Սեղմել Esc փակելու համար:
ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.02....
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.02.5 «ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ, ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ...

 

 

110.1330.251217

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «25»        12            2017 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11017503

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

17 նոյեմբերի 2017 թվականի N 1330-Ն

 

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.02.5 «ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ, ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ 0721.02.01.5 «ՏԵԽՆՈԼՈԳ` ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ, ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ» ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿՐԹԱԿԱՆ ՉԱՓՈՐՈՇԻՉԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2014 Թ. ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ 1-Ի N 854-Ն ՀՐԱՄԱՆԸ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

Աղյուսակ 2

 

Միջին մասնագիտական կրթության 0721.02.5 «Հացաթխման, մակարոնեղենի և

հրուշակեղենի տեխնոլոգիա» մասնագիտության 0721.02.01.5 «Տեխնոլոգ`

հացաթխման, մակարոնեղենի և հրուշակեղենի արտադրության» որակավորման

հիմնական կրթական ծրագրի ընդհանուր մասնագիտական և հատուկ

մասնագիտական կարողությունների մոդուլներ

 

._____________________________________________________________________.

|  ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԱՇԽԱՏԱՆՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅՈՒՆ, ՍԱՆԻՏԱՐԻԱ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԱ» |

|_____________________________________________________________________|

|1. |Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-001                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|2. |Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողին գիտելիքներ տալ |

|   |                     |սննդի արտադրության բնագավառում աշխատանքի   |

|   |                     |անվտանգության, սանիտարիայի և  հիգիենայի    |

|   |                     |մասին, ինչպես նաև  դրանք գործնականում      |

|   |                     |կիրառելու կարողություններ:                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|3. |Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|4. |Մուտքային պահանջներ  |Այս մոդուլն ուսումնասիրելու համար նախնական |

|   |                     |մասնագիտական գիտելիքներ պետք չեն:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|5. |Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|6. |Ուսումնառության      |Ներկայացնել աշխատանքի անվտանգության նորմերը|

|   |արդյունք 1           |և  կանոնները կազմակերպություններում        |

|___|_____________________|___________________________________________|

|7. |Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում տեխնոլոգիական       |

|   |                     |սարքավորումների, մեխանիզմների անվտանգ      |

|   |                     |շահագործման հիմնական պահանջները,           |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում                     |

|   |                     |էլեկտրաանվտանգության կանոնները և           |

|   |                     |պաշտպանությունը,                           |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում հակահրդեհային       |

|   |                     |պաշտպանության կանոնները,                   |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում աշխատանքի           |

|   |                     |անվտանգության կանոնների խախտման համար      |

|   |                     |պատասխանատվության ձևերը  և  ըստ օղակների   |

|   |                     |պատասխանատվության աստիճանը,                |

|   |                     |5) աշխատանքի անվտանգության կանոնների       |

|   |                     |պահպանման կազմակերպումը ճիշտ է             |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում ճնշման տակ աշխատող  |

|   |                     |սարքավորումների և  մեխանիզմների անվտանգ    |

|   |                     |շահագործման կանոնները:                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|8. |Ուսումնառության      |Ներկայացնել արտադրական սանիտարիայի և       |

|   |արդյունք 2           |հիգիենայի պահանջները                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|9. |Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է բացատրում արտադրական             |

|   |                     |սանիտարիայի և  հիգիենայի հասկացությունները,|

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում արտադրական          |

|   |                     |միկրոկլիմայի նկատմամբ նորմատիվային         |

|   |                     |պահանջները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում սանիտարիայի և       |

|   |                     |հիգիենայի կանոնները չպահպանելու համար      |

|   |                     |պատասխանատվության ձևերը,  և  ըստ օղակների  |

|   |                     |պատասխանատվության աստիճանը,                |

|   |                     |4) սանիտարիայի և  հիգիենայի կանոնների      |

|   |                     |պահպանման կազմակերպումը ճիշտ է             |

|   |                     |ներկայացնում,                              |

|   |                     |5) ճիշտ է կազմակերպում աշխատատեղի,         |

|   |                     |սարքավորումների և  պարագաների ախտահանման   |

|   |                     |գործընթացը,                                |

|   |                     |6) ճիշտ է թվարկում արտադրական աղմուկից և   |

|   |                     |ցնցումներից պաշտպանվելու միջոցները,        |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում արտադրական          |

|   |                     |լուսավորվածությանը ներկայացվող պահանջները  |

|   |                     |և  նորմերը,                                |

|   |                     |8) ճիշտ է ներկայացնում հումքի պահման և     |

|   |                     |նախապատրաստման գործընթացներին ներկայացվող  |

|   |                     |սանիտարական պահանջները,                    |

|   |                     |9) ճիշտ է ներկայացնում հումքի և            |

|   |                     |կիսապատրաստուկների պահման ջերմաստիճանը,    |

|   |                     |հարաբերական խոնավությունը և  թույլատրելի   |

|   |                     |ժամանակահատվածը,                           |

|   |                     |10) ճիշտ է ներկայացնում պատրաստի           |

|   |                     |արտադրանքի պահման սանիտարական պահանջները,  |

|   |                     |11) ճիշտ է ներկայացնում պատրաստի           |

|   |                     |արտադրանքի տեղափոխման սանիտարական          |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|10.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել արդի փաթեթավորման նյութերի,    |

