Սեղմել Esc փակելու համար:
ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ԿԵՐԵՐԻ, ԼՐԱՑԱԿԵՐԵՐԻ, ԿԵՐԱ ...

 

 

040.1499.241110

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

21 հոկտեմբերի 2010 թվականի N 1499-Ն

 

ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ԿԵՐԵՐԻ, ԼՐԱՑԱԿԵՐԵՐԻ, ԿԵՐԱՅԻՆ ԽԱՌՆՈՒՐԴՆԵՐԻ, ԿԵՐԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՀԵՏ ՇՓՎՈՂ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՈՒ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԱԿՏԻՎ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ՆԵՐՄՈՒԾՄԱՆ, ԱՐՏԱՀԱՆՄԱՆ, ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԱԾՔՈՒՄ ՓՈԽԱԴՐՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ՈՒՂԵԿՑՈՂ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐ, ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՍԵՐՏԻՖԻԿԱՏՆԵՐ ԵՎ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԵԿԱՆՔ ՏԱԼՈՒ ԿԱՐԳԸ, ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ՈՒՂԵԿՑՈՂ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ, ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՍԵՐՏԻՖԻԿԱՏՆԵՐԻ ԵՎ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԵԿԱՆՔԻ ՁԵՎԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2005 ԹՎԱԿԱՆԻ ՕԳՈՍՏՈՍԻ 4-Ի N 1241-Ն ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(8-րդ մաս)

 

Ձև N 25

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող ձիերի սպանդից և      |

|                                    |վերամշակումից ստացված մսի,      |

|____________________________________|մսային հումքի և  ենթամթերքների  |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|                                |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|- սպանդանոցը (մսի կոմբինատը)                                         |

|- մասնատման կազմակերպումը                                            |

|- սառնարանը                                                          |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել |

|են կլինիկապես առողջ կենդանիների սպանդից և  վերամշակումից սպանդի      |

|իրականացման և  մսի վերամշակման կազմակերպումներում                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Կենդանիները, որոնց միսը նախատեսված է Եվրասիական տնտեսական        |

|միության մաքսային տարածք` Բելառուսի Հանրապետություն, Ղազախստանի      |

|Հանրապետություն և  Ռուսաստանի Դաշնություն, արտահանելու համար,        |

|ենթարկվել են պետական անասնաբուժական/պաշտոնական տեսչական մարմնի կողմից|

|իրականացված նախասպանդային անասնաբուժական զննման, իսկ մսեղիքը և       |

|ներքին օրգանները` հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել են կենդանիների      |

|սպանդից և  վերամշակումից, որոնք մթերվել են կենդանիների վարակիչ       |

|հիվանդություններից զերծ տարածքների տնտեսություններում                |

|- ձիերի աֆրիկական ժանտախտից` վերջին 24 ամիսների ընթացքում երկրի      |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան, կամ     |

|վերջին 6 ամիսների ընթացքում տնտեսության տարածքում, եթե երկրում       |

|իրականացվում է վերահսկողության ծրագիր                                |

|- ինֆեկցիոն անեմիայից` վերջին 3 ամիսների ընթացքում տնտեսության       |

|տարածքում                                                            |

|- խլնախտից` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական|

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան, կամ վերջին 6 ամիսների ընթացքում|

|տնտեսության տարածքում, եթե երկրում իրականացվում է վերահսկողության    |

|ծրագիր                                                               |

|- էպիզոոտիկ լիմֆանգոիտից` վերջին 2 ամիսների ընթացքում տնտեսության    |

|տարածքում                                                            |

|- սիբիրախտ` վերջին 20 օրերի ընթացքում տնտեսության տարածքում          |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Կենդանիները, որոնցից մթերվել են միսը, հումքը և  ենթամթերքները,   |

|չեն ենթարկվել պեստիցիդների, բնական կամ արհեստական էստրոգեն հորմոնալ  |

|նյութերի, թիրեոստատիկ պատրաստուկների, հակաբիոտիկների, ինչպես նաև     |

|դեղամիջոցների ազդեցության, որոնք ներարկվել են սպանդից առաջ դրանց     |

|օգտագործման հրահանգներում առաջարկված ժամկետներից ուշ                 |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Ձիերը սպանդից անմիջապես առաջ ենթարկվել են կլինիկական զննման և    |

