեսակներ) Մաս  |(Staphylococcus aureus |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |1. Բեյրդ-Պարկերի      |և  այլ տեսակներ)       |տնտեսութ- |          |

|    |ագարային միջավայրի    |հայտնաբերման           |յան       |          |

|    |կիրառման մեթոդ        |հորիզոնական մեթոդի     |նախարարու-|          |

|    |                      |(Բեյրդ-Պարկերի         |թյուն     |          |

|    |                      |ագարային միջավայրի     |          |          |

|    |                      |կիրառման մեթոդի)       |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին և |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 6888-2:1999        |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|47. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Կոագուլադրական        |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |ստաֆիլակոկների        |սննդամթերքում և        |ՀՀ առողջա-|          |

|    |հայտնաբերման          |անասնակերում           |պահության |          |

|    |հորիզոնական մեթոդ     |(ճագարների պլազմայի    |նախարարու-|          |

|    |(Staphylococcus       |ֆիբրինոգենի ագարի      |թյուն     |          |

|    |aureus և  այլ         |միջավայրի կիրառման     |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |տեսակներ). Մաս 2.     |մեթոդ) կագուլադրական   |տնտեսութ- |          |

|    |Ճագարների պլազմայի    |ստաֆիլակոկերի          |յան       |          |

|    |ֆիբրինոգենի ագարի     |(Staphylococcus aureus |նախարարու-|          |

|    |միջավայրի կիրառման    |և  այլ տեսակներ)       |թյուն     |          |

|    |մեթոդ                 |հայտնաբերման           |          |          |

|    |                      |հորիզոնական մեթոդի)    |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին և |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 6888-3:2003        |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|48. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Կոագուլադրական        |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |ստաֆիլակոկերի         |սննդամթերքում և        |ՀՀ առողջա-|          |

|    |հայտնաբերման          |անասնակերում (փոքր     |պահության |          |

|    |հորիզոնական մեթոդ     |քանակների հայտնաբերում |նախարարու-|          |

|    |(Staphylococcus       |և  MPN մեթոդ)          |թյուն     |          |

|    |aureus և  այլ         |կագուլադրական          |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |տեսակներ). Մաս 3.     |ստաֆիլակոկերի          |տնտեսութ- |          |

|    |Փոքր քանակների        |(Staphylococcus aureus |յան       |          |

|    |հայտնաբերում և  MPN   |և  այլ տեսակներ)       |նախարարու-|          |

|    |մեթոդ                 |հայտնաբերման           |թյուն     |          |

|    |                      |հորիզոնական մեթոդի)    |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին և |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 7251:2005          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|49. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Escherichid coli-ի    |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |հայտնաբերման և        |սննդամթերքում և        |ՀՀ առողջա-|          |

|    |հաշվարկման հորիզոնական|անասնակերում           |պահության |          |

|    |մեթոդ. Առավել ճշգրիտ  |Escherichid coli-ի     |նախարարու-|          |

|    |քանակական մեթոդ       |հայտնաբերման և         |թյուն     |          |

|    |                      |հաշվարկման հորիզոնական |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |տնտեսութ- |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |յան       |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |նախարարու-|          |

|    |                      |ՀՀ կառավարության 2007թ.|թյուն     |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին և |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 4831:2006          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|50. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |ներդաշնակ կաթում,      |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Կոլիձևերի             |կաթնամթերքում          |թյուն     |          |

|    |հայտնաբերման և        |կոլիձևերի  հայտնաբերման|ՀՀ առողջա-|          |

|    |հաշվարկման հորիզոնական|մեթոդի ազգային         |պահության |          |

|    |մեթոդ. Առավել ճշգրիտ  |ստանդարտի մշակում      |նախարարու-|          |

|    |քանակական մեթոդ       |հավանության մեթոդով`   |թյուն     |          |

|    |                      |ՀՀ կառավարության       |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |                      |2007 թ. դեկտեմբերի 21-ի|տնտեսութ- |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |յան       |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |նախարարու-|          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |թյուն     |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 4832:2006          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|51. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Կոլիձևերի  հաշվարկման |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |հորիզոնական մեթոդ.    |սննդամթերքում և        |ՀՀ առողջա-|          |

