Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՀԱՆՐԱԿՐԹԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՀԱՆՐԱԿՐԹԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍՈՎՈՐՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆԸ ՆԵ ...

 

 

100.0032.070714

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «07»        07            2014 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10014264

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

6 հունիսի 2014 թվականի N 32-Ն

 

«ՀԱՆՐԱԿՐԹԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍՈՎՈՐՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2.3.1-02-2014 ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐԸ ԵՎ ՆՈՐՄԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

Աղյուսակ 8

 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԽՈՀԱՐԱՐԱԿԱՆ ՍԱՌԸ ՄՇԱԿՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ ԹԱՓՈՆԻ ԵԼՔԻ ԱՂՅՈՒՍԱԿ

 

._________________________________________________________.

|Սննդամթերքի անվանումը          |Թափոնի (մթերքի ընդհանուր |

|                               |ուտելու ոչ ենթակա մասի) %|

|_______________________________|_________________________|

|Ձավարեղեն                      |1                        |

|_______________________________|_________________________|

|Ընդեղեն                        |0,5                      |

|_______________________________|_________________________|

|Կարտոֆիլ`                      |                         |

|մինչև  հունվարի 1-ը            |24                       |

|հունվարի 1-ից մինչև  մարտի 1-ը |30                       |

|մարտի 1-ից                     |40                       |

|թարմ կարտոֆիլ                  |10                       |

|_______________________________|_________________________|

|Սմբուկ                         |10                       |

|_______________________________|_________________________|

|Դդմիկ                          |7                        |

|_______________________________|_________________________|

|Կաղամբ                         |20                       |

|_______________________________|_________________________|

|Ծաղկակաղամբ                    |25                       |

|_______________________________|_________________________|

|Կանաչ սոխ                      |20                       |

|_______________________________|_________________________|

|Սոխ                            |16                       |

|_______________________________|_________________________|

|Գազար`                         |                         |

|մինչև  հունվարի 1-ը            |23                       |

|հունվարի 1-ից հետո             |30                       |

|_______________________________|_________________________|

|Վարունգ                        |7                        |

|_______________________________|_________________________|

|Պղպեղ քաղցր                    |25                       |

|_______________________________|_________________________|

|Կանաչի                         |20                       |

|_______________________________|_________________________|

|Բողկ                           |20                       |

|_______________________________|_________________________|

|Ճակնդեղ                        |20                       |

|_______________________________|_________________________|

|Մարոլի տերևներ                 |20                       |

|_______________________________|_________________________|

|Բազուկ                         |20                       |

|_______________________________|_________________________|

|Լոլիկ                          |5                        |

|_______________________________|_________________________|

|Սպանախ                         |26                       |

|_______________________________|_________________________|

|Կանաչ լոբի                     |10                       |

|_______________________________|_________________________|

|Դդում                          |36                       |

|_______________________________|_________________________|

|Ձմերուկ                        |40                       |

|_______________________________|_________________________|

|Սեխ                            |36                       |

|_______________________________|_________________________|

|Մրգեր թարմ                     |10                       |

|_______________________________|_________________________|

|Ձու                            |10                       |

|_______________________________|_________________________|

|Միս տավարի`                    |                         |

|1-ին կարգի                     |25                       |

|2-րդ կարգի                     |29                       |

|_______________________________|_________________________|

|Հավ                            |26                       |

|_______________________________|_________________________|

|Ձուկ                           |30                       |

._________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 9

 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԱՐԺԵՔԻ ՏՎՅԱԼՆԵՐԸ

 

.___________________________________________________________________.

