Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(22-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.1.1.Իզոլյատներ,         |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|բուսական սպիտակուցների    |_____________________________|____________|

|խտանյութեր, սոյային ալյուր|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոչ ավելի       |5x10(3)      |            |

|                          |               |մանկական     |            |

|                          |               |սննդամթերքի  |            |

|                          |               |համար        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |վերականգնող    |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.1.2. Հիդրոլիզատներ      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(3)      |            |

|սպիտակուցային ֆերմենտային |ոչ ավելի       |             |            |

|սոյայի հումքից            |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր     |թույլատրվում |            |

|                          |1 գ. մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |չի           |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |թույլատրվում |            |

|                          |1 գ, ոչ ավելի  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.1.3. Խտանյութ           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|սպիտակուցային             |ոչ ավելի       |             |            |

|արևածաղկային  սննդային    |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.1.4. Սոյայի սպիտակուցի  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |2,5x10(4)    |            |

|խտանյութ, սոյայի ալյուր   |ոչ ավելի       |             |            |

|տեկստուրացված             |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ վերա-  |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր և   |100          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ. ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|9.2. Խտանյութեր կաթնային  |Թունավոր տարրեր                           |

|շիճուկային սպիտակուցների, |__________________________________________|

|կազեին, կազեինատներ,      |կապար          |0,3          |            |

|կաթնային սպիտակուցի       |_______________|_____________|____________|

|հիդրոլիզատներ             |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին M 1 |0,005        |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Ճարպի վերահաշվարկով)                     |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-, b-|1,25         |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |1,0          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Մելամին        |չի           |< 1 մգ/կգ   |

|                          |(Կաթի,         |թույլատրվում |            |

|                          |կաթնամթերքի և  |             |            |

|                          |այլ սննդամթերքի|             |            |

|                          |մեջ մելամինի   |             |            |

|                          |պարունակության |             |            |

|                          |նկատմամբ       |             |            |

|                          |հսկողությունն  |             |            |

|                          |իրականացվում է |             |            |

|                          |հումքում դրանց |             |            |

|                          |հնարավոր       |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |մասին          |             |            |

|                          |հիմնավորված    |             |            |

|                          |ենթադրության   |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |դեպքում)       |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.2.1. Սննդային           |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|կազեինատներ               |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, | 5x10(4)     |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   | չի          |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սուլֆիտ վերա-  |չի           |            |

|                          |կանգնող        |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ մթերքում|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.2.2. Շիճուկային         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|սպիտակուցային խտանյութ    |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1 գ.    |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.2.3. Խտանյութ           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |2,5x10(3)    |            |

|ալբումինակազեինային       |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր)  1 գ.    |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1 գ մթերքում   |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.3. Արյան սպիտակուցների  |Թունավոր տարրեր              |            |

|խտանյութեր (պլազմային չոր |_____________________________|____________|

|խտանյութ, շիճուկներ,      |կապար          |1,0          |            |

|սննդային ալբումին)        |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.03         |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Հակաբիոտիկներ հումքի վերահաշվարկով, հաշվի |

|                          |առնելով չոր նյութերի պարունակությունը     |

|                          |հումքում և  վերջնական արտադրանքում        |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն հակաբիոտիկների|