|    |Գաղութների հաշվարկում |անասնակերում գաղութների|պահության |          |

|    |                      |հաշվարկումով կոլիձևերի |նախարարու-|          |

|    |                      |հաշվարկման հորիզոնական |թյուն     |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |ՀՀ գյուղա-|          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |տնտեսութ- |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|յան       |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |նախարարու-|          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |թյուն     |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին և |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերքի և         |ԻՍՕ 7937-2004          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|52. |անասնակերի            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |մանրէաբանություն.     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Clostridium           |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |perfringens-ի         |գարեջրում Clostridium  |ՀՀ առողջա-|          |

|    |հաշվարկման հորիզոնական|perfringens-ի որոշման  |պահության |          |

|    |մեթոդ. Գաղութների     |մեթոդի ազգային         |նախարարու-|          |

|    |հաշվարկման մեթոդ      |ստանդարտի մշակում      |թյուն     |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|ՀՀ գյուղա-|          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |տնտեսութ- |          |

|    |                      |հունվարի 11-ի N 44-Ն   |յան       |          |

|    |                      |որոշմամբ հաստատված`    |նախարարու-|          |

|    |                      |գարեջրի և  դրա         |թյուն     |          |

|    |                      |արտադրության վերաբերյալ|          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սննդամթերք.           |ԻՍՕ 16050-2003         |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|53. |Հացահատիկում,         |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |ընկուզեղենում և  դրանց|վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |վերամշակումից ստացված |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |մթերքներում B1        |գարեջրում              |ՀՀ առողջա-|          |

|    |աֆլատոքսինի և  B1, B2,|աֆլատոքսինների որոշման |պահության |          |

|    |G1 և  G2              |մեթոդի ազգային         |նախարարու-|          |

|    |աֆլատոքսինների        |ստանդարտի մշակում      |թյուն     |          |

|    |ընդհանուր             |հավանության մեթոդով` ՀՀ|ՀՀ գյուղա-|          |

|    |պարունակությունների   |կառավարության 2007 թ.  |տնտեսութ- |          |

|    |որոշում.              |հունվարի 11-ի N 44-Ն   |յան       |          |

|    |Բարձրարդյունավետ      |որոշմամբ հաստատված`    |նախարարու-|          |

|    |հեղուկ քրոմատագրման   |գարեջրի և  դրա         |թյուն     |          |

|    |մեթոդ                 |արտադրության վերաբերյալ|          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սուրճ. Կոֆեինի        |ԻՍՕ 10095:1992         |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|54. |զանգվածային մասի      |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |որոշում.              |ներդաշնակ` սուրճում    |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Բարձրարդյունավետ      |բարձրարդյունավետ       |թյուն     |          |

|    |հեղուկային            |հեղուկային քրոմատագրման|          |          |

|    |քրոմատագրման մեթոդ    |մեթոդով կոֆեինի        |          |          |

|    |                      |զանգվածային մասի       |          |          |

|    |                      |որոշման ազգային        |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Սուրճի նմուշառիչներ   |ԻՍՕ 6666:1983          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|55. |                      |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |                      |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |սուրճի նմուշառիչների   |          |          |

|    |                      |վերաբերյալ պահանջների  |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով                |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Լուծվող սուրճ.        |ԻՍՕ 3726:1983          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|56. |Զանգվածի կորստի       |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |որոշումը 70oC         |ներդաշնակ լուծվող      |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |ջերմաստիճանի և  ցածր  |սուրճում 70oC          |թյուն     |          |

|    |ճնշման պայմաններում   |ջերմաստիճանի և  ցածր   |          |          |

|    |                      |ճնշման պայմաններում    |          |          |

|    |                      |զանգվածի կորստի որոշման|          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Հացահատիկներ և        |ԻՍՕ 6639-1:1986        |ՀՀ գյուղա-|օգոստոսի  |

|57. |ընդեղեն. Միջատներով   |միջազգային ստանդարտին  |տնտեսութ- |1-ին      |

|    |թաքնված վարակվածության|ներդաշնակ հացահատիկների|յան       |տասնօրյակ |

|    |որոշում. Մաս 1.       |և  ընդեղենի միջատներով |նախարարու-|          |

|    |Ընդհանուր սկզբունքներ |թաքնված վարակվածության |թյուն     |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |հունվարի 11-ի N 22-Ն   |          |          |

