Սեղմել Esc փակելու համար:
ՏԱՐԱՀԱՆՎԱԾ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԱԲԱՇԽՄԱՆ ՏԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՏԱՐԱՀԱՆՎԱԾ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԱԲԱՇԽՄԱՆ ՏԵՂԱՄԱՍԵՐՈՒՄ ԿԵ ...

 

 

040.0824.080710

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

24 հունիսի 2010 թվականի N 824-Ն

 

i

ՏԱՐԱՀԱՆՎԱԾ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԱԲԱՇԽՄԱՆ ՏԵՂԱՄԱՍԵՐՈՒՄ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

«Քաղաքացիական պաշտպանության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 8-րդ հոդվածի և «Արտակարգ իրավիճակներում բնակչության պաշտպանության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 5-րդ հոդվածի կատարումը, ինչպես նաև արտակարգ իրավիճակներից տուժած բնակչության կենսագործունեությունն ապահովելու նպատակով Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հաստատել տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տեղամասերում կենսաապահովման կարգը` համաձայն հավելվածի:

2. Հայաստանի Հանրապետության պետական կառավարման մարմինների ղեկավարներին` ապահովել տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տեղամասերում կենսաապահովման պլանավորումը և իրականացումը:

3. Առաջարկել Հայաստանի Հանրապետության տեղական ինքնակառավարման մարմինների և կազմակերպությունների (անկախ կազմակերպաիրավական ձևից) ղեկավարներին ապահովել տարահանված բնակչությանը տեղաբաշխման տեղամասերում կենսապահովման պլանավորումը և իրականացումը:

4. Հայաստանի Հանրապետության արտակարգ իրավիճակների նախարարին` համակարգել պետական տարածքային կառավարման մարմինների կողմից տարահանված բնակչությանը տեղաբաշխման տեղամասերում կենսաապահովման պլանավորման գործընթացները:

5. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2010 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒԼԻՍԻ 8-ԻՆ

 

Հավելված

ՀՀ կառավարության

2010 թվականի հունիսի 24-ի

N 824-Ն որոշման

 

ԿԱՐԳ

ՏԱՐԱՀԱՆՎԱԾ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԱԲԱՇԽՄԱՆ ՏԵՂԱՄԱՍԵՐՈՒՄ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ

 

I. ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ԴՐՈՒՅԹՆԵՐ

 

1. Սույն կարգով կարգավորվում է Հայաստանի Հանրապետության տարածքում արտակարգ իրավիճակների հետևանքով տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տեղամասերում կենսաապահովման գործընթացը:

2. Սույն կարգը տարածվում է Հայաստանի Հանրապետության պետական կառավարման, տեղական ինքնակառավարման մարմինների և կազմակերպությունների (անկախ կազմակերպաիրավական ձևից) վրա, որոնք կազմակերպում և իրականացնում են տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տեղամասերում կենսաապահովումը:

3. Հայաստանի Հանրապետության տարածքում տարերային ու տեխնածին բնույթի արտակարգ իրավիճակների հետևանքով տարահանված և տեղաբաշխված բնակչության կենսաապահովման առաջնահերթ կարիքները, առաջին հերթին, բավարարվում են Հայաստանի Հանրապետության կառավարության, տեղական ինքնակառավարման մարմինների, ինչպես նաև մարդասիրական օգնության ձևով այլ պետությունների կառավարությունների, միջազգային մարդասիրական կազմակերպությունների կողմից տրամադրված միջոցների հաշվին:

4. Սույն կարգում կիրառված հիմնական հասկացություններն են`

1) արտակարգ իրավիճակում տուժած` նշված իրավիճակների հետևանքով վիրավորված (մարմնական վնասվածքներ ստացած), թունավորված, վարակված (ախտահարված) կամ նյութական ու բարոյական կորուստներ կրած, ինչպես նաև տարահանված անձ (անձինք).

2) բնակչության կենսաապահովում` բնակչության կենսագործունեության համար նրա ֆիզիոլոգիական, նյութական և հոգևոր պահանջմունքների բավարարման նպատակով անհրաժեշտ նվազագույն պայմանների ստեղծում և պահպանում.

3) բնակչության կենսաապահովման համակարգ` արտակարգ իրավիճակում մարդու կյանքի և առողջության պաշտպանության և պահպանության համար անհրաժեշտ նվազագույն պայմանների ստեղծման նպատակով կառավարման մարմիններից, ծառայություններից, կազմավորումներից և բնակչության կենսաապահովման միջոցներից կազմված համակարգ.

4) բնակչության կենսաապահովման տարածքային համակարգ` Հայաստանի Հանրապետության մեկ վարչատարածքային բաժանման սահմանում խնդիրները լուծող կենսաապահովման համակարգ.

5) բնակչության կենսաապահովման ենթահամակարգ` արտակարգ իրավիճակում բնակչության կենսաապահովման համակարգի մաս որոշակի կենսաապահովման տարատեսակ իրականացնող (օրինակ` ջրամատակարարման, կոմունալ-կենցաղային, մթերային մատակարարման ենթահամակարգեր և այլն) ենթահամակարգ.

6) արտակարգ իրավիճակում բնակչության կենսաապահովման ժամանակաշրջան` սահմանափակված արտակարգ իրավիճակի առաջացման սկզբից մինչև վերջ բնակչության կենսաապահովման կենսականորեն անհրաժեշտ կարևոր ռեսուրսների դեֆիցիտի վերացման, առօրյա պայմանների չափանիշներով բնակչության կայուն մատակարարման անցման ժամանակահատված.

7) արտակարգ իրավիճակում տուժած բնակչության կենսաապահովման առաջնահերթ պահանջներ` բնակչության կենսաապահովման ժամանակաշրջանում կյանքի և առողջության պահպանման համար անհրաժեշտ, կենսական կարևոր նյութական միջոցներ և ծառայություններ.

8) բնակչության կենսաապահովման չափաքանակներ` տուժած բնակչության հիմնական պահանջմունքների ապահովման համար ծառայությունների և նյութական միջոցների ծավալներ (քանակներ).

9) խմելու-տնտեսական ջրով ապահովում` բնակչությանը և բնակչության կենսաապահովման համակարգի ուժերին ջրով ապահովման համար ջրի արդյունահանում, մաքրում և վարակազերծում, պահպանում, պաշարների լրացում, տեղափոխում ու բաշխում.

10) սննդամթերքով ապահովում` տուժած բնակչությանը և բնակչության կենսաապահովման համակարգի ուժերին սննդամթերքով ապահովման համար դրանց արտադրություն, պահպանում, տեղափոխում ու բաշխում.

11) առաջին անհրաժեշտության առարկաներով ապահովում` տուժած բնակչությանը և բնակչության կենսաապահովման համակարգի ուժերին ամենօրյա արդյունաբերական ապրանքներով (օրինակ` հագուստ, կոշիկ, անկողնային պարագաներ, տնտեսական ապրանքներ և ճաշասենյակային սպասք և այլն) ապահովման համար դրանց արտադրություն, պահպանում, տեղափոխում ու բաշխում.

12) կացարանով ապահովում` տուժած բնակչությանը և բնակչության կենսաապահովման ուժերին կացարաններով ապահովման համար աղետի գոտում պահպանված բնակելի տարածքների օգտագործում, ինչպես նաև տարահանման տարածքներում ժամանակավոր կացարանների փոխադրում, ծավալում և կառուցում.

13) կոմունալ-կենցաղային ծառայություններով ապահովում` տուժած բնակչությանը և բնակչության կենսաապահովման ուժերին ջեռուցման (տաքության), լուսավորության, տարածքների սանիտարական մաքրման, բաղնիքալվածքարանային, հուղարկավորության և այլ անհրաժեշտ ծառայությունների ապահովում.

14) բժշկական օգնության և սպասարկման ու սանիտարահամաճարակային անվտանգության ապահովում` տուժած բնակչությանը և բնակչության կենսաապահովման ուժերին առաջին բուժօգնության (որակավորված և մասնագիտացված) հետագա տարահանմամբ (ըստ ցուցումների) բուժական կազմակերպություններ ստացիոնար բուժման համար, ինչպես նաև սանիտարահիգիենիկ և հակահամաճարակային միջոցառումների իրականացում.

15) տրանսպորտային ապահովում` վտանգավոր (աղետի) գոտուց տուժած բնակչության տարահանման (տեղափոխման), ինչպես նաև կենսաապահովման բոլոր տեսակների նյութական ռեսուրսների մատակարարման խնդիրների լուծման համար միջոցառումների իրականացում.

16) արտակարգ իրավիճակների ժամանակ տեղեկատվական ապահովում` Հայաստանի Հանրապետության արտակարգ իրավիճակների նախարարության Հայաստանի փրկարար ծառայության և այլ կառավարման մարմինների կողմից տեղեկատվության հավաքագրման, պահպանման, թարմացման և յուրաժամանակ փոխանցման, ինչպես նաև բնակչությանն արտակարգ իրավիճակների ծագման հավանականության (փաստի), դրա հնարավոր հետևանքների, աղետի գոտում, երթուղիներում և տարահանման տարածքներում վարքի կանոնների մասին գործընթացները.

