Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ...

 

 

100.0006.290310

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «29»        06            2010 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10010144

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

10 մարտի 2010 թվականի N 06-Ն

 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2-III-4.9-01-2010 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱUՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱUԻՆ

(9-րդ մաս)

 

ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

(9-րդ մաս)

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս          |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված |Բորբոսա-|Լրացումներ        |

|Մթերքի խումբ    |ԳԱՄ/սմ3 |որում չի       |սնկեր,  |                  |

|                |ոչ ավելի|թույլատրվում,  |խմորա-  |                  |

|                |        |(գ, սմ3)       |սնկեր   |                  |

|                |        |_______________|        |                  |

|                |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին,|        |                  |

|                |        |(կոլի-|այդ     |        |                  |

|                |        |ձևեր) |թվում   |        |                  |

|                |        |      |սալմո-  |        |                  |

|                |        |      |նելաներ |        |                  |

|_____________________________________________________________________|

|ա.|1) Կվաս չֆիլտրված                                                 |

|  |__________________________________________________________________|

|  |ա) կեգաներով |    -   |  3,0 |   25   |   -    |                  |

|  |_____________|________|______|________|________|__________________|

|  |բ) լցովի     |    -   |  1,0 |   25   |   -    |                  |

|  |__________________________________________________________________|

|  |2) Կվաս ֆիլտրված չպաստերացված                                     |

|  |__________________________________________________________________|

|  |ա)պոլիմերային|    -   | 10,0 |   25   |   -    |                  |

|  |շշերով       |        |      |        |        |                  |

|  |_____________|________|______|________|________|__________________|

|  |բ) կեգաներով |    -   |  3,0 |   25   |   -    |                  |

|  |_____________|________|______|________|________|__________________|

|  |գ) լցովի     |    -   |  1,0 |   25   |   -    |                  |

|  |_____________|________|______|________|________|__________________|

|  |3) Կվաս      |   10   | 10,0 |   25   |  100   |                  |

|  |ֆիլտրված     |        |      |        |        |                  |

|  |պաստերացված  |        |      |        |        |                  |

|__|__________________________________________________________________|

|բ.|Ըմպելիք խմորման թույլ ալկոհոլային չֆիլտրված                       |

|  |__________________________________________________________________|

|  |ա) կեգաներով |   -    |  3,0 |   25   |   -    |                  |

|  |_____________|________|______|________|________|__________________|

|  |բ) լցովի     |   -    |  1,0 |   25   |   -    |                  |

|__|__________________________________________________________________|

|գ.|Ըմպելիք խմորման թույլ ալկոհոլային ֆիլտրված չպաստերացված           |

|  |__________________________________________________________________|

|  |ա)պոլիմերային|   -    | 10,0 |   25   |   -    |                  |

|  |շշերով       |        |      |        |        |                  |

|  |_____________|________|______|________|________|__________________|

|  |բ) կեգաներով |   -    |  3,0 |   25   |   -    |                  |

|  |_____________|________|______|________|________|__________________|

|  |գ) լցովի     |   -    |  1,0 |   25   |   -    |                  |

|__|_____________|________|______|________|________|__________________|

|դ.|Ըմպելիք      |  10    |  10  |   25   |  100   |                  |

|  |խմորման թույլ|        |      |        |        |                  |

|  |ալկոհոլային  |        |      |        |        |                  |

|  |ֆիլտրված     |        |      |        |        |                  |

|  |պաստերացված  |        |      |        |        |                  |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|________________________________________________|

|7) Գարեջուր, գինի,  |Թունավոր տարրեր                                 |

|օղի, թույլ          |________________________________________________|

|ալկոհոլային և  այլ  |կապար          |       0,3      |               |

|սպիրտային խմիչք     |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       0,2      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,03      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |     0,005      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Մեթիլ սպիրտ    |      0,05      |% ոչ ավելի     |

|                    |               |                |(ծավալային     |

|                    |               |                |կշիռը ջրազերծ  |

|                    |               |                |սպիրտի         |

|                    |               |                |հաշվարկով) օղի,|

|                    |               |                |սպիրտ էթիլային |

|                    |               |                |սննդային       |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      1,0       |գ/դմ3, ոչ ավելի|

|                    |               |                |(կոնյակ,       |

|                    |               |                |կոնյակային     |

|                    |               |                |ըմպելիքներ)    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Խինին          |      300       |խինին          |

