Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(19-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.6. Բանջարեղեն և  մրգեր, |Թունավոր տարրեր              |            |

|աղ դրված, մարինացված,     |_____________________________|____________|

|թթվեցված, թրջած           |կապար          |0,5          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,4          |            |

|                          |               |(մրգեր,      |            |

|                          |               |հատապտուղներ)|            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,5          |            |

|                          |               |(սնկեր)      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,1          |            |

|                          |               |(սնկեր)      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,05         |            |

|                          |               |(սնկեր)      |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Նիտրատներ                    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |կարտոֆիլ       |250          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաղամբ         |900          |            |

|                          |սպիտակաթելային |             |            |

|                          |վաղ (մինչև     |             |            |

|                          |սեպտեմբերի)    |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաղամբ         |500          |            |

|                          |սպիտակաթելային |             |            |

|                          |ուշ            |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |գազար վաղ      |400          |            |

|                          |(մինչև         |             |            |

|                          |սեպտեմբերի 1)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |գազար ուշ      |250          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տոմատներ       |150          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |300          |            |

|                          |               |պաշտպանված   |            |

|                          |               |գրունտ       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |վարունգ        |150          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |400          |            |

|                          |               |պաշտպանված   |            |

|                          |               |գրունտ       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բազուկ         |1400         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սոխ գլուխ      |80           |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սոխ կանաչ      |600          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |800          |            |

|                          |               |պաշտպանված   |            |

|                          |               |գրունտ       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |թերթային       |2000         |            |

|                          |բանջարեղեն     |             |            |

|                          |(մառոլ, սպանախ,|             |            |

|                          |թրթնջուկ,      |             |            |

|                          |կաղամբ աղցանի  |             |            |

|                          |տեսակի,        |             |            |

|                          |մաղադանոս,     |             |            |

|                          |նեխուր, համեմ, |             |            |

|                          |սամիթ և  այլն) |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պղպեղ քաղցր    |200          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |400          |            |

|                          |               |պաշտպանված   |            |

|                          |               |գրունտ       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դդմիկ          |400          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ձմերուկ        |60           |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սեխ            |90           |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b-,|0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |(կարտոֆիլ,   |            |

|                          |               |կանաչ ոլոռ,  |            |

|                          |               |ճակնդեղ)     |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,5          |            |

|                          |               |(բանջարեղեն, |            |

|                          |               |բոստանային,  |            |

|                          |               |սնկեր)       |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,05         |            |

|                          |               |(մրգեր,      |            |

|                          |               |հատապտուղներ,|            |

|                          |               |խաղող)       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|բանջարեղեն թթու և  աղ դրած|Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|(կաղամբ, վարունգ, լոլիկ և |_____________________________|____________|

|այլն) անմիջապես           |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|օգտագործման համար, մրգեր  |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|թրջած և  աղ դրած, այդ     |25 գ մթերքում  |             |            |

|թվում` բոստանային         |_______________|_____________|____________|

|(փաթեթավորված և  ոչ       |               |             |            |

|փաթեթավորված)             |               |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սնկեր պատրաստված աղ դրած  |մեզոֆիլ        |չի           |            |

|և  մարինացված տակառներում,|սուլֆիտ        |թույլատրվում |            |

|տակառներում եփած          |առաջացնող      |             |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |             |            |

|                          |0,1  գ         |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|6.7. Չոր համեմունքներ,    |Թունավոր տարրեր                           |

|համեմունքներ,             |__________________________________________|

|համեմունքային բույսեր     |կապար           5,0                       |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն           3,0                       |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում        0,2                       |

|__________________________|__________________________________________|

|օգտագործման համար պիտանի  |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|                          |__________________________________________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(5)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25  գ          |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(3)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|համեմունքների հումք`      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |2x10(6)      |            |

|սև  պղպեղ, հոտավետ պղպեղ, |ոչ ավելի       |             |            |

|կարմիր պղպեղ, դարչին,     |_______________|_____________|____________|

|գինձ, մուսկատային         |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ընկույզ և  այլն           |ձևեր)  0,001 գ |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(4)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|համակցված սննդային        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(5)      |            |

