Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ Ծ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՄԱՆ ՀՈՒՄՔԻ ...

 

 

040.0412.110412

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

5 ապրիլի 2012 թվականի N 412-Ն

 

i

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՄԱՆ ՀՈՒՄՔԻ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԼԱԲՈՐԱՏՈՐ ՓՈՐՁԱՔՆՆՈՒԹՅԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԻ ՑԱՆԿԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(1-ին մաս)

 

«Անասնաբուժության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 8-րդ հոդվածի 1-ին մասի 3-րդ կետին ու 12-րդ հոդվածի 1-ին մասի 5-րդ կետին և «Սննդամթերքի անվտանգության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 9-րդ հոդվածի 3-րդ մասին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հաստատել`

1) պետական վերահսկողության շրջանակներում սննդամթերքի, կենդանական և բուսական ծագման հումքի լաբորատոր փորձաքննության ենթակա ցուցանիշների ցանկը` ըստ սննդամթերքի խմբերի` համաձայն N 1 հավելվածի.

2) պետության կողմից իրականացվող մնացորդային մոնիթորինգի ընթացքում սննդամթերքի և կենդանական ծագման հումքի մնացորդների լաբորատոր փորձաքննության ենթակա ցուցանիշների ցանկը` ըստ սննդամթերքի խմբերի հետազոտվող նյութերի` համաձայն N 2 հավելվածի:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակմանը հաջորդող օրվանից:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2012 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 11-ԻՆ

 

Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության

2012 թվականի ապրիլի 5-ի

N 412-Ն որոշման

 

ՑԱՆԿ

ՊԵՏԱԿԱՆ ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ ՇՐՋԱՆԱԿՆԵՐՈՒՄ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՄԱՆ ՀՈՒՄՔԻ ԼԱԲՈՐԱՏՈՐ ՓՈՐՁԱՔՆՆՈՒԹՅԱՆ ԵՆԹԱԿԱ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ` ԸՍՏ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԽՄԲԵՐԻ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդամթերքի և      |                Ցուցանիշները                     |

|կենդանական ու      |                                                 |

|բուսական ծագման    |                                                 |

|հումքի խումբը      |                                                 |

|___________________|_________________________________________________|

|1. Միս, մսամթերք   |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|                   |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ,  |

|                   |երկաթ, նիկել, քրոմ, անագ, բենզապիրեն             |

|                   |հակաբիոտիկներ` լևոմիցիտին,  տետրացիկլինի խումբ,  |

|                   |գրիզին, բացիտրացին, ցեֆալոսպորիններ, խինոլոններ, |

|                   |մակրոլիդներ, պլևրոմուտիլիններ,  լինկոսամիդներ,   |

|                   |ամինոգլիկոզիդներ                                 |

|                   |գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմներ             |

|                   |ռադիոնուկլիդներ` ցեզիում-137, ստրոնցիում-90      |

|                   |նիտրատներ                                        |

|                   |նիտրիտներ                                        |

|                   |նիտրոզամիններ` ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի գումարը          |

|                   |միկոտոքսիններ` աֆլատոքսին Մ1                     |

|                   |դիօքսիններ                                       |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  ոսկեգույն ստաֆիլակոկ, ախտածին մանրէներ,  |

|                   |այդ թվում` սալմոնելաներ, լիստերիա մոնոցիտոգենուս,|

|                   |խմորասնկեր, բորբոսասնկեր, սուլֆիդ վերարտադրող    |

|                   |կլոստրիդիաներ, E. coli 0157:H7 Հորմոններ         |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա, եփման փորձ                    |