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ  |

|                          |(համաձայն սույն որոշման N 2 հավելվածի     |

|                          |40-րդ կետի): Օգտագործման համար պատրաստի   |

|                          |կենդանական ծագման վերամշակված մթերքներում |

|                          |լևոմիցետինի  «քլորամֆենիկոլի» առկայության |

|                          |հսկողությունը իրականացվում է սահմանված    |

|                          |կարգով հաստատված հսկողության մեթոդի       |

|                          |առկայության դեպքում: Մինչև  նշված մեթոդի  |

|                          |հաստատումը հսկողությունն իրականացվում է   |

|                          |հումքի համապատասխան:                      |

|                          |Ձկներում, ջրային որսի ոչ ձկնային          |

|                          |օբյեկտներում, դրանցից ստացված մթերքներում,|

|                          |մեղրում տետրացիկլինի խմբի հակաբիոտիկների  |

|                          |պարունակության հսկողությունը  իրականացվում|

|                          |է սահմանված կարգով հաստատված հսկողության  |

|                          |մեթոդի առկայության դեպքում:)              |

|                          |__________________________________________|

|                          |լևոմիցետին     |չի           |< 0,01      |

|                          |(քլորամֆենիկոլ)|թույլատրվում |< 0,0003    |

|                          |               |             |մգ/կգ       |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տետրացիկլինի   |չի           |< 0,01 մգ/կգ|

|                          |խումբ          |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բացիտրացին     |չի           |< 0,02 մգ/կգ|

|                          |               |թույլատրվում |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.4. Հացահատիկների,       |Թունավոր տարրեր              |            |

|լոբազգիների և  այլ        |_____________________________|____________|

|մշակաբույսերի սերմերի     |կապար          |1,0          |            |

|սաղմեր, փաթիլներ և        |_______________|_____________|____________|

|ճարպազտված ալյուր         |արսեն          |0,2          |            |

|դրանցից, թեփ              |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.03         |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինի-     |0,7 (ցորենից)|            |

|                          |վալենոլ        |_____________|____________|

|                          |               |1,0 (գարուց) |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |1,0 (ցորենից,|            |

|                          |               |գարուց,      |            |

|                          |               |եգիպտա-      |            |

|                          |               |ցորենից)     |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(Ճարպի վերահաշվարկով)                     |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-, b-|0,5          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,02         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օլիգոշաքարներ  |2,0          |            |

|                          |               |(դիետիկ և    |            |

|                          |               |մանկական     |            |

|                          |               |սննդում      |            |

|                          |               |նախատեսված   |            |

|                          |               |սոյայի       |            |

|                          |               |սպիտակուցային|            |

|                          |               |մթերքների    |            |

|                          |               |համար %,     |            |

|                          |               |ոչ ավելի)    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տրիպսինի       |0,5          |(լաբորատոր  |

|                          |ինգիբիտոր      |(դիետիկ և    |հսկողու-    |

|                          |               |մանկական     |թյունը      |

|                          |               |սննդում      |իրականացվում|

|                          |               |նախատեսված   |է սահմանված |

|                          |               |սոյայի       |կարգով      |

|                          |               |սպիտակուցային|հաստատված   |

|                          |               |մթերքների    |լաբորատոր   |

|                          |               |համար %,     |մեթոդի      |

|                          |               |ոչ ավելի)    |առկայության |

|                          |               |             |դեպքում)    |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Վնասակար խառնուկներ          |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |հացի պաշարների |չի           |            |

|                          |վնասատուներով  |թույլատրվում |            |

|                          |(միջատներ,     |             |            |

|                          |տզեր)          |             |            |

|                          |վարակվածություն|             |            |

|                          |և              |             |            |

|                          |աղտոտվածություն|             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.4.1. Սննդային թեփ       |Մանրէաբանական ցուցանիշներ    |            |

|հացահատիկներից            |_____________________________|____________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.4.2. Սննդային թելեր     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|թեփից, ճարպազատված        |ոչ ավելի       |             |            |

|ալյուր բանջարեղենից,      |_______________|_____________|____________|

|մրգային մզվածքներ         |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.5. Սպիտակուցային        |Թունավոր տարրեր              |            |

|մթերքներ հացահատիկի,      |(չոր նյութերի վերահաշվարկով) |            |

|լոբազգիների և  այլ        |_____________________________|____________|

|մշակաբույսերի սերմերից`   |կապար          |0,2          |            |

|ըմպելիքներ, այդ թվում`    |_______________|_____________|____________|

|խմորված, տոֆու, օկարա     |արսեն          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.03         |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |Միկոտոքսիններ                |            |