|հավելումներ համեմունքներով|ոչ ավելի       |             |            |

|և  բանջարեղենի            |_______________|_____________|____________|

|համեմունքներով            |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |2x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սննդահամային համեմունք`   |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|մանանեխ, սեղանի ծովաբողկ, |ոչ ավելի       |             |            |

|այդ թվում` հեղուկ,        |_______________|_____________|____________|

|մածուկանման, մանանեխային  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|սոուսներ, համեմունքներ    |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|ծովաբողկից                |(սմ3) մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |2x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սուբլիմացիոն չորացման     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|փոշեցված սխտոր            |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1,0  գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցերեուս        |1x10(2)      |            |

|                          |B. cereus,     |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.8. Ընկույզներ           |Թունավոր տարրեր              |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,3          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,05         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-, b-|0,5          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   | 0,15        |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բնական ընկույզ (նուշ,     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|հունական, գետնանուշ,      |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|պիստակ, կալիֆորնիական     |մթերքում       |             |            |

|գորշ ընկույզ, պեկան,      |_______________|_____________|____________|

|կոկոս) մաքրած, չբոված     |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(3)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բոված ընկույզներ          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  0,1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կոկոսի չորացրած, մանրեցված|ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ընկույզներ                |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ  ավել|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|կոկոսի մանրեցված          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ընկույզներ                |ձևեր)  0,01 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|6.9. Թեյ (սև,  կանաչ,     |Թունավոր տարրեր|             |            |

|սալիկային)                |_______________|_____________|____________|

|                          |կապար          |10,0         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |1x10(3)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b-,|0,2          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   | 0,2         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.10. Սուրճ (հատիկներով,  |Թունավոր տարրեր              |            |

|աղացած, լուծվող)          |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,05         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|                          |__________________________________________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |5x10(2)      |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|(կանաչ սուրճի|            |

|                          |               |հատիկներ)    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|6.11. Հյութեր, այդ թվում` |Թունավոր տարրեր              |(խտացրած    |

|խտացրած, մրգային և/կամ    |(չոր նյութերի                |հյութերի,   |

|բանջարեղենային նեկտարներ, |պարունակությամբ)             |ըմպելիքների,|

|այդ թվում` խտացված մորսեր,|                             |մորսերի,    |

|մրգային և/կամ             |                             |մրգային     |

|բանջարեղենային            |                             |և/կամ       |

|հյութ պարունակող          |                             |բանջարեղե-  |

|ըմպելիքներ, մրգային և/կամ |                             |նային       |

|բանջարեղենային խյուսեր,   |                             |խյուսերի    |

|այդ թվում` խտացված,       |                             |համար       |

|պաղպաղակ պտղահատապտղային  |                             |հաշվարկը    |

|բուրավետացված և  սննդային |                             |իրականացվում|

|սառույցներ                |                             |է սահմանված |

|                          |                             |նորմերից և  |

|                          |                             |խտության    |

|                          |                             |աստիճանից   |

|                          |                             |ելնելով)    |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,5          |            |

|                          |               |(հյութամթերք |            |

|                          |               |բանջարեղենից)|            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,4          |            |

|                          |               |(հյութամթերք |            |

|                          |               |մրգերից,     |            |

|                          |               |մրգային,     |            |

|                          |               |պտղահատա-    |            |

|                          |               |պտղային      |            |

|                          |               |պաղպաղակ)    |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,3          |            |

|                          |               |(պաղպաղակ    |            |

|                          |               |բուրավետացված|            |

|                          |               |և  սննդային  |            |

|                          |               |սառույց)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,2          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,1          |            |

|                          |               |(պաղպաղակ    |            |

|                          |               |բուրավետացված|            |

|                          |               |և  սննդային  |            |

|                          |               |սառույց)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,02         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |անագ           |200,0        |            |

|                          |               |(հյութամթերք |            |

|                          |               |մրգերից      |            |

|                          |               |և/կամ        |            |

|                          |               |բանջարեղենից |            |

|                          |               |հավաքովի     |            |

|                          |               |թիթեղյա      |            |

|                          |               |տարայով)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |քրոմ           |0,5          |            |

