Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ...

 

 

100.0006.290310

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «29»        06            2010 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10010144

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

10 մարտի 2010 թվականի N 06-Ն

 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2-III-4.9-01-2010 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱUՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱUԻՆ

(5-րդ մաս)

 

ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

(5-րդ մաս)

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի   |Լրացումներ       |

|Մթերքի խումբ  |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում, (գ)          |                 |

|              |ոչ ավելի|___________________________|                 |

|              |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Սուլ- |Ախտա- |                 |

|              |        |(կոլի-|գույն |ֆիդ-  |ծին,  |                 |

|              |        |ձևեր) |ստաֆի-|վերա- |ա/թ   |                 |

|              |        |      |լակոկ |կանգ- |սալմո-|                 |

|              |        |      |      |նող   |նելաճ |                 |

|              |        |      |      |կլոս- |ներ և |                 |

|              |        |      |      |տրի-  |Լիստե-|                 |

|              |        |      |      |դիաներ|րիա   |                 |

|              |        |      |      |      |մոնո- |                 |

|              |        |      |      |      |ցիտո- |                 |

|              |        |      |      |      |գենես |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|      1       |   2    |  3   |  4   |  5   |   6  |        7        |

|_____________________________________________________________________|

|ա. Ոչ ձկնաարդյունաբերական կազմակերպություններ                        |

|_____________________________________________________________________|

|խեցգետնակերպերև  այլ անողնաշարավորներ (գլխոտանի և  փորոտանի          |

|փափկամորթեր)                                                         |

|_____________________________________________________________________|

|կենդանի       | 5x10.4 | 0,01 | 0,01 |  -   |  25  |վիբրիո           |

|              |        |      |      |      |      |պարահեմոլիտիկուս |

|              |        |      |      |      |      |ոչ ավելի 100ԳԱՄ/գ|

|              |        |      |      |      |      |ծովայինների համար|

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|պաղեցված,     | 1x10.5 | 0,001| 0,01 |  -   |  25  |նույնը           |

|սառեցված      |        |      |      |      |      |                 |

|_____________________________________________________________________|

|բ. Երկփեղկանի փափկամորթեր/ միդիաներ, ոստրե և  այլն/                  |

|_____________________________________________________________________|

|կենդանի       | 5x10.3 | 1,0  |  0,1 |  0,1 |  25  |Աղիքային ցուպիկ  |

|              |        |      |      |      |      |1գ-ում չի        |

|              |        |      |      |      |      |թույլատրվում,    |

|              |        |      |      |      |      |էնտերոկոկուս -   |

|              |        |      |      |      |      |0,1 գ-ում չի     |

|              |        |      |      |      |      |թույլատրվում,    |

|              |        |      |      |      |      |վիբրիո           |

|              |        |      |      |      |      |պարահեմոլիտիկուս |

|              |        |      |      |      |      |-25գ-ոմ չի       |

|              |        |      |      |      |      |թույլատրվում     |

|              |        |      |      |      |      |ծովային          |

|              |        |      |      |      |      |կենդանիների      |

|              |        |      |      |      |      |համար.           |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|պաղեցված,     | 5x10.3 | 0,1  |  0,1 |  -   |  25  |վիբրիո           |

|սառեցված      |        |      |      |      |      |պարահեմոլիտիկուս-|

|              |        |      |      |      |      |ոչ ավելի, 100    |

|              |        |      |      |      |      |ԳԱՄ/գ, ծովային   |

|              |        |      |      |      |      |կենդանիների      |

|              |        |      |      |      |      |համար.           |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|գ. պրեսերվներ | 2x10.5 | 0,01 | 1,0  | 0,01 |25    |բորբոսասնկեր 10  |

|ոչ ձկնաարդյու-|        |      |      |      |(միայն|ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի, |

|նաբերական     |        |      |      |      |սալմո-|խմորասնկեր 100   |

|կազմակերպու-  |        |      |      |      |նելա- |ԳԱՄ/գ,  ոչ ավելի |

|թյուններից    |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|բուսական      |        |      |      |      |      |                 |

|յուղերի       |        |      |      |      |      |                 |

|լցվացքների,   |        |      |      |      |      |                 |

|սոուսխավարտով |        |      |      |      |      |                 |

|և  առանց      |        |      |      |      |      |                 |

|խավարտի       |        |      |      |      |      |                 |

|ավելացմամբ    |        |      |      |      |      |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|դ. պրեսերվներ | 5x10.4 |  0,1 |  0,1 |  -   |25    |                 |