|                    |               |                |պարունակող     |

|                    |               |                |սպիրտային      |

|                    |               |                |ըմպելիքներ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Նիտրոզամիններ  |     0,003      |գարեջուր       |

|                    |ՆԴՄԱ և  ՆԴԷԱ   |                |               |

|                    |գումարը        |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       70       |      Բկ/լ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |      100       |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս           |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,|Բորբոսա-|Լրացումներ       |

|                 |ԳԱՄ/սմ3 |որում չի       |սնկեր,  |                 |

|Մթերքի խումբ     |ոչ ավելի|թույլատրվում   |խմորա-  |                 |

|                 |        |(գ, սմ3)       |սնկեր   |                 |

|                 |        |_______________|        |                 |

|                 |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին,|        |                 |

|                 |        |(կոլի-|այդ     |        |                 |

|                 |        |ձևեր) |թվում   |        |                 |

|                 |        |      |սալմոնե-|        |                 |

|                 |        |      |լաներ   |        |                 |

|_________________|________|______|________|________|_________________|

|ա. Գարեջուր լցովի|   -    | 1,0  |   25   |   -    |                 |

|_____________________________________________________________________|

|բ. Գարեջուր չպաստերացված                                             |

|_____________________________________________________________________|

|կեգաներով        |   -    | 3,0  |   25   |   -    |                 |

|_________________|________|______|________|________|_________________|

|շշերով           |   -    | 10,0 |   25   |   -    |                 |

|_________________|________|______|________|________|_________________|

|գարեջուր         |  500   |  10  |   25   |   40   |                 |

|պաստերացված      |        |      |        |        |                 |

|անբերրիացված     |        |      |        |        |                 |

._____________________________________________________________________.

 

9. Այլ մթերք

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|1) Իզոլյատներ,      |Թունավոր տարրեր                                 |

|խտանյութեր,         |________________________________________________|

|հիդրոլիզատներ և     |կապար          |     1,0        |               |

|տեքստուրատներ       |_______________|________________|_______________|

|բուսական            |արսեն          |     1,0        |               |

|սպիտակուցների;      |_______________|________________|_______________|

|սննդային ճարպազտված |կադմիում       |     0,2        |               |

|ալյուր և  ալյուր    |_______________|________________|_______________|

|լոբազգիների         |սնդիկ          |     0,03       |               |

|հատիկների տարբեր    |_______________|________________|_______________|

|ճարպի               |Մելամին        |չի թույլատրվում |  <1 մգ/կգ     |

|պարունակությամբ,    |________________________________________________|

|յուղային և  ոչ      |Միկոտոքսիններ                                   |

|ավանդական           |________________________________________________|

|կուլտուրաների       |աֆլատոքսին Բ1  |     0,005      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |դեզօքսինիվա-   |      0,7       |ցորենից,       |

|                    |լենոլ          |                |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      1,0       |գարուց         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |զեարալենոն     |      1,0       |ցորենից, գարուց|

|                    |               |                |եգիպտացորենից  |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,5       |հացահատիկներից,|

|                    |y- իզոմերներ)  |                |եգիպտացորենից, |

|                    |               |                |լոբազգիներից   |

|                    |               |                |/բացի սոյայից/,|

|                    |               |                |արևածաղկից  և  |

|                    |               |                |գետնանուշից    |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      0,4       |կտավատից,      |

|                    |               |                |մանանեխից      |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      0,2       |սոյայից,       |

|                    |               |                |բամբակից       |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,15      |արևածաղկից  և  |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |գետնանուշից    |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      0,1       |կտավատից,      |

|                    |               |                |մանանեխից      |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      0,05      |եգիպտացորենից, |

|                    |               |                |լոբազգիներից,  |

|                    |               |                |բամբակից       |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      0,02      |հացահատիկներից |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Օլիգոշաքար     |      2,0       |%, ոչ ավելի    |

|                    |               |                |մանկական և     |

|                    |               |                |դիետիկ սննդի   |

|                    |               |                |սոյային        |

|                    |               |                |սպիտակուցային  |

|                    |               |                |մթերքի համար   |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Տրիպսինի       |      0,5       |նույնը         |

|                    |ինհիբիտոր      |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       80       |    Բկ/կգ      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |      100       |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս       |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի   |Լրացումներ        |

|             |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում, (գ)          |                  |

|Մթերքի խումբ |ոչ ավելի|___________________________|                  |

|             |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտա- |Սուլ- |                  |

|             |        |(կոլի-|գույն |ծին,  |ֆիդ-  |                  |

|             |        |ձևեր) |ստաֆի-|այդ   |վերա- |                  |

|             |        |      |լակոկ |թվում |կանգ- |                  |

|             |        |      |      |սալմո-|նող   |                  |

|             |        |      |      |նելա- |կլոս- |                  |

|             |        |      |      |ներ   |տրի-  |                  |

|             |        |      |      |      |դիաներ|                  |

|_____________|________|______|______|______|______|__________________|

|      1      |    2   |   3  |   4  |   5  |   6  |         7        |

|_____________|________|______|______|______|______|__________________|

|ա. Իզոլյատ-  |5x10.4  |  0,1 |  0,1 |  25  |  0,1 |խմորասնկեր և      |

|ներ,         |(5x10.3 |      |      |      |      |բորբոսասնկեր 100  |

|խտանյութեր   |մանկական|      |      |      |      |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի   |

|բուսական     |սննդա-  |      |      |      |      |                  |

|սպիտակուց-   |մթերքի  |      |      |      |      |                  |

|ների, ալյուր |համար)  |      |      |      |      |                  |

|սոյայի       |        |      |      |      |      |                  |

|_____________|________|______|______|______|______|__________________|

|բ. Հիդրոլիզատ| 1x10.3 |  1,0 |  -   |  25  |   -  |խմորասնկեր և      |

|սպիտակուցային|        |      |      |      |      |բորբոսասնկեր 1 գ  |

|ֆերմենտային  |        |      |      |      |      |չեն թույլատրվում  |

|սոյայի       |        |      |      |      |      |                  |

|հումքից      |        |      |      |      |      |                  |

|_____________|________|______|______|______|______|__________________|

|գ. Խտանյութ  | 5x10.4 |  0,1 |  -   |  25  |   -  |բորբոսասնկեր - 10 |

|սպիտակուցային|        |      |      |      |      |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի   |

|արևածաղկի    |        |      |      |      |      |                  |

|սննդային     |        |      |      |      |      |                  |

|_____________|________|______|______|______|______|__________________|

|դ. Խտանյութ  |2,5x10.4|  0,1 |  0,1 |  25  |  0,1 |բորբոսասնկեր և    |

|սոյաի        |        |      |      |      |      |խմորասնկեր ոչ     |

|սպիտակուցից, |        |      |      |      |      |ավելի 100 ԳԱՄ/գ   |

|տեքստուրացված|        |      |      |      |      |                  |

|սոյայի ալյուր|        |      |      |      |      |                  |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|2) Խտանյութեր`      |Թունավոր տարրեր                                 |

|կաթնային շիճուկային |________________________________________________|

|սպիտակուցների,      |կապար          |     0,3        |               |

|կազեին, կազեինատներ,|_______________|________________|_______________|

|հիդրոլիզատներ       |արսեն          |     1,0        |               |

|կաթնային            |_______________|________________|_______________|

|սպիտակուցների       |կադմիում       |     0,2        |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |     0,03       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Մելամին        |չի թույլատրվում |  <1 մգ/կգ     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Բ1  |     0,0005     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      1,25      |ճարպի          |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |վերահաշվարկով  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       1,0      |նույնը         |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       300      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        80      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս             |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,|Լրացումներ              |

|                   |ԳԱՄ/գ,  |որում չի       |                        |

|Մթերքի խումբ       |ոչ ավելի|թույլատրվում   |                        |

|                   |        |(գ)            |                        |

|                   |        |_______________|                        |

|                   |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին,|                        |

|                   |        |(կոլի-|այդ     |                        |

|                   |        |ձևեր) |թվում   |                        |

|                   |        |      |սալմոնե-|                        |

|                   |        |      |լաներ   |                        |

|___________________|________|______|________|________________________|

|         1         |   2    |   3  |    4   |             5          |

|___________________|________|______|________|________________________|

|ա. Կազեինատներ     | 5x10.4 |  0,1 |   25   |Սուլֆիդվերարտադրող      |

|սննդային           |        |      |        |կլոստրիդիաներ 0,01 գ չի |

|                   |        |      |        |թույլատրվում            |

|___________________|________|______|________|________________________|

|բ. Խտանյութ        | 5x10.4 |  1,0 |   25   |Ոսկեգույն ստաֆիլակոկ    |

|շիճուկային         |        |      |        |0,1 գ չի թույլատրվում   |

|սպիտակուցային      |        |      |        |                        |

|___________________|________|______|________|________________________|

|գ. Խտանյութ        |2,5x10.3|  1,0 |   25   |Ոսկեգույն ստաֆիլակոկ    |

|ալբումինոկազեինային|        |      |        |1 գ չի թույլատրվում     |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|3) Խտանյութներ`     |Թունավոր տարրեր                                 |

|արյան սպիտակուցների |________________________________________________|

|(պլազմայի չոր       |կապար          |       1,0      |               |

|խտանյութ, շիճուկի,  |_______________|________________|_______________|

|ալբումին սննդային)  |արսեն          |       1,0      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       160      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       80       |նույնը         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                       |

|                    |________________________________________________|

|                    |Տես բաժին «Միս և  մսամթերք» կկ 1.2)բ. և  1.2)գ. |

|____________________|________________________________________________|

|4) Հացահատիկների,   |Թունավոր տարրեր                                 |

|լոբազգիների և  այլ  |________________________________________________|

|կուլտուրաների       |կապար          |       1,0      |               |

|սերմերի սաղմեր,     |_______________|________________|_______________|

|փաթիլներ և          |արսեն          |       0,2      |               |

|ճարպազտված ալյուր   |_______________|________________|_______________|

|նրանից, թեփ         |կադմիում       |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Բ1  |      0,005     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |դեզօքսինիվա-   |       0,7      |ցորենից        |

|                    |լենոլ          |________________|_______________|

|                    |               |       1,0      |գարուց         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |զեարալենոն     |       1,0      |ցորենից,       |

|                    |               |                |գարուց,        |

|                    |               |                |եգիպտացորենից  |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       170      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       120      |նույնը         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |        0,5     |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |        0,02    |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Օլիգոշաքարներ  |ըստ կ 9.1)      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Տրիպսինի       |նույնը          |               |

|                    |ինհիբիտորներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Վնասակար       |չի թույլատրվում |               |

|                    |խառնուրդներ.   |                |               |

|                    |կեղտոտվածու-   |                |               |

|                    |թյունը և  աղ-  |                |               |

|                    |տոտվածությունը |                |               |

|                    |հացի պաշարների |                |               |

|                    |վնասատուներով  |                |               |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս         |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, |Բորբոսա-|Լրացումներ        |

|Մթերքի խումբ   |ԳԱՄ/գ,  |որում չի        |սնկեր   |                  |

|               |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ)|ԳԱՄ/գ,  |                  |

|               |        |________________|ոչ ավելի|                  |

|               |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին, |        |                  |

|               |        |(կոլի-|այդ թվում|        |                  |

|               |        |ձևեր) |սալմոնե- |        |                  |

|               |        |      |լաներ    |        |                  |

|_______________|________|______|_________|________|__________________|

|        1      |    2   |   3  |    4    |    5   |        6         |

|_______________|________|______|_________|________|__________________|

|ա. Թեփ սննդային| 5x10.4 |  0,1 |    25   |   100  |ջերմային մշակմամբ |

|հացահատիկներից |        |      |         |        |                  |

|_______________|________|______|_________|________|__________________|

|բ. Սննդային    | 5x10.4 |  0,1 |    25   |   50   |                  |

|թելեր թեփից,   |        |      |         |        |                  |

|ճարպազտված     |        |      |         |        |                  |

|ալյուր         |        |      |         |        |                  |

|բանջարեղենից,  |        |      |         |        |                  |

|մրգային        |        |      |         |        |                  |

|մզվածքներ      |        |      |         |        |                  |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|5) Մթերքներ         |                                                |

|սպիտակուցային       |                                                |

|հացահատիկների,      |                                                |

|լոբազգիների և  այլ  |                                                |

|կուլտուրաների       |                                                |

|սերմերից:           |                                                |

|ըմպելիքներ, այդ     |Թունավոր տարրեր                                 |

|թվում թթվեցրած,     |________________________________________________|

|տոֆու և  օկարա      |կապար          |      0,2       |չոր նյութի     |

|                    |               |                |հաշվարկով      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,2       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Բ1  |     0,005      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |դեզօքսինիվալե- |      0,7       |ցորենից        |

|                    |նոլ            |                |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      1,0       |գարուց         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |զեարալենոն     |      1,0       |ցորենից,       |

|                    |               |                |գարուց,        |

|                    |               |                |եգիպտացորենից  |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,1       |չոր նյութի     |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |հաշվարկով      |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,01      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |սնդիկ օրգանական|չի թույլատրվում |               |

|                    |պեստիցիդներ    |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Օլիգոշաքար     |ըստ կ. 9.1)     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Տրիպսինի       |ըստ կ. 9.1)     |նույնը         |

|                    |ինհիբիտոր      |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       130      |Բկ/կգ, չոր     |

|                    |               |                |նյութի         |

|                    |               |                |հաշվարկով      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       80       |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Կեղտոտվածու-   |չի թույլատրվում |               |

|                    |թյունը և       |                |               |

|                    |աղտոտվածությու-|                |               |

|                    |նը հացի        |                |               |

|                    |պաշարների      |                |               |

|                    |վնասատուներով  |                |               |

|____________________|________________________________________________|

|ըմպելիքներ խտացված, |Թունավոր տարրեր                                 |

|խտացված և  չոր,     |________________________________________________|

|տոֆու և  օկարա չոր  |կապար          |      0,2       |չոր նյութի     |

|                    |               |                |հաշվարկով      |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |արսեն          |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |կադմիում       |      0,2       |               |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |սնդիկ          |      0,03      |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Բ1  |      0,005     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |դեզօքսինիվալե- |       0,7      |ցորենից        |

|                    |նոլ            |________________|_______________|

|                    |               |       1,0      |գարուց         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |զեարալենոն     |       1,0      |ցորենից,       |

|                    |               |                |գարուց,        |

|                    |               |                |եգիպտացորենից  |

|____________________|________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,1      |չոր նյութի     |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |հաշվարկով      |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,01     |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |սնդիկ օրգանական|չի թույլատրվում |               |

|                    |պեստիցիդներ    |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       130      |Բկ/կգ, չոր     |

|                    |               |                |նյութի         |

|                    |               |                |հաշվարկով      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        80      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի  |Լրացումներ        |

|              |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում (գ)          |                  |

|Մթերքի խումբ  |ոչ ավելի|__________________________|                  |

|              |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտա- |Բացի-|                  |

|              |        |(կոլի-|գույն |ծին,  |լուս |                  |

|              |        |ձևեր) |ստաֆի-|այդ   |ցե-  |                  |

|              |        |      |լակոկ |թվում |ռեուս|                  |

|              |        |      |      |սալմո-|     |                  |

|              |        |      |      |նելա- |     |                  |

|              |        |      |      |ներ   |     |                  |

|______________|________|______|______|______|_____|__________________|

|      1       |   2    |  3   |  4   |  5   |  6  |        7         |

|______________|______________________________________________________|

|ա. Ըմպելիքներ |Պետք է համապատասխանեն արտադրական մանրէազերծվածության  |

|սոյայի        |պահանջներին «Ա» խմբի պահածոների համար սույն Հիգիենիկ  |

|հատիկներից    |նորմատիվների Հավելված 8-ի համաձայն                    |

|ըմպելիքներ    |                                                      |

|սոյայի ասեպտիկ|                                                      |

|լցման         |                                                      |

|______________|______________________________________________________|

|ըմպելիքներ    |5x10.4  |0,1   |  1,0 |  25  | 0,1 |բորբոսասնկեր 10.  |

|սոյայի,       |        |(1,0- |      |      |     |ԳԱՄ /գ ոչ ավելի   |

|կոկտեյլներ,   |        |72 ժամ|      |      |     |                  |

|սառեցված և    |        |պահ-  |      |      |     |                  |

|պաղեցված      |        |պանման|      |      |     |                  |

|դեսերտներ     |        |ժամկետ|      |      |     |                  |

|              |        |ունե- |      |      |     |                  |

|              |        |ցող   |      |      |     |                  |

|              |        |մթերքի|      |      |     |                  |

|              |        |համար)|      |      |     |                  |

|______________|________|______|______|______|_____|__________________|

|ըմպելիքներ    |   -    |0,1   | 1,0  |  25  | 0,1 |բորբոսասնկեր-10,  |

|սոյայի        |        |նույնը|      |      |     |խմորասնկեր-10,    |

|թթվեցրած      |        |      |      |      |     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի   |

|______________|________|______|______|______|_____|__________________|

|բ. Մթերքներ   |5x10.4  |0,1   |  1,0 |  25  | 0,1 |բորբոսասնկեր-10,  |

|սպիտակուցային |(մերանի |նույնը|      |      |     |խմորասնկեր-50,    |

|սոյայի (տօֆու)|կիրառ-  |      |      |      |     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի   |

|              |մամբ չի |      |      |      |     |                  |

|              |թույլա- |      |      |      |     |                  |

|              |տրվում) |      |      |      |     |                  |

|______________|________|______|______|______|_____|__________________|

|օկարա         | 5x10.4 | 0,01 | 1,0  |  25  | 0,1 |բորբոսասնկեր-10   |

|              |        |      |      |      |     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի   |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|6) Խթանիչներ,       |Թունավոր տարրեր                                 |

|կայունացուցիչներ,   |________________________________________________|

|դոնդողացնող         |կապար          |      2,0       |գործոններ      |

|                    |               |                |(պեկտին, ագար, |

|                    |               |                |կարրագինան և   |

|                    |               |                |այլն կամեդի)   |

|                    |               |                |կարագինան,     |

|                    |               |                |գումիարաբիկ,   |

|                    |               |                |կամեդի.        |

|                    |               |                |կոնժակային ծառ,|

|                    |               |                |գուարային,     |

|                    |               |                |կսանտոնային,   |

|                    |               |                |հելանային,     |

|                    |               |                |կոնժակային     |

|                    |               |                |ալյուր         |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      5,0       |ագար,          |

|                    |               |                |ալգինատներ     |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       10       |պեկտին, կամեդի |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       3,0      |գուարային,     |

|                    |               |                |պեկտին, ագար,  |

|                    |               |                |ալգինատներ,    |

|                    |               |                |կարագինան,     |

|                    |               |                |կամեդի         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       1,0      |կարագինան      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       1,0      |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պղինձ          |        50      |պեկտին         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ցինկ           |        25      |պեկտին         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Պենտաքլորֆենոլ |չի թույլատրվում |գուարային խեժ, |

|                    |               |(0,001 մգ/կգ ոչ |եղջերածառի խեժ,|

|                    |               |ավելի)          |տրագականտի խեժ,|

|                    |               |                |կարայի խեժ,    |

|                    |               |                |տարայի խեժ,    |

|                    |               |                |գխատտի խեժ     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       160      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        90      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,  |Բորբոսա-|Լրացումներ        |

|Մթերքի խումբ  |ԳԱՄ/գ,  |որում չի         |սնկեր   |                  |

|              |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ) |ԳԱՄ/գ,  |                  |

|              |        |_________________|ոչ ավելի|                  |

|              |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին,  |        |                  |

|              |        |(կոլի-|այդ թվում |        |                  |

|              |        |ձևեր) |սալմոնելա-|        |                  |

|              |        |      |ներ       |        |                  |

|______________|________|______|__________|________|__________________|

|       1      |    2   |  3   |     4    |    5   |        6         |

|______________|________|______|__________|________|__________________|

|ա. Պեկտին     |        |      |          |        |                  |

|______________|________|______|__________|________|__________________|

|մանկական և    | 5x10.2 | 1,0  |    25    |   50   |խմորասնկեր-50     |

|դիետիկ        |        |      |          |        |ԳԱՄ/ գ, ոչ ավելի  |

|սննդամթերքի   |        |      |          |        |                  |

|համար         |        |      |          |        |                  |

|______________|________|______|__________|________|__________________|

|զանգվածային   | 5x10.4 | 0,1  |    25    |  100   |խմորասնկեր-100    |

|օգտագործման   |        |      |          |        |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի   |

|մթերքի համար  |        |      |          |        |                  |

|______________|________|______|__________|________|__________________|

|բ. Ագար       | 5x10.4 | 1,0  |    25    |  100   |                  |

|սննդային,     |        |      |          |        |                  |

|ագարոիդ,      |        |      |          |        |                  |

|ֆուրցելլյարին,|        |      |          |        |                  |

|նատրիումի     |        |      |          |        |                  |

|ալգինատ       |        |      |          |        |                  |

|սննդային      |        |      |          |        |                  |

|______________|________|______|__________|________|__________________|

|գ. Կարրագինան | 5x10.3 | 1,0  |    25    |  100   |                  |

|______________|________|______|__________|________|__________________|

|դ. Խտացուցիչ- | 5x10.3 | 1,0  |    25    |  500   |խմորասնկեր և      |

|ներ և  կայու- |        |      |          |        |բորբոսասնկեր      |

|նացուցիչներ   |        |      |          |        |գումարