Սեղմել Esc փակելու համար:
ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.03....
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.03.5 «ՋԵՐՄԱՏՆԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ...

 

 

110.1327.251217

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «25»        12            2017 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11017500

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

17 նոյեմբերի 2017 թվականի N 1327-Ն

 

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0811.03.5 «ՋԵՐՄԱՏՆԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ 0811.03.01.5 «ՏԵԽՆԻԿ-ԱԳՐՈՆՈՄ» ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿՐԹԱԿԱՆ ՉԱՓՈՐՈՇԻՉԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(6-րդ մաս)

 

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՋԵՐՄԱՏՆԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ԾԱՂԻԿՆԵՐԻ ԱՃԵՑՄԱՆ  |

|                       ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                                |

|_____________________________________________________________________|

|344|Մոդուլի դասիչը       |ՋՏՆՏ-5-17-026                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|345|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը ուսանողների մոտ ջերմատնային|

|   |                     |տնտեսություններում ծաղիկների աճեցման       |

|   |                     |գործնական հմտությունների ձևավորումն  է:    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|346|Մոդուլի տևողությունը |48 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|347|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՋՏՆՏ-5-17-006 «Ջերմատնային |

|   |                     |տնտեսություններում հողախառնուրդների        |

|   |                     |պատրաստման հմտություններ», ՋՏՆՏ-5-17-007   |

|   |                     |«Հողի և  մշակաբույսերի վնասատուներն ու     |

|   |                     |հիվանդությունները: Դրանց դեմ պայքարի       |

|   |                     |միջոցները, ձևերն  ու մեթոդները»,           |

|   |                     |ՋՏՆՏ-5-17-009 «Պարարտանյութերի և  սնուցման |

|   |                     |նյութերի տեսակները և  կիրառման             |

|   |                     |տեխնոլոգիան», ՋՏՆՏ-5-17-010                |

|   |                     |«Ցանքաշրջանառության սխեմաների մշակման      |

|   |                     |հմտություններ», ՋՏՆՏ-5-17-016 «Ջերմատնային |

|   |                     |տնտեսությունում կաթիլային ոռոգման և        |

|   |                     |ցողարկման (անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և   |

|   |                     |համակարգերը» և  ՋՏՆՏ-5-17-011 «Ցանքի և     |

|   |                     |սածիլման աշխատանքների կազմակերպումը        |

|   |                     |ջերմատնային տնտեսություններում» մոդուլները:|

|___|_____________________|___________________________________________|

|348|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|349|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ջերմատնային տնտեսություններում |

|   |արդյունք 1           |ծաղկաբուծության տնտեսական կարևորությունը   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|350|Կատարման չափանիշներ  |1) ջերմատնային տնտեսություններում          |

|   |                     |ծաղկաբուծության տնտեսական                  |

|   |                     |արդյունավետությունը հիմնավորում է,         |

|   |                     |2) ջերմատնային տնտեսություններում աճեցվող  |

|   |                     |ծաղիկների սորտերի և  տեսականու բնութագրերը |

|   |                     |լրիվ է,                                    |

|   |                     |3) տարբեր ծաղկատեսակների աճեցման           |

|   |                     |առանձնահատկությունների բնութագիրը ճիշտ է,  |

|   |                     |4) ծաղկատեսակների պահանջը կյանքի գործոնների|

|   |                     |նկատմամբ ամբողջությամբ ներկայացնում է,     |

|   |                     |5) ծաղկատեսակների աճեցման միջավայրին       |

|   |                     |ներկայացվող պահանջները լրիվ ներկայացնում է,|

|   |                     |6) ծաղկատեսակների հիվանդությունների ու     |

|   |                     |վնասատուների բնութագրումը ճիշտ է,          |

|   |                     |7) ծաղիկների աճման փուլերի նկարագիրը       |

|   |                     |ճիշտ է:                                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|351|Ուսումնառության      |Կատարել հողի նախապատրաստում ծաղիկների ցանքի|