17) բնակչության կենսաապահովման համակարգի ուժեր` արտակարգ իրավիճակներում բնակչության կենսաապահովման խնդիրների լուծումը ժամանակավոր կամ մշտական իրականացնող միավորումներ և կազմավորումներ.

18) տարահանված և տեղաբաշխված բնակչություն` վտանգավոր տարածքից անվտանգ տարածք ժամանակավոր տեղափոխված ու տեղաբաշխված մարդիկ.

19) բնակչության կենսաապահովման տարածքային համակարգերի արտադրական հնարավորություններ` ռեսուրսների քանակը (ծառայությունների ծավալը), որոնք կարող են տրամադրվել տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տարածքներում նրանց կարիքների բավարարման համար` կենսաապահովման ժամանակահատվածի ամբողջ ընթացքում:

5. Տարահանված բնակչության կենսաապահովման գործընթացը կազմակերպվում է տարածքային սկզբունքով:

6. Տարահանված բնակչության կենսաապահովման միջոցառումները կազմակերպվում են Հայաստանի Հանրապետության պետական կառավարման (ՔՊ ծառայությունների), տարածքային և տեղական ինքնակառավարման մարմինների, կազմակերպությունների կողմից:

7. Ըստ կենսաապահովման ուղղությունների` բնակչության կենսաապահովման պլանավորումն իրականացվում է «Արտակարգ իրավիճակներում բնակչության պաշտպանության մասին», «Քաղաքացիական պաշտպանության մասին», «Պետական նյութական պահուստի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքների և այլ իրավական ակտերի պահանջներին համապատասխան:

8. Տեղաբաշխման տեղամասերում տեղաբաշխված բնակչության կենսաապահովման նյութատեխնիկական ապահովումն ու ֆինանսավորումն իրականացվում են Հայաստանի Հանրապետության պետական պահուստի, Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի և օրենքով չարգելված այլ միջոցների հաշվին:

 

II. ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՊԼԱՆԱՎՈՐՄԱՆ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ԴՐՈՒՅԹՆԵՐԸ

 

9. Բնակչության կենսաապահովման վաղօրոք պլանավորման նպատակը հնարավոր արտակարգ իրավիճակների ժամանակ բնակչության կենսաապահովման գործընթացների արդյունավետ իրականացումն է: Բնակչության կենսաապահովման համակարգի և տարածքային ենթահամակարգերի, ինչպես նաև օբյեկտների նախապատրաստման պլանավորումն իրականացվում է կառավարման բոլոր մակարդակներում` հաշվի առնելով դրանց խնդիրները և առանձնահատկությունները: Հայաստանի Հանրապետության արտակարգ իրավիճակների նախարարությունը հանրապետական մակարդակով մշակում է բնակչության կենսաապահովման գործընթացի նախապատրաստման հանրապետական պլան: Այդ պլանի հիմքը կազմում են Հայաստանի Հանրապետության նախարարությունների, գերատեսչությունների, մարզերի, համայնքների, Երևան քաղաքի և կազմակերպությունների բնակչության կենսաապահովման գործընթացների նախապատրաստման միջոցառումների պլանները:

10. Տարահանված բնակչության կենսաապահովման գործընթացների նախապատրաստման միջոցառումների պլանների մշակումը ներառում է հետևյալ փուլերը`

1) միջոցառումների պլանավորման համար ելակետային տվյալների պատրաստում.

2) միջոցառումների ընտրում և հիմնավորում.

3) բնակչության կենսաապահովման տարածքային համակարգի գործունեության պատրաստվածության համար անհրաժեշտ նյութատեխնիկական ու ֆինանսական միջոցների հաշվարկում (միջոցառումների պլանների մշակում):

11. Միջոցառումների պլանները պետք է ունենան հետևյալ հատվածները`

1) ընդհանուր հատված` ներառյալ բնակչության տարածքային կենսաապահովման համակարգի ելակետային վիճակի բնութագիրը, կենսաապահովման ռեսուրսներով տարահանված բնակչության տեղաբաշխման վայրում պահանջարկների բավարարման փաստացի մակարդակը, այդ թվում` սեփական ռեսուրսների հաշվին, կենսաապահովման ռեսուրսների պաշարների առկայությունը, կենսաապահովման համակարգերի կառավարման կազմակերպական կառուցվածքը.

2) բնակչության կենսաապահովման տարածքային համակարգերի պլանների նախապատրաստման միջոցառումների ընտրումն ու հիմնավորումը (միջոցառումների տնտեսական արդյունավետության, աշխատանքային, նյութատեխնիկական ռեսուրսներով, ընդհանուր ֆինանսական ծախսերի չափանիշներով).

3) միջոցառումների պլանի մշակման և դրա իրագործման ընթացքի կառավարման հսկողություն (հատվածում նշվում են պլանների կոնկրետ մշակողները և կատարողները, միջոցառումների իրականացման ժամկետները, դրանց պարտականությունները և իրավունքները` ելակետային տվյալների պատրաստման փուլերում, պլանների մշակման, դրանց հաստատման և իրականացման հսկողությունը):

 

III. ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ՊԼԱՆԱՎՈՐՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԵԼԱԿԵՏԱՅԻՆ ՏՎՅԱԼՆԵՐԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՈՒՄԸ

 

12. Ելակետային տվյալների նախապատրաստումը ներառում է`

1) տարահանված և տեղաբաշխված բնակչության թվի և կազմի որոշումը, կենսաապահովման համակարգերի և օբյեկտների, ինչպես նաև պահուստային ռեսուրսների որոշումը.

2) տարահանված բնակչության ժամանակավոր տեղաբաշխման վայրերում նյութական ռեսուրսների և կենսաապահովման ծառայությունների մատուցման պահանջների որոշումը.

3) կենսաապահովման համակարգերի արտադրական հնարավորությունների գնահատումը (յուրաքանչյուր տեսակի համար)` արտադրանքի թողարկման (տրամադրման) և բնակչությանը ծառայությունների մատուցման` հաշվի առնելով վառելիքաէներգետիկ, տրանսպորտային, նյութատեխնիկական և արտադրական ռեսուրսներով ապահովումը, ինչպես նաև կենսաապահովման ռեսուրսների պետական և մասնավոր սեկտորի բազաներում, պահեստներում առկայության գնահատումը և այլն.

4) բնակչության կենսաապահովման տարածքային համակարգի պատրաստականության գնահատումը (կենսաապահովման յուրաքանչյուր տեսակի և ռեսուրսների ու ծառայությունների հաշվեցուցակով):

 

IV. ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՏԱՐԱԾՔԱՅԻՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐԱԿԱՆ ՀՆԱՐԱՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ

 

13. Կենսաապահովման ռեսուրսների արտադրական ծավալների որոշման ժամանակ անհրաժեշտ է դիտարկել վերջնական արտադրանքի արտադրման տեխնոլոգիական շղթան, քանի որ այդպիսի ռեսուրսների արտադրման հնարավորությունը գնահատվում է ելնելով այդ շղթայի ամենաթույլ օղակի հնարավորություններից:

14. Հանրային սննդի կազմակերպությունների արտադրական հնարավորությունների որոշումը (ճաշարաններ, ռեստորաններ, սրճարաններ և այլն) անհրաժեշտ է իրականացնել` ելնելով դրանց սննդի տեսականու հերթափոխային արտադրողականությունից` հաշվի առնելով ճաշատեսակների պարզեցումը:

15. Ջրի ծավալը, որը կարող է տրամադրվել բնակչությանը, որոշվում է «ջրի հայթայթում - մաքրում - մղում - մայրուղային ջրատարներ - բաշխիչ ցանցեր» տեխնոլոգիական օղակների հնարավորությունների համաձայն: Տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տեղամասերում ջրամատակարարման հնարավորությունների որոշման դեպքում հաշվի են առնվում ջրամատակարարման ստացիոնար համակարգերը, ջրհորները, արտեզյան հորատանցքերը, ջրի մատակարարման տրանսպորտային միջոցները:

16. Հաշվարկներ են կատարվում նաև կենսաապահովման այլ տիպի ռեսուրսների ստացման հնարավորությունների գնահատման դեպքում, որոնց արտադրությունը կապված է կազմակերպությունների փոխկապված գործունեությամբ:

17. Անհրաժեշտ է գնահատել նաև շարժական և ստացիոնար զուգարաններով, հուղարկավորությունների իրականացման, ինչպես նաև կեղտաջրերի հեռացման և վնասազերծման ապահովման հնարավորությունները:

18. Տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տեղամասերում տուժած բնակչությանը կացարաններով ապահովման հնարավորությունների որոշման դեպքում հաշվի է առնվում նաև շարժական տնակների, վրանների և այլնի առկայությունը:

19. Բժշկական ծառայության հնարավորությունները որոշվում են երեք ուղղություններով`

1) նախաբժշկական և առաջին բժշկական օգնություն.