|                          |               |(հյութամթերք |            |

|                          |               |մրգերից      |            |

|                          |               |և/կամ        |            |

|                          |               |բանջարեղենից |            |

|                          |               |քրոմացված    |            |

|                          |               |տարայով)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսին`    |0,05         |            |

|                          |պատուլին       |(Հյութամթերք |            |

|                          |               |խնձորներից,  |            |

|                          |               |տոմատներից,  |            |

|                          |               |չիչխանից)    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |5-օքսիմեթիլ-   |20,0         |Խտացրած     |

|                          |ֆուրֆուրոլ     |             |հյութերի,   |

|                          |               |             |ըմպելիքների,|

|                          |               |             |խտացված     |

|                          |               |             |մորսերի,    |

|                          |               |             |խտացրած     |

|                          |               |             |մրգային     |

|                          |               |             |և/կամ       |

|                          |               |             |բանջարեղե-  |

|                          |               |             |նային       |

|                          |               |             |խյուսերի    |

|                          |               |             |համար       |

|                          |               |             |հաշվարկը    |

|                          |               |             |իրականացվում|

|                          |               |             |է սահմանված |

|                          |               |             |նորմերից և  |

|                          |               |             |խտության    |

|                          |               |             |աստիճանից   |

|                          |               |             |ելնելով     |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Նիտրատներ      |             |Նախնական    |

|                          |               |             |հումքի վերա-|

|                          |               |             |հաշվարկով,  |

|                          |               |             |հաշվի       |

|                          |               |             |առնելով չոր |

|                          |               |             |նյութերի    |

|                          |               |             |պարունակու- |

|                          |               |             |թյունը      |

|                          |               |             |հումքում և  |

|                          |               |             |վերջնական   |

|                          |               |             |արտադրանքում|

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կարտոֆիլ       |250          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաղամբ         |900          |            |

|                          |սպիտակաթելային |             |            |

|                          |վաղ (մինչև     |             |            |

|                          |սեպտեմբերի 1)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաղամբ         |500          |            |

|                          |սպիտակաթելային |             |            |

|                          |ուշ            |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |գազար վաղ      |400          |            |

|                          |(մինչև         |             |            |

|                          |սեպտեմբերի 1)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |գազար ուշ      |250          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |լոլիկ          |150          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |լոլիկներ,      |300          |            |

|                          |որոնք աճեցվում |             |            |

|                          |են պաշտպանված  |             |            |

|                          |գրունտում      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |վարունգ, որոնք |150          |            |

|                          |աճեցվում են    |_____________|____________|

|                          |պաշտպանված     |400          |            |

|                          |գրունտում      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սեղանի բազուկ  |1400         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |թերթային       |2000         |            |

|                          |բանջարեղեն     |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |քաղցր պղպեղ    |200          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պղպեղ քաղցր,   |400          |            |

|                          |որն աճեցվում   |             |            |

|                          |են պաշտպանված  |             |            |

|                          |գրունտում      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դդմիկ          |400          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ձմերուկ        |60           |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սեխ            |90           |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-,b-,|0,5          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |(հյութամթերք |            |

|                          |               |բանջարեղենից |            |

|                          |               |և  բոստանա-  |            |

|                          |               |յիններից)    |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,05         |            |

|                          |               |(հյութամթերք |            |

|                          |               |մրգերից)     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,1          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|6.11.1. Պահածոյացված      |Մանրէներ ջերմապահպանման                   |