|   |արդյունք 2           |և  սածիլման համար                          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|352|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ ծաղկատեսակների հողին ներկայացվող    |

|   |                     |պահանջները ամբողջական բնութագրում է,       |

|   |                     |2) հողի պիտանելիության գնահատումը ճիշտ է,  |

|   |                     |3) հողի ախտահանումը ճիշտ է կատարում,       |

|   |                     |4) հողախառնուրդների բաղադրիչների           |

|   |                     |ընտրությունը ճիշտ է,                       |

|   |                     |5) հողախառնուրդը ճիշտ է պատրաստում,        |

|   |                     |6) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |7) նախացանքային ագրոտեխնիկական աշխատանքներն|

|   |                     |ամբողջությամբ կատարում է,                  |

|   |                     |8) սարքերի ու գործիքների ընտրությունն ու   |

|   |                     |կիրառումը ճիշտ է,                          |

|   |                     |9) պահանջվող փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,   |

|   |                     |10) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|353|Ուսումնառության      |Կատարել ծաղիկների ցանք և  սածիլում         |

|   |արդյունք 3           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|354|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ ծաղկատեսակների սերմերի, սոխուկների  |

|   |                     |և  սածիլների քանակության հաշվարկը ճիշտ է,  |

|   |                     |2) ցանքի և  սածիլման ընտրված ձևերն  ու     |

|   |                     |եղանակները հիմնավոր է,                     |

|   |                     |3) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |4) սերմերը, սածիլներն ու սոխուկները        |

|   |                     |նախապատրաստված է ցանքի համար,              |

|   |                     |5) ցանքի և  սածիլման աշխատանքները ճիշտ է   |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) գործիքների ընտրությունը և  կիրառումը    |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |7) պահպանում է ցանքի և  սածիլման նորմաները,|

|   |                     |8) հետցանքային առաջին աշխատանքները         |

|   |                     |ամբողջությամբ կատարում է,                  |

|   |                     |9) պահանջվող փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,   |

|   |                     |10) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|355|Ուսումնառության      |Կատարել ծաղիկների խնամք                    |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|356|Կատարման չափանիշներ  |1) խնամքի աշխատանքների ժամանակացույցը ճիշտ |

|   |                     |է կազմում,                                 |

|   |                     |2) ոռոգման գործողությունները կատարում է ըստ|

|   |                     |նորմաների,                                 |

|   |                     |3) սնուցման և  պարարտացման աշխատանքները    |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |4) փխրեցման աշխատանքները ճիշտ է կատարում,  |

|   |                     |5) բուժման գործողությունները ճիշտ է        |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) ծաղիկների բույսի ձևավորման  և  բճատման  |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |7) խնամքի համար պահանջվող նյութերի         |

|   |                     |ընտրությունը ճիշտ է,                       |

|   |                     |8) խնամքի համար անհրաժեշտ նյութերի քանակի  |

|   |                     |հաշվարկը ճիշտ է,                           |

|   |                     |9) խնամքի համար նյութերի նախապատրաստումը   |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |10) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է     |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |11) խնամքի գործընթացի վերաբերյալ           |

|   |                     |փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,                |

|   |                     |12) ջերմատան անհրաժեշտ ռեժիմները հսկում է, |

|   |                     |13) սարքավորումների ու գործիքների          |

|   |                     |ընտրությունը և  կիրառումը ճիշտ է,          |

|   |                     |14) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|357|Ուսումնառության      |Կազմակերպել ծաղիկների հավաքում             |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|358|Կատարման չափանիշներ  |1) ծաղիկների հավաքման ժամկետները ճիշտ      |

|   |                     |գնահատում է,                               |

|   |                     |2) ծաղիկների հավաքումը ճիշտ է կազմակերպում,|

|   |                     |3) ծաղիկները ճիշտ տեսակավորված են,         |

|   |                     |4) ծաղիկների փաթեթավորումը և  տարայավորումը|

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |5) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է,     |

|   |                     |6) գործիքների ընտրությունը և  կիրառումը    |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |7) պահանջվող փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,   |

|   |                     |8) ծաղկանոցի տարածքի մաքրման աշխատանքները  |

|   |                     |կատարված է,                                |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՋԵՐՄԱՏՆԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ԿԱՂԱՄԲԻ ՄՇԱԿՈՒԹՅԱՆ |

|                         ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                              |

|_____________________________________________________________________|

|359|Մոդուլի դասիչը       |ՋՏՆՏ-5-17-027                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|360|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը ուսանողների մոտ ջերմատնային|

|   |                     |տնտեսություններում կաղամբի մշակության      |

|   |                     |գործնական հմտությունների ձևավորումն  է:    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|361|Մոդուլի տևողությունը |48 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|362|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՋՏՆՏ-5-17-006 «Ջերմատնային |

|   |                     |տնտեսություններում հողախառնուրդների        |

|   |                     |պատրաստման հմտություններ», ՋՏՆՏ-5-17-007   |

|   |                     |«Հողի և  մշակաբույսերի վնասատուներն ու     |

|   |                     |հիվանդությունները: Դրանց դեմ պայքարի       |

|   |                     |միջոցները, ձևերն  ու մեթոդները»,           |

|   |                     |ՋՏՆՏ-5-17-009 «Պարարտանյութերի և  սնուցման |

|   |                     |նյութերի տեսակները և  կիրառման             |

|   |                     |տեխնոլոգիան», ՋՏՆՏ-5-17-010                |

|   |                     |«Ցանքաշրջանառության սխեմաների մշակման      |

|   |                     |հմտություններ», ՋՏՆՏ-5-17-016 «Ջերմատնային |

|   |                     |տնտեսությունում կաթիլային ոռոգման և        |

|   |                     |ցողարկման (անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և   |

|   |                     |համակարգերը» և  ՋՏՆՏ-5-17-011 «Ցանքի և     |

|   |                     |սածիլման աշխատանքների կազմակերպումը        |

|   |                     |ջերմատնային տնտեսություններում» մոդուլները |

|___|_____________________|___________________________________________|

|363|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|364|Ուսումնառության      |Ներկայացնել կաղամբի սորտերը և  տնտեսական   |

|   |արդյունք 1           |նշանակությունը                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|365|Կատարման չափանիշներ  |1) կաղամբի սորտերը ճիշտ է թվարկում,        |

|   |                     |2) ջերմատնային տնտեսությունում մշակվող     |

|   |                     |կաղամբի սորտերը ճիշտ է ներկայացնում,       |

|   |                     |3) կաղամբի սննդային արժանիքները և          |

|   |                     |կարևորությունը  ճիշտ է բացատրում,          |

|   |                     |4) կաղամբի մշակության                      |

|   |                     |առանձնահատկությունները ճիշտ է բացատրում:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|366|Ուսումնառության      |Կատարել հողի նախացանքային մշակում          |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|367|Կատարման չափանիշներ  |1) հողի նախացանքային մշակման               |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է թվարկում,         |

|   |                     |2) հողի նախացանքային մշակման ժամկետները    |

|   |                     |պահպանում է,                               |

|   |                     |3) կաղամբի համար հողին ներկայացվող         |

|   |                     |պահանջները ճիշտ է գնահատում,               |

|   |                     |4) պահանջվող հողախառնուրդը պատրաստում է,   |

|   |                     |5) հողի նախացանքային մշակման               |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում,         |

|   |                     |6) աշխատանքների որակը ճիշտ գնահատում է,    |

|   |                     |7) հողի ախտահանումն ապահովված է,           |

|   |                     |8) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |9) գործիքների ընտրությունը և  կիրառումը    |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |10) պահանջվող փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,  |

|   |                     |11) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|368|Ուսումնառության      |Կատարել կաղամբի սածիլում                   |

|   |արդյունք 3           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|369|Կատարման չափանիշներ  |1) սածիլների որակի գնահատումը ճիշտ է,      |

|   |                     |2) սածիլների նախապատրաստումը ճիշտ է,       |

|   |                     |3) սածիլների պահանջվող քանակության հաշվարկը|

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |4) սածիլման ձևերի  ու եղանակների           |

|   |                     |ընտրությունը հիմնավորված է,                |

|   |                     |5) սածիլման գործողությունները ճիշտ է       |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) հետցանքային առաջին աշխատանքները ճիշտ է  |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |7) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |8) գործիքների և  սարքավորումների           |

|   |                     |ընտրությունն ու կիրառումը ճիշտ է,          |

|   |                     |9) աշխատանքների վերաբերյալ փաստաթղթերը ճիշտ|

|   |                     |է կազմում,                                 |

|   |                     |10) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|370|Ուսումնառության      |Կատարել կաղամբի խնամքի աշխատանքներ         |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|371|Կատարման չափանիշներ  |1) խնամքի աշխատանքների ժամանակացույցը ճիշտ |

|   |                     |է կազմում,                                 |

|   |                     |2) ոռոգման գործողությունները կատարում է ըստ|

|   |                     |նորմաների,                                 |

|   |                     |3) քաղհանի, բուկլիցի և  փխրեցման           |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |4) սնուցման աշխատանքները ճիշտ է կատարում,  |

|   |                     |5) բուժման գործողությունները ճիշտ է        |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) խնամքի համար պահանջվող նյութերի         |

|   |                     |ընտրությունը ճիշտ է,                       |

|   |                     |7) խնամքի համար անհրաժեշտ նյութերի քանակի  |

|   |                     |հաշվարկը ճիշտ է,                           |

|   |                     |8) խնամքի համար նյութերի նախապատրաստումը   |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |9) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |10) խնամքի գործընթացի վերաբերյալ           |

|   |                     |փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,                |

|   |                     |11) խնամքի որևէ  գործողության              |

|   |                     |անհրաժեշտությունը ճիշտ գնահատում է,        |

|   |                     |12) վեգետացիայի շրջանում ջերմատան անհրաժեշտ|

|   |                     |ռեժիմները հսկում է,                        |

|   |                     |13) սարքավորումների ու գործիքների          |

|   |                     |ընտրությունը և  կիրառումը ճիշտ է,          |

|   |                     |14) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|372|Ուսումնառության      |Կատարել բերքահավաք                         |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|373|Կատարման չափանիշներ  |1) կաղամբի բերքի հասունության գնահատումը   |

|   |                     |ճիշտ է,                                    |

|   |                     |2) ճիշտ է գնահատում բերքահավաքի ժամկետները,|

|   |                     |3) ճիշտ է հավաքում բերքը,                  |

|   |                     |4) ճիշտ է տեսակավորում և  տարայավորում     |

|   |                     |բերքը,                                     |

|   |                     |5) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) գործիքների և  սարքավորումների           |

|   |                     |ընտրությունը և  կիրառումը ճիշտ է,          |

|   |                     |7) պահանջվող փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,   |

|   |                     |8) հողի հետբերքահավաքային անհրաժեշտ        |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |9) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության     |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՋԵՐՄԱՏՆԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍՆԿԵՐԻ ԱՃԵՑՄԱՆ     |

|                         ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                              |

|_____________________________________________________________________|

|374|Մոդուլի դասիչը       |ՋՏՆՏ-5-17-028                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|375|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակը ուսանողների մոտ ջերմատնային|

|   |                     |տնտեսություններում սնկերի աճեցման գործնական|

|   |                     |հմտությունների ձևավորումն  է:              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|376|Մոդուլի տևողությունը |48 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|377|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՋՏՆՏ-5-17-006 «Ջերմատնային |

|   |                     |տնտեսություններում հողախառնուրդների        |

|   |                     |պատրաստման հմտություններ», ՋՏՆՏ-5-17-007   |

|   |                     |«Հողի և  մշակաբույսերի վնասատուներն ու     |

|   |                     |հիվանդությունները: Դրանց դեմ պայքարի       |

|   |                     |միջոցները, ձևերն  ու մեթոդները»,           |

|   |                     |ՋՏՆՏ-5-17-016 «Ջերմատնային տնտեսությունում |

|   |                     |կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման             |

|   |                     |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և             |

|   |                     |համակարգերը» և  ՋՏՆՏ-5-17-011 «Ցանքի և     |

|   |                     |սածիլման աշխատանքների կազմակերպումը        |

|   |                     |ջերմատնային տնտեսություններում» մոդուլները |

|___|_____________________|___________________________________________|

|378|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|379|Ուսումնառության      |Ներկայացնել սնկերի տեսակները, դրանց աճեցման|

|   |արդյունք 1           |պայմանները                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|380|Կատարման չափանիշներ  |1) սնկերի սննդային արժանիքները և  աճեցման  |

|   |                     |տնտեսական նպատակահարմարությունը ճիշտ       |

|   |                     |բացատրում է,                               |

|   |                     |2) փակ տարածքում աճեցվող սնկերի տեսակները  |

|   |                     |ճիշտ է ներկայացնում,                       |

|   |                     |3) սնկերի աճեցման պայմանների               |

|   |                     |առանձնահատկությունները ճիշտ է մեկնաբանում, |

|   |                     |4) սնկանոցի սարքավորումները, կառույցները և |

|   |                     |հարմարանքները ճիշտ է բնութագրում:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|381|Ուսումնառության      |Կատարել սնկերի աճեցման նախապատրաստական     |

|   |արդյունք 2           |աշխատանքներ                                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|382|Կատարման չափանիշներ  |1) նախապատրաստական աշխատանքների            |

|   |                     |ժամանակացույցը ճիշտ կազմված է,             |

|   |                     |2) տարածքի նախապատրաստական աշխատանքներն    |

|   |                     |ամբողջությամբ կատարված է,                  |

|   |                     |3) սննդամիջավայրի համար անհրաժեշտ          |

|   |                     |բաղադրիչների հաշվարկը ճիշտ է կատարում,     |

|   |                     |4) կոմպոստը ըստ պայմանների պատրաստված է,   |

|   |                     |5) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) սննդամիջավայրը նախապատրաստվել է ցանքի   |

|   |                     |համար,                                     |

|   |                     |7) ախտահանման աշխատանքները կատարված է,     |

|   |                     |8) միջավայրի ռեժիմները համապատասխանում է   |

|   |                     |նորմաներին,                                |

|   |                     |9) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|383|Ուսումնառության      |Կատարել սնկամարմնի ցանք                    |

|   |արդյունք 3           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|384|Կատարման չափանիշներ  |1) ցանքի համար սնկամարմնի անհրաժեշտ        |

|   |                     |քանակության հաշվարկը ճիշտ է,               |

|   |                     |2) սնկամարմնի ցանքի գործողությունները ճիշտ |

|   |                     |է կատարում,                                |

|   |                     |3) գործիքների և  հարմարանքների ընտրությունը|

|   |                     |և  կիրառումը ճիշտ է,                       |

|   |                     |4) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |5) հետցանքային գործողությունները ճիշտ է    |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|385|Ուսումնառության      |Կատարել խնամքի և  բերքահավաքի աշխատանքներ  |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|386|Կատարման չափանիշներ  |1) սնկանոցում խնամքի աշխատանքների          |

|   |                     |ժամանակացույցը ճիշտ է կազմում,             |

|   |                     |2) ըստ փուլերի խնամքի աշխատանքների         |

|   |                     |ռեժիմները պահպանում է,                     |

|   |                     |3) խնամքի աշխատանքների տեխնոլոգիական       |

|   |                     |պահանջները պահպանում է,                    |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում նոսրացման               |

|   |                     |գործողությունը,                            |

|   |                     |5) աշխատողների հրահանգավորումը ճիշտ է      |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |6) բերքի հասունությունը ճիշտ է գնահատում,  |

|   |                     |7) բերքի հավաքման գործողությունը ճիշտ է    |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |8) բերքի տեսակավորումը և  տարայավորումը    |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |9) ճիշտ է ընտրում և  կիրառում գործիքները,  |

|   |                     |10) անհրաժեշտ փաստաթղթերը ճիշտ է կազմում,  |

|   |                     |11) հետբերքահավաքային անհրաժեշտ            |

|   |                     |աշխատանքները կատարում է,                   |

|   |                     |12) ճիշտ է պահպանում անվտանգության         |

|   |                     |կանոնները:                                 |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 3

 

Միջին մասնագիտական կրթության կրթության 0811.03.5 «Ջերմատնային

տնտեսություն» մասնագիտության 0811.03.01.5 «Տեխնիկ-ագրոնոմ»

որակավորման օրինակելի ուսումնական պլան

 

._____________________________________________________________________.

|N  |Առարկայախմբեր, առարկաներ և        |Շաբաթ-|Ուսանողի|Պարտա-|Ուսուց-|

|   |մոդուլներ                         |ների  |առավելա-|դիր   |ման    |

|   |                                  |թիվը  |գույն   |լսարա-|երաշխա-|

|   |                                  |      |բեռնվա- |նային |վորվող |

|   |                                  |      |ծու-    |պարապ-|տարին  |

|   |                                  |      |թյունը, |մունք-|       |

|   |                                  |      |ժամ     |ներ,  |       |

|   |                                  |      |        |ժամ   |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՀՈՒՄԱՆԻՏԱՐ,             |      |        |      |       |

|   |ՍՈՑԻԱԼ-ՏՆՏԵՍԱԳԻՏԱԿԱՆ ԵՎ ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ |      |        |      |       |

|   |ԲՆԱԳԻՏԱԿԱՆ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Հայոց լեզվի և  խոսքի մշակույթի    |      |     108|    72|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Տնտեսագիտության հիմունքներ        |      |      75|    50|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Քաղաքագիտության և  սոցիոլոգիայի   |      |      72|    48|      2|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Իրավունքի հիմունքներ              |      |      54|    36|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Պատմություն                       |      |      72|    48|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|6. |Ռուսաց լեզու                      |      |     108|    72|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|7. |Օտար լեզու                        |      |     108|    72|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|8. |Ֆիզկուլտուրա                      |      |     168|   112|    1-2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|9. |Լանդշաֆտագիտության և  էկոլոգիայի  |      |      54|    36|      1|

|   |հիմունքներ                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|10.|Քաղաքացիական պաշտպանության և      |      |      42|    28|      1|

|   |արտակարգ իրավիճակների հիմնահարցեր |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |     861|   574|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԱՌԱՆՑՔԱՅԻՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ          |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Հաղորդակցություն                  |      |      54|    36|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Անվտանգություն և  առաջին          |      |      54|    36|      1|

|   |օգնություն                        |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Համակարգչային օպերատորություն     |      |      54|    36|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |     162|   108|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ            |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Հողի գյուղատնտեսական              |      |      72|    48|      1|

|   |նշանակությունը, տիպերը և          |      |        |      |       |

|   |հատկությունները                   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Ընդհանուր երկրագործություն        |      |      54|    36|      1|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Պաշտպանված գրունտի տեսակները և    |      |      54|    36|      1|

|   |կառուցվածքային                    |      |        |      |       |

|   |առանձնահատկությունները            |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      1|

|   |օգտագործվող սարքավորումների,      |      |        |      |       |

|   |մեխանիզմների և  գործիքների        |      |        |      |       |

|   |կիրառման հմտություններ            |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Հողի մշակման աշխատանքների         |      |      54|    36|      1|

|   |կազմակերպում                      |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|6. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      54|    36|      1|