2) մասնագիտական և որակյալ օգնության ցուցաբերում ստացիոնար հիմնարկներում.

3) սանիտարահիգիենիկ և հակահամաճարակային միջոցառումների իրականացում:

 

V. ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԱՌԱՋՆԱՀԵՐԹ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՌԵՍՈՒՐՍՆԵՐԻ ԵՎ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՊԱՀԱՆՋԱՐԿՆԵՐԻ ՈՐՈՇՈՒՄԸ

 

20. Տարահանված բնակչության պահանջարկները որոշվում են տարահանվողների կանխատեսվող թվով, կազմով, նրանց բոլոր տեսակի ռեսուրսներով և ծառայություններով ապահովման օրական չափաքանակների համաձայն` հաշվի առնելով որ տարվա ցուրտ ժամանակաշրջանում բնակչության բոլոր խմբերի ապահովման չափաքանակները` համաձայն N 1 ձևի, պետք է ավելացվեն 10-15 տոկոսով:

21. Բոլոր բժշկական մասնագիտությունների շտապ օգնության բրիգադների բժշկական գույքով ապահովման չափաքանակները սահմանվում են Հայաստանի Հանրապետության առողջապահության նախարարության կողմից դրանց համալրման հաշվետախտակի համաձայն: Բժշկական անձնակազմով, դեղորայքով և գույքով պահանջարկների գնահատումն իրականացվում է բժշկական օգնության ցուցաբերման ու սանիտարահիգիենիկ և հակահամաճարակային միջոցառումների համար կանխատեսվող պահանջարկի համաձայն:

22. Կացարանների պահանջարկի հաշվարկն իրականացվում է միայն անօթևան մնացած բնակչության համար:

23. Բնակչության խմելու-տնտեսական ջրի պահանջարկի հաշվարկի ժամանակ հաշվի է առնվում ջրի ծախսը հետևյալ ուղղություններով` խմելու և կերակուրի պատրաստման կարիքների համար (ներառյալ բանջարեղենի և մրգերի մշակումը, սպասքի լվացումը), սանիտարահիգիենիկ կարիքների համար (լվացում, ցայվում, մարդկանց ամբողջական սանիտարական մշակում, սպիտակեղենի լվացք, քիմմաքրում), բժշկական սպասարկման, առաջացող կեղտաջրերի մաքրման և վարակազերծման համար: Հաշվարկներում հաշվի են առնվում նաև ջրի արտադրական օգտագործման կարիքները` սննդամթերքի արդյունաբերական և գյուղատնտեսական արտադրության (կենդանաբուծություն) համար:

 

VI. ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՏԱՐԱԾՔԱՅԻՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՊԱՏՐԱՍՏՎԱԾՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ

 

24. Բնակչության կենսաապահովման տարածքային համակարգի, նրա ենթահամակարգերի և օբյեկտների պատրաստվածությունը բնութագրվում է կենսաապահովման նյութական միջոցներով և մատուցվող ծառայություններով տարահանված բնակչության տեղաբաշխման տեղամասերում առաջնային պահանջարկների ապահովման աստիճանով (մակարդակով): Կենսաապահովման տարածքային համակարգի և դրա ենթահամակարգերի պատրաստվածության գնահատումը կատարվում է բնակչության կենսաապահովման չափաքանակների համաձայն:

25. Դեֆիցիտի որոշման ժամանակ անհրաժեշտ է հաշվի առնել յուրաքանչյուր տեսակի կենսաապահովման կազմակերպման և իրականացման առանձնահատկությունները (կենսաապահովման յուրաքանչյուր արտադրանքի արտադրությունը և ծառայության մատուցումը բնակչությանը):

 

VII. ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԸՆՏՐՈՒՄՆ ՈՒ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ

 

26. Միջոցառումների ընտրումը և գնահատումն իրականացվում են հետևյալ հաջորդականությամբ`

1) միջոցառումների համալիրի կազմում` ուղղված կենսաապահովման ենթահամակարգերի (տեսակների) հնարավորությունների դեֆիցիտի վերացմանը.

2) գնահատվում է այդ միջոցառումների համալիրի արդյունավետությունը (տնտեսական և սոցիալական) և պլանում ընդգրկվելու համար իրականացվում է դրանց վերջնական ընտրությունը.

3) պլանավորվող միջոցառումների իրագործման համար որոշվում են ֆինանսական, աշխատանքային և նյութատեխնիկական միջոցների ծավալները, դրանցով ապահովման եղանակներն ու աղբյուրները:

27. Միջոցառումների արդյունավետության գնահատման ընթացքում անհրաժեշտ է դիտարկել նաև միջոցառումները` ուղղված կենսաապահովման օբյեկտների արտադրանքի (ծառայությունների) տեսականու ժամանակավոր կրճատման վրա և դրա արտադրման (ծառայությունների մատուցման) տեխնոլոգիայի պարզեցմանը:

28. Միջոցառումների արդյունավետության գնահատման համար կարելի է օգտագործել սոցիալական չափանիշները` բնակչության շրջանում կորուստների բացառումը, նրա առողջության և աշխատունակության պահպանումը:

29. Միջոցառումների իրականացման ծավալը կախված կլինի տարահանվող բնակչության թվի և կազմի կանխատեսումից:

30. Կենսաապահովման համակարգերի նախապատրաստմանն ուղղված միջոցառումների իրագործման համար ֆինանսական, աշխատանքային և նյութատեխնիկական ռեսուրսների ծավալները որոշվում են համապատասխան նորմատիվային (մեթոդական) փաստաթղթերով:

31. Միջոցառումների իրականացման ֆինանսավորման աղբյուրները և կարգը, նյութատեխնիկական և աշխատանքային ռեսուրսների ծավալների տրամադրումը կատարվում է Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրության համաձայն:

32. Պլանում ընդգրկվող միջոցառումների ցանկը, պահանջվող աշխատանքային, նյութատեխնիկական և ֆինանսական ռեսուրսների ծավալները ներկայացվում են` համաձայն N 2 ձևի, համապատասխան ձևերով: Բնակչության կենսաապահովման տեսակների (ենթահամակարգերի) նախապատրաստման ամփոփիչ պլանների ձևերը նշված են N 3 ձևում:

 

Ձև N 1

 

ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐՈՒՄ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ՏՈՒԺԱԾ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԱՐԺԵՔԻ ՖԻԶԻՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋԱՐԿԻ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.1

 

.___________________________________________________.

|Բնակչության խմբերը |Էներգիա|Սպիտա- |Ճարպեր|Ածխաջրեր|

|                   | (կկալ)|կուցներ|(գրամ)| (գրամ) |

|                   |       |(գրամ) |      |        |

|___________________|_______|_______|______|________|

|Տուժած բնակչություն| 2300  |  58   |  74  |   320  |

.___________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՎ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.2

 

.____________________________________________________________.

|NN |    Սննդամթերքների անվանումները     |Չափի միավորը|Քանակը|

|ը/կ|                                    |            |      |

|___|____________________________________|____________|______|

|1. |Թեփահանված աշորայի և  ցորենի I      |գրամ/մարդ/օր| 250  |

|   |տեսակի ալյուրի խառնուրդից հաց       |            |      |

|___|____________________________________|____________|______|

|2. |Ցորենի I տեսակի ալյուրից սպիտակ հաց |գրամ/մարդ/օր| 250  |

|___|____________________________________|____________|______|

|3. |II տեսակի ցորենի ալյուր             |գրամ/մարդ/օր|  15  |

|___|____________________________________|____________|______|

|4. |Ձավարեղեն                           |գրամ/մարդ/օր|  60  |

|___|____________________________________|____________|______|

|5. |Մակարոնեղեն                         |գրամ/մարդ/օր|  20  |

|___|____________________________________|____________|______|

|6. |Կաթ և  կաթնամթերք                   |գրամ/մարդ/օր| 200  |

|___|____________________________________|____________|______|

|7. |Միս և  մսամթերք                     |գրամ/մարդ/օր|  60  |

|___|____________________________________|____________|______|

|8. |Ձուկ և  ձկնեղեն                     |գրամ/մարդ/օր|  25  |

|___|____________________________________|____________|______|

|9. |Ճարպեր                              |գրամ/մարդ/օր|  30  |

|___|____________________________________|____________|______|

|10.|Շաքար                               |գրամ/մարդ/օր|  40  |

|___|____________________________________|____________|______|

|11.|Կարտոֆիլ                            |գրամ/մարդ/օր| 300  |

|___|____________________________________|____________|______|

|12.|Բանջարեղեն                          |գրամ/մարդ/օր| 120  |

|___|____________________________________|____________|______|

|13.|Կերակրի աղ (յոդացված)               |գրամ/մարդ/օր|  15  |

|___|____________________________________|____________|______|

|14.|Թեյ                                 |գրամ/մարդ/օր|   1  |

|___|____________________________________|____________|______|

|15.|Պանիր                               |գրամ/մարդ/օր|  20  |

|___|____________________________________|____________|______|

|16.|Ջուր (խմելու)` մաքրազտված ոչ        |լիտր/մարդ/օր|   2.5|

|   |հանքային                            |            |      |

|   |- ամառային ամիսների ընթացքում       |լիտր/մարդ/օր|   5.0|

.____________________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ՏՐՎԵԼԻՔ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ՓՈԽԱՐԻՆԻՉՆԵՐԻ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.3