|                          |_____________________________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինի-     |0,7 (ցորենից)|            |

|                          |վալենոլ        |             |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |1,0 (գարուց) |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |1,0 (ցորենից,|            |

|                          |               |գարուց,      |            |

|                          |               |եգիպտա-      |            |

|                          |               |ցորենից)     |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(չոր նյութերի  վերահաշվարկով)             |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության          |

|                          |ժամանակ:)                                 |

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-, b-|0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,01         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |օլիգոշաքարներ  |2,0          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տրիպսինի       |0,5          |լաբորատոր   |

|                          |ինգիբիտոր,     |             |հսկողու-    |

|                          |               |             |թյունը      |

|                          |               |             |իրականացվում|

|                          |               |             |է սահմանված |

|                          |               |             |կարգով      |

|                          |               |             |հաստատված   |

|                          |               |             |լաբորատոր   |

|                          |               |             |մեթոդի      |

|                          |               |             |առկայության |

|                          |               |             |դեպքում     |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.6  Խտացված ըմպելիքներ,  |Թունավոր տարրեր              |            |

|խտացված և  չոր, չոր տոֆու |(չոր նյութերի վերահաշվարկով) |            |

|և  օկարա                  |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |0,1          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0.03         |            |

|                          |Միկոտոքսիններ  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |աֆլատոքսին B1  |0,005        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |դեզօքսինի-     |0,7 (ցորենից)|            |

|                          |վալենոլ        |             |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |1,0 (գարուց) |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |զեարալենոն     |1,0 (ցորենից,|            |

|                          |               |գարուց,      |            |

|                          |               |եգիպտա-      |            |

|                          |               |ցորենից)     |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ                               |

|                          |(չոր նյութերի վերահաշվարկով)              |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ-ի, (a-, b-|0,1          |            |

|                          |Y-իզոմերներ)   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ-ի և  դրա   |0,01         |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկօրգանական |չի           |            |

|                          |պեստիցիդներ    |թույլատրվում |            |

|__________________________|__________________________________________|

|9.6.1. Ըմպելիքներ սոյայի  |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|պտուղների հիմքով ասեպտիկ  |__________________________________________|

|լցման սոյայի ըմպելիքներ   |Պետք է համապատասխանեն                     |

|                          |սանիտարահամաճարակային հսկողության         |

|                          |(վերահսկողության) ենթակա ապրանքներին      |

|                          |ներկայացվող միասնական                     |

|                          |սանիտարահամաճարակային և  հիգիենիկ         |

|                          |պահանջների հավելված 4-ի պահածոների        |

|                          |արտադրական մանրէազերծվածության պահանջների |

|                          |«Ա» խմբի պահանջներին                      |

|__________________________|__________________________________________|

|սոյայի ըմպելիքներ,        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|կոկտեյլներ, պաղեցված և    |ոչ ավելի       |             |            |

|սառեցված դեսերտներ        |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ Մթերքում |             |            |

|                          |(72 ժամից ավելի|             |            |

|                          |պիտանիության   |             |            |

|                          |ժամկետ ունեցող |             |            |

|                          |մթերքների      |             |            |

|                          |համար` 1,0 գ   |             |            |

|                          |մթերքում)      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ցերեուս        |չի           |            |

|                          |(B. Cereus)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ըմպելիքներ սոյայից խմորված|ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. Մթերքում|             |            |

|                          |(72 ժամից ավելի|             |            |

|                          |պիտանիության   |             |            |

|                          |ժամկետ ունեցող |             |            |

|                          |մթերքների      |             |            |

|                          |համար` 1,0 գ.  |             |            |

|                          |մթերքում)      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ցերեուս        |չի           |            |

|                          |(B. Cereus) 0,1|թույլատրվում |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.6.2. Մթերքներ           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|սպիտակուցային սոյայից     |ոչ ավելի       |(խմորման     |            |