|երկփեղկանի    |        |      |      |      |(միայն|                 |

|փափկամար      |        |      |      |      |սալմո-|                 |

|միններից      |        |      |      |      |նելա- |                 |

|              |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|______________|______________________________________________________|

|ե. Պահածոներ  |Պետք է բավարարեն «Ա» խմբի պահածոների արտադրական       |

|ոչ ձկնաարդյու-|մանրէազերծվածության պահանջները սույն Հիգիենիկ         |

|նաբերական     |նորմատիվների Հավելված 8-ի համաձայն                    |

|կազմակերպու-  |                                                      |

|թյուններից    |                                                      |

|______________|______________________________________________________|

|զ. մթերք      | 2x10.4 | 1,0  |  -   |  0,1 |25    |բորբոսասնկեր և   |

|ծովային անո-  |        |      |      |      |(միայն|խմորասնկեր 100   |

|ղնաշարներից`  |        |      |      |      |սալմո-|ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի  |

|չորացված,     |        |      |      |      |նելա- |                 |

|թորշոմած      |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|_____________________________________________________________________|

|է. Ոչ ձկնաարդյունաբերական կազմակերպություններից եփած-պաղեցված        |

|արտադրանք                                                            |

|_____________________________________________________________________|

|խեցգետնակեր-  | 2x10.4 | 0,1  |  0,1 |1,0   |  25  |էնտերոկոկ,       |

|պեր,          |        |      |      |(վա-  |      |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի. |

|              |        |      |      |կուու-|      |1x10.3- արտադրանք|

|              |        |      |      |մային |      |մասնաբաժիններից; |

|              |        |      |      |փաթե- |      |2x10.3-          |

|              |        |      |      |թավոր-|      |խճողակներում     |

|              |        |      |      |մամբ) |      |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|փափկամարմին-  | 2x10.4 | 0,1  | 1,0  |1,0   |  25  |էնտերոկոկեր,     |

|ների միս,     |        |      |      |(վա-  |      |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի  |

|երկփեղկանի    |        |      |      |կուու-|      |1x1.3 - արտադրանք|

|փափկամարմին-  |        |      |      |մային |      |մասնաբաժիններից; |

|ների մսից     |        |      |      |փաթե- |      |2x10.3-          |

|ուտեստներ     |        |      |      |թավոր-|      |խճողակներում     |

|              |        |      |      |մամբ) |      |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|ծովախեցգետնի, | 2x10.4 |  0,1 | 1,0  |1,0   |  25  |էնտերոկոկեր,     |

|կրաբի, կրիլի  |        |      |      |(վա-  |      |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի  |

|միս           |        |      |      |կուու-|      |1x10.3-արտադրանք |

|              |        |      |      |մային |      |մասնաբաժիններից; |

|              |        |      |      |փաթե- |      |2x10.3-          |

|              |        |      |      |թավոր-|      |խճողակներում     |

|              |        |      |      |մամբ) |      |                 |

|_____________________________________________________________________|

|ը. Ոչ ձկնաարդյունաբերական կազմակերպություններ չորացված և             |

|սպիտակուցային                                                        |

|_____________________________________________________________________|

|չոր միդիային  | 5x10.4 |  0,1 |  -   | 0,01 |25    |                 |

|արգանակ,      |        |      |      |      |(միայն|                 |

|արգանակային   |        |      |      |      |սալմո-|                 |

|խորանարդիկներ |        |      |      |      |նելա- |                 |

|և  մածուկներ, |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|սպիտակուց     |        |      |      |      |      |                 |

|մեկուսացված   |        |      |      |      |      |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|հիդրոլիզատ    | 5x10.3 |  1,0 |  1,0 |  -   |25    |                 |

|միդիայից      |        |      |      |      |(միայն|                 |

|              |        |      |      |      |սալմո-|                 |

|              |        |      |      |      |նելա- |                 |

|              |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|սպիտակուցա-   |   -    | 1,0  | 1,0  | 1.0  |25    |                 |

|ածխաջրատային  |        |      |      |      |(միայն|                 |

|խտանյութ      |        |      |      |      |սալմո-|                 |

|միդիակից      |        |      |      |      |նելա- |                 |

|              |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|_____________________________________________________________________|

|թ. Ջրիմուռներ, ծովային խոտեր և  մթերք դրանցից                        |

|_____________________________________________________________________|

|ջրիմուռներ և  |  5x10.4|  0,1 |  -   |  -   |25    |                 |

|ծովային խոտեր |        |      |      |      |(միայն|                 |

|հումք, այդ    |        |      |      |      |սալմո-|                 |

|թվում սառեցված|        |      |      |      |նելա- |                 |

|              |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|ջրիմուռներ և  | 5x10.4 | 1,0  |  -   |  -   |25    |բորբոսասնկեր, ոչ |

|ծովային խոտեր |        |      |      |      |(միայն|ավելի, 100 ԳԱՄ/գ |

|չորացրած      |        |      |      |      |սալմո-|                 |

|              |        |      |      |      |նելա- |                 |

|              |        |      |      |      |ներ)  |                 |

|______________|________|______|______|______|______|_________________|

|ջեմեր ծովային | 5x10.4 | 1,0  |  -   |  -   |25    |                 |

|կաղամբից      |        |      |      |      |(միայն|                 |

|              |        |      |      |      |սալմո-|                 |

|              |        |      |      |      |նելա- |                 |

|              |        |      |      |      |ներ)  |                 |

._____________________________________________________________________.

 

4. Հատիկ /սերմեր/, ալրա-ձավարեղենային և հացաբուլկեղենային

արտադրանք

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|1) Հատիկ պարենային, |Թունավոր տարրեր                                 |

|այդ թվում, ցորեն,   |________________________________________________|

|տարեկան, տրիտիկալե, |կապար          |      0,5       |               |

|վարսակ, գարի, կորեկ,|_______________|________________|_______________|

|հնդկացորեն, բրինձ,  |արսեն          |      0,2       |               |

|եգիպտացորեն, սորգո  |_______________|________________|_______________|

|(դուռո)             |կադմիում       |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Օխրատոքսին Ա   |      0,005     |ցորեն, գարի,   |

|                    |               |                |տարեկան, կորեկ,|

|                    |               |                |բրինձ,         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլոտոքսին Բ1  |      0,005     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |դեզօքսինի      |       0,7      |ցորեն          |

|                    |վալենոլ        |________________|_______________|

|                    |               |       1,0      |գարի           |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Տ-2 տոքսին     |       1,0      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |զեարալենոն     |       1,0      |ցորեն, գարի,   |

|                    |               |                |եգիպտացորեն    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Վնասակար       |չի թույլատրվում |               |

|                    |խառնուրդներ:   |                |               |

|                    |հացի պաշարների |                |               |

|                    |վնասատուներով  |                |               |

|                    |վարքվածությունը|                |               |

|                    |(միջատներ,     |                |               |

|                    |տիզեր)         |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |հացի պաշարների |      15,0      |աղտոտվածության |

|                    |վնասատուներով  |                |գումարային     |

|                    |աղտոտվածու-    |                |խտությունը     |

|                    |թյունը         |                |էկգ/կգ ոչ ավելի|

|                    |/միջատներ,     |                |               |

|                    |տիզեր/         |                |               |

|____________________|________________________________________________|

|2) Սերմեր,          |Թունավոր տարրեր                                 |

|լոբազգիներ, այդ     |________________________________________________|

|թվում ոլոռ, լոբի,   |կապար          |       0,5      |               |

|մաշ, չիպա, ոսպ,     |_______________|________________|_______________|

|նուտ                |արսեն          |       0,3      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,02     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Բ1  |       0,005    |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ (անհրաժեշտ է հսկել մնացորդային      |

|                    |քանակները նաև  այն պեստիցիդների, որոնք          |

|                    |օգտագործվել են մթերքի արտադրման ժամանակ):       |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,5       |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,05      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկօրգանական |չի թույլատրվում |               |

|                    |պեստիցիդներ    |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |2,4-Դ թթու, դրա|չի թույլատրվում |               |

|                    |աղերը, եթերները|                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Վնասակար       |չի թույլատրվում |               |

|                    |խառնուրդներ.   |                |               |

|                    |Վարաքվածու-    |                |               |

|                    |թյունը և  աղ-  |                |               |

|                    |տոտվածությունը |                |               |

|                    |հացի պաշարների |                |               |

|                    |վնասատուներով  |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       50       |    Բկ/կգ,     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       60       |    Բկ/կգ,     |

|____________________|________________________________________________|

|3) Ձավար,           |Թունավոր տարրեր                                 |

|վարսակալյուր, փաթիլ |________________________________________________|

|                    |կապար          |       0,5      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       0,2      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,03     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Օխրատոքսին Ա   |      0,005     |ցորենի, գարիի, |

|                    |               |                |տարեկանի,      |

|                    |               |                |կորեկի, բրնձի, |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Բ1  |      0,005     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |դեզօքսինիվալե- |       0,7      |ցորենի         |

|                    |նոլ            |________________|_______________|

|                    |               |       1,0      |գարու          |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Տ-2 տոքսին     |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |զեարալենոն     |       0,2      |ցորենի,        |

|                    |               |                |եգիպտացորենի,  |

|                    |               |                |գարու          |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ    |ըստ կետ 4.1)    |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       50       |    Բկ/կգ,     |

|                    |               |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       30       |    Բկ/կգ,     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Վնասակար       |չի թույլատրվում |               |

|                    |խառնուրդներ.   |                |               |

|                    |Վարաքվածու-    |                |               |

|                    |թյունը և  Աղ-  |                |               |

|                    |տոտվածությունը |                |               |

|                    |հացի պաշարների |                |               |

|                    |վնասատուներով  |                |               |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս         |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,   |Բորբո|Լրացումներ         |

|               |ԳԱՄ/գ,  |որում չի          |սասն-|                   |

|Մթերքի խումբ   |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ,  |կեր. |                   |

|               |        |սմ3)              |ԳԱՄ/գ|                   |

|               |        |__________________|ոչ   |                   |

|               |        |ԱՑԽՄ  |Բացի-|Ախտա-|ավելի|                   |

|               |        |(կոլի-|լուս |ծին, |     |                   |

|               |        |ձևեր) |ցե-  |ա/թ  |     |                   |

|               |        |      |ռեուս|սալ- |     |                   |

|               |        |      |     |մոնե-|     |                   |

|               |        |      |     |լաներ|     |                   |

|_______________|________|______|_____|_____|_____|___________________|

|      1        |    2   |   3  |  4  |  5  |  6  |         7         |

|_______________|________|______|_____|_____|_____|___________________|

|ա. Ձավարեղեն   | 5x10.3 | 0,01 | 0,1 |  25 | 50  |                   |

|եփման չենթակա  |        |      |     |     |     |                   |

|/սննդային      |        |      |     |     |     |                   |

|ջերմային       |        |      |     |     |     |                   |

|չորացման       |        |      |     |     |     |                   |

|խտանյութ/      |        |      |     |     |     |                   |

|_______________|________|______|_____|_____|_____|___________________|

|բ. Ձավարային   | 1x10.4 | 1,0  | 0,1 |  25 | 50  |                   |

|ձողիկներ բոլոր |        |      |     |     |     |                   |

|տեսակի         |        |      |     |     |     |                   |

|/սննդային      |        |      |     |     |     |                   |

|էքստրուզիոն    |        |      |     |     |     |                   |

|տեխնոլոգիայի   |        |      |     |     |     |                   |

|խտանյութ/      |        |      |     |     |     |                   |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|4) Ցորենի, այդ թվում|Թունավոր տարրեր                                 |

|մակարոնային         |________________________________________________|

|արտադրանքի համար,   |կապար          |       0,5      |               |

|տարեկանի, տրիտիկալի,|_______________|________________|_______________|

|եգիպտացորենի, գարու,|արսեն          |       0,2      |               |

|կորեկի, բրնձի,      |_______________|________________|_______________|

|հնդկացորենի, սորգոնի|կադմիում       |       0,1      |               |

|ալյուր              |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,03     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Օխրատոքսին Ա   |      0,005     |ցորեն, գարի,   |

|                    |               |                |տարեկան, կորեկ,|

|                    |               |                |բրինձ,         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Բ1  |       0,005    |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |դեզօքսինիվալե- |       0,7      |ցորենի         |

|                    |նոլ            |                |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       1,0      |գարու          |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Տ-2 տոքսին     |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |զեարալենոն     |       0,2      |ցորենի,        |

|                    |               |                |եգիպտացորենի,  |

|                    |               |                |գարու          |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ (անհրաժեշտ է հսկել մնացորդային      |

|                    |քանակները նաև  այն պեստիցիդների, որոնք          |

|                    |օգտագործվել են մթերքի արտադրման ժամանակ):       |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,5      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,02     |հատիկայիններից |

|                    |մետաբոլիտներ   |________________|_______________|

|                    |               |       0,05     |լոբազգիներից   |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկօրգանական |չի թույլատրվում |               |

|                    |պեստիցիդներ    |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |2,4-Դ թթու, դրա|չի թույլատրվում |               |

|                    |աղերը, եթերները|                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |հեքսաքլորբենզոլ|       0,01     |ցորենի         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |        60      |    Բկ/կգ,     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        30      |    Բկ/կգ,     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Կեղտոտվածու-   |չի թույլատրվում |Վնասակար       |

|                    |թյունը և  աղ-  |                |խառնուրդներ:   |

|                    |տոտվածությունը |                |վարաքվածու-    |

|                    |հացի պաշարների |                |թյունը հացի    |

|                    |վնասատուներով  |                |«կարտոֆիլային  |

|                    |               |                |հիվանդության»  |

|                    |               |                |հարուցիչով չի  |

|                    |               |                |թույլատրվում   |

|                    |               |                |ցորենի ալյուրի |

|                    |               |                |համար, որը     |

|                    |               |                |օգտագործվում է |

|                    |               |                |ցորենի հացի    |

|                    |               |                |տեսակների թխման|

|                    |               |                |համար.         |

|                    |               |                |փորձնական      |

|                    |               |                |լաբորատոր      |

|                    |               |                |թխումից 36 ժամ |

|                    |               |                |անց            |

|____________________|________________________________________________|

|5) Մակարոնային      |Թունավոր տարրեր                                 |

|արտադրանք           |________________________________________________|

|                    |կապար          |      0,5       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      0,2       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,02      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Միկոտոքսիններ  |ըստ կետ 4.4)    |               |

|                    |և  Պեստիցիդներ |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       60       |     Բկ/կգ,    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       30       |     Բկ/կգ,    |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,    |Բորբո-  |Լրացումներ      |

|              |ԳԱՄ/գ,  |որում չի           |սասնկե- |                |

|Մթերքի խումբ  |ոչ ավելի|թույլատրվում, (գ,  |րախմորա-|                |

|              |        |սմ3)               |սնկեր   |                |

|              |        |___________________|/գումար/|                |

|              |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտա-|ԳԱՄ/գ,  |                |

|              |        |(կոլի-|գույն |ծին, |ոչ ավելի|                |

|              |        |ձևեր) |ստաֆի-|ա/թ  |        |                |

|              |        |      |լակոկ |սալ- |        |                |

|              |        |      |      |մոնե-|        |                |

|              |        |      |      |լաներ|        |                |

|______________|________|______|______|_____|________|________________|

|ա. Ձվային     |   -    |  -   |   -  |  25 |    -   |                |

|մակարոնային   |        |      |      |     |        |                |

|արտադրանք     |        |      |      |     |        |                |

|______________|________|______|______|_____|________|________________|

|բ. Մակարոնային| 5x10.4 | 0,01 |  0,1 |  25 |    -   |                |

|արտադրանք արագ|        |      |      |     |        |                |

|պատրաստման    |        |      |      |     |        |                |

|կաթնային հիմքի|        |      |      |     |        |                |

|հավելումներով |        |      |      |     |        |                |

|/չոր          |        |      |      |     |        |                |

|ճարպազերծված  |        |      |      |     |        |                |

|կաթով, չոր    |        |      |      |     |        |                |

|անխառն կովի   |        |      |      |     |        |                |

|կաթով և       |        |      |      |     |        |                |

|կաթնաշոռով/   |        |      |      |     |        |                |

|______________|________|______|______|_____|________|________________|

|գ. Մակարոնային| 5x10.4 |  0,1 |  -   |  25 |   100  |                |

|արտադրանք արագ|        |      |      |     |        |                |

|պատրաստման    |        |      |      |     |        |                |

|բուսական հիմքի|        |      |      |     |        |                |

|հավելումներով |        |      |      |     |        |                |

|/սննդային     |        |      |      |     |        |                |

|թեփով, ցորենի |        |      |      |     |        |                |

|սաղմնային     |        |      |      |     |        |                |

|փաթիլներով,   |        |      |      |     |        |                |

|չոր           |        |      |      |     |        |                |

|բանջարեղենային|        |      |      |     |        |                |

|փոշիներով,    |        |      |      |     |        |                |

|ժովակաղամբով/ |        |      |      |     |        |                |

|______________|________|______|______|_____|________|________________|

|դ. Ոչ         | 1x10.5 | 0,01 |  -   |  25 |  200   |խմորասնկեր- 100 |

|սպիտակուցային |        |      |      |     |        |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի |

|մակարոնային   |        |      |      |     |        |                |

|արտադրանք     |        |      |      |     |        |                |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|________________________________________________|

|6) Սննդային թեփ     |Տես «Այլ սննդամթերք» բաժինը կ. 9.4)             |

|/ցորենից, տարեկանից/|                                                |

|____________________|________________________________________________|

|7) Հաց,             |Թունավոր տարրեր                                 |

|հացաբուլկեղեն և     |________________________________________________|

|կաթնահունց արտադրանք|կապար          |      0,35      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      0,15      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,07      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,015     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Միկոտոքսիններ  |ըստ կետ 4.4)    |               |

|                    |և  Պեստիցիդներ |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       40       |     Բկ/կգ,    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       20       |     Բկ/կգ,    |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս       |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում     |Բորբոսա-|Լրացումներ|

|Մթերքի խումբ |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում (գ, սմ)3  |սնկեր,  |          |

|             |ոչ ավելի|__________________________|ԳԱՄ/գ,  |          |

|             |        |ԱՑԽՄ  |Պրո-  |Ոսկե- |Ախտա-|ոչ ավելի|          |

|             |        |(կոլի-|տեուս |գույն |ծին, |        |          |

|             |        |ձևեր) |խմբի  |ստաֆի-|ա/թ  |        |          |

|             |        |      |մանրէ-|լակոկ |սալ- |        |          |

|             |        |      |ներ   |      |մոնե-|        |          |

|             |        |      |      |      |լաներ|        |          |

|_____________|________|______|______|______|_____|________|__________|

|      1      |    2   |   3  |   4  |   5  |  6  |   7    |     8    |

|_____________|________|______|______|______|_____|________|__________|

|ա. Հացաբուլ- | 1x10.3 |  1,0 |   -  |  1,0 |  25 |   50   |          |

|կեղենային    |        |      |      |      |     |        |          |

|արտադրանք    |        |      |      |      |     |        |          |

|(այդ թվում   |        |      |      |      |     |        |          |

|կարկանդակներ,|        |      |      |      |     |        |          |

|բլիթներ)     |        |      |      |      |     |        |          |

|բանջարեղենա- |        |      |      |      |     |        |          |

|յին և        |        |      |      |      |     |        |          |

|մրգային      |        |      |      |      |     |        |          |

|լցոններով    |        |      |      |      |     |        |          |

|_____________|________|______|______|______|_____|________|__________|

|բ. Հացաբուլ- | 1x10.3 | 1,0  |  0,1 |  1,0 |  25 |   50   |          |

|կեղեն        |        |      |      |      |     |        |          |

|կաթնաշոռով,  |        |      |      |      |     |        |          |

|պանրով,      |        |      |      |      |     |        |          |

|խաչապուրի,   |        |      |      |      |     |        |          |

|նրբաբլիթ /այդ|        |      |      |      |     |        |          |

|թվում        |        |      |      |      |     |        |          |

|պաղեցված/ և  |        |      |      |      |     |        |          |

|այլն         |        |      |      |      |     |        |          |

|_____________|________|______|______|______|_____|________|__________|

|գ. Հացաբուլ- | 5x10.3 | 0,01 |  -   | 1,0  |  25 |   50   |          |

|կեղեն        |        |      |      |      |     |        |          |

|սերուցքային  |        |      |      |      |     |        |          |

|եփած կրեմով  |        |      |      |      |     |        |          |

|_____________|________|______|______|______|_____|________|__________|

|դ. Հացաբուլ- | 1x10.3 | 1,0  |  0,1 | 1,0  |  25 |   50   |          |

|կեղեն        |        |      |      |      |     |        |          |

|մսամթերքով,  |        |      |      |      |     |        |          |

|ձկով,        |        |      |      |      |     |        |          |

|ծովամթերքով  |        |      |      |      |     |        |          |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|8) Օղաբլիթային,     |Թունավոր տարրեր                                 |

|պաքսիմատային        |________________________________________________|

|արտադրանք, հացի     |կապար          |      0,5       |               |

|փայտիկներ, ձողիկներ |_______________|________________|_______________|

|և  այլն:            |արսեն          |      0,2       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,02      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Միկոտոքսիններ  |ըստ կետ 4.4)    |               |

|                    |և  Պեստիցիդներ |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       50       |     Բկ/կգ,    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       30       |     Բկ/կգ,    |

|____________________|________________________________________________|

|9) Ալրային          |Տես կ. 5.5) «Շաքար և  հրուշակեղեն» բաժինը       |

|հրուշակեղեն         |                                                |

._____________________________________________________________________.

 

5. Շաքար և հրուշակեղենային արտադրանք

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|1) Շաքար            |Թունավոր տարրեր                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |կապար          |        0,5     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |        1,0     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,05     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,01     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ    |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,005    |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,005    |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       140      |     Բկ/կգ,    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |     Բկ/կգ,    |

|____________________|________________________________________________|

|2) Շաքարային        |Թունավոր տարրեր                                 |

|հրուշակեղենային     |________________________________________________|

|արտադրանք. կարամել, |կապար          |       1,0      |               |

|կոնֆետներ           |_______________|________________|_______________|

|գլազուրապատ և  ոչ   |արսեն          |       1,0      |               |

|գլազուրապատ,        |_______________|________________|_______________|

|պոմադային, հարած,   |կադմիում       |       0,1      |               |

|գրիլյաժային,        |_______________|________________|_______________|

|պրալինե,            |սնդիկ          |      0,01      |               |

|մրգա-օղային, իրիս,  |_______________|________________|_______________|

|հալվա, պաստիլա,     |Միկոտոքսիններ  |      0,005     |ընկույզներ     |

|զեֆիր, մարմելադ,    |աֆլատոքսին Բ1  |                |պարունակող     |

|դոնդողային          |               |                |արտադրանքի     |

|արտադրանք           |               |                |համար          |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    | ցեզիում-137   |        160     |      Բկ/կգ,   |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    | ստրոնցիում-90 |        100     |      Բկ/կգ,   |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս           |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,|Խմորա-|Բորբոսա-|Լրացումներ|

|                 |ԳԱՄ/գ,  |որում չի       |սնկեր |սնկեր,  |          |

|Մթերքի խումբ     |ոչ ավելի|թույլատրվում,  |ԳԱՄ/գ,|ԳԱՄ/գ,  |          |

|                 |        |(գ)            |ոչ    |ոչ ավելի|          |

|                 |        |_______________|ավելի |        |          |

|                 |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին,|      |        |          |

|                 |        |(կոլի-|ա/թ     |      |        |          |

|                 |        |ձևեր) |սալմոնե-|      |        |          |

|                 |        |      |լաներ   |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|       1         |   2    |  3   |   4    |  5   |    6   |    7     |

|_____________________________________________________________________|

|ա. Կոնֆետներ ոչ գլազուրապատ                                          |

|_____________________________________________________________________|

|պոմադային,       | 5x10.3 | 1,0  |   25   |  10  |   50   |          |

|կաթնային         |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|պրալինային       | 1x10.4 | 0,01 |   25   |  50  |  100   |          |

|հիմքով,          |        |      |        |      |        |          |

|հրուշակեղենային  |        |      |        |      |        |          |

|ճարպով           |        |      |        |      |        |          |

|_____________________________________________________________________|

|բ. Կոնֆետներ գլազուրապատ կորպուսներով                                |

|_____________________________________________________________________|

|պոմադային,       | 1x10.4 |  1,0 |   25   |  50  |   50   |          |

|մրգային,         |        |      |        |      |        |          |

|մարցիպանային,    |        |      |        |      |        |          |

|գրիլյաժային      |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|կաթնային, հարած  | 5x10.4 |  0,1 |   25   |  50  |   50   |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|ցուկատներից      | 5x10.4 |  0,1 |   25   | 200  |  100   |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|ցուկատներից,     | 1x10.4 |  0,1 |   25   |  50  |   50   |          |

|բոված բացված     |        |      |        |      |        |          |

|հատիկներից       |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|կրեմային պրալինեի| 5x10.4 | 0,01 |   25   |  50  |  100   |          |

|հիմքով           |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|գ. Կոնֆետներ     | 5x10.3 | 1,0  |   25   |  50  |   50   |          |

|դիաբետիկ         |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|դ. Դրաժե /բոլոր  | 1x10.4 | 0.1  |   25   |  50  |   50   |          |

|անվանումներով/   |        |      |        |      |        |          |

|_____________________________________________________________________|

|ե. Կարամել ոչ գլազուրապատ                                            |

|_____________________________________________________________________|

|սառնաշաքար,      | 5x10.2 | 1,0  |   25   |  50  |   50   |          |

|պոմադային,       |        |      |        |      |        |          |

|լիկյորային,      |        |      |        |      |        |          |

|մրգապտղային,     |        |      |        |      |        |          |

|հարած միջուկով   |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|միջուկով`        | 5x10.3 | 0,1  |   25   | 50   |   50   |          |

|ընկույզային,     |        |      |        |      |        |          |

|շոկոլադ-         |        |      |        |      |        |          |

|ընկույզային,     |        |      |        |      |        |          |

|շոկոլադային,     |        |      |        |      |        |          |

|սերուցքային և    |        |      |        |      |        |          |

|այլն             |        |      |        |      |        |          |

|_____________________________________________________________________|

|ե.Գլազուրապատ կարամել միջուկներով                                    |

|_____________________________________________________________________|

|պոմադային,       | 1x10.4 |  0,1 |   25   |  50  |   50   |          |

|մրգային          |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|կաթնային, հարած, | 5x10.4 |  0,1 |   25   |  50  |   50   |          |

|ընկույզային      |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|զ. Կարամել       | 5x10.2 |  1,0 |   25   |  50  |   50   |          |

|դիաբետիկ         |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|է. Իրիս /բոլոր   | 1x10.3 |  1,0 |   25   |  10  |   10   |          |

|անվանումներով/   |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|ը. Ծամոն         | 5x10.2 |  1,0 |   25   |  50  |   50   |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|թ. Հալվա         |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|գլազուրապատ      | 1x10.4 | 0,01 |   25   |  50  |   50   |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|ոչ գլազուրապատ   | 5x10.4 | 0,01 |   25   |  50  |   50   |          |

|_____________________________________________________________________|

|ժ. Պաստիլոմարմելադային արտադրանք                                     |

|_____________________________________________________________________|

|պաստիլա, զեֆիր,  | 1x10.3 |  0,1 |   25   |  50  |  100   |          |

|մարմելադ ոչ      |        |      |        |      |        |          |

|գլազուրապատ      |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|պաստիլա, զեֆիր,  | 5x10.3 |  0,1 |   25   |  50  |  100   |          |

|մարմելադ         |        |      |        |      |        |          |

|գլազուրապատ      |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|պաստիլոմարմելա-  | 1x10.3 |  1,0 |   25   |  50  |  50    |          |

|դային արտադրանք  |        |      |        |      |        |          |

|դիաբետիկ         |        |      |        |      |        |          |

|_____________________________________________________________________|

|ի. Արևելյան  քաղցրավենիքներ                                          |

|_____________________________________________________________________|

|փափուկ կոնֆետի   | 5x10.3 |  0,1 |   25   | 100  |  100   |          |

|տիպի, կոսհալվա,  |        |      |        |      |        |          |

|օյլա             |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|փափուկ տիպի      | 1x10.4 |  0,1 |   25   | 100  |  100   |          |

|գլազուրապատ      |        |      |        |      |        |          |

|կոնֆետ           |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|շերբեթներ        | 5x10.3 |  0,1 |   25   | 200  |  100   |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|րախատ-լոխում     | 1x10.4 | 0,01 |   25   |  -   |  100   |          |

|_____________________________________________________________________|

|լ. Արևելյան  քաղցրավենիք կարամել տիպի                                |

|_____________________________________________________________________|

|ընկույզ բոված    | 1x10.3 |  1,0 |   25   |  50  |   50   |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|կոզինախ          | 5x10.3 |  0,1 |   25   |  50  |   50   |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|կարամել տիպի     | 1x10.4 |  0,1 |   25   |  50  |   50   |          |

|գլազուրապատ      |        |      |        |      |        |          |

|_________________|________|______|________|______|________|__________|

|խ. Շաքարային     | 1x10.3 |  1,0 |   25   |  50  |   50   |          |

|կիսապատրաստվածք- |        |      |        |      |        |          |

|ներ «վերմիշել»   |        |      |        |      |        |          |

|տիպի             |        |      |        |      |        |          |

._____________________________________________________________________.

 

----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
10.03.2010
N 06-Ն
Հրաման