|   |արդյունք 3           |պահածոյացնող նյութերի, էմուլգատորների,     |

|   |                     |սննդային ներկերի և  քիմիական այլ սննդային  |

|   |                     |նյութերի սանիտարական անվտանգության         |

|   |                     |կանոնները                                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|11.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում արդի պահածոյացնող   |

|   |                     |նյութերի սանիտարական անվտանգության         |

|   |                     |կանոնները` համաձայն չափանիշների,           |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում էմուլգատորների      |

|   |                     |սանիտարական անվտանգության կանոնները`       |

|   |                     |համաձայն չափանիշների,                      |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում փաթեթավորող         |

|   |                     |նյութերի սանիտարական անվտանգության         |

|   |                     |կանոնները` համաձայն չափանիշների,           |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում սննդային ներկերի    |

|   |                     |սանիտարական անվտանգության կանոնները`       |

|   |                     |համաձայն չափանիշների,                      |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում այլ կիրառվող        |

|   |                     |քիմիական սննդային նյութերի սանիտարական     |

|   |                     |անվտանգության կանոնները` համաձայն          |

|   |                     |չափանիշների:                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|12.|Ուսումնառության      |Ցուցաբերել առաջին օգնություն               |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|13.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում արհեստական շնչառության  |

|   |                     |գործողությունը,                            |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում սրտի աշխատանքի          |

|   |                     |վերականգնման գործողությունը,               |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում արյան հոսքի դադարեցման  |

|   |                     |գործողությունը,                            |

|   |                     |4) ճիշտ է վիրակապում կոտրվածքները,         |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում այրվածքների դեպքում     |

|   |                     |առաջին օգնության ցուցաբերումը,             |

|   |                     |6) ճիշտ է ցուցադրում էլեկտրահարման         |

|   |                     |դեպքում առաջին օգնության իրականացումը,     |

|   |                     |7) սննդային թունավորումների դեպքում        |

|   |                     |առաջին օգնության գործողությունները ճիշտ է  |

|   |                     |կատարում:                                  |

|_____________________________________________________________________|

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԷԼԵԿՏՐԱՏԵԽՆԻԿԱ, ԷԼԵԿՏՐՈՆԻԿԱ ԵՎ ԱՎՏՈՄԱՏԻԿԱ»       |

|_____________________________________________________________________|

|14.|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-002                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|15.|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողին տալ գիտելիքներ |

|   |                     |էլեկտրատեխնիկայի, էլեկտրոնիկայի և          |

|   |                     |ավտոմատացման սարքերի հիմնական              |

|   |                     |հասկացությունների վերաբերյալ, ինչպես նաև   |

|   |                     |աշխատանքի ընթացքում դրանք կիրառելու        |

|   |                     |կարողություններ:                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|16.|Մոդուլի տևողությունը |54 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|17.|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-17-001 «Աշխատանքի   |

|   |                     |անվտանգություն, սանիտարիա և  հիգիենա»      |

|   |                     |մոդուլը:                                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|18.|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|19.|Ուսումնառության      |Կազմել պարզագույն էլեկտրական և  մագնիսական |

|   |արդյունք 1           |շղթաների սխեմաներ                          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|20.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում էլեկտրական և        |

|   |                     |մագնիսական շղթաների սխեմաները, դրանց       |

|   |                     |առանձնահատկությունը,                       |

|   |                     |2) ճիշտ է կարդում պարզագույն էլեկտրական և  |

|   |                     |մագնիսական շղթաների սկզբունքային և         |

|   |                     |հաշվարկային սխեմաներ,                      |

|   |                     |3) ճիշտ է կազմում պարզագույն էլեկտրական և  |

|   |                     |մագնիսական շղթաների սկզբունքային և         |

|   |                     |հաշվարկային սխեմաներ,                      |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում պարզագույն էլեկտրական   |

|   |                     |և  մագնիսական շղթաների հաշվարկներ:         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|21.|Ուսումնառության      |Կազմել փոփոխական հոսանքի շղթա              |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|22.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կազմում պահանջվող                |