|    |                      |որոշմամբ հաստատված`    |          |          |

|    |                      |հացահատիկին, դրա       |          |          |

|    |                      |արտադրմանը, պահմանը,   |          |          |

|    |                      |վերամշակմանը և         |          |          |

|    |                      |օգտահանմանը ներկայացվող|          |          |

|    |                      |պահանջների տեխնիկական  |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Հացահատիկներ և        |ԻՍՕ 6639-2:1986        |ՀՀ գյուղա-|օգոստոսի  |

|58. |ընդեղեն. Միջատներով   |միջազգային ստանդարտին  |տնտեսութ- |2-րդ      |

|    |թաքնված վարակվածության|ներդաշնակ հացահատիկների|յան       |տասնօրյակ |

|    |որոշում. Մաս 2.       |և  ընդեղենի միջատներով |նախարարու-|          |

|    |Նմուշառում            |թաքնված վարակվածության |թյուն     |          |

|    |                      |որոշման համար          |          |          |

|    |                      |նմուշառման մեթոդի      |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |հունվարի 11-ի N 22-Ն   |          |          |

|    |                      |որոշմամբ հաստատված`    |          |          |

|    |                      |հացահատիկին, դրա       |          |          |

|    |                      |արտադրմանը, պահմանը,   |          |          |

|    |                      |վերամշակմանը և         |          |          |

|    |                      |օգտահանմանը ներկայացվող|          |          |

|    |                      |պահանջների տեխնիկական  |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Հացահատիկներ և        |ԻՍՕ 6639-3:1986        |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|59. |ընդեղեն. Միջատներով   |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |թաքնված վարակվածության|ներդաշնակ հացահատիկների|նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում. Մաս 3.       |և  ընդեղենի միջատներով |թյուն     |          |

|    |Հսկիչ մեթոդ           |թաքնված վարակվածության |          |          |

|    |                      |որոշման հսկիչ մեթոդի   |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |հունվարի 11-ի N 22-Ն   |          |          |

|    |                      |որոշմամբ հաստատված`    |          |          |

|    |                      |հացահատիկին, դրա       |          |          |

|    |                      |արտադրմանը, պահմանը,   |          |          |

|    |                      |վերամշակմանը և         |          |          |

|    |                      |օգտահանմանը ներկայացվող|          |          |

|    |                      |պահանջների տեխնիկական  |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Հացահատիկներ և        |ԻՍՕ 6639-4:1987        |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|60. |ընդեղեն. Միջատներով   |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |թաքնված վարակվածության|վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում. Մաս 4.       |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |Արագացված մեթոդներ    |հացահատիկների և        |          |          |

|    |                      |ընդեղենի միջատներով    |          |          |

|    |                      |թաքնված վարակվածության |          |          |

|    |                      |որոշման արագացված      |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |ՀՀ կառավարության 2007թ.|          |          |

|    |                      |հունվարի 11-ի N 22-Ն   |          |          |

|    |                      |որոշմամբ հաստատված`    |          |          |

|    |                      |հացահատիկին, դրա       |          |          |

|    |                      |արտադրմանը, պահմանը,   |          |          |

|    |                      |վերամշակմանը և         |          |          |

|    |                      |օգտահանմանը ներկայացվող|          |          |

|    |                      |պահանջների տեխնիկական  |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջուր լաբորատոր        |ԻՍՕ 3696:1987          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|61. |վերլուծությունների    |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |համար. Տեխնիկական     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |պահանջներ և           |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |փորձարկման մեթոդներ   |լաբորատոր              |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |վերլուծությունների     |պահության |          |

|    |                      |համար ջրի տեխնիկական   |նախարարու-|          |

|    |                      |պահանջների և           |թյուն     |          |

|    |                      |փորձարկման մեթոդների   |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով                |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. բետա        |ԻՍՕ 9697:1992          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|62. |ռադիոակտիվության      |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |չափումը քաղցրահամ     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |ջրում                 |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |քաղցրահամ ջրում բետա   |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |ռադիոակտիվության       |պահության |          |

