Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՏԵՂԱԿԱՅՄԱՆԸ, ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻՆ ԵՎ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆԸ Ն ...

 

 

100.0236.220307

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «22»         03           2007 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10007149

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

12 փետրվարի 2007 թվականի N 236-Ն

 

ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՏԵՂԱԿԱՅՄԱՆԸ, ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻՆ ԵՎ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ N 2-III-2.1. ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐԸ ԵՎ ՆՈՐՄԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Հիմք ընդունելով Հայաստանի Հանրապետության բնակչության սանիտարահամաճարակային անվտանգության ապահովման մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 6-րդ հոդվածի 1-ին մասի 3-րդ կետը`

 

ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`

 

Հաստատել «Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների տեղակայմանը, կառուցվածքին և շահագործմանը ներկայացվող հիգիենիկ պահանջներ» N 2-III-2.1. սանիտարական կանոնները և նորմերը (Հավելված 1):

(նախաբանը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

 

Հավելված 1

 

Հաստատված է`

ՀՀ առողջապահության նախարարի

2007թ. փետրվարի 12-ի

N 236-Ն հրամանով

 

ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԱՅԻՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՏԵՂԱԿԱՅՄԱՆԸ, ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻՆ ԵՎ ՇԱՀԱԳՈՐԾՄԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

 

Սանիտարական կանոններ և նորմեր N 2-III-2.1.

 

I. Ընդհանուր դրույթներ

 

1.1 Սույն սանիտարական կանոնները և նորմերը (այսուհետ` սանիտարական կանոններ) սահմանում են հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների (հյուրանոցների, մոթելների, հյուրանոցատիպ հանգրվանների, առողջարանների, հանգստյան և մասնագիտացված ճամբարների, պանսիոնների, զբոսաշրջային բնակատեղիների, ճամբարային բնակատեղիների, զբոսաշրջային տների) տեղակայմանը, կառուցվածքին, սարքավորումների, գույքի շահագործմանը, միկրոկլիմային, լուսավորությանը, աղմուկի մակարդակին, անձնակազմի աշխատանքային պայմաններին ներկայացվող հիգիենիկ պահանջները:

1.2 Սույն սանիտարական կանոնների և նորմերի պահանջների կատարումը պարտադիր է իրավաբանական անձանց և անհատ ձեռնարկատերերի համար, որոնք իրականացնում են հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների (բացառությամբ մանկապատանեկան բնակատեղիների և մանկապատանեկան առողջարանների) նախագծում, կառուցում, վերակառուցում և շահագործում:

1.3 Հասարակական շենքերում տեղակայված հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտները ապահովվում են առանձին մուտքով:

 

II. Նոր կառուցվող, վերակառուցվող և շահագործվող հյուրանոցային

տնտեսության օբյեկտների տեղակայմանը և տարածքին ներկայացվող

պահանջներ

 

2.1 Արգելվում է հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների կառուցումը նախկինում որպես անասնագերեզմանոց, գերեզմանոց, ասենիզացիոն դաշտ, աղբավայր օգտագործված կամ օրգանական, քիմիական, ռադիոակտիվ աղտոտվածության ենթարկված հողամասերում:

2.2 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների տեղակայման տարածքները պետք է լինեն բարեկարգ` ապահովված ավտոմեքենաների և հետիոտնի համար կոշտ ծածկույթով պատված ճանապարհներով, մակերևութային հոսքերի հեռացումով, արհեստական լուսավորմամբ:

2.3 Նոր կառուցվող, վերակառուցվող հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների համարների նվազագույն բնակելի մակերեսը սահմանվում է համաձայն հավելված 1.1-ի:

2.4 Ճամբարային բնակատեղիները պետք է ապահովված լինեն ճամբարելու համար նախատեսված կետերով (ինչպես վրանների, այնպես էլ ավտոկցորդների համար)` 1 կետի համար 40 քմ նվազագույն մակերեսով:

2.5 Ճամբարելու կետից առավելագույնը 100 մ հեռավորության վրա տեղակայվում են սանհանգույցները և ցնցուղարանները. կանանց 20 և տղամարդկանց 25 հոգու համար` 1-ական զուգարանակոնքի հաշվարկով, 20-25 հոգուն 1 լվացարանի և մինչև 50 հոգուն` 1 ցնցուղի հաշվարկով:

