---.0832.161017
ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ
«16» 10 2017 Թ.
ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ ------------
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏ ՀՐԱՄԱՆ
13 հոկտեմբերի 2017 թվականի N 832-Ն
2018 ԹՎԱԿԱՆԻ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ ՁԵՌՔ ԲԵՐՎԵԼԻՔ ԼԱԲՈՐԱՏՈՐ ՓՈՐՁԱՔՆՆՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԸ ԵՎ ԳՆԱՑՈՒՑԱԿԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
(2-րդ մաս)
|___________________________________|___________________________|_________|
|Մանրէաբանություն (մեկ ցուցանիշը) |Արագացված մեթոդաբանությամբ | 10000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Նույնականացում |Կարագ |Գազային քրոմատագրաֆ | 21000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մարգարին |Գազային քրոմատագրաֆ | 21000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սպրեդ |Գազային քրոմատագրաֆ | 21000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կաթի փոշու |ԻՍՕ 18329:2004 | 21600|
| |առկայությունը | | |
| |կաթնամթերքում | | |
|_______________|___________________|___________________________|_________|
|Ֆիզիկաքիմիական |Մեխանիկական |Դիտողական | 3000|
|ցուցանիշներ |խառնուրդների, | | |
| |խմորման նշանների | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պնդեցման |Ջերմային (ջերմաչափ) | 3000|
| |ջերմաստիճանի | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Գույնի որոշում |Քիմիական, տեսողական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պղտորության որոշում|Քիմիական, տեսողական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հալման ջերմաստիճանի|Ջերմային (ջերմաչափ) | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հանքային նյութերի |Դիտողական | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օքսիմեթիլֆուրֆու- |Քիմիական | 7800|
| |րոլի որոշում | | |
| |(որակական) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Աղացվածքի |Կշռային, լաբորատոր մաղեր | 3000|
| |խոշորության որոշում| | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մետաղամագնիսական |Դիտողական, մագնիս | 3000|
| |խառնուրդներ | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Զանգվածի կորստի |Կշռային | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Բարորակ, փչացած, |Դիտողական | 3000|
| |դեղնած միջուկի | | |
| |պարունակություն, | | |
| |միջուկի | | |
| |խոշորություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Լցոնած պտղի քանակի |Կշռային | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| | Աղբախառնուկների |Դիտողական | 3000|
| | պարունակություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ալրային մասի |Կշռային, լաբորատոր մաղեր | 3000|
| |պարունակություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Այլ բույսերի |Դիտողական | 3000|
| |սերմերի | | |
| |պարունակություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օճառ (որակական) |Քիմիական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ըմպելիքի |Դիտողական | 3000|
| |կայունություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Լցման մակարդակ |Ծավալաչափական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կարամելային նմուշի |Ջերմային (ջերմային) | 3000|
| |ջերմաստիճան | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Տիտրվող աղաթթվի |Տիտրում | 3000|
| |ծավալային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Բեկման ցուցիչ |Ռեֆրակտոմետր | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Փրփուրի |Դիտողական | 3000|
| |բարձրություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Փրփուրի |Դիտողական | 3000|
| |կայունություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Թրջվելիություն |Կշռային | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պտղամսի որոշում |Կշռային | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նեկտարում հյութի և |Կշռային | 3000|
| |խյուսի նվազագույն | | |
| |ծավալային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կայունություն |Դիտողական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Եփվածության որոշում|Դիտողական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Էլեկտրական ջերմա- |Կոնդուկտոմեր | 3000|
| |հաղորդականություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ընդհանուր |Տիտրացիա | 3000|
| |կոշտություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ճարպի ամրության |Քիմիական | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կեղծվածության |Քիմիական | 3000|
| |որոշում` բուսական | | |
| |յուղով (որակական) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Արգանակում |Քիմիական | 3000|
| |սպիտակուցների | | |
| |առաջնային տրոհման | | |
| |մթերքների որոշում | | |