|հետազոտվել խլնախտի նկատմամբ` բացասական արդյունքներով                 |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները         |

|- հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության ընթացքում չունեն|

|վարակիչ հիվանդություններին, ինչպես նաև  տարբեր նյութերով             |

|թունավորումներին բնորոշ փոփոխություններ, հելմինթներով                |

|ախտահարվածություններ                                                 |

|- չունեն արյան մակարդուկներ, չհեռացված թարախակույտեր, բոռերի         |

|թրթուրներ                                                            |

|- պահման ընթացքում չեն ենթարկվել հալեցման                            |

|- չունեն փչացման նշաններ                                             |

|- մսի հաստության մեջ ոսկորի մոտ ունեն -8oC-ից ոչ բարձր ջերմաստիճան   |

|սառեցված մսի համար և  +4oC-ից ոչ բարձր` պաղեցված մսի համար           |

|- չունեն ներքին օրգանների մնացորդներ և  արյունազեղումներ             |

|հյուսվածքներում                                                      |

|- չեն պարունակում կոնսերվացման միջոցներ                              |

|- աղտոտված չեն սալմոնելներով կամ բակտերիալ այլ վարակների             |

|հարուցիչներով                                                        |

|- չունեն շճաթաղանթների մաքրվածք, մեխանիկական խառնուրդներ, մսին ոչ    |

|բնորոշ հոտ (ձկան, դեղաբույսերի, դեղամիջոցների և  այլն)               |

|- չեն մշակվել ներկանյութերով, իոնացնող ճառագայթմամբ կամ              |

|ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներով                                   |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Մսի մանրէաբանական, ֆիզիկաքիմիական, քիմիաթունաբանական և           |

|ռադիոլոգիական ցուցանիշները համապատասխանում են                        |

|Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածքում` Բելառուսի          |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, գործող անասնաբուժական և  սանիտարական պահանջներին և      |

|կանոններին                                                           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Միսը, կենդանական ծագման հումքը և  ենթամթերքները ճանաչվել են      |

|մարդու սննդի մեջ օգտագործելու համար պիտանի                           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Մսեղիքը (կիսամսեղիքը, քառորդ մասը) ունի պետական անասնաբուժական   |

|հսկողության պարզորոշ դրոշմ, որի վրա նշված է կենդանիների սպանդն       |

|իրականացրած սպանդանոցի (մսի կոմբինատի) անվանումը կամ համարը:         |

|Մասնատված մսի փաթեթի կամ ծալքամանի վրա առկա է մակնշում               |

|(անասնաբուժական դրոշմ): Պիտակը փաթեթի վրա այնպես է սոսնձված, որ      |

|փաթեթի բացելն անհնար է` առանց խախտելու պիտակի ամբողջականությունը:    |

|Եթե փաթեթի ձևը  կանխում է բացելը չթույլատրված տեղից, ապա պիտակն      |

|այնպես է փակցվում փաթեթի վրա, որ հնարավոր չլինի այն կրկնակի          |

|օգտագործել                                                           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.10 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և         |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.11 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող      |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 26

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող պահածոների,          |

|                                    |երշիկեղենի և  պատրաստի մսային   |

|____________________________________|արտադրանքների այլ տեսակների     |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|                                |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման  երկիրը|Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող պահածոները, երշիկեղենը և  մարդու սննդի համար |

|նախատեսված պատրաստի մսային արտադրանքների այլ տեսակները արտադրվել են  |

|մսի վերամշակման կազմակերպումներում                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները, որոնցից արտադրվել են       |

|պատրաստի մսային արտադրանքները, մթերվել են կլինիկապես առողջ           |

|կենդանիներից և  անցել են անասնաբուժասանիտարական փորձաքննություն      |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների առողջության օրենսգրքի                |

|առաջարկություններին համապատասխան` ապրանքը մատակարարվում է կենդանիների|

|վարակիչ հիվանդություններից զերծ վարչական տարածքներում տեղակայված մսի |

|վերամշակման կազմակերպումներից                                        |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները, որոնցից արտադրվել են       |