|                   |օտար խառնուրդների որոշում                        |

|                   |կերակրի աղի զանգվածային մաս                      |

|                   |ջրի զանգվածային մաս                              |

|                   |յուղի զանգվածային մաս                            |

|                   |սպիտակուցի զանգվածային մաս                       |

|                   |թթվայնության որոշում                             |

|                   |հացի զանգվածային մասի որոշում                    |

|                   |ժելեի հալման ջերմաստիճանի որոշում                |

|                   |նատրիումի նիտրիտի որոշում                        |

|                   |նիտրիտների որոշում                               |

|                   |նիտրատների որոշում                               |

|                   |քլորիդների որոշում                               |

|                   |անագի աղերի որոշում                              |

|                   |կապարի աղերի որոշում                             |

|                   |ընդհանուր ֆոսֆորի որոշում                        |

|                   |օսլայի որոշում                                   |

|                   |մոխրի զանգվածային մասի որոշում                   |

|                   |թթու ֆոսֆատազայի զանգվածային մասի որոշում        |

|                   |հիստոլոգիական հետազոտություն և  նույնականացում   |

|                   |ամոնյակի և  ամոնիումի աղերի որոշում              |

|                   |թռչող ճարպաթթուների որոշում                      |

|                   |արգանակի թափանցիկության որոշում                  |

|                   |սպիտակուցների առաջնային քայքայման արգասիքների    |

|                   |որոշում                                          |

|                   |ոսկրային ներածությունների որոշում                |

|                   |կալցիումի որոշում                                |

|                   |ֆոսֆորի որոշում                                  |

|                   |հերմետիկության որոշում                           |

|                   |մետաղական տուփի ներսի մակերեսի վիճակի որոշում    |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|___________________|_________________________________________________|

|2. Կաթ, կաթնամթերք |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|                   |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ,  |

|                   |երկաթ, նիկել, քրոմ, անագ, բենզապիրեն             |

|                   |հակաբիոտիկներ` լևոմիցիտին,  տետրացիկլինի խումբ,  |

|                   |ստրեպտոմիցին, պենիցիլիններ, ցեֆալոսպորիններ,     |

|                   |խինոլոններ, մակրոլիդներ, պլևրոմուտիլիններ,       |

|                   |լինկոսամիդներ, ամինոգլիկոզիդներ                  |

|                   |ռադիոնուկլիդներ` ցեզիում-137, ստրոնցիում-90      |

|                   |նիտրոզամիններ` ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի գումարը          |

|                   |միկոտոքսիններ` աֆլատոքսին Մ1, մանկական սնունդ -  |

|                   |աֆլատոքսին Բ1, դեզօքսինիվալենոլ, զեարալենոն, Տ-2 |

|                   |տոքսին                                           |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  ոսկեգույն ստաֆիլակոկ, ախտածին մանրէներ,  |

|                   |այդ թվում` սալմոնելաներ, Լիստերիա մոնոցիտոգենուս,|

|                   |Խմորասնկեր, բորբոս, բացիլլուս ցեռեուս, E. coli   |

|                   |0157:H7                                          |

|                   |պեստիցիդներ` ՀՔՑՀ (a-,b-,y- իզոմերներ), ԴԴՏ և    |

|                   |նրա մետաբոլիտներ, սնդիկօրգանական պեստիցիդներ     |

|                   |դիօքսիններ                                       |

|                   |մելամին                                          |

|                   |գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմներ             |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|                   |Հորմոններ                                        |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա, համ                           |

|                   |յուղի որոշում                                    |

|                   |սպիտակուցների որոշում                            |

|                   |շաքարի որոշում                                   |

|                   |լակտոզայի զանգվածային մասի որոշում               |

|                   |ընդհանուր թթվայնության որոշում                   |

|                   |ակտիվ թթվայնության որոշում                       |

|                   |լուծելիության ցուցանիշի որոշում                  |

|                   |մաքրության կարգի որոշում                         |

|                   |պաստերիզացման որակի որոշում                      |

|                   |խտության որոշում                                 |

|                   |խոնավության որոշում                              |

|                   |չոր նյութերի որոշում                             |

|                   |նատրիումի քլորիդի որոշում                        |

|                   |շաքարի պարունակության որոշում                    |

|                   |ալկոհոլի պարունակության որոշում                  |

|                   |հերմետիկության որոշում                           |

|                   |մետաղական տուփի ներսի մակերեսի վիճակի որոշում    |

|                   |ընդհանուր ազոտի որոշում                          |

|                   |սոմատիկ բջիջների քանակի որոշում                  |

|                   |ինհիբիտորային նյութերի որոշում                   |

|                   |սոդայի որոշում                                   |

|                   |ամոնյակի որոշում                                 |

|                   |ջրածնի պերօքսիդի որոշում                         |

|                   |սառման կետի որոշում                              |

|                   |մածուցիկության որոշում                           |

|                   |վիտամին A (րետինոլի) որոշում                     |

|                   |վիտամին C (ասկորբինաթթվի) որոշում                |

|                   |վիտամին E (տոկոֆերոլի) որոշում                   |

|                   |վիտամին PP (նիացինի) որոշում                     |

|                   |վիտամին B1 (թիամինի) որոշում                     |

|                   |վիտամին B2 (րիբոֆլավինի) որոշում                 |

|                   |թթվեցման որոշում                                 |

|                   |լիմոնաթթվի որոշում                               |

|                   |պերօքսիդային թվի որոշում                         |

|                   |նիտրատների և  նիտրիտների որոշում                 |

|                   |ընդհանուր ֆոսֆորի որոշում                        |

|                   |մոխրի զանգվածային մասի որոշում                   |

|                   |կաթի փոշու որակական և  քանակական որոշում         |

|___________________|_________________________________________________|

|3. Ձու և  ձվամթերք |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|                   |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ   |

|                   |դիօքսիններ                                       |

|                   |հակաբիոտիկներ` լևոմիցիտին,  տետրացիկլինի խումբ,  |

|                   |ստրեպտոմիցին, բացիտրացին                         |

|                   |պեստիցիդներ` ՀՔՑՀ (a-,b-,y- իզոմերներ), ԴԴՏ և    |

|                   |նրա մետաբոլիտներ                                 |

|                   |ռադիոնուկլիդներ` ցեզիում-137, ստրոնցիում-90      |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  ստաֆիլակոկ, ախտածին մանրէներ, այդ թվում` |

|                   |սալմոնելաներ, պրոտեուս, E. coli 0157:H7          |

|                   |Հորմոններ                                        |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա, քաշ, օդախցիկի մեծություն      |

|                   |ճարպի որոշում                                    |

|                   |սպիտակուցային նյութերի որոշում                   |

|                   |չոր նյութերի որոշում                             |

|                   |ազատ ճարպաթթուների որոշում                       |

|                   |պաստերիզացման արդյունավետության որոշում          |

|                   |ձվամթերքների լուծողականության որոշում            |

|                   |ջրածնային իոնների զանգվածային մասի որոշում (pH)  |

|                   |օդային խցիկի մեծության որոշում                   |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|___________________|_________________________________________________|

|4. Ձուկ և          |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|ձկնամթերք          |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ,  |

|                   |բենզապիրեն                                       |

|                   |հիստամին                                         |

|                   |դիօքսիններ                                       |

|                   |նիտրոզամիններ` ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի գումարը          |

|                   |պեստիցիդներ` ՀՔՑՀ  (a-,b-,y- իզոմերներ), ԴԴՏ և   |

|                   |նրա մետաբոլիտներ, 2,4-D թթու, դրա եթերները և     |

|                   |աղերը, սնդիկ պարունակող պեստիցիդներ              |

|                   |Ցնդող հիմքերի ընդհանուր ազոտ (ՑՀԸԱ)              |

|                   |Պոլիքլորացված բիֆենիլներ                         |

|                   |հակաբիոտիկներ` լևոմիցիտին,  տետրացիկլինի խումբ,  |

|                   |բացիտրացին                                       |

|                   |ռադիոնուկլիդներ` ցեզիում-137, ստրոնցիում-90      |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  ստաֆիլակոկ, սալմոնելաներ, լիստերիա       |

|                   |մոնոցիտոգենուս                                   |

|                   |Հորմոններ                                        |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա, եփման փորձ                    |

|                   |օտար խառնուրդների որոշում                        |

|                   |ջրի զանգվածային մաս                              |

|                   |յուղի զանգվածային մասի որոշում                   |

|                   |ուրոտրոպին                                       |

|                   |բենզոյաթթվային նատրիում                          |

|                   |սորբինաթթու                                      |

|                   |յուղի նստվածքի որոշում                           |

|                   |բաղադրիչների զանգվածային մասի որոշում            |

|                   |ընդհանուր թթվություն                             |

|                   |չոր նյութերի զանգվածային մաս                     |

|                   |թռչող հիմքերի ազոտի որոշում                      |

|                   |ամոնիակի որոշում                                 |

|                   |ծծմբաջրածնի որոշում                              |

|                   |բենզոյաթթվային նատրիումի որոշում                 |

|                   |բուֆերության որոշում                             |

|                   |արգանակի թափանցիկության որոշում                  |

|                   |ավազի զանգվածային մասի որոշում                   |

|                   |ագարի զանգվածային մասի որոշում                   |

|                   |բորաթթվի և  բուրայի որոշում                      |

|                   |ալյումինի որոշում                                |

|                   |պղնձի որոշում                                    |

|                   |ֆոսֆորի որոշում                                  |

|                   |թառափազգիների ձկնկիթի նույնականացում             |

|___________________|_________________________________________________|

|5. Շաքար և         |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|հրուշակեղենային    |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ   |

|արտադրանք շաքարից  |միկոտոքսիններ` աֆլատոքսին Բ1, դեզօքսինիվալենոլ   |

|                   |պեստիցիդներ` ՀՔՑՀ  (a-,b-,y- իզոմերներ), ԴԴՏ և   |

|                   |նրա մետաբոլիտներ                                 |

|                   |ռադիոնուկլիդներ`  ցեզիում-137, ստրոնցիում-90     |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  ստաֆիլակոկ, սալմոնելաներ, պրոտեուս խմբի  |

|                   |մանրէներ, բորբոսասնկեր, խմորասնկեր               |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|                   |գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմներ             |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա, լուծույթի մաքրության որոշում  |

|                   |խոնավության որոշում                              |

|                   |չոր նյութի որոշում                               |

|                   |խտության որոշում                                 |

|                   |ընդհանուր թթվայնության որոշում                   |

|                   |սախարոզայի որոշում                               |

|                   |րեդուկցիայի ենթարկվող նյութերի որոշում           |

|                   |մոխրի որոշում                                    |

|                   |մետաղական խառնուրդների որոշում                   |

|                   |պնդության որոշում                                |

|                   |մանր մասնիկների որոշում                          |

|                   |ազատ հանքային թթուների որոշում                   |

|                   |ճարպի որոշում                                    |

|                   |սպիրտի որոշում                                   |

|                   |թթվայնության որոշում                             |

|                   |հիմնայնության որոշում                            |

|                   |մանրեցման աստիճանի և  ծակոտկենության որոշում     |

|                   |ընդհանուր ծծմբային թթվի որոշում                  |

|                   |10%-անոց աղաթթվում չլուծվող մոխրի քանակի որոշում |

|                   |բենզոյաթթվի զանգվածային մասի որոշում             |

|                   |գլազուրի որոշում                                 |

|                   |պրոտեինի որոշում                                 |

|                   |ծծմբական անհիդրիդի որոշում                       |

|                   |խոնավացման գործակցի որոշում                      |

|                   |չոր յուղազրկված կաթի որոշում                     |

|                   |քսիլիտի որոշում                                  |

|                   |սորբիտի որոշում                                  |

|                   |ջրածնային ցուցանիշի որոշում (pH)                 |

|                   |բեկման ցուցանիշի որոշում                         |

|                   |մեխանիկական խառնուրդների որոշում                 |

|                   |յոդային թվի որոշում                              |

|                   |կալցիումի աղերի որոշում                          |

|___________________|_________________________________________________|

|6. Մեղր            |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|                   |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում          |

|                   |օքսիմեթիլֆուրֆուրոլ                              |

|                   |պեստիցիդներ` ՀՔՑՀ  (a-,b-,y- իզոմերներ), ԴԴՏ և   |

|                   |նրա մետաբոլիտներ                                 |

|                   |ռադիոնուկլիդներ` ցեզիում-137, ստրոնցիում-90      |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  սալմոնելաներ, բորբոսասնկեր, խմորասնկեր   |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա, համ, ծաղկափոշու հատիկների     |

|                   |առկայություն                                     |

|                   |խոնավության որոշում                              |

|                   |ինվերտ շաքարների որոշում                         |

|                   |սախարոզայի որոշում                               |

|                   |դիաստազային թվի որոշում                          |

|                   |մեխանիկական խառնուրդների որոշում                 |

|                   |ընդհանուր թթվության որոշում                      |

|                   |ակտիվ թթվության որոշում                          |

|                   |թթվեցման որոշում                                 |

|                   |մոխրի որոշում                                    |

|                   |կեղծիքների որոշում                               |

|___________________|_________________________________________________|

|7. Պտուղ -         |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|բանջարեղենային     |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ,  |

|մթերք              |անագ, քրոմ                                       |

|                   |նիտրատներ                                        |

|                   |պեստիցիդներ` ՀՔՑՀ  (a-,b-,y- իզոմերներ), ԴԴՏ և   |

|                   |նրա մետաբոլիտներ                                 |

|                   |ռադիոնուկլիդներ`  ցեզիում-137, ստրոնցիում-90     |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  սալմոնելաներ, բորբոսասնկեր, խմորասնկեր,  |

|                   |սուլֆիդ վերականգնող կլոստրիդիաներ                |

|                   |միկոտոքսիններ` պատուլին                          |

|                   |գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմներ             |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա                                |

|                   |թթվայնության որոշում,                            |

|                   |տիտրվող թթվայնության որոշում                     |

|                   |օսլայի որոշում                                   |

|                   |սպիտակուցի որոշում                               |

|                   |մոխրի որոշում                                    |

|                   |սոսնձանյութի որոշում                             |

|                   |խոնավության որոշում                              |

|                   |վնասատուներով ախտոտվածության որոշում             |

|                   |երկաթյա խառնուրդների որոշում                     |

|                   |խտության որոշում                                 |

|                   |հարաբերական խտության որոշում                     |

|                   |սպիտակության որոշում                             |

|                   |յուղի որոշում                                    |

|                   |վիտամինների որոշում` B1, B2, PP                  |

|                   |մոխրի ընդհանուր հիմնայնության որոշում            |

|                   |չոր նյութերի որոշում                             |

|                   |թռչող թթուների որոշում                           |

|                   |ծծմբի եռօքսիդի որոշում                           |

|                   |էթիլ սպիրտի որոշում                              |

|                   |սորբինաթթվի որոշում                              |

|                   |բուսական ծագման խառնուրդների որոշում             |

|                   |բենզոյաթթվի որոշում                              |

|                   |պեկտինային նյութերի որոշում                      |

|                   |լուծվող չոր նյութերի որոշում                     |

|                   |չլուծվող չոր նյութերի որոշում                    |

|                   |քսիլիտի որոշում                                  |

|                   |սորբիտի որոշում                                  |

|                   |կարոտինի որոշում                                 |

|                   |կարոտինոիդների որոշում                           |

|                   |տոմատի մածուկի գույնի հսկողություն               |

|                   |նստվածքի որոշում                                 |

|                   |ազոտի որոշում                                    |

|                   |քլորիդների որոշում                               |

|                   |լիմոնաթթվի որոշում                               |

|                   |իզոլիմոնային թթվի որոշում                        |

|                   |խնձորաթթվի որոշում                               |

|                   |գլյուկոզայի և  ֆրուկտոզայի որոշում               |

|                   |հյութերի փափուկ զանգվածային մասի որոշում         |

|                   |ֆորմոլային թվի որոշում                           |

|                   |ջրում լուծվող էքստրակտիվ նյութերի որոշում        |

|                   |կոֆեինի զանգվածային մասի որոշում                 |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|___________________|_________________________________________________|

|8. Յուղային հումք  |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|և  ճարպային մթերք  |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ,  |

|                   |բենզապիրեն, պոլիքլորացված բիֆենոլներ, երկաթ,     |

|                   |պղինձ                                            |

|                   |դիօքսիններ                                       |

|                   |պեստիցիդներ` ՀՔՑՀ (a-,b-,y- իզոմերներ), ԴԴՏ և    |

|                   |նրա մետաբոլիտներ                                 |

|                   |հակաբիոտիկներ` լևոմիցիտին,  տետրացիկլինի խումբ,  |

|                   |ստրեպտոմիցին, պենիցիլին                          |

|                   |միկոտոքսիններ` աֆլատոքսին Բ1, աֆլատոքսին Մ1      |

|                   |օքսիդացման փչացման ցուցանիշ` պերօքսիդային թիվ,   |

|                   |թթվայնության թիվ                                 |

|                   |նիտրոզամիններ                                    |

|                   |ռադիոնուկլիդներ` ցեզիում-137, ստրոնցիում-90      |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  սալմոնելաներ, բորբոսասնկեր, խմորասնկեր,  |

|                   |սուլֆիդ վերականգնող կլոստրիդիաներ                |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|                   |գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմներ             |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա, թափանցիկություն               |

|                   |թթվային թիվ                                      |

|                   |յոդային թիվ                                      |

|                   |օճառացման թիվ                                    |

|                   |չօճառացվող նյութերի զանգվածային մաս              |

|                   |հակաօքսիդանտների որոշում                         |

|                   |խոնավության որոշում                              |

|                   |թռչող ճարպաթթուների որոշում                      |

|                   |պերօքսիդային թվի որոշում                         |

|                   |եռգլիցերիդների որոշում                           |

|                   |օքսիդացմանը կայունության որոշում                 |

|                   |մոխրի որոշում                                    |

|                   |նստվածքի և  ոչ յուղային խառնուրդների որոշում     |

|                   |բեկման գործակցի որոշում                          |

|                   |հանքային թթուների որոշում                        |

|                   |կտավատի ձեթի որոշում                             |

|                   |բամբակի ձեթի որոշում                             |

|                   |քնջութի ձեթի որոշում                             |

|                   |ֆոսֆոր պարունակող նյութերի որոշում               |

|                   |բուսական յուղի առկայության որոշում               |

|___________________|_________________________________________________|

|9. Խմելու ջուր     |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|շշալցված (գազացված |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ,  |

|և  ոչ գազացված)    |երկաթ, պղինձ, սելեն, ստրոնցիում, ֆտորիդ, նիկել,  |

|                   |ծարիր, ցիանիդներ, պղինձ, բարիում, քրոմ,          |

|                   |նիտրատներ, նիտրիտներ, ֆենոլներ, ամոնիում,        |

|                   |մոլիբդեն, բերիլիում, մանգան, բորաթթվի աղեր       |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  ջերմատոլերանտ կոլիձևեր,  ֆեկալ           |

|                   |ստրեպտոկոկեր, պսևդոմոնաս  աէրուգինոզա            |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, համ                                         |

|                   |ամոնիումի որոշում                                |

|                   |երկաթի որոշում                                   |

|                   |պերմանգանատային օքսիդացման որոշում               |

|                   |արծաթի որոշում                                   |

|                   |բրոմիդ իոնների որոշում                           |

|                   |իոդիտ իոնների որոշում                            |

|                   |քլորիդ իոնների որոշում                           |

|                   |ֆտորիդ իոնների որոշում                           |

|                   |հիդրոկարբոնատ իոնների որոշում                    |

|                   |սուլֆատ իոնների որոշում                          |

|                   |կալցիումի և  մագնիումի իոնների որոշում           |

|                   |նատրիումի իոնների որոշում                        |

|                   |կալիումի իոնների որոշում                         |

|                   |նիտրիտ իոնների որոշում                           |

|                   |նիտրատ իոնների որոշում                           |

|___________________|_________________________________________________|

|10. Ոչ ալկոհոլային |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|ըմպելիքներ         |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ   |

|                   |միկոտոքսիններ` պատուլին                          |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` ՄԱՖԱՄ, ԱՑԽՄ (կոլի     |

|                   |ձևեր),  սալմոնելաներ, բորբոսասնկեր, խմորասնկեր   |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ, կոնսիստենցիա                                |

|                   |ընդհանուր հանքայնացման որոշում                   |

|                   |նատրիումի բենզոլատի որոշում                      |

|                   |ասպարտամի որոշում                                |

|                   |սախարինի որոշում                                 |

|                   |կոֆեինի որոշում                                  |

|                   |թթվայնության որոշում,                            |

|                   |տիտրվող թթվայնության որոշում                     |

|                   |օսլայի որոշում                                   |

|                   |սպիտակուցի որոշում                               |

|                   |մոխրի որոշում                                    |

|                   |սոսնձանյութի որոշում                             |

|                   |խոնավության որոշում                              |

|                   |վնասատուներով ախտոտվածության որոշում             |

|                   |երկաթյա խառնուրդների որոշում                     |

|                   |խտության որոշում                                 |

|                   |հարաբերական խտության որոշում                     |

|                   |սպիտակության որոշում                             |

|                   |յուղի որոշում                                    |

|                   |վիտամինների որոշում` B1, B2, PP                  |

|                   |մոխրի ընդհանուր հիմնայնության որոշում            |

|                   |չոր նյութերի որոշում                             |

|                   |թռչող թթուների որոշում                           |

|                   |ծծմբի եռօքսիդի որոշում                           |

|                   |էթիլ սպիրտի որոշում                              |

|                   |սորբինաթթվի որոշում                              |

|                   |բուսական ծագման խառնուրդների որոշում             |

|                   |բենզոյաթթվի որոշում                              |

|                   |պեկտինային նյութերի որոշում                      |

|                   |լուծվող չոր նյութերի որոշում                     |

|                   |չլուծվող չոր նյութերի որոշում                    |

|                   |քսիլիտի որոշում                                  |

|                   |սորբիտի որոշում                                  |

|                   |կարոտինի որոշում                                 |

|                   |կարոտինոիդների որոշում                           |

|                   |տոմատի մածուկի գույնի հսկողություն               |

|                   |նստվածքի որոշում                                 |

|                   |ազոտի որոշում                                    |

|                   |քլորիդների որոշում                               |

|                   |լիմոնաթթվի որոշում                               |

|                   |իզոլիմոնային թթվի որոշում                        |

|                   |խնձորաթթվի որոշում                               |

|                   |գլյուկոզայի և  ֆրուկտոզայի որոշում               |

|                   |հյութերի փափուկ զանգվածային մասի որոշում         |

|                   |ֆորմոլային թվի որոշում                           |

|                   |ջրում լուծվող էքստրակտիվ նյութերի որոշում        |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|___________________|_________________________________________________|

|11. Ալկոհոլային    |Անվտանգության ցուցանիշներ                        |

|խմիչքներ           |թունավոր տարրեր` կապար, արսեն, կադմիում, սնդիկ   |

|                   |մեթիլ սպիրտ                                      |

|                   |խինին                                            |

|                   |նիտրոզամիններ                                    |

|                   |ռադիոնուկլիդներ` ցեզիում-137, ստրոնցիում-90      |

|                   |մանրէաբանական ցուցանիշներ` (գարեջրի համար) ՄԱՖԱՄ,|

|                   |ԱՑԽՄ (կոլի ձևեր),  սալմոնելաներ, բորբոսասնկեր,   |

|                   |խմորասնկեր                                       |

|                   |սննդային հավելումներ                             |

|                   |Ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ                       |

|                   |զգայաբանական ցուցանիշներ` արտաքին տեսք, գույն,   |

|                   |հոտ,                                             |

|                   |խտության որոշում                                 |

|                   |բարձր սպիրտների որոշում                          |

|                   |ցնդող թթուների որոշում                           |

|                   |պղնձի որոշում                                    |

|                   |ծծմբի երկօքսիդի որոշում                          |

|                   |տիտրվող թթուների որոշում                         |

|                   |էթիլ սպիրտի որոշում                              |

|                   |թռչող թթուների որոշում                           |

|                   |ազատ և  ընդհանուր ծծմբի երկօքսիդի որոշում        |

|                   |ածխածնի երկօքսիդի որոշում                        |

|                   |ալդեհիդների որոշում                              |

|                   |շաքարների որոշում                                |

|                   |թթվայնության որոշում                             |

|                   |երկաթի որոշում                                   |

|                   |ֆուրֆուրոլի որոշում                              |

|                   |սինթետիկ ներկանյութերի որոշում                   |

|                   |օրգանական թթուների որոշում                       |

|___________________|_________________________________________________|

|12. Սննդամթերքի հետ|Վնասակար քիմիական նյութեր` ֆորմալդեհիդ, ստիրոլ,  |

|շփվող նյութեր      |վինիլքլորիդ, ֆենոլ, մեթիլմետակրիլատ,             |

|                   |հեքսամեթիլէնդիամին, E-կապրոլակտամ, ացետալդեհիդ   |

._____________________________________________________________________.

 

-------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
05.04.2012
N 412-Ն
Որոշում