|հյութեր և  հյութամթերք    |հասունացումից հետո                        |

|մրգերից և/կամ             |                                          |

|բանջարեղենից              |                                          |

|(արդյունաբերական          |                                          |

|մանրէազերծման պահանջներ)  |                                          |

|_____________________________________________________________________|

|Հյութամթերք մրգերից                                                  |

|_____________________________________________________________________|

|pH 4,2 և  բարձր, ինչպես   |սպոր առաջացնող |չի           |            |

|նաև  pH 3,8 և  բարձր`     |մեզոֆիլ-աերոբ  |թույլատրվում |            |

|ծիրանից, դեղձից, տանձից   |և  ֆակուլտատիվ-|             |            |

|հյութային արտադրանքի      |անաերոբ        |             |            |

|համար                     |մանրէներ       |             |            |

|                          |B. cereus և  B.|             |            |

|                          |Polymyxa 1 գ   |             |            |

|                          |(սմ3) մթերքի`  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |B. subtilis,   |11           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, (սմ3)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |մեզոֆիլ        |չի           |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |թույլատրվում |            |

|                          |Cl. botulinum  |             |            |

|                          |m Cl.          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |perfringens    |1            |            |

|                          |1 գ (սմ3) այլ, |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, (սմ3)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր չառաջացնող|չի           |            |

|                          |մանրէներ,      |թույլատրվում |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |բորբոսասնկեր   |             |            |

|                          |1 գ (սմ3)      |             |            |

|                          |մթերքի         |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաթնաթթվային   |չի           |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր առաջացնող |չի           |            |

|                          |ջերմակայուն    |թույլատրվում |            |

|                          |աերոբ և        |             |            |

|                          |ֆակուլտատիվ    |             |            |

|                          |անաերոբ        |             |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |             |            |

|                          |(սմ3) մթերքի,  |             |            |

|                          |(2 oC          |             |            |

|                          |ջերմաստիճանի   |             |            |

|                          |պայմաններում   |             |            |

|                          |պահպանվող      |             |            |

|                          |մրգերից        |             |            |

|                          |ստացված        |             |            |

|                          |հյութամթերքի   |             |            |

|                          |համար)         |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|pH 4,2-ից ցածր, ինչպես    |սպոր չառաջացնող|չի           |            |

|նաև  pH 3,8-ից ցածր`      |մանրէներ,      |թույլատրվում |            |

|ծիրանից, դեղձից, տանձից   |խմորասնկեր,    |             |            |

|հյութային արտադրանքի      |բորբոսասնկեր   |             |            |

|համար                     |1 գ (սմ3)      |             |            |

|                          |մթերքի         |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Կաթնաթթվային   |             |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |             |            |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|Հյութեր և  հյութամթերք    |                             |            |

|բանջարեղենից              |                             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|լոլիկներից, 12%-ից ցածր   |սպոր առաջացնող |չի           |            |

|չոր նյութերի              |մեզոֆիլ աերոբ  |թույլատրվում |            |

|պարունակությամբ           |և  մեզոֆիլ     |             |            |

|                          |անաերոբ        |             |            |

|                          |մանրէներ, B.   |             |            |

|                          |cereus և  B.   |             |            |

|                          |polymyxa 1 գ   |             |            |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |            |

|                          |               |             |            |

|                          |B. subtilis,   |11           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, (սմ3)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |մեզոֆիլ        |չի           |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |թույլատրվում |            |

|                          |Cl. botulinum  |             |            |

|                          |Cl. perfringens|             |            |

|                          |1 գ (սմ3)      |             |            |

|                          |               |             |            |

|                          |այլ` ԳԱՄ/գ,    |1            |            |

|                          |(սմ3) ոչ ավելի |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր առաջացնող |չի           |            |

|                          |մանրէներ,      |թույլատրվում |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |բորբոսասնկեր 1 |             |            |

|                          |1 գ (սմ3)      |             |            |

|                          |մթերքի         |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաթնաթթվային   |չի           |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր առաջացնող |չի           |(20 oC      |

|                          |ջերմակայուն    |թույլատրվում |ջերմաստիճան |

|                          |աերոբ և        |             |և  բարձր    |

|                          |ֆակուլտատիվ    |             |պայմաններում|

|                          |անաերոբ        |             |պահպանվող   |

|                          |մանրէներ 1 գ   |             |մրգերից     |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |ստացված     |

|                          |               |             |հյութամթերքի|

|                          |               |             |համար)      |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|այլ pH 4,2 և  բարձր       |սպոռ առաջացնող |չի           |            |