|    |                      |չափման մեթոդի ազգային  |նախարարու-|          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |թյուն     |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |լաբորատոր              |          |          |

|    |                      |վերլուծություններ      |          |          |

|    |                      |իրականացնելու համար    |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ.             |ԻՍՕ 10703:2007         |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|63. |Ռադիոնուկլիդների      |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |տեսակարար ակտիվության |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում. Բարձր        |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |լուծողունակության     |ջրում գամմա սպեկտրաչափի|ՀՀ առողջա-|          |

|    |գամմա սպեկտրաչափական  |միջոցով                |պահության |          |

|    |մեթոդ                 |ռադիոնուկլիդների       |նախարարու-|          |

|    |                      |ակտիվության որոշման    |թյուն     |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |լաբորատոր              |          |          |

|    |                      |վերլուծություններ      |          |          |

|    |                      |իրականացնելու համար    |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ.             |ԻՍՕ 7888:1985          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|64. |Էլեկտրահաղորդականու-  |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |թյան որոշում          |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |ջրում                  |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |էլեկտրահաղորդականության|պահության |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |նախարարու-|          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |թյուն     |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |լաբորատոր              |          |          |

|    |                      |վերլուծություններ      |          |          |

|    |                      |իրականացնելու համար    |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Ֆոսֆորի     |ԻՍՕ 6878:2004          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|65. |որոշում. Ամոնիում     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |մոլիբդատային          |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |սպեկտրաչափական մեթոդ  |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |ամոնիումի մոլիբդատի    |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |կիրառմամբ ջրում ֆոսֆորի|պահության |          |

|    |                      |որոշման սպեկտրաչափական |նախարարու-|          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |թյուն     |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |N 2-III-Ա2-1 «Խմելու   |          |          |

|    |                      |ջուր. Ջրամատակարարման  |          |          |

|    |                      |կենտրոնացված           |          |          |

|    |                      |համակարգերի ջրի որակին |          |          |

|    |                      |ներկայացվող հիգիենիկ   |          |          |

|    |                      |պահանջներ. Որակի       |          |          |

|    |                      |հսկողություն»          |          |          |

|    |                      |սանիտարական կանոնների  |          |          |

|    |                      |և  նորմերի պահանջների  |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Թթվածնի     |ԻՍՕ 6060:1989          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|66. |քիմիական պահանջի      |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |որոշում               |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |ջրում թթվածնի քիմիական |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |պահանջի որոշման մեթոդի |պահության |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |նախարարու-|          |

|    |                      |մշակում հավանության    |թյուն     |          |

|    |                      |մեթոդով` լաբորատոր     |          |          |

|    |                      |վերլուծություններ      |          |          |

|    |                      |իրականացնելու համար    |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Պղտորության |ԻՍՕ 7027:1999          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|67. |որոշում               |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |                      |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |ջրում պղտորության      |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |պահության |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |նախարարու-|          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |թյուն     |          |

|    |                      |N 2-III-Ա2-1 «Խմելու   |          |          |

|    |                      |ջուր. Ջրամատակարարման  |          |          |

|    |                      |կենտրոնացված           |          |          |

|    |                      |համակարգերի ջրի որակին |          |          |

|    |                      |ներկայացվող հիգիենիկ   |          |          |

|    |                      |պահանջներ. Որակի       |          |          |

|    |                      |հսկողություն»          |          |          |

|    |                      |սանիտարական կանոնների  |          |          |

|    |                      |և  նորմերի պահանջների  |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Ընդհանուր   |ԻՍՕ 8245:1999          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|68. |օրգանական ածխածնի     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |(TOC) և  լուծված      |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |օրգանական ածխածնի     |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |(DOC) որոշման         |ջրում ընդհանուր        |ՀՀ առողջա-|          |

|    |ուղեցույց             |օրգանական ածխածնի և    |պահության |          |

|    |                      |լուծված օրգանական      |նախարարու-|          |

|    |                      |ածխածնի որոշման        |թյուն     |          |

|    |                      |ուղեցույցի ազգային     |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |լաբորատոր              |          |          |