|Սննդամթերքի անվանումը    |Սպիտակուցներ|Ճարպեր|Ածխաջրեր|Էներգետիկ   |

|(100գ)                   |(գ)         |(գ)   |(գ)     |արժեք (կկալ)|

|___________________________________________________________________|

|Բանջարեղեն                                                         |

|___________________________________________________________________|

|Սմբուկ                   |1,2         |0,1   |5,1     |24          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Դդմիկ                    |0,6         |0,3   |4,9     |23          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կաղամբ (թարմ)            |1,8         |0,1   |4,7     |27          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կաղամբ (աղադրած)         |1,8         |0     |2,2     |19          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ծաղկակաղամբ              |2,5         |0,3   |4,5     |30          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կարտոֆիլ                 |2,0         |0,4   |16,3    |80          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սոխ կանաչ                |1,3         |0     |3,5     |19          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սոխ գլուխ                |1,4         |0     |9,1     |41          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Գազար                    |1,3         |0,1   |7,2     |30          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Վարունգ                  |0,8         |0,1   |2,6     |14          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Վարունգ ջերմոցի          |0,7         |0,1   |1,9     |11          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պղպեղ կանաչ քաղցր        |1,3         |0     |5,3     |26          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պղպեղ կարմիր քաղցր       |1,3         |0     |5,7     |27          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մաղադանոս                |3,7         |0,4   |8,0     |49          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բողկ                     |1,2         |0,1   |3,8     |21          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մարոլ                    |1,5         |0,2   |2,3     |17          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բազուկ                   |1,5         |0,1   |9,1     |42          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Լոլիկ                    |1,1         |0,2   |3,8     |23          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Լոլիկ ջերմոցի            |0,6         |0     |2,9     |14          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կանաչ լոբի               |4,0         |0     |4,3     |32          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սխտոր                    |6,5         |0     |5,2     |46          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սպանախ                   |2,9         |0,3   |2,0     |22          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թրթնջուկ                 |1,5         |0     |3,0     |19          |

|___________________________________________________________________|

|Միս                                                                |

|___________________________________________________________________|

|Տավարի 1-ին կարգի        |18,6        |16,0  |0       |218         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Տավարի 2-րդ կարգի        |20,0        |9,8   |0       |168         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հավի 1-ին կարգի          |18,2        |18,4  |0,7     |241         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հավի 2-րդ կարգի          |21,2        |8,2   |0,6     |161         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հնդկահավի                |19,5        |22,0  |0       |276         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հորթի միս 1-ին կարգի     |19,7        |2,0   |0       |97          |

|___________________________________________________________________|

|Ձուկ, ձկնամթերք, ծովամթերք                                         |

|___________________________________________________________________|

|Սիգ                      |19          |7,5   |0       |144         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ծովային կաղամբ           |0,9         |0,2   |3,0     |16          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պերկես (օկուն) ծովային   |18,2        |3,3   |0       |103         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թառափազգիներ (իշխան)     |16,4        |10,9  |0       |164         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ձողաձուկ (տրեսկա)        |16,0        |0,6   |0       |69          |

|___________________________________________________________________|

|Ձու                                                                |

|___________________________________________________________________|

|Ձու                      |12,5        |11,5  |0,7     |157         |

|___________________________________________________________________|

|Մրգեր, հատապտուղներ և  բոստանային մշակաբույսեր                     |

|___________________________________________________________________|

|Ծիրան                    |0,9         |0,1   |9,0     |41          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սերկևիլ                  |0,6         |0,5   |7,9     |40          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ադամաթուզ                |1,5         |0     |22,4    |91          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բալ                      |0,8         |0,5   |10,3    |52          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Տանձ                     |0,4         |0,3   |9,5     |42          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թուզ                     |0,7         |0,2   |11,2    |49          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հոն                      |1,0         |0     |9,7     |45          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Դեղձ                     |0,9         |0,1   |9,5     |43          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սալոր                    |0,08        |0     |9,6     |43          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Խուրմա                   |0,5         |0     |13,3    |53          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կեռաս                    |1,1         |0,4   |10,6    |50          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թութ                     |0,7         |0     |12,0    |52          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Խնձոր                    |0,4         |0,4   |9,8     |45          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Նարինջ                   |0,9         |0,2   |8,1     |40          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թուրինջ                  |0,9         |0,2   |6,5     |35          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կիտրոն                   |0,9         |0,1   |3,0     |16          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մանդարին                 |0,8         |0,3   |8,1     |40          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Խաղող                    |0,6         |0,2   |15,0    |65          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մորի                     |0,8         |0,3   |8,3     |42          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կարմիր հաղարջ            |0,6         |0,2   |7,3     |39          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սև  հաղարջ               |1,0         |0,2   |7,3     |38          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մասուր թարմ              |1,6         |0     |10,0    |51          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մասուր չորացրած          |3,4         |0     |21,5    |110         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ձմերուկ                  |0,7         |0,2   |8,8     |38          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սեխ                      |0,6         |0     |9,1     |38          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Դդում                    |1,0         |0,1   |4,2     |25          |