|պատրաստի մսային արտադրանքները, ստացվել են այն կենդանիների սպանդից,   |

|որոնք չեն ենթարկվել բնական կամ արհեստական էստրոգեն հորմոնալ          |

|նյութերի, թիրեոստատիկ պատրաստուկների, հակաբիոտիկների, պեստիցիդների   |

|և  այլ դեղամիջոցների ազդեցության, որոնք ներարկվել են սպանդից առաջ    |

|դրանց օգտագործման հրահանգներում առաջարկված ժամկետներից ուշ           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Պատրաստի մսային արտադրանքների մանրէաբանական, քիմիաթունաբանական և |

|ռադիոլոգիական ցուցանիշները համապատասխանում են Մաքսային միությունում  |

|գործող անասնաբուժական և  սանիտարական պահանջներին և  կանոններին       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Պահածոները, երշիկեղենը և  պատրաստի մսային արտադրանքների այլ      |

|տեսակները չվնասված տարայում հերմետիկ փակված փաթեթի մեջ են            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Արտադրանքի փաթեթի կամ ծալքամանի վրա առկա է մակնշում              |

|(անասնաբուժական դրոշմ): Պիտակը փաթեթի վրա այնպես է սոսնձված, որ      |

|փաթեթի բացելն անհնար է` առանց խախտելու պիտակի ամբողջականությունը:    |

|Եթե փաթեթի ձևը  կանխում է բացելը չթույլատրված տեղից, ապա պիտակն      |

|այնպես է փակցվում փաթեթի վրա, որ հնարավոր չլինի այն կրկնակի          |

|օգտագործել                                                           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող       |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 27

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող ճագարների սպանդից և  |

|                                    |վերամշակումից ստացված մսի,      |

|____________________________________|մսային հումքի և  ենթամթերքների  |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|                                |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|- սպանդանոցը (մսի կոմբինատը)                                         |

|- մսի մասնատման կազմակերպումը                                        |

|- սառնարանը                                                          |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել |

|են առողջ կենդանիների սպանդից և  վերամշակումից սպանդի իրականացման և   |

|մսի վերամշակման կազմակերպումներում                                   |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Կենդանիները, որոնց միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները          |

|նախատեսված են Մաքսային միություն արտահանելու համար, ենթարկվել են     |

|պետական/պաշտոնական անասնաբուժական տեսչական մարմնի կողմից իրականացված |

|նախասպանդային անասնաբուժական զննման, իսկ մսեղիքը և  ներքին           |

|օրգանները` հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության        |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել են կենդանիների      |

|սպանդից և  վերամշակումից, որոնք մթերվել են կենդանիների վարակիչ       |

|հիվանդություններից զերծ տնտեսություններում                           |

|- միքսոմատոզից, տուլարեմիայից, պաստերելոզից, լիստերիոզից` վերջին 6   |

|ամիսների ընթացքում տնտեսության տարածքում                             |

|- ճագարների հեմոռագիկ հիվանդությունից` 60 օրերի ընթացքում մինչև      |

|կենդանիներին սպանդանոց ուղարկելը գտնված տարածքում                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Կենդանիները, որոնցից մթերվել են միսը, մսային հումքը և            |

|ենթամթերքները, չեն ենթարկվել բնական կամ արհեստական էստրոգեն հորմոնալ |

|նյութերի, թիրեոստատիկ պատրաստուկների, հակաբիոտիկների, պեստիցիդների,  |

|ինչպես նաև  դեղամիջոցների ազդեցության, որոնք ներարկվել են սպանդից    |

|առաջ դրանց օգտագործման հրահանգներում առաջարկված ժամկետներից ուշ      |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները         |

|- հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության ընթացքում չունեն|

|վարակիչ հիվանդություններին, ինչպես նաև  տարբեր նյութերով             |

|թունավորումներին բնորոշ փոփոխություններ, հելմինթներով                |

|ախտահարվածություններ                                                 |

|- օրգանոլեպտիկ ցուցանիշներով բարորակ են                              |

|- չեն պարունակում կոնսերվանտներ                                      |

|- աղտոտված չեն սալմոնելներով կամ բակտերիալ այլ վարակների             |

|հարուցիչներով                                                        |

|- չեն մշակվել ներկանյութերով և  հոտավետ նյութերով, իոնացնող          |

|ճառագայթմամբ կամ ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներով                  |

