Սեղմել Esc փակելու համար:
ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՕԺԱՆԴԱԿ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՕԺԱՆԴԱԿ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄ ...

02.01.2021 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   29.11.2014  -ից մինչեւ   02.01.2021  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

i

040.1242.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1242-Ն

 

ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՕԺԱՆԴԱԿ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ

(ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԸ) ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

Հավելված N 6

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1242-Ն որոշման

 

ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԱՅԼ ԳՈՐԾԱՌՆԱԿԱՆ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ՕԺԱՆԴԱԿ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԸ

 

._________________________________________________________________________.

|Տեխնոլոգիական օժանդակ     |Տեխնոլոգիական          |Առավելագույն          |

|միջոցը                    |նշանակությունը         |մնացորդային քանակը,   |

|                          |                       |սննդամթերքը և         |

|                          |                       |կիրառման տեխնոլոգիան  |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Նատրիումի                 |Լվացող և  մաքրող       |Տեխնիկական հրահանգի   |

|ալկիլբենզոլսուլֆոնատ      |միջոցներ               |համաձայն              |

|(սուլֆանոլ, սուլֆոնոլ)    |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|N-ալկիլ (C12-C16)         |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|երկմեթիլբենզիլքլորիդ      |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Կալիումի բրոմիդ           |Լվացող և  մաքրող       |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |միջոցներ               |համաձայն`             |

|                          |                       |մրգեր և  բանջարեղեն   |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Հիբերիլին, հիբերիլինաթթու |Ածիկածլման խթանիչ      |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Հիպոքլորիտներ             |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն`             |

|                          |                       |սննդային յուղեր       |

|__________________________|_______________________|______________________|

|                          |Լվացող և  մաքրող       |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |միջոցներ               |համաձայն`             |

|                          |                       |(բացի հավերի մսեղիքի  |

|                          |                       |մշակումից)            |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Սահմանային սպիրտերի       |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|գլիկոլեթերներ             |                       |համաձայն`             |

|                          |                       |հյութերի արտադրություն|

|__________________________|_______________________|______________________|

|Երկալկանոլամիններ         |Լվացող և  մաքրող       |1 մկգ/կգ ճակնդեղ      |

|                          |միջոցներ               |(շաքարում չի          |

|                          |                       |թույլատրվում)         |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Երկմեթիլերկկարբոնատ       |Հակամանրէական նյութեր  |գինու արտադրություն`  |

|                          |                       |մնացորդներ չեն        |

|                          |                       |թույլատրվում          |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Երկմեթիլերկթիոկարբամինա-  |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|թթվի նատրիումական աղ      |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Նատրիումի                 |Դետերգենտներ           |10 մգ/կգ              |

|երկօկտիլսուլֆասուկցինատ   |                       |մրգային ըմպելիքներ    |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Երկքլորերկֆտորմեթան       |Շփվող սառեցնող և       |100 մգ/կգ             |

|                          |պաղեցնող միջոցներ      |սառեցրած սննդամթերք   |

|                          |                       |(բացի հավի մսեղիքից)  |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Երկէթիլերկկարբոնատ        |Հակամանրէական նյութեր  |գինու արտադրություն`  |

|                          |                       |մնացորդներ չեն        |

|                          |                       |թույլատրվում          |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Դոդեցիլբենզոլսուլֆոնաթթվի |Լվացող և  մաքրող       |2 մգ/կգ               |

|նատրիումական աղ           |միջոցներ               |մրգեր և  բանջարեղեն,  |

|                          |                       |միս և  թռչնամիս       |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Կաղնե, հաճարենու չոպ      |Խառնում բրենդու        |Տեխնիկական հրահանգի   |

|(չիպսեր և  այլն)          |(գինեսպիրտերի),        |համաձայն              |

|                          |բուրավետացված գինու    |                      |

|                          |և  հատուկ գարեջրի      |                      |

|                          |արտադրությունում       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Կարբամատներ               |Լվացող և  մաքրող       |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |միջոցներ               |համաձայն` ճակնդեղ     |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Կետոսպիրտեր C9-C30        |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Քսիլենսուլֆոնաթթվի        |Դետերգենտներ           |1 մգ/կգ               |

