Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՊՐՈԳՐԻՆ ԴԵԶ-8» ԱԽՏԱՀԱՆԻՉ ՄԻՋՈՑԻ ԿԻՐԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՊՐՈԳՐԻՆ ԴԵԶ-8» ԱԽՏԱՀԱՆԻՉ ՄԻՋՈՑԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀՐԱՀԱՆԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ (2-ՐԴ ՄԱՍ)

 

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ
ՀՐԱՄԱՆ

 

10 մայիսի 2021 թվականի N 1695-Լ

 

«ՊՐՈԳՐԻՆ ԴԵԶ-8» ԱԽՏԱՀԱՆԻՉ ՄԻՋՈՑԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀՐԱՀԱՆԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

Աղյուսակ 4

 

Օբյեկտների ախտահանման ռեժիմներ միջոցի լուծույթով սնկային

վարակների ժամանակ

 

._____________________________________________________________________.

|Ախտահանման օբյեկտներ      |Լուծույթի    |Ախտահանման|Ախտահանման եղանակ|

|                          |խտություն ըստ|ժամանակ,  |                 |

|                          |պատրաստուկի, |րոպե      |                 |

|                          |%            |          |                 |

|                          |             |__________|                 |

|                          |             |կան-|դերմա|                 |

|                          |             |դի- |տոֆի-|                 |

|                          |             |դոզ-|տիա- |                 |

|                          |             |ներ |ներ  |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Սենքերում մակերեսներ,     |   0.025     | 30 | 45  |Շփում, ոռոգում   |

|հիվանդասենյակների,        |   0.05      | 15 | 30  |                 |

|սարքավորման մակերեսներ,   |   0.1       | 5  | 15  |                 |

|կոշտ կահույք              |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Գորգեր, փափուկ կահույք    |   0.03      | 30 | 45  |Մշակում խոզանակով|

|                          |   0.08      | 15 | 30  |                 |

|                          |   0.15      | 5  | 15  |                 |

|                          |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Սանիտարա-տեխնիկական       |   0.04      | 30 | 45  |Շփում, ոռոգում   |

|սարքավորում               |   0.1       | 15 | 30  |                 |

|                          |   0.2       | 5  | 15  |                 |

|                          |   0.4       | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Հիվանդի խնամքի պարագաներ  |   0.025     | 30 | 45  |Ընկղմում կամ     |

|մետաղից, ապակուց, ռետինից,|   0.05      | 15 | 30  |շփում            |

|պլաստմասից, մոմլաթե       |   0.1       | 5  | 15  |                 |

|տակաշորեր                 |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Սպասք` առանց սննդի        |   0.015     | 15 | -   |Ընկղմում         |

|մնացորդների, այդ թվում    |   0.02      | 5  |     |                 |

|մեկանգամյա օգտագործման    |             |    |     |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Սպասք` սննդի մնացորդներով,|   0.025     | 15 | -   |Ընկղմում         |

|այդ թվում մեկանգամյա      |   0.06      | 5  |     |                 |

|օգտագործման               |             |    |     |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Լաբորատոր սպասք, սպասքի   |   0.025     | 20 | 30  |Ընկղմում         |

|լվացման պարագաներ         |   0.06      | 10 | 15  |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Սպիտակեղեն` օրգանական     |   0.03      | 30 | 45  |Թրջում           |

|արտադրություններով        |   0.08      | 15 | 30  |                 |

|չաղտոտված                 |   0.15      | 5  | 15  |                 |

|                          |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Սպիտակեղեն` օրգանական     |   0.06      | 30 | 45  |Թրջում           |

|արտադրություններով        |   0.1       | 15 | 30  |                 |

|աղտոտված                  |   0.2       | 5  | 15  |                 |

|                          |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Տարբեր նյութերից          |   0.025     | 30 | 45  |Ընկղմում, շփում, |

|խաղալիքներ, անձնական      |   0.05      | 15 | 30  |ոռոգում (խոշոր)  |

|հիգիենայի միջոցներ,       |   0.1       | 5  | 15  |                 |

|մարզագույք                |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Բժշկական թափոններ         |   0.06      | 30 | 45  |Թրջում, ընկղմում,|

|(վիրակապական միջոցներ,    |   0.1       | 15 | 30  |ոռոգում          |

|մեկանգամյա անկողնային և   |    0.2      |  5 |  15 |                 |

|անհատական սպիտակեղեն,     |   0.25      | -  | 5   |                 |

|անձնակազմի հագուստ և      |             |    |     |                 |

|այլն), բժշկական թափոնների |             |    |     |                 |

|հավաքման բազմակի          |             |    |     |                 |

|օգտագործման կոնտեյներներ  |             |    |     |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Բժշկական թափոններ         |   0.015     | 30 | 45  |Ընկղմում         |

|(մեկանգամյա օգտագործման   |   0.025     | 20 | 30  |                 |

|բժշկական նշանակության     |   0.06      | 10 | 15  |                 |

|արտադրատեսակներ)          |             |    |     |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Մաքրման պարագաներ, լաթ,   |   0.06      | 30 | 45  |Ընկղմում, թրջում,|