 

._____________________________________________________________________.

|NN |         ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ             |Չափաքանակը (գրամ)    |

|ը/Կ|                                           |_____________________|

|   |                                           |փոխարինվող|փոխարինիչի|

|   |                                           |մթերքի    |          |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|1  |                    2                      |    3     |    4     |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|1. |I տեսակի և  թեփահան տարեկանի ալյուրի       |       100|          |

|   |խառնուրդից հացը փոխարինել`                 |          |          |

|   |ա) պաքսիմատով` թեփահան տարեկանի պաստառի    |          |    60    |

|   |և  II տեսակի ալյուրներից                   |          |          |

|   |բ) հասարակ գալետներով` ցորենի պաստառի և    |          |    60    |

|   |II տեսակի ալյուրներից                      |          |          |

|   |գ) թեփահան տարեկանի ալյուրով               |          |    42    |

|   |դ) ցորենի I տեսակի ալյուրով                |          |    28    |

|   |ե) հացով` ցորենի II տեսակի ալյուրից        |          |    95    |

|   |զ) սպիտակ հացով` ցորենի I տեսակի ալյուրից  |          |    90    |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|2. |Սպիտակ հացը` ցորենի I տեսակի ալյուրից      |       100|          |

|   |փոխարինել`                                 |          |          |

|   |ա) պաքսիմատով` ցորենի I տեսակի ալյուրից    |          |    65    |

|   |բ) ցորենի I տեսակի ալյուրով                |          |    75    |

|   |գ) հասարակ գալետներով` ցորենի I տեսակից    |          |    65    |

|   | ալյուրի                                   |          |          |

|   |դ) հասարակ և  կտրտած գլանահացով` ցորենի I  |          |    95    |

|   |տեսակի ալյուրից                            |          |          |

|   |ե) հացով` ցորենի բարձր տեսակի ալյուրից     |          |    85    |

|   |զ) հացով` ցորենի II տեսակի ալյուրից        |          |   105    |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|3. |Ձավարեղենը փոխարինել`                      |       100|          |

|   |ա) մակարոնեղենով                           |          |   100    |

|   |բ) ձավարեղենի, ձավարաբանջարեղենի խտակերով  |          |   100    |

|   |և  բանջարեղենով                            |          |          |

|   |գ) թարմ կարտոֆիլով                         |          |   500    |

|   |դ) թարմ բանջարեղենով                       |          |   500    |

|   |ե) թթվեցրած և  աղադրած բանջարեղենով        |          |   500    |

|   |զ) չորացրած կարտոֆիլով և  բանջարեղենով, չոր|          |   100    |

|   |կարտոֆիլի խյուսով, սուբլիմացիոն եղանակով   |          |          |

|   |չորացրած կարտոֆիլով և  բանջարեղենով        |          |          |

|   |է) բանջարեղենի պահածոներով` առաջին         |          |   375    |

|   |կերակրատեսակների առանց մսի                 |          |          |

|   |ը) լցոնած բանջարեղենի պահածոներով          |          |   250    |

|   |թ) նախաճաշ-բանջարեղենային պահածոներով      |          |   375    |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|4. |Տավարի, ոչխարի, խոզի միսը փոխարինել`       |       100|          |

|   |ա) ոսկորներով մսի կտորներով                |          |   100    |

|   |բ) առանց ոսկորների` մսի կտորներով          |          |    80    |

|   |գ) առաջին տեսակի սուբմթերքներով            |          |   100    |

|   |դ) երկրորդ տեսակի սուբմթերքներով           |          |   300    |

|   |ե) մաքրած թռչնի մսով                       |          |   100    |

|   |զ) չմաքրած և  կիսամաքրած թռչնի մսով        |          |   120    |

|   |է) ապխտեղեն (երշիկ, խոզապուխտ, երբուծ,     |          |    60    |

|   |ռուլետ)                                    |          |          |

|   |ը) մսի տարբեր պահածոներով                  |          |    75    |

|   |թ) ոսկորով թռչնամսի պահածոներով            |          |   100    |

|   |ժ) ձկնեղենով (սառեցրած, պաղեցրած, աղա դրած |          |   150    |

|   |առանց գլխի)                                |          |          |

|   |ժա) ձկան տարբեր պահածոներով                |          |   120    |

|   |ժբ) շրդանյութով պատրաստած չոր պանրով       |          |    48    |

|   |ժգ) հալած պանրով                           |          |    72    |

|   |ժդ) հավի ձվով (հատ)                        |          |     2    |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|5. |Կենդանական հալած ճարպը, մարգարինը          |       100|          |

|   |փոխարինել`                                 |          |          |

|   |ա) կովի կարագով                            |          |    67    |

|   |բ) բուսական յուղով                         |          |   100    |

|   |գ) հում ճարպով                             |          |   130    |

|   |դ) ապխտած ճարպով                           |          |   100    |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|6. |Շաքարը փոխարինել`                          |       100|          |

|   |ա) կարամելով                               |          |    50    |

|   |բ) մուրաբայով, ջեմով, պավիդլոյով           |          |   140    |

|   |գ) մարմելադով                              |          |   130    |

|   |դ) թխվածքաբլիթով                           |          |   100    |

|   |ե) վաֆլիով                                 |          |   100    |

|   |զ) հալվայով                                |          |   120    |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|7. |Սև  բայխաթեյը փոխարինել`                   |       100|          |

|   |ա) լուծվող թեյով                           |          |    80    |

|   |բ) սուրճի ըմպելիքով                        |          |   800    |

|___|___________________________________________|__________|__________|

|8. |5-րդ, 6-րդ, 7-րդ կարգի սիգարետները         |        12|          |

|   |փոխարինել`                                 |          |          |

|   |ա) 5-րդ կարգի գլանակով                     |          |    12    |

._____________________________________________________________________.

 

ՄԻՆՉԵՎ ՄԵԿ ՏԱՐԵԿԱՆ ՏՈՒԺԱԾ ԵՐԵԽԱՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ՄԻՋԻՆ ՕՐԱԿԱՆ ՌԱՑԻՈՆԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.4

 

._____________________________________________________________________.

|NN |ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ            |   ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՔԱՆԱԿԸ (գրամ)   |

|ը/կ|                                 |_______________________________|

|   |                                 |մինչև  |4-6    |7-9    |10-12  |

|   |                                 |  3    |ամսական|ամսական|ամսական|

|   |                                 |ամսական|       |       |       |

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|1. |Հացամթերք`                       |       |       |       |       |

|   |ա) ցորենի հաց (կամ պաքսիմատ)     |       |       |     10|     40|

|   |բ) տարեկանի հաց                  |       |       |     --|     15|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|2. |Ձավարեղեն, մակարոնեղեն`          |       |     16|     18|     30|

|   |ա) «հերկուլես»                   |       |      8|     18|     30|

|   |բ) բրնձի                         |       |       |     --|      3|

|   |գ) սպիտակահատի                   |       |      8|    4.5|      3|

|   |դ) հնդկացորենի                   |       |       |     --|      5|

|   |ե) մակարոնեղեն                   |       |       |    4.5|      6|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|3. |Կարտոֆիլ                         |       |     70|     70|    100|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|4. |Բանջարեղեն, ընդամենը             |       |     70|     70|    100|

|   |այդ թվում`                       |       |       |       |       |

|   |ա) գազար                         |       |     28|     28|     30|

|   |բ) բազուկ                        |       |      5|      5|     10|

|   |գ) սպիտակագլուխ կաղամբ           |       |     28|     28|     36|

|   |դ) քաղցր տակդեղ                  |       |       |     --|      1|

|   |ե) սոխ                           |       |       |     --|      5|

|   |զ) կանաչեղեն և  այլ բանջարեղեն   |       |      9|      9|     13|

|   |է) կանաչ ոլոռ                    |       |       |     --|      5|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|5. |Մրգեր`                           |       |       |       |       |

|   |ա) մրգային պյուրե                |       |     50|    100|    100|

|   |բ) մրգային հյութ                 |  10-30|     40|     50|     50|

|   |գ) չրեր                          |       |       |     --|     10|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|6. |Շաքար, հրուշակեղեն`              |       |       |     --|  10-15|

|   |    թխվածքաբլիթ                  |       |       |     10|     20|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|7. |Բուսական յուղ                    |       |    1-2|    2-4|    4-6|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|8. |Ձուկ և  ձկնամթերքներ             |       |       |     30|     40|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|9. |Միս և  մսամթերքներ`              |       |       |       |       |

|   |  միս (արգանակի համար)           |       |       |     60|     80|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|10.|Կաթ և  կաթնամթերքներ`            |       |       |       |       |

|   |ա) կաթնային խառնուրդներ          |     90|     70|     55|     55|

|   |բ) չոր կաթ կամ մանկական կեր      |       |     80|    180|    200|

|   |գ) մածուն                        |       |       |    100|    100|

|   |դ) կաթնաշոռ                      |       |     40|     50|     50|

|   |ե) կարագ` սերուցքային            |       |      2|      5|     10|

|___|_________________________________|_______|_______|_______|_______|

|11 |Ձու (հատ)                        |       |    1/4|    1/2|      1|

._____________________________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ՋՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.5