| |(պղնձարջասպի փորձ) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ֆորմալինային փորձ |Քիմիական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ջրածնային ցուցիչի |pH-մետր | 3000|
| |(pH) որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Թթվության որոշում |Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պերօքսիդային թվի |Տիտրում | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մաքրության աստիճան |Ֆիլտրում և դիտում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կրծաբորբի |Քիմիական | 3000|
| |հայտնաբերում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Լուծելիություն |Քիմիական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կաթի տեսակարար կշռի|Լակտոդենսիտոմետր | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Էմուլսիայի |Քիմիական | 3000|
| |կայունության | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ծծմբաջրածնի որոշում|Քիմիական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ռեդուկտազայի |Քիմիական | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Տրի մեթիլ ամինի |Տիտրում | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օճառացման թվի |Տիտրում | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Դիաստազայի թվի |Քիմիական | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Թթվածնի բիոքիմիական|Տիտրում | 3000|
| |պահանջի որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մակերևութային |Քիմիական | 3000|
| |ակտիվ նյութերի | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մետասիլիկաթթվի |Քիմիական, տիտրացիա | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հիմնայնություն |Տիտրացիա | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նավթամթերքների |Քիմիական | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կողմնակի |Դիտողական մանրադիտակ | 3000|
| |խառնուրդների և |___________________________|_________|
| |վնասատուների |Կշռային | 1500|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կալցիումի, |Տիտրում | 3000|
| |մագնեզիումի, | | |
| |կալիումի իոններ | | |
| |(մեկ ցուցանիշը) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նմուշի օքսիդացում |Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Այլ տեսակի օսլայի |Տիտրում | 3000|
| |խառնուրդներ | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ոչ ճարպային | | 3000|
| |խառնուրդներ | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հացի վնասատուներով |Դիտողական, մանրադիտակ | 3000|
| |վարակվածություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հանքայնացում կամ |Կշռային | 3000|
| |չոր մնացորդ | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նատրիումի եռսուլֆատ|Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ալդեհիդների որոշում|Քիմիական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պերօքսիդազայի փորձ |Քիմիական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ամոնիումի աղերի |Քիմիական | 3000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պաստերիզացիայի |Տիտրում | 3000|
| |որակի ստուգում | | |
| |(Ֆոսֆատազայի | | |
| |որոշում) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սպրեդներում |Քիմիական | 3000|
| |ճարպային ֆազի | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կեղծվածության |Քիմիական | 3000|
| |որոշում (սոդա, | | |
| |ամիակ, ջրածնի | | |
| |պերօքսիդ) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մածուցիկություն |Վիսկոզիմետր | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Յոդային թվի որոշում|Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Անջատված ճարպի |Քիմիական | 3000|
| |կայունության | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պեկտինային նյութերի|Տիտրում | 4000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սուլֆիտների որոշում|Կշռային | 1500|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պրոլինի որոշում |Սպեկտրաֆոտոմետրիկ | 7000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ջրում չլուծվող չոր |Կշռային | 1500|
| |նյութերի որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հարաբերական |Կշռային | 1500|
| |խտություն | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սպիրտների, նախնական|Թորում, կշռային | 8000|
| |քաղցուում իրական |ռեֆրակտոմետր | |
| |էքստրակտի որոշում | | |
| |և նախնական | | |
| |քաղցուում չոր | | |
| |նյութերի հաշվարկ | | |
| |(մեկ ցուցանիշը) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ֆերոխառնուկների |Կշռային | 1500|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կրճատող նյութեր |Կշռային | 1500|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հատիկաչափական կազմի|Կշռային | 1500|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հում բջջանյութ |Կշռային | 5000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մշակված |Տիտրում | 4000|
| |ձկնատեսակների | | |