|սպունգ, անձեռոցիկ         |   0.1       | 15 | 30  |շփում            |

|                          |   0.2       | 5  | 15  |                 |

|                          |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Կոշկեղեն, ռետինե և        |   0.05      | 30 | 45  |Շփում, ընկղմում  |

|պոլիպրոպիլենային գորգեր   |   0.1       | 15 | 30  |                 |

|                          |   0.2       | 5  | 15  |                 |

|                          |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Կուվեզներ (նեոնատալ       |   0.025     | 30 | 45  |Շփում, ընկղմում  |

|ինկուբատորներ)            |   0.05      | 15 | 30  |                 |

|                          |   0.1       | 5  | 15  |                 |

|                          |   0.25      | -  | 5   |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Նարկոզա-շնչառական,        |   0.025     | 30 | -   |Շփում, ընկղմում  |

|անեսթեզիոլոգիական         |   0.05      | 15 |     |                 |

|սարքավորում և  արհեստական |    0.1      |  5 |     |                 |

|շնչառության սարքեր        |             |    |     |                 |

|__________________________|_____________|____|_____|_________________|

|Ախտահանման պատնեշներ և    |    0.05     |  - |  -  |Լցնում           |

|ախտահանման գորգեր         |             |    |     |                 |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 5

 

Օբյեկտների ախտահանման ռեժիմներ միջոցի լուծույթով վիրուսային

վարակների (ներառյալ արտաընդերային և ընդերային հեպատիտների,

պոլիոմիելիտի, ՄԻԱՎ վիրուսը, ադենովիրուսը, գրիպի վիրուսները, այդ

թվում թռչնի և խոզի գրիպի, պարագրիպի, ՍՇՀ այլ հարուցիչները,

էնտերովիրուսներ, ռոտավիրուսներ, հերպես և այլն) և կայուն

ներհիվանդանոցային հարուցիչներով առաջացած վարակների ժամանակ,

ներառյալ մեթիցիլին-կայուն ստաֆիլակոկը, վանկոմիցին-կայուն

էնտերոկոկը և կապտաթարախային ցուպիկը

 

._____________________________________________________________________.

|Ախտահանման օբյեկտներ      |Լուծույթի    |Ախտահանման|Ախտահանման եղանակ|

|                          |խտություն ըստ|ժամանակ,  |                 |

|                          |պատրաստուկի, |րոպե      |                 |

|                          |%            |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սենքերում,                |   0.02      |  30      |Շփում, ոռոգում   |

|հիվանդասենյակներում       |   0.04      |  15      |                 |

|մակերեսներ, սարքավորում,  |   0.06      |  5       |                 |

|կոշտ գույք                |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սանիտարական տրանսպորտ,    |   0.02      |  30      |Շփում, ոռոգում   |

|սննդի տեղափոխման տրանսպորտ|   0.04      |  15      |                 |

|                          |   0.06      |  5       |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Գորգային ծածկույթներ,     |   0.025     |  30      |Մշակում խոզանակով|

|փափուկ գույք              |   0.05      |  15      |                 |

|                          |   0.06      |  10      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սանիտարա-տեխնիկական       |   0.02      |  45      |Շփում, ոռոգում   |

|սարքավորում               |   0.06      |  30      |                 |

|                          |   0.08      |  15      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Հիվանդի խնամքի պարագաներ  |   0.02      |  30      |Ընկղմում կամ     |

|մետաղից, ապակուց, ռետինից,|   0.04      |  15      |շփում            |

|պլաստմասից, մոմլաթե       |   0.06      |  5       |                 |

|տակաշորեր                 |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սպասք` առանց սննդի        |   0.015     |  15      |Ընկղմում         |

|մնացորդների, այդ թվում    |   0.02      |  10      |                 |

|մեկանգամյա օգտագործման    |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սպասք` սննդի մնացորդներով,|   0.025     |  15      |Ընկղմում         |

|այդ թվում մեկանգամյա      |   0.04      |  10      |                 |

|օգտագործման               |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Լաբորատոր սպասք, սպասքի   |   0.015     |  30      |Ընկղմում         |

|լվացման պարագաներ         |   0.025     |  15      |                 |

|                          |   0.04      |  10      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սպիտակեղեն` օրգանական     |   0.025     |  30      |Թրջում           |

|արտադրություններով        |   0.05      |  15      |                 |

|չաղտոտված                 |   0.06      |  10      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սպիտակեղեն` օրգանական     |   0.06      |  30      |Թրջում           |

|արտադրություններով        |   0.08      |  15      |                 |

|աղտոտված                  |   0.1       |  10      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Տարբեր նյութերից          |   0.02      |  30      |Ընկղմում, շփում, |

|խաղալիքներ, անձնական      |   0.04      |  15      |ոռոգում (խոշոր)  |

|հիգիենայի միջոցներ,       |   0.06      |  5       |                 |

|մարզագույք                |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Բժշկական թափոններ         |   0.06      |  30      |Թրջում           |

|(վիրակապական միջոցներ,    |   0.08      |  15      |                 |

|մեկանգամյա անկողնային և   |   0.1       |  10      |                 |

|անհատական սպիտակեղեն,     |             |          |                 |

|անձնակազմի հագուստ և      |             |          |                 |

|այլն)                     |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Բժշկական թափոններ         |   0.015     |  30      |Ընկղմում, ոռոգում|