|                          |մեզոֆիլ աերոբ  |թույլատրվում |            |

|                          |և  մեզոֆիլ     |             |            |

|                          |անաերոբ        |             |            |

|                          |մանրէներ:      |             |            |

|                          |B. cereus և    |             |            |

|                          |B. polymyxa 1 գ|             |            |

|                          |(սմ3)          |             |            |

|                          |               |             |            |

|                          |B. subtilis,   |11           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, (սմ3)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |մեզոֆիլ        |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կլոստրիդիաներ  |չի           |            |

|                          |Cl. botulinum  |թույլատրվում |            |

|                          |ի Cl.          |             |            |

|                          |perfringens 1  |             |            |

|                          |գ (սմ3),       |             |            |

|                          |               |             |            |

|                          |այլ`ԳԱՄ/գ,     |1            |            |

|                          |(սմ3) ոչ ավելի |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր չառաջացնող|չի           |            |

|                          |մանրէներ,      |թույլատրվում |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |բորբոսասնկեր   |             |            |

|                          |1 գ (սմ3)      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաթնաթթվային   |չի           |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր առաջացնող |չի           |(20 oC      |

|                          |ջերմակայուն    |թույլատրվում |ջերմաստիճան |

|                          |աերոբ և        |             |և  բարձր    |

|                          |ֆակուլտատիվ    |             |պայմաններում|

|                          |անաերոբ        |             |պահպանվող   |

|                          |մանրէներ 1 գ   |             |մրգերից     |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |ստացված     |

|                          |               |             |հյութամթերքի|

|                          |               |             |համար)      |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|pH 3,7- 4,2               |մեզոֆիլ        |չի           |            |

|                          |կլոստրիդիաներ  |թույլատրվում |            |

|                          |Cl. botulinum  |             |            |

|                          |ի Cl.          |             |            |

|                          |perfringens 1  |             |            |

|                          |գ (սմ3),       |             |            |

|                          |               |             |            |

|                          |այլ`ԳԱՄ/գ,     |1            |            |

|                          |(սմ3) ոչ ավելի |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր չառաջացնող|չի           |            |

|                          |մանրէներ,      |թույլատրվում |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |բորբոսասնկեր 1 |             |            |

|                          |գ (սմ3) մթերքի |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաթնաթթվային   |չի           |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սպոր առաջացնող |չի           |(20 oC      |

|                          |ջերմակայուն    |թույլատրվում |ջերմաստիճան |

|                          |աերոբ և        |             |և  բարձր    |

|                          |ֆակուլտատիվ    |             |պայմաններում|

|                          |անաերոբ        |             |պահպանվող   |

|                          |մանրէներ 1 գ   |             |մրգերից     |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |ստացված     |

|                          |               |             |հյութամթերքի|

|                          |               |             |համար)      |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|pH 3,7-ից ցածր            |սպոր չառաջացնող|չի           |            |

|                          |մանրէներ,      |թույլատրվում |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |բորբոսասնկեր 1 |             |            |

|                          |գ (սմ3) մթերքի |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաթնաթթվային   |չի           |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3) մթերքի   |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|6.11.2. Հյութեր մրգերից,  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |50           |            |

|հյութեր բանջարեղենից,     |(սմ3)          |             |            |

|մրգային և/կամ             |ոչ ավելի       |             |            |

|բանջարեղենային նեկտարներ, |_______________|_____________|____________|

|մորսեր և  մրգային և/կամ   |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|բանջարեղենային            |ձևեր)          |թույլատրվում |            |

|հյութ պարունակող          |1000 գ (սմ3)   |             |            |

|ըմպելիքներ,               |մթերքում       |             |            |

|պահածոյացված և            |_______________|_____________|____________|

|գազավորված`pH 3,8 և  ցածր |խմորասնկեր     |չի           |            |

|ածխաթթվի օգտագործմամբ     |1 գ (սմ3)      |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |մթերքի         |50           |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/ (սմ3) գ,  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կաթնաթթվային   |չի           |            |

|                          |մանրէներ 1 գ   |թույլատրվում |            |

|                          |(սմ3)          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում