Սեղմել Esc փակելու համար:
ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.02....
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.02.5 «ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ, ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ...

 

 

110.1330.251217

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «25»        12            2017 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11017503

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

17 նոյեմբերի 2017 թվականի N 1330-Ն

 

ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ 0721.02.5 «ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ, ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ» ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅԱՆ 0721.02.01.5 «ՏԵԽՆՈԼՈԳ` ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ, ՄԱԿԱՐՈՆԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ» ՈՐԱԿԱՎՈՐՄԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿՐԹԱԿԱՆ ՉԱՓՈՐՈՇԻՉԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2014 Թ. ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ 1-Ի N 854-Ն ՀՐԱՄԱՆԸ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(4-րդ մաս)

 

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԿՈՆՖԵՏՆԵՐԻ ԵՎ ԻՐԻՍԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»   |

|_____________________________________________________________________|

|182|Մոդուլի դասիչը       | ՀՄՀՏ-5-17-014                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|183|Մոդուլի նպատակը      |Այս մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ         |

|   |                     |ձևավորել  կոնֆետների և  իրիսի արտադրության |

|   |                     |կազմակերպման և  տեխնոլոգիական գործընթացներն|

|   |                     |իրականացնելու գործնական կարողություններ:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|184|Մոդուլի տևողությունը |72 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|185|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ          |

|   |                     |անհրաժեշտ է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-17-009    |

|   |                     |«Արտադրության տեխնաքիմիական                |

|   |                     |վերահսկողություն» մոդուլը:                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|186|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|187|Ուսումնառության      |Ներկայացնել կոնֆետների և  իրիսի տեսականին  |

|   |արդյունք 1           |և  արտադրության տեխնոլոգիան                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|188|Կատարման չափանիշներ  |1) կոնֆետների և  իրիսի ապրանքագիտական      |

|   |                     |բնութագիրը ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |2) կոնֆետների և  իրիսի սննդային արժեք      |

|   |                     |հասկացությունը ճիշտ է բացատրում,           |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում կոնֆետների և  իրիսի |

|   |                     |տեսականին,                                 |

|   |                     |4) կոնֆետների և  իրիսի արտադրության        |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի փուլերը և         |

|   |                     |ռեժիմները ճիշտ է ներկայացնում,             |

|   |                     |5) տեխնոլոգիական գործընթացի յուրաքանչյուր  |

|   |                     |փուլի էությունը և  իրագործման առանցքային   |

|   |                     |հարցերը բացահայտում է,                     |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում կոնֆետների և  իրիսի |

|   |                     |արտադրության հիմնական հումքը,              |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում կոնֆետների և  իրիսի |

|   |                     |արտադրության օժանդակ հումքը,               |

|   |                     |8) տեխնոլոգիական գործընթացի նկատմամբ       |

|   |                     |հսկողության առանցքային հարցերը             |

|   |                     |հիմնավորում է:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|189|Ուսումնառության      |Պատրաստել կոնֆետային զանգված               |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|190|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ կոնֆետի տեսակի հումքի ընտրությունը  |

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում հումքի մաքրումը,        |

|   |                     |մանրեցումը, զտումը, ջերմային մշակումը և    |

|   |                     |համանման գործընթացները,                    |

|   |                     |3) ճիշտ է պատրաստում քսուքային, մրգային,   |

|   |                     |հարած, պրալինային, մարցիպանային,           |

|   |                     |գրիլյաժային, լիկյորային, կաթնային, կրեմային|

|   |                     |զանգվածները,                               |

|   |                     |4) ճիշտ է ներկայացնում կոնֆետային          |

|   |                     |զանգվածների պատրաստման համար նախատեսված    |

|   |                     |հումքատեսակների չափաքանակները,             |

|   |                     |5) ըստ տեխնոլոգիական հրահանգի ճիշտ է       |

|   |                     |իրականացնում քսուքային, մրգային, հարած,    |

|   |                     |լիկյորային, կաթնային, գրիլյաժային          |

|   |                     |զանգվածների պատրաստման ջերմային գործընթացը,|

|   |                     |6) ըստ տեխնոլոգիական հրահանգի ճիշտ է       |

|   |                     |կատարում քսուքային, հարած, պրալինային,     |

|   |                     |մարցիպանային գործընթացը,                   |

|   |                     |7) զանգվածների պատրաստման մեխանիկական      |

|   |                     |գործընթացը,                                |

|   |                     |8) ըստ գործընթացների սարքավորումների       |

|   |                     |ընտրությունը և  կիրառումը ճիշտ է,          |

|   |                     |9) ճիշտ է բնութագրում պատրաստի կոնֆետային  |

|   |                     |զանգվածների որակական ցուցանիշները,         |

|   |                     |10) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ           |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|191|Ուսումնառության      |Ձևավորել  կոնֆետային զանգվածը և            |