| |բուֆերայնության | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ձկան պահածոյում |Կշռային | 1500|
| |յուղի մեջ նստվածքի | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Բրոմաթթվի, |Տիտրում, սպեկտրաֆոտոմետր | 11000|
| |բորաթթվի, | | |
| |բենզոյաթթվի որոշում| | |
| |(մեկ ցուցանիշը) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ամինային ազոտի |Տիտրում | 4000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Դոմոյաթթվի որոշում |Սպեկտրաֆոտոմետր | 7000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սպիտակուցային |Տիտրում | 7000|
| |զանգվածում ջրածնի | | |
| |գերօքսիդի որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կալցիումի կարբոնատի|Տիտրում | 4000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ընդհանուր ազոտի |Էլեմենտային անալիզատոր | 8000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կարբոնատային |Տիտրում | 4000|
| |կոշտության որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ակտիվ քլորի (ազատ |Տիտրում | 4000|
| |և կապված) | | |
| |մնացորդային | | |
| |քանակության որոշում| | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մակերևութային |Սպեկտրաֆոտոմետր | 7000|
| |ակտիվ նյութերի | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կարբոնատի և |Տիտրում | 4000|
| |բիկարբոնատի որոշում| | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ցնդող հալոգեն |Գազային քրոմատագիր մասս | 20000|
| |օրգանական |դետեկտոր | |
| |միացությունների | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Պոլիֆոսֆատների |Սպեկտոֆոտոմետր | 7000|
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Քլորոֆորմի, |Գազային քրոմատագիր մասս | 20000|
| |բրոմոֆորմի, |դետեկտոր | |
| |երկբրոմքլորմեթանի, | | |
| |բրոմերկքլորմեթանի, | | |
| |չորսքլորային | | |
| |ածխաջրածինների | | |
| |որոշում (մեկ | | |
| |ցուցանիշը) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Քլորօրգանական |Գազային քրոմատագիր մասս | 20000|
| |ինսեկտիցիդների, |դետեկտոր | |
| |պոլիքլորացված | | |
| |բիֆենիլների և | | |
| |քլորբենզոլների | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Էթիլ սպիրտի |Թորում, աերոմետր | 3000|
| |ծավալային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ցնդող հիմքեր, ազոտ |Թորում, տիտրացիա | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նատրիումի բենզոատ |Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |ՈՒրոտրոպին |Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սոսնձանյութ, |Կշռային | 3000|
| |քանակական | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Գինեթթվի որոշում |Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կարոտինի որոշում |Սպեկտրաֆոտոմետր | 7000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օրգանական թթուներ |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
| |(մեկ ցուցանիշը) |___________________________|_________|
| | |Գազային քրոմատագրաֆ, մաս | 20000|
| | |դետեկտոր | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ֆորմոլային թիվ |Տիտրացիա | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օքսիմեթիլֆուրֆու- |Ֆոտոէլեկտրոկոլորիմետր | 6000|
| |րոլի որոշում | | |
| |(քանակական) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ֆուրֆուրոլի |Քիմիական | 3000|
| |զանգվածամաս |___________________________|_________|
| | |Սպեկտրաֆոտոմետր | 7000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ֆոսֆորի զանգվածային|Կշռային | 3000|
| |մաս |___________________________|_________|
| | |Սպեկտրաֆոտոմետր | 7000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Բաղադրիչների |Կշռային | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օսլայի զանգվածային |Քիմիական | 3000|
| |մաս (որակական) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Թթուների |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մրգահյութի |Կշռային (ցենտրիֆուգ) | 3000|
| |զանգվածային մասի | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ջրալուծ էքստրակտիվ |Կշռային | 3000|
| |նյութերի | | |
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ընդհանուր կաթնաթթվի|Տիտրում | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օրգանական թթուների |Թորում, տիտրացիա | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Տանինի զանգվածային |Տիտրում | 3000|
| |մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Չոր նյութերի |Կշռային | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ճարպի կամ յուղի |Բուտիրոմետրիկ, կշռային | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Յուղազերծ նյութում |Կշռային | 3000|
| |խոնավության | | |
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Չոր նյութում յուղի |Բուտիրոմետրիկ, կշռային | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Չոր անյուղ կաթնային|Բուտիրոմետրիկ, կշռային | 3000|