|   |հողախառնուրդների պատրաստման       |      |        |      |       |

|   |հմտություններ                     |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|7. |Հողի և  մշակաբույսերի վնասատուներն|      |      72|    48|      1|

|   |ու հիվանդությունները: Դրանց դեմ   |      |        |      |       |

|   |պայքարի միջոցները, ձևերն  ու      |      |        |      |       |

|   |մեթոդները                         |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|8. |Բույսերի աճի և  զարգացման         |      |      72|    48|      1|

|   |գործընթացը: Առանձնահատկությունները|      |        |      |       |

|   |ջերմատնային տնտեսություններում    |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|9. |Պարարտանյութերի և  սնուցման       |      |      54|    36|      1|

|   |նյութերի տեսակները և  կիրառման    |      |        |      |       |

|   |տեխնոլոգիան                       |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|10.|Ցանքաշրջանառության սխեմաների      |      |      54|    36|      1|

|   |մշակման հմտություններ             |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|11.|Ցանքի և  սածիլման աշխատանքների    |      |      54|    36|      1|

|   |կազմակերպումը ջերմատնային         |      |        |      |       |

|   |տնտեսություններում                |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|12.|Մշակաբույսերի անհող մշակության    |      |      72|    48|      2|

|   |կազմակերպում                      |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|13.|Ընդհանուր էլեկտրատեխնիկա և        |      |      81|    54|      1|

|   |էլեկտրոնիկայի հիմունքներ          |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|14.|Տեղեկությունների մշակման          |      |      81|    54|      2|

|   |վիճակագրական մեթոդները            |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|15.|Ձեռներեցություն                   |      |     108|    72|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |    1008|   672|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՀԱՏՈՒԿ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ               |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|1. |Ջերմատնային տնտեսությունում       |      |      72|    48|      1|

|   |կաթիլային ոռոգման և  ցողարկման    |      |        |      |       |

|   |(անձրևացման)  տեխնոլոգիաները և    |      |        |      |       |

|   |համակարգերը                       |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|2. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |սածիլների աճեցման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|3. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |լոբու մշակության հմտություններ    |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|4. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |տերևաբանջարների  մշակության       |      |        |      |       |

|   |հմտություններ                     |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|5. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      54|    36|      2|

|   |արմատապտուղների մշակության        |      |        |      |       |

|   |հմտություններ                     |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|6. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |դդմազգիների մշակության            |      |        |      |       |

|   |հմտություններ                     |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|7. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |տաքդեղի մշակության հմտություններ  |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|8. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      81|    54|      2|

|   |լոլիկի մշակության հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|9. |Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |վարունգի մշակության հմտություններ |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|10.|Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      54|    36|      2|

|   |սմբուկի մշակության հմտություններ  |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|11.|Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |ծաղիկների աճեցման հմտություններ   |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|12.|Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |կաղամբի մշակության հմտություններ  |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|13.|Ջերմատնային տնտեսություններում    |      |      72|    48|      2|

|   |սնկերի աճեցման հմտություններ      |      |        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |      |     909|   606|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆՏՐՈՎԻ                           |      |      57|    38|      2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊԱՀՈՒՍՏԱՅԻՆ ԺԱՄԵՐ                 |      |      27|    18|    1-2|

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |    56|    3024|  2016|       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԽՈՐՀՐԴԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆ                  |      |     200|      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊՐԱԿՏԻԿԱ                          |    20|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՄԻՋԱՆԿՅԱԼ ԱՏԵՍՏԱՎՈՐՈՒՄ            |     4|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ՊԵՏԱԿԱՆ ԱՄՓՈՓԻՉ ԱՏԵՍՏԱՎՈՐՈՒՄ      |     2|        |      |       |

|___|__________________________________|______|________|______|_______|

|   |ԸՆԴԱՄԵՆԸ                          |    82|        |      |       |

._____________________________________________________________________.

 

 

pin
Կրթության և գիտության նախարարություն
17.11.2017
N 1327-Ն
Հրաման