Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ԵՎ ՀՀ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 200 ...

 

 

040.0765.220708

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

5 հունիսի 2008 թվականի N 765-Ն

 

i

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(1-ին մաս)

 

«Ստանդարտացման մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 15-րդ հոդվածի 2-րդ կետի «բ» ենթակետին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

Հաստատել`

1) Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկական կանոնակարգերի մշակման 2008 թվականի ծրագիրը` համաձայն N 1 հավելվածի.

2) Հայաստանի Հանրապետության ստանդարտացման 2008 թվականի ծրագիրը` համաձայն N 2 հավելվածի:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒԼԻՍԻ 22-ԻՆ

 

Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության

2008 թվականի հունիսի 5-ի

N 765-Ն որոշման

 

2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ

 

._________________________________________________________________________.

|NN |Տեխնիկական կանոնակարգի       |Պատասխանատու |Համակատարող|Նախագիծը ՀՀ  |

|ը/կ|      անվանումը              |կատարող      |մարմինը    |կառավարության|

|   |                             |իրավասու     |           |քննարկմանը   |

|   |                             |մարմինը      |           |ներկայացնելու|

|   |                             |             |           |ժամկետը      |

|___|_____________________________|_____________|___________|_____________|

|1. |«Էլեկտրաուժային              |ՀՀ           |           |սեպտեմբերի   |

|   |տեղակայանքներին ներկայացվող  |էներգետիկայի |           |1-ին         |

|   |պահանջների տեխնիկական        |և  բնական    |           |տասնօրյակ    |

|   |կանոնակարգը հաստատելու մասին»|պաշարների    |           |             |

|   |ՀՀ կառավարության որոշում     |նախարարու-   |           |             |

|   |                             |թյուն        |           |             |

|___|_____________________________|_____________|___________|_____________|

|2. |«Հատուկ կայանքների           |ՀՀ           |           |հոկտեմբերի   |

|   |էլեկտրասարքավորումներին      |էներգետիկայի |           |2-րդ         |

|   |ներկայացվող պահանջների       |և  բնական    |           |տասնօրյակ    |

|   |տեխնիկական կանոնակարգը       |պաշարների    |           |             |

|   |հաստատելու մասին» ՀՀ         |նախարարու-   |           |             |

|   |կառավարության որոշում        |թյուն        |           |             |

|___|_____________________________|_____________|___________|_____________|

|3. |«Բնակավայրերի կանաչ գոտիների |ՀՀ բնապահպա- |           |սեպտեմբերի   |

|   |կազմությանը և  չափերին       |նության      |           |1-ին         |

|   |ներկայացվող պահանջների       |նախարարու-   |           |տասնօրյակ    |

|   |տեխնիկական կանոնակարգը       |թյուն        |           |             |

|   |հաստատելու մասին» ՀՀ         |             |           |             |

|   |կառավարության որոշում        |             |           |             |

|___|_____________________________|_____________|___________|_____________|

|4. |(4-րդ կետն ուժը կորցրել է 30.10.08 թիվ 1233-Ն որոշում)               |

i

|___|_____________________________|_____________|___________|_____________|

|5. |«Մակերևութային  ջրերի        |ՀՀ բնապահպա- |ՀՀ առողջա- |հոկտեմբերի   |

|   |աղտոտվածության աստիճանի      |նության      |պահության  |1-ին         |

|   |գնահատման հիդրոքիմիական      |նախարարու-   |նախարարու- |տասնօրյակ    |

|   |ցուցանիշների տեխնիկական      |թյուն        |թյուն      |             |

|   |կանոնակարգը հաստատելու մասին»|             |           |             |

|   |ՀՀ կառավարության որոշում     |             |           |             |

|___|_____________________________|_____________|___________|_____________|

|6. |(6-րդ կետն ուժը կորցրել է 20.11.08 թիվ 1249-Ն որոշում)               |

i

._________________________________________________________________________.

 

Հավելված N 2

ՀՀ կառավարության

2008 թվականի հունիսի 5-ի

N 765-Ն որոշման

 

2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ

 

._________________________________________________________________________.

|NN  |Մշակվող կամ ՀՀ-ում    |Ստանդարտացման նորմատիվ |Պատասխա-  |Հաստատման |

|ը/կ |ազգային ստանդարտի     |փաստաթղթի մշակման կամ  |նատու     |ժամկետը   |

|    |կարգավիճակով կիրառման |նախապատրաստման նպատակը |կատարողը, |          |

|    |համար նախապատրաստվող  |                       |համակատա- |          |

|    |միջազգային, եվրոպական |                       |րողը,     |          |

|    |ստանդարտացման նորմատիվ|                       |իրավասու  |          |

|    |փաստաթղթի անվանումը   |                       |մարմինը   |          |

|    |                      |                       |(մարմին-  |          |

|    |                      |                       |ները)     |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

| 1  |          2           |           3           |     4    |      5   |

|_________________________________________________________________________|

|Բաժին 1. Տեխնիկական կանոնակարգերի պահանջների կատարումն ապահովող          |

|         ստանդարտները                                                    |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.|Մրգային և             |ԻՍՕ 2173:2003          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|    |բանջարեղենային        |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |մթերքներ. Լուծվող չոր |ներդաշնակ մրգային և    |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |նյութերի որոշում.     |բանջարեղենային         |թյուն     |          |

|    |Բեկումաչափական մեթոդ  |հյութերում լուծվող չոր |          |          |

|    |                      |նյութերի պարունակության|          |          |

|    |                      |որոշման բեկումաչափական |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.2.|Մրգային և             |ԵՆ 1132:1994 եվրոպական |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|    |բանջարեղենային        |ստանդարտին ներդաշնակ   |միկայի    |2-րդ      |

|    |հյութեր. pH-ի որոշում |մրգային և              |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |բանջարեղենային         |թյուն     |          |

|    |                      |հյութերում pH-ի որոշման|          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.3.|Մրգեր, բանջարեղեն և   |ԻՍՕ 1842:1991          |ՀՀ գյուղա-|նոյեմբերի |

|    |դրանցից ստացված       |միջազգային ստանդարտին  |տնտեսու-  |2-րդ      |

|    |մթերքներ, pH-ի որոշում|ներդաշնակ մրգերում,    |թյան      |տասնօրյակ |

|    |                      |բանջարեղենում և        |նախարարու-|          |

|    |                      |դրանցից ստացված        |թյուն     |          |

|    |                      |մթերքներում pH-ի       |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.4.|Մրգային և             |ԵՆ 1134:1994 եվրոպական |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|    |բանջարեղենային        |ստանդարտին ներդաշնակ   |միկայի    |2-րդ      |

|    |հյութեր.              |մրգային և              |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Ատոմաաբսորբման մեթոդով|բանջարեղենային         |թյուն     |          |

|    |նատրիումի, կալիումի,  |հյութերում             |          |          |

|    |կալցիումի և           |ատոմաաբսորբման մեթոդով |          |          |

|    |մագնեզիումի           |նատրիումի, կալիումի,   |          |          |

|    |պարունակության որոշում|կալցիումի և            |          |          |

|    |                      |մագնեզիումի            |          |          |

|    |                      |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.5.|Մրգային և             |ԵՆ 1136:1994 եվրոպական |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|    |բանջարեղենային        |ստանդարտին ներդաշնակ   |միկայի    |2-րդ      |

|    |հյութեր. Ֆոսֆորի      |մրգային և              |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |պարունակության        |բանջարեղենային         |թյուն     |          |

|    |որոշում.              |հյութերում ֆոսֆորի     |          |          |

|    |Սպեկտրաչափական մեթոդ  |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |սպեկտրաչափական մեթոդի  |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված հյութերին և  |          |          |

|    |                      |հյութամթերքներին       |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.6.|Մրգային և             |ԵՆ 1139:1994 եվրոպական |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|    |բանջարեղենային        |ստանդարտի վերլուծության|միկայի    |2-րդ      |

|    |հյութեր.              |արդյունքների հիման վրա |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |D-իզոկիտրոնաթթվի      |մրգային և              |թյուն     |          |

|    |պարունակության        |բանջարեղենային         |          |          |

|    |ֆերմենտատիվ որոշում.  |հյութերում             |          |          |

|    |NADPH սպեկտրաչափական  |D-իզոկիտրոնաթթվի       |          |          |

|    |մեթոդ                 |ֆերմենտատիվ            |          |          |

|    |                      |որոշման NADPH          |          |          |

|    |                      |սպեկտրաչափական մեթոդի  |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.7.|Մրգային և             |ԵՆ 1142:1994 եվրոպական |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|    |բանջարեղենային        |ստանդարտին ներդաշնակ   |միկայի    |2-րդ      |

|    |հյութեր.              |մրգային և              |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Սուլֆատների           |բանջարեղենային         |թյուն     |          |

|    |պարունակության որոշում|հյութերում սուլֆատների |          |          |

|    |                      |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.8.|Մրգային և             |ԵՆ 12133:1997 եվրոպական|ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|    |բանջարեղենային        |ստանդարտին ներդաշնակ   |միկայի    |2-րդ      |

|    |հյութեր.              |մրգային և              |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Քլորիդների            |բանջարեղենային         |թյուն     |          |

|    |պարունակության        |հյութերում             |          |          |

|    |որոշում.              |պոտենցաչափական տիտրման |          |          |

|    |Պոտենցաչափական տիտրման|մեթոդով քլորիդների     |          |          |

|    |մեթոդ                 |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.9.|Մրգային և             |ԵՆ 12147:1996 եվրոպական|ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|    |բանջարեղենային        |ստանդարտին ներդաշնակ   |միկայի    |2-րդ      |

|    |հյութեր.              |մրգային և              |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Տիտրվող թթվայնության  |բանջարեղենային         |թյուն     |          |

|    |որոշում               |հյութերում տիտրվող     |          |          |

|    |                      |թթվայնության որոշման   |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Մրգեր, բանջարեղեն և   |ԻՍՕ 5519:1978          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|10. |դրանցից ստացված       |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |մթերքներ. Սորբինաթթվի |ներդաշնակ մրգերում,    |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |պարունակության որոշում|բանջարեղենում և        |թյուն     |          |

|    |                      |դրանցից ստացված        |          |          |

|    |                      |մթերքներում սորբինաթթվի|          |          |

|    |                      |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Մրգեր, բանջարեղեն և   |ԻՍՕ 5522:1981          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|11. |դրանցից ստացված       |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |մթերքներ. Ծծմբի       |ներդաշնակ մրգերում,    |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |երկօքսիդի ընդհանուր   |բանջարեղենում և        |թյուն     |          |

|    |պարունակության որոշում|դրանցից ստացված        |          |          |

|    |                      |մթերքներում ընդհանուր  |          |          |

|    |                      |ծծմբի երկօքսիդի        |          |          |

|    |                      |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Մրգերից և             |ԻՍՕ 5523:1981          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|12. |բանջարեղենից ստացված  |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |հեղուկ մթերքներ.      |ներդաշնակ մրգերում,    |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Ծծմբի երկօքսիդի       |բանջարեղենում և        |թյուն     |          |

|    |պարունակության որոշում|դրանցից ստացված հեղուկ |          |          |

|    |                      |մթերքներում ծծմբի      |          |          |

|    |                      |երկօքսիդի              |          |          |

|    |                      |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Մրգեր, բանջարեղեն և   |ԻՍՕ 6560:1983          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|13. |դրանցից ստացված       |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |մթերքներ. Բենզոյական  |ներդաշնակ մրգերում,    |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |թթվի պարունակության   |բանջարեղենում և        |թյուն     |          |

|    |(լիտրում կամ          |դրանցից ստացված        |          |          |

|    |կիլոգրամում 200 մգ-ից |մթերքներում բենզոյական |          |          |

|    |ոչ պակաս բենզոյական   |թթվի պարունակության    |          |          |

|    |թթվի պարունակության)  |(լիտրում կամ           |          |          |

|    |որոշում.              |կիլոգրամում 200 մգ ոչ  |          |          |

|    |Մոլեկուլային կլանման  |պակաս բենզոյական թթվի  |          |          |

|    |սպեկտրաչափական մեթոդ  |պարունակության)        |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Մրգեր, բանջարեղեն և   |ԻՍՕ 7466:1986          |ՀՀ էկոնո- |դեկտեմբերի|

|14. |դրանցից ստացված       |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |մթերքներ.             |ներդաշնակ մրգերում,    |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |Օքսիմեթիլֆուրֆուրոլի  |բանջարեղենում և        |թյուն     |          |

|    |պարունակության որոշում|դրանցից ստացված        |          |          |

|    |                      |մթերքներում            |          |          |

|    |                      |օքսիմեթիլֆուրֆուրոլի   |          |          |

|    |                      |պարունակության         |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2007 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 13-ի        |          |          |

|    |                      |N 1602-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` հյութերին   |          |          |

|    |                      |և  հյութամթերքներին    |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Թարմ մրգեր և          |ԻՍՕ 874:1980 միջազգային|ՀՀ գյուղա-|օգոստոսի  |

|15. |բանջարեղեն. Նմուշառում|ստանդարտին ներդաշնակ   |տնտեսու-  |2-րդ      |

|    |                      |թարմ մրգերի և          |թյան      |տասնօրյակ |

|    |                      |բանջարեղենի նմուշառման |նախարարու-|          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |թյուն     |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1913-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` թարմ պտուղ- |          |          |

|    |                      |բանջարեղենի տեխնիկական |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կաթ և  կաթնամթերք.    |ԻՍՕ 14675:2003         |ՀՀ գյուղա-|դեկտեմբերի|

|16. |Մրցակից ֆերմենտների   |միջազգային ստանդարտին  |տնտեսու-  |1-ին      |

|    |իմունոլոգիական        |ներդաշնակ աֆլատոքսին   |թյան      |տասնօրյակ |

|    |վերլուծության         |M1-ի պարունակության    |նախարարու-|          |

|    |ստանդարտացված         |որոշման մեթոդի ազգային |թյուն     |          |

|    |նկարագրությունների    |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |ուղեցույց. Աֆլատոքսին |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |M1-ի պարունակության   |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |որոշում               |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կաթ և  կաթնամթերք.    |ԻՍՕ 707:1997 միջազգային|ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|17. |Նմուշառման ուղեցույց  |ստանդարտի վերլուծության|միկայի    |2-րդ      |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |կաթի և  կաթնամթերքի    |թյուն     |          |

|    |                      |նմուշառման մեթոդի      |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կաթ. Սառեցման կետի    |ԻՍՕ 5764:2002          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|18. |որոշում. Սառնադիտման  |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |թերմիստոր մեթոդ       |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կաթի սառեցման կետի     |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված կաթին,       |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Չոր կաթ. Կաթնաթթվի և  |ԻՍՕ 8069:2005          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|19. |լակտատների            |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |պարունակության որոշում|վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |չոր կաթում կաթնաթթվի և |          |          |

|    |                      |լակտատների             |          |          |

|    |                      |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կարագ. Շիճուկի pH-ի   |ԻՍՕ 7238:2004          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|20. |որոշում.              |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |3-րդ      |

|    |Պոտենցաչափական մեթոդ  |ներդաշնակ կարագում     |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |շիճուկի pH-ի որոշման   |թյուն     |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում` ՀՀ  |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կաթնային յուղ.        |ԻՍՕ 3976:2006          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|21. |Գերօքսիդային թվի      |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |որոշում               |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կաթնային յուղում       |          |          |

|    |                      |գերօքսիդային թվի       |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Շրդանային կազեիններ և |ԻՍՕ 5545:2008          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|22. |կազեինատներ. Մոխրի    |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |զանգվածային մասի      |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում               |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կաթնամթերքում շրդանային|          |          |

|    |                      |կազեինների և           |          |          |

|    |                      |կազեինատների մեջ մոխրի |          |          |

|    |                      |զանգվածային մասի       |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կազեիններ և           |ԻՍՕ 5549:1978          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|23. |կազեինատներ.          |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |Սպիտակուցի զանգվածային|վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |մասի որոշում          |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կաթնամթերքում          |          |          |

|    |                      |կազեինների և           |          |          |

|    |                      |կազեինատների մեջ       |          |          |

|    |                      |սպիտակուցի զանգվածային |          |          |

|    |                      |մասի որոշման մեթոդի    |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |դեկտեմբերի 21-ի        |          |          |

|    |                      |N 1925-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` կաթին,      |          |          |

|    |                      |կաթնամթերքին և  դրանց  |          |          |

|    |                      |արտադրությանը          |          |          |

|    |                      |ներկայացվող պահանջների |          |          |

|    |                      |տեխնիկական կանոնակարգի |          |          |

|    |                      |պահանջների կատարումն   |          |          |

|    |                      |ապահովելու համար       |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 3657:2002          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|24. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Օճառացման թվի որոշում |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |                      |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |օճառացման թվի որոշման  |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 3961:1996          |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|25. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Յոդային թվի որոշում   |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |                      |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |յոդային թվի որոշման    |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 6800:1997          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|26. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |Եռագլիցերիդի          |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |մոլեկուլների 2-րդ     |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |դիրքում հագեցած       |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |ճարպաթթուների         |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |բաղադրության որոշում  |եռագլիցերիդի           |          |          |

|    |                      |մոլեկուլների 2-րդ      |          |          |

|    |                      |դիրքում հագեցած        |          |          |

|    |                      |ճարպաթթուների          |          |          |

|    |                      |բաղադրության որոշման   |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 9936:2006          |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|27. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |Բարձր արդյունավետ     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |հեղուկային            |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |քրոմատագրմամբ         |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |տոկոֆերոլի և          |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |տոկոտրիենոլի          |բարձր արդյունավետ      |          |          |

|    |պարունակությունների   |հեղուկային             |          |          |

|    |որոշում               |քրոմատագրմամբ          |          |          |

|    |                      |տոկոֆերոլի և           |          |          |

|    |                      |տոկոտրիենոլի           |          |          |

|    |                      |պարունակությունների    |          |          |

|    |                      |որոշման մեթոդի ազգային |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 12228:1999         |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|28. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |Ստիրոլների առանձին և  |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |ընդհանուր             |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |պարունակությունների   |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |որոշում.              |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |Գազաքրոմատագրման մեթոդ|ստիրոլների առանձին և   |          |          |

|    |                      |ընդհանուր              |          |          |

|    |                      |պարունակությունների    |          |          |

|    |                      |որոշման                |          |          |

|    |                      |գազաքրոմատագրման մեթոդի|          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 15304:2002         |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|29. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |Բուսական ճարպերի և    |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |յուղերի տրանս         |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |Ճարպաթթու իզոմերների  |բուսական ճարպերի և     |          |          |

|    |պարունակության        |յուղերի ճարպաթթուների  |          |          |

|    |որոշում.              |տրանսիզոմերների        |          |          |

|    |Գազաքրոմատագրման մեթոդ|պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |գազաքրոմատագրման մեթոդի|          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 18609:2000         |ՀՀ էկոնո- |սեպտեմբերի|

|30. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |3-րդ      |

|    |Չօճառացվող նյութի     |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |որոշում. Հեքսանով     |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |լուծահանման մեթոդ     |բուսական ճարպերում և   |          |          |

|    |                      |յուղերում չօճառացվող   |          |          |

|    |                      |նյութի որոշման հեքսանով|          |          |

|    |                      |լուծահանման մեթոդի     |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 661:2003           |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|31. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտին  |միկայի    |2-րդ      |

|    |Փորձանմուշի           |ներդաշնակ կենդանական և |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |նախապատրաստում        |բուսական ճարպերում և   |թյուն     |          |

|    |                      |յուղերում փորձանմուշի  |          |          |

|    |                      |նախապատրաստման մեթոդի  |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 663:2007           |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|32. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Չլուծվող խառնուկների  |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |պարունակության որոշում|արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |                      |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |չլուծվող խառնուկների   |          |          |

|    |                      |պարունակության որոշման |          |          |

|    |                      |մեթոդի ազգային         |          |          |

|    |                      |ստանդարտի մշակում      |          |          |

|    |                      |հավանության մեթոդով` ՀՀ|          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

|1.  |Կենդանական և  բուսական|ԻՍՕ 935:1988           |ՀՀ էկոնո- |օգոստոսի  |

|33. |ճարպեր և  յուղեր.     |միջազգային ստանդարտի   |միկայի    |2-րդ      |

|    |Տիտրի որոշում         |վերլուծության          |նախարարու-|տասնօրյակ |

|    |                      |արդյունքների հիման վրա |թյուն     |          |

|    |                      |կենդանական և  բուսական |          |          |

|    |                      |ճարպերում և  յուղերում |          |          |

|    |                      |տիտրի որոշման մեթոդի   |          |          |

|    |                      |ազգային ստանդարտի      |          |          |

|    |                      |մշակում հավանության    |          |          |

|    |                      |մեթոդով` ՀՀ            |          |          |

|    |                      |կառավարության 2006 թ.  |          |          |

|    |                      |հոկտեմբերի 19-ի        |          |          |

|    |                      |N 1560-Ն որոշմամբ      |          |          |

|    |                      |հաստատված` մսի և       |          |          |

|    |                      |մսամթերքի տեխնիկական   |          |          |

|    |                      |կանոնակարգի պահանջների |          |          |

|    |                      |կատարումն ապահովելու   |          |          |

|    |                      |համար                  |          |          |

|____|______________________|_______________________|__________|__________|

 

-----------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ- շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
05.06.2008
N 765-Ն
Որոշում