|___________________________________________________________________|

|Չրեղեն                                                             |

|___________________________________________________________________|

|Ծիրանի չիր               |5,2         |0     |55,0    |234         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Չամիչ քիշմիշի            |1,8         |0     |66,0    |262         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սև  սալորի չիր           |2,3         |0     |58,4    |242         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Խնձորի չիր               |3,2         |0     |68,0    |273         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բալի չիր                 |1,5         |0     |73,0    |292         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Տանձի չիր                |2,3         |0     |62,1    |246         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Դեղձի չիր                |3,0         |0     |68,5    |275         |

|___________________________________________________________________|

|Կաթ և  կաթնամթերք                                                  |

|___________________________________________________________________|

|Կաթ պաստերիզացված        |2,8         |3,2   |4,7     |58          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կաթի փոշի                |26,0        |25,0  |37,5    |476         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կաթ խտացրած              |7,0         |8,3   |9,5     |140         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կաթ խտացրած շաքարով      |7,2         |8,5   |56,0    |320         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սերուցք 10%              |3,0         |10,0  |4,0     |118         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սերուցք 20%              |2,8         |20,0  |3,6     |205         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թթվասեր 10%              |3,0         |10,0  |2,9     |116         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թթվասեր 20%              |2,8         |20,0  |3,2     |206         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կեֆիր ցածր յուղայնության |3,0         |0,05  |3,8     |30          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կեֆիր բարձր յուղայնության|2,8         |3,2   |4,1     |56          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Յոգուրտ 1,5 %            |5,0         |1,5   |8,5     |70          |

|յուղայնության (քաղցր)    |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պանրիկներ կաթնաշոռային   |9,1         |23,0  |18,5    |315         |

|մանկական (փաթեթավորած)   |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կաթնաշոռ բարձր           |14,0        |18,0  |2,8     |232         |

|յուղայնության            |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կաթնաշոռ ցածր            |18,0        |0,6   |1,8     |88          |

|յուղայնության            |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պանիր «Բռինզա»           |17,9        |20,1  |0,0     |260         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պանիր հալած (փաթեթավորած)|24,0        |13,5  |0,0     |226         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պանիր «Չանախ»            |18,5        |24,5  |0       |295         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Պանիր «Լոռի»             |23          |27,5  |0       |339         |

|___________________________________________________________________|

|Ճարպեր                                                             |

|___________________________________________________________________|

|Կարագ սերուցքային        |0,5         |82,5  |0,8     |748         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Յուղ հալած               |0,3         |98    |0,6     |887         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Յուղ բուսական            |0           |99,9  |0       |899         |

|___________________________________________________________________|

|Ձավարեղեն                                                          |

|___________________________________________________________________|

|Հնդկաձավար               |9,5         |2,3   |65,9    |329         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սպիտակաձավար             |11,3        |0,7   |73,3    |326         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Վարսակաձավար             |11,0        |6,1   |49,7    |303         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Գարեձավար                |10,0        |1,3   |66,3    |324         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կորկոտ                   |11,5        |3,3   |66,5    |348         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բրինձ                    |7,0         |1,0   |71,4    |330         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բլղուր                   |10,0        |1,4   |67      |321         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հաճար                    |10,0        |1,4   |67      |321         |

|___________________________________________________________________|

|Ընդեղեն                                                            |

|___________________________________________________________________|

|Լոբի հատիկ               |21,0        |2,0   |46,6    |292         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ոլոռ                     |23,0        |1,6   |50,8    |314         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սիսեռ                    |23,0        |1,2   |53,3    |303         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ոլոռ կանաչ               |5,0         |0,2   |12,8    |73          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ոսպ                      |24,8        |1,1   |53,7    |310         |