|   |արդյունք 3           |կայունացնել կոնֆետային իրանները            |

|___|_____________________|___________________________________________|

|192|Կատարման չափանիշներ  |1) կոնֆետային զանգվածները ձևավորման  համար |

|   |                     |ճիշտ է նախապատրաստում,                     |

|   |                     |2) ըստ տեխնոլոգիական առաջադրանքի ճիշտ է    |

|   |                     |ընտրում կոնֆետային զանգվածների ձևավորման   |

|   |                     |եղանակը,                                   |

|   |                     |3) կոնֆետային զանգվածների ձևավորման        |

|   |                     |ընթացքում առաջացած մնացորդների վերամշակումը|

|   |                     |ճիշտ է կատարում,                           |

|   |                     |4) կոնֆետային իրանների կայունացման         |

|   |                     |գործընթացի ջերմային ռեժիմները ճիշտ է       |

|   |                     |պահպանում,                                 |

|   |                     |5) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջների նորմերը և  անվտանգության        |

|   |                     |կանոնները:                                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|193|Ուսումնառության      |Կատարել կոնֆետների ջնարակման, հովացման,    |

|   |արդյունք 4           |փաթեթավորման, տարայավորման աշխատանքներ     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|194|Կատարման չափանիշներ  |1) կոնֆետային իրանները ջնարակելու համար    |

|   |                     |շոկոլադային ջնարակի նախապատրաստումը ճիշտ է |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |2) ճիշտ է կազմակերպում ջնարակման           |

|   |                     |գործընթացի սարքավորումների անխափան         |

|   |                     |աշխատանքը,                                 |

|   |                     |3) ջնարակված կոնֆետների հովացման           |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում կոնֆետների              |

|   |                     |փաթեթավորումը,                             |

|   |                     |5) ճիշտ է ընտրում տարայավորման համար       |

|   |                     |անհրաժեշտ տարայի տեսակը և  լրացնում        |

|   |                     |պիտակներ,                                  |

|   |                     |6) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|195|Ուսումնառության      |Պատրաստել իրիսային զանգված                 |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|196|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում իրիսային զանգվածի   |

|   |                     |բաղադրագրով նախատեսված հումքատեսակների     |

|   |                     |չափաքանակները,                             |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում իրիսային զանգվածի     |

|   |                     |բաղադրագրային խառնուրդը,                   |

|   |                     |3) ըստ տեխնոլոգիական առաջադրանքի ճիշտ է    |

|   |                     |իրականացնում իրիսային զանգվածի պատրաստման  |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում փափուկ իրիսի            |

|   |                     |բյուրեղացման գործողությունները,            |

|   |                     |5) ճիշտ է ձևավորում  ձուլված և  փափուկ     |

|   |                     |իրիսները,                                  |

|   |                     |6) ճիշտ է պահպանում իրիսի հովացման         |

|   |                     |պայմանները,                                |

|   |                     |7) ճիշտ է փաթեթավորում իրիսները,           |

|   |                     |8) ճիշտ է կատարում տարայավորման և          |

|   |                     |պիտակավորման գործընթացը,                   |

|   |                     |9) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ պահանջները |

|   |                     |և  անվտանգության կանոնները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|197|Ուսումնառության      | Կազմել հումքի, նյութերի պահանջագիր և      |

|   |արդյունք 6           | պատրաստի արտադրանքի հանձնման փաստաթղթեր   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|198|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ օրվա պահանջագրի ճիշտ է              |

|   |                     |նախապատրաստում համապատասխան հրահանգները,   |

|   |                     |2) հումքի ստացումը ըստ քանակի, տեսականու   |

|   |                     |և  որակի ճիշտ է իրականացնում,              |

|   |                     |3) ճիշտ է կազմում ընդունված, օգտագործված,  |

|   |                     |մնացորդների և  վնասված ռեսուրսների         |

|   |                     |վերաբերյալ հաշվետվությունը,                |

|   |                     |4) պատրաստի արտադրանքի հանձնման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |5) աշխատանքների վերաբերյալ ամփոփ           |

|   |                     |հաշվետվությունը ճիշտ է կազմում:            |

|_____________________________________________________________________|

|    ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՇՈԿՈԼԱԴԻ ԵՎ ԿԱԿԱՈ ՓՈՇՈՒ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ          |

|                        ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»                               |

|_____________________________________________________________________|

|199|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-015                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|200|Մոդուլի նպատակը      |Այս մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ         |

|   |                     |ձևավորել  շոկոլադի և  կակաո փոշու          |

|   |                     |արտադրության կազմակերպման և  տեխնոլոգիական |

|   |                     |գործընթացներն իրականացնելու գործնական      |

|   |                     |կարողություններ:                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|201|Մոդուլի տևողությունը |54 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|202|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-17-009 «Արտադրության|