| |մնացորդի | | |
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սախարոզայի |Տիտրում/ֆոտոէլեկտրոկոլո- | 6000|
| |զանգվածային մաս |րիմետր | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ազատ հանքային |Տիտրացիա | 3000|
| |թթուների | | |
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սպիտակուցի |Կելդալ | 6000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նիտրատների |Ֆոտոէլեկտրոկոլորիմետր | 6000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Շաքարների |Տիտրում | 6000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ածխաջրերի |Տիտրում | 6000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կատիոններ` մեկ |Իոնային քրոմատագրաֆ | 8000|
| |ցուցանիշը (կալիում,| | |
| |նատրիում, կալցիում,| | |
| |մագնեզիում, | | |
| |ստրոնցիում, | | |
| |ամոնիում և այլն) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Անիոններ` մեկ |Իոնային քրոմատագրաֆ | 8000|
| |ցուցանիշը (ֆտորիդ, | | |
| |քլորիդ, նիտրատ, | | |
| |նիտրիտ, սուլֆատ, | | |
| |ֆոսֆատ և այլն) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մոխրի զանգվածային |Կշռային | 3000|
| |մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Վերականգնվող |Տիտրում | 3000|
| |շաքարների | | |
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ընդհանուր էքստրակտի|Կշռային, պիկնոմետր | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Չօճառացվող նյութերի|Քիմիական | 3000|
| |զանգվածային մաս |___________________________|_________|
| | |Կշռային | 1500|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Դեֆորմացված |Դիտողական | 3000|
| |մակարոնի | | |
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հիդրոկարբոնատ |Տիտրում | 3000|
| |իոնների զանգվածամաս| | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Լուծվող չոր |Ռեֆրակտոմետր | 3000|
| |նյութերի | | |
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ջարդոնի զանգվածամաս|Դիտողական | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Եթերային յուղերի |Թորում, տիտրում | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ածխածնի երկօքսիդի |Քիմիական Մանոմետր, | 3000|
| |զանգվածային մաս |աֆրոմետր | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կերակրի աղի |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Քլորիդների |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նիտրիտի զանգվածային|Իոնային քրոմատագրաֆ | 7200|
| |մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ամոնիակի |Քիմիական | 3000|
| |զանգվածային մաս |___________________________| |
| | |Ֆոտոէլեկտրոկոլորիմետր | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Լուծելի և |Կշռային | 3000|
| |անլուծելի մոխրի | | |
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Նստվածքի |Կշռային | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Կոֆեինի զանգվածային|Ֆոտոէլեկտրոկոլորիմետր | 3000|
| |մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սորբինաթթվի |Ֆոտոէլեկտրոկոլորիմետր | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ալդեհիդների |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Սիվուխային յուղերի |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Եթերների |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ազատ թթուների |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Վնասված մակերեսի |Դիտողական | 3000|
| |զանգվածային մասի | | |
| |որոշում | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Խոնավության |Կշռային | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Բարձր սպիրտների |Թորում, տիտրում | 3000|
| |զանգվածային մաս |___________________________|_________|
| | |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Միջին եթերների |Թորում, տիտրում | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ցնդող ճարպաթթուների|Թորում, տիտրում | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Աղաթթվում չլուծվող |Կշռային | 3000|
| |մոխրի զանգվածամաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Յոդի զանգվածամաս |Տիտրում | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Օսլայի զանգվածային |Տիտրում | 3000|
| |մաս (քանակական) | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ազատ ճարպաթթուների |Տիտրում | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Փշրանքի զանգվածամաս|Կշռային | 3000|
| |___________________|___________________________|_________|
| |Մանրուքի |Կշռային | 3000|
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Ծծմբային թթվի կամ |Տիտրում | 3000|
| |ծծմբի երկօքսիդի | | |
| |զանգվածային մաս | | |
| |___________________|___________________________|_________|
| |Հում թաղանթանյութի |Ֆոտոէլեկտրոկոլորիմետր | 3000|
| |զանգվածամաս | | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ֆորմալդեհիդ |Ֆոտոէլեկտրական կալորաչափ, | 3500|
