Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՇԽԱՏԱՆ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

 

040.0357.210408

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

4 ապրիլի 2008 թվականի N 357-Ն

 

i

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ՄԱՍԻՆ

 

Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2007 թվականի դեկտեմբերի 20-ի «Հայաստանի Հանրապետության 2008 թվականի պետական բյուջեի կատարումն ապահովող միջոցառումների մասին» N 1540-Ն որոշման 27-րդ կետի 1-ին ենթակետի «ա» պարբերությանը համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

Հաստատել «Հայաստանի Հանրապետության 2008 թվականի պետական բյուջեի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի N 1 հավելվածի բյուջետային ծախսերի գործառական դասակարգման 04 բաժնի 01 խմբի 01 դասի «03. Պետական աջակցություն ՀՀ առևտրի և տնտեսական զարգացման նախարարության «Ստանդարտների ազգային ինստիտուտ» ՓԲԸ-ի կողմից ստանդարտացման աշխատանքների կատարմանը» ծրագրով նախատեսված աշխատանքների գծով 2008 թվականի աշխատանքների ցանկը` համաձայն հավելվածի:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 21-ԻՆ

 

Հավելված

ՀՀ կառավարության

2008 թվականի ապրիլի 4-ի

N 357-Ն որոշման

 

ՑԱՆԿ

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ

 

._________________________________________________________________________.

|Ծրագրով նախատեսված             |2008 թվականի ֆինանսավորման               |

|աշխատանքների`                  |սահմանագումարը (հազ. դրամ)               |

|_______________________________|_________________________________________|

|         |մշակման ենթակա       |աշխատանքի|առաջին|առաջին |ինն    |  տարի  |

|         |ստանդարտների         |վերջնական|եռամ- |կիսամ- |ամիս   |        |

|         |անվանումները         |արդյունքը|սյակ  |յակ    |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|    1    |          2          |    3    |   4  |   5   |   6   |    7   |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|Ազգային  |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|ստանդարտ-|բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|ների     |մթերքներ.            |         |      |       |       |        |

|մշակման  |Լուծվող չոր նյութերի |         |      |       |       |        |

|աշխատանք-|որոշում.             |         |      |       |       |        |

|ներ      |Բեկումաչափական մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հյութեր. pH-ի որոշում|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հյութեր.             |         |      |       |       |        |

|         |Ատոմաաբսորբման       |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդով նատրիումի,   |         |      |       |       |        |

|         |կալիումի, կալցիումի  |         |      |       |       |        |

|         |և  մագնեզիումի       |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հյութեր.             |         |      |       |       |        |

|         |Ֆոսֆորի              |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Սպեկտրաչափական մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հյութեր.             |         |      |       |       |        |

|         |D-իզոկիտրոնաթթվի     |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |ֆերմենտատիվ որոշում. |         |      |       |       |        |

|         |NADPH սպեկտրաչափական |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հյութեր.             |         |      |       |       |        |

|         |Սուլֆատների          |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հյութեր.             |         |      |       |       |        |

|         |Քլորիդների           |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Պոտենցաչափական       |         |      |       |       |        |

|         |տիտրման մեթոդ        |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգային և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենային       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հյութեր.             |         |      |       |       |        |

|         |Տիտրվող թթվայնության |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգեր, բանջարեղեն և  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |դրանցից ստացված      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մթերքներ. Սորբինաթթվի|         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգեր, բանջարեղեն և  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |դրանցից ստացված      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մթերքներ. Ծծմբի      |         |      |       |       |        |

|         |երկօքսիդի ընդհանուր  |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգերից և            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բանջարեղենից ստացված |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հեղուկ մթերքներ.     |         |      |       |       |        |

|         |Ծծմբի երկօքսիդի      |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգեր, բանջարեղեն և  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |դրանցից ստացված      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մթերքներ. Բենզոյական |         |      |       |       |        |

|         |թթվի պարունակության  |         |      |       |       |        |

|         |(լիտրում կամ         |         |      |       |       |        |

|         |կիլոգրամում 200 մգ-ից|         |      |       |       |        |

|         |ոչ պակաս բենզոյական  |         |      |       |       |        |

|         |թթվի պարունակության) |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Մոլեկուլային|         |      |       |       |        |

|         |կլանման              |         |      |       |       |        |

|         |սպեկտրաչափական մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մրգեր, բանջարեղեն և  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |դրանցից ստացված      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մթերքներ.            |         |      |       |       |        |

|         |Օքսիմեթիլֆուրֆուրոլի |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կաթ և  կաթնամթերք.   |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Նմուշառման ուղեցույց |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կաթ. Սառեցման կետի   |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում.             |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Սառնադիտման թերմիստոր|         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Չոր կաթ. Կաթնաթթվի և |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |լակտատների           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կարագ. Շիճուկի pH-ի  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում.             |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Պոտենցաչափական մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կաթնային յուղ.       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Գերօքսիդային թվի     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Շրդանային կազեիններ  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |և  կազեինատներ.      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Մոխրի զանգվածային    |         |      |       |       |        |

|         |մասի որոշում         |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կազեիններ և          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |կազեինատներ.         |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Սպիտակուցի           |         |      |       |       |        |

|         |զանգվածային մասի     |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Օճառացման թվի որոշում|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Յոդային թվի որոշում  |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Եռագլիցերիդի         |         |      |       |       |        |

|         |մոլեկուլների 2-րդ    |         |      |       |       |        |

|         |դիրքում հագեցած      |         |      |       |       |        |

|         |ճարպաթթուների        |         |      |       |       |        |

|         |բաղադրության որոշում |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Բարձր արդյունավետ    |         |      |       |       |        |

|         |հեղուկային           |         |      |       |       |        |

|         |քրոմատագրմամբ        |         |      |       |       |        |

|         |տոկոֆերոլի և         |         |      |       |       |        |

|         |տոկոտրիենոլի         |         |      |       |       |        |

|         |պարունակությունների  |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Ստիրոլների առանձին և |         |      |       |       |        |

|         |ընդհանուր            |         |      |       |       |        |

|         |պարունակությունների  |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Գազաքրոմատագրման     |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Բուսական ճարպերի և   |         |      |       |       |        |

|         |յուղերի տրանս        |         |      |       |       |        |

|         |ճարպաթթու իզոմերների |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Գազաքրոմատագրման     |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Չօճառացվող նյութի    |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Հեքսանով    |         |      |       |       |        |

|         |լուծահանման մեթոդ    |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Փորձանմուշի          |         |      |       |       |        |

|         |նախապատրաստում       |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Չլուծվող խառնուկների |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Տիտրի որոշում        |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Չօճառացվող նյութի    |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Դիէթիլ եթերի|         |      |       |       |        |

|         |օգտագործմամբ         |         |      |       |       |        |

|         |լուծահանման մեթոդ    |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Թթվային թթվի և       |         |      |       |       |        |

|         |թթվայնության որոշում |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Խոնավության և  ցնդող |         |      |       |       |        |

|         |նյութերի             |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Նմուշառում           |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Օքսիդացման նկատմամբ  |         |      |       |       |        |

|         |կայունության որոշում |         |      |       |       |        |

|         |(օքսիդացման արագացված|         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ)               |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Ճարպաթթուների մեթիլ  |         |      |       |       |        |

|         |եթերների             |         |      |       |       |        |

|         |նախապատրաստում       |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կենդանական և         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բուսական ճարպեր և    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղեր.              |         |      |       |       |        |

|         |Գերօքսիդային թվի     |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Յոդաչափական          |         |      |       |       |        |

|         |(դիտողական) որոշում  |         |      |       |       |        |

|         |ըստ վերջնակետի       |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Միս և  մսամթերք.     |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Հիդրօքսիպրոլինի      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |զանգվածային մասի     |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Միս և  մսամթերք.     |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |pH-ի չափում          |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Միս և  մսամթերք.     |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Խոնավության          |ընդունում|      |       |       |        |

|         |զանգվածային մասի     |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Ընդհանուր պահանջներ  |         |      |       |       |        |

|         |և  ցուցումներ        |         |      |       |       |        |

|         |մանրէաբանական        |         |      |       |       |        |

|         |հետազոտությունների   |         |      |       |       |        |

|         |համար                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Salmonella բակտերիայի|         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերման         |         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ    |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Կոագուլադրական       |         |      |       |       |        |

|         |ստաֆիլակոկների       |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերման         |         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ    |         |      |       |       |        |

|         |(Staphylococcus      |         |      |       |       |        |

|         |aureus և  այլ        |         |      |       |       |        |

|         |տեսակներ).           |         |      |       |       |        |

|         |Մաս 1. Բեյրդ-Պարկերի |         |      |       |       |        |

|         |ագարային միջավայրի   |         |      |       |       |        |

|         |կիրառման մեթոդ       |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Կոագուլադրական       |         |      |       |       |        |

|         |ստաֆիլակոկների       |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերման         |         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ    |         |      |       |       |        |

|         |(Staphylococcus      |         |      |       |       |        |

|         |aureus և  այլ        |         |      |       |       |        |

|         |տեսակներ).           |         |      |       |       |        |

|         |Մաս 2. Ճագարների     |         |      |       |       |        |

|         |պլազմայի ֆիբրինոգենի |         |      |       |       |        |

|         |ագարի միջավայրի      |         |      |       |       |        |

|         |կիրառման մեթոդ       |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Կոագուլադրական       |         |      |       |       |        |

|         |ստաֆիլակոկների       |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերման         |         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ    |         |      |       |       |        |

|         |(Staphylococcus      |         |      |       |       |        |

|         |aureus և  այլ        |         |      |       |       |        |

|         |տեսակներ).           |         |      |       |       |        |

|         |Մաս 3. Փոքր          |         |      |       |       |        |

|         |քանակների            |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերում և  MPN  |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Escherichid coli-ի   |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերման և       |         |      |       |       |        |

|         |հաշվարկման           |         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ.   |         |      |       |       |        |

|         |Առավել ճշգրիտ        |         |      |       |       |        |

|         |քանակական մեթոդ      |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Կոլիձևերի            |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերման և       |         |      |       |       |        |

|         |հաշվարկման           |         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ.   |         |      |       |       |        |

|         |Առավել ճշգրիտ        |         |      |       |       |        |

|         |քանակական մեթոդ      |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Կոլիձևերի  հաշվարկման|         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ.   |         |      |       |       |        |

|         |Գաղութների հաշվարկում|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի և        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անասնակերի           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մանրէաբանություն.    |         |      |       |       |        |

|         |Clostridium          |         |      |       |       |        |

|         |perfringens-ի        |         |      |       |       |        |

|         |հաշվարկման           |         |      |       |       |        |

|         |հորիզոնական մեթոդ.   |         |      |       |       |        |

|         |Գաղութների հաշվարկման|         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերք.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Հացահատիկում,        |ընդունում|      |       |       |        |

|         |ընկուզեղենում և      |         |      |       |       |        |

|         |դրանց վերամշակումից  |         |      |       |       |        |

|         |ստացված մթերքներում  |         |      |       |       |        |

|         |B1 աֆլատոքսինի և  B1,|         |      |       |       |        |

|         |B2, G1 և  G2         |         |      |       |       |        |

|         |աֆլատոքսինների       |         |      |       |       |        |

|         |ընդհանուր            |         |      |       |       |        |

|         |պարունակությունների  |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Բարձրարդյունավետ     |         |      |       |       |        |

|         |հեղուկ քրոմատագրման  |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սուրճ. Կոֆեինի       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |զանգվածային մասի     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Բարձրարդյունավետ     |         |      |       |       |        |

|         |հեղուկային           |         |      |       |       |        |

|         |քրոմատագրման մեթոդ   |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սուրճի նմուշառիչներ  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |                     |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Լուծվող սուրճ.       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Զանգվածի կորստի      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշումը 70 օC       |         |      |       |       |        |

|         |ջերմաստիճանի և  ցածր |         |      |       |       |        |

|         |ճնշման պայմաններում  |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Հացահատիկներ և       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |ընդեղեն. Միջատներով  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |թաքնված              |         |      |       |       |        |

|         |վարակվածության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Մաս 3.      |         |      |       |       |        |

|         |Հսկիչ մեթոդ          |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Հացահատիկներ և       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |ընդեղեն. Միջատներով  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |թաքնված              |         |      |       |       |        |

|         |վարակվածության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Մաս 4.      |         |      |       |       |        |

|         |Արագացված մեթոդներ   |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջուր լաբորատոր       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |վերլուծությունների   |ընդունում|      |       |       |        |

|         |համար. Տեխնիկական    |         |      |       |       |        |

|         |պահանջներ և          |         |      |       |       |        |

|         |փորձարկման մեթոդներ  |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Բետա       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |ռադիոակտիվության     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |չափումը քաղցրահամ    |         |      |       |       |        |

|         |ջրում                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ.            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Ռադիոնուկլիդների     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |տեսակարար ակտիվության|         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Բարձր       |         |      |       |       |        |

|         |լուծողունակության    |         |      |       |       |        |

|         |գամմա սպեկտրաչափական |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ.            |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Էլեկտրահաղորդակա-    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |նության որոշում      |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Ֆոսֆորի    |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում. Ամոնիում    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մոլիբդատային         |         |      |       |       |        |

|         |սպեկտրաչափական մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Թթվածնի    |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |քիմիական պահանջի     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Պղտորության|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում              |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Ընդհանուր  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |օրգանական ածխածնի    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |(TOC) և  լուծված     |         |      |       |       |        |

|         |օրգանական ածխածնի    |         |      |       |       |        |

|         |(DOC) որոշման        |         |      |       |       |        |

|         |ուղեցույց            |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Ազոտի      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում ըստ Կյելդալի.|ընդունում|      |       |       |        |

|         |Սելենով              |         |      |       |       |        |

|         |հանքայնացումից հետո  |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Լուծված    |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անիոնների որոշում    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |իոնների հեղուկ       |         |      |       |       |        |

|         |քրոմատագրմամբ. Մաս 1.|         |      |       |       |        |

|         |Բրոմիդի, քլորիդի,    |         |      |       |       |        |

|         |ֆտորիդի, նիտրատի,    |         |      |       |       |        |

|         |նիտրիտի, ֆոսֆատի և   |         |      |       |       |        |

|         |սուլֆատի որոշում     |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Կոբալտի,   |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |նիկելի, պղնձի, ցինկի,|ընդունում|      |       |       |        |

|         |կադմիումի և  կապարի  |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Բոցային     |         |      |       |       |        |

|         |ատոմաաբսորբման       |         |      |       |       |        |

|         |սպեկտրաչափական       |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդներ             |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Քրոմի      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում.             |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Ատոմաաբսորբման       |         |      |       |       |        |

|         |սպեկտրաչափական       |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդներ             |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Ֆտորիդների |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում. Մաս 2.      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Թրմելուց և  թորելուց |         |      |       |       |        |

|         |հետո անօրգանական     |         |      |       |       |        |

|         |ընդհանուր ֆտորիդի    |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ջրի որակ. Ջրի        |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |հետազոտությունների   |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որակի հսկողության    |         |      |       |       |        |

|         |ձեռնարկ              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ծխախոտ. Նմուշառում   |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |հումքի խմբաքանակից.  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Ընդհանուր սկզբունքներ|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սիգարետներ.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Նմուշառում           |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սիգարետներ. Ծխի      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |խտուցքում նիկոտինի   |ընդունում|      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Գազաքրոմատագրման     |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սիգարետներ. Ընդհանուր|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |և  նիկոտին           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |չպարունակող չոր      |         |      |       |       |        |

|         |նյութի որոշում       |         |      |       |       |        |

|         |սովորական ծխեցնող    |         |      |       |       |        |

|         |մեքենայով            |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մազերը լվանալու և    |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |լոգանքի շամպուններ.  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Մակերևութաակտիվ      |         |      |       |       |        |

|         |նյութի զանգվածային   |         |      |       |       |        |

|         |մասի որոշման մեթոդ   |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Մազի լաքեր. Չոր      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |մնացորդի որոշման     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Օճառներ.             |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Ճարպաթթուների        |ընդունում|      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշման մեթոդ        |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կոսմետիկա.           |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Մանրէաբանություն.    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Մանրէաբանական        |         |      |       |       |        |

|         |հետազոտության        |         |      |       |       |        |

|         |ընդհանուր ցուցումներ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կոսմետիկա.           |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Մանրէաբանություն.    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Մեզոֆիլ աերոբ        |         |      |       |       |        |

|         |մանրէների հաշվարկ և  |         |      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կոսմետիկա.           |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Մանրէաբանություն.    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Fseudomonas          |         |      |       |       |        |

|         |aeruginosa-ի         |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերում         |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կոսմետիկա.           |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Մանրէաբանություն.    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Staphylococcus       |         |      |       |       |        |

|         |aureus-ի հայտնաբերում|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կոսմետիկա.           |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Մանրէաբանություն.    |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Escherichid coli-ի   |         |      |       |       |        |

|         |հայտնաբերում         |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Դիզելային և          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |բնակարանային         |ընդունում|      |       |       |        |

|         |ջերմամատակարարման    |         |      |       |       |        |

|         |վառելիքներ. Սառը     |         |      |       |       |        |

|         |ֆիլտրային խցանման    |         |      |       |       |        |

|         |կետի որոշում         |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Դիզելային վառելիք.   |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Բարձր                |ընդունում|      |       |       |        |

|         |հաճախականությամբ     |         |      |       |       |        |

|         |հետադարձ առաջընթաց   |         |      |       |       |        |

|         |սարքի օգտագործմամբ   |         |      |       |       |        |

|         |(HFRR) քսող          |         |      |       |       |        |

|         |ունակության որոշում. |         |      |       |       |        |

|         |Մաս 1. Փորձարկման    |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Հեղուկ նավթամթերքներ.|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Միջին թորվածքներում  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |աղտոտման որոշում     |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Հեղուկ նավթամթերքներ.|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Միջին թորվածքներում  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |յուղաթթվի մեթիլ եթերի|         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Ինֆրակարմիր |         |      |       |       |        |

|         |սպեկտրաչափական մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք. Պղտորման |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |կետի որոշում         |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք. Դիզելային|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |վառելիքի             |ընդունում|      |       |       |        |

|         |բոցավառվելիության    |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Ցետանային   |         |      |       |       |        |

|         |թվի որոշման          |         |      |       |       |        |

|         |շարժիչային մեթոդ     |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք. Դիզելային|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |վառելիքում ալկիլ     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |նիտրատի              |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |Սպեկտրաչափական մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Ածխածնային մնացորդի  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշում. Միկրո մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Ավտոմոբիլային        |ընդունում|      |       |       |        |

|         |վառելիքներում ծծմբի  |         |      |       |       |        |

|         |պարունակության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում.             |         |      |       |       |        |

|         |ՈՒլտրամանուշակագույն |         |      |       |       |        |

|         |ֆլուրեսցենտման մեթոդ |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք. Ջրի      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |պարունակության       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշում. Կարլ Ֆիշերի |         |      |       |       |        |

|         |կուլոնաչափական       |         |      |       |       |        |

|         |տիտրման մեթոդ        |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք. Մոխրի    |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |պարունակության       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշում              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք. Ճշգրիտ   |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |տվյալների որոշում և  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |դրանց կիրառում       |         |      |       |       |        |

|         |փորձարկման մեթոդների |         |      |       |       |        |

|         |նկատմամբ             |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Օքսիդացման նկատմամբ  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |միջին թորված         |         |      |       |       |        |

|         |վառելիքների          |         |      |       |       |        |

|         |կայունության որոշում |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Թափանցիկ և  ոչ       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |թափանցիկ հեղուկներ.  |         |      |       |       |        |

|         |Կինեմատիկական        |         |      |       |       |        |

|         |մածուցիկության       |         |      |       |       |        |

|         |որոշում և  դինամիկ   |         |      |       |       |        |

|         |մածուցիկության       |         |      |       |       |        |

|         |հաշվարկում           |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Նմուշառում ձեռքով    |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք. Ավտոմատ  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |նմուշառում           |ընդունում|      |       |       |        |

|         |խողովակաշարերից      |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նավթամթերք.          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Մթնոլորտային ճնշման  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |տակ թորման           |         |      |       |       |        |

|         |բնութագրերի որոշում  |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Չմշակված նավթ և      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |հեղուկ նավթամթերք.   |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Խտության լաբորատոր   |         |      |       |       |        |

|         |որոշում. Խտաչափի     |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Չմշակված նավթ և      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |հեղուկ կամ պինդ      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |նավթամթերք. Խտության |         |      |       |       |        |

|         |կամ հարաբերական      |         |      |       |       |        |

|         |խտության որոշում     |         |      |       |       |        |

|         |Մազանոթային խցանմամբ |         |      |       |       |        |

|         |խտաչափի և            |         |      |       |       |        |

|         |աստիճանավորված       |         |      |       |       |        |

|         |երկմազանոթային       |         |      |       |       |        |

|         |խտաչափի մեթոդներ     |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Չմշակված նավթ և      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |նավթամթերք. Խտության |ընդունում|      |       |       |        |

|         |որոշում. Տատանվող    |         |      |       |       |        |

|         |U-աձև  խողովակի մեթոդ|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ներկեր և  լաքեր.     |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Հետազոտում և         |ընդունում|      |       |       |        |

|         |նմուշների            |         |      |       |       |        |

|         |նախապատրաստում       |         |      |       |       |        |

|         |փորձաքննության       |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ներկեր, լաքեր և      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |հումք ներկերի և      |ընդունում|      |       |       |        |

|         |լաքերի համար.        |         |      |       |       |        |

|         |Նմուշառում           |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Լաբորատոր ամանեղեն.  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Բյուրետներ           |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Լաբորատոր ամանեղեն.  |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Մեկ նիշով կաթոցիկներ |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Բռնկման ջերմաստիճանի |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |որոշում. Պենսկի-     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Մարտենսի փակ անոթի   |         |      |       |       |        |

|         |մեթոդ                |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Բորասիլիկատային ապակի|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |3,3. Բնութագրեր      |ընդունում|      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Տեղեկատվական         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |տեխնոլոգիաներ.       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Անվտանգության        |         |      |       |       |        |

|         |ապահովման            |         |      |       |       |        |

|         |մեխանիզմներ.         |         |      |       |       |        |

|         |Տեղեկատվական         |         |      |       |       |        |

|         |անվտանգության        |         |      |       |       |        |

|         |կառավարման           |         |      |       |       |        |

|         |համակարգեր. Պահանջներ|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Տեղեկատվական         |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |տեխնոլոգիաներ.       |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Անվտանգության        |         |      |       |       |        |

|         |ապահովման            |         |      |       |       |        |

|         |մեխանիզմներ.         |         |      |       |       |        |

|         |Տեղեկատվության       |         |      |       |       |        |

|         |անվտանգության        |         |      |       |       |        |

|         |կառավարման գործնական |         |      |       |       |        |

|         |կանոններ             |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Նույնականացման       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |քարտեր. Ինտեգրալային |ընդունում|      |       |       |        |

|         |սխեմաներով կոնտակտ   |         |      |       |       |        |

|         |քարտեր. Մաս 4.       |         |      |       |       |        |

|         |Կազմակերպում,        |         |      |       |       |        |

|         |անվտանգության և      |         |      |       |       |        |

|         |փոխանակման համար     |         |      |       |       |        |

|         |հրահանգներ           |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Վերաշրջանառության,   |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |կրկնակի օգտագործման  |ընդունում|      |       |       |        |

|         |կամ որպես ռադիոակտիվ |         |      |       |       |        |

|         |թափոն հեռացման համար |         |      |       |       |        |

|         |նախատեսված պինդ      |         |      |       |       |        |

|         |նյութերի             |         |      |       |       |        |

|         |ռադիոակտիվության     |         |      |       |       |        |

|         |չափումներ            |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Թորվածքներ (սպիրտներ)|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |մրգահատապտղային.     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Ընդհանուր տեխնիկական |         |      |       |       |        |

|         |պայմաններ            |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Խմիչքներ թունդ       |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |ալկոհոլային          |ընդունում|      |       |       |        |

|         |մրգահատապտղային.     |         |      |       |       |        |

|         |Ընդհանուր տեխնիկական |         |      |       |       |        |

|         |պայմաններ            |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անվտանգության        |ընդունում|      |       |       |        |

|         |կառավարման           |         |      |       |       |        |

|         |համակարգեր.          |         |      |       |       |        |

|         |Սննդամթերքի          |         |      |       |       |        |

|         |անվտանգության        |         |      |       |       |        |

|         |կառավարման           |         |      |       |       |        |

|         |համակարգերի աուդիտ և |         |      |       |       |        |

|         |սերտիֆիկացում        |         |      |       |       |        |

|         |իրականացնող          |         |      |       |       |        |

|         |մարմիններին          |         |      |       |       |        |

|         |ներկայացվող պահանջներ|         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սննդամթերքի          |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |անվտանգության        |ընդունում|      |       |       |        |

|         |կառավարման           |         |      |       |       |        |

|         |համակարգեր.          |         |      |       |       |        |

|         |Անասնակերի և  սննդի  |         |      |       |       |        |

|         |շղթայում             |         |      |       |       |        |

|         |հետևելիությունը.     |         |      |       |       |        |

|         |Համակարգի նախագծման  |         |      |       |       |        |

|         |և  ներդրման ընդհանուր|         |      |       |       |        |

|         |սկզբունքներ և        |         |      |       |       |        |

|         |հիմնական պահանջներ   |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Շաքարի արտադրություն.|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Տերմիններ և          |ընդունում|      |       |       |        |

|         |սահմանումներ         |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ներկեր և  լաքեր.     |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |Տերմիններ և          |ընդունում|      |       |       |        |

|         |սահմանումներ         |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Սուրճ և  սուրճի      |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |արտադրատեսակներ.     |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Բառարան              |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կոնստրուկտորական     |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |փաստաթղթերի միասնական|ընդունում|      |       |       |        |

|         |համակարգ. Շահագործման|         |      |       |       |        |

|         |փաստաթղթեր           |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Կոնստրուկտորական     |ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |փաստաթղթերի միասնական|ընդունում|      |       |       |        |

|         |համակարգ. Շահագործման|         |      |       |       |        |

|         |փաստաթղթերի կատարման |         |      |       |       |        |

|         |կանոններ             |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______|_______|_______|________|

|         |Ստանդարտացման ազգային|ստանդարտի|      |       |       |        |

|         |համակարգ.            |ընդունում|      |       |       |        |

|         |Ազգային ստանդարտների |         |      |       |       |        |

|         |մշակում              |         |      |       |       |        |

._________________________________________________________________________.

._________________________________________________________________________.

|Աշխատանք-|          |          |1 «Աշխա- |      |   X   |   X   |   X    |

|ների     |          |          |տանքի    |      |       |       |        |

|ծավալը   |          |          |վերջնական|      |       |       |        |

|         |          |          |արդյուն- |      |       |       |        |

|         |          |          |քը» սյու-|      |       |       |        |

|         |          |          |նակում   |      |       |       |        |

|         |          |          |նշված    |      |       |       |        |

|         |          |          |փաստաթղթե|      |       |       |        |

|         |          |          |րի փաթեթ |      |       |       |        |

|_________|__________|__________|_________|______|_______|_______|________|

|Միավորի  |     X    |          |         |      |   X   |   X   |   X    |

|արժեքը`  |          |          |         |      |       |       |        |

|ներառյալ |          |          |         |      |       |       |        |

|ԱԱՀ-ն    |          |          |         |      |       |       |        |

|(հազ.    |          |          |         |      |       |       |        |

|դրամ)    |          |          |         |      |       |       |        |

|_________|__________|__________|_________|______|_______|_______|________|

|Ընդհանուր|     X    |          |         |4714.0|10606.0|17676.0|23568.0 |

|արժեքը`  |          |          |         |      |       |       |        |

|ներառյալ |          |          |         |      |       |       |        |

|ԱԱՀ-ն    |          |          |         |      |       |       |        |

|(հազ.    |          |          |         |      |       |       |        |

|դրամ)    |          |          |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______________|_______|________|

|Միջպետա- |1. Միջպետական և      |ստանդարտ-|              |       |        |

|կան և    |միջազգային           |ների     |              |       |        |

|միջազգա- |ստանդարտացման        |նախագիծ  |              |       |        |

|յին ստան-|աշխատանքների         |         |              |       |        |

|դարտացման|կազմակերպում`        |         |              |       |        |

|աշխատանք-|1.1. Միջպետական      |         |              |       |        |

|ներ      |(ԳՕՍՏ) և  միջազգային |         |              |       |        |

|         |(ԻՍՕ), եվրոպական     |         |              |       |        |

|         |(ՍԵՆ) ստանդարտների   |         |              |       |        |

|         |նախագծերի            |         |              |       |        |

|         |փորձաքննության       |         |              |       |        |

|         |կազմակերպում         |         |              |       |        |

|_________|_____________________|_________|______________|_______|________|

|         |1.2. Միջպետական և    |քվեարկու-|              |       |        |

|         |միջազգային           |թյան     |              |       |        |

|         |ստանդարտների         |թերթիկներ|              |       |        |

|         |նախագծերի            |         |              |       |        |

|         |էլեկտրոնային         |         |              |       |        |

|         |քվեարկություն        |         |              |       |        |

._________________________________________________________________________.

._________________________________________________________________________.

|         |1.3. ԱՊՀ երկրների    |ԱՊՀ ստան-|              |       |        |

|         |ստանդարտացման        |դարտացման|              |       |        |

|         |միջպետական խորհրդի և |միջպետա- |              |       |        |

|         |Միջազգային           |կան      |              |       |        |

|         |ստանդարտացման        |խորհրդի  |              |       |        |

|         |կազմակերպության (ԻՍՕ)|որոշում  |              |       |        |

|         |և  Ստանդարտացման     |և  ԻՍՕ   |              |       |        |

|         |Եվրոպական կոմիտեի    |վեհաժողով|              |       |        |

|         |աշխատանքների         |         |              |       |        |

|         |կազմակերպում         |         |              |       |        |

|_________|_____________________|_________|______________|_______|________|

|Աշխատանք-|          |          |1 («Աշխա-|      |   X   |   X   |   X    |

|ների     |          |          |տանքի    |      |       |       |        |

|ծավալը   |          |          |վերջնական|      |       |       |        |

|         |          |          |արդյուն- |      |       |       |        |

|         |          |          |քը» սյու-|      |       |       |        |

|         |          |          |նակում   |      |       |       |        |

|         |          |          |նշված    |      |       |       |        |

|         |          |          |փաստաթղթե|      |       |       |        |

|         |          |          |րի փաթեթ)|      |       |       |        |

|_________|__________|__________|_________|______|_______|_______|________|

|Միավորի  |    X     |          |         |      |   X   |   X   |   X    |

|արժեքը`  |          |          |         |      |       |       |        |

|ներառյալ |          |          |         |      |       |       |        |

|ԱԱՀ-ն    |          |          |         |      |       |       |        |

|(հազ.    |          |          |         |      |       |       |        |

|դրամ)    |          |          |         |      |       |       |        |

|_________|__________|__________|_________|______|_______|_______|________|

|Ընդհանուր|    X     |          |         |1039.0|2338.0 |3897.0 |5196.0  |

|արժեքը`  |          |          |         |      |       |       |        |

|ներառյալ |          |          |         |      |       |       |        |

|ԱԱՀ-ն    |          |          |         |      |       |       |        |

|(հազ.    |          |          |         |      |       |       |        |

|դրամ)    |          |          |         |      |       |       |        |

|_________|_____________________|_________|______________|_______|________|

|Ստանդարտ-|1. Ստանդարտացման     |ստանդարտ-|              |       |        |

|ների     |ազգային ֆոնդի վարում`|ների     |              |       |        |

|ազգային  |1.1. Ստանդարտացման   |ազգային  |              |       |        |

|ֆոնդի    |նորմատիվ փաստաթղթերի |ֆոնդի    |              |       |        |

|վարման և |ֆոնդի համալրում և    |ստեղծում |              |       |        |

|տեղեկատ- |հաշվառում            |         |              |       |        |

|վական    |1.2. Ընդունված       |         |              |       |        |

|սպասարկ- |ազգային ստանդարտների |         |              |       |        |

|ման աշխա-|գրանցում             |         |              |       |        |

|տանքներ  |1.3. ՀՀ-ում գործող   |         |              |       |        |

|         |ազգային ստանդարտների |         |              |       |        |

|         |ֆոնդի վարում         |         |              |       |        |

|_________|_____________________|________________________|_______|________|

|         |2. Տեղեկատվական      |տեղեկատվական            |       |        |

|         |սպասարկման           |սպասարկում              |       |        |

|         |աշխատանքների         |                        |       |        |

|         |կազմակերպում`        |                        |       |        |

|         |2.1. ՀՀ              |                        |       |        |

|         |կազմակերպությունների |                        |       |        |

|         |տեղեկատվական         |                        |       |        |

|         |սպասարկում           |                        |       |        |

|         |2.2. «Ստանդարտ»      |                        |       |        |

|         |տեղեկատվական-որոնման |                        |       |        |

|         |ավտոմատացման         |                        |       |        |

|         |համակարգի ներդրում   |                        |       |        |

|         |2.3. ՀՀ-ում գործող   |                        |       |        |

|         |ստանդարտների ամբողջ  |                        |       |        |

|         |տեքստի տվյալների     |                        |       |        |

|         |բազայի (էլեկտրոնային |                        |       |        |

|         |տարբերակների)        |                        |       |        |

|         |ստեղծում, հաշվառում  |                        |       |        |

|         |և  պահում            |                        |       |        |

|         |2.4. ՍՀԿ անդամ       |                        |       |        |

|         |երկրների տեղեկատվական|                        |       |        |

|         |(հարցման)            |                        |       |        |

|         |կենտրոններին         |                        |       |        |

|         |համապատասխան         |                        |       |        |

|         |հարցումների          |                        |       |        |

|         |տրամադրում           |                        |       |        |

|         |2.5. Ազգային         |                        |       |        |

|         |ստանդարտների         |                        |       |        |

|         |կատալոգի,            |                        |       |        |

|         |եռամսյակային         |                        |       |        |

|         |տեղեկատուի           |                        |       |        |

|         |նախապատրաստում և     |                        |       |        |

|         |հրատարակում          |                        |       |        |

._________________________________________________________________________.

._________________________________________________________________________.

|Աշխատանք-|          |          |1 («Աշխա-|      |   X   |   X   |   X    |

|ների     |          |          |տանքի    |      |       |       |        |

|ծավալը   |          |          |վերջնական|      |       |       |        |

|         |          |          |արդյուն- |      |       |       |        |

|         |          |          |քը» սյու-|      |       |       |        |

|         |          |          |նակում   |      |       |       |        |

|         |          |          |նշված    |      |       |       |        |

|         |          |          |փաստաթղթե|      |       |       |        |

|         |          |          |րի փաթեթ)|      |       |       |        |

|_________|__________|__________|_________|______|_______|_______|________|

|Միավորի  |    X     |          |         |      |   X   |   X   |   X    |

|արժեքը`  |          |          |         |      |       |       |        |

|ներառյալ |          |          |         |      |       |       |        |

|ԱԱՀ-ն    |          |          |         |      |       |       |        |

|(հազ.    |          |          |         |      |       |       |        |

|դրամ)    |          |          |         |      |       |       |        |

|_________|__________|__________|_________|______|_______|_______|________|

|Ընդհանուր|    X     |          |         |2270.0|5108.0 |8514.0 |11352.0 |

|արժեքը`  |          |          |         |      |       |       |        |

|ներառյալ |          |          |         |      |       |       |        |

|ԱԱՀ-ն    |          |          |         |      |       |       |        |

|(հազ.    |          |          |         |      |       |       |        |

|դրամ)    |          |          |         |      |       |       |        |

._________________________________________________________________________.

 

._________________________________________________________________________.

|Գնման ենթակա նյութերի անվանումները     | Ֆինանսավորման ծավալը            |

|_______________________________________|_________________________________|

|                                 |     |առաջին  |առաջին  |ինն    | տարի  |

|                                 |     |եռամսյակ|կիսամյակ|ամիս   |       |

|_________________________________|_____|________|________|_______|_______|

|1. Նյութեր                       |     |177.0   |398.0   |663.0  |884.0  |

|(թուղթ, տոներ, քարթրիջ)`         |     |        |        |       |       |

|ներառյալ ԱԱՀ-ն (հազ. դրամ)       |     |        |        |       |       |

|_________________________________|_____|________|________|_______|_______|

|     Ընդամենը` ներառյալ ԱԱՀ-ն    |     |8200.0  |18450.0 |30750.0|41000.0|

._________________________________________________________________________.

 

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
04.04.2008
N 357-Ն
Որոշում