|___________________________________________________________________|

|Ընկուզեղեն                                                         |

|___________________________________________________________________|

|Նուշ                     |18,6        |57,7  |13,6    |645         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ընկույզ                  |13,8        |61,3  |10,2    |648         |

|___________________________________________________________________|

|Հաց, հացամթերք, ալյուր                                             |

|___________________________________________________________________|

|Հաց տարեկանի             |6,9         |1,2   |42,4    |214         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հաց ցորենի` բարձր տեսակի |7,7         |2,4   |53,4    |254         |

|ալյուրից                 |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հաց ցորենի 1-ին տեսակի   |7,9         |1     |48,1    |239         |

|ալյուրից                 |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հաց ցորենի 2-րդ տեսակի   |8,1         |1,2   |46,6    |220         |

|ալյուրից                 |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Հաց ցորենի` թեփով        |8,8         |3,4   |43,8    |248         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ալյուր ցորենի` բարձր     |10,3        |1,1   |68,9    |334         |

|տեսակի                   |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ալյուր ցորենի` 1-ին      |10,6        |1,3   |67,6    |331         |

|տեսակի                   |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ալյուր ցորենի` 2-րդ      |11,7        |1,8   |63,7    |324         |

|տեսակի                   |            |      |        |            |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ալյուր տարեկանի          |6,9         |1,1   |76,9    |326         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ալյուր եգիպտացորենի      |7,2         |1,5   |72,1    |331         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ալյուր կարտոֆիլի         |0,1         |0     |79,6    |327         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մակարոնեղեն`             |10,4        |1,1   |69,7    |337         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բուլկի                   |7,8         |2,5   |50,5    |261         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Չորաբլիթ                 |11,0        |1,3   |73,0    |330         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Չորահաց                  |8,5         |10,8  |66,0    |398         |

|___________________________________________________________________|

|Շաքար, հրուշակեղեն քաղցրավենիք                                     |

|___________________________________________________________________|

|Շաքարավազ                |0           |0     |99,8    |379         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մեղր                     |0,8         |0     |80,3    |314         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)          |

|___________________________________________________________________|

|Ջեմեր և  մուրաբաներ                                                |

|___________________________________________________________________|

|Մուրաբա տանձի            |0,3         |0,2   |70,8    |273         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մուրաբա ելակի            |0,3         |0     |70,9    |271         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մուրաբա արքայամորու      |0,6         |0,2   |70,4    |273         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մուրաբա դեղձի            |0,5         |0     |66,8    |258         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մուրաբա սալորի           |0,4         |0,3   |74,2    |288         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ջեմ խնձորի               |0,4         |0,3   |65,3    |250         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ջեմ ծիրանի               |0,5         |0     |68,8    |265         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ջեմ խնձորի               |0,4         |0     |65      |250         |

|___________________________________________________________________|

|Հյութեր և  ըմպելիքներ                                              |

|___________________________________________________________________|

|Գազարի հյութ             |1,1         |0,1   |12,6    |56          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Տոմատի հյութ             |1           |0,1   |2,9     |18          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ծիրանի հյութ             |0,5         |0     |13,7    |56          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Արքայախնձորի հյութ       |0,3         |0,1   |11,8    |52          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Նարինջի հյութ            |0,7         |0,1   |13,2    |60          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Խաղողի հյութ             |0,3         |0     |13,8    |54          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Բալի հյութ               |0,7         |0,2   |11,4    |51          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Նռան հյութ               |0,3         |0     |14,5    |64          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թուրինջի հյութ           |0,3         |0,1   |7,9     |38          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կիտրոնի հյութ            |0,6         |0     |3,9     |33          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մանդարինի հյութ          |0,8         |0     |9,8     |45          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Դեղձի հյութ              |0,3         |0     |16,5    |68          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սալորի հյութ             |0,3         |0,1   |15,2    |68          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Սև  հաղարջի հյութ        |0,5         |0     |7,3     |41          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Մասուրի հյութ            |0,1         |0,2   |16,1    |67          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Խնձորի հյութ             |0,5         |0,1   |9,1     |38          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Տանձի հյութ              |0           |0     |14,4    |59          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թեյ շաքարով              |0,1         |0     |7       |28          |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Թեյ կիտրոնով             |0,1         |0     |6,8     |28          |