|   |                     |հատկություններով միաֆազ փոփոխական հոսանքի  |

|   |                     |շղթա,                                      |

|   |                     |2) ճիշտ է կազմում պահանջվող                |

|   |                     |հատկություններով եռաֆազ փոփոխական հոսանքի  |

|   |                     |շղթա,                                      |

|   |                     |3) ճիշտ է հաշվարկում պահանջվող             |

|   |                     |հատկություններով միաֆազ փոփոխական հոսանքի  |

|   |                     |շղթայի պարամետրերը,                        |

|   |                     |4) ճիշտ է հաշվարկում պահանջվող             |

|   |                     |հատկություններով եռաֆազ փոփոխական հոսանքի  |

|   |                     |շղթայի պարամետրերը:                        |

|___|_____________________|___________________________________________|

|23.|Ուսումնառության      |Կիրառել հիմնական էլեկտրոնային սարքերը      |

|   |արդյունք 3           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|24.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է շահագործում հիմնական             |

|   |                     |էլեկտրոնային սարքերը,                      |

|   |                     |2) ճիշտ է կարդում էլեկտրոնային սարքերի     |

|   |                     |միացման սխեմաները,                         |

|   |                     |3) ճիշտ է կազմում էլեկտրոնային սարքերի     |

|   |                     |միացման սխեմաները:                         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|25.|Ուսումնառության      |Շահագործել ավտոմատ կարգավորիչները          |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|26.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում ավտոմատացման        |

|   |                     |համակարգերը և  դրանց տարրերը,              |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում տեխնոլոգիական       |

|   |                     |գործընթացի ավտոմատացման տիպային ֆունկցիոնալ|

|   |                     |սխեմաները,                                 |

|   |                     |3) ճիշտ է շահագործում ավտոմատ              |

|   |                     |կարգավորիչները:                            |

|_____________________________________________________________________|

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՕՐԳԱՆԱԿԱՆ, ԱՆԱԼԻՏԻԿ ԵՎ ՖԻԶԿՈԼՈԻԴ ՔԻՄԻԱՆԵՐԻ       |

|                          ՀԻՄՈՒՆՔՆԵՐ»                                |

|_____________________________________________________________________|

|27.|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-003                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|28.|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողին տալ գիտելիքներ |

|   |                     |օրգանական, անալիտիկ և  ֆիզկոլոիդ քիմիաների |

|   |                     |հիմնական դրույթների և  հասկացությունների,  |

|   |                     |ինչպես նաև  քիմիական նյութերի կարևոր       |

|   |                     |դասերի մասին:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|29.|Մոդուլի տևողությունը |90 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|30.|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելու համար նախնական |

|   |                     |մասնագիտական գիտելիքներ պետք չեն:          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|31.|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|32.|Ուսումնառության      |Բացատրել օրգանական քիմիայի սկզբնական       |

|   |արդյունք 1           |հասկացությունները                          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|33.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է սահմանում օրգանական քիմիա        |

|   |                     |առարկան,                                   |

|   |                     |2) ճիշտ է կազմում քիմիական ռեակցիաները և   |

|   |                     |դասակարգում օրգանական նյութերը,            |

|   |                     |3) ճիշտ է բացատրում սպիրտների ֆիզիկական և  |

|   |                     |քիմիական հատկությունները,                  |

|   |                     |4) ճիշտ է բացատրում բազմատոմ սպիրտների     |

|   |                     |առանձնահատկությունները,                    |

|   |                     |5) ճիշտ է բացատրում կարբոնաթթուների        |

|   |                     |ֆիզիկական և  քիմիական հատկությունները,     |

|   |                     |6) ճիշտ է բացատրում օքսիթթուների           |

|   |                     |ֆիզիկական և  քիմիական հատկությունները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|34.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ճարպերի, ածխաջրերի,            |

|   |արդյունք 2           |սպիտակուցների դասերը                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|35.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում ճարպերի տեսակները   |

|   |                     |և  դրանց տարբերությունները,                |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում ճարպերի ֆիզիկական   |

|   |                     |և  քիմիական հատկությունները,               |

|   |                     |3) ճիշտ է դասակարգում ածխաջրերը,           |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում միաշաքարների        |

|   |                     |մոլեկուլի կառուցվածքը և  ֆիզիկական և       |

|   |                     |քիմիական հատկությունները,                  |

|   |                     |5) ճիշտ է բացատրում խմորման գործընթացները, |

|   |                     |6) ճիշտ է բացատրում սախարոզի ստացումը և    |

|   |                     |կազմում երկշաքարների հիդրոլիզի ռեակցիայի   |

|   |                     |հավասարումները,                            |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում բազմաշաքարների      |

|   |                     |ֆիզիկական և  քիմիական հատկությունները,     |

|   |                     |8) ճիշտ է բացատրում սպիտակուցների          |

|   |                     |կառուցվածքը և  հատկությունները:            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|36.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել լուծույթների տեսությունը,      |

|   |արդյունք 3           |էլեկտրոլիտները և  ոչ էլեկտրոլիտները        |

|___|_____________________|___________________________________________|

|37.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է բացատրում լուծույթների ընդհանուր |

