Սեղմել Esc փակելու համար:
ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.03....
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.03.5 «ԽՄՈՐՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ ԵՎ ԳԻՆԵԳ ...

 

 

110.1323.251217

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «25»        12            2017 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11017496

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

17 նոյեմբերի 2017 թվականի N 1323-Ն

 

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.03.5 «ԽՄՈՐՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ ԵՎ ԳԻՆԵԳՈՐԾՈՒԹՅՈՒՆ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ 0721.03.01.5 «ՏԵԽՆՈԼՈԳ` ԽՄՈՐՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՆԵԳՈՐԾՈՒԹՅԱՆ» ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿՐԹԱԿԱՆ ՉԱՓՈՐՈՇԻՉԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2016Թ. ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 14-Ի N 1170-Ն ՀՐԱՄԱՆԸ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(3-րդ մաս)

 

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԳԻՆՈՒ ԵՎ ԿՈՆՅԱԿԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ       |

|                        ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐ»                              |

|_____________________________________________________________________|

|96.|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-008                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|97.|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը գինու և  կոնյակի           |

|   |                     |արտադրության մեջ օգտագործվող տեխնոլոգիական |

|   |                     |սարքավորումների, տարաների և  այլ           |

|   |                     |հարմարանքների տեսականու, դրանց             |

|   |                     |նշանակության, խնամքի, պահպանման,           |

|   |                     |շահագործման հարցերում ընդհանուր            |

|   |                     |գիտելիքներ տալը, այն կիրառելու հիմնական    |

|   |                     |գործնական ունակություններ ապահովելն է:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|98.|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|99.|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-002 «Գինու       |

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիա», ԽԱՏԳ-5-17-003    |

|   |                     |«Կոնյակի արտադրության տեխնոլոգիա»          |

|   |                     |մոդուլները:                                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|100|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|101|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել գինու և  կոնյակի արտադրության  |

|   |արդյունք 1           |մեխանիկական սարքավորումները                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|102|Կատարման չափանիշներ  |1) մեխանիկական սարքավորումների կազմը       |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) մեխանիկական սարքավորումների առանձին     |

|   |                     |տեսակների նշանակությունը ճիշտ է            |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |տեխնիկական բնութագրերը ճիշտ է              |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |4) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |աշխատանքի ռեժիմները ճիշտ է ներկայացնում,   |

|   |                     |5) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |շահագործման պայմանները ճիշտ է              |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |6) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |շահագործման նախապատրաստման                 |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում,         |

|   |                     |7) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |տեխնիկական սպասարկման և  ախտահանման        |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում,         |

|   |                     |8) կիրառում է համապատասխան մեխանիկական     |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|103|ՈՒսումնառության      |Բնութագրել գինու և  կոնյակի արտադրության   |

|   |արդյունք 2           |մեջ օգտագործվող տարաները                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|104|Կատարման չափանիշներ  |1) տարաների տեսակները և  կազմը ճիշտ է      |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) տարաներին ներկայացվող պահանջները        |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |3) տարաների նախապատրաստման, մաքրման և      |

|   |                     |ախտահանման աշխատանքների կազմը և  կատարման  |

|   |                     |կարգը ճիշտ է ներկայացնում,                 |

|   |                     |4) տարաների նկատմամբ պահանջը ճիշտ է        |

|   |                     |հաշվարկում,                                |

|   |                     |5) տարաների օգտագործման ռեժիմները          |

|   |                     |պահպանում է,                               |

|   |                     |6) տարաների խնամքի և  պահպանման            |

|   |                     |պայմանների նկարագիրը հիմնավոր է:           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|105|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել տեխնոլոգիական գործընթացի       |

|   |արդյունք 3           |վերահսկման համար օգտագործվող               |

|   |                     |սարքավորումները                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|106|Կատարման չափանիշներ  |1) տեխնոլոգիական գործընթացի վերահսկման     |

|   |                     |աշխատանքների մեքենայացման և  ավտոմատացման  |

|   |                     |կարևորությունը  հիմնավորում է,             |

|   |                     |2) վերահսկման տեղամասերի որոշարկումը       |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |3) կիրառվող հարմարանքների կազմը և          |

|   |                     |նշանակությունը ճիշտ է ներկայացնում,        |

|   |                     |4) սարքավորումների ցուցմունքները ճիշտ է    |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |5) սարքավորումների ռեժիմները կարգավորում է,|

|   |                     |6) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման   |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում:         |

|_____________________________________________________________________|

|   ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՕՂԻ-ԼԻԿՅՈՐԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ         |

|                 ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐ»                       |

|_____________________________________________________________________|

|107|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-009                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|108|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը օղի-լիկյորային արտադրանքի  |

|   |                     |արտադրության մեջ օգտագործվող տեխնոլոգիական |

|   |                     |սարքավորումների, տարաների և  այլ           |

|   |                     |հարմարանքների տեսականու, դրանց             |

|   |                     |նշանակության, խնամքի, պահպանման,           |

|   |                     |շահագործման հարցերում ընդհանուր գիտելիքներ |

|   |                     |տալը, այն կիրառելու հիմնական գործնական     |

|   |                     |ունակություններ ապահովելն է:               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|109|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|110|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-004              |

|   |                     |«Օղի-լիկյորային արտադրանքի արտադրության    |

|   |                     |տեխնոլոգիա» մոդուլը:                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|111|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|112|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել օղի-լիկյորային արտադրանքի      |

|   |արդյունք 1           |արտադրության մեխանիկական սարքավորումները   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|113|Կատարման չափանիշներ  |1) մեխանիկական սարքավորումների կազմը       |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) մեխանիկական սարքավորումների առանձին     |

|   |                     |տեսակների նշանակությունը ճիշտ է            |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) մեխանիկական սարքավորումների տեխնիկական  |

|   |                     |բնութագրերը ճիշտ է ներկայացնում,           |

|   |                     |4) մեխանիկական սարքավորումների աշխատանքի   |

|   |                     |ռեժիմները ճիշտ է ներկայացնում,             |

|   |                     |5) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |պայմանները ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |6) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |նախապատրաստման գործողությունները ճիշտ է    |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |7) մեխանիկական սարքավորումների տեխնիկական  |

|   |                     |սպասարկման և  ախտահանման գործողությունները |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |8) կիրառում է համապատասխան մեխանիկական     |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|114|ՈՒսումնառության      |Բնութագրել օղի-լիկյորային արտադրանքի       |

|   |արդյունք 2           |արտադրության մեջ օգտագործվող տարաները      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|115|Կատարման չափանիշներ  |1) տարաների տեսակները և  կազմը ճիշտ է      |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) տարաներին ներկայացվող պահանջները ճիշտ է |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) տարաների նախապատրաստման, մաքրման և      |

|   |                     |ախտահանման աշխատանքների կազմը և  կատարման  |

|   |                     |կարգը ճիշտ է ներկայացնում,                 |

|   |                     |4) տարաների նկատմամբ պահանջը ճիշտ է        |

|   |                     |հաշվարկում,                                |

|   |                     |5) տարաների օգտագործման ռեժիմները          |

|   |                     |պահպանում է,                               |

|   |                     |6) տարաների խնամքի և  պահպանման պայմանների |

|   |                     |նկարագիրը հիմնավոր է:                      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|116|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել տեխնոլոգիական գործընթացի       |

|   |արդյունք 3           |վերահսկման համար օգտագործվող               |

|   |                     |սարքավորումները                            |

|   |                     |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|117|Կատարման չափանիշներ  |1) տեխնոլոգիական գործընթացի վերահսկման     |

|   |                     |աշխատանքների մեքենայացման և  ավտոմատացման  |

|   |                     |կարևորությունը  հիմնավորում է,             |

|   |                     |2) վերահսկման տեղամասերի որոշարկումը       |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |3) կիրառվող հարմարանքների կազմը և          |

|   |                     |նշանակությունը ճիշտ է ներկայացնում,        |

|   |                     |4) սարքավորումների ցուցմունքները ճիշտ է    |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |5) սարքավորումների ռեժիմները կարգավորում է,|

|   |                     |6) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման   |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում:         |

|_____________________________________________________________________|

|     ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԳԱՐԵՋՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ           |

|                        ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐ»                              |

|_____________________________________________________________________|

|118|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-010                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|119|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը գարեջրի արտադրության մեջ   |

|   |                     |օգտագործվող տեխնոլոգիական սարքավորումների, |

|   |                     |տարաների և  այլ հարմարանքների տեսականու,   |

|   |                     |դրանց նշանակության, խնամքի, պահպանման,     |

|   |                     |շահագործման հարցերում ընդհանուր            |

|   |                     |գիտելիքներ տալը, այն կիրառելու հիմնական    |

|   |                     |գործնական ունակություններ ապահովելն է:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|120|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|121|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-005 «Գարեջրի     |

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիա» մոդուլը:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|122|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|123|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել գարեջրի արտադրության           |

|   |արդյունք 1           |մեխանիկական սարքավորումները                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|124|Կատարման չափանիշներ  |1) մեխանիկական սարքավորումների կազմը ճիշտ է|

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) մեխանիկական սարքավորումների առանձին     |

|   |                     |տեսակների նշանակությունը ճիշտ է            |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) մեխանիկական սարքավորումների տեխնիկական  |

|   |                     |բնութագրերը ճիշտ է ներկայացնում,           |

|   |                     |4) մեխանիկական սարքավորումների աշխատանքի   |

|   |                     |ռեժիմները ճիշտ է ներկայացնում,             |

|   |                     |5) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |պայմանները ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |6) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |նախապատրաստման գործողությունները ճիշտ է    |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |7) մեխանիկական սարքավորումների տեխնիկական  |

|   |                     |սպասարկման և  ախտահանման գործողությունները |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |8) կիրառում է համապատասխան մեխանիկական     |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|125|ՈՒսումնառության      |Բնութագրել գարեջրի արտադրության մեջ        |

|   |արդյունք 2           |օգտագործվող տարաները                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|126|Կատարման չափանիշներ  |1) տարաների տեսակները և  կազմը ճիշտ է      |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) տարաներին ներկայացվող պահանջները ճիշտ է |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) տարաների նախապատրաստման, մաքրման և      |

|   |                     |ախտահանման աշխատանքների կազմը և  կատարման  |

|   |                     |կարգը ճիշտ է ներկայացնում,                 |

|   |                     |4) տարաների նկատմամբ պահանջը ճիշտ է        |

|   |                     |հաշվարկում,                                |

|   |                     |5) տարաների օգտագործման ռեժիմները          |

|   |                     |պահպանում է,                               |

|   |                     |6) տարաների խնամքի և  պահպանման            |

|   |                     |պայմանների նկարագիրը հիմնավոր է:           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|127|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել տեխնոլոգիական գործընթացի       |

|   |արդյունք 3           |վերահսկման համար օգտագործվող               |

|   |                     |սարքավորումները                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|128|Կատարման չափանիշներ  |1) տեխնոլոգիական գործընթացի վերահսկման     |

|   |                     |աշխատանքների մեքենայացման և  ավտոմատացման  |

|   |                     |կարևորությունը  հիմնավորում է,             |

|   |                     |2) վերահսկման տեղամասերի որոշարկումը       |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |3) կիրառվող հարմարանքների կազմը և          |

|   |                     |նշանակությունը ճիշտ է ներկայացնում,        |

|   |                     |4) սարքավորումների ցուցմունքները ճիշտ է    |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |5) սարքավորումների ռեժիմները կարգավորում է,|

|   |                     |6) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման   |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում:         |

|_____________________________________________________________________|

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՀՅՈՒԹԵՐԻ, ՈՉ ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ  |

|                 ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐ»                       |

|_____________________________________________________________________|

|129|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-011                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|130|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը հյութերի, ոչ ալկոհոլային   |

|   |                     |խմիչքների արտադրության մեջ օգտագործվող     |

|   |                     |տեխնոլոգիական սարքավորումների, տարաների և  |

|   |                     |այլ հարմարանքների տեսականու, դրանց         |

|   |                     |նշանակության, խնամքի, պահպանման,           |

|   |                     |շահագործման հարցերում ընդհանուր            |

|   |                     |գիտելիքներ տալը, այն կիրառելու հիմնական    |

|   |                     |գործնական ունակություններ ապահովելն է:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|131|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|132|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ          |

|   |                     |անհրաժեշտ է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-006    |

|   |                     |«Հյութերի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների        |

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիա» մոդուլը:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|133|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|134|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել հյութերի, ոչ ալկոհոլային       |

|   |արդյունք 1           |խմիչքների արտադրության մեխանիկական         |

|   |                     |սարքավորումները                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|135|Կատարման չափանիշներ  |1) մեխանիկական սարքավորումների կազմը       |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) մեխանիկական սարքավորումների առանձին     |

|   |                     |տեսակների նշանակությունը ճիշտ է            |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |տեխնիկական բնութագրերը ճիշտ է              |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |4) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |աշխատանքի ռեժիմները ճիշտ է ներկայացնում,   |

|   |                     |5) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |պայմանները ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |6) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |նախապատրաստման գործողությունները ճիշտ է    |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |7) մեխանիկական սարքավորումների             |

|   |                     |տեխնիկական սպասարկման և  ախտահանման        |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում,         |

|   |                     |8) կիրառում է համապատասխան մեխանիկական     |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|136|ՈՒսումնառության      |Բնութագրել հյութերի, ոչ ալկոհոլային        |

|   |արդյունք 2           |խմիչքների արտադրության մեջ օգտագործվող     |

|   |                     |տարաները                                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|137|Կատարման չափանիշներ  |1) տարաների տեսակները և  կազմը ճիշտ է      |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) տարաներին ներկայացվող պահանջները ճիշտ է |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) տարաների նախապատրաստման, մաքրման և      |

|   |                     |ախտահանման աշխատանքների կազմը և  կատարման  |

|   |                     |կարգը ճիշտ է ներկայացնում,                 |

|   |                     |4) տարաների նկատմամբ պահանջը ճիշտ է        |

|   |                     |հաշվարկում,                                |

|   |                     |5) տարաների օգտագործման ռեժիմները          |

|   |                     |պահպանում է,                               |

|   |                     |6) տարաների խնամքի և  պահպանման            |

|   |                     |պայմանների նկարագիրը հիմնավոր է:           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|138|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել տեխնոլոգիական գործընթացի       |

|   |արդյունք 3           |վերահսկման համար օգտագործվող               |

|   |                     |սարքավորումները                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|139|Կատարման չափանիշներ  |1) տեխնոլոգիական գործընթացի վերահսկման     |

|   |                     |աշխատանքների մեքենայացման և  ավտոմատացման  |

|   |                     |կարևորությունը  հիմնավորում է,             |

|   |                     |2) վերահսկման տեղամասերի որոշարկումը       |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |3) կիրառվող հարմարանքների կազմը և          |

|   |                     |նշանակությունը ճիշտ է ներկայացնում,        |

|   |                     |4) սարքավորումների ցուցմունքները ճիշտ է    |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |5) սարքավորումների ռեժիմները կարգավորում է,|

|   |                     |6) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման   |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում:         |

|_____________________________________________________________________|

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԽՏԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ  |

|                        ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐ»                              |

|_____________________________________________________________________|

|140|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-012                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|141|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը սննդային խտանյութերի       |

|   |                     |արտադրության մեջ օգտագործվող տեխնոլոգիական |

|   |                     |սարքավորումների, տարաների և  այլ           |

|   |                     |հարմարանքների տեսականու, դրանց             |

|   |                     |նշանակության, խնամքի, պահպանման,           |

|   |                     |շահագործման հարցերում ընդհանուր գիտելիքներ |

|   |                     |տալը, այն կիրառելու հիմնական գործնական     |

|   |                     |ունակություններ ապահովելն է:               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|142|Մոդուլի տևողությունը |48 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|143|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-007 «Սննդային    |

|   |                     |խտանյութերի արտադրության տեխնոլոգիա»       |

|   |                     |մոդուլը:                                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|144|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|145|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել սննդային խտանյութերի           |

|   |արդյունք 1           |արտադրության մեխանիկական սարքավորումները   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|146|Կատարման չափանիշներ  |1) մեխանիկական սարքավորումների կազմը       |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) մեխանիկական սարքավորումների առանձին     |

|   |                     |տեսակների նշանակությունը ճիշտ է            |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) մեխանիկական սարքավորումների տեխնիկական  |

|   |                     |բնութագրերը ճիշտ է ներկայացնում,           |

|   |                     |4) մեխանիկական սարքավորումների աշխատանքի   |

|   |                     |ռեժիմները ճիշտ է ներկայացնում,             |

|   |                     |5) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |պայմանները ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |6) մեխանիկական սարքավորումների շահագործման |

|   |                     |նախապատրաստման գործողությունները ճիշտ է    |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |7) մեխանիկական սարքավորումների տեխնիկական  |

|   |                     |սպասարկման և  ախտահանման գործողությունները |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |8) կիրառում է համապատասխան մեխանիկական     |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|147|ՈՒսումնառության      |Բնութագրել սննդային խտանյութերի            |

|   |արդյունք 2           |արտադրության մեջ օգտագործվող տարաները      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|148|Կատարման չափանիշներ  |1) տարաների տեսակները և  կազմը ճիշտ է      |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) տարաներին ներկայացվող պահանջները ճիշտ է |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |3) տարաների նախապատրաստման, մաքրման և      |

|   |                     |ախտահանման աշխատանքների կազմը և  կատարման  |

|   |                     |կարգը ճիշտ է ներկայացնում,                 |

|   |                     |4) տարաների նկատմամբ պահանջը ճիշտ է        |

|   |                     |հաշվարկում,                                |

|   |                     |5) տարաների օգտագործման ռեժիմները          |

|   |                     |պահպանում է,                               |

|   |                     |6) տարաների խնամքի և  պահպանման պայմանների |

|   |                     |նկարագիրը հիմնավոր է:                      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|149|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել տեխնոլոգիական գործընթացի       |

|   |արդյունք 3           |վերահսկման համար օգտագործվող               |

|   |                     |սարքավորումները                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|150|Կատարման չափանիշներ  |1) տեխնոլոգիական գործընթացի վերահսկման     |

|   |                     |աշխատանքների մեքենայացման և  ավտոմատացման  |

|   |                     |կարևորությունը  հիմնավորում է,             |

|   |                     |2) վերահսկման տեղամասերի որոշարկումը       |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |3) կիրառվող հարմարանքների կազմը և          |

|   |                     |նշանակությունը ճիշտ է ներկայացնում,        |

|   |                     |4) սարքավորումների ցուցմունքները ճիշտ է    |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |5) սարքավորումների ռեժիմները կարգավորում է,|

|   |                     |6) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման   |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում:         |

|_____________________________________________________________________|

|                ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԿԱՌԱՎԱՐՈՒՄ»                       |

|_____________________________________________________________________|

|151|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-013                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|152|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողին տալ            |

|   |                     |կառավարման ձևերի  և  սկզբունքների          |

|   |                     |վերաբերյալ գիտելիքներ, դրանք գործնականում  |

|   |                     |կիրառելու կարողություններ:                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|153|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|154|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլը յուրացնելու համար սկզբնական    |

|   |                     |մասնագիտական գիտելիքներ պետք չեն:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|155|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար նախատեսված   |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|156|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել կառավարման գործընթացի          |

|   |արդյունք 1           |հիմնական սկզբունքները, գործառույթները      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|157|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում կառավարման          |

|   |                     |եզրույթները,                               |

|   |                     |2) ներկայացնում է կառավարման գործընթացի    |

|   |                     |հիմնական սկզբունքները,                     |

|   |                     |3) ներկայացնում է կառավարման               |

|   |                     |գործառույթները,                            |

|   |                     |4) ներկայացնում է կառավարման  ձևերը,       |

|   |                     |5) ներկայացնում է կառավարման               |

|   |                     |ռեսուրսները:                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|158|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել կառավարչի գործունեությունը     |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|159|Կատարման չափանիշներ  |1) ներկայացնում է կառավարչի դերը,          |

|   |                     |2) բնութագրում է կառավարման                |

|   |                     |մակարդակները,                              |

|   |                     |3) բնութագրում է կառավարչի                 |

|   |                     |վերաբերմունքը աշխատակիցների նկատմամբ,      |

|   |                     |4) կազմում է աշխատանքային պլան,            |

|   |                     |սահմանում և  իրականացնում նպատակը:         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|160|ՈՒսումնառության      |Կառավարել աշխատակիցների գործունեությունը   |

|   |արդյունք 3           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|161|Կատարման չափանիշներ  |1) ներկայացնում է մարդկային ռեսուրսի       |

|   |                     |կառավարման հիմնական դրույթները,            |

|   |                     |2) կատարում է աշխատանքի բաժանում,          |

|   |                     |3) ներկայացնում է մարդկային ռեսուրսի       |

|   |                     |դերը, նշանակությունը, հասկացությունը,      |

|   |                     |զարգացման կարևորությունը,                  |

|   |                     |4) ներկայացնում է մարդկային ռեսուրսի       |

|   |                     |մոտիվացման, շահագրգռման անհրաժեշտությունը, |

|   |                     |ձևերը,  մեթոդները,                         |

|   |                     |5) կատարում է արդյունքների չափում և        |

|   |                     |գնահատում,                                 |

|   |                     |6) ներկայացնում է աշխատակիցների            |

|   |                     |զարգացմանն ուղղված վերապատրաստման ձևերը,   |

|   |                     |7) կազմում է աշխատանքի նկարագրությունը:    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|162|ՈՒսումնառության      |Տիրապետել ինքնակառավարման սկզբունքներին    |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|163|Կատարման չափանիշներ  |1) ներկայացնում է «ինքնակառավարում»        |

|   |                     |հասկացողությունը, ինքնակառավարման          |

|   |                     |համակարգի ուղղությունները.                 |

|   |                     |2) կիրառում է անձնական աշխատանքի տեխնիկայի |

|   |                     |հմտությունները,                            |

|   |                     |3) կիրառում է ղեկավարի աշխատանքի           |

|   |                     |նորմավորման մեթոդները,                     |

|   |                     |4) պլանավորում և  վերահսկում է             |

|   |                     |ժամանակային ռեսուրսների օգտագործումը,      |

|   |                     |5) վերլուծում է իր աշխատանքային ժամերի     |

|   |                     |ծախսերը, կարողանում է կրճատել ժամանակի     |

|   |                     |կորուստները:                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|164|ՈՒսումնառության      |Բնութագրել արտադրության կառավարման         |

|   |արդյունք 5           |առանձնահատկությունները                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|165|Կատարման չափանիշներ  |1) ներկայացնում է արտադրության             |

|   |                     |քաղաքականությունը,                         |

|   |                     |2) ներկայացնում է արտադրական գործընթացը,   |

|   |                     |3) մեկնաբանում է արտադրության պլանը,       |

|   |                     |4) ներկայացնում է արտադրության             |

|   |                     |կառավարման հսկողությունը (PDCA շրջանը):    |

|_____________________________________________________________________|

|              ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՁԵՌՆԵՐԵՑՈՒԹՅՈՒՆ»                    |

|_____________________________________________________________________|

|166|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-014                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|167|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |բիզնես գործունեություն իրականացնելու       |

|   |                     |համար անհրաժեշտ գործնական հմտություններ:   |

|   |                     |Դրանք ներառում են ինքնուրույն բիզնես       |

|   |                     |կազմակերպելու և  վարելու համար անհրաժեշտ   |

|   |                     |գործողությունների իրականացման              |

|   |                     |հմտություններ, որոնցում հաշվի է առնված     |

|   |                     |ինչպես գործարար ոլորտին հատուկ             |

|   |                     |սկզբունքները, այնպես էլ բիզնես             |

|   |                     |գործունեությունը կարգավորող իրավական       |

|   |                     |դաշտի առանձնահատկությունները:              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|168|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|169|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլի 1 և  2 ուսումնառության         |

|   |                     |արդյունքներն ուսումնասիրելու համար         |

|   |                     |սկզբնական մասնագիտական գիտելիքներ պետք     |

|   |                     |չեն: Մյուս ուսումնառության արդյունքների    |

|   |                     |ուսումնասիրությունը նպատակահարմար է        |

|   |                     |իրականացնել որոշակի մասնագիտական մոդուլներ |

|   |                     |յուրացնելուց հետո, որպեսզի դրանց գործնական |

|   |                     |ձեռքբերումները օգտագործվեն համապատասխան    |

|   |                     |ծրագրեր մշակելու համար:                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|170|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|171|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել հիմնավորված բիզնես-գաղափարի    |

|   |արդյունք 1           |ձևավորման  գործընթացը                      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|172|Կատարման չափանիշներ  |1) բիզնես-գործունեության էությունը ճիշտ    |

|   |                     |է մեկնաբանում,                             |

|   |                     |2) բիզնես-գործունեության տեսլականը, նպատակը|

|   |                     |և  ռազմավարությունը ճիշտ է սահմանում,      |

|   |                     |3) բիզնես-գործունեության համար նախընտրելի  |

|   |                     |անձնային հատկանիշների կարևորությունը       |

|   |                     |հիմնավորում է,                             |

|   |                     |4) բիզնես-գործունեության համար սեփական     |

|   |                     |հնարավորությունների գնահատումը ճիշտ է,     |

|   |                     |5) բիզնես-գաղափարի էությունը ճիշտ է        |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |6) բիզնես-գաղափարի ձևավորման  գործընթացի   |

|   |                     |բաղադրիչների իմաստը ճիշտ է մեկնաբանում,    |

|   |                     |7) ըստ իրավիճակների հիմնավորում է          |

|   |                     |ձևավորված  բիզնես-գաղափարները,             |

|   |                     |8) բիզնես-գաղափարի տարբերակի գնահատումը    |

|   |                     |ճիշտ է:                                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|173|ՈՒսումնառության      |Ներկայացնել կազմակերպության ստեղծման և     |

|   |արդյունք 2           |գրանցման կարգը, կառավարման գործընթացը      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|174|Կատարման չափանիշներ  |1) կազմակերպության կազմակերպչաիրավական     |

|   |                     |ձևերի  բնութագիրը ճիշտ է,                  |

|   |                     |2) կազմակերպության աշխատանքը կարգավորող    |

|   |                     |իրավական ակտերի պահանջների ընկալումը       |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |3) կազմակերպության ստեղծման քայլերի        |

|   |                     |հաջորդականությունը ճիշտ է մեկնաբանում,     |

|   |                     |4) կազմակերպության ստեղծման համար          |

|   |                     |պահանջվող փաստաթղթերի ձևավորումը  ճիշտ է,  |

|   |                     |5) կառավարման ֆունկցիոնալ բաժինների        |

|   |                     |ձևավորման  մոտեցումները ճիշտ է,            |

|   |                     |6) աշխատատեղերի ձևավորման  և               |

|   |                     |պարտականությունների բաշխման մոտեցումները   |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |7) աշխատողների ընտրության կարգը հիմնավոր է,|

|   |                     |8) կազմակերպության կառավարմանն առնչվող     |

|   |                     |փաստաթղթերի ձևավորումը  ամբողջական և       |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |9) կնքվելիք պայմանագրերի կազմը և           |

|   |                     |բովանդակությունը իրավաբանորեն ճիշտ է,      |

|   |                     |10) կառավարման արդյունավետության           |

|   |                     |գնահատման մոտեցումները հիմնավոր է:         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|175|ՈՒսումնառության      |Կատարել շուկայի հետազոտման և  գնահատման    |

|   |արդյունք 3           |գործողություններ                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|176|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է մեկնաբանում «շուկա»              |

|   |                     |հասկացությունը,                            |

|   |                     |2) շուկայի հետազոտման անհրաժեշտությունը    |

|   |                     |հիմնավորում է,                             |

|   |                     |3) շուկայի հետազոտման հիմնական             |

|   |                     |ուղղությունները բացահայտում է,             |

|   |                     |4) շուկայի հետազոտման գործընթացի           |

|   |                     |փուլերը ճիշտ է բնութագրում,                |

|   |                     |5) ըստ փուլերի շուկայի հետազոտման          |

|   |                     |մեթոդների ընտրությունը հիմնավոր է,         |

|   |                     |6) շուկայական պահանջարկի ծավալի            |

|   |                     |բացահայտման մոտեցումները ճիշտ է,           |

|   |                     |7) շուկայի վրա ազդող գործոնների և          |

|   |                     |գնորդի վարքագծի գնահատումը ճիշտ է,         |

|   |                     |8) շուկայական մրցակցության գնահատումը      |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |9) շուկայի հատվածավորումը իրատեսական է,    |

|   |                     |10) մարքեթինգի գաղափարների (4P և  7P)      |

|   |                     |նշանակությունը ճիշտ է բացահայտում,         |

|   |                     |11) մարքեթինգային ռազմավարության մշակման   |

|   |                     |մոտեցումները հիմնավորված է:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|177|ՈՒսումնառության      |Բնութագրել կազմակերպության ռեսուրսները և   |

|   |արդյունք 4           |գնահատել օգտագործման արդյունավետությունը   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|178|Կատարման չափանիշներ  |1) կազմակերպության ռեսուրսների կազմը և     |

|   |                     |կառուցվածքը ճիշտ է բացահայտում,            |

|   |                     |2) կազմակերպության ռեսուրսների խմբերի      |

|   |                     |միջև  օպտիմալ հարաբերակցության ապահովման   |

|   |                     |անհրաժեշտությունը հիմնավորում է,           |

|   |                     |3) նյութական ռեսուրսների խմբերի            |

|   |                     |տնտեսագիտական բնութագրերը ճիշտ է,          |

|   |                     |4) աշխատանքային ռեսուրսների բնութագիրը     |

|   |                     |և  դրանց առնչվող ցուցանիշների              |

|   |                     |մեկնաբանությունը ճիշտ է,                   |

|   |                     |5) աշխատանքի տեխնիկական նորմավորման        |

|   |                     |էությունը ճիշտ է բացատրում, նորմաների      |

|   |                     |մեծության ձևավորման  մեխանիզմը ճիշտ է      |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |6) ֆինանսական ռեսուրսների հետ կապված       |

|   |                     |հասկացությունների բացատրությունը ճիշտ է,   |

|   |                     |7) ֆինանսական ռեսուրսների համալրման        |

|   |                     |աղբյուրների առանձնահատկությունները ճիշտ է  |

|   |                     |մեկնաբանում,                               |

|   |                     |8) ռեսուրսների պահանջվելիք մեծության       |

|   |                     |հաշվարկման մոտեցումները հիմնավոր է,        |

|   |                     |9) հիմնական կապիտալի առանձին խմբերի        |

|   |                     |օգտագործման արդյունավետության ցուցանիշների |

|   |                     |հաշվարկը և  արդյունքների գնահատումը ճիշտ է,|

|   |                     |10) շրջանառու կապիտալի օգտագործման         |

|   |                     |արդյունավետության ցուցանիշների հաշվարկը և  |

|   |                     |արդյունքների գնահատումը ճիշտ է,            |

|   |                     |11) աշխատանքային ռեսուրսների օգտագործման   |

|   |                     |արդյունավետության ցուցանիշների հաշվարկը և  |

|   |                     |արդյունքների գնահատումը ճիշտ է,            |

|   |                     |12) ռեսուրսների օգտագործման վերաբերյալ     |

|   |                     |պարզ վերլուծական գործողությունները և  ըստ  |

|   |                     |արդյունքների եզրահանգումները հիմնավոր է:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|179|ՈՒսումնառության      |Կատարել ծախսերի հաշվարկ, ձևավորել  ապրանքի |

|   |արդյունք 5           |(ծառայության) գինը                         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|180|Կատարման չափանիշներ  |1) «ծախս» հասկացության բովանդակությունը    |

|   |                     |ճիշտ է մեկնաբանում,                        |

|   |                     |2) տարբերակում է ծախսերի խմբերը,           |

|   |                     |3) ծախսերը հիմնավորող փաստաթղթերի տեսակները|

|   |                     |և  վավերապայմանները ճիշտ է ներկայացնում,   |

|   |                     |4) ծախսերի տարբեր խմբերի հաշվապահական      |

|   |                     |ձևակերպումները  ճիշտ է,                    |

|   |                     |5) ապրանքների տարբեր տեսակների և           |

|   |                     |ծառայությունների տարբեր խմբերի համար       |

|   |                     |պահանջվող ծախսերի կազմը հիմնավոր է         |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |6) ապրանքի կամ ծառայության ինքնարժեքի      |

|   |                     |մեջ ներառվող ծախսերի հոդվածները ճիշտ է     |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |7) ինքնարժեքի տարբեր հոդվածների մեծության  |

|   |                     |հաշվարկման մեթոդաբանությունը ճիշտ է        |

|   |                     |կիրառում,                                  |

|   |                     |8) հաշվում է ապրանքի կամ ծառայության       |

|   |                     |միավորի ինքնարժեքը,                        |

|   |                     |9) ինքնարժեքի իջեցման հնարավորությունները  |

|   |                     |ճիշտ է գնահատում,                          |

|   |                     |10) ինքնարժեք-շուկայական գին մարժայի       |

|   |                     |տարբերության հիմնավորումը ճիշտ է,          |

|   |                     |11) անհատական գնից շուկայական գնի անցման   |

|   |                     |տրամաբանությունը բացատրում է:              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|181|ՈՒսումնառության      |Մշակել բիզնես պլան և  գործողությունների    |

|   |արդյունք 6           |ծրագիր                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|182|Կատարման չափանիշներ  |1) բիզնես գործունեության համար բիզնես      |

|   |                     |պլանի անհրաժեշտությունը հիմնավորում է,     |

|   |                     |2) բիզնես պլանի բաժինների բովանդակության   |

|   |                     |մեկնաբանությունները ճիշտ է,                |

|   |                     |3) բիզնես պլանի մշակման համար անհրաժեշտ    |

|   |                     |ելակետային տվյալների կազմը և  ձեռք բերման  |

|   |                     |աղբյուրները ճիշտ է ներկայացնում,           |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում SWOT վերլուծություն,    |

|   |                     |5) SWOT վերլուծության արդյունքները         |

|   |                     |կիրառում է բիզնես պլանը մշակելու           |

|   |                     |գործընթացում,                              |

|   |                     |6) բիզնես պլանով նախատեսվող                |

|   |                     |միջոցառումները հիմնավորված է,              |

|   |                     |7) բիզնես պլանի կատարումն ապահովող         |

|   |                     |գործողությունների ծրագիրը, ժամանակացույցը  |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |8) բիզնես պլանի կատարումն ապահովող         |

|   |                     |ռեսուրսների մեծությունները ճիշտ է          |

|   |                     |սահմանվել,                                 |

|   |                     |9) բիզնես պլանով նախատեսված միջոցառումների |

|   |                     |իրականացման ռիսկերը և  դրանց հաղթահարման   |

|   |                     |քայլերը հիմնավոր են:                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|183|ՈՒսումնառության      |Հաշվել հարկեր, տուրքեր, կազմել ֆինանսական  |

|   |արդյունք 7           |հաշվետվություններ                          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|184|Կատարման չափանիշներ  |1) հարկային օրենսդրության հիմնական         |

|   |                     |դրույթները ճիշտ է մեկնաբանում,             |

|   |                     |2) հարկային օրենսդրության հիմնական         |

|   |                     |հասկացությունները ճիշտ է բացատրում,        |

|   |                     |3) հարկերի և  տուրքերի մեծությունը         |

|   |                     |հաշվելու համար կիրառվող ելակետային         |

|   |                     |ցուցանիշների հաշվարկը ճիշտ է կատարում,     |

|   |                     |4) հարկերի և  տուրքերի մեծությունը ճիշտ    |

|   |                     |է հաշվարկում,                              |

|   |                     |5) հարկերի վճարման ժամկետների              |

|   |                     |գնահատումը համապատասխանում է               |

|   |                     |օրենսդրության պահանջներին,                 |

|   |                     |6) ֆինանսական հաշվետվությունների կազմը     |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |7) անհրաժեշտ ֆինանսական                    |

|   |                     |հաշվետվությունները ճիշտ է լրացնում,        |

|   |                     |8) ստուգումների իրականացման իրավական       |

|   |                     |ակտերի պահանջները ճիշտ է բացատրում,        |

|   |                     |9) ստուգումների հետ կապված տնտեսվարողի     |

|   |                     |իրավունքներն ու պարտականությունները ճիշտ   |

|   |                     |է ներկայացնում:                            |

._____________________________________________________________________.

 

---------------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Կրթության և գիտության նախարարություն
17.11.2017
N 1323-Ն
Հրաման