|   |                     |տեխնաքիմիական վերահսկողություն» մոդուլը:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|203|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|204|Ուսումնառության      |Ներկայացնել շոկոլադի և  կակաո փոշու        |

|   |արդյունք 1           |տեսականին և  արտադրության տեխնոլոգիան      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|205|Կատարման չափանիշներ  |1) շոկոլադի և  կակաո փոշու ապրանքագիտական  |

|   |                     |բնութագիրը ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |2) շոկոլադի և  կակաո փոշու սննդային        |

|   |                     |արժեքները ճիշտ է որոշում,                  |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում շոկոլադի և  կակաո   |

|   |                     |փոշու տեսականին,                           |

|   |                     |4) շոկոլադի և  կակաո փոշու արտադրության    |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի փուլերը և         |

|   |                     |ռեժիմները ներկայացնում է,                  |

|   |                     |5) տեխնոլոգիական գործընթացի յուրաքանչյուր  |

|   |                     |փուլի էությունը և  իրագործման առանցքային   |

|   |                     |հարցերը բացահայտում է,                     |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում շոկոլադի և  կակաո   |

|   |                     |փոշու արտադրության հիմնական հումքը,        |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում շոկոլադի և  կակաո   |

|   |                     |փոշու արտադրության օժանդակ հումքը,         |

|   |                     |8) տեխնոլոգիական գործընթացի նկատմամբ       |

|   |                     |հսկողության առանցքային հարցերը             |

|   |                     |հիմնավորում է:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|206|Ուսումնառության      |Մշակել կակաո ունդերը և  ստանալ հիմնական    |

|   |արդյունք 2           |կակաո մթերքը                               |

|___|_____________________|___________________________________________|

|207|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում կակաո ունդերի           |

|   |                     |մեխանիկական և  ջերմային մշակումը,          |

|   |                     |2) ճիշտ է ստանում կակաո ձավարը,            |

|   |                     |3) ճիշտ է ստանում կակաո տրորվածքը,         |

|   |                     |4) կակաո տրորվածքի պահումը տեխնոլոգիական   |

|   |                     |հրահանգի համաձայն է,                       |

|   |                     |5) ճիշտ է բնութագրում հիմնական կակաո       |

|   |                     |մթերքի որակական ցուցանիշները,              |

|   |                     |6) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|208|Ուսումնառության      |Պատրաստել շոկոլադային զանգված              |

|   |արդյունք 3           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|209|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում է բաղադրագրով       |

|   |                     |նախատեսված հումքատեսակների չափաքանակները,  |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում շոկոլադային           |

|   |                     |զանգվածների բաղադրագրային խառնուրդը,       |

|   |                     |3) ճիշտ է պատրաստում սովորական շոկոլադային |

|   |                     |զանգվածը,                                  |

|   |                     |4) ճիշտ է պատրաստում աղանդերային           |

|   |                     |շոկոլադային զանգվածը,                      |

|   |                     |5) ճիշտ է ընտրում շոկոլադային զանգվածների  |

|   |                     |արտադրության սարքավորումները,              |

|   |                     |6) ճիշտ է գնահատում շոկոլադային            |

|   |                     |զանգվածների որակական ցուցանիշները,         |

|   |                     |7) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ պահանջները |

|   |                     |և  անվտանգության կանոնները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|210|Ուսումնառության      |Ձևավորել,  հովացնել, փաթեթավորել           |

|   |արդյունք 4           |շոկոլադային արտադրանքները                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|211|Կատարման չափանիշներ  |1) շոկոլադային զանգվածների ձևավորման       |

|   |                     |նախապատրաստական գործընթացը ճիշտ է կատարում,|

|   |                     |2) ըստ տեխնոլոգիական հրահանգի              |

|   |                     |ջերմակարգավորող մեքենայի աշխատանքի         |

|   |                     |ռեժիմները կարգավորում է,                   |

|   |                     |3) շոկոլադային կաղապարների                 |

|   |                     |նախապատրաստական աշխատանքները ճիշտ է        |

|   |                     |կատարում,                                  |

|   |                     |4) ճիշտ է ձևավորում  շոկոլադային           |

|   |                     |սալիկները,                                 |

|   |                     |5) ճիշտ է կատարում շոկոլադային             |

|   |                     |արտադրանքների հովացման և  փաթեթավորման     |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |6) ճիշտ է գնահատում է պատրաստի             |

|   |                     |շոկոլադային արտադրանքների որակական         |

|   |                     |ցուցանիշները,                              |

|   |                     |7) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ պահանջները |

|   |                     |և  անվտանգության կանոնները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|212|Ուսումնառության      |Պատրաստել կակաո յուղ և  կակաո փոշի         |

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|213|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում մամլման համար կակաո     |

|   |                     |տրորվածքի նախապատրաստական                  |

|   |                     |գործողությունները,                         |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում կակաո տրորվածքի մամլում,|