| |___________________________|_________|
| |Գազ-հեղուկային քրոմատագրաֆ | 15000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ստիրոլ |Ֆոտոէլեկտրական կալորաչափ, | 3200|
| |___________________________|_________|
| |Գազ-հեղուկային քրոմատագրաֆ | 15000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Վինիլքլորիդ |Ֆոտոէլեկտրական կալորաչափ, | 3500|
| |___________________________|_________|
| |Գազ-հեղուկային քրոմատագրաֆ | 15000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Մեթիլմետ ակրիլատ |Ֆոտոէլեկտրական կալորաչափ | 3500|
| |___________________________|_________|
| |Գազ-հեղուկային քրոմատագրաֆ | 15000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Հեքսամեթիլենդիամին |Ֆոտոէլեկտրական կալորաչափ | 4000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|E-կապրոլակտամ |Ֆոտոէլեկտրական կալորաչափ, | 3500|
| |___________________________|_________|
| |Գազ-հեղուկային քրոմատագրաֆ | 15000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ացետալդեհիդ |Ֆոտոէլեկտրական կալորաչափ, | 3500|
| |___________________________|_________|
| |Գազ-հեղուկային քրոմատագրաֆ | 15000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ֆտալատներ |Գազային քրոմատագրաֆ մասս | 25000|
| |դետեկտոր | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Մանրադիտակային հետազոտություն |Մանրադիտակ | 3000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ձվադիտում |Ձվադիտակ (օվոսկոպ) | 3000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Սիվուխային յուղեր |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Քացախաթթվի ալդեհիդ |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Կոֆեին |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Բարդ եթերներ |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ցնդող թթուներ |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
| |___________________________|_________|
| |Թորում, տիտրում | 5000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ֆուրֆուրոլ |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Էրուկաթթու |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Վիտամիններ (մեկ ցուցանիշը) |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
| |___________________________|_________|
| |Սպեկտրաֆոտոմետր | 10000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Մակաբուծական հետազոտություններ, |Համապատասխան ախտորոշիչ | 5000|
|հելմինթոզներ |հավաքածուներ մանրէական | |
| |աճեցվածքների կիրառմամբ | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Բենզապիրեն |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 21000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Մելամին |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Հիստամին |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 20000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ֆոլաթթու |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Կայուն իզոտոպների հարաբերակցություն|Կայուն իզոտոպներ մասս | 30000|
| |սպեկտրամետր | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Սախարոզ |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Գլյուկոզ |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ֆրուկտոզ |Հեղուկային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Ամինաթթուներ (մեկ ցուցանիշը) |Ամինաթթվային անալիզատոր | 12000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|Պոլիքլորացված բիֆենիլ (մեկ |Գազային քրոմատագրաֆ | 24000|
|ցուցանիշը) | | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Օղու և սպիրտային խմիչքների |Գազային քրոմատագրաֆ | 20000|
|իսկության որոշում (իզոտոպային) | | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Պոլիքլորացված բիֆինիլներ |Գազային քրոմատագրաֆ | 25000|
| |___________________________|_________|
| |Գազային քրոմատագրաֆ մասս | 30000|
| |սպեկտրամետր | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Մեթիլ սպիրտ |Սպեկտրաֆոտոմետր | 6000|
| |___________________________|_________|
| |Գազային քրոմատագրաֆ | 18000|
|___________________________________|___________________________|_________|
|ԳՁՕ (Գենետիկորեն ձևափոխված |Իրական ժամանակում ՊՇՌ | 24000|
|օրգանիզմ) | | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Անասնաբուժասանիտարական |Մանրադիտակ Ֆիզիկաքիմիական | 3000|
|փորձաքննություն (Մանրադիտակային | | |
|հետազոտություն) | | |
|___________________________________|___________________________|_________|
|Արտաքին տեսք |Զգայորոշում | 3000|
|Համ և հոտ | | |
|Խտաստիճան Արյունաքամության աստիճան | | |
|Ջլերի և ճարպի վիճակ, Արգանակի | | |
|բույր և թափանցիկություն, | | |
|Զգայորոշում, թարմության որոշում | | |
._________________________________________________________________________.