Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒ ...

 

 

110.0382.051200

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ԳԻՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՀՐԱՄԱՆ

 

16 նոյեմբերի 2000 թվականի N 382-Մ

 

i

ՀՀ ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՀԵՌԱԿԱ ՁԵՎՈՎ ՈՒՍՈՒՑՈՒՄ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Ղեկավարվելով «Կրթության մասին» ՀՀ օրենքի 12 հոդվածի 1-ին և 37 հոդվածի 9-րդ կետերով, հիմք ընդունելով ՀՀ կառավարության 18.05.2000թ. «Հեռակա ձևով մասնագիտական միջին և բարձրագույն կրթության, ինչպես նաև դիպլոմավորված մասնագետի կրթական ծրագրով ուսուցանվող մասնագիտությունների ցանկերը հաստատելու մասին» թիվ 242 որոշումը.

 

ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ.

 

1. Հաստատել Հայաստանի Հանրապետության միջին մասնագիտական պետական ուսումնական հաստատությունների հեռակա ձևով ուսուցման 2000 թվականի ընդունելության տեղերն ըստ մասնագիտությունների (հավելված 1):

2. Հաստատել Հայաստանի Հանրապետության միջին մասնագիտական պետական ուսումնական հաստատությունների հեռակա ձևով ուսուցման 2000 թվականի ընդունելության կանոնները (հավելված 2):

3. Մասնագիտական կրթության վարչությանը` միջոցներ ձեռնարկել միջին մասնագիտական ուսումնական հաստատություններին հեռակա ուսուցման ուսումնամեթոդական օգնություն կազմակերպելու ուղղությամբ:

4. Սույն հրամանի կատարման վերահսկողությունը հանձնարարել նախարարի տեղակալ Ա. Ավետիսյանին:

 

ՀԱՎԵԼՎԱԾ 1

Հայաստանի Հանրապետության

կրթության և գիտության

նախարարության 2000 թվականի

նոյեմբերի 16-ի թիվ 382-Մ

հրամանի

 

ՀՀ ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԵՌԱԿԱ ՁԵՎՈՎ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ 2000 ԹՎԱԿԱՆԻ ԸՆԴՈՒՆԵԼՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԵՐՆ ԸՍՏ ՄԱՍՆԱԳԻՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ

 

._________________________________________________________________________.

|Հաստատությունը     |    Մասնագիտությունը   |           Տեղ               |

|                   |                       |_____________________________|

|                   |                       | Հիմնա-  | Միջնա-   | Ընդա-  |

|                   |                       | կան     | կարգ     | մենը   |

|                   |                       | ընդհա-  | (լրիվ)   |        |

|                   |                       | նուր    | ընդհա-   |        |

|                   |                       | կրթու-  | նուր     |        |

|                   |                       | թյան    | կրթու-   |        |

|                   |                       | հիմքով  | թյան     |        |

|                   |                       |         | հիմքով   |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Երևանի  հիդրո-     |    Ընդամենը           |   20    |   30     |  50    |

|մելիորատիվ հենա-   |                       |         |          |        |

|կետային պետական    |                       |         |          |        |

|քոլեջ              |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրան-   |         |          |        |

|                   |   քագիտություն        |    -    |    10    |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումնե-  |         |          |        |

|                   |   րի կազմակերպում և   |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կա-   |         |          |        |

|                   |   ռավարում տրանսպոր-  |         |          |        |

|                   |   տում                |   10    |    10    |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3202  Հողերի բարե-  |         |          |        |

|                   |   լավում և  պաշտպա-   |         |          |        |

|                   |   նություն            |   10    |    10    |   20   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Երևանի  հիդրո-     |    Ընդամենը           |   10    |    50    |   60   |

|մելիորատիվ հենա-   |                       |         |          |        |

|կետային պետական    |                       |         |          |        |

|քոլեջի Իջևանի      |                       |         |          |        |

|մասնաճյուղ         |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրան-   |         |          |        |

|                   |   քագիտություն        |   -     |    10    |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումնե-  |         |          |        |

|                   |   րի կազմակերպում և   |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կա-   |         |          |        |

|                   |   ռավարում տրանս-     |         |          |        |

|                   |   պորտում             |   -     |    20    |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2604  Անտառային և   |         |          |        |