|   |                     |հատկությունները,                           |

|   |                     |2) ճիշտ է մեկնաբանում «նյութի կոնցենտրացիա»|

|   |                     |հասկացությունը,                            |

|   |                     |3) ճիշտ է բացատրում ազեոտրոպ խառնուրդների  |

|   |                     |և  դյուրաեռ հեղուկ նյութերի թորումը,       |

|   |                     |4) ճիշտ է բացատրում էկստրակտման երևույթը,  |

|   |                     |5) ճիշտ է իրականացնում նյութերի թորումը և  |

|   |                     |էկստրակտումը,                              |

|   |                     |6) ճիշտ է բացատրում էլեկտրոլիտիկ դիսոցման  |

|   |                     |և  իոնների հիդրատացման գործընթացները,      |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում թույլ և  ուժեղ      |

|   |                     |էլեկտրոլիտները, pH ջրածնային ցուցիչը:      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|38.|Ուսումնառության      |Բացատրել անալիտիկ քիմիայի սկզբնական        |

|   |արդյունք 4           |հասկացությունները                          |

|___|_____________________|___________________________________________|

|39.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում անալիտիկ քիմիայի    |

|   |                     |դերը,                                      |

|   |                     |2) ճիշտ է բնութագրում որակական և  քանակական|

|   |                     |անալիզը,                                   |

|   |                     |3) ճիշտ է բացատրում որակական և  քանակական  |

|   |                     |անալիզի խնդիրները և  ձևերը,                |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում հիդրոլիզի           |

|   |                     |տեսությունը,                               |

|   |                     |5) ճիշտ է մեկնաբանում օքսիդավերականգնման   |

|   |                     |ռեակցիաների տեսությունը,                   |

|   |                     |6) ճիշտ է կազմում պարզ օքսիդավերականգնման  |

|   |                     |ռեակցիաների հավասարումը:                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|40.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ֆիզիկական և  կոլոիդ քիմիայի    |

|   |արդյունք 5           |հիմնական հասկացությունները                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|41.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է բացատրում ֆիզիկական և  կոլոիդ    |

|   |                     |քիմիայի հիմնական հասկացությունները,        |

|   |                     |2) ճիշտ է բնութագրում հոմոգեն և  հետերոգեն |

|   |                     |համակարգերը,                               |

|   |                     |3) ճիշտ է բնութագրում մեկ, երկ և           |

|   |                     |եռկոմպոնենտային համակարգերը,               |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում քիմիական ռեակցիաների|

|   |                     |արագության վրա ազդող գործոնները:           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|42.|Ուսումնառության      |Բացատրել ֆազային հավասարակշռության,        |

|   |արդյունք 6           |մակերևութային  լարվածության,               |

|   |                     |մածուցիկության, գոլորշացման երևույթները    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|43.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում ֆազային             |

|   |                     |հավասարակշռության երևույթները,             |

|   |                     |2) ճիշտ է մեկնաբանում մակերևութային        |

|   |                     |լարվածության երևույթները,                  |

|   |                     |3) ճիշտ է մեկնաբանում մածուցիկության       |

|   |                     |երևույթները,                               |

|   |                     |4) ճիշտ է մեկնաբանում գոլորշացման          |

|   |                     |երևույթները,                               |

|   |                     |5) նշված երևույթների  դրսևորումները  սննդի |

|   |                     |արտադրության մեջ ճիշտ է ներկայացնում:      |

|_____________________________________________________________________|

|           ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՄԱՆՐԷԱԿԵՆՍԱԲԱՆՈՒԹՅՈՒՆ»                 |

|_____________________________________________________________________|

|44.|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-004                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|44.|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-004                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|45.|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողին տալ գիտելիքներ |

|   |                     |մանրէների տարբեր տեսակների (բակտերիաներ,   |

|   |                     |մանրադիտակային սնկեր, վիրուսներ)           |

|   |                     |կազմաբանության, ֆիզիոլոգիայի և             |

|   |                     |նշանակության վերաբերյալ, ինչպես նաև  սննդի |

|   |                     |արտադրության ոլորտում դրանք կիրառելու      |

|   |                     |կարողություն:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|46.|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|47.|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-14-003 «Օրգանական,  |

|   |                     |անալիտիկ և  ֆիզկոլոիդ քիմիաների հիմունքներ»|

|   |                     |մոդուլը:                                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|48.|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|49.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել մանրէների տարբեր տեսակների     |

|   |արդյունք 1           |ձևաբանական  և  ֆիզիոլոգիական               |

|   |                     |առանձնահատկությունները, դրանց դասակարգումը,|

|   |                     |կարգաբանական խմբերը                        |

|___|_____________________|___________________________________________|

|50.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է բացատրում մանրէների տարբեր       |