 

III. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների ջրամատակարարմանը և

ջրահեռացմանը ներկայացվող պահանջներ

 

3.1 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների ջրամատակարարման և ջրահեռացման համակարգերի կառուցվածքը պետք է համապատասխանի ՀՀ քաղաքաշինության նախարարի 2014 թվականի մարտի 17-ի N 80-Ն հրամանով հաստատված «ՀՀՇՆ40-01.01-2014 «Շենքերի ներքին ջրամատակարարում և ջրահեռացում» շինարարական նորմերի ու, N 2.04.02-84 «Ջրամատակարարում. Արտաքին ցանցեր և կառույցներ» և N 2.04.03-85 «Կոյուղի. Արտաքին ցանցեր և կառուցվածքներ» ՍՆԻՊ-ների պահանջներին:

(3.1-ին կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

3.2 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտները պետք է ապահովված լինեն շուրջօրյա տաք և սառը ջրով, կենտրոնացված ջրամատակարարմամբ:

3.3 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների խմելու-տնտեսական ջրի (այդ թվում` պահուստային տարողությունների) որակը պետք է համապատասխանի ՀՀ առողջապահության նախարարի 2002 թվականի դեկտեմբերի 25-ի թիվ 876 հրամանի պահանջներին:

(3.3-րդ կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

3.4 Կենտրոնացված ջրահեռացման համակարգի բացակայության դեպքում հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների կեղտաջրերի հեռացումը պետք է համապատասխանի ՀՀ քաղաքաշինության նախարարի 2014 թվականի մարտի 17-ի N 80-Ն հրամանով հաստատված «ՀՀՇՆ40-01.01-2014 «Շենքերի ներքին ջրամատակարարում և ջրահեռացում» շինարարական նորմերի պահանջներին:

(3.4-րդ կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

 

IV. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների լուսավորությանը,

միկրոկլիմային, օդափոխանակությանը, աղմուկի մակարդակին ներկայացվող

հիգիենիկ պահանջներ

 

4.1 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների գործունեության ժամանակ առաջացող աղմուկի մակարդակը սենքերում (այդ թվում` և համարներում), ինչպես նաև բնակելի կառուցապատման տարածքներում պետք է համապատասխանի «Աղմուկն աշխատատեղերում բնակելի և հասարակական շենքերում և բնակելի կառուցապատման տարածքներում» N 2-III-11.3 սանիտարական նորմերի պահանջներին:

4.2 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների սենքերի լուսավորությունը պետք է համապատասխանի հավելված 1.2-ին:

(4.2-րդ կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

4.3 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների սենքերի ջեռուցումը, օդի լավորակումը, օդափոխանակությունը պետք է ապահովեն օպտիմալ միկրոկլիմայական պայմանները` «Ջեռուցում, օդափոխանակում և օդի լավորակում» ՀՀՇՆ IV-12.01-2000-շինարարական նորմերի պահանջներին համապատասխան:

 

V. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների սենքերի ներքին հարդարմանը,

սարքավորումների, կահույքի, գույքի շահագործմանը և սանիտարական

ռեժիմին ներկայացվող պահանջներ

 

5.1 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների սենքերը պետք է ապահովված լինեն որակյալ մաքրման համար հարթ, ամբողջական մակերեսով պատերով, առաստաղով, հատակով, սարքավորումներով և գույքով:

5.2 Սարքավորումները պետք է լինեն ստուգաչափված, դրանց շահագործումը պետք է բացառի օդի աղտոտումը վնասակար նյութերով:

5.3 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների կողմից պետք է ապահովվի օդափոխիչ համակարգի, օդի լավորակման սարքերի անխափան աշխատանքը:

5.4 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների համարներում կենցաղային աղբը կուտակում են աղբարկղերում տեղադրված պոլիէթիլենային տոպրակներում:

(5.4-րդ կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

5.5 Աղբի կուտակման համար նախատեսված կոնտեյներները պետք է ունենան կափարիչ, տեղակայվեն տարածքի տնտեսական հատվածում` առանձնացված հյուրերի համար հասանելի հատվածից: Աղբահանությունը իրականացվում է պայմանագրային կարգով` մասնագիտացված կազմակերպության կողմից, առնվազն 3 օրը 1 անգամ:

5.6 Աղբի տեղափոխումից հետո անհրաժեշտ է կոնտեյներները լվանալ և ախտահանել ախտահանիչ այն միջոցներով, որոնք ունեն կից մեթոդական ուղեցույց` հաստատված Առողջապահության նախարարի հրամանով` հիմք ընդունելով Առողջապահության նախարարի 2010 թվականի հուլիսի 16-ի թիվ 13-Ն հրամանով հաստատված հավելվածի 5-րդ և 24-րդ կետերը:

(5.6-րդ կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

5.7 Ճանճերի և միջատների դեմ պայքարելու համար տնտեսական մասի պատուհանների բացվող բոլոր փեղկերը պետք է ցանցապատվեն:

5.8 Հյուրանոցային տնտեսության սեզոնային օբյեկտներում առնվազն տարին մեկ, իսկ մյուսներում` 2 անգամ պայմանագրային կարգով պետք է իրականացվեն դեզինսեկցիոն, դեռատիզացիոն աշխատանքներ:

5.9 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտները պետք է ապահովված լինեն անհրաժեշտ փափուկ գույքով, այդ թվում` սպիտակեղենով, մաքրող, լվացող, ախտահանիչ նյութերով (հեղուկ օճառ և այլն), հիգիենիկ պարագաներով (զուգարանի թուղթ և այլն), մաքրման պարագաներով, սարքերով (փոշեկուլ և այլն):

5.10 Համարներում յուրաքանչյուր զուգարանակոնքին կից պետք է տեղադրվի մաքրման խոզանակ, որը ենթակա է ախտահանիչ լուծույթով ամենօրյա մաքրման:

(5.10-րդ կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

5.11 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտներում օգտագործվող մաքրման պարագաները պետք է պահվեն ըստ իրենց նշանակության` առանձին տարածքներում:

5.12 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների տեղակայման տարածքները և սենքերը ենթարկվում են ամենօրյա մաքրման, իսկ ամիսը 1 անգամ` հիմնական մաքրման:

5.13 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների սենքերի, այդ թվում` ցնցուղարանների, վաննաների, ավազանների, սանհանգույցների, հանդերձարանների, լվացքատան սենքերի, սպիտակեղենի տեղադրման դարակաշարերի ախտահանումը պետք է իրականացվի հավելված 1.3-ում նշված մեթոդներից որևէ մեկով կամ ախտահանիչ այն միջոցներով, որոնք ունեն կից մեթոդական ուղեցույց` հաստատված Առողջապահության նախարարի հրամանով` հիմք ընդունելով Առողջապահության նախարարի 2010 թվականի հուլիսի 16-ի թիվ 13-Ն հրամանով հաստատված հավելվածի 5-րդ և 24-րդ կետերը:

(5.13-րդ կետը փոփ. 12.05.2021 թիվ 36-Ն հրաման)

5.14 Օգտագործված սպիտակեղենը հավաքում են պիտակավորված պոլիէթիլենային պարկերում, որոնք կարճ ժամանակահատվածում (3 օրից ոչ ավելի) կարող են պահվել այդ նպատակով հատկացված սենքերում` կափարիչով հատուկ տարաներում կամ դարակաշարերին: Մաքուր սպիտակեղենը և մյուս փափուկ գույքը (սրբիչ, անկողնային պարագաներ և այլն) պահում են առանձին սենքում` դարակաշարերի վրա:

5.15 Անկողնային սպիտակեղենը փոխվում է ոչ պակաս, քան շաբաթը 2 անգամ, իսկ անհրաժեշտության դեպքում` ավելի հաճախ: Սրբիչները փոխում են ամեն օր:

5.16 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների կազմում գործող լվացքատունը պետք է ունենա կեղտոտ և մաքուր հոսքերի շփումը բացառող կառուցվածք, սենքեր, առանձին ներհոս-արտաձիգ օդափոխիչ համակարգ, դարակաշարեր` մաքուր և կեղտոտ սպիտակեղենի պահման համար: Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների կազմում գործող լվացքատան բացակայության դեպքում սպիտակեղենի լվացումը պետք է իրականացվի պայմանագրային կարգով` սպիտակեղենի լվացման գործունեությամբ զբաղվող որևէ կազմակերպությունում:

5.17 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտները ապահովվում են առաջին բուժօգնության արկղիկներով:

 

VI. Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների անձնակազմի աշխատանքային

և կենցաղային պայմաններին ներկայացվող հիգիենիկ պահանջներ

 

6.1 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտներում սարքավորումների տեղադրումը, շահագործումը իրականացվում են տեխնիկայի անվտանգության կանոնների խիստ պահպանմամբ, որի վերաբերյալ սարքավորումներին կից պետք է փակցվեն համապատասխան հրահանգներ:

6.2 Աշխատակիցների համար հատկացվում են սանիտարակենցաղային սենքեր` հանդերձարան` հագուստի պահարաններով, սանհանգույց, ցնցուղարան, հանգստի և սննդի ընդունման սենյակ, որոնց համար պետք է առանձնացվեն պիտակավորված մաքրման պարագաներ և գույք:

6.3 Բոլոր աշխատողները ապահովվում են արտահագուստի 2-ական լրակազմով և անձնական հիգիենայի պարագաներով:

6.4 Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտների աշխատող անձնակազմը առողջական վիճակի պարտադիր նախնական (աշխատանքի ընդունվելիս) և պարբերական բժշկական զննության է ենթարկվում` համաձայն ՀՀ կառավարության «Առողջական վիճակի պարտադիր նախնական (աշխատանքի ընդունվելիս) և պարբերական բժշկական զննության կարգը, գործունեության ոլորտների, որոնցում զբաղված անձինք ենթակա են առողջական վիճակի պարտադիր բժշկական զննության և բժշկական զննության ծավալի ու հաճախականությունների ցանկը և անձնական սանիտարական (բժշկական) գրքույկի ու բժշկական զննության ենթակա անձանց անվանացանկի ձևերը հաստատելու մասին» 27.03.03 թ. թիվ 347-Ն որոշման:

 

Հավելված 1.1

 

._________________________________________________________________________.

|Հյուրանոցային տնտեսության օբյեկտը   |Համարում     |Համարի բնակելի        |

|                                    |տեղերի քանակը|մակերեսը (նվազագույնը)|

|____________________________________|_____________|______________________|

|Հյուրանոցներ, մոթելներ,             |1 տեղանոց    |8 քմ                  |

|հյուրանոցատիպ հանգրվաններ և         |_____________|______________________|

|առողջարաններ                        |2 տեղանոց    |10 քմ                 |

|                                    |_____________|______________________|

|                                    |3 տեղանոց    |14 քմ                 |

|                                    |_____________|______________________|

|                                    |4 տեղանոց    |16 քմ                 |

|____________________________________|_____________|______________________|

|Հանգստյան և  մասնագիտացված տներ,    |1 տեղանոց    |9 քմ                  |

|պանսիոններ, զբոսաշրջային տներ       |_____________|______________________|

|                                    |2 տեղանոց    |12 քմ                 |

|                                    |_____________|______________________|

|                                    |3 տեղանոց    |15 քմ                 |

|                                    |_____________|______________________|

|                                    |4 տեղանոց    |18 քմ                 |

|____________________________________|_____________|______________________|

|Զբոսաշրջային բնակատեղի (համալիր)    |1-2 տեղանոց  |8 քմ                  |

|____________________________________|_____________|______________________|

|Հանգստյան և  մասնագիտացված          |1 անձի համար |2-5 քմ                |

|ճամբարների ստացիոնար շինությունների |             |                      |

|դեպքում                             |             |                      |

._________________________________________________________________________.