|                   |   անտառպուրակային     |         |          |        |

|                   |   տնտեսություն        |   10    |    10    |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3202  Հողերի բարե-  |         |          |        |

|                   |   լավում և  պաշտպա-   |         |          |        |

|                   |   նություն            |   -     |    10    |   10   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Հայկական գյուղա-   |    Ընդամենը           |   -     |    55    |   56   |

|տնտեսական ակադե-   |                       |         |          |        |

|միայի պետական      |                       |         |          |        |

|քոլեջ              |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրան-   |         |          |        |

|                   |   քագիտություն        |   -     |    20    |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումնե-  |         |          |        |

|                   |   րի կազմակերպում և   |         |          |        |

|                   |   երթևկության  կառա-  |         |          |        |

|                   |   վարում տրանսպոր-    |         |          |        |

|                   |   տում                |   -     |    20    |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2704  Խմորման ար-   |         |          |        |

|                   |   տադրությունների     |         |          |        |

|                   |   տեխնոլոգիա և        |         |          |        |

|                   |   գինեգործություն     |   -     |    15    |   15   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Նոր Գեղիի գյու-    |    Ընդամենը           |   40    |    80    |   120  |

|ղատնտեսական պե-    |                       |         |          |        |

|տական քոլեջ        |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրան-   |         |          |        |

|                   |   քագիտություն        |   -     |    20    |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումների |         |          |        |

|                   |   կազմակերպում և      |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կառա- |         |          |        |

|                   |   վարում տրանսպորտում |   25    |    45    |   70   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3106  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սության մեքենայա-   |         |          |        |

|                   |   ցում                |   15    |    -     |   15   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3107  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սության էլեկտրա-    |         |          |        |

|                   |   ֆիկացում և  ավտո-   |         |          |        |

|                   |   մատացում            |   -     |   15     |   15   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Ստեփանավանի        |   Ընդամենը            |   20    |   50     |   70   |

|գյուղատնտեսա-      |                       |         |          |        |

|կան պետական        |                       |         |          |        |

|քոլեջ              |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազ-    |         |          |        |

|                   |   մակերպում և         |         |          |        |

|                   |   ապրանքագիտու-       |         |          |        |

|                   |   թյուն               |   10    |   10     |    20  |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրում-    |         |          |        |

|                   |   ների կազմակերպում   |         |          |        |

|                   |   և  երթևեկության     |         |          |        |

|                   |   կառավարում          |         |          |        |

|                   |   տրանսպորտում        |   10    |   10     |    20  |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2710  Կաթի և  կաթ-  |         |          |        |

|                   |   նամթերքների տեխնո-  |         |          |        |

|                   |   լոգիա               |   -     |   10     |    10  |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3103  Անասնաբու-    |         |          |        |

|                   |   ծություն            |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3112  Գյուղացիական  |         |          |        |

|                   |   (ֆերմերային)        |         |          |        |

|                   |   տնտեսության կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում             |   -     |   10     |   10   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Գավառի գյուղա-     |   Ընդամենը            |   15    |   35     |   50   |

|տնտեսական պետա-    |                       |         |          |        |

|կան քոլեջ          |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրանքա- |         |          |        |

|                   |   գիտություն          |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումների |         |          |        |

|                   |   կազմակերպում և      |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կա-   |         |          |        |

|                   |   ռավարում տրանսպոր-  |         |          |        |

|                   |   տում                |   15    |   15     |   30   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2710  Կաթի և  կաթ-  |         |          |        |

|                   |   նամթերքների տեխ-    |         |          |        |

|                   |   նոլոգիա             |   -     |   10     |   10   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Գորիսի գյուղա-     |   Ընդամենը            |   20    |   40     |   60   |

|տնտեսական պետական  |                       |         |          |        |

|քոլեջ              |                       |         |          |        |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրան-   |         |          |        |

|                   |   քագիտություն        |   -     |   20     |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումնե-  |         |          |        |

|                   |   րի կազմակերպում և   |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կա-   |         |          |        |

|                   |   ռավարում տրանս-     |         |          |        |

|                   |   պորտում             |   -     |   20     |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3106  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սության մեքենայա-   |         |          |        |