|- չունեն մուգ գունավորում                                            |

|- պահման ընթացքում չեն ենթարկվել հալեցման                            |

|- մկանների հաստության մեջ ունեն -12oC-ից ոչ բարձր ջերմաստիճան        |

|սառեցված ճագարի մսի համար (պահման ընթացքում ջերմաստիճանը պետք է լինի |

|-18oC)                                                               |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Մսի մանրէաբանական, քիմիաթունաբանական և  ռադիոլոգիական            |

|ցուցանիշները համապատասխանում են Մաքսային միությունում գործող         |

|անասնաբուժական և  սանիտարական պահանջներին և  կանոններին              |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ճանաչվել են մարդու սննդի մեջ|

|օգտագործելու համար պիտանի                                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Փաթեթավորված մսի, մսային հումքի և  ենթամթերքների փաթեթի վրա առկա |

|է մակնշում (անասնաբուժական դրոշմ): Մակնշված պիտակը փաթեթի վրա այնպես |

|է սոսնձված, որ փաթեթի բացելն անհնար է` առանց խախտելու մակնշված       |

|պիտակի ամբողջականությունը                                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.10 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող      |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 28

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող խոշոր և  մանր        |

|                                    |եղջերավոր կենդանիներից մթերված  |

|____________________________________|կաթի և  կաթնամթերքի             |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|                                |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (երկուսից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում|

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող կաթը և  կաթնամթերքը մթերվել են առողջ         |

|կենդանիներից և  արտադրվել կաթ վերամշակող կազմակերպումներում 4.2 Կաթը |

|և  կաթնամթերքը մթերվել և  բեռնվել են այն տնտեսություններից և  (կամ)  |

|վարչական տարածքներից, որոնք պաշտոնապես զերծ են կենդանիների վարակիչ   |

|հիվանդություններից                                                   |

|- դաբաղից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների ժանտախտից, խոշոր և  մանր եղջերավոր     |

|կենդանիների կոնտագիոզ պլևրոպնևմոնիայից`   վերջին 24 ամիսների         |

|ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը       |

|համապատասխան                                                         |

|- մանր որոճողների ժանտախտից` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի      |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան          |

|- էնզոոտիկ լեյկոզից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում տնտեսության        |

|տարածքում                                                            |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների բրուցելոզից, խոշոր եղջերավոր           |

|կենդանիների տուբերկուլոզից և  պարատուբերկուլոզից` վերջին 6 ամիսների  |

|ընթացքում տնտեսության տարածքում                                      |

|- ոչխարների և  այծերի բրուցելոզից, մանր եղջերավոր կենդանիների        |

|տուբերկուլոզից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում տնտեսության տարածքում    |

|- ոչխարների և  այծերի ծաղիկից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում երկրի     |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան          |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող կաթը և  կաթնամթերքը                          |

|- անցել են ջերմային մշակում, որը բավարար է մարդու առողջության համար  |

|վտանգ ներկայացնող ախտածին միկրոօրգանիզմների ոչնչացման համար          |

|- ենթարկվել են վերամշակման, որի արդյունքում երաշխավորվում է կենսունակ|

|ախտածին ֆլորայի բացակայությունը                                      |

|- ունեն չվնասված գործարանային փաթեթավորում                           |

|- չունեն փոփոխված օրգանոլեպտիկ ցուցանիշներ                           |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Կաթի և  կաթնամթերքի մանրէաբանական, ֆիզիկաքիմիական,               |

|քիմիաթունաբանական և  ռադիոլոգիական ցուցանիշները համապատասխանում են   |

|Մաքսային միությունում գործող անասնաբուժական և  սանիտարական           |

|պահանջներին և  կանոններին                                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Կաթը և  կաթնամթերքը ճանաչվել են սննդի մեջ օգտագործելու համար     |

|պիտանի                                                               |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող       |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

-------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
21.10.2010
N 1499-Ն
Որոշում