 

Հավելված 1.2

 

._________________________________________________________________________.

|Սենքեր       |Լուսավոր-  |Արհեստական   |Բնական          |Համատեղված      |

|             |վածության  |լուսավորում, |լուսավորում     |լուսավորում     |

|             |նորմավորման|աշխատանքային |________________|________________|

|             |հարթություն|մակերևույթ-  |ԲԼԳ պն %        | ԲԼԳ պն %       |

|             |(Հ-հորիզո- |ների լուսա-  |________________|________________|

|             |նական, ՈՒ- |վորությունը, |Վերին կամ|Կողմ- |Վերին կամ|Կողմ- |

|             |ուղղաձիգ)  |լք, ընդհանուր|վերին և  |նային |վերին և  |նային |

|             |և  ԲԼԳ,    |լուսավորման  |համակցված|լուսա-|համակցված|լուսա-|

|             |հարթության |դեպքում      |լուսավոր-|վորման|լուսավոր-|վորման|

|             |բարձրու-   |             |ման      |դեպ-  |ման      |դեպ-  |

|             |թյունը     |             |դեպքում  |քում  |դեպքում  |քում  |

|             |հատակից, մ |             |         |      |         |      |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|      1      |     2     |      3      |    4    |   5  |    6    |   7  |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Սպասարկման   |           |             |         |      |         |      |

|բյուրո       |հ-0,8      |200          |-        |-     |1,5      |0,4   |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Հերթապահ     |           |             |         |      |         |      |

|սպասարկող    |           |             |         |      |         |      |

|անձնակազմի   |           |             |         |      |         |      |

|սենքեր       |հ-0,8      |200          |-        |-     |1,5      |0,4   |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Հյուրասենյակ-|           |             |         |      |         |      |

|ներ, համարներ|հ-0,0      |150          |2,0      |0,5   |-        |-     |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Նախասրահներ  |           |             |         |      |         |      |

|և  դրսի      |           |             |         |      |         |      |

|հագուստի հան-|           |             |         |      |         |      |

|դերձարաններ  |հատակ      |150          |-        |-     |1,2      |0,3   |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Կոնֆերանսի   |           |             |         |      |         |      |

|սրահներ,     |           |             |         |      |         |      |

|նիստերի      |           |             |         |      |         |      |

|դահլիճներ    |հատակ հ-0,0|200          |2,5      |0,7   |-        |-     |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Կողասրահներ  |           |             |         |      |         |      |

|(ճեմասրահներ)|հատակ      |150          |-        |-     |-        |-     |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Վերելակային  |           |             |         |      |         |      |

|սրահներ      |Հ-0,8      |75           |-        |-     |-        |-     |

|_____________|___________|_____________|_________|______|_________|______|

|Սանդուղքներ, |հատակ      |             |         |      |         |      |

|գլխավոր սանդ-|(հարթակներ,|             |         |      |         |      |

|ղավանդակներ  |աստիճաններ)|             |         |      |         |      |

|             |հ-0,0      |100          |-        |-     |-        |0,2   |

._________________________________________________________________________.

 

Հավելված 1.3

 

.________________________________________________________________________.

|Օբյեկտների անվանումը     |Ախտահանող    |Ախտահանման ռեժիմը      |Մշակման |

|                         |ռեագենտ      |_______________________|եղանակը |

|                         |             |լուծույթի խտ.|ժամանակա-|        |

|                         |             |տոկոսներով   |հատվածը` |        |

|                         |             |             |րոպեներով|        |

|_________________________|_____________|_____________|_________|________|

|Սանիտարատեխնիկական սարքեր|ա) լվացող-   |0.5 գ 100(2) |5        |շփում 2 |

|(լվացարաններ, դռան       |ախտահանող    |սմ մակերեսի  |         |անգամ   |

|բռնակներ, ջրի փականներ և |նյութեր      |վրա          |         |        |

|այլն)                    |             |             |         |        |

|                         |բ) քլորամին Բ|1            |         |        |

|                         |             |             |         |        |

|Սենքեր, կահավորման իրեր  |գ) 0.5%-անոց |0.75         |         |        |

|                         |լվացող նյութի|             |         |        |

|                         |և  քլորամին  |             |         |        |

|                         |Բ-ի խառնուրդ |             |         |        |

|                         |             |             |         |        |

|                         |դ) 0.5%-անոց |3            |         |        |

|                         |լվացող նյութի|             |         |        |

|                         |և  ջրածնի    |             |         |        |

|                         |պերօքսիդի    |             |         |        |

|                         |խառնուրդ     |             |         |        |

.________________________________________________________________________.

 

_

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
12.02.2007
N 236-Ն
Հրաման