|                   |   ցում                |   20    |    -     |   20   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Դարբնիկի գյու-     |   Ընդամենը            |   35    |   65     |   100  |

|ղատնտեսական պե-    |                       |         |          |        |

|տական քոլեջ        |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրան-   |         |          |        |

|                   |   քագիտություն        |   10    |   10     |   20   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումների |         |          |        |

|                   |   կազմակերպում և  երթե|   25    |   25     |   50   |

|                   |   վեկության կառավարում|         |          |        |

|                   |   տրանսպորտում        |         |          |        |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2604  Անտառային և   |         |          |        |

|                   |   անտառպուրակային     |         |          |        |

|                   |   տնտեսություն        |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3112  Գյուղացիական  |         |          |        |

|                   |   (ֆերմերային) տնտե-  |         |          |        |

|                   |   սության կազմակեր-   |         |          |        |

|                   |   պում                |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3125  Ձկնաբուծու-   |         |          |        |

|                   |   թյուն               |   -     |   10     |   10   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Վանաձորի գյու-     |   Ընդամենը            |   20    |   45     |   65   |

|ղատնտեսական        |                       |         |          |        |

|պետական քոլեջ      |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազ-    |         |          |        |

|                   |   մակերպում և         |         |          |        |

|                   |   ապրանքագիտու-       |         |          |        |

|                   |   թյուն               |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրում-    |         |          |        |

|                   |   ների կազմակերպում   |         |          |        |

|                   |   և  երթևեկության     |         |          |        |

|                   |   կառավարում          |         |          |        |

|                   |   տրանսպորտում        |   10    |   15     |   25   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2604  Անտառային և   |         |          |        |

|                   |   անտառպուրակային     |         |          |        |

|                   |   տնտեսություն        |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3102  Գյուղատնտեսա- |         |          |        |

|                   |   գիտություն          |         |          |        |

|                   |   (ագրոնոմիա)         |   10    |   10     |   20   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Վանաձորի           |   Ընդամենը            |   -     |   60     |   60   |

|գյուղատնտեսական    |                       |         |          |        |

|պետական քոլեջի     |                       |         |          |        |

|Սպիտակի մասնա-     |                       |         |          |        |

|ճյուղ              |                       |         |          |        |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումների |         |          |        |

|                   |   կազմակերպում և      |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կառա- |         |          |        |

|                   |   վարում տրանսպորտում |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2708  Մսի և  մսա-   |         |          |        |

|                   |   մթերքների տեխնոլո-  |         |          |        |

|                   |   գիա                 |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2710  Կաթի և  կաթ-  |         |          |        |

|                   |   նամթերքների տեխ-    |         |          |        |

|                   |   նոլոգիա             |   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3112  Գյուղացիական  |         |          |        |

|                   |   (ֆերմերային) տնտե-  |         |          |        |

|                   |   սության կազմակերպում|   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3127  Արդյունաբերա- |         |          |        |

|                   |   կան ծաղկաբուծություն|   -     |   10     |   10   |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3202  Հողերի բարելա-|         |          |        |

|                   |   վում և  պաշտպանու-  |         |          |        |

|                   |   թյուն               |   -     |   10     |   10   |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Վանաձորի գյու-     |   Ընդամենը            |   15    |   35     |   50   |

|ղատնտեսական շինա-  |                       |         |          |        |

|րարության պետական  |                       |         |          |        |

|քոլեջ              |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրանքա- |         |          |        |

|                   |   գիտություն          |   -     |   15     |  15    |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումների |         |          |        |

|                   |   կազմակերպում և      |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կառա- |         |          |        |

|                   |   վարում տրանսպորտում |   15    |   20     |  35    |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Շիրակի գյուղա-     |   Ընդամենը            |   15    |   65     |  80    |

|տնտեսական պե-      |                       |         |          |        |

|տական քոլեջ        |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազմա-  |         |          |        |

|                   |   կերպում և  ապրան-   |         |          |        |

|                   |   քագիտություն        |   -     |   20     |  20    |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումների |         |          |        |

|                   |   կազմակերպում և      |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կա-   |         |          |        |

|                   |   ռավարում տրանսպոր-  |         |          |        |

|                   |   տում                |   15    |   15     |  30    |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2708  Մսի և  մսա-   |         |          |        |

|                   |   մթերքների տեխնոլոգիա|   -     |   15     |  15    |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2710  Կաթի և  կաթ-  |         |          |        |

|                   |   նամթերքների տեխնո-  |         |          |        |

|                   |   լոգիա               |   -     |   15     |  15    |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|Արմավիրի գյու-     |   Ընդամենը            |   -     |   75     |  75    |

|ղատնտեսական        |                       |         |          |        |

|քոլեջ              |                       |         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|                   |   0636  Գյուղատնտե-   |         |          |        |

|                   |   սական արտադրանքի    |         |          |        |

|                   |   մթերումների կազ-    |         |          |        |

|                   |   մակերպում և  ապ-    |         |          |        |

|                   |   րանքագիտություն     |   -     |   20     |  20    |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2401  Փոխադրումների |         |          |        |

|                   |   կազմակերպում և      |         |          |        |

|                   |   երթևեկության  կառա- |         |          |        |

|                   |   վարում տրանսպորտում |   -     |   25     |  25    |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   2704  Խմորման արտադ-|         |          |        |

|                   |   րությունների տեխ-   |         |          |        |

|                   |   նոլոգիա և  գինեգոր- |         |          |        |

|                   |   ծություն            |   -     |   15     |  15    |

|                   |_______________________|_________|__________|________|

|                   |   3112  Գյուղացիական  |   -     |   15     |  15    |

|                   |   (ֆերմերային) տնտե-  |         |          |        |

|                   |   սության կազմակերպում|         |          |        |

|___________________|_______________________|_________|__________|________|

|ԸՆԴԱՄԵՆԸ           |                       |   210   |  685     | 895    |

._________________________________________________________________________.

 

ՀԱՎԵԼՎԱԾ 2

Հայաստանի Հանրապետության

կրթության և գիտության

նախարարության 2000 թվականի

նոյեմբերի 16-ի թիվ 382-Մ

հրամանի

 

ԿԱՆՈՆՆԵՐ

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՄԻՋԻՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԵՌԱԿԱ ՁԵՎՈՎ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ 2000 ԹՎԱԿԱՆԻ ԸՆԴՈՒՆԵԼՈՒԹՅԱՆ

 

1. Սույն կանոնները հաստատված են Հայաստանի Հանրապետության կրթության և գիտության նախարարության (այսուհետ` նախարարություն) կողմից, «Կրթության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 37 հոդվածի 9-րդ կետի համաձայն, նախարարության կանոնադրության 5-րդ կետի «լ» ենթակետին համապատասխան:

2. Հայաստանի Հանրապետության միջին մասնագիտական պետական ուսումնական հաստատությունները` քոլեջները և ուսումնարանները (այսուհետ` ՄՄՈՒՀ) հեռակա ձևով ուսուցման ընդունելություն են կատարում վճարովի հիմունքով` սույն կանոններով սահմանված մրցույթի պայմանների համաձայն:

3. ՄՄՈՒՀ կարող են դիմել հիմնական ընդհանուր, միջնակարգ (լրիվ) ընդհանուր, մասնագիտական տեխնիկական (պրոֆտեխնիկական), միջին մասնագիտական և բարձրագույն կրթություն ունեցող անձինք:

4. Ընդունելությունը կատարվում է առանց քննությունների` նախարարության կողմից ըստ մասնագիտությունների միջնակարգ (լրիվ) ընդհանուր կրթության ատեստատի (հիմնական ընդհանուր կրթության վկայականի, մասնագիտական տեխնիկական կրթության դիպլոմի ներդիրի) որպես մրցութային սահմանված գնահատականների հիման վրա:

5. Օտարերկրյա պետությունների քաղաքացիների ընդունելությունը ՄՄՈՒՀ-ներ կարգավորվում է ՀՀ կրթության և գիտության նախարարի 1997 թվականի մարտի 17-ի թիվ 40-Մ հրամանով հաստատված «Հայաստանի Հանրապետությունում օտարերկրյա քաղաքացիների ուսուցման մասին կարգով»:

6. Դիմորդի փաստաթղթերն ընդունվում են տվյալ ուսումնական հաստատությունում` 2000 թվականի նոյեմբերի 20-ից մինչև դեկտեմբերի 8-ը:

7. Դիմորդը ՄՄՈՒՀ-ի ընդունող հանձնաժողովին անձամբ ներկայացնում է`

ա) դիմում,

բ) կրթության մասին փաստաթղթի բնագիրը կամ պատճենը,

գ) չորս լուսանկար (3 x 4 չափսի),

դ) անձը հաստատող փաստաթուղթ (անձնագիր, կամ ծննդյան վկայական` մինչև 16 տարեկան դիմորդի համար, կամ զինվորական գրքույկ, կամ ՀՀ ՆԳ բաժինների կողմից տրված 9-րդ ձև, փախստականի վկայական),

ե) փաստաթուղթ զինվորական ծառայությանն առնչության մասին (զորակոչային տարիք ունեցող դիմորդից ընդունվում են զինհաշվառման փաստաթղթերում տարկետման իրավունք տվող համապատասխան նշումի կամ չզորակոչվելու պատճառը հաստատող այլ նշումների առկայության դեպքում, իսկ նախկինում առողջության պատճառով տարկետում ունեցողներից` ռազմաբժշկական կենտրոնական հանձնաժողովի նշումների առկայության դեպքում):

Դիմորդը ներկայացնում է նաև`

ա) ընդունելության արտոնության իրավունքը հաստատող փաստաթուղթ,

բ) քաղվածք աշխատանքային գրքույկից:

8. Դիմորդը` ընդունելության կազմակերպման և անցկացման համար, տվյալ ուսումնական հաստատությունում նախապես վճարում է 1000 (հազար) դրամ:

Անկախ ընդունելության արդյունքից` վճարված գումարը դիմորդին հետ չի վերադարձվում:

Հաստատության ընդունող հանձնաժողովն առանձին անձանց կարող է ազատել վերոնշյալ վճարից:

9. Ընդունելության մրցույթն անց է կացվում ըստ մասնագիտությունների` տվյալ ուսումնական հաստատությունում:

10. Առաջին հերթին ընդունվում է միջնակարգ (լրիվ) ընդհանուր կրթության ատեստատի (հիմնական ընդհանուր կրթության վկայականի, մասնագիտական տեխնիկական կրթության դիպլոմի ներդիրի) որպես մրցութային սահմանված առարկաների գնահատականների առավելագույն գումար ունեցող դիմորդը:

Նշված գումարների հավասարության դեպքում նախապատվությունը տրվում է`

ա) ըստ սահմանված հաջորդականության` մրցութային առարկաներից առավել բարձր գնահատականներ ունեցող դիմորդներին, ապա` մյուս առարկաների գնահատականների առավել բարձր միջին թվաբանական ունեցող դիմորդին.

բ) համապատասխան կազմակերպություններում մասնագիտական աշխատանքի առավել տևական ստաժ ունեցող դիմորդին:

Դիմորդի ցանկությամբ, մրցութային առարկաների գնահատականներ կարող են համարվել տվյալ կամ այլ պետական ՄՄՈՒՀ-ում կամ ԲՈՒՀ-ում համապատասխան առարկաներից տվյալ տարում առկա (ստացիոնար) ուսուցման ձևով ընդունելության համար հանձնած ընդունելության քննությունների միավորները:

11. Դիմորդների ընդունելության արտոնությունները հաշվի են առնվում համաձայն ՀՀ կառավարության 27.08.1999թ. «Հայաստանի Հանրապետության միջին մասնագիտական պետական ուսումնական հաստատություններում դիմորդների ընդունելության արտոնությունները սահմանելու մասին» թիվ 545 որոշման պահանջների:

12. Մրցույթով անցածները հրամարագրվում են և մրցույթի արդյունքները հրապարակվում են 2000թ. դեկտեմբերի 11-ին:

13. Սույն կանոնների իրականացումը վերահսկում է նախարարությունը:

 

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                   «05»         12          2000 Թ.

                    ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 11000145

 

 

pin
Կրթության, գիտ, մշակ, սպորտ նախ.
16.11.2000
N 382-Մ
Հրաման