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում կակաո քուսպից կակաո     |

|   |                     |յուղի տարանջատումը,                        |

|   |                     |4) ճիշտ է գնահատում կակաո յուղի որակական   |

|   |                     |ցուցանիշները,                              |

|   |                     |5) քիմիական նյութերով ճիշտ է կատարում      |

|   |                     |կակաո ձավարի և  կակաո տրորվածքի մշակումը,  |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում կակաո քուսպի նախնական   |

|   |                     |մանրեցման և  փոշիացման գործողությունները,  |

|   |                     |7) ճիշտ է կատարում կակաո փոշու ստացման և   |

|   |                     |օդային սեպարացման գործողությունները,       |

|   |                     |8) ճիշտ է կատարում պատրաստի կակաո փոշու    |

|   |                     |կշռաբաշխումը և  պահպանումը,                |

|   |                     |9) ճիշտ է գնահատում կակաո փոշու որակական   |

|   |                     |ցուցանիշները,                              |

|   |                     |10) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ պահանջները|

|   |                     |և  անվտանգության կանոնները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|214|Ուսումնառության      |Կազմել հումքի, նյութերի պահանջագիր և       |

|   |արդյունք 6           |պատրաստի արտադրանքի հանձնման փաստաթղթեր    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|215|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ օրվա պահանջագրի ճիշտ է              |

|   |                     |նախապատրաստում համապատասխան հրահանգները,   |

|   |                     |2) հումքի ստացումը ըստ քանակի, տեսականու   |

|   |                     |և  որակի` ճիշտ է կատարում,                 |

|   |                     |3) ճիշտ է կազմում ընդունված, օգտագործված,  |

|   |                     |մնացորդների և  վնասված ռեսուրսների         |

|   |                     |վերաբերյալ հաշվետվությունը,                |

|   |                     |4) պատրաստի արտադրանքի հանձնման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |5) աշխատանքների վերաբերյալ ամփոփ           |

|   |                     |հաշվետվությունը ճիշտ է կազմում:            |

|_____________________________________________________________________|

| ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ՄԱՐՄԵԼԱԴԻ ԵՎ ՊԱՍՏԵՂԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ» |

|_____________________________________________________________________|

|216|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-016                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|217|Մոդուլի նպատակը      |Այս մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ         |

|   |                     |ձևավորել  մարմելադի և  պաստեղի արտադրության|

|   |                     |կազմակերպման և  տեխնոլոգիական գործընթացներն|

|   |                     |իրականացնելու գործնական կարողություններ:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|218|Մոդուլի տևողությունը |54 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|219|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-17-009 «Արտադրության|

|   |                     |տեխնաքիմիական վերահսկողություն» մոդուլը:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|220|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|221|Ուսումնառության      |Ներկայացնել մարմելադի և  պաստեղի տեսականին |

|   |արդյունք 1           |և  արտադրության տեխնոլոգիան                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|222|Կատարման չափանիշներ  |1) մարմելադի և  պաստեղի ապրանքագիտական     |

|   |                     |բնութագիրը ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |2) մարմելադի և  պաստեղի սննդային արժեքները |

|   |                     |որոշում է,                                 |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում մարմելադի և         |

|   |                     |պաստեղի տեսականին,                         |

|   |                     |4) մարմելադի և  պաստեղի արտադրության       |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի փուլերը և         |

|   |                     |ռեժիմները ներկայացնում է,                  |

|   |                     |5) տեխնոլոգիական գործընթացի յուրաքանչյուր  |

|   |                     |փուլի էությունը և  իրագործման առանցքային   |

|   |                     |հարցերը բացահայտում է,                     |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում մարմելադի և         |

|   |                     |պաստեղի արտադրության հիմնական հումքը,      |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում մարմելադի և         |

|   |                     |պաստեղի արտադրության օժանդակ հումքը,       |

|   |                     |8) տեխնոլոգիական գործընթացի նկատմամբ       |

|   |                     |հսկողության առանցքային հարցերը             |

|   |                     |հիմնավորում է:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|223|Ուսումնառության      |Պատրաստել մարմելադային զանգվածներ          |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|224|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում բաղադրագրով         |

|   |                     |նախատեսված հումքատեսակների չափաքանակները,  |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում դոնդողացնող             |

|   |                     |հումքատեսակների մշակումը,                  |

|   |                     |3) ճիշտ է պատրաստում մրգային և  դոնդողային |

|   |                     |մարմելադի բաղադրագրային խառնուրդը,         |

|   |                     |4) ճիշտ է պատրաստում մրգային մարմելադի     |

|   |                     |զանգվածը,                                  |

|   |                     |5) ճիշտ է պատրաստում դոնդողային մարմելադի  |

|   |                     |զանգվածը,                                  |

|   |                     |6) ճիշտ է գնահատում պատրաստի մարմելադային  |

|   |                     |զանգվածի որակը,                            |

|   |                     |7) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|225|Ուսումնառության      |Կատարել մարմելադային զանգվածների մշակում և |