|    |                      |վերլուծություններ      |          |          |

|    |                      |իրականացնելու համար    |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Ազոտի       |ԻՍՕ 5663:1984          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|69. |որոշում ըստ Կյելդալի. |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |Սելենով հանքայնացումից|վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |հետո մեթոդ            |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |ջրում սելենի           |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |ներկայությամբ          |պահության |          |

|    |                      |հանքայնացումից հետո    |նախարարու-|          |

|    |                      |ըստ Կյեդալի ազոտի      |թյուն     |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |N 2-III-Ա2-1 «Խմելու   |          |          |

|    |                      |ջուր. Ջրամատակարարման  |          |          |

|    |                      |կենտրոնացված           |          |          |

|    |                      |համակարգերի ջրի որակին |          |          |

|    |                      |ներկայացվող հիգիենիկ   |          |          |

|    |                      |պահանջներ. Որակի       |          |          |

|    |                      |հսկողություն»          |          |          |

|    |                      |սանիտարական կանոնների  |          |          |

|    |                      |և  նորմերի պահանջների  |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Լուծված     |ԻՍՕ 10304-1:2007       |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|70. |անիոնների որոշում     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |իոնների հեղուկ        |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |քրոմատագրմամբ. Մաս 1. |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |Բրոմիդի, քլորիդի,     |հեղուկ քրոմատագրմամբ   |ՀՀ առողջա-|          |

|    |ֆտորիդի, նիտրատի,     |ջրում լուծված անիոնների|պահության |          |

|    |նիտրիտի, ֆոսֆատի և    |(բրոմիդի, քլորիդի,     |նախարարու-|          |

|    |սուլֆատի որոշում      |ֆտորիդի, նիտրատի,      |թյուն     |          |

|    |                      |նիտրիտի, ֆոսֆատի և     |          |          |

|    |                      |սուլֆատի) որոշման      |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |N 2-III-Ա2-1 «Խմելու   |          |          |

|    |                      |ջուր. Ջրամատակարարման  |          |          |

|    |                      |կենտրոնացված           |          |          |

|    |                      |համակարգերի ջրի որակին |          |          |

|    |                      |ներկայացվող հիգիենիկ   |          |          |

|    |                      |պահանջներ. Որակի       |          |          |

|    |                      |հսկողություն»          |          |          |

|    |                      |սանիտարական կանոնների  |          |          |

|    |                      |և  նորմերի պահանջների  |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Կոբալտի,    |ԻՍՕ 8288:1986          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|71. |նիկելի, պղնձի, ցինկի, |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |կադմիումի և  կապարի   |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում. Բոցային      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |ատոմաաբսորբման        |ջրում կոբալտի, նիկելի, |ՀՀ առողջա-|          |

|    |սպեկտրաչափական        |պղնձի, ցինկի, կադմիումի|պահության |          |

|    |մեթոդներ              |և  կապարի որոշման      |նախարարու-|          |

|    |                      |բոցային ատոմաաբսորբման |թյուն     |          |

|    |                      |սպեկտրաչափական         |          |          |

|    |                      |մեթոդների ազգային      |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով`   |          |          |

|    |                      |N 2-III-Ա2-1 «Խմելու   |          |          |

|    |                      |ջուր. Ջրամատակարարման  |          |          |

|    |                      |կենտրոնացված           |          |          |

|    |                      |համակարգերի ջրի որակին |          |          |

|    |                      |ներկայացվող հիգիենիկ   |          |          |

|    |                      |պահանջներ. Որակի       |          |          |

|    |                      |հսկողություն»          |          |          |

|    |                      |սանիտարական կանոնների  |          |          |

|    |                      |և  նորմերի պահանջների  |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Ջրի որակ. Քրոմի       |ԻՍՕ 9174:1998          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|72. |որոշում.              |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |3-րդ      |

|    |Ատոմաաբսորբման        |ներդաշնակ` ջրում քրոմի |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |սպեկտրաչափական        |որոշման ատոմաաբսորբման |թյուն     |          |

|    |մեթոդներ              |սպեկտրաչափական         |ՀՀ առողջա-|          |

|    |                      |մեթոդների ազգային      |պահության |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |նախարարու-|          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |թյուն     |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին և |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

 

-----------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ- շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
05.06.2008
N 765-Ն
Որոշում