|(մեկանգամյա օգտագործման   |   0.025     |  15      |                 |

|բժշկական նշանակության     |   0.04      |  10      |                 |

|արտադրատեսակներ) բժշկական |             |          |                 |

|թափոնների հավաքման բազմակի|             |          |                 |

|օգտագործման կոնտեյներներ  |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Մաքրման պարագաներ, լաթ,   |   0.06      |  30      |Ընկղմում,        |

|սպունգ, անձեռոցիկ         |   0.08      |  15      |թրջում, շփում    |

|                          |   0.1       |  10      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Կուվեզներ (նեոնատալ       |   0.02      |  30      |Շփում, ընկղմում  |

|ինկուբատորներ)            |   0.04      |  15      |                 |

|                          |   0.06      |  5       |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Նարկոզա-շնչառական,        |   0.02      |  30      |Շփում, ընկղմում  |

|անեսթեզիոլոգիական         |   0.04      |  15      |                 |

|սարքավորում և  արհեստական |   0.06      |  5       |                 |

|շնչառության սարքեր        |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Ախտահանման պատնեշներ և    |    0.03     |   -      |Լցնում           |

|ախտահանման գորգեր         |             |          |                 |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 6

 

Օբյեկտների ախտահանման ռեժիմներ միջոցով` բժշկական և այլ

կազմակերպություններում հիմնական մաքրում իրականացնելու ժամանակ

 

._____________________________________________________________________.

|Կազմակերպության           |Լուծույթի    |Ախտահանման|Ախտահանման եղանակ|

|(բաժանմունքի)             |խտություն ըստ|ժամանակ,  |                 |

|ուղղվածությունը           |պատրաստուկի, |րոպե      |                 |

|                          |%            |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Վիրահատական բլոկ,         |    0.02     |   30     |Շփում, ոռոգում   |

|վիրակապարան,              |    0.04     |   15     |                 |

|գործողությունների սենյակ, |    0.06     |   5      |                 |

|կլինիկական լաբորատորիաներ,|             |          |                 |

|վիրաբուժական,             |             |          |                 |

|ատամնաբուժական,           |             |          |                 |

|մանրէազերծման սրահներ,    |             |          |                 |

|ծնարան, մանկաբարձական և   |             |          |                 |

|գինեկոլոգիական            |             |          |                 |

|բաժանմունքներ,            |             |          |                 |

|լաբորատորիաներ,           |             |          |                 |

|գործողությունների սենյակ  |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սոմատիկ բաժանմունքներ,    |    0.01     |   15     |Շփում, ոռոգում   |

|բացառությամբ              |    0.02     |   10     |                 |

|մանիպուլյացիոն կաբինետի,  |    0.05     |   5      |                 |

|ֆունկցիոնալ ախտորոշման,   |             |          |                 |

|ֆիզիոթերապիայի կաբինետներ,|             |          |                 |

|բուֆետներ և  այլն         |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Հակատուբերկուլոզային      |    0.05     |   30     |Շփում, ոռոգում   |

|բժշկական                  |    0.1      |   15     |                 |

|կազմակերպություններ,      |    0.25     |   10     |                 |

|քրեակատարողական հիմնարկներ|             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Մաշկավեներաբանական        |    0.025    |   45     |Շփում, ոռոգում   |

|բժշկական                  |    0.05     |   30     |                 |

|կազմակերպություններ       |    0.1      |   15     |                 |

|                          |    0.25     |   5      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Մանկական հաստատություններ |    0.01     |   15     |Շփում            |

|                          |    0.02     |   10     |                 |

|                          |    0.05     |   5      |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Ինֆեկցիոն բժշկական        |             |          |Շփում, ոռոգում   |

|կազմակերպություններ*      |             |          |                 |

|__________________________|_____________|__________|_________________|

|Սպասարկման ոլորտի         |    0.01     |   15     |Շփում, ոռոգում   |

|օբյեկտներ (հյուրանոց,     |    0.02     |   10     |                 |

|պանսիոնատ, հանգստյան տուն,|    0.05     |   5      |                 |

|հանրակացարան, ակումբ,     |             |          |                 |

|կինոթատրոն, գրասենյակ,    |             |          |                 |

|արդյունաբերական շուկաներ, |             |          |                 |

|հասարակական զուգարաններ)  |             |          |                 |

._____________________________________________________________________.

___________________

Նշում. *` հիմնական մաքրումն իրականացնում են համապատասխան վարակի ռեժիմով:

 

Աղյուսակ 7

 

Բժշկական նշանակության արտադրատեսակների (ներառյալ վիրաբուժական և

ատամնաբուժական գործիքներն ու նյութերը, կոշտ և ճկուն էնդոսկոպներն

ու դրանց գործիքները), ինչպես նաև կոսմետիկ, ոտնահարդարման ու

մատնահարդարման գործիքների ախտահանման ռեժիմներ միջոցով` մանրէային

(ներառյալ տուբերկուլոզը), վիրուսային և սնկային (ներառյալ

կանդիդոզներն ու դերմատոֆիտիաները) վարակների ժամանակ

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակվող արտադրատեսակ                  |  Մշակման ռեժիմներ, րոպե      |

|                                      |______________________________|

|                                      |Աշխատան-  |Աշխատան-  |Ախտա-   |

|                                      |քային     |քային     |հանման  |

|                                      |լուծույթի |լուծույթի |պահաժամ,|

|                                      |ջերմաս-   |խտություն,|րոպե    |

|                                      |տիճան, oC |%         |        |

|______________________________________|__________|__________|________|

|Բժշկական           |- պարզ ձևի        |Առնվազն 18|0.025     |0.05    |

|նշանակության       |մետաղյա և  ապակյա |          |0.05      |0.1     |

|արտադրատեսակներ,   |արտադրատեսակներ,  |          |0.08      |0.25    |

|այդ թվում          |- փականային մասեր,|          |0.05      |30      |

|վիրաբուժական և     |խողովակներ ու     |          |0.1       |15      |

|ատամնաբուժական     |խոռոչներ ունեցող  |          |0.25      |10      |

|գործիքներն ու      |պլաստիկե, ռետինե  |          |          |        |

|նյութերը           |արտադրատեսակներ,  |          |          |        |

|                   |հղկող բորեր և     |          |          |        |

|                   |ալմաստե           |          |          |        |

|                   |սկավառակներ       |          |          |        |

|                   |- անաէրոբ         |          |0.5       |45      |

|                   |վարակների ժամանակ |          |1.0       |30      |

|                   |                  |          |1.5       |15      |

|______________________________________|__________|__________|________|

|Կոշտ և  ճկուն էնդոսկոպներ             |Առնվազն 18|0.05      |30      |

|                                      |          |0.1       |15      |

|                                      |          |0.25      |10      |

|______________________________________|__________|__________|________|

|Էնդոսկոպներին կից  |- մանրէային       |Առնվազն 18|0.05      |30      |

|գործիքներ          |(ներառյալ         |          |0.1       |15      |

|                   |տուբերկուլոզը)    |          |0.25      |10      |

|                   |վիրուսային և      |          |          |        |

|                   |սնկային վարակների |          |          |        |

|                   |ժամանակ           |          |          |        |

|                   |- անաէրոբ         |          |0.5       |45      |

|                   |վարակների ժամանակ |          |1.0       |30      |

|                   |                  |          |1.5       |15      |

|___________________|__________________|__________|__________|________|

|Ատամնաբուժական     |- մանրէային       |Առնվազն 18|0.025     |30      |

|նյութեր            |(ներառյալ         |          |0.05      |15      |

|                   |տուբերկուլոզը)    |          |0.08      |10      |

|                   |վիրուսային և      |          |          |        |

|                   |սնկային վարակների |          |          |        |

|                   |ժամանակ           |          |          |        |

|                   |- անաէրոբ         |          |0.5       |45      |

|                   |վարակների ժամանակ |          |1.0       |30      |

|                   |                  |          |1.5       |15      |

|______________________________________|__________|___________________|

|Կոսմետիկ գործիքներ                    |Առնվազն 18|0.025      30      |

|Ոտնահարդարման և  մատնահարդարման       |          |0.05       15      |

|գործիքներ                             |          |0.08       10      |

|                                      |          |0.05       30      |

|                                      |          |0.1        15      |

|                                      |          |0.25       10      |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 8

 

Բժշկական նշանակության արտադրատեսակների (ներառյալ վիրաբուժական,

ատամնաբուժական գործիքներն ու նյութերը, կոշտ և ճկուն էնդոսկոպներն

ու դրանց կից գործիքները), ինչպես նաև կոսմետիկ, ոտնահարդարման ու

մատնահարդարման գործիքների` նախամանրէազերծման հետ համակցված

ախտահանման ռեժիմներ միջոցի լուծույթներով` մանրէային (ներառյալ

տուբերկուլոզը), վիրուսային և սնկային (ներառյալ կանդիդոզներն ու

դերմատոֆիտիաները) վարակների ժամանակ

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |              Մշակման ռեժիմներ   |

|                                   |_________________________________|

|                                   |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|_____________________________________________________________________|

|Թրջում* արտադրատեսակներն աշխատանքային լուծույթի մեջ ամբողջությամբ    |

|ընկղմելով և  դրանց խոռոչներն ու խողովակները լուծույթով լցնելով       |

|_____________________________________________________________________|

|պարզ ձևի  մետաղյա և  ապակյա        |0.025        |Առնվազն 18|30      |

|արտադրատեսակներ, այդ թվում նշտար,  |0.05         |          |15      |

|էքսկավատոր, աքցան, էլևատոր,        |0.08         |          |10      |

|հարթիչ, կարծր համաձուլվածքի բոր,   |             |          |        |

|ամբողջական մետաղական հայելիներ,    |             |          |        |

|ատամնաբուժական նյութեր             |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|պլաստիկե, ռետինե արտադրատեսակներ,  |0.05         |Առնվազն 18|30      |

|հղկող բորեր և  ալմաստե սկավառակներ |0.1          |          |15      |

|                                   |0.25         |          |10      |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|փականային մասեր, խողովակներ        |0.05         |Առնվազն 18|30      |

|ու խոռոչներ ունեցող արտադրատեսակներ|0.1          |          |15      |

|(մկրատ, կորնցանգ, սեղմակ,          |0.25         |          |10      |

|ատամնաբուժական աքցան), ինչպես նաև  |             |          |        |

|ամալգամով հայելիներ                |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|կոսմետիկ գործիքներ                 |0.025        |Առնվազն 18|30      |

|                                   |0.05         |          |15      |

|                                   |0.08         |          |10      |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|ոտնահարդարման և                    |0.05         |Առնվազն 18|30      |

|մատնահարդարման գործիքներ           |0.1          |          |15      |

|                                   |0.25         |          |10      |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|յուրաքանչյուր արտադրատեսակի        |Թրջման       |Չի կարգա- |        |

|լվացում նույն լուծույթում,         |փուլում      |վորվում   |        |

|որում թրջել են` խոզանակով,         |օգտագործված  |          |        |

|բամբակ-թանզիվե տամպոնի կամ         |լուծույթի    |          |        |

|գործվածքային (թանզիվե) անձեռոցիկով,|խտությանը    |          |        |

|արտադրատեսակների                   |համապատասխան |          |        |

|խողովակները` ներարկիչով`           |             |          |        |

|. փականային մասեր, խողովակներ կամ  |             |          |0.5     |

|խոռոչներ չունեցող արտադրատեսակներ  |             |          |        |

|. փականային մասեր, խողովակներ կամ  |             |          |1.0     |

|խոռոչներ ունեցող արտադրատեսակներ   |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում հոսող խմելու ջրով       |     -       |Չի կարգա- |3.0     |

|(խողովակները ներարկիչով կամ        |             |վորվում   |        |

|էլեկտրաարտածծիչով)                 |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում թորած ջրով (խողովակները |     -       |Չի կարգա- |2.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով)  |             |վորվում   |        |

._____________________________________________________________________.

___________________

Նշում. *` լուծույթի մեջ արտադրատեսակների թրջման փուլում ապահովվում է դրանց ախտահանումը մանրէային (ներառյալ տուբերկուլոզը), վիրուսային և սնկային (կանդիդոզներ, դերմատոֆիտիաներ) վարակների հարուցիչների նկատմամբ

 

Աղյուսակ 9

 

Բժշկական նշանակության արտադրատեսակների (ներառյալ վիրաբուժական,

ատամնաբուժական գործիքներն ու նյութերը), ինչպես նաև կոսմետիկ,

ոտնահարդարման ու մատնահարդարման գործիքների նախամանրէազերծման հետ

համակցված ախտահանման ռեժիմներ միջոցի լուծույթներով` մեքենայացված

եղանակով (ցանկացած տեսակի ուլտրաձայնային կայանքների օգտագործմամբ)`

մանրէային (ներառյալ տուբերկուլոզը), վիրուսային և սնկային

(ներառյալ կանդիդոզներն ու դերմատոֆիտիաները) վարակների ժամանակ

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |         Մշակման ռեժիմներ        |

|                                   |_________________________________|

|                                   |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|_____________________________________________________________________|

|Թրջում ուլտրաձայնային կայանքում, արտադրատեսակներն աշխատանքային       |

|լուծույթի մեջ ամբողջությամբ ընկղմելով և  դրանց խոռոչներն ու          |

|խողովակները լուծույթով լցնելով                                       |

|_____________________________________________________________________|

|պարզ ձևի  մետաղյա և  ապակյա        |0.025        |Առնվազն 18|20      |

|արտադրատեսակներ, այդ թվում նշտար,  |0.05         |          |10      |

|էքսկավատոր, աքցան, էլևատոր,        |0.08         |          |5       |

|հարթիչ, կարծր համաձուլվածքի բոր,   |             |          |        |

|ամբողջական մետաղական հայելիներ,    |             |          |        |

|ատամնաբուժական նյութեր             |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|պլաստիկե, ռետինե արտադրատեսակներ,  |0.05         |Առնվազն 18|20      |

|հղկող բորեր և  ալմաստե սկավառակներ |0.1          |          |10      |

|                                   |0.25         |          |5       |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|փականային մասեր, խողովակներ        |0.05         |Առնվազն 18|20      |

|ու խոռոչներ ունեցող արտադրատեսակներ|0.1          |          |10      |

|(մկրատ, կորնցանգ, սեղմակ,          |0.25         |          |5       |

|ատամնաբուժական աքցան), ինչպես նաև  |             |          |        |

|ամալգամով հայելիներ                |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|կոսմետիկ գործիքներ                 |0.025        |Առնվազն 18|20      |

|                                   |0.05         |          |10      |

|                                   |0.08         |          |5       |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|ոտնահարդարման և                    |0.05         |Առնվազն 18|20      |

|մատնահարդարման գործիքներ           |0.1          |          |10      |

|                                   |0.25         |          |5       |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում հոսող խմելու ջրով       |-            |Չի կարգա- |3.0     |

|(խողովակները ներարկիչով կամ        |             |վորվում   |        |

|էլեկտրաարտածծիչով)                 |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում թորած ջրով (խողովակները |-            |Չի կարգա- |2.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով)  |             |վորվում   |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 10

 

Բժշկական նշանակության արտադրատեսակների, ներառյալ վիրաբուժական,

ատամնաբուժական գործիքներն ու նյութերը, ինչպես նաև կոսմետիկ,

ոտնահարդարման ու մատնահարդարման գործիքների նախամանրէազերծման

ռեժիմներ միջոցի լուծույթներով` ձեռքային եղանակով

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |              Մշակման ռեժիմներ   |

|                                   |_________________________________|

|                                   |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|_____________________________________________________________________|

|Թրջում` արտադրատեսակներն աշխատանքային լուծույթի մեջ ամբողջությամբ    |

|ընկղմելով և  դրանց խոռոչներն ու խողովակները լուծույթով լցնելով.      |

|_____________________________________________________________________|

|պարզ ձևի  մետաղյա և  ապակյա        |0.01         |Առնվազն 18|20      |

|արտադրատեսակներ, այդ թվում նշտար,  |0.02         |          |10      |

|էքսկավատոր, աքցան, էլևատոր,        |             |          |        |

|հարթիչ, կարծր համաձուլվածքի բոր,   |             |          |        |

|ամբողջական մետաղական  հայելիներ,   |             |          |        |

|ատամնաբուժական նյութեր             |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|պլաստիկե, ռետինե արտադրատեսակներ,  |0.02         |Առնվազն 18|20      |

|հղկող բորեր և  ալմաստե սկավառակներ |0.04         |          |10      |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|փականային մասեր, խողովակներ        |0.02         |Առնվազն 18|20      |

|ու խոռոչներ ունեցող արտադրատեսակներ|0.04         |          |10      |

|(մկրատ, կորնցանգ, սեղմակ,          |             |          |        |

|ատամնաբուժական աքցան), ինչպես      |             |          |        |

|նաև  ամալգամով հայելիներ           |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|կոսմետիկ գործիքներ                 |0.01         |Առնվազն 18|20      |

|                                   |0.02         |          |10      |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|ոտնահարդարման և  մատնահարդարման    |0.02         |Առնվազն 18|20      |

|գործիքներ                          |0.04         |          |10      |

|_____________________________________________________________________|

|Յուրաքանչյուր արտադրատեսակի լվացում նույն լուծույթում, որում         |

|իրականացրել են թրջումը` խոզանակով, բամբակ-թանզիվե խծուծով,           |

|արտադրատեսակների խողովակները` ներարկիչով.                            |

|_____________________________________________________________________|

|պարզ ձևի  մետաղյա և  ապակյա        |Թրջման       |Չի կարգա- |0.5     |

|արտադրատեսակներ, այդ թվում նշտար,  |փուլում      |վորվում   |        |

|էքսկավատոր, աքցան, էլևատոր,        |օգտագործված  |          |        |

|հարթիչ, կարծր համաձուլվածքի բոր,   |լուծույթի    |          |        |

|ամբողջական մետաղական հայելիներ,    |կոնցենտրա-   |          |        |

|ատամնաբուժական նյութեր             |ցիային       |          |        |

|                                   |համապատասխան |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|պլաստիկե, ռետինե արտադրատեսակներ,  |-//-//-//-   |-//-//-//-|1.0     |

|հղկող բորեր և  ալմաստե սկավառակներ |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|փականային մասեր, խողովակներ        |-//-//-//-   |-//-//-//-|1.0     |

|ու խոռոչներ ունեցող արտադրատեսակներ|             |          |        |

|(մկրատ, կորնցանգ, սեղմակ,          |             |          |        |

|ատամնաբուժական աքցան),             |             |          |        |

|ինչպես նաև  ամալգամով հայելիներ,   |             |          |        |

|ոտնահարդարման և  մատնահարդարման    |             |          |        |

|գործիքներ                          |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում հոսող խմելու ջրով       |-            |Չի կարգա- |3.0     |

|(խողովակները ներարկիչով կամ        |             |վորվում   |        |

|էլեկտրաարտածծիչով)                 |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում թորած ջրով (խողովակները |-            |Չի կարգա- |2.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով)  |             |վորվում   |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 11

 

Բժշկական նշանակության արտադրատեսակների` ներառյալ վիրաբուժական,

ատամնաբուժական գործիքներն ու նյութերը, ինչպես նաև կոսմետիկ,

ոտնահարդարման ու մատնահարդարման գործիքների նախամանրէազերծման

ռեժիմներ միջոցի լուծույթներով` մեքենայացված եղանակով (ցանկացած

տեսակի ուլտրաձայնային կայանքների օգտագործմամբ)

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |              Մշակման ռեժիմներ   |

|                                   |_________________________________|

|                                   |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|_____________________________________________________________________|

|Թրջում` արտադրատեսակներն աշխատանքային լուծույթի մեջ ամբողջությամբ    |

|ընկղմելով և  խոռոչներն ու խողովակները լուծույթով լցնելով կայանքի     |

|ծրագրային աշխատանքին համապատասխան                                    |

|_____________________________________________________________________|

|պարզ ձևի  մետաղյա և  ապակյա        |0.01         |Առնվազն 18|10      |

|արտադրատեսակներ, այդ թվում նշտար,  |0.02         |          |5       |

|էքսկավատոր, աքցան, էլևատոր,        |             |          |        |

|հարթիչ, կարծր համաձուլվածքի բոր,   |             |          |        |

|ամբողջական մետաղական հայելիներ,    |             |          |        |

|ատամնաբուժական նյութեր             |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|պլաստիկե, ռետինե արտադրատեսակներ,  |0.02         |Առնվազն 18|10      |

|հղկող բորեր և  ալմաստե սկավառակներ |0.04         |          |5       |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|փականային մասեր, խողովակներ        |0.02         |Առնվազն 18|10      |

|ու խոռոչներ ունեցող արտադրատեսակներ|0.4          |          |5       |

|(մկրատ, կորնցանգ, սեղմակ,          |             |          |        |

|ատամնաբուժական աքցան), ինչպես նաև  |             |          |        |

|ամալգամով հայելիներ                |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|կոսմետիկ գործիքներ                 |0.01         |Առնվազն 18|10      |

|                                   |0.02         |          |5       |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|ոտնահարդարման և  մատնահարդարման    |0.02         |Առնվազն 18|10      |

|գործիքներ                          |0.04         |          |5       |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում հոսող խմելու ջրով       |-            |Չի կարգա- |3.0     |

|(խողովակները ներարկիչով կամ        |             |վորվում   |        |

|էլեկտրաարտածծիչով)                 |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Պարզաջրում թորած ջրով (խողովակները |-            |Չի կարգա- |2.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով)  |             |վորվում   |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 12

 

Կոշտ և ճկուն էնդոսկոպների և դրանց կից գործիքների

նախամանրէազերծման հետ համակցված ախտահանման ռեժիմներ միջոցի

լուծույթներով` ձեռքային եղանակով` մանրէային (ներառյալ

տուբերկուլոզը), վիրուսային և սնկային (կանդիդոզներ)

վարակների ժամանակ

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Էնդոսկոպների և  դրանց կից          |             |          |        |

|գործիքների թրջում` ամբողջությամբ   |             |          |        |

|ընկղմելով միջոցի աշխատանքային      |0.05         |Առնվազն 18|30      |

|լուծույթի մեջ (ամբողջությամբ       |0.1          |          |15      |

|չընկղմվողների դեպքում`             |0.25         |          |10      |

|դրանց ընկղմման թույլատրված         |             |          |        |

|աշխատանքային մասերի) և  խոռոչներն  |             |          |        |

|ու խողովակները լուծույթով լցնելով  |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Արտադրատեսակների լվացում նույն     |             |          |        |

|լուծույթում, որի մեջ իրականացվել է |             |          |        |

|թրջումը.                           |             |          |        |

|Գործիքներ                          |Թրջման       |Առնվազն 18|3.0     |

|Ճկուն էնդոսկոպներ`                 |փուլում      |          |        |

|- գործիքային խողովակը մաքրում են   |օգտագործված  |          |2.0     |

|գործիքային խողովակի մաքրման        |լուծույթի    |          |        |

|խոզանակով,                         |խտությանը    |          |        |

|- ներքին խողովակները լվանում       |համապատասխան |          |3.0     |

|են ներարկիչով կամ                  |             |          |        |

|էլեկտրաարտածծիչով,                 |             |          |        |

|- արտաքին մակերեսը լվանում         |             |          |1.0     |

|են գործվածքային (թանզիվե)          |             |          |        |

|անձեռոցիկով,                       |             |          |        |

|Կոշտ էնդոսկոպներ`                  |             |          |        |

|- յուրաքանչյուր մասը լվանում       |             |          |2.0     |

|են խոզանակով կամ գործվածքային      |             |          |        |

|(թանզիվե) անձեռոցիկով,             |             |          |        |

|- խողովակները լվանում են           |             |          |2.0     |

|ներարկիչներով                      |             |          |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում հոսող խմելու ջրով       |   Չի նորմավորվում      |5.0     |

|(խողովակները ներարկիչով կամ        |                        |        |

|էլեկտրաարտածծիչով) կամ տարայի մեջ  |                        |        |

|լվացում խմելու ջրով                |                        |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում թորած ջրով (խողովակները |   Չի նորմավորվում      |2.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով)  |                        |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 13

 

Էնդոսկոպների և դրանց կից գործիքների նախամանրէազերծման հետ

համակցված ախտահանման ռեժիմներ միջոցի լուծույթներով` մեքենայացված

եղանակով` մանրէային (ներառյալ տուբերկուլոզը), վիրուսային և

սնկային (կանդիդոզներ, դերմատոֆիտիաներ) վարակների ժամանակ

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Էնդոսկոպների թրջում` ամբողջությամբ |0.05         |Առնվազն 18|20      |

|ընկղմելով միջոցի աշխատանքային      |0.1          |          |10      |

|լուծույթի մեջ (ամբողջությամբ       |0.25         |          |5       |

|չընկղմվողների դեպքում` դրանց       |             |          |        |

|ընկղմման թույլատրված աշխատանքային  |             |          |        |

|մասերի) և  խոռոչներն ու խողովակները|             |          |        |

|լուծույթով լցնելով, մշակում        |             |          |        |

|կայանքի աշխատանքի ռեժիմին          |             |          |        |

|համապատասխան                       |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Էնդոսկոպներին կից գործիքների       |0.05         |Առնվազն 18|20      |

|թրջում` արտադրատեսակներն           |0.1          |          |10      |

|ամբողջությամբ ընկղմելով միջոցի     |0.25         |          |5       |

|լուծույթի մեջ                      |             |          |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում կայանքից դուրս հոսող    |       Չի նորմավորվում  |5.0     |

|խմելու ջրով (խողովակները ներարկիչով|                        |        |

|կամ էլեկտրաարտածծիչով) կամ տարայի  |                        |        |

|մեջ լվացում խմելու ջրով            |                        |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում կայանքից դուրս թորած    |       Չի նորմավորվում  |2.0     |

|ջրով (խողովակները ներարկիչով կամ   |                        |        |

|էլեկտրաարտածծիչով)                 |                        |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 14

 

Էնդոսկոպների և դրանց կից գործիքների նախնական, նախամանրէազերծման

(կամ եզրափակիչ) մաքրման ռեժիմներ միջոցի լուծույթներով ձեռքային

եղանակով

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Էնդոսկոպների և  դրանց կից          |0.02         |Առնվազն 18|20      |

|գործիքների թրջում` ամբողջությամբ   |0.04         |          |10      |

|ընկղմելով միջոցի աշխատանքային      |             |          |        |

|լուծույթի մեջ (ամբողջությամբ       |             |          |        |

|չընկղմվողների դեպքում` դրանց       |             |          |        |

|ընկղմման թույլատրված աշխատանքային  |             |          |        |

|մասերի) և  խոռոչներն ու խողովակները|             |          |        |

|լուծույթով լցնելով                 |             |          |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Արտադրատեսակների լվացում նույն     |Թրջման       |Առնվազն 18|        |

|լուծույթում, որի մեջ իրականացվել է |փուլում      |          |        |

|թրջումը.                           |օգտագործված  |          |        |

|Գործիքներ                          |լուծույթի    |          |1.0     |

|Ճկուն էնդոսկոպներ`                 |խտությանը    |          |        |

|- գործիքային խողովակը մաքրում են   |համապատասխան |          |2.0     |

|գործիքային խողովակի մաքրման        |             |          |        |

|խոզանակով,                         |             |          |        |

|- ներքին խողովակները լվանում են    |             |          |3.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով,  |             |          |        |

|- արտաքին մակերեսը լվանում են      |             |          |1.0     |

|գործվածքային (թանզիվե) անձեռոցիկով,|             |          |        |

|Կոշտ էնդոսկոպներ`                  |             |          |        |

|- յուրաքանչյուր մասը լվանում են    |             |          |        |

|խոզանակով կամ գործվածքային         |             |          |        |

|(թանզիվե) անձեռոցիկով,             |             |          |        |

|- խողովակները լվանում են           |             |          |2.0     |

|ներարկիչներով                      |             |          |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում հոսող խմելու ջրով       |     Չի նորմավորվում    |5.0     |

|(խողովակները ներարկիչով կամ        |                        |        |

|էլեկտրաարտածծիչով) կամ տարայի մեջ  |                        |        |

|լվացում խմելու ջրով                |                        |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում թորած ջրով (խողովակները |     Չի նորմավորվում    |2.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով)  |                        |        |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ 15

 

Էնդոսկոպների և դրանց կից գործիքների նախամանրէազերծման կամ

եզրափակիչ (ԲՄԱ-ից առաջ) մաքրման ռեժիմներ միջոցի լուծույթներով`

մեքենայացված եղանակով` մասնագիտացված կայանքներում

 

._____________________________________________________________________.

|Մշակման փուլեր                     |Աշխատանքային |Աշխատան-  |Պահաժամ/|

|                                   |լուծույթի    |քային     |մշակման |

|                                   |խտություն    |լուծույթի |ժամանակ,|

|                                   |(ըստ պատրաս- |ջերմաս-   |րոպե    |

|                                   |տուկի), %    |տիճան, oC |        |

|___________________________________|_____________|__________|________|

|Էնդոսկոպների և  դրանց կից          |0.02         |Առնվազն 18|10      |

|գործիքների թրջում` ամբողջությամբ   |0.04         |          |5       |

|ընկղմելով միջոցի աշխատանքային      |             |          |        |

|լուծույթի մեջ (ամբողջությամբ       |             |          |        |

|չընկղմվողների դեպքում` դրանց       |             |          |        |

|ընկղմման թույլատրված աշխատանքային  |             |          |        |

|մասերի) և  խոռոչներն ու խողովակները|             |          |        |

|լուծույթով լցնելով, կայանքի        |             |          |        |

|աշխատանքի ռեժիմին համապատասխան     |             |          |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում կայանքից դուրս հոսող    |     Չի նորմավորվում    |5.0     |

|խմելու ջրով (խողովակները ներարկիչով|                        |        |

|կամ էլեկտրաարտածծիչով) կամ տարայի  |                        |        |

|մեջ լվացում խմելու ջրով            |                        |        |

|___________________________________|________________________|________|

|Պարզաջրում թորած ջրով (խողովակները |     Չի նորմավորվում    |2.0     |

|ներարկիչով կամ էլեկտրաարտածծիչով)  |                        |        |

._____________________________________________________________________.

 

------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
10.05.2021
N 1695-Լ
Հրաման