|   |արդյունք 3           |ձևավորում                                  |

|___|_____________________|___________________________________________|

|226|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է կատարում մարմելադային            |

|   |                     |զանգվածների մշակումը հավելումներով,        |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում տարբեր մարմելադային     |

|   |                     |զանգվածների ձևավորումը  համապատասխան       |

|   |                     |եղանակով,                                  |

|   |                     |3) ընտրում է մարմելադի չորանոցի օպտիմալ    |

|   |                     |տեխնոլոգիական ռեժիմները,                   |

|   |                     |4) ճիշտ է կազմակերպում մարմելադի չորացումը,|

|   |                     |5) ճիշտ է ընտրում մարմելադի տարայավորման   |

|   |                     |համար անհրաժեշտ տարայի տեսակները և         |

|   |                     |լրացնում պիտակները,                        |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում մարմելադի               |

|   |                     |արտադրությունից առաջացած պիտանի մնացորդների|

|   |                     |վերամշակումը,                              |

|   |                     |7) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ պահանջները |

|   |                     |և  անվտանգության կանոնները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|227|Ուսումնառության      |Պատրաստել պաստեղային զանգվածներ            |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|228|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում բաղադրագրով         |

|   |                     |նախատեսված հումքատեսակների չափաքանակները,  |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում պաստեղային և  զեֆիրային |

|   |                     |զանգվածների հումքի նախապատրաստումը և       |

|   |                     |պատրաստում բաղադրագրային խառնուրդը,        |

|   |                     |3) ճիշտ է պատրաստում հարած սպիտակուցային   |

|   |                     |զանգվածը,                                  |

|   |                     |4) ճիշտ է պատրաստում վերջնական պաստեղային  |

|   |                     |և  զեֆիրային զանգվածներ,                   |

|   |                     |5) ճիշտ է գնահատում պատրաստի պաստեղային և  |

|   |                     |զեֆիրային զանգվածների որակը,               |

|   |                     |6) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|229|Ուսումնառության      |Կատարել պաստեղային զանգվածների ձևավորման,  |

|   |արդյունք 5           |կայունացման և  տարայավորման                |

|   |                     |գործողություններ                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|230|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ձևավորում  պաստեղային և          |

|   |                     |զեֆիրային զանգվածները,                     |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում պաստեղի և  զեֆիրի       |

|   |                     |կայունացումը,                              |

|   |                     |3) ճիշտ է սոսնձում զեֆիրի կիսագնդերը,      |

|   |                     |4) ճիշտ է տարայավորում պաստեղը և  զեֆիրը,  |

|   |                     |լրացնում պիտակը,                           |

|   |                     |5) արտադրության պիտանի մնացորդների         |

|   |                     |վերամշակումը ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |6) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ պահանջները |

|   |                     |և  անվտանգության կանոնները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|231|Ուսումնառության      |Կազմել հումքի, նյութերի պահանջագիր և       |

|   |արդյունք 6           |պատրաստի արտադրանքի հանձնման փաստաթղթեր    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|232|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ օրվա պահանջագրի ճիշտ է              |

|   |                     |նախապատրաստում համապատասխան հրահանգները,   |

|   |                     |2) հումքի ստացումը ըստ քանակի, տեսականու   |

|   |                     |և  որակի` ճիշտ է կատարում,                 |

|   |                     |3) ճիշտ է կազմում ընդունված, օգտագործված,  |

|   |                     |մնացորդների և  վնասված ռեսուրսների         |

|   |                     |վերաբերյալ հաշվետվությունը,                |

|   |                     |4) պատրաստի արտադրանքի հանձնման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |5) աշխատանքների վերաբերյալ ամփոփ           |

|   |                     |հաշվետվությունը ճիշտ է կազմում:            |

|_____________________________________________________________________|

|ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԴՐԱԺԵԻ ԵՎ ՀԱԼՎԱՅԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»     |

|_____________________________________________________________________|

|233|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-017                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|234|Մոդուլի նպատակը      |Այս մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ         |

|   |                     |ձևավորել  դրաժեի և  հալվայի արտադրության   |

|   |                     |կազմակերպման և  տեխնոլոգիական գործընթացներն|

|   |                     |իրականացնելու կարողություններ:             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|235|Մոդուլի տևողությունը |54 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|236|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ՀՄՀՏ-5-17-009 «Արտադրության տեխնաքիմիական|

|   |                     |վերահսկողություն» մոդուլը:                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|237|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|238|Ուսումնառության      |Ներկայացնել դրաժեի և  հալվայի տեսականին և  |

|   |արդյունք 1           |արտադրության տեխնոլոգիան                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|239|Կատարման չափանիշներ  |1) դրաժեի և  հալվայի ապրանքագիտական        |

|   |                     |բնութագիրը ճիշտ է ներկայացնում,            |

|   |                     |2) դրաժեի և  հալվայի սննդային արժեքները    |

|   |                     |որոշում է,                                 |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում դրաժեի և  հալվայի   |

|   |                     |տեսականին,                                 |

|   |                     |4) դրաժեի և  հալվայի արտադրության          |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի փուլերը և         |

|   |                     |ռեժիմները ներկայացնում է,                  |

|   |                     |5) տեխնոլոգիական գործընթացի յուրաքանչյուր  |

|   |                     |փուլի էությունը և  իրագործման առանցքային   |

|   |                     |հարցերը բացահայտում է,                     |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում դրաժեի և  հալվայի   |

|   |                     |արտադրության հիմնական հումքը,              |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում դրաժեի և  հալվայի   |

|   |                     |արտադրության օժանդակ հումքը,               |

|   |                     |8) տեխնոլոգիական գործընթացի նկատմամբ       |

|   |                     |հսկողության առանցքային հարցերը             |

|   |                     |հիմնավորում է:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|240|Ուսումնառության      |Պատրաստել և  դրաժեավորել դրաժեի իրանները   |

|   |արդյունք 2           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|241|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է պատրաստում իրանների պատրաստման   |

|   |                     |համար անհրաժեշտ կիսապատրաստուկները,        |

|   |                     |2) ընկույզից, չամիչից, կարամելային,        |

|   |                     |կոնֆետային, մարմելադային զանգվածներից      |

|   |                     |դրաժեի իրանները ճիշտ է պատրաստում,         |

|   |                     |3) շաքարային դրաժեի իրանները ճիշտ է        |

|   |                     |պատրաստում,                                |

|   |                     |4) իրանների դրաժեավորման փուլերի           |

|   |                     |գործողությունները ճիշտ է կատարում,         |

|   |                     |5) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|242|Ուսումնառության      |Կատարել դրաժեի փայլեցում և  կշռաբաշխում    |

|   |արդյունք 3           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|243|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում դրաժեի փայլի        |

|   |                     |բաղադրագրով նախատեսված հումքատեսակների     |

|   |                     |չափաքանակները,                             |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում փայլը,                |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում դրաժեի փայլեցման        |

|   |                     |գործողությունը,                            |

|   |                     |4) ճիշտ է կատարում դրաժեի կշռաբաշխումը,    |

|   |                     |5) ճիշտ է գնահատում պատրաստի դրաժեի        |

|   |                     |որակական ցուցանիշները,                     |

|   |                     |6) մեքենասարքավորումների կիրառումը և       |

|   |                     |ընտրված ռեժիմները ճիշտ է,                  |

|   |                     |7) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ պահանջները |

|   |                     |և  անվտանգության կանոնները:                |

|___|_____________________|___________________________________________|

|244|Ուսումնառության      |Պատրաստել հալվայի արտադրության             |

|   |արդյունք 4           |սպիտակուցային զանգված                      |

|___|_____________________|___________________________________________|

|245|Կատարման չափանիշներ  |1) քունջութի և  արևածաղկի  միջուկը կեղևից  |

|   |                     |ճիշտ է տարանջատում,                        |

|   |                     |2) ճիշտ է կատարում քունջութի, արևածաղկի  և |

|   |                     |գետնանուշի ջերմային մշակում,               |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում քունջութի, արևածաղկի  և |

|   |                     |գետնանուշի մանրեցման` տրորման              |

|   |                     |գործողությունը,                            |

|   |                     |4) սպիտակուցային զանգվածների պատրաստման    |

|   |                     |սարքավորումների կիրառումը ճիշտ է,          |

|   |                     |5) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|246|Ուսումնառության      |Պատրաստել և  ձևավորել  վերջնական արտադրանքը|

|   |արդյունք 5           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|247|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ներկայացնում կարամելային զանգվածի|

|   |                     |պատրաստման հումքատեսակների չափաքանակները,  |

|   |                     |2) ճիշտ է պատրաստում կարամելային զանգվածը, |

|   |                     |3) կարամելային զանգվածը օճառարմատի         |

|   |                     |էքստրակտի հետ ճիշտ է հարում,               |

|   |                     |4) ճիշտ է գնահատում հարած զանգվածի որակական|

|   |                     |ցուցանիշները,                              |

|   |                     |5) սպիտակուցային և  հարած զանգվածների      |

|   |                     |հունցման գործողությունը ճիշտ է կատարում,   |

|   |                     |6) ճիշտ է կատարում հալվայի կշռաբաշխումը,   |

|   |                     |7) ճիշտ է գնահատում պատրաստի հալվայի       |

|   |                     |որակական ցուցանիշները,                     |

|   |                     |8) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|248|Ուսումնառության      |Կազմել հումքի, նյութերի պահանջագիր և       |

|   |արդյունք 6           |պատրաստի արտադրանքի հանձնման փաստաթղթեր    |

|___|_____________________|___________________________________________|

|249|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ օրվա պահանջագրի ճիշտ է              |

|   |                     |նախապատրաստում համապատասխան հրահանգները,   |

|   |                     |2) հումքի ստացումը ըստ քանակի, տեսականու   |

|   |                     |և  որակի` ճիշտ է,                          |

|   |                     |3) ճիշտ է կազմում ընդունված, օգտագործված,  |

|   |                     |մնացորդների և  վնասված ռեսուրսների         |

|   |                     |վերաբերյալ հաշվետվությունը,                |

|   |                     |4) պատրաստի արտադրանքի հանձնման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |5) աշխատանքների վերաբերյալ ամփոփ           |

|   |                     |հաշվետվությունը ճիշտ է կազմում:            |

|_____________________________________________________________________|

|  ՄՈԴՈՒԼԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ «ԹԽՎԱԾՔԱԲԼԻԹՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀՄՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ»     |

|_____________________________________________________________________|

|250|Մոդուլի դասիչը       |ՀՄՀՏ-5-17-018                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|251|Մոդուլի նպատակը      |Այս մոդուլի նպատակն է ուսանողի մոտ         |

|   |                     |ձևավորել  թխվածքաբլիթների արտադրության     |

|   |                     |կազմակերպման և  տեխնոլոգիական գործընթացներն|

|   |                     |իրականացնելու գործնական կարողություններ:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|252|Մոդուլի տևողությունը |54 ժամ                                     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|253|Մուտքային պահանջները |Այս մոդուլն ուսումնասիրելուց առաջ անհրաժեշտ|

|   |                     |է ուսումնասիրել ՀՄՀՏ-5-17-009 «Արտադրության|

|   |                     |տեխնաքիմիական վերահսկողություն» մոդուլը:   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|254|Մոդուլի գնահատման    |Մոդուլի ընդունելի կատարողականը             |

|   |կարգը                |յուրաքանչյուր արդյունքի համար սահմանված    |

|   |                     |կատարման չափանիշների բավարար մակարդակի     |

|   |                     |ապահովումն է:                              |

|___|_____________________|___________________________________________|

|255|Ուսումնառության      |Ներկայացնել թխվածքաբլիթների տեսականին և    |

|   |արդյունք 1           |արտադրության տեխնոլոգիան                   |

|___|_____________________|___________________________________________|

|256|Կատարման չափանիշներ  |1) թխվածքաբլիթների ապրանքագիտական          |

|   |                     |բնութագիրը ճիշտ է,                         |

|   |                     |2) թխվածքաբլիթների սննդային արժեքները      |

|   |                     |որոշում է,                                 |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում թխվածքաբլիթների     |

|   |                     |տեսականին,                                 |

|   |                     |4) թխվածքաբլիթների արտադրության            |

|   |                     |տեխնոլոգիական գործընթացի փուլերը և         |

|   |                     |ռեժիմները ներկայացնում է,                  |

|   |                     |5) տեխնոլոգիական գործընթացի յուրաքանչյուր  |

|   |                     |փուլի էությունը և  իրագործման առանցքային   |

|   |                     |հարցերը բացահայտում է,                     |

|   |                     |6) ճիշտ է ներկայացնում թխվածքաբլիթների     |

|   |                     |արտադրության հիմնական հումքը,              |

|   |                     |7) ճիշտ է ներկայացնում թխվածքաբլիթների     |

|   |                     |արտադրության օժանդակ հումքը,               |

|   |                     |8) տեխնոլոգիական գործընթացի նկատմամբ       |

|   |                     |հսկողության առանցքային հարցերը             |

|   |                     |հիմնավորում է:                             |

|___|_____________________|___________________________________________|

|257|Ուսումնառության      |Պատրաստել շաքարային, ամոքային և  ձգվող     |

|   |արդյունք 2           |թխվածքաբլիթների խմոր                       |

|___|_____________________|___________________________________________|

|258|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ արտադրատեսակի բաղադրագրի ճիշտ է     |

|   |                     |կատարում և  հսկում հումքատեսակների         |

|   |                     |բաժնեվորումը                               |

|   |                     |2) ըստ արտադրատեսակի ճիշտ է պատրաստում     |

|   |                     |խմորը և  հսկում խմորի կազմավորման          |

|   |                     |տևողությունը,  ջերմաստիճանը, խոնավությունը,|

|   |                     |3) ճիշտ է ընտրում և  կիրառում խմորի        |

|   |                     |շաղախման խմորհունց մեքենաները,             |

|   |                     |4) ճիշտ է պահպանում խմորհունց մեքենայի մեջ |

|   |                     |լցվող հումքի բեռնավորման                   |

|   |                     |հաջորդականությունը,                        |

|   |                     |5) անհրաժեշտ հումքատեսակներից              |

|   |                     |էմուլսիաները ճիշտ է պատրաստում,            |

|   |                     |6) խմորի առանձին խմբաքանակների շաղախման    |

|   |                     |տևողությունը  ըստ տեսականու և  տարածքի     |

|   |                     |ջերմաստիճանի պահպանում է,                  |

|   |                     |7) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|259|Ուսումնառության      |Պատրաստի խմորից ձևավորման  միջոցով ստանալ  |

|   |արդյունք 3           |անհրաժեշտ ձևի  կիսապատրաստուկներ           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|260|Կատարման չափանիշներ  |1) ճիշտ է ընտրում ըստ տեսականու, խմորի     |

|   |                     |կառուցվածքի և  համակազմվածքի ձևավորող      |

|   |                     |մեքենայի տեսակը և  տիպը,                   |

|   |                     |2) ճիշտ է ընտրում առանձին խմորի տեսակների  |

|   |                     |համար պահանջվող նախնական գրտնակման և       |

|   |                     |հանգստացման գործառույթների եղանակը և       |

|   |                     |համապատասխան սարքերը,                      |

|   |                     |3) ճիշտ է ներկայացնում և  հսկում ձևավորման |

|   |                     |համար կիրառվող մեքենաների և  մեխանիզմների  |

|   |                     |շահագործման կանոնները,                     |

|   |                     |4) ճիշտ է պատրաստում տվյալ արտադրատեսակի   |

|   |                     |համար նախատեսված ձևի  կիսապատրաստուկը,     |

|   |                     |5) ըստ արտադրատեսակների                    |

|   |                     |նախապատրաստվածքների քսուքապատումը և        |

|   |                     |հարդարումը ճիշտ է կատարում և  հսկում,      |

|   |                     |6) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|261|Ուսումնառության      |Թխել ձևավորված  կիսապատրաստուկները         |

|   |արդյունք 4           |                                           |

|___|_____________________|___________________________________________|

|262|Կատարման չափանիշներ  |1) կիսապատրաստուկի թխման համար վառարանի    |

|   |                     |ընտրությունը ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |2) պահպանում և  հսկում է թխման ընթացքի     |

|   |                     |ընդհանուր և  առանձին փուլերի               |

|   |                     |ջերմաստիճանային և  խոնավային պարամետրերը,  |

|   |                     |թխման տևողությունը,                        |

|   |                     |3) պատրաստի արտադրանքի տեսակավորումը և     |

|   |                     |որակի ստուգումը ճիշտ է կատարում,           |

|   |                     |4) թափոնների երկրորդային օգտագործումն      |

|   |                     |ապահովում է,                               |

|   |                     |5) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|263|Ուսումնառության      |Կատարել թխված արտադրատեսակների հովացում,   |

|   |արդյունք 5           |փաթեթավորում, տարայավորում                 |

|___|_____________________|___________________________________________|

|264|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ արտադրատեսակի հովացման եղանակի      |

|   |                     |սարքավորման ընտրությունը ճիշտ է կատարում,  |

|   |                     |2) ըստ արտադրատեսակի հովացման              |

|   |                     |ջերմաստիճանային ռեժիմը պահպանում է,        |

|   |                     |3) ճիշտ է կատարում արտադրատեսակների        |

|   |                     |հարդարումը,                                |

|   |                     |4) ճիշտ է փաթեթավորում և  տարայավորում     |

|   |                     |արտադրանքը,                                |

|   |                     |5) պահպանում է սանիտարահիգիենիկ            |

|   |                     |պահանջները և  անվտանգության կանոնները:     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|265|Ուսումնառության      |Կազմել հումքի, նյութերի պահանջագիր և       |

|   |արդյունք 6           |պատրաստ արտադրանքի հանձնման փաստաթղթեր     |

|___|_____________________|___________________________________________|

|266|Կատարման չափանիշներ  |1) ըստ օրվա պահանջագրի ճիշտ է              |

|   |                     |նախապատրաստում համապատասխան հրահանգները,   |

|   |                     |2) հումքի ստացումը ըստ քանակի, տեսականու   |

|   |                     |և  որակի` ճիշտ է իրականացնում,             |

|   |                     |3) ճիշտ է կազմում ընդունված, օգտագործված,  |

|   |                     |մնացորդների և  վնասված ռեսուրսների         |

|   |                     |վերաբերյալ հաշվետվությունը,                |

|   |                     |4) պատրաստի արտադրանքի հանձնման            |

|   |                     |աշխատանքները ճիշտ է կատարում,              |

|   |                     |5) աշխատանքների վերաբերյալ ամփոփ           |

|   |                     |հաշվետվությունը ճիշտ է կազմում:            |

|_____________________________________________________________________.

 

---------------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Կրթության և գիտության նախարարություն
17.11.2017
N 1330-Ն
Հրաման