|___________________________________________________________________|

|Հավելանյութեր                                                      |

|___________________________________________________________________|

|Թթխմոր չոր               |12,7        |8,5   |2,7     |109         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ժելատին                  |87,2        |0,7   |0,4     |355         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Ցորենի թեփ               |16          |16,6  |3,8     |165         |

|_________________________|____________|______|________|____________|

|Կակաո փոշի               |24,2        |17,5  |27,9    |380         |

.___________________________________________________________________.

(9-րդ աղյուսակը փոփ. 13.06.16 թիվ 22-Ն, 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրամաններ)

 

Աղյուսակ 10

 

ՍՈՎՈՐՈՂՆԵՐԻ ԼՐԱՑՈՒՑԻՉ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԹՈՒՅԼԱՏՐՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՑԱՆԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Հ/հ|Սննդամթերքի անվանումը |Քաշը (գ) / |           Նշումներ           |

|   |                      |Ծավալը (մլ)|                              |

|___|______________________|___________|______________________________|

|1. |Մրգեր, բանջարեղեն     |    -      |Վաճառվում է նախապես լվացված   |

|___|______________________|___________|______________________________|

|2. |Շշալցված խմելու ջուր  |Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |(չգազավորված)         |500 մլ     |սննդարդյունաբերության         |

|   |                      |           |արտադրության` սպառողական      |

|   |                      |           |փաթեթավորմամբ ապրանքատեսականի |

|___|______________________|___________|______________________________|

|3. |Թեյ, կակաո կաթով և    |   200 մլ  |Տաք ըմպելիքները պատրաստվում են|

|   |շաքարով (կամ առանց    |           |անմիջապես իրացումից առաջ կամ  |

|   |շաքարի ավելացման)     |           |պահվում են մարմիտի վրա        |

|   |                      |           |պատրաստելու պահից 3 ժամից ոչ  |

|   |                      |           |ավելի                         |

|___|______________________|___________|______________________________|

|4. |Հյութեր հատապտուղներից|Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |և  մրգերից            |500 մլ     |սննդարդյունաբերության         |

|   |                      |           |արտադրության` սպառողական      |

|   |                      |           |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |

|   |                      |           |ապրանքատեսականի               |

|___|______________________|___________|______________________________|

|5. |Կաթ (2,5-3,5%         |Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |յուղայնության)        |500 մլ     |սննդարդյունաբերության         |

|   |                      |           |արտադրության` սպառողական      |

|   |                      |           |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |

|   |                      |           |ապրանքատեսականի               |

|___|______________________|___________|______________________________|

|6. |Կաթնաթթվային          |Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |ըմպելիքներ (մածուն,   |200 մլ     |սննդարդյունաբերության         |

|   |կեֆիր, յոգուրտ)       |           |արտադրության սպառողական       |

|   |                      |           |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |

|   |                      |           |ապրանքատեսականի`              |

|   |                      |           |ցուցադրասառնարանի             |

|   |                      |           |առկայության պայմանով          |

|___|______________________|___________|______________________________|

|7. |Կաթնաշոռային արտադրանք|Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |մինչև  9 %            |125 գ      |սննդարդյունաբերության         |

|   |յուղայնության), բացի  |           |արտադրության սպառողական       |

|   |կաթնաշոռային          |           |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |

|   |պանրիկներից           |           |ապրանքատեսականի`              |

|   |                      |           |ցուցադրասառնարանի             |

|   |                      |           |առկայության պայմանով          |

|___|______________________|___________|______________________________|

|8. |Բուտերբրոդների համար  |Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |պանիրներ, բացառությամբ|125 գ      |սննդարդյունաբերության         |

|   |հալեցրած պանիրների    |           |արտադրության սպառողական       |

|   |                      |           |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |

|   |                      |           |ապրանքատեսականի`              |

|   |                      |           |ցուցադրասառնարանի             |

|   |                      |           |առկայության պայմանով          |

|___|______________________|___________|______________________________|

|9. |Հանրակրթական          |Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |ուսումնական           |100 գ      |սպառողական փաթեթավորմամբ (ըստ |

|   |հաստատությունների     |           |տեսականու) ապրանքատեսականի    |

|   |սննդի պատրաստման համար|           |                              |

|   |նախատեսված            |           |                              |

|   |կառուցահատվածում      |           |                              |

|   |պատրաստած կամ         |           |                              |

|   |արդյունաբերական       |           |                              |

|   |արտադրության` հաց,    |           |                              |

|   |բուլկի և              |           |                              |

|   |հացաբուլկեղեն         |           |                              |

|   |(ջեռոցում պատրաստված  |           |                              |

|   |կարկանդակներ, միջուկը`|           |                              |

|   |հավ, բանջարեղեն,      |           |                              |

|   |լոբազգիներ, կանաչի,   |           |                              |

|   |պանիր), պանրային      |           |                              |

|   |սենդվիչներ            |           |                              |

|___|______________________|___________|______________________________|

|10.|Ընկուզեղեն (բացի      |Մինչև  50 գ|Իրացվում է միայն              |

|   |գետնանուշից և  աղի    |           |սննդարդյունաբերության         |

|   |պիստակից), չորամիրգ   |           |արտադրության` սպառողական      |

|   |                      |           |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |

|   |                      |           |ապրանքատեսականի               |

|___|______________________|___________|______________________________|

|11.|Հանրակրթական          |Մինչև      |Իրացվում է միայն              |

|   |ուսումնական           |150 գ      |ցուցադրասառնարանի առկայության |

|   |հաստատությունների     |           |պայմանով, սպառողական          |

|   |սննդի պատրաստման համար|           |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |

|   |նախատեսված            |           |ապրանքատեսականի               |

|   |կառուցահատվածում      |           |                              |

|   |պատրաստած կամ         |           |                              |

|   |արդյունաբերական       |           |                              |

|   |արտադրության          |           |                              |

|   |աղցաններ` թարմ մրգերից|           |                              |

|   |բանջարեղենից,         |           |                              |

|   |ձավարեղենից,          |           |                              |

|   |լոբազգիներից          |           |                              |

._____________________________________________________________________.

(10-րդ աղյուսակը փոփ. 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)

 

Ձև 1

 

ՃԱՇԱՑՈՒՑԱԿԻ ԿԱԶՄՄԱՆ ՕՐԻՆԱԿԵԼԻ ՁԵՎԱՉԱՓ

 

Օր._______________________

Շաբաթ. ___________________

Տարվա եղանակ. ____________

Տարիքային խումբ. _________

 

.____________________________________________________________________.

|Հ/հ|Կերա- |Չափա-|Սննդային         |Էներ- |Վիտամիններ   |Միկրոտարրեր |

|   |կրատե-|բաժնի|նյութեր (գ)      |գետիկ |(մգ)         |(մգ)        |

|   |սակի  |քաշը |_________________|արժեք |_____________|____________|

|   |անվա- |     |Սպիտա-|Ճար-|Ածխա-|(կկալ)|B1 |C |A |E  |Ca|P |Mg |Fe|

|   |նումը |     |կուց- |պեր |ջրեր |      |   |  |  |   |  |  |   |  |

|   |      |     |ներ   |    |     |      |   |  |  |   |  |  |   |  |

|___|______|_____|______|____|_____|______|___|__|__|___|__|__|___|__|

|1  |2     |3    |4     |5   |6    | 7    |8  |9 |10|11 |12|13|14 |15|

|___|______|_____|______|____|_____|______|___|__|__|___|__|__|___|__|

.____________________________________________________________________.

 

Ձև 2

 

Տարածաշրջանի անվանումը _____________________________________________

(մարզ, համայնք)

Գտնվելու վայրը _____________________________________________________

 

Հիմնադրի անվանումը _________________________________________________

 

Հանրակրթական ուսումնական հաստատության համարը, անվանումը ____________

 

Կազմակերպության անվանումը __________________________________________

 

ՀԱՍՏԱՏՈՒՄ ԵՄ

 

Տնօրեն` ______________________________________

(անուն, ազգանուն)

 

Կ.Տ. ստորագրություն__________________

 

ՃԱՇԱՑՈՒՑԱԿ-ԲԱՇԽՈՒՄ

 

«_____»________________________20 թ.

 

Սովորողների թիվը ____________________

 

Էջ -2-

 

._____________________________________________________________________.

|Ճաշացուցակ         |Մեկ երեխայի համար դուրս գրվող սննդամթերքի        |

|                   |անվանումը և  քաշը/քանակը                         |

|                   |_________________________________________________|

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Նախաճաշ            | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Ճաշ                | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Ետճաշիկ            | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Ընթրիք             | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Երկրորդ ընթրիք     | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Մեկ սովորողի համար`| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Ընդամենը տրվել է`  | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Մեկ կգ-ի արժեքը`   | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

|Ընդամենը գումարը`  | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

._____________________________________________________________________.

 

Լրացվում է ամեն օր դուրս գրված սննդամթերքի համար

Ընդունող`______________(խոհարար) Հանձնող`________________(տնտեսվար)

Բուժաշխատող/դիետոլոգ__________________

 

Ձև 3

 

ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ (ԱՐՏԱԴՐԱԿԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ) ՔԱՐՏ

 

Տեխնոլոգիական քարտի համարը ___________________

Բաղադրատոմսի համարը ___________________

 

._____________________________________________________________________.

|Հումքի |Մեկ        |  Սննդային նյութեր     |Հանքային   |Վիտամիններ   |

|անվա-  |չափաբաժնի  |                       |նյութեր    |             |

|նումը  |համար դուրս|                       |           |             |

|       |գրված      |                       |           |             |

|       |սննդամթերքի|                       |           |             |

|       |քաշը       |                       |           |             |

|       |___________|_______________________|___________|_____________|

|       |համա-|զտա- |սպի- |ճար-|ածխա-|էներ- |Ca    |Fe  |B1  |B2  |C  |

|       |քաշը |քաշը |տա-  |պեր |ջրեր |գետիկ |(կալ- |(եր-|(մգ)|(մգ)|մգ)|

|       |(գ)  |(գ)  |կուց-|(գ) |(գ)  |արժեք |ցիում)|կաթ)|    |    |   |

|       |     |     |ներ  |    |     |(կկալ)|(մգ)  |(մգ)|    |    |   |

|       |     |     |(գ)  |    |     |      |      |    |    |    |   |

|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|

|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|

|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|

|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|

|Ելքը`  |     |     |     |    |     |      |      |    |    |    |   |

._____________________________________________________________________.

 

Արտադրական գործընթացի նկարագրումը (նշվում է պատրաստման գործընթացը և ռեժիմը)

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

 

Ձև 4

 

ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԿԵՐԱԿՐԱՏԵՍԱԿԻ, ԽՈՀԱՐԱՐԱԿԱՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԽՈՏԱՆՈՐՈՇՄԱՆ ՄԱՏՅԱՆ

 

._________________________________________________________________.

|Կերակրա- |Խոտան- |Պատրաստի|Չափա-|Պատրաստի    |Պատրաստի  |Նշում   |

|տեսակի   |որոշման|կերակրա-|բաժնի|կերակրա-    |կերակրա-  |պատրաստի|

|պատրաստ- |ժամը   |տեսակի, |քաշը |տեսակի,     |տեսակի,   |կերակրա-|

|ման      |       |արտա-   |     |արտադրանքի  |արտա-     |տեսակի, |

|ամսաթիվը,|       |դրանքի  |     |պատրաստ-    |դրանքի    |արտա-   |

|ժամը     |       |անվա-   |     |վածության   |իրացման   |դրանքի  |

|         |       |նումը   |     |նկարագիրը,  |թույլտվու-|բաշխման |

|         |       |        |     |զգայորոշման |թյուն     |արգելման|

|         |       |        |     |գնահատման   |          |փաստի   |

|         |       |        |     |արդյունքները|          |մասին   |

|_________|_______|________|_____|____________|__________|________|

|1        |2      |3       |4    |5           |6         |7       |

|_________|_______|________|_____|____________|__________|________|

|         |       |        |     |            |          |        |

._________________________________________________________________.