|   |                     |տեսակների ձևաբանական                       |

|   |                     |առանձնահատկությունները,                    |

|   |                     |2) ճիշտ է բացատրում մանրէների տարբեր       |

|   |                     |տեսակների ֆիզիոլոգիական                    |

|   |                     |առանձնահատկությունները,                    |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում մանրէների           |

|   |                     |դասակարգման հատկանիշները,                  |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում մանրէների դասակարգումը, |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում մանրէների           |

|   |                     |կարգաբանական խմբերը:                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|51.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել միկրոօրգանիզմների              |

|   |արդյունք 2           |կենսագործունեության վրա ազդող ֆիզիկական,   |

|   |                     |քիմիական, կենսաբանական գործոնները, լույսի  |

|   |                     |և  ճառագայթային էներգիաների ազդեցությունը, |

|   |                     |ինչպես նաև  սննդամթերքի արտադրման և        |

|   |                     |պահպանման ժամանակ միկրոօրգանիզմների        |

|   |                     |կենսագործունեության կարգավորումը այդ       |

|   |                     |գործոնների կիրառմամբ                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|52.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է թվարկում միկրոօրգանիզմների       |

|   |                     |կենսագործունեության վրա ազդող գործոնների   |

|   |                     |խմբերը,                                    |

|   |                     |2) ճիշտ է բացատրում միկրոօրգանիզմների      |

|   |                     |կենսագործունեության վրա ֆիզիկական          |

|   |                     |գործոնների ազդեցությունը,                  |

|   |                     |3) ճիշտ է բացատրում միկրոօրգանիզմների      |

|   |                     |կենսագործունեության վրա քիմիական գործոնների|

|   |                     |ազդեցությունը,                             |

|   |                     |4) ճիշտ է բացատրում միկրոօրգանիզմների      |

|   |                     |կենսագործունեության վրա կենսաբանական       |

|   |                     |գործոնների ազդեցությունը,                  |

|   |                     |5) ճիշտ է բացատրում միկրոօրգանիզմների      |

|   |                     |կենսագործունեության վրա լույսի և           |

|   |                     |ճառագայթային էներգիաների ազդեցությունը,    |

|   |                     |6) ճիշտ է բացատրում միկրոօրգանիզմների      |

|   |                     |կենսագործունեության վրա ճնշման և           |

|   |                     |խոնավության ազդեցությունը:                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|53.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել արդյունաբերական նպատակներով    |

|   |արդյունք 3           |միկրոօրգանիզմների օգտագործումը             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|54.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում արտադրական          |

|   |                     |նպատակներով մաքուր կուլտուրաների կիրառման  |

|   |                     |առավելությունները,                         |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում մաքուր կուլտուրաների|

|   |                     |առանձնացման և  բուծման սխեմաները,          |

|   |                     |3) ճիշտ է նկարագրում սպիրտային,            |

|   |                     |կաթնաթթվային խմորումները, դրանց իրականացման|

|   |                     |օպտիմալ պայմանները,                        |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում խմորասնկերի         |

|   |                     |կենսագործունեության հետևանքով              |

|   |                     |սպիտակուցների, ճարպերի, վիտամինների        |

|   |                     |սինթեզման մեխանիզմները:                    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|55.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ախտածին միկրոօրգանիզմները      |

|   |արդյունք 4           |սննդարդյունաբերությունում                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|56.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է բացատրում ախտածին                |

|   |                     |միկրոօրգանիզմների ազդեցության հետևանքները, |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում սննդային            |

|   |                     |թունավորումների առավել վտանգավոր տեսակները,|

|   |                     |դրանց հարուցիչները,                        |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում սննդային            |

|   |                     |թունավորումների հարուցիչների               |

|   |                     |կենսագործունեության օպտիմալ պայմանները,    |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում սննդային            |

|   |                     |թունավորումների կանխարգելիչ                |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում սննդային վարակները, |

|   |                     |6) ճիշտ է հիմնավորում արտադրությունում     |

|   |                     |սանիտարահիգիենիկ նորմաների պահպանման և     |

|   |                     |հսկողության անհրաժեշտությունը:             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|57.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել հացի, մակարոնի և  հրուշակեղենի |

|   |արդյունք 5           |արտադրության ընդհանուր                     |

|   |                     |մանրէակենսաբանությունը                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|58.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում ցորենի ալյուրի      |

|   |                     |խմորի միկրոօրգանիզմները, դրանց զարգացման   |

|   |                     |օպտիմալ պայմանները և  գործոնները,          |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում տարեկանի ալյուրի    |

|   |                     |խմորի միկրոօրգանիզմները, դրանց զարգացման   |

|   |                     |օպտիմալ պայմանները և  գործոնները,          |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում միկրոօրգանիզմների   |

|   |                     |կենսագործունեության հետևանքով  առաջացող    |

|   |                     |հացի հիվանդությունները,                    |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում հացի, մակարոնի և    |