|նատրիումական աղ           |                       |սննդային ճարպեր և     |

|                          |                       |յուղեր                |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Լակտապերօքսիդային համակարգ|Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|(լակտոպերօքսիդազա,        |                       |համաձայն              |

|գլյուկոզօքսիդազա,         |                       |                      |

|թիոցիանատներ)             |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Նատրիումի լաուրիլսուլֆատ  |Դետերգենտներ           |1 մգ/կգ               |

|                          |                       |սննդային ճարպեր և     |

|                          |                       |յուղեր                |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ճարպաթթուների մեթիլեթերներ|Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Մոնո և  երկմեթիլնաֆթալին- |Լվացող և  մաքրող       |0,2 մգ/կգ             |

|սուլֆոնաթթվի նատրիումական |միջոցներ               |մրգեր և  բանջարեղեն   |

|աղ                        |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Մոնոէթանոլամին            |Լվացող և  մաքրող       |1 մգ/կգ               |

|                          |միջոցներ               |մրգեր, բանջարեղեն,    |

|                          |                       |ճակնդեղ (շաքարում չի  |

|                          |                       |թույլատրվում)         |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Վերքացախային թթու         |Հակամանրէական նյութեր  |հավերի մսեղիքների և   |

|                          |                       |ձվերի մշակում`        |

|                          |                       |մնացորդներ չեն        |

|                          |                       |թույլատրվում          |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ջրածնի պերօքսիդ           |Հակամանրէական նյութեր  |Շաքարի, մրգային և     |

|                          |Լվացող և  մաքրող       |բանջարեղենային        |

|                          |միջոցներ               |հյութերի              |

|                          |Սպիտակեցնող ազդակ      |արտադրություն`        |

|                          |                       |մնացորդներ չեն        |

|                          |                       |թույլատրվում,         |

|                          |                       |կիսապատրաստվածքներ`   |

|                          |                       |պատրաստուկներ գազարից,|

|                          |                       |սպիտակ արմատից, սոխից`|

|                          |                       |պահածոյացման          |

|                          |                       |արդյունաբերության     |

|                          |                       |համար, մշակում        |

|                          |                       |2,4 գ/կգ լուծույթով`  |

|                          |                       |մնացորդներ չեն        |

|                          |                       |թույլատրվում, արյուն  |

|                          |                       |սպանդանոցից           |

|                          |                       |(գույնազրկում)`       |

|                          |                       |մնացորդներ չեն        |

|                          |                       |թույլատրվում          |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Պոլիակրիլամիդ             |Լվացող և  մաքրող       |1 մգ/կգ               |

|                          |միջոցներ               |մրգեր, բանջարեղեն,    |

|                          |                       |ճակնդեղ               |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Պոլիակրիլաթթու            |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|նատրիումական աղ           |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ճարպաթթուների             |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|պոլիալկիլենգլիկոլյան      |                       |համաձայն              |

|եթերներ                   |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Գլիցերինի                 |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|պոլիօքսիպրոպիլենային      |                       |համաձայն              |

|(պոլիօքսիէթիլենային)      |                       |                      |

|եթերներ (լապրոլ)          |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ճարպաթթուների             |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|պոլիօքսիպրոպիլենային      |                       |համաձայն              |

|եթերներ C8-C30            |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Կետոսպիրտերի              |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|պոլիօքսիպրոպիլենային      |                       |համաձայն              |

|եթերներ C9-C30            |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ճարպաթթուների             |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|պոլիօքսիէթիլենային եթերներ|                       |համաձայն              |

|C8-C30                    |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Կետոսպիրտերի              |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|պոլիօքսիէթիլենային եթերներ|                       |համաձայն              |

|C8-C30                    |                       |                      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Պոլիսորբատներ (60, 65, 80)|Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Պոլիէթիլենգլիկոլ          |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Պոլիէթիլենգլիկոլ          |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|(400, 600) երկօլեատ       |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Պրոպիլենի օքսիդ           |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ծծմբական թթու             |Թթվայնության կարգավորիչ|Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |սպիրտի արտադրությունում|համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Նատրիումի սիլիկատ         |Լվացող միջոցներ և      |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |մաքրող միջոցներ        |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Սպիրտեր սահմանային C8-C30 |Փրփուրհանգեցնողներ     |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Նատրիումի եռպոլիֆոսֆատ    |Լվացող և  մաքրող       |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |միջոցներ               |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Եռէթանոլամին              |Լվացող և  մաքրող       |0,05 մկգ/կգ           |

|                          |միջոցներ               |ճակնդեղ (շաքարում չի  |

|                          |                       |թույլատրվում)         |

|__________________________|_______________________|______________________|

|ՈՒնդեցիլբենզոլսուլֆոնա-   |Լվացող և  մաքրող       |1 մկգ/կգ              |

|թթու, քանոնային           |միջոցներ               |ճակնդեղ (շաքարում     |

|                          |                       |չի թույլատրվում)      |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ֆորմալդեհիդ               |Հակամանրէական նյութեր  |0,05 մկգ/կգ           |

|                          |Փրփուրհանգեցնողներ     |ճակնդեղի վերամշակում, |

|                          |                       |խմորիչների            |

|                          |                       |արտադրություն         |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ֆրեոն                     |Շփվող սառեցնող և       |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |պաղեցնող միջոցներ      |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Նատրիումի քլորիտ          |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն (բացի հավերի |

|                          |                       |մսեղիքի մշակումից)    |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ցեթիլպիրիդինիում քլորիդ   |Հակամանրէական նյութեր  |4 մգ/կգ (հավերի       |

|                          |                       |մսեղիքներ)            |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Ցիաներկթիոամիդակարբոնաթթվի|Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|երկնատրիումական աղ        |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Քառորդային ամոնիումական   |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|միացություններ            |                       |համաձայն              |

|                          |                       |սննդային ճարպեր       |

|__________________________|_______________________|______________________|

|                          |Դետերգենտներ           |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|2-Էթիլհեքսիլծծմբական թթվի |Լվացող և  մաքրող       |20 մգ/կգ              |

|նատրիումական աղ           |միջոցներ               |մրգեր, բանջարեղեն     |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Էթիլենբիսերկթիոկարբամինա- |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|թթվի երկնատրիումական աղ   |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Էթիլենգլիկոլմոնոբութիլատ  |Լվացող և  մաքրող       |0,03 մկգ/կգ ճակնդեղ   |

|                          |միջոցներ               |(շաքարում չի          |

|                          |                       |թույլատրվում)         |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Էթիլեներկամին             |Հակամանրէական նյութեր  |Տեխնիկական հրահանգի   |

|                          |                       |համաձայն              |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Էթիլենարկամինքառաքացախա-  |Լվացող և  մաքրող       |0,003 մկգ/կգ ճակնդեղ  |

|թթվի չորսնատրիումական աղ  |միջոցներ               |(շաքարում չի          |

|                          |                       |թույլատրվում)         |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Էթիլեներկքլորիդ           |Լվացող և  մաքրող       |0,01 մկգ/կգ ճակնդեղ   |

|                          |միջոցներ               |(շաքարում չի          |

|                          |                       |թույլատրվում)         |

|__________________________|_______________________|______________________|

|Էթօքսիհին (սանտոհին)      |Հակամանրէական նյութեր  |Խնձորներ (մակերեսային |

|                          |                       |մշակում` 0,05, 0,3%-ոց|

|                          |                       |ջրային լուծույթ),     |

|                          |                       |մնացորդները պահումից  |

|                          |                       |հետո` 0,1 մգ/կգ       |

._________________________________________________________________________.

 

Հավելված N 7

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1242-Ն որոշման

 

ՑԱՆԿ

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԹՈՒՅԼԱՏՐՎԱԾ ՖԵՐՄԵՆՏԱՅԻՆ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ

 

._________________________________________________________________________.

|Ֆերմենտային միջոցները|Ստացման աղբյուրը, արտադրիչը                        |

|_________________________________________________________________________|

|Կենդանական ծագման ֆերմենտային միջոցներ                                   |

|_________________________________________________________________________|

|ալֆա-Ամիլազա         |խոշոր եղջերավոր կենդանիների, խոզերի ենթաստամոքսային|

|                     |գեղձեր                                             |

|_____________________|___________________________________________________|

|Կատալազա             |խոշոր եղջերավոր կենդանիների, ձիերի լյարդ           |

|_____________________|___________________________________________________|

|Լիզոցիմ              |հավի ձվերի սպիտակուց                               |

|_____________________|___________________________________________________|

|Լիպազա               |խոշոր եղջերավոր կենդանիների ստամոքս, նախաստամոքս,  |

|                     |շիճուկներ, թքագեղձեր                               |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պեպսին               | խոզերի ստամոքս                                    |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պեպսին թռչնի         |հավերի նախաստամոքս                                 |

|_____________________|___________________________________________________|

|Շիճուկային ֆերմենտ   |խոշոր եղջերավոր կենդանիների, հորթերի, այծերի,      |

|                     |այծիկների, ոչխարների, գառների ստամոքս, շիճուկներ   |

|_____________________|___________________________________________________|

|Տրիպսին              |խոշոր եղջերավոր կենդանիների, խոզերի ենթաստամոքսային|

|                     |գեղձեր                                             |

|_____________________|___________________________________________________|

|Ֆոսֆոլիպազա          |հորթերի, գառների, այծերի, ենթաստամոքսային գեղձեր   |

|_____________________|___________________________________________________|

|Քիմոզին              |հորթերի, գառների, այծերի, ենթաստամոքսային գեղձեր   |

|_________________________________________________________________________|

|Բուսական ծագման ֆերմենտային միջոցներ                                     |

|_________________________________________________________________________|

|Բրոմելային           |արքայախնձոր (Ananas spp.)                          |

|_____________________|___________________________________________________|

|Լիպոզիդազա,          |սոյա                                               |

|լիպօքսիգենազա        |                                                   |

|_____________________|___________________________________________________|

|Մալտկարբոհիդրազներ   |գարի, գարու ածիկ                                   |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պապաին               |պապայա (Carica papaya)                             |

|_____________________|___________________________________________________|

|Քիմոպապաին           |պապայա (Carica papaya)                             |

|_____________________|___________________________________________________|

|Ֆիցին                |թուզ (Ficus spp.)                                  |

|_________________________________________________________________________|

|Մանրէաբանական ծագման ֆերմենտային միջոցներ                                |

|_________________________________________________________________________|

|Ալկոհոլդեհիդրագենազա |Saccharomyces cerevisiae                           |

|_____________________|___________________________________________________|

|ալֆա-Ամիլազա         |Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Bacillus    |

|                     |amyliquefaciens, Bacillus licheniformis, Bacillus  |

|                     |megaterium, Bacillus stearothermophilus, Bacillus  |

|                     |subtilis, Rhizopus arrhizus, Rhizopus oryzae       |

|_____________________|___________________________________________________|

|բետա-Ամիլազա         |Bacillus cereus, Bacillus megaterium, Bacillus     |

|                     |subtilis                                           |

|_____________________|___________________________________________________|

|Արաբինաֆուրանազիդազա |Aspergillus niger                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|ալֆա-Գալակտոզիդազա   |Aspergillus niger, Mortierella vinacea,            |

|                     |Saccharomyces cerevisiae                           |

|_____________________|___________________________________________________|

|բետա-Գալակտոզիդազա   |Aspergillus niger, Curvalaria inaegualis,          |

|                     |Penicillium canescens, Saccharomyces fragilis,     |

|                     |Saccharomyces sp.                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|Հեմիցելյուլոզ        |Aspergillus aculeatus, Aspergillus niger,          |

|                     |Aspergillus oryzae, Bacillus subtilis, Rhizopus    |

|                     |arrhizus, Sporotrichum dimorphosporum, Trichoderma |

|                     |longibrachiatum (reesei)                           |

|_____________________|___________________________________________________|

|բետա-Գլյուկանազա     |Aspergillus awamori, Aspergillus batate,           |

|                     |Aspergillus niger, Bacillus subtilis, Humicola     |

|                     |insolens, Trichoderma harzianum                    |

|_____________________|___________________________________________________|

|էնդո-բետա-Գլյուկանազա|Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Bacillus    |

|                     |circulans, Bacillus subtilis, Disporotrichum       |

|                     |dimorphosporum Penicillium emersonii, Rhizopus     |

|                     |arrhizus, Rhizopus oryzae, Trichoderma             |

|                     |longibrachiatum (reesei)                           |

|_____________________|___________________________________________________|

|Գլյուկամիլազա կամ    |Aspergillus amaurii, Aspergillus awamori,          |

|ամիլագլյուկոզիդազա   |Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Rhizopus    |

|                     |arrhizus, Rhizopus niveus, Rhizopus oryzae,        |

|                     |Trichoderma longibrachiatum (reesei)               |

|_____________________|___________________________________________________|

|բետա-Գլյուկոզիդազա   |Endmycopsis sp., Penicillium vitale, Rhizopus      |

|                     |pigmaues, Trichoderma harzianum                    |

|_____________________|___________________________________________________|

|էկզո-ալֆա-           |Aspergillus niger, Penicillium vitale              |

|Գլյուկոզիդազա        |                                                   |

|_____________________|___________________________________________________|

|Գլյուկոզիիզոմերազա   |Actinoplanes missouriensis, Arthrobacter sp,       |

|                     |Bacillus coagulans, Streptomyces albus,            |

|                     |Streptomyces olivaceus, Streptomyces               |

|                     |olivochromogenes, Streptomyces rubiginosus,        |

|                     |Streptomyces sp., Streptomyces violaceoniger       |

|_____________________|___________________________________________________|

|Գլյուկոզօքսիդազա     |Aspergillus niger                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|ալֆա-Դեկարբօքսիլազա  |Bacillus brevis                                    |

|_____________________|___________________________________________________|

|Դեկսրանազա           |Aspergillus sp., Bacillus subtilis, Klebsiella     |

|                     |aerogenes, Penicillium funiculosum, Penicillium    |

|                     |lilacinus                                          |

|_____________________|___________________________________________________|

|Իզոմերազա            |Bacillus cereus                                    |

|_____________________|___________________________________________________|

|Ինվերտազա            |Aspergillus niger, Bacillus subtilis, Kluyveromyces|

|                     |fragilis, Saccharomyces carlsbergensis,            |

|                     |Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces sp.        |

|_____________________|___________________________________________________|

|Ինուլինազա           |Aspergillus niger, Kluyveromyces fragilis,         |

|                     |Sporotrichum dimorphosporum, Saccharomyces sp.     |

|_____________________|___________________________________________________|

|Կատալազա             |Aspergillus niger, Micrococcus luteus              |

|                     |(lysodeicticus), Penicillium vitale                |

|_____________________|___________________________________________________|

|Քսիլանազա            |Aspergillus niger, Aspergillus aculeatus, Humicola |

|                     |insolens, Sporotrichum dimorphosporum, Streptomyces|

|                     |sp., Trichoderma longibrachiatum (reesei),         |

|                     |Trichoderma viride                                 |

|_____________________|___________________________________________________|

|Լակտազա,             |Aspergillus niger, Aspergillus oryzae,             |

|բետա-գալակտոզիդազա   |Kluyveromyces fragilis, Kluyveromyces lactis,      |

|                     |Saccharomyces sp.                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|Լիպազա               |Aspergillus flavus, Aspergillus niger, Aspergillus |

|                     |oryzae, Brevibacterium linens, Candida lipolytica, |

|                     |Candida rugosa, Mucor javanicus, Mucor miehei,     |

|                     |Mucor pusillus, Rhizopus arrhizus, Rhizopus        |

|                     |nigrican (stolonifer), Rhizopus niveus             |

|_____________________|___________________________________________________|

|Մալատդեկարբօքսիլազա  |Leuconostoc oenos                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|Մալտազա,             |Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Rhizopus    |

|ալֆա-գլյուկոզիդազա   |oryzae, Trichoderma longibrachiatum (reesei)       |

|_____________________|___________________________________________________|

|Մելիբիազա            |Mortierella vinacea, Saccharomyces cerevisiae      |

|_____________________|___________________________________________________|

|Նիտրատռեդուկտազա     |Micrococcus violagabriella                         |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պեկտինազա            |Aspergillus awamori, Aspergillus foetidus,         |

|                     |Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Bacillus    |

|                     |macerans, Botrytis cinerea, Penicillium            |

|                     |simplicissimum, Rhizopus oryzae, Trichoderma       |

|                     |longibrachiatum (reesei)                           |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պեկտինլիազա          |Aspergillus niger                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պեկտինէստերազա       |Aspergillus niger                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պենտազանազա          |Humicola insolens                                  |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պոլիգալակտութոնազա   |Aspergillus aculeatus, Aspergillus niger,          |

|                     |Penicillium canescens                              |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պրոտեազա, ներառյալ   |Aspergillus awamori, Aspergillus melleus           |

|կաթմակարդող          |(quercinus), Aspergillus niger, Aspergillus oryzae,|

|ֆերմենտները          |Aspergillus terricola, Bacillus amyliquefaciens,   |

|                     |Bacillus cereus, Bacillus licheniformis, Bacillus  |

|                     |mesentericus, Bacillus subtilis, Brevibacterium    |

|                     |linens, Endothia parasitica, Lactobacillus casei,  |

|                     |Micrococcus caseolyticus, Mucor miehei, Mucor      |

|                     |pusillus, Streptococcus cremoris, Streptococcus    |

|                     |lactis, Streptomyces fradiae                       |

|_____________________|___________________________________________________|

|Պուլլուլանազա        |Bacillus acidopullulyticus, Bacillus subtilis,     |

|                     |Klebsiella aerogenes                               |

|_____________________|___________________________________________________|

|Սերինպրոտեինազա      |Bacillus licheniformis, Streptomyces fradiae       |

|_____________________|___________________________________________________|

|Տաննազա              |Aspergillus niger, Aspergillus oryzae              |

|_____________________|___________________________________________________|

|Քիմոզին              |Aspergillus awamori, Aspergillus niger, Escherichia|

|                     |coli, Kluyveromyces lactis                         |

|_____________________|___________________________________________________|

|Ցելաբիազա            |Aspergillus niger, Trichoderma longibrachiatum     |

|                     |(reesei)                                           |

|_____________________|___________________________________________________|

|Ցելյուլազա           |Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Geotrichum  |

|                     |candidum, Penicillium funiculosum, Rhizopus        |

|                     |arrhizus, Rhizopus oryzae, Sporotrichum            |

|                     |dimorphosporum, Thielavia terrestris, Trichoderma  |

|                     |longibrachiatum (reesei), Trichoderma roseum,      |

|                     |Trichoderma viride                                 |

|_____________________|___________________________________________________|

|Էստերազա             |Muccor miehei                                      |

._________________________________________________________________________.

 

Հավելված N 8

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1242-Ն որոշման

 

ՑԱՆԿ

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԺԱՄԱՆԱԿ ԹՈՒՅԼԱՏՐՎԱԾ ՖԵՐՄԵՆՏԱՅԻՆ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ՄՈԲԻԼԻԶԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ՕԺԱՆԴԱԿ ՄԻՋՈՑՆԵՐԻ (ՆՅՈՒԹԵՐ ԵՎ ԿԱՊՈՂՆԵՐ)

 

.____________________________________________.

|Նյութեր և  պինդ կապողներ                    |

|____________________________________________|

|Նատրիումի ալգինատ                           |

|____________________________________________|

|Գլուտարյան ալդեհիդ                          |

|____________________________________________|

|Երկատոմիտ (երկատոմային հող)                 |

|____________________________________________|

|Երկէթիլամինաէթիլցելյուլոզ                   |

|____________________________________________|

|Դոնդողանյութ                                |

|____________________________________________|

|Իոնափոխարինող խեժեր, որոնք թույլատրված են   |

|սննդարդյունաբերությունում օգտագործելու համար|

|____________________________________________|

|Կարագինան                                   |

|____________________________________________|

|Խեցեղեն                                     |

|____________________________________________|

|Պոլիէթիլենիմին                              |

|____________________________________________|

|Ապակի                                       |

.____________________________________________.

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1242-Ն
Որոշում