Սեղմել Esc փակելու համար:
ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.03....
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.03.5 «ԽՄՈՐՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ ԵՎ ԳԻՆԵԳ ...

 

 

110.1323.251217

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «25»        12            2017 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11017496

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

17 նոյեմբերի 2017 թվականի N 1323-Ն

 

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.03.5 «ԽՄՈՐՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ ԵՎ ԳԻՆԵԳՈՐԾՈՒԹՅՈՒՆ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ 0721.03.01.5 «ՏԵԽՆՈԼՈԳ` ԽՄՈՐՄԱՆ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՆԵԳՈՐԾՈՒԹՅԱՆ» ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿՐԹԱԿԱՆ ՉԱՓՈՐՈՇԻՉԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2016Թ. ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 14-Ի N 1170-Ն ՀՐԱՄԱՆԸ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(5-րդ մաս)

 

|_____________________________________________________________________|

|  ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԳԱՐԵՋՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ   |

|                     ՎԱՐՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                           |

|_____________________________________________________________________|

|275|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-021                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|276|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը գարեջրի արտադրության       |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի բոլոր փուլերի     |

|   |                     |կազմակերպման և  վարման համար ուսանողին     |

|   |                     |անհրաժեշտ տեսական գիտելիքներ և  գործնական  |

|   |                     |կարողություններ ապահովելն է:               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|277|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|278|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ          |

|   |                     |անհրաժեշտ է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-010    |

|   |                     |«Գարեջրի արտադրության տեխնոլոգիական        |

|   |                     |սարքավորումներ» մոդուլը:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|279|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|280|Ուսումնառության      |Կատարել գարեջրի արտադրության               |

|   |արդյունք 1           |նախապատրաստական աշխատանքներ                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|281|Կատարման չափանիշներ  |1) նախապատրաստական աշխատանքների կազմը      |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) հացահատիկային հումքի ստացման և          |

|   |                     |ձևակերպման  աշխատանքները ճիշտ է կատարում,  |

|   |                     |3) սարքավորումների և  տարայի նախապատրաստման|

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում,         |

|   |                     |4) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |5) աշխատանքների կատարման ժամանակացույցը    |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |6) նախապատրաստական աշխատանքների            |

|   |                     |վերաբերյալ ամփոփ փաստաթուղթը կազմված է:    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|282|Ուսումնառության      |Կատարել քաղցուի և  շրեշի ստացման           |

|   |արդյունք 2           |աշխատանքներ                                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|283|Կատարման չափանիշներ  |1) քաղցուի և  շրեշի ստացման աշխատանքները   |

|   |                     |տեխնոլոգիապես ճիշտ է կատարում,             |

|   |                     |2) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |3) սարքավորումների կիրառումը ըստ           |

|   |                     |նշանակության պահպանում է,                  |

|   |                     |4) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման և |

|   |                     |ռեժիմների պահպանման պահանջներն ապահովում է,|

|   |                     |5) գործընթացների արդյունքների միջանկյալ    |

|   |                     |հսկողությունը ճիշտ է կազմակերպում,         |

|   |                     |6) հնարավոր թերությունների կանխման         |

|   |                     |քայլերը կատարված է,                        |

|   |                     |7) հաշվառման և  հաշվետվողականության        |

|   |                     |պահանջները կատարում է,                     |

|   |                     |8) պահպանում է անվտանգության և  սանիտարական|

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|284|Ուսումնառության      |Կազմակերպել քաղցուի և  շրեշի արտադրության  |

|   |արդյունք 3           |տեխնոլոգիական գործընթացը                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|285|Կատարման չափանիշներ  |1) քաղցուի և  շրեշի արտադրության           |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի քայլերի նկարագիրը |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |2) քաղցուի և  շրեշի արտադրության           |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի քայլերի           |

|   |                     |հաջորդականությունը պահպանում է,            |

|   |                     |3) սարքավորումների և  տարաների օգտագործումը|

|   |                     |ըստ նշանակության պահպանված է,              |

|   |                     |4) սարքավորումների և  տարաների խնամքի և    |

|   |                     |տեխնիկական սպասարկման գործողությունները    |

|   |                     |կատարված է,                                |

|   |                     |5) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |6) գործընթացի արդյունքների միջանկյալ       |

|   |                     |ստուգման և  հսկման գործողությունները       |

|   |                     |կատարում է ժամանակին և  ճիշտ,              |

|   |                     |7) պատրաստի գինենյութի որակի գնահատումը    |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |8) հնարավոր թերությունների կանխման         |

|   |                     |քայլերը կատարված է,                        |

|   |                     |9) գործընթացի վերաբերյալ փաստաթղթերը       |

|   |                     |ճիշտ կազմված է,                            |

|   |                     |10) պահպանում է անվտանգության և            |

|   |                     |սանիտարական կանոնները:                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|286|Ուսումնառության      |Կազմակերպել պատրաստի արտադրանքի ստացման    |

|   |արդյունք 4           |տեխնոլոգիական գործընթացը                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|287|Կատարման չափանիշներ  |1) պատրաստի  արտադրանքի ընդունումը ճիշտ    |

|   |                     |է կազմակերպում,                            |

|   |                     |2) պատրաստի  արտադրանքի վրա լրացուցիչ      |

|   |                     |աշխատանքները կատարվում է ըստ տեխնոլոգիայի, |

|   |                     |3) հնարավոր թերությունների կանխման         |

|   |                     |քայլերը կատարված է,                        |

|   |                     |4) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |5) գործընթացի վերաբերյալ փաստաթղթերը       |

|   |                     |ճիշտ կազմված է,                            |

|   |                     |6) պահպանում է անվտանգության և             |

|   |                     |սանիտարական կանոնները:                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|288|Ուսումնառության      |Կազմել անհրաժեշտ փաստաթղթեր                |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|289|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում պահանջվող ամփոփ     |

|   |                     |փաստաթղթերի անվանացանկը,                   |

|   |                     |2) ճիշտ է լրացնում փաստաթղթերը:            |

|_____________________________________________________________________|

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՀՅՈՒԹԵՐԻ, ՈՉ ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ  |

|        ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ ՎԱՐՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»               |

|_____________________________________________________________________|

|290|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-022                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|291|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը հյութերի, ոչ ալկոհոլային   |

|   |                     |խմիչքների արտադրության տեխնոլոգիական       |

|   |                     |գործընթացի բոլոր փուլերի կազմակերպման և    |

|   |                     |վարման համար ուսանողին անհրաժեշտ տեսական   |

|   |                     |գիտելիքներ և  գործնական կարողություններ    |

|   |                     |ապահովելն է:                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|292|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|293|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-011 «Հյութերի, ոչ|

|   |                     |ալկոհոլային խմիչքների արտադրության         |

|   |                     |տեխնոլոգիական սարքավորումներ» մոդուլը:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|294|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|295|Ուսումնառության      |Կատարել հյութերի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների |

|   |արդյունք 1           |արտադրության նախապատրաստական աշխատանքներ   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|296|Կատարման չափանիշներ  |1) նախապատրաստական աշխատանքների կազմը      |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) հումքի ստացման և  ձևակերպման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |3) սարքավորումների և  տարայի նախապատրաստման|

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում,         |

|   |                     |4) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |5) աշխատանքների կատարման ժամանակացույցը    |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |6) նախապատրաստական աշխատանքների            |

|   |                     |վերաբերյալ ամփոփ փաստաթուղթը կազմված է:    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|297|Ուսումնառության      |Կատարել քաղցուի ստացման աշխատանքներ        |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|298|Կատարման չափանիշներ  |1) քաղցուի ստացման աշխատանքները            |

|   |                     |տեխնոլոգիապես ճիշտ է կատարում,             |

|   |                     |2) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |3) սարքավորումների կիրառումը ըստ           |

|   |                     |նշանակության պահպանում է,                  |

|   |                     |4) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման և |

|   |                     |ռեժիմների պահպանման պահանջներն ապահովում է,|

|   |                     |5) գործընթացների արդյունքների միջանկյալ    |

|   |                     |հսկողությունը ճիշտ է կազմակերպում,         |

|   |                     |6) հնարավոր թերությունների կանխման քայլերը |

|   |                     |կատարված է,                                |

|   |                     |7) հաշվառման և  հաշվետվողականության        |

|   |                     |պահանջները կատարում է,                     |

|   |                     |8) պահպանում է անվտանգության և             |

|   |                     |սանիտարական կանոնները:                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|299|Ուսումնառության      |Կազմակերպել պատրաստի արտադրանքի ստացման    |

|   |արդյունք 3           |տեխնոլոգիական գործընթացը                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|300|Կատարման չափանիշներ  |1) պատրաստի գինենյութի ընդունումը ճիշտ     |

|   |                     |է կազմակերպում,                            |

|   |                     |2) պատրաստի գինենյութի վրա լրացուցիչ       |

|   |                     |աշխատանքները կատարվում է ըստ տեխնոլոգիայի, |

|   |                     |3) հնարավոր թերությունների կանխման քայլերը |

|   |                     |կատարված է,                                |

|   |                     |4) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը ճիշտ |

|   |                     |է կատարում,                                |

|   |                     |5) գործընթացի վերաբերյալ փաստաթղթերը ճիշտ  |

|   |                     |կազմված է,                                 |

|   |                     |6) պահպանում է անվտանգության և  սանիտարական|

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|301|Ուսումնառության      |Կազմել անհրաժեշտ փաստաթղթեր                |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|302|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում պահանջվող ամփոփ     |

|   |                     |փաստաթղթերի անվանացանկը,                   |

|   |                     |2) ճիշտ է լրացնում փաստաթղթերը:            |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԽՏԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ   |

|               ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ ՎԱՐՄԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                      |

|_____________________________________________________________________|

|303|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-023                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|304|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը սննդային խտանյութերի       |

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիական գործընթացի      |

|   |                     |բոլոր փուլերի կազմակերպման և  վարման համար |

|   |                     |ուսանողին անհրաժեշտ տեսական գիտելիքներ և   |

|   |                     |գործնական կարողություններ ապահովելն է:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|305|Մոդուլի տևողությունը |48 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|306|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ          |

|   |                     |անհրաժեշտ է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-012    |

|   |                     |«Սննդային խտանյութերի արտադրության         |

|   |                     |տեխնոլոգիական սարքավորումներ» մոդուլը:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|307|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|308|Ուսումնառության      |Կատարել սննդային խտանյութերի արտադրության  |

|   |արդյունք 1           |նախապատրաստական աշխատանքներ                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|309|Կատարման չափանիշներ  |1) նախապատրաստական աշխատանքների կազմը      |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) սննդային խտանյութերի ստացման և          |

|   |                     |ձևակերպման  աշխատանքները ճիշտ է կատարում,  |

|   |                     |3) սարքավորումների և  տարայի               |

|   |                     |նախապատրաստման գործողությունները ճիշտ է    |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |4) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |5) աշխատանքների կատարման ժամանակացույցը    |

|   |                     |հիմնավոր է,                                |

|   |                     |6) նախապատրաստական աշխատանքների            |

|   |                     |վերաբերյալ ամփոփ փաստաթուղթը կազմված է:    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|310|Ուսումնառության      |Կատարել սննդային խտանյութի ստացման         |

|   |արդյունք 2           |աշխատանքներ                                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|311|Կատարման չափանիշներ  |1) սննդային խտանյութի ստացման աշխատանքները |

|   |                     |տեխնոլոգիապես ճիշտ է կատարում,             |

|   |                     |2) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |3) սարքավորումների կիրառումը ըստ           |

|   |                     |նշանակության պահպանում է,                  |

|   |                     |4) սարքավորումների տեխնիկական սպասարկման և |

|   |                     |ռեժիմների պահպանման պահանջներն ապահովում է,|

|   |                     |5) գործընթացների արդյունքների միջանկյալ    |

|   |                     |հսկողությունը ճիշտ է կազմակերպում,         |

|   |                     |6) հնարավոր թերությունների կանխման         |

|   |                     |քայլերը կատարված է,                        |

|   |                     |7) հաշվառման և  հաշվետվողականության        |

|   |                     |պահանջները կատարում է,                     |

|   |                     |8) պահպանում է անվտանգության և  սանիտարական|

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|312|Ուսումնառության      |Կազմակերպել պատրաստի արտադրանքի ստացման    |

|   |արդյունք 3           |տեխնոլոգիական գործընթացը                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|313|Կատարման չափանիշներ  |1) պատրաստի արտադրանքի  ընդունումը ճիշտ է  |

|   |                     |կազմակերպում,                              |

|   |                     |2) պատրաստի արտադրանքի լրացուցիչ           |

|   |                     |աշխատանքները կատարվում է ըստ տեխնոլոգիայի, |

|   |                     |3) հնարավոր  թերությունների կանխման        |

|   |                     |քայլերը կատարված է,                        |

|   |                     |4) օժանդակ բանվորների հրահանգավորումը      |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |5) գործընթացի վերաբերյալ փաստաթղթերը ճիշտ  |

|   |                     |կազմված է,                                 |

|   |                     |6) պահպանում է անվտանգության և  սանիտարական|

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|314|Ուսումնառության      |Կազմել անհրաժեշտ փաստաթղթեր                |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|315|Կատարման չափանիշներ  |1) պահանջվող ամփոփ փաստաթղթերի անվանացանկը |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |2) ճիշտ է լրացնում փաստաթղթերը:            |

|_____________________________________________________________________|

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՇՇԱԼՑՄԱՆ, ՓԱԹԵԹԱՎՈՐՄԱՆ ԵՎ    |

|                  ՏԱՐԱՅԱՎՈՐՄԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒՄ»                         |

|_____________________________________________________________________|

|316|Մոդուլի դասիչը       |ԽԱՏԳ-5-17-024                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|317|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը պատրաստի արտադրանքի        |

|   |                     |շշալցման, փաթեթավորման և  տարայավորման     |

|   |                     |աշխատանքները կազմակերպելու համար           |

|   |                     |ուսանողին գործնական հմտություններ          |

|   |                     |ապահովելն է:                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|318|Մոդուլի տևողությունը |48 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|319|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ԽԱՏԳ-5-17-008 «Գինու և     |

|   |                     |կոնյակի արտադրության տեխնոլոգիական         |

|   |                     |սարքավորումներ», ԽԱՏԳ-5-17-009             |

|   |                     |«Օղի-լիկյորային արտադրանքի արտադրության    |

|   |                     |տեխնոլոգիական սարքավորումներ»,             |

|   |                     |ԽԱՏԳ-5-17-010 «Գարեջրի արտադրության        |

|   |                     |տեխնոլոգիական սարքավորումներ»,             |

|   |                     |ԽԱՏԳ-5-17-011 «Հյութերի, ոչ ալկոհոլային    |

|   |                     |խմիչքների արտադրության տեխնոլոգիական       |

|   |                     |սարքավորումներ» և  ԽԱՏԳ-5-17-012 «Սննդային |

|   |                     |խտանյութերի արտադրության տեխնոլոգիական     |

|   |                     |սարքավորումներ» մոդուլները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|320|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |ուսումնառության յուրաքանչյուր արդյունքի    |

|   |                     |համար սահմանված կատարման չափանիշների       |

|   |                     |բավարար մակարդակի ապահովումն է:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|321|Ուսումնառության      |Կազմակերպել գինիների շշալցում,             |

|   |արդյունք 1           |փաթեթավորում և  տարայավորում               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|322|Կատարման չափանիշներ  |1) գինիների տարբեր տեսակների շշալցման,     |

|   |                     |փաթեթավորման և  տարայավորման ընդհանուր     |

|   |                     |պահանջները ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |2) շշալցման համար պատրաստի արտադրանքի      |

|   |                     |ստացման կարգը ճիշտ է բացատրում,            |

|   |                     |3) օգտագործվող շշերի և  տարաների տեսակները |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |4) օգտագործվող սարքավորումների տեսակները   |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |5) շշալցման հոսքագծի աշխատանքը ճիշտ է      |

|   |                     |կազմակերպում,                              |

|   |                     |6) փաթեթավորման և  տարայավորման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կազմակերպում,          |

|   |                     |7) պահպանում է ստանդարտների պահանջները,    |

|   |                     |8) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է            |

|   |                     |լրացնում:                                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|323|Ուսումնառության      |Կազմակերպել կոնյակի շշալցում, փաթեթավորում |

|   |արդյունք 2           |և  տարայավորում                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|324|Կատարման չափանիշներ  |1) կոնյակի տարբեր տեսակների շշալցման,      |

|   |                     |փաթեթավորման և  տարայավորման ընդհանուր     |

|   |                     |պահանջները ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |2) շշալցման համար պատրաստի արտադրանքի      |

|   |                     |ստացման կարգը ճիշտ է բացատրում,            |

|   |                     |3) օգտագործվող շշերի և  տարաների տեսակները |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |4) օգտագործվող սարքավորումների տեսակները   |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |5) շշալցման հոսքագծի աշխատանքը ճիշտ է      |

|   |                     |կազմակերպում,                              |

|   |                     |6) փաթեթավորման և  տարայավորման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կազմակերպում,          |

|   |                     |7) պահպանում է ստանդարտների պահանջները,    |

|   |                     |8) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է            |

|   |                     |լրացնում:                                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|325|Ուսումնառության      |Կազմակերպել օղի-լիկյորային արտադրանքի      |

|   |արդյունք 3           |շշալցում, փաթեթավորում և  տարայավորում     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|326|Կատարման չափանիշներ  |1) օղի-լիկյորային արտադրանքի տարբեր        |

|   |                     |տեսակների շշալցման, փաթեթավորման և         |

|   |                     |տարայավորման ընդհանուր պահանջները ճիշտ է   |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) շշալցման համար պատրաստի արտադրանքի      |

|   |                     |ստացման կարգը ճիշտ է բացատրում,            |

|   |                     |3) օգտագործվող շշերի և  տարաների տեսակները |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |4) օգտագործվող սարքավորումների տեսակները   |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |5) շշալցման հոսքագծի աշխատանքը ճիշտ է      |

|   |                     |կազմակերպում,                              |

|   |                     |6) փաթեթավորման և  տարայավորման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կազմակերպում,          |

|   |                     |7) պահպանում է ստանդարտների պահանջները,    |

|   |                     |8) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է            |

|   |                     |լրացնում:                                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|327|Ուսումնառության      |Կազմակերպել գարեջրի շշալցում,              |

|   |արդյունք 4           |փաթեթավորում, տարայավորում                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|328|Կատարման չափանիշներ  |1) գարեջրի շշալցման, փաթեթավորման և        |

|   |                     |տարայավորման ընդհանուր պահանջները ճիշտ է   |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |2) շշալցման համար պատրաստի արտադրանքի      |

|   |                     |ստացման կարգը ճիշտ է բացատրում,            |

|   |                     |3) օգտագործվող շշերի և  տարաների           |

|   |                     |տեսակները ճիշտ է ներկայացնում,             |

|   |                     |4) օգտագործվող սարքավորումների             |

|   |                     |տեսակները ճիշտ է ներկայացնում,             |

|   |                     |5) շշալցման հոսքագծի աշխատանքը ճիշտ է      |

|   |                     |կազմակերպում,                              |

|   |                     |6) փաթեթավորման և  տարայավորման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կազմակերպում,          |

|   |                     |7) պահպանում է ստանդարտների պահանջները,    |

|   |                     |8) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է լրացնում:  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|329|Ուսումնառության      |Կազմակերպել հյութերի, ոչ ալկոհոլային       |

|   |արդյունք 5           |խմիչքների շշալցում, փաթեթավորում և         |

|   |                     |տարայավորում                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|330|Կատարման չափանիշներ  |1) հյութերի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների      |

|   |                     |շշալցման, փաթեթավորման և  տարայավորման     |

|   |                     |ընդհանուր պահանջները ճիշտ է ներկայացնում,  |

|   |                     |2) շշալցման համար պատրաստի արտադրանքի      |

|   |                     |ստացման կարգը ճիշտ է բացատրում,            |

|   |                     |3) օգտագործվող շշերի և  տարաների տեսակները |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |4) օգտագործվող սարքավորումների տեսակները   |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |5) շշալցման հոսքագծի աշխատանքը ճիշտ է      |

|   |                     |կազմակերպում,                              |

|   |                     |6) փաթեթավորման և  տարայավորման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կազմակերպում,          |

|   |                     |7) պահպանում է ստանդարտների պահանջները,    |

|   |                     |8) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է            |

|   |                     |լրացնում:                                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|331|Ուսումնառության      |Կազմակերպել սննդային խտանյութերի           |

|   |արդյունք 6           |տարայավորում և  փաթեթավորում               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|332|Կատարման չափանիշներ  |1) սննդային խտանյութերի տարբեր տեսակների   |

|   |                     |շշալցման, փաթեթավորման և  տարայավորման     |

|   |                     |ընդհանուր պահանջները ճիշտ է ներկայացնում,  |

|   |                     |2) շշալցման և  փաթեթավորման համար պատրաստի |

|   |                     |արտադրանքի ստացման կարգը ճիշտ է բացատրում, |

|   |                     |3) օգտագործվող շշերի և  տարաների տեսակները |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |4) օգտագործվող սարքավորումների տեսակները   |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |5) շշալցման հոսքագծի աշխատանքը ճիշտ է      |

|   |                     |կազմակերպում,                              |

|   |                     |6) փաթեթավորման և  տարայավորման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կազմակերպում,          |

|   |                     |7) պահպանում է ստանդարտների պահանջները,    |

|   |                     |8) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է լրացնում:  |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 3

 

Միջին մասնագիտական կրթության 0721.03.5 «Խմորման արտադրության

տեխնոլոգիա և գինեգործություն» մասնագիտության 0721.03.01.5

«Տեխնոլոգ` խմորման արտադրության և գինեգործության» որակավորման

օրինակելի ուսումնական պլան

 

._____________________________________________________________________.

|N  |Առարկայախմբեր, առարկաներ և        |Շաբաթ-|ՈՒսանողի|Պարտա-|Ուսուց-|

|   |մոդուլներ                         |ների  |առավելա-|դիր   |ման    |

|   |                                  |թիվը  |գույն   |լսարա-|երաշխա-|

|   |                                  |      |բեռնվա- |նային |վորվող |

|   |                                  |      |ծությու-|պարապ-|տարին  |

|   |                                  |      |նը, ժամ |մուն- |       |

|   |                                  |      |        |քներ, |       |

|   |                                  |      |        |ժամ   |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՀՈՒՄԱՆԻՏԱՐ,             |      |        |      |       |

|   |ՍՈՑԻԱԼ-ՏՆՏԵՍԱԳԻՏԱԿԱՆ ԵՎ ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ |      |        |      |       |

|   |ԲՆԱԳԻՏԱԿԱՆ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Հայոց լեզվի և  խոսքի մշակույթի    |      |     108|    72|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Տնտեսագիտության հիմունքներ        |      |      72|    48|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Քաղաքագիտության և  սոցիոլոգիայի   |      |      72|    48|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Իրավունքի հիմունքներ              |      |      54|    36|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Պատմություն                       |      |      72|    48|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|6. |Ռուսաց լեզու                      |      |     108|    72|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|7. |Օտար լեզու                        |      |     108|    72|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|8. |Լանդշաֆտագիտության և  էկոլոգիայի  |      |      54|    36|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|9. |Քաղաքացիական պաշտպանություն և     |      |      42|    28|      1|

|   |արտակարգ իրավիճակների հիմնահարցեր |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|10.|Ֆիզիկական կուլտուրա               |      |     204|   136|    1-3|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |        |   894|    596|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԱՌԱՆՑՔԱՅԻՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ          |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Հաղորդակցություն                  |      |      54|    36|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Անվտանգություն և  առաջին          |      |      54|    36|      1|

|   |օգնություն                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Համակարգչային օպերատորություն     |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |     162|   108|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ            |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Մանրէակենսաբանություն, սանիտարիա, |      |     108|    72|      1|

|   |հիգիենա                           |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Գինու արտադրության տեխնոլոգիա     |      |     108|    72|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Կոնյակի արտադրության տեխնոլոգիա   |      |     108|    72|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Օղի-լիկյորային արտադրանքի         |      |     108|    72|      2|

|   |արտադրության տեխնոլոգիա           |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Գարեջրի արտադրության տեխնոլոգիա   |      |     108|    72|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|6. |Հյութերի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների|      |     108|    72|      3|

|   |արտադրության տեխնոլոգիա           |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|7. |Սննդային խտանյութերի արտադրության |      |      72|    48|      3|

|   |տեխնոլոգիա                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|8. |Գինու և  կոնյակի արտադրության     |      |     108|    72|      1|

|   |տեխնոլոգիական սարքավորումներ      |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|9. |Օղի-լիկյորային արտադրանքի         |      |     108|    72|      2|

|   |արտադրության տեխնոլոգիական        |      |        |      |       |

|   |սարքավորումներ                    |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|10.|Գարեջրի արտադրության տեխնոլոգիական|      |     108|    72|      2|

|   |սարքավորումներ                    |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|11.|Հյութերի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների|      |     108|    72|      3|

|   |արտադրության տեխնոլոգիական        |      |        |      |       |

|   |սարքավորումներ                    |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|12.|Սննդային խտանյութերի արտադրության |      |      72|    48|      3|

|   |տեխնոլոգիական սարքավորումներ      |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|13.|Կառավարում                        |      |     108|    72|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|14.|Ձեռներեցություն                   |      |     108|    72|      3|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |    1440|   960|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՀԱՏՈՒԿ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ               |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Խաղողի սեղանի գինիների            |      |     108|    72|      1|

|   |արտադրության տեխնոլոգիական        |      |        |      |       |

|   |գործընթացի վարման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Հատուկ և  արոմատացված խաղողի      |      |     108|    72|      1|

|   |գինիների արտադրության             |      |        |      |       |

|   |տեխնոլոգիական գործընթացի վարման   |      |        |      |       |

|   |հմտություններ                     |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Խաղացող գինիների արտադրության     |      |     108|    72|      1|

|   |տեխնոլոգիական գործընթացի վարման   |      |        |      |       |

|   |հմտություններ                     |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Մրգահատապտղային գինիների          |      |     108|    72|      1|

|   |արտադրության տեխնոլոգիական        |      |        |      |       |

|   |գործընթացի վարման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Կոնյակի արտադրության տեխնոլոգիական|      |     108|    72|      2|

|   |գործընթացի վարման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|6. |Օղի-լիկյորային արտադրանքի         |      |     108|    72|      2|

|   |արտադրության տեխնոլոգիական        |      |        |      |       |

|   |գործընթացի վարման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|7. |Գարեջրի արտադրության տեխնոլոգիական|      |     108|    72|      2|

|   |գործընթացի վարման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|8. |Հյութերի, ոչ ալկոհոլային խմիչքների|      |     108|    72|      3|

|   |արտադրության տեխնոլոգիական        |      |        |      |       |

|   |գործընթացի վարման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|9. |Սննդային խտանյութերի արտադրության |      |      72|    48|      3|

|   |տեխնոլոգիական գործընթացի վարման   |      |        |      |       |

|   |հմտություններ                     |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|10.|Պատրաստի արտադրանքի շշալցման,     |      |      72|    48|      3|

|   |փաթեթավորման և  տարայավորման      |      |        |      |       |

|   |կազմակերպում                      |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |    1008|   672|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆՏՐՈՎԻ                           |      |     135|    90|    1-3|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊԱՀՈՒՍՏԱՅԻՆ ԺԱՄԵՐ                 |      |      33|    22|    1-3|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |    68|    3672|  2448|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԽՈՐՀՐԴԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆ                  |      |     250|      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊՐԱԿՏԻԿԱ                          |    30|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՄԻՋԱՆԿՅԱԼ ԱՏԵՍՏԱՎՈՐՈՒՄ            |     5|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊԵՏԱԿԱՆ ԱՄՓՈՓԻՉ ԱՏԵՍՏԱՎՈՐՈՒՄ      |     2|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |   105|        |      |       |

._____________________________________________________________________.

 

 

pin
Կրթության և գիտության նախարարություն
17.11.2017
N 1323-Ն
Հրաման