 

Ստորագրություն`

Տնօրեն___________Բուժ. աշխատող _____________ Խոհարար _______________

 

Ձև 5

 

ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԲԱԺՆԻ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ, ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԱՐԺԵՔԻ ՀԱՇՎԱՐԿԻ ՄԱՏՅԱՆ

 

._________________________________________________________________________.

|Հ|Մթերքի|Փաստացի     |Ընդա- |Միջի- |Սպի- |Ճար-|Ածխա-|Էներ- |Մթերքի|Նորմից|

|/|անվա- |դուրս գրված |մենը  |նում  |տա-  |պեր |ջրեր |գետիկ |նորմը |շեղում|

|հ|նումը |սննդամթերքի |10    |1 օրվա|կուց-|(գ) |(գ)  |արժեք |գրամ- |%(+/-)|

| |      |քանակը      |օրվա  |ընթաց-|ներ  |    |     |(կկալ)|ներով |      |

| |      |(զտաքաշ, գ) |ընթաց-|քում  |(գ)  |    |     |      |(զտա- |      |

| |      |մեկ սնվող   |քում  |դուրս |     |    |     |      |քաշ,  |      |

| |      |անձի        |դուրս |գրված |     |    |     |      |գ)    |      |

| |      |հաշվարկով   |գրված |սննդա-|     |    |     |      |      |      |

| |      |ըստ օրերի   |սննդա-|մթերքի|     |    |     |      |      |      |

| |      |____________|մթերքի|քանակը|     |    |     |      |      |      |

| |      |1|2|3|...|14|քանակը|(գ)   |     |    |     |      |      |      |

| |      | | | |   |  |(գ)   |      |     |    |     |      |      |      |

|_|______|____________|______|______|_____|____|_____|______|______|______|

| |      |            |      |      |     |    |     |      |      |      |

|_|______|____________|______|______|_____|____|_____|______|______|______|

| |      |            |      |      |     |    |     |      |      |      |

._________________________________________________________________________.

 

Ձև 6

 

ԱՌՈՂՋՈՒԹՅԱՆ ՄԱՏՅԱՆ

 

.____________________________________________________.

|Հ/հ|Աշխատողի       |Պաշտոն    |     Ամիս/օր         |

|   |անուն-ազգանուն |          |_____________________|

|   |               |          |1 |2 |3 |4 |5 |...|30|

|___|_______________|__________|__|__|__|__|__|___|__|

|1. |               |          |  |  |  |  |  |   |  |

|___|_______________|__________|__|__|__|__|__|___|__|

|2. |               |          |  |  |  |  |  |   |  |

|___|_______________|__________|__|__|__|__|__|___|__|

|3. |               |          |  |  |  |  |  |   |  |

.____________________________________________________.

 

Ձև 7

 

ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ՄԱՏՅԱՆ

 

.___________________________________________________________________.

|Հ/հ|Ամսաթիվ|           ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՈՒՍՈՒՑՈՒՄ                          |

|   |       |_______________________________________________________|

|   |       |Մասնա-   |ՈՒսուցում|ՈՒսուցում |ՈՒսուցման|Ստորագրություն|

|   |       |կիցների  |անցկացնող|անցկացնողի|թեման    |              |

|   |       |անունը,  |կազմակեր-|անունը,   |         |              |

|   |       |ազգանունը|պության  |ազգանունը |         |              |

|   |       |         |անվանումը|          |         |              |

|___|_______|_________|_________|__________|_________|______________|

|1  |2      |3        |4        |5         |6        |7             |

|___|_______|_________|_________|__________|_________|______________|

|   |       |         |         |          |         |              |

.___________________________________________________________________.

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
06.06.2014
N 32-Ն
Հրաման