|(տոֆու)                   |               |կուլտուրաների|            |

|                          |               |կիրառման     |            |

|                          |               |դեպքում` չի  |            |

|                          |               |նորմավորվում)|            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |(72 ժամից ավելի|             |            |

|                          |պիտանիության   |             |            |

|                          |ժամկետ ունեցող |             |            |

|                          |մթերքների      |             |            |

|                          |համար` 1,0 գ.  |             |            |

|                          |մթերքում)      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)1,0 |             |            |

|                          |գ. մթերքում    |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ցերեուս        |չի           |            |

|                          |(B. Cereus)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|օկարա                     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ.        |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. Aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ցերեուս        |չի           |            |

|                          |(B. Cereus)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|9.7. Խթանիչներ,           |Թունավոր տարրեր              |            |

|կայունացուցիչներ,         |_____________________________|____________|

|դոնդողացնող գործոններ     |կապար          |2,0          |            |

|(պեկտին, ագար,            |               |Կարագինաներ, |            |

|անձրույթներ, կարագինան    |               |հումիարաբիկ, |            |

|և  այլն)                  |               |հանձրույթներ,|            |

|                          |               |կոնժակային   |            |

|                          |               |ծառ,         |            |

|                          |               |գուարային,   |            |

|                          |               |կսանտոնային, |            |

|                          |               |հելանային,   |            |

|                          |               |կոնժակային   |            |

|                          |               |ալյուր       |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |5,0 ագար,    |            |

|                          |               |ալգինատներ   |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |10,0 պեկտին, |            |

|                          |               |հանձրույթներ`|            |

|                          |               |գհատի տարի,  |            |

|                          |               |կարայի       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |3,0          |            |

|                          |               |պեկտին, ագար,|            |

|                          |               |կարագինաներ, |            |

|                          |               |հանձրույթներ`|            |

|                          |               |գհատի, տարի, |            |

|                          |               |կարայի       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |1,0          |            |

|                          |               |կարագինան    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |1,0          |            |

|                          |               |կարագինան    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պղինձ          |50 պեկտին    |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ցինկ           |25 պեկտին    |            |

|                          |               |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պենտաքլորֆենոլ |չի           |            |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |               |(0,001 մգ/կգ)|            |

|                          |               |Գուարյան     |            |

|                          |               |հանձրույթ,   |            |

|                          |               |կոնժակային   |            |

|                          |               |ծառի         |            |

|                          |               |հանձրույթ,   |            |

|                          |               |տրագականտ    |            |

|                          |               |հանձրույթ,   |            |

|                          |               |կարայի       |            |

|                          |               |հանձրույթ,   |            |

|                          |               |տարի         |            |

|                          |               |հանձրույթ,   |            |

|                          |               |գհատի        |            |

|                          |               |հանձրույթ    |            |

|__________________________|__________________________________________|

|9.7.1. Պեկտին մանկական    |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|և  դիետիկ սննդի համար     |__________________________________________|

|                          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(2)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ.,        |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|զանգվածային սպառման       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|մթերքների համար           |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.7.2. Սննդային ագար,     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|ագարոյիդներ, ֆուրցելյարին,|ոչ ավելի       |             |            |

|սննդային նատրիումի ալգինատ|_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.7.3. Կարագինան          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բորբոսասնկեր,  |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|9.7.4. Խթանիչներ և        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(3)      |            |

|կայունացուցիչներ          |ոչ ավելի       |             |            |

|հանձրույթների հիմքով      |_______________|_____________|____________|

|(գուարովային,             |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|քսանտանովային և  այլն)    |(կոլի ձևեր)    |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ախտածին, այդ   |չի           |            |

|                          |թվում          |թույլատրվում |            |

|                          |սալմոնելաներ   |             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |խմորասնկեր,    |500          |            |

|                          |բորբոսասնկեր,  |գումարային   |            |

|                          |ԳԱՄ/գ., ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում