Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ...

 

 

100.0006.290310

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «29»        06            2010 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10010144

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

10 մարտի 2010 թվականի N 06-Ն

 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2-III-4.9-01-2010 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱUՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱUԻՆ

(8-րդ մաս)

 

ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

(8-րդ մաս)

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս       |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, |Խմորա-|Բորբոսա-|Լրացումներ   |

|             |ԳԱՄ/գ,  |որում չի        |սնկեր |սնկեր   |             |

|Մթերքի խումբ |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ)|ԳԱՄ/գ,|ԳԱՄ/գ,  |             |

|             |        |________________|ոչ    |ոչ ավելի|             |

|             |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին, |ավելի |        |             |

|             |        |(կոլի-|այդ թվում|      |        |             |

|             |        |ձևեր) |սալմոնե- |      |        |             |

|             |        |      |լաներ    |      |        |             |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|      1      |    2   |  3   |    4    |   5  |    6   |       7     |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|ա. Մայոնեզ   |        |      |         |      |        |             |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|սպառողական   |   -    |  0,1 |    25   |5x10.2|   50   |             |

|տարայով      |        |      |         |      |        |             |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|արտադրական   |   -    | 0,01 |    25   |1x10.3|   50   |             |

|վերամշակման  |        |      |         |      |        |             |

|համար        |        |      |         |      |        |             |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|բ.Խոհարարական|   -    | 0,001|    25   |1x10.3| 1x10.2 |             |

|և  հրուշա-   |        |      |         |      |        |             |

|կեղենային    |        |      |         |      |        |             |

|ճարպեր       |        |      |         |      |        |             |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|գ.Մարգարիններ|   -    | 0,01 |    25   |5x10.2|   50   |             |

|սեղանի,      |        |      |         |      |        |             |

|բուտերբրոդա- |        |      |         |      |        |             |

|յին, սպրեդներ|        |      |         |      |        |             |

|բուսաճարպային|        |      |         |      |        |             |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|դ. կրեմներ   | 1x10.4 | 0,01 |    25   |  50  |   50   |             |

|բուսական     |        |      |         |      |        |             |

|յուղերով     |        |      |         |      |        |             |

|_____________|________|______|_________|______|________|_____________|

|ե. բուսա-    | 1x10.5 | 0,01 |    25   | 100  |  100   |0,1          |

|սերուցքային  |        |      |         |      |        |ստաֆիլակոկ,  |

|ճարպի կշռային|        |      |         |      |        |Լիստերիա     |

|մասը 60% և   |        |      |         |      |        |մոնոցիտոգենես|

|ավելի        |        |      |         |      |        |25 գ չի      |

|             |        |      |         |      |        |թույլատրվում |

|_____________|________|______|_________|_______________|_____________|

|զ. Սպրեդներ  |   -    | 0,01 |    25   |200 գումարային |0,01         |

|բուսա-       |        |      |         |               |ստաֆիլակոկ,  |

|սերուցքային  |        |      |         |               |Լիստերիա     |

|ճարպի կշռային|        |      |         |               |մոնոցիտոգենես|

|մասը 39%     |        |      |         |               |25 գ չի      |

|մինչև  60%   |        |      |         |               |թույլատրվում |

|_____________|________|______|_________|_______________|_____________|

|է. Հալեցրած  | 1x10.3 | 1,0  |    25   |  200 |    -   |             |

|բուսա-       |        |      |         |      |        |             |

|սերուցքային  |        |      |         |      |        |             |

|խառնուրդներ  |        |      |         |      |        |             |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|4) Ճարպ-հումք`      |Թունավոր տարրեր                                 |

|տավարի, խոզի, ոչխարի|________________________________________________|

|և  այլ մորթի ենթակա |կապար          |       0,1      |               |

|կենդանիների         |_______________|________________|_______________|

|(սառեցված,          |արսեն          |       0,1      |               |

|պաղեցված), խոզի ճարպ|_______________|________________|_______________|

|սառեցված, պաղեցված, |կադմիում       |      0,03      |               |

|աղ դրած, ապխտած     |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Բենա(ա)պիրեն   |      0,001     |խոզի ճարպ      |

|                    |               |                |ապխտած         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Դիօքսիններ     |0,000003 տավարի |ճարպի          |

|                    |               |ճարպ,           |վերահաշվարկով  |

|                    |               |0,000001 խոզի   |               |

|                    |               |ճարպ,           |               |

|                    |               |0,000002 թռչնի  |               |

|                    |               |ճարպ,           |               |

|                    |               |0,000002        |               |

|                    |               |կենդանական      |               |

|                    |               |ճարպերի խառնուրդ|               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Հակաբիոտիկներ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |լևոմիցետին     |չի թույլատրվում |     <0,01     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |տետրացիկլինի   |չի թույլատրվում |<0,01 միավոր/գ |

|                    |խումբ          |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |գրիզին         |չի թույլատրվում | <0,5 միավոր/գ |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |բացիտրացին     |չի թույլատրվում | <0,02 միավոր/գ|

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Նիտրոզամիններ  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ՆԴՄԱ և  ՆԴԷԱ   |      0,002     |               |

|                    |գումարը        |________________|_______________|

|                    |               |      0,004     |խոզի ճարպ      |

|                    |               |                |ապխտած         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,2      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       1,0      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       100      |      Բկ/կգ,   |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        50      |      Բկ/կգ,   |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

.__________________________________________________________________.

|Ինդեքս            |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի|Լրացումներ   |

|                  |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում (գ)        |             |

|Մթերքի խումբ      |ոչ ավելի|________________________|             |

|                  |        |ԱՑԽՄ  |Սուլֆի- |Ախտածին,|             |

|                  |        |(կոլի-|դվերա-  |այդ     |             |

|                  |        |ձևեր) |կանգնող |թվում   |             |

|                  |        |      |կլոստրի-|սալմոնե-|             |

|                  |        |      |դիաներ  |լաներ   |             |

|__________________|________|______|________|________|_____________|

|       1          |   2    |   3  |   4    |   5    |        6    |

|__________________|________|______|________|________|_____________|

|ա. Խոզի ճարպ      | 5x10.4 | 0,001|   -    |   25   |Լիստերիա     |

|սառեցված, պաղեցված|        |      |        |        |մոնոցիտոգենես|

|անալի             |        |      |        |        |25 գ չի      |

|                  |        |      |        |        |թույլատրվում |

|__________________|________|______|________|________|_____________|

|բ. Խոզի ճարպի և   | 5x10.3 | 1,0  |  0,1   |   25   |նույնը աղ    |

|կրծքամսի մթերք. աղ|        |      |        |        |դրած և       |

|դրած, ապխտած,     |        |      |        |        |ապխտած մթերքի|

|ապխտած-եփած       |        |      |        |        |համար        |

.__________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|5. Ճարպեր կենդանական|Օքսիդացման փչացման ցուցանիշ                     |

|հալեցրած            |________________________________________________|

|                    |թթվայնության   |      4,0       |մգ Կալիումի    |

|                    |թիվ            |                |հիդրօքսիդ      |

|                    |               |                |(KOH)/գ        |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պերօքսիդային   |     10,0       |մմոլ ակտիվ     |

|                    |թիվ            |                |թթվածին/կգ     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Թունավոր տարրեր                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |կապար          |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պղինձ          |      0,4       |որոնք ենթակա են|

|                    |               |                |պահպանման      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |երկաթ          |      1.5       |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Դիօքսիններ     |ըստ կետ 7.4)    |ճարպի          |

|                    |               |                |վերահաշվարկով  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ    |ըստ կետ 7.4)    |               |

|                    |Ռադիոնուկլիդ-  |                |               |

|                    |ներ,           |                |               |

|                    |Նիտրոզամիններ, |                |               |

|                    |Հակաբիոտիկներ  |                |               |

|____________________|________________________________________________|

|6. Կարագ կովի       |Օքսիդացման փչացման ցուցանիշ                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ճարպային ֆազայի|      2,5       |Կետտստոֆերի    |

|                    |թթվայնություն  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Դիօքսիններ     |    0,000003    |ճարպի          |

|                    |(առավելագույն  |                |վերահաշվարկով  |

|                    |մակարդակը չի   |                |               |

|                    |վերաբերվում այն|                |               |

|                    |մթերքին)       |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Թունավոր տարրեր                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |կապար          |       0,1      |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       0,3      |շոկոլադե կարագ |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,03     |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       0,2      |շոկոլադե կարագ |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,03     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պղինձ          |       0,4      |որոնք ենթակա են|

|                    |               |                |պահպանման      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |երկաթ          |       1,5      |որոնք ենթակա են|

|                    |               |                |պահպանման      |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Մ1  |      0,0005    |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Հակաբիոտիկներ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |լևոմիցետին     |չի թույլատրվում |   <0,01       |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |տետրացիկլինի   |չի թույլատրվում |<0,01 միավոր/գ |

|                    |խումբ          |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրեպտոմիցին   |չի թույլատրվում | <0,5 միավոր/գ |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պենիցիլլի      |չի թույլատրվում | <0,01 միավոր/գ|

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |     1,25       |ճարպի          |

|                    |y-  իզոմերներ) |                |վերահաշվարկով  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      1,0       |նույնը         |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ|                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ցեզիում-137    |      200       |     Բկ/կգ,    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       60       |     Բկ/կգ,    |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս       |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում|Խմորա-|Բոր-  |Լրացումներ|

|             |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում (գ)  |սնկեր |բոսա- |          |

|Մթերքի խումբ |ոչ ավելի|_____________________|ԳԱՄ/գ,|սնկեր |          |

|             |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտա-  |ոչ    |ԳԱՄ/գ,|          |

|             |        |(կոլի-|գույն |ծին,   |ավելի |ոչ    |          |

|             |        |ձևեր  |ստաֆի-|այդ    |      |ավելի |          |

|             |        |      |լակոկ |թվում  |      |      |          |

|             |        |      |      |սալմո- |      |      |          |

|             |        |      |      |նելաներ|      |      |          |

|_____________|________|______|______|_______|______|______|__________|

|     1       |   2    |   3  |   4  |   5   |   6  |  7   |     8    |

|_____________|________|______|______|_______|_____________|__________|

|ա. կարագ     | 1x10.4 |  0,1 | 1,0  |  25   |             |Լիստերիա  |

|վոլոգոդյան և |        |      |      |       |             |մոնոցիտո- |

|տեսակավոր    |        |      |      |       |50 գումարային|գենես 25 գ|

|             |        |      |      |       |             |չի թույ-  |

|             |        |      |      |       |             |լատրվում  |

|_____________|________|______|______|_______|_____________|__________|

|բ. կարագ     |1x10.5  | 0,01 | 0,1  |   25  |             |նույնը    |

|քաղցրասերուց-|(թթվասե-|      |      |       |             |          |

|քային և      |րուցքա- |      |      |       |100          |          |

|թթվասերային, |յին     |      |      |       |գումարային   |          |

|այդ թվում աղ |կարագում|      |      |       |             |          |

|դրած ճարպի   |չի      |      |      |       |             |          |

|կշռային մասը |նորմա-  |      |      |       |             |          |

|60% և  ավելի |վորվում)|      |      |       |             |          |

|_____________|________|______|______|_______|_____________|__________|

|գ. կարագ     | 1x10.5 | 0,01 |  0,1 |   25  |  100 | 100  |Լիստերիա  |

|շոկոլադե     |        |      |      |       |      |      |մոնոցիտո- |

|             |        |      |      |       |      |      |գենես 25 գ|

|             |        |      |      |       |      |      |չի թույ-  |

|             |        |      |      |       |      |      |լատրվում  |

|_____________|________|______|______|_______|______|______|__________|

|դ. կարագ կովի| 2x10.5 | 0,001| 0,01 |   25  |  100 |  100 |Լիստերիա  |

|կաթից        |        |      |      |       |      |      |մոնոցիտո- |

|(բուտերբրոդա-|        |      |      |       |      |      |գենես 25 գ|

|յին), ճարպի  |        |      |      |       |      |      |չի թույ-  |

|կշռային մասը |        |      |      |       |      |      |լատրվում  |

|30-59%       |        |      |      |       |      |      |          |

|_____________|________|______|______|_______|______|______|__________|

|ե. կարագ կովի| 1x10.3 | 1,0  |  -   |   25  |  200 |  -   |          |

|հալեցրած     |        |      |      |       |      |      |          |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|7) Ճարպային մթերք   |Օքսիդացման փչացման ցուցանիշ                     |

|կենդանականի,        |________________________________________________|

|ներառյալ կաթնային   |թթվայնություն  |      2,5       |Կետտստոֆերի    |

|ճարպը, և  բուսական  |ճարպային       |                |աստիճան        |

|յուղերի համակցմամբ, |ֆազայում       |                |               |

|այդ թվում` սփրեդը   |_______________|________________|_______________|

|(յուղածո), հալած    |պերօքսիդային   |     10,0       |մմոլ ակտիվ     |

|խառնուրդը           |թիվ            |                |թթվածին/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Դիօքսիններ     |    0,000002    |կենդանական     |

|                    |               |                |ճարպի խառնուրդ |

|                    |               |                |(ճարպի         |

|                    |               |                |վերահաշվարկով) |

|                    |________________________________________________|

|                    |Թունավոր տարրեր                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |կապար          |       0,1      |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       0,3      |շոկոլադե       |

|                    |               |                |բաղադրիչներով  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,03      |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       0,2      |շոկոլադե       |

|                    |               |                |բաղադրիչներով  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պղինձ          |       0,4      |որոնք ենթակա են|

|                    |               |                |պահպանման      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |երկաթ          |       1,5      |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |նիկել          |       0,7      |հիդրոգենացված  |

|                    |               |                |ճարպով մթերքի  |

|                    |               |                |համար          |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Մ1  |      0,0005    |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Հակաբիոտիկներ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |լևոմիցետին     |չի թույլատրվում |<0,01 միավոր/գ |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |տետրացիկլինի   |չի թույլատրվում |<0,01 միավոր/գ |

|                    |խումբ          |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրեպտոմիցին   |չի թույլատրվում |<0,5 միավոր/գ  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պենիցիլլին     |չի թույլատրվում |<0,01 միավոր/գ |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      1,25      |ճարպի          |

|                    |y-  իզոմերներ) |                |վերահաշվարկով  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       1,0      |նույնը         |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       100      |    Բկ/կգ,     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        80      |    Բկ/կգ,     |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._________________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում|Խմորա-|Բորբո- |Լրացումներ  |

|              |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում (գ)  |սնկեր |սասնկեր|            |

|Մթերքի խումբ  |ոչ ավելի|_____________________|ԳԱՄ/գ,|ԳԱՄ/գ, |            |

|              |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե-  |Ախտա- |ոչ    |ոչ     |            |

|              |        |(կոլի-|գույն  |ծին,  |ավելի |ավելի  |            |

|              |        |ձևեր) |ստա-   |այդ   |      |       |            |

|              |        |      |ֆիլակոկ|թվում |      |       |            |

|              |        |      |       |սալմո-|      |       |            |

|              |        |      |       |նելա- |      |       |            |

|              |        |      |       |ներ   |      |       |            |

|______________|________|______|_______|______|______|_______|____________|

|      1       |    2   |   3  |   4   |   5  |   6  |   7   |     8      |

|______________|________|______|_______|______|______|_______|____________|

|ա. Ճարպային   | 1x10.5 | 0,01 |  0,1  |  25  | 100  |  100  |Լիստերիա    |

|մթերք         |        |      |       |      |      |       |մոնոցիտո-   |

|կենդանականի,  |        |      |       |      |      |       |գենես 25 գ  |

|ներառյալ      |        |      |       |      |      |       |չի          |

|կաթնային      |        |      |       |      |      |       |թույլատրվում|

|ճարպը, և      |        |      |       |      |      |       |            |

|բուսական      |        |      |       |      |      |       |            |

|յուղերի` ճարպի|        |      |       |      |      |       |            |

|կշռային մասը  |        |      |       |      |      |       |            |

|60% և  ավելի, |        |      |       |      |      |       |            |

|համակցմամբ    |        |      |       |      |      |       |            |

|______________|________|______|_______|______|______________|____________|

|բ. Ճարպային   |   -    | 0,01 |  0,01 |   25 | 200 գումարված|նույնը      |

|մթերք         |        |      |       |      |              |            |

|կենդանականի,  |        |      |       |      |              |            |

|ներառյալ      |        |      |       |      |              |            |

|կաթնային      |        |      |       |      |              |            |

|ճարպը, և      |        |      |       |      |              |            |

|բուսական      |        |      |       |      |              |            |

|յուղերի` ճարպի|        |      |       |      |              |            |

|կշռային մասը  |        |      |       |      |              |            |

|30-59%,       |        |      |       |      |              |            |

|համակցմամբ    |        |      |       |      |              |            |

._________________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|8) Սննդային յուղ    |Օքսիդացման փչացման ցուցանիշ                     |

|ձկան և  ծովային     |________________________________________________|

|կաթնասուններից, յուղ|թթվայնության   |      4,0       |մգ Կալիումի    |

|ձկան և  ծովային     |թիվ            |                |հիդրօքսիդ      |

|կաթնասուններից      |               |                |(KOH)/գ        |

|դիետիկ (բուժիչ և    |_______________|________________|_______________|

|կանխարգելիչ) սննդի  |պերօքսիդային   |      10,0      |մմոլ ակտիվ     |

|համար               |թիվ            |                |թթվածին/կգ     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Թունավոր տարրեր                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |կապար          |      1,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      1,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,2       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,3       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Պոլիքլորացված  |      3,0       |               |

|                    |բիֆենոլներ     |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Դիօքսիններ     |ըստ կետ 3.6     |ճարպի          |

|                    |               |                |վերահաշվարկով  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ    |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,1       |               |

|                    |y-  իզոմերներ) |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,2       |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       60       |     Բկ/կգ,    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       80       |     Բկ/կգ,    |

._____________________________________________________________________.

 

8. ԸՄՊԵԼԻՔՆԵՐ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|1) Խմելու ջուր      |Շշալցված խմելու ջրի անվտանգության ցուցանիշները  |

|շշալցված (գազացված  |սահմանվում են ՀՀ տարածքում գործող սանիտարական   |

|և  ոչ գազացված)     |կանոններով և  նորմերով                          |

|____________________|________________________________________________|

|2) Խմելու ջրեր      |Թունավոր տարրեր                                 |

|հանքային` սեղանի    |________________________________________________|

|բնական, սեղանի      |կապար          |       0,01     |               |

|բուժիչ և  բուժիչ    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,003     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,001     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սելեն          |       0,05     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |        0,1     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում     |       25,0     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ֆտորիդ         |       10,0     |1 մգ/դմ3-ից    |

|                    |               |                |ավելի          |

|                    |               |                |պարունակության |

|                    |               |                |դեպքում        |

|                    |               |                |արտադրողը      |

|                    |               |                |տարայի պիտակի  |

|                    |               |                |վրա նշվում է   |

|                    |               |                |«Պարունակում է |

|                    |               |                |ֆտորիդ», իսկ   |

|                    |               |                |2մգ/դմ3 -ից    |

|                    |               |                |ավելի լինելու  |

|                    |               |                |դեպքում «Չի    |

|                    |               |                |թույլատրվում   |

|                    |               |                |նորածինների և  |

|                    |               |                |մինչև  7       |

|                    |               |                |տարեկան        |

|                    |               |                |երեխաների      |

|                    |               |                |կողմից         |

|                    |               |                |օգտագործումը»  |

|                    |               |                |մակնշվածքը:    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |նիկել          |     0,02       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ծարիր          |    0,005       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ցիանիդներ      |     0,07       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պղինձ          |      1,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |բարիում        |      1,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |քրոմ           |     0,05       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |նիտրատներ      |     50,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |նիտրիտներ      |     0,02       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ֆենոլներ       |     0,001      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ամոնիում (ըստ  |       2        |               |

|                    |NH+4)          |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |մոլիբդեն (Մ0)  |      0,5       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |բերիլիում      |     0,0002     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |մանգան         |      0,5       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |բորաթթվի աղեր  |       5        |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ընդհանուր a-   |       0,1      |      Բկ/լ     |

|                    |ռադիոակտիվու-  |                |               |

|                    |թյուն          |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ընդհանուր b-   |       1,0      | նույնը        |

|                    |ռադիոակտիվու-  |                |               |

|                    |թյուն          |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                       |

|                    |________________________________________________|

|                    |ԱՑԽՄ           |250 սմ3-ում     |ԳԱՄ/սմ3ոչ ավելի|

|                    |(կոլիձևեր)     |բացակայում է    |ծավալով (սմ3), |

|                    |_______________|________________|որում չի       |

|                    |Ջերմատոլերանտ  |250 սմ3-ում     |թույլատրվում;  |

|                    |կոլիձևեր       |բացակայում է    |կատարվում է    |

|                    |_______________|________________|եռակի          |

|                    |Ֆեկալ          |250 սմ3-ում     |հետազոտում     |

|                    |ստրեպտոկոկեր   |բացակայում է    |100-ական սմ3-ով|

|                    |_______________|________________|               |

|                    |Պսևդոմոնաս     |250 սմ3-ում     |               |

|                    |աէրուգինոզա    |բացակայում է    |               |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |Սուլֆիտ-       |50 սմ3-ում      |               |

|                    |վերականգնող    |բացակայում է    |               |

|                    |անաէրոբներ     |                |               |

|____________________|________________________________________________|

|3) Հյութեր, ըմպելիք,|                                                |

|խտանյութեր          |                                                |

|բանջարեղենային,     |Տես «Պտղաբանջարեղենային մթերք» բաժինը կ. 6.5)   |

|մրգային, հատիկային, |                                                |

|հատապտղային         |                                                |

|պահածոյացված        |                                                |

|____________________|________________________________________________|

|4) Ըմպելիք կաթնային |Տես «Կաթ և  կաթնամթերք»՛ բաժինը կկ. 2.1) և  2.4)|

|____________________|________________________________________________|

|5) Ըմպելիքներ ոչ    |Թունավոր տարրեր                                 |

|ալկոհոլային, այդ    |________________________________________________|

|թվում նաև  հյութալի |կապար          |       0,3      |               |

|և  արհեստական       |_______________|________________|_______________|

|հանքայնացված        |արսեն          |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,005     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ.1                               |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |        70      |     Բկ/լ      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        100     |նույնը         |

|____________________|________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |պատուլին       |       0,05     |հյութալի`      |

|                    |               |                |խնձոր, տոմատ,  |

|                    |               |                |չիչխան         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Կոֆեին         |       150      |կոֆեին         |

|                    |               |                |պարունակող     |

|                    |               |                |ըմպելիքների    |

|                    |               |                |համար          |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       400      |կոֆեին         |

|                    |               |                |պարունակող     |

|                    |               |                |հատուկ         |

|                    |               |                |ըմպելիքների    |

|                    |               |                |համար          |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Խինին          |        85      |խինին          |

|                    |               |                |պարունակող     |

|                    |               |                |ըմպելիքների    |

|                    |               |                |համար          |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ընդհանուր      |       2,0      |գ/լ, ոչ        |

|                    |հանքայնացում   |                |ավելի-         |

|                    |               |                |արհեստական     |

|                    |               |                |հանքայնացված   |

|                    |               |                |ըմպելիքներ     |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս          |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,|Բորբոսա- |Լրացումներ       |

|                |ԳԱՄ/սմ3,|որում չի       |սնկեր,   |                 |

|Մթերքի խումբ    |ոչ ավելի|թույլատրվում,  |խմորա-   |                 |

|                |        |(գ, սմ3)       |սնկեր    |                 |

|                |        |_______________|ԳԱՄ/սմ3գ,|                 |

|                |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին,|ոչ ավելի |                 |

|                |        |(կոլի-|այդ     |         |                 |

|                |        |ձևեր) |թվում   |         |                 |

|                |        |      |սալմոնե-|         |                 |

|                |        |      |լաներ   |         |                 |

|________________|________|______|________|_________|_________________|

|        1       |   2    |  3   |   4    |    5    |        6        |

|________________|________|______|________|_________|_________________|

|ա. Ըմպելիքներ ոչ|   30   | 333  |   25   |   100   |                 |

|ալկոհոլային, ոչ |        |      |        |         |                 |

|պաստերացված և   |        |      |        |         |                 |

|առանց           |        |      |        |         |                 |

|պահածոյացնող    |        |      |        |         |                 |

|նյութի,         |        |      |        |         |                 |

|պահպանման       |        |      |        |         |                 |

|ժամկետը մինչև   |        |      |        |         |                 |

|30 օր           |        |      |        |         |                 |

|_____________________________________________________________________|

|բ. |Ըմպելիքներ ոչ ալկոհոլային, այդ թվում հյութ պարունակող, պահպանման |

|   |ժամկետը 30 օր և  ավելի                                           |

|   |_________________________________________________________________|

|   |ա) շաքարով  |    -   | 100  |   100  |   15    |ԳԱՄ/100 սմ3 ոչ   |

|   |            |        |      |        |         |ավելի            |

|   |____________|________|______|________|_________|_________________|

|   |բ)քաղցրացնող|   100  | 100  |   100  |    -    |մեզոֆիլ աէրոբ    |

|   |նյութերով   |        |      |        |         |միկրոօրգանիզմների|

|   |            |        |      |        |         |քանակություն, ոչ |

|   |            |        |      |        |         |ավելի ԳԱՄ/100 սմ3|

|   |____________|________|______|________|_________|_________________|

|   |գ) հյութ    |   -    | 100  |   100  |40 (ծավալ|                 |

|   |պարունակող  |        |      |        |(սմ3),   |                 |

|   |            |        |      |        |որում չի |                 |

|   |            |        |      |        |թույլա-  |                 |

|   |            |        |      |        |տրվում)  |                 |

|________________|________|______|________|_________|_________________|

|գ. Խտանյութեր   |5x10.4  | 1,0  |   25   |10 (ծավալ|                 |

|(հեղուկ,        |(բացի   |      |        |(սմ3),   |                 |

|մածուկանման),   |նատրիու-|      |        |զանգված  |                 |

|խառնուրդներ     |մի բի-  |      |        |(գ),     |                 |

|(փոշային,       |կարբոնատ|      |        |որում չի |                 |

|հաբային,        |պարու-  |      |        |թույլա-  |                 |

|հատիկացված և    |նակող   |      |        |տրվում)  |                 |

|այլն) ոչ        |խտանյու-|      |        |         |                 |

|ալկոհոլային     |թերից)  |      |        |         |                 |

|ըմպելիք         |        |      |        |         |                 |

|սպառողական      |        |      |        |         |                 |

|տարայով         |        |      |        |         |                 |

|________________|________|______|________|_________|_________________|

|դ. Չոր բուսական | 5x10.5 | 1,0  |   25   |100-     |                 |

|հումքի          |        |      |        |խմորա-   |                 |

|խառնուրդներ տաք |        |      |        |սնկեր    |                 |

|ոչ ալկոհոլային  |        |      |        |100-     |                 |

|ըմպելիքների     |        |      |        |բորբոսա- |                 |

|պատրաստման համար|        |      |        |սնկեր    |                 |

|________________|________|______|________|_________|_________________|

|ե. Օշարակներ ոչ |   -    | 1,0  |  25    |50 (ԳԱՄ/ |                 |

|պաստերացված     |        |      |        |10 սմ3 ոչ|                 |

|                |        |      |        |ավելի)   |                 |

|________________|________|______|________|_________|_________________|

|զ. Օշարակներ    |   -    | 1,0  |  25    |40 (ծավալ|                 |

|պաստերացված, տաք|        |      |        |սմ3,     |                 |

|լցման           |        |      |        |որում չի |                 |

|                |        |      |        |թույլա-  |                 |

|                |        |      |        |տրվում)  |                 |

|________________|____________________________________________________|

|է. Խտանյութեր,  |Պետք է համապատասխանեն արտադրական մանրէազերծվածության|

|փաթթոցած ասեպտիկ|պահանջներին «Դ» խմբի պահածոների համար սույն Հիգիենիկ|

|լցման եղանակով  |նորմատիվների Հավելված 8-ի համաձայն Տես              |

|                |«Պտուղաբանջարեղենային մթերք» բաժինը, կ. 6.5) ը.     |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|6) Ըմպելիք խմորման  |Թունավոր տարրեր                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |կապար          |      0,3       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |     0,005      |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |        70      |     Բկ/լ      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
10.03.2010
N 06-Ն
Հրաման