|   |                     |հրուշակեղենի արտադրություն վնասակար        |

|   |                     |միկրոօրգանիզմների թափանցման ուղիները:      |

|_____________________________________________________________________|

|      ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԳՈՐԾԸՆԹԱՑՆԵՐ ԵՎ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐ»             |

|_____________________________________________________________________|

|59.|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-005                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|60.|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողին տալ գիտելիքներ |

|   |                     |հացի, մակարոնեղենի և  հրուշակեղենի         |

|   |                     |արտադրության գործընթացների, դրանց          |

|   |                     |իրականացման համար կիրառվող մեքենաների և    |

|   |                     |սարքավորումների մասին:                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|61.|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|62.|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-17-002              |

|   |                     |«Էլեկտրատեխնիկա, էլեկտրոնիկա և  ավտոմատիկա»|

|   |                     |մոդուլը:                                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|63.|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|64.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել մեխանիկական գործընթացները և    |

|   |արդյունք 1           |սարքավորումները                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|65.|Կատարման չափանիշներ  |1) ամբողջությամբ ներկայացնում է մեխանիկական|

|   |                     |գործընթացների խումբը,                      |

|   |                     |2) ճիշտ է բնութագրում նյութերի մանրեցման   |

|   |                     |ձևերը,                                     |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում մանրեցնող սարքերի   |

|   |                     |տեսակները և  աշխատանքի սկզբունքը,          |

|   |                     |4) ճիշտ է բնութագրում նյութերի տեսակավորման|

|   |                     |տեսակները,                                 |

|   |                     |5) ճիշտ է բացատրում տեսակավորող            |

|   |                     |մեխանիզմների աշխատանքի սկզբունքը,          |

|   |                     |6) ճիշտ է բացատրում ճնշումով նյութերի      |

|   |                     |մշակման գործընթացի էությունը,              |

|   |                     |7) ճիշտ է մեկնաբանում մամլիչների աշխատանքի |

|   |                     |սկզբունքը:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|66.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել հիդրոմեխանիկական գործընթացները |

|   |արդյունք 2           |և  սարքավորումները                         |

|___|_____________________|___________________________________________|

|67.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում հիդրոմեխանիկական    |

|   |                     |գործընթացների էությունը և  խմբերը,         |

|   |                     |2) ճիշտ է բնութագրում համասեռ և  տարասեռ   |

|   |                     |համակարգերը,                               |

|   |                     |3) ճիշտ է բնութագրում տարասեռ համակարգերի  |

|   |                     |տարանջատման գործընթացները,                 |

|   |                     |4) ճիշտ է բնութագրում տարասեռ համակարգերի  |

|   |                     |միացման գործընթացները,                     |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում խառնիչների,         |

|   |                     |հարիչների տեսակները և  աշխատանքի սկզբունքը,|

|   |                     |6) ճիշտ է բնութագրում օդի և  արտադրական    |

|   |                     |գազերի մաքրման ձևերը:                      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|68.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ջերմային գործընթացները և       |

|   |արդյունք 3           |սարքավորումները                            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|69.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում ջերմային            |

|   |                     |գործընթացների էությունը և  խմբերը,         |

|   |                     |2) ճիշտ է բնութագրում տաքացման և  սառեցման |

|   |                     |եղանակները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում ջերմափոխանակիչների  |

|   |                     |աշխատանքի սկզբունքը,                       |

|   |                     |4) ճիշտ է բնութագրում կոնդենսացման և       |

|   |                     |գոլորշացման եղանակները,                    |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում հացաթխման           |

|   |                     |վառարանների տեսակները, աշխատանքի սկզբունքը:|

|___|_____________________|___________________________________________|

|70.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել զանգվածափոխանակման             |

|   |արդյունք 4           |գործընթացները և  սարքավորումները           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|71.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում զանգվածափոխանակման  |

|   |                     |գործընթացների էությունը և  տեսակները,      |

|   |                     |2) ճիշտ է բնութագրում դիֆուզիայի           |

|   |                     |գործընթացը,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է բնութագրում աբսորբցիայի և        |

|   |                     |աբսորբցիայի գործընթացները,                 |

|   |                     |4) ճիշտ է բնութագրում բյուրեղացման         |

|   |                     |գործընթացը,                                |

|   |                     |5) ճիշտ է բնութագրում չորացման գործընթացը  |

|   |                     |և  տեսակները,                              |

|   |                     |6) ճիշտ է բացատրում զանգվածափոխանակման     |

|   |                     |գործընթացների սարքավորումների աշխատանքի    |

|   |                     |սկզբունքը:                                 |

|_____________________________________________________________________|

|  ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ, ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ         |

|          ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՍԱՐՔԱՎՈՐՈՒՄՆԵՐ»                 |

|_____________________________________________________________________|

|72.|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-006                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|73.|Մոդուլի նպատակը      |Մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ ձևավորել    |