 

._____________________________________________________________________.

|NN |         Ջրօգտագործման տեսակները             |Չափի միավորը|Քանակը|

|ը/կ|                                             |            |      |

|___|_____________________________________________|____________|______|

|1  |                2                            |      3     |   4  |

|___|_____________________________________________|____________|______|

|1. |Խմելու ջուր                                  |լիտր/մարդ.օր|   2,5|

|   |- չափահաս բնակչության և  պատանիների համար    |            |      |

|   |(14-ից և  ավելի)                             |            |      |

|   |- 1 տարեկանից մինչև  14 տարեկան երեխաների և  |            |   5,0|

|   |  կերակրող մայրերի համար                     |            |      |

|___|_____________________________________________|____________|______|

|2. |Սննդի պատրաստում, լվացում, այդ թվում`        |լիտր/մարդ.օր|   7,5|

|   |- սննդի պատրաստում և  խոհանոցային ամանեղենի  |լիտր/մարդ.օր|   3,5|

|   |  լվացում                                    |            |      |

|   |- անհատական ամանեղենի լվացում                |լիտր/մարդ.օր|   1,0|

|   |- դեմքի և  ձեռքերի լվացում                   |լիտր/մարդ.օր|   3,0|

|___|_____________________________________________|____________|______|

|3. |Մարդկանց սանիտարահիգիենիկ պահանջների         |լիտր/մարդ.օր|  21,0|

|   |բավարարում և  կացարանների սանիտարահիգիենիկ   |            |      |

|   |վիճակի ապահովում                             |            |      |

|___|_____________________________________________|____________|______|

|4. |Հացի և  հացամթերքի թխում                     |լիտր/կգ     |   1,0|

|___|_____________________________________________|____________|______|

|5. |Քիմմաքրման և  լվացքատան ապահովում            |լիտր/կգ     |  40,0|

|___|_____________________________________________|____________|______|

|6. |Բժշկական հիմնարկների ապահովում               |լիտր/մարդ.օր|  50,0|

|___|_____________________________________________|____________|______|

|7. |Մարդկանց լրիվ սանիտարահիգիենիկ մշակում       |լիտր/մարդ   |  45,0|

._____________________________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ՏՐՎՈՂ ՀԱԳՈՒՍՏԻ, ՆԵՐՔՆԱԶԳԵՍՏԻ ԵՎ ԿՈՇԻԿԻ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ԼՐԱԿԱԶՄԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.6

 

.______________________________________________________________________.

|Տարվա  |      Տղամարդկանց համար         |    Կանանց համար             |

|եղանակը|________________________________|_____________________________|

|       |հագուստի, ներքնազգեստի     |քա- |հագուստի, ներքնազգեստի  |քա- |

|       |և  կոշիկի անվանումը        |նակը|և  կոշիկի անվանումը     |նակը|

|_______|___________________________|____|________________________|____|

|   1   |           2               | 3  |           4            |  5 |

|_______|___________________________|____|________________________|____|

|Ամառ   |Անդրավարտիք                |1   |Ամառային զգեստ          |1   |

|       |Վերնաշապիկ                 |1   |Գուլպա, զույգ           |1   |

|       |Կիսագուլպա, զույգ          |1   |Ներքնազգեստ (լրակազմ` 2 |1   |

|       |Ներքնազգեստ (անթև  շապիկ,  |1   |առարկայից)              |    |

|       |կիսավարտիք)                |    |Կոշիկ ամառային, զույգ   |1   |

|       |Կոշիկ ամառային, զույգ      |1   |                        |    |

|_______|___________________________|____|________________________|____|

|Ձմեռ   |Վերարկու, բաճկոն           |1   |Վերարկու, բաճկոն        |1   |

|       |Կոստյում                   |1   |Զգեստ, կոստյում         |1   |

|       |Վերնաշապիկ                 |1   |Ներքնազգեստ (լրակազմ` 2 |1   |

|       |Ներքնազգեստ (լրակազմ` 2    |1   |առարկայից)              |    |

|       |առարկայից)                 |    |Գուլպա, զույգ           |1   |

|       |Կիսագուլպա, զույգ          |1   |Գլխաշոր                 |1   |

|       |Ձմեռային գլխարկ            |1   |Գործած գլխարկ           |1   |

|       |Կոշիկ ձմեռային, զույգ      |1   |Կոշիկ ձմեռային, զույգ   |1   |

|       |Ձեռնոց, թաթման, զույգ      |1   |Ձեռնոց, թաթման, զույգ   |1   |

|_______|___________________________|____|________________________|____|

|Գարուն |Թիկնոց, բաճկոն             |1   |Թիկնոց, բաճկոն          |1   |

|Աշուն  |Կոստյում                   |1   |Զգեստ, կոստյում         |1   |

|       |Վերնաշապիկ                 |1   |Ներքնազգեստ (լրակազմ` 2 |1   |

|       |Ներքնազգեստ (լրակազմ` 2    |1   |առարկայից)              |    |

|       |առարկայից)                 |    |Գուլպա, զույգ           |1   |

|       |Կիսագուլպա, զույգ          |1   |Գլխաշոր                 |1   |

|       |Գլխարկ (կեպի, բերետ)       |1   |Կոշիկ, զույգ            |1   |

|       |Կոշիկ, զույգ               |1   |                        |    |

.______________________________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ՏՐՎՈՂ ՀԱԳՈՒՍՏԻ, ՆԵՐՔՆԱԶԳԵՍՏԻ ԵՎ ԿՈՇԻԿԻ ՏԵՍԱԿԱԿԱԶՄԸ ԵՎ ՉԱՓՍԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.7

 

.________________________________________________________________.

|Ապրանքատեսակը     |Տղամարդկանց տարբերակ  |   Կանանց տարբերակ    |

|                  |______________________|______________________|

|                  |չափսերը|%  |հասակը| % |չափսերը|%  |հասակը| % |

|__________________|_______|___|______|___|_______|___|______|___|

|Վերնահագուստ      | 88    |17 |      |   |     88| 20|      |   |

|Վերարկու          | 92    |24 | 164  | 30|     92| 20|      |   |

|Բաճկոն, կոստյում  | 96    |25 | 170  | 40|     96| 20|      |   |

|Ներքնազգեստ       |100    |17 | 176  | 25|    100| 15|      |   |

|Զգեստ             |104    |10 | 182  |  5|    104| 10|      |   |

|                  |108    | 5 |      |   |    108|  7|      |   |

|                  |       |   |      |   |    116|  2|      |   |

|__________________|_______|___|______|___|_______|___|______|___|

|Տղամարդու         |38/44  |17 | 164  | 30|       |   |      |   |

|վերնաշապիկ        |39/46  |24 | 170  | 40|       |   |      |   |

|                  |40/48  |25 | 176  | 25|       |   |      |   |

|                  |41/50  |17 | 182  |  5|       |   |      |   |

|                  |42/52  |10 |      |   |       |   |      |   |

|                  |43/54  | 5 |      |   |       |   |      |   |

|                  |44/56  | 1 |      |   |       |   |      |   |

|                  |46/60  | 1 |      |   |       |   |      |   |

|__________________|_______|___|__________|_______|___|__________|

|Կոշիկ             |38     |5  |Մարմնեղու-|     34|  3|Մարմնեղու-|

|                  |40     |9  |թյան չափը |     35| 13|թյան չափը |

|                  |41     |13 |__________|     36| 12|__________|

|                  |42     |32 |      |   |     37| 15|      |   |

|                  |43     |14 |նեղ   | 10|     38| 31|նեղ   | 10|

|                  |44     |10 |միջին | 60|     39| 11|միջին | 60|

|                  |45     |12 |լայն  | 30|     40|  7|լայն  | 30|

|                  |46     |3  |      |   |     41|  8|      |   |

|                  |       |2  |      |   |       |   |      |   |

|__________________|_______|___|______|___|_______|___|______|___|

|Գուլպա,           |       |   |կոշիկի|   |       |   |կոշիկի|   |

|կիսագուլպա        |       |   |չափսով|   |       |   |չափսով|   |

|                  |       |   |______|   |       |   |______|   |

|                  |25     |9  |40,41 |   |   23  | 25|35,36 |   |

|                  |27     |45 |42,43 |   |   25  | 46|37,38 |   |

|                  |29     |14 |44,45 |   |   27  | 18|39,40 |   |

|                  |31     |22 |46    |   |   29  |  8|41    |   |

|__________________|_______|___|______|___|_______|___|______|___|

|Գլխարկ            |55     | 5 |      |   |       |   |      |   |

|                  |56     |25 |      |   |       |   |      |   |

|                  |57     |25 |      |   |       |   |      |   |

|                  |58     |30 |      |   |       |   |      |   |

|                  |59     |10 |      |   |       |   |      |   |

|                  |60     | 5 |      |   |       |   |      |   |

|__________________|_______|___|______|___|_______|___|______|___|

|Ձեռնոցային        | 9     | 1 |      |   |    8,5| 33|      |   |

|արտադրանքներ      |10     |35 |      |   |    9  | 34|      |   |

|                  |11     |57 |      |   |    9,5| 33|      |   |

|                  |12     | 7 |      |   |       |   |      |   |

.________________________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾ ԵՐԵԽԱՆԵՐԻՆ ՏՐՎՈՂ ՀԱԳՈՒՍՏԻ ԵՎ ԿՈՇԻԿԻ ՉԱՓՍԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.8

 

ՀԱԳՈՒՍՏ

 

.____________________________________________________________________.

|Տարիքային խմբերը                  |Տարիքը    |Հագուստի   |Տոկոսը`   |

|                                  |          |չափսերը    |երեխաներին|

|                                  |          |           |տրվող     |

|                                  |          |           |հագուստի  |

|                                  |          |           |ընդհանուր |

|                                  |          |           |քանակի մեջ|

|__________________________________|__________|___________|__________|

|Մսուրային խումբ                   |մինչև  2.5|22,24,26   |     15   |

|__________________________________|__________|___________|__________|

|Նախադպրոցական խումբ               |2.5-7     |28,30,32   |     25   |

|__________________________________|__________|___________|__________|

|Դպրոցական ցածր և  միջին խմբեր     |7-12      |34,36,38   |     25   |

|__________________________________|__________|___________|__________|

|Դպրոցական բարձր և  անչափահաս խմբեր|12-17.5   |40,42,44,46|     35   |

.____________________________________________________________________.

 

ԿՈՇԻԿ

 

._______________________________________________________.

|Կոշիկները` ըստ      |Տարիքը     |Չափսերը    |Տոկոսը`   |

|տեսակների           |           |           |երեխաներին|

|                    |           |           |տրվող     |

|                    |           |           |կոշիկի    |

|                    |           |           |ընդհանուր |

|                    |           |           |քանակի մեջ|

|____________________|___________|___________|__________|

|Մսուրային           |մինչև  2   |16-22      |    15    |

|____________________|___________|___________|__________|

|Փոքր մանկական       |2-5        |23-28      |    15    |

|____________________|___________|___________|__________|

|Մանկական            |5-9        |29-31      |    25    |

|____________________|___________|___________|__________|

|Դպրոցական           |9-12       |32-35      |    20    |

|____________________|___________|___________|__________|

|Անչափահասների       |12-ից բարձր|36-40      |    25    |

._______________________________________________________.

 

ԱՌԱՋԻՆ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏՈՒԹՅԱՆ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐՈՎ ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.9

 

._____________________________________________________________________.

|NN |Ապրանքների անվանումները               |Չափի միավորը       |Քանակը|

|ը/կ|                                      |                   |      |

|___|______________________________________|___________________|______|

|1  |          2                           |         3         |  4   |

|___|______________________________________|___________________|______|

|1. |Միանվագ օգտագործման սպասք             |լրակազմ/մարդ       |     5|

|___|______________________________________|___________________|______|

|2. |Մետաղյա խորը թաս                      |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|3. |Գդալ                                  |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|4. |Բաժակ                                 |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|5. |Դույլ                                 |հատ/5 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|6. |Մետաղյա թեյնիկ                        |հատ/10 մարդու համար|     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|7. |Խմելու ջրի տարողություն (10 լիտրանոց) |հատ/4 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|8. |Խմելու ջրի տարողություն (20 լիտրանոց) |հատ/4 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|9. |Օճառ                                  |գր/մարդ            |   200|

|___|______________________________________|___________________|______|

|10.|Լվացքի միջոցներ                       |գր/մարդ            |   500|

|___|______________________________________|___________________|______|

|11.|Անկողնային միջոցներ                   |լրակազմ/մարդ       |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|12.|Լուցկի                                |տուփ/մարդ/օր       |   0.5|

|___|______________________________________|___________________|______|

|13.|Ծխախոտ                                |տուփ/մարդ/օր       |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|14.|Նավթավառ                              |հատ/4 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|15.|Ձեռքի լապտեր (մեխանիկական)            |հատ/4 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|16.|Մոմ                                   |հատ/4 մարդու       |     1|

|   |                                      |համար/օր           |      |

|___|______________________________________|___________________|______|

|17.|Վրան (4-տեղանոց)                      |հատ/4 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|18.|Վերմակ` բրդյա                         |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|19.|Վերմակ` բամբակե                       |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|20.|Սրբիչ (ձեռքի)                         |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|21.|Սրբիչ (լոգանքի)                       |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|22.|Տնակներ` փայտյա                       |հատ/8 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|23.|Յուրդ                                 |հատ/8 մարդու համար |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|24.|Քնապարկ                               |                   |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|25.|Շնչադիմակ                             |հատ/մարդ/օր        |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|26.|Հակագազեր (տարբեր տեսակի և  չափսերի)  |հատ/մարդ           |     1|

|___|______________________________________|___________________|______|

|27.|Մանկ. պաշտպանական խցիկ (մինչև  1      |հատ                |   100|

|   |տարեկան)                              |                   |      |

._____________________________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԿՈՄՈՒՆԱԼ-ԿԵՆՑԱՂԱՅԻՆ ՍՊԱՍԱՐԿՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.10

 

.___________________________________________________________.

|NN |ՍՊԱՍԱՐԿՄԱՆ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ   |ՉԱՓԻ ՄԻԱՎՈՐԸ         |ՔԱՆԱԿՆԵՐԸ|

|ը/կ|                       |                     |         |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|1. |Ջրամատակարարում        |լիտր (մարդ/օր)       |  12.5   |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|2. |Վառելիքամատակարարում   |կգ (1000 մարդ/օր)    |  5.2    |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|3. |Բաղնիքներ              |տեղ (1000 մարդ/օր)   |  7.0    |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|4. |Լվացարաններ            |մարդ/ծորակ           |  15.0   |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|5. |Զուգարաններ            |մարդ/տեղ             |  35.0   |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|6. |Լվացքատներ             |կգ (1000 մարդ/օր)    | 120.0   |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|7. |Քիմմաքրման կետեր       |կգ (1000 մարդ/օր)    |   3.2   |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|8. |Սննդի կետեր            |տեղ (1000 մարդ)      |  35.0   |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|9. |Առևտրի  կետեր          |քառ. մետր (1000 մարդ)|  70.0   |

|___|_______________________|_____________________|_________|

|10.|Բնակտարածություն       |քառ. մետր/մարդ       |   3,5   |

.___________________________________________________________.

 

ՏՈՒԺԱԾՆԵՐԻՆ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ԲԺՇԿԱԿԱՆ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

ԱՂՅՈՒՍԱԿ 1.11

 

._________________________________________________________________.

|NN |ՑՈՒՑԱՆԻՇԻ ԱՆՎԱՆՈՒՄԸ              |ՉԱՓԻ ՄԻԱՎՈՐԸ        |ՔԱՆԱԿԸ|

|ը/կ|                                 |                    |      |

|___|_________________________________|____________________|______|

|1  |               2                 |         3          |   4  |

|___|_________________________________|____________________|______|

|1. |ԱԻ-ում վնասվածքներ ստանալու պահից|ժամ                 |   0.5|

|   |տուժած բնակչության նախաբժշկական  |                    |      |

|   |օգնության ցուցաբերման օպտիմալ    |                    |      |

|   |ժամկետը                          |                    |      |

|___|_________________________________|____________________|______|

|2. |ԱԻ-ում վնասվածքներ ստանալու պահից|ժամ                 |   2-4|

|   |տուժած բնակչության առաջին        |                    |      |

|   |բժշկական օգնության ցուցաբերման   |                    |      |

|   |օպտիմալ ժամկետը                  |                    |      |

|___|_________________________________|____________________|______|

|3. |ԱԻ-ում վնասվածքներ ստանալու      |ժամ                 | 12-24|

|   |պահից տուժած բնակչության առաջին  |                    |      |

|   |մասնագիտացված բուժօգնության      |                    |      |

|   |ցուցաբերման օպտիմալ ժամկետը      |                    |      |

|___|_________________________________|____________________|______|

|4. |Մասնագիտացված բուժօգնության      |                    |      |

|   |ապահովում`                       |                    |      |

|   | - բժիշկներով                    |մարդ/100 մարդ       |   3  |

|   | - միջին բուժանձնակազմով         |մարդ/100 մարդ       |   9  |

|___|_________________________________|____________________|______|

|5. |Չտուժած բնակչությանն ապահովում`  |                    |      |

|   | - բժիշկներով                    |մարդ/1000 մարդ      |  20  |

|   | - միջին բուժանձնակազմով         |մարդ/1000 մարդ      |  45  |

|___|_________________________________|____________________|______|

|6. |Սանիտարահիգիենիկ և               |                    |      |

|   |հակահամաճարակային                |                    |      |

|   |ծառայությունների ապահովում`      |                    |      |

|   | - բժիշկներով                    |մարդ/1000 մարդ      |   3  |

|   | - միջին բուժանձնակազմով         |մարդ/1000 մարդ      |  37  |

|___|_________________________________|____________________|______|

|7. |Ամբուլատոր-պոլիկլինիկական        |հաճախումները 1      |      |

|   |հիմնարկների թողունակությունը`    |մարդու հաշվին`      |      |

|   | - քաղաքների և  քաղաքատիպ        |տարեկան             |  12.9|

|   |   ավանների համար                |                    |      |

|   | - գյուղերի համար                |                    |   8.2|

|___|_________________________________|____________________|______|

|8. |Բուժհիմնարկներում մեկ հիվանդին   |քառ. մետր/հիվանդին  |   4  |

|   |անհրաժեշտ տարածքը                |                    |      |

|___|_________________________________|____________________|______|

|9. |Հակաշոկային միջոցներ             |միլիգրամ/մարդ       |  50  |

|___|_________________________________|____________________|______|

|10.|Արյուն և  պլազմա                 |միլիգրամ/մարդ       |  34  |

|___|_________________________________|____________________|______|

|11.|Արյունափոխարինիչներ              |միլիգրամ/մարդ       | 130  |

|___|_________________________________|____________________|______|

|12.|Հակաբիոտիկներ                    |մլն միավ./մեկ վնաս. |   8.3|

|   |                                 |հաշվ.               |      |

|___|_________________________________|____________________|______|

|13.|Բամբակ                           |գր/մարդ             |  17.9|

|___|_________________________________|____________________|______|

|14.|Վիրակապեր                        |գր/մարդ             |  19.6|

._________________________________________________________________.

 

 

Ձև 2

 

ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Աղյուսակ 2.1.

 

«ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՎ ԱՊԱՀՈՎՈՒՄԸ» ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Մարզի անվանումը _____________________________________ (լրացվում է սննդամթերքի յուրաքանչյուր տեսակի համար)

 

._________________________________________________________________________.

|Միջո- |Միջոցառ-|Միջոցառումների արդյունավետության չափանիշները             |

|ցառման|ման     |_________________________________________________________|

|անվա- |անցկաց- |միջոցառման |արտադրանքի     |պակա-|միջոցառման   |պլանում  |

|նումը |ման     |անցկացման  |թողարկման      |սորդի|արժեքը       |միջոցառ- |

|      |վայրը   |ծավալը     |ծավալը         |ծածկ-|(մլն դրամ)   |ման      |

|      |(քաղաք, |___________|_______________|ման  |_____________|ընդգրկման|

|      |գյուղ,  |չափման|քա- |անվա-|չափ-|քա- |ծավա-|ընդա-|արտա-  |մասին    |

|      |կազմա-  |միա-  |նակը|նումը|ման |նակը|լը   |մենը |դրված  |նշումը`  |

|      |կերպու- |վորը  |    |     |միա-|    |     |     |արտադ- |«+» -    |

|      |թյուն)  |      |    |     |վորը|    |     |     |րանքի  |ընդգրկված|

|      |        |      |    |     |    |    |     |     |միավորի|«-» - ոչ |

|      |        |      |    |     |    |    |     |     |հանդեպ |         |

|______|________|______|____|_____|____|____|_____|_____|_______|_________|

|  1   |    2   |  3   | 4  |  5  |  6 |  7 |  8  |  9  |  10   |   11    |

|______|________|______|____|_____|____|____|_____|_____|_______|_________|

|      |        |      |    |     |    |    |     |     |       |         |

._________________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 2.2.

 

«ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՋՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎՈՒՄԸ» ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Մարզի անվանումը ______________________________________

 

._____________________________________________________________________.

|Միջո- |Միջոցառ-| Միջոցառումների արդյունավետության չափանիշները        |

|ցառման|ման     |_____________________________________________________|

|անվա- |անցկաց- |միջոցառման |արտադրանքի      |միջոցառման     |միջոցառ-|

|նումը |ման     |անցկացման  |թողարկման ծավալը|արժեքը         |ման     |

|      |վայրը   |ծավալը     |                |(մլն դրամ)     |պլանում |

|      |(քաղաք, |___________|________________|_______________|միջոցառ-|

|      |գյուղ,  |չափման|քա- |ջրի տեղ |պակա-  |ընդա-|միավորի  |ման     |

|      |կազմա-  |միա-  |նակը|հասց-   |սորդի  |մենը |ծավալի   |ընդգրկ- |

|      |կերպու- |վորը  |    |նելու   |ծածկման|     |հանդեպ,  |ման     |

|      |թյուն)  |      |    |ծավալի  |ծավալը |     |հազ. մ3  |մասին   |

|      |        |      |    |ավելա-  |հազ.   |     |հազ. լիտր|նշումը` |

|      |        |      |    |ցումը,  |մ3/օր, |     |         |«+» -   |

|      |        |      |    |հազ.    |հազ.   |     |         |ընդգրկ  |

|      |        |      |    |մ3/օր,  |լիտր/օր|     |         |ված,    |

|      |        |      |    |հազ.    |       |     |         |«-» - ոչ|

|      |        |      |    |լիտր/օր |       |     |         |        |

|______|________|______|____|________|_______|_____|_________|________|

|   1  |    2   |  3   | 4  |   5    |   6   |  7  |    8    |    9   |

|______|________|______|____|________|_______|_____|_________|________|

|      |        |      |    |        |       |     |         |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 2.3.

 

«ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԱՌԱՋԻՆ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏՈՒԹՅԱՆ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎՈՒՄԸ» ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Մարզի անվանումը ________________________________________ (լրացվում է ապրանքների յուրաքանչյուր տեսակի համար)

 

._________________________________________________________________________.

|Միջո- |Միջոցառ-|Միջոցառումների արդյունավետության չափանիշները             |

|ցառման|ման     |_________________________________________________________|

|անվա- |անցկաց- |միջոցառման |արտադրանքի      |պակա-|միջոցառման   |պլանում |

|նումը |ման     |անցկացման  |թողարկման ծավալը|սորդի|արժեքը       |միջոցառ-|

|      |վայրը   |ծավալը     |                |ծածկ-|(մլն դրամ)   |ման     |

|      |(քաղաք, |___________|________________|ման  |_____________|ընդգրկ- |

|      |գյուղ,  |չափման|քա- |անվա-|չափ-|թո-  |ծավա-|ընդա-|արտա-  |ման     |

|      |կազմա-  |միա-  |նակը|նումը|ման |ղարկ-|լը   |մենը |դրված  |մասին   |

|      |կերպու- |վորը  |    |     |միա-|ման  |     |     |արտադ- |նշումը` |

|      |թյուն)  |      |    |     |վորը|ծա-  |     |     |րանքի  |«+» -   |

|      |        |      |    |     |    |վալը |     |     |միավորի|ընդգրկ- |

|      |        |      |    |     |    |(աճը)|     |     |հանդեպ |ված     |

|      |        |      |    |     |    |     |     |     |       |«-» -ոչ |

|______|________|______|____|_____|____|_____|_____|_____|_______|________|

|  1   |    2   |  3   | 4  |  5  |  6 |  7  |  8  |  9  |  10   |   11   |

|______|________|______|____|_____|____|_____|_____|_____|_______|________|

|      |        |      |    |     |    |     |     |     |       |        |

._________________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 2.4.

 

«ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿԱՑԱՐԱՆՆԵՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎՈՒՄԸ» ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Մարզի անվանումը ______________________________________________

 

._____________________________________________________________________.

|Միջո- |Միջոցառ-| Միջոցառումների արդյունավետության չափանիշները        |

|ցառման|ման     |_____________________________________________________|

|անվա- |անցկաց- |միջոցառման |արտադրանքի      |միջոցառման     |պլանում |

|նումը |ման     |անցկացման  |թողարկման ծավալը|արժեքը         |միջոցառ-|

|      |վայրը   |ծավալը     |                |(մլն դրամ)     |ման     |

|      |(քաղաք, |___________|________________|_______________|ընդգրկ- |

|      |գյուղ,  |չափման|քա- |բնակելի |պակա-  |ընդա-|միավորի  |ման     |

|      |կազմա-  |միա-  |նակը|մակերեսի|սորդի  |մենը |ծավալի   |մասին   |

|      |կերպու- |վորը  |    |ավելա-  |նվազեց-|     |հանդեպ,  |նշումը` |

|      |թյուն)  |      |    |ցում    |ման    |     |հազ. մ3  |«+» -   |

|      |        |      |    |(աճ) 1  |ծավալը |     |հազ. լիտր|ընդգրկ  |

|      |        |      |    |մ2 վրա  |1 մ2   |     |         |ված,    |

|      |        |      |    |        |վրա    |     |         |«-» - ոչ|

|______|________|______|____|________|_______|_____|_________|________|

|   1  |    2   |  3   | 4  |   5    |   6   |  7  |    8    |    9   |

|______|________|______|____|________|_______|_____|_________|________|

|      |        |      |    |        |       |     |         |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 2.5.

 

«ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿՈՄՈՒՆԱԼ-ԿԵՆՑԱՂԱՅԻՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՎ ԱՊԱՀՈՎՈՒՄԸ» ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆԱՎԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Մարզի անվանումը ________________________________________ (լրացվում է ծառայության յուրաքանչյուր տեսակի համար)

 

._________________________________________________________________________.

|Միջո- |Միջոցառ-|Միջոցառումների արդյունավետության չափանիշները             |

|ցառման|ման     |_________________________________________________________|

|անվա- |անցկաց- |միջոցառման |արտադրանքի    |պակա-  |միջոցառման   |պլանում |

|նումը |ման     |անցկացման  |թողարկման     |սորդի  |արժեքը       |միջոցառ-|

|      |վայրը   |ծավալը     |ծավալը        |նվազեց-|(մլն դրամ)   |ման     |

|      |(քաղաք, |___________|______________|ման    |_____________|ընդգրկ- |

|      |գյուղ,  |չափման|քա- |չափ-|ծառայու- |ծավալը |ընդա-|միավորի|ման     |

|      |կազմա-  |միա-  |նակը|ման |թյունների|       |մենը |ծավալի |մասին   |

|      |կերպու- |վորը  |    |միա-|ծավալի   |       |     |հանդեպ |նշումը` |

|      |թյուն)  |      |    |վորը|         |       |     |       |«+» -   |

|      |        |      |    |    |         |       |     |       |ընդգրկ- |

|      |        |      |    |    |         |       |     |       |ված     |

|      |        |      |    |    |         |       |     |       |«-» -ոչ |

|______|________|______|____|____|_________|_______|_____|_______|________|

|  1   |    2   |  3   | 4  |  5 |    6    |    7  |  8  |   9   |   11   |

|______|________|______|____|____|_________|_______|_____|_______|________|

|      |        |      |    |    |         |       |     |       |        |

._________________________________________________________________________.

 

Ձև 3

 

ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐԻ (ԲՈԼՈՐ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ) ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՊԼԱՆՆԵՐԻ ԱՄՓՈՓԻՉ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Աղյուսակ 3.1.

 

«ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ _______________________________ ԱՊԱՀՈՎՈՒՄԸ»

(ենթահամակարգի անվանումը)

ԵՆԹԱՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՊԼԱՆԻ ԱՄՓՈՓԻՉ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Մարզի անվանումը ________________________________

 

._____________________________________________________________________

|Միջո- |Միջոցառ-|Միջոցառման     |Ֆինանսական         |Աշխատանքային    |

|ցառման|ման     |անցկացման      |ռեսուրսների        |ռեսուրսների     |

|անվա- |անցկաց- |ծավալը         |պահանջարկը         |պահանջարկը      |

|նումը |ման     |               |(մլն դրամ)         |(հազ. մարդ)     |

|      |վայրը   |_______________|___________________|________________|

|      |(քաղաք, |չափ-|քա-|արտադ-|ընդա-|այդ թվում`   |ընդա-|այդ թվում`|

|      |գյուղ,  |ման |նա-|րանքի |մենը |_____________|մենը |ի հաշիվ`  |

|      |կազմա-  |միա-|կը |թողարկ|     |բյու-|արտա-  |     |__________|

|      |կերպու- |վորը|   |ման   |     |ջեից |բյուջե |     |պետ. |ոչ  |

|      |թյուն)  |    |   |ծավալը|     |     |տային  |     |սեկ- |պետ.|

|      |        |    |   |      |     |     |միջոցն.|     |տորի |սեկ-|

|      |        |    |   |      |     |     |       |     |     |տորի|

|______|________|____|___|______|_____|_____|_______|_____|_____|____|

|  1   |    2   |  3 | 4 |   5  |  6  |  7  |   8   |  9  |  10 | 11 |

|______|________|____|___|______|_____|_____|_______|_____|_____|____|

|      |        |    |   |      |     |     |       |     |     |    |

._____________________________________________________________________

_________________.

|Նյութական       |

|ռեսուրսների     |

|պահանջարկը      |

|(մլն դրամ)      |

|________________|

|ընդա-|այդ թվում`|

|մենը |ի հաշիվ   |

|     |__________|

|     |պետ. |ոչ  |

|     |սեկ- |պետ.|

|     |տորի |սեկ-|

|     |     |տորի|

|_____|_____|____|

|  12 | 13  | 14 |

|_____|_____|____|

|     |     |    |

_________________.

 

Աղյուսակ 3.2.

 

ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ՊԼԱՆ

 

բնակչության (կենսաապահովման տեսակը) ապահովման ԱԻ-ի առաջացման

դեպքում

 

Մարզի անվանումը ______________________________________________________

 

._____________________________________________________________________.

|Միջոցառման  |Միջոցառման   |Քանակը   |ՈՒղարկման|Աշխատանքների|Զեկույցի |

|կամ         |կամ          |կամ      |կամ      |իրականացման |ժամանակը,|

|աշխատանքների|աշխատանքների |աշխատանք-|բեռնման  |կամ         |ում      |

|տեսակը      |կատարման     |ների     |վայրը և  |բեռնաթափման |         |

|            |պատասխանատուն|ծավալը   |ժամանակը |վայրը և     |         |

|            |և  նրա       |         |         |ժամանակը    |         |

|            |կրկնորդը     |         |         |            |         |

|            |(Ա.Հ.Ա.,     |         |         |            |         |

|            |հասցեն,      |         |         |            |         |

|            |հեռախոսը)    |         |         |            |         |

|____________|_____________|_________|_________|____________|_________|

|      1     |      2      |     3   |     4   |      5     |    6    |

|____________|_____________|_________|_________|____________|_________|

|            |             |         |         |            |         |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 3.3.

 

ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ԿԵՆՍԱԱՊԱՀՈՎՄԱՆ ՏԱՐԱԾՔԱՅԻՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՆԱԽԱՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ՊԼԱՆԻ ԱՄՓՈՓԻՉ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐԸ

 

Մարզի անվանումը _____________________________

 

._________________________________________________________________________.

|Ենթահամակարգի  |              Պլանի ամփոփիչ չափանիշները          |Ծանոթա-|

|անվանումը      |_________________________________________________|գրու-  |

|               |ֆինանսական      |աշխատանքային   |նյութական       |թյուն  |

|               |ռեսուրսների     |ռեսուրսների    |ռեսուրսների     |       |

|               |պահանջարկը      |պահանջարկը     |պահանջարկը      |       |

|               |(մլն դրամ)      |(հազ. մարդ)    |(մլն դրամ)      |       |

|               |________________|_______________|________________|       |

|               |ընդա|այդ թվում` |ընդա|այդ թվում`|Ընդա-|այդ թվում`|       |

|               |մենը|___________|մենը|ի հաշիվ`  |մենը |ի հաշիվ`  |       |

|               |    |բյու-|արտա-|    |__________|     |__________|       |

|               |    |ջեից |բյու-|    |պետ. |ոչ  |     |Պետ. |Ոչ  |       |

|               |    |     |ջետա-|    |սեկ- |պետ.|     |սեկ- |պետ.|       |

|               |    |     |յին  |    |տորի |սեկ-|     |տորի |սեկ-|       |

|               |    |     |մի-  |    |     |տորի|     |     |տորի|       |

|               |    |     |ջոցն.|    |     |    |     |     |    |       |

|_______________|____|_____|_____|____|_____|____|_____|_____|____|_______|

|    1          |  2 |  3  |  4  |  5 |  6  | 7  |  8  |  9  | 10 |   11  |

|_______________|____|_____|_____|____|_____|____|_____|_____|____|_______|

|Կենսապահովման  |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|համակարգով     |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|   ԸՆԴԱՄԵՆԸ,   |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|այդ թվում`     |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ըստ ենթահամա-  |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|կարգերի`       |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|1. Սննդահումքով|    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|և  սննդամթերքով|    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ապահովում      |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|2. Ջրով        |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ապահովում      |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|3. Առաջին      |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|անհրաժեշտության|    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ապրանքներով    |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ապահովում      |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|4. Ժամանակավոր |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|կացարաններով   |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ապահովում      |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|5. Կոմունալ -  |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|կենցաղային     |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ծառայություն-  |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ներով ապահովում|    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|6. Բժշկական    |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

|ապահովում      |    |     |     |    |     |    |     |     |    |       |

._________________________________________________________________________.

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
24.06.2010
N 824-Ն
Որոշում