|   |                     |որոշակի գործնական հմտություններ հացի,      |

|   |                     |հրուշակեղենի և  մակարոնի արտադրության մեջ  |

|   |                     |օգտագործվող սարքավորումների շահագործողական |

|   |                     |հիմնական հատկանիշների մասին:               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|74.|Մոդուլի տևողությունը |90 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|75.|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-17-005 «Գործընթացներ|

|   |                     |և  սարքավորումներ» մոդուլը:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|76.|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|77.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ներգործարանային                |

|   |արդյունք 1           |փոխադրամիջոցները, ընդհանուր նշանակության   |

|   |                     |տեխնոլոգիական սարքավորումները, դրանց       |

|   |                     |շահագործողական հիմնական բնութագրերը        |

|___|_____________________|___________________________________________|

|78.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում մեխանիկական         |

|   |                     |փոխադրամիջոցները,                          |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում սորուն նյութերի     |

|   |                     |պնևմատիկ  և  աէրոզոլ փոխադրամիջոցները,     |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում առանց տարայի        |

|   |                     |ալյուրի և  շաքարավազի փոխադրման և          |

|   |                     |պահպանման սարքավորումները, մրգային հումքի, |

|   |                     |մաթի, ճարպի պահպանման պահեստների           |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում արտադրական          |

|   |                     |պոմպերը,                                   |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում և  շահագործում      |

|   |                     |արտադրության համար հումքը նախապատրաստող    |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում հումքի և            |

|   |                     |կիսապատրաստուկների ջերմային մշակման        |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |7) ճիշտ է հաշվարկում մեքենա-սարքավորումների|

|   |                     |արտադրողականությունը,                      |

|   |                     |8) աշխատեցնում է մեքենաները և              |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |9) ըստ առաջադրանքի սարքավորումների         |

|   |                     |ընտրությունը ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |10) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|79.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել շաքարային հրուշակեղենի         |

|   |արդյունք 2           |արտադրության սարքավորումները               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|80.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում կարամելի և  դրաժեի  |

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիական սարքավորումները,|

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում կոնֆետների և  իրիսի |

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիական սարքավորումները,|

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում շոկոլադի և  կակաո   |

|   |                     |փոշու արտադրության տեխնոլոգիական           |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում մարմելադի և  պաստեղի|

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիական սարքավորումները,|

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում հալվայի             |

|   |                     |արտադրության տեխնոլոգիական սարքավորումները,|

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում շաքարային           |

|   |                     |հրուշակեղենի կշռաբաշխող և  փաթեթավորող     |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |7) ըստ խմբերի ճիշտ է ներկայացնում          |

|   |                     |սարքավորումների շահագործողական տիպական     |

|   |                     |ցուցանիշները,                              |

|   |                     |8) ճիշտ է ներկայացնում սարքավորումների     |

|   |                     |շահագործման հիմնական կանոնները,            |

|   |                     |9) ստուգում է մեքենասարքավորումների        |

|   |                     |սարքինությունը,                            |

|   |                     |10) կարողանում է կարգավորել                |

|   |                     |սարքավորումների աշխատանքի հիմնական         |

|   |                     |ռեժիմները,                                 |

|   |                     |11) ճիշտ է ընտրում սարքավորումները` ըստ    |

|   |                     |առաջադրանքի բնույթի,                       |

|   |                     |12) կարողանում է աշխատել                   |

|   |                     |մեքենասարքավորումների վրա,                 |

|   |                     |13) ճիշտ է հաշվում մեքենա-սարքավորումների  |

|   |                     |արտադրողականությունը,                      |

|   |                     |14) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|81.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել ալրային հրուշակեղենի           |

|   |արդյունք 3           |արտադրության սարքավորումները               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|82.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում ալրային հրուշակեղենի|

|   |                     |խմորի և  էմուլսիայի պատրաստման             |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում խմորային            |

|   |                     |պատրաստվածքների ստացման սարքավորումները,   |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում ալրային հրուշակեղենի|

|   |                     |թխման վառարանները,                         |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում թխվածքաբլիթների     |

|   |                     |հովացման և  ստեկերավորման, վաֆլու          |

|   |                     |արտադրության սարքավորումները,              |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում ալրային հրուշակեղենի|

|   |                     |կշռաբաշխող և  փաթեթավորող սարքավորումները, |

|   |                     |6) ըստ խմբերի ճիշտ է ներկայացնում          |

|   |                     |սարքավորումների շահագործողական տիպական     |

|   |                     |ցուցանիշները,                              |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում սարքավորումների     |

|   |                     |շահագործման հիմնական կանոնները,            |

|   |                     |8) ստուգում է մեքենասարքավորումների        |

|   |                     |սարքինությունը,                            |

|   |                     |9) կարողանում է կարգավորել սարքավորումների |

|   |                     |աշխատանքի հիմնական ռեժիմները,              |

|   |                     |10) ճիշտ է ընտրում սարքավորումներն` ըստ    |

|   |                     |առաջադրանքի բնույթի,                       |

|   |                     |11) կարողանում է աշխատել                   |

|   |                     |մեքենասարքավորումների վրա,                 |

|   |                     |12) ճիշտ է հաշվում մեքենա-սարքավորումների  |

|   |                     |արտադրողականությունը,                      |

|   |                     |13) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|83.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել հացաթխման և  մակարոնեղենի      |

|   |արդյունք 4           |արտադրության սարքավորումները               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|84.|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում խմորի պատրաստման    |

|   |                     |խմորհունց սարքավորումները,                 |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում խմոր կտրող          |

|   |                     |մեքենաները,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում խմոր ձևավորող       |

|   |                     |մեքենաները,                                |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում խմորի հասունացման   |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում հացաթխման           |

|   |                     |վառարանները,                               |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում հացի պահեստավորման  |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում չորահացերի,         |

|   |                     |օղաբլիթների, ծղոտիկի արտադրության հատուկ   |

|   |                     |սարքավորումները,                           |

|   |                     |8) ճիշտ է ներկայացնում և  շահագործում      |

|   |                     |մակարոնային արտադրության սարքավորումները,  |

|   |                     |9) ըստ խմբերի ճիշտ է ներկայացնում          |

|   |                     |սարքավորումների շահագործողական տիպական     |

|   |                     |ցուցանիշները,                              |

|   |                     |10) ճիշտ է ներկայացնում սարքավորումների    |

|   |                     |շահագործման հիմնական կանոնները,            |

|   |                     |11) ստուգում է մեքենասարքավորումների       |

|   |                     |սարքինությունը,                            |

|   |                     |12) կարողանում է կարգավորել սարքավորումների|

|   |                     |աշխատանքի հիմնական ռեժիմները,              |

|   |                     |13) ըստ առաջադրանքի բնույթի սարքավորումների|

|   |                     |ընտրությունը ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |14) կարողանում է աշխատել                   |

|   |                     |մեքենասարքավորումների վրա,                 |

|   |                     |15) մեքենա-սարքավորումների                 |

|   |                     |արտադրողականությունը ճիշտ է հաշվում,       |

|   |                     |16) պահպանում է աշխատանքի անվտանգության    |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|85.|Ուսումնառության      |Ներկայացնել հացաթխման, մակարոնեղենի և      |

|   |արդյունք 5           |հրուշակեղենի արտադրության հոսքագծերը       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|86.|Կատարման չափանիշներ  |1) հոսքային արտադրության կազմակերպման      |

|   |                     |առանձնահատկությունները ճիշտ է բացատրում,   |

|   |                     |2) ճիշտ է ներկայացնում հացի,               |

|   |                     |հացաբուլկեղենի, օղաբլիթների, հացի ձողիկների|

|   |                     |և  ծղոտիկի արտադրության տեխնոլոգիական      |

|   |                     |հոսքագծերը,                                |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում երկարաչափ,          |

|   |                     |կարճաչափ կտրած մակարոնեղենի արտադրության   |

|   |                     |տեխնոլոգիական հոսքագծերը,                  |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում շաքարային, ձգվող և  |

|   |                     |ամոքային թխվածքաբլիթների, կրեկերների և     |

|   |                     |գալետների, վաֆլիների արտադրության          |

|   |                     |տեխնոլոգիական հոսքագծերը,                  |

|   |                     |5) ճիշտ է ներկայացնում սառնաշաքարային,     |

|   |                     |մրգահատապտղային և  շոկոլադաընկուզային      |

|   |                     |կարամելի արտադրության տեխնոլոգիական        |

|   |                     |հոսքագծերը,                                |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում քսուքային, կաթնային,|

|   |                     |պրալինային կոնֆետների, ձուլած և  տիրաժային |

|   |                     |իրիսի արտադրության տեխնոլոգիական           |

|   |                     |հոսքագծերը,                                |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում մրգահատապտղային,    |

|   |                     |դոնդողային և  դոնդողամրգային մարմելադի,    |

|   |                     |պաստեղի և  զեֆիրի արտադրության             |

|   |                     |տեխնոլոգիական հոսքագծերը,                  |

|   |                     |8) ճիշտ է ներկայացնում կակաո յուղի և  կակաո|

|   |                     |փոշու, սալիկային շոկոլադի տեխնոլոգիական    |

|   |                     |հոսքագծերը,                                |

|   |                     |9) հոսքային գծերի հիմնական ցուցանիշները    |

|   |                     |ճիշտ է հաշվարկում:                         |

|_____________________________________________________________________|

 

---------------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Կրթության և գիտության նախարարություն
17.11.2017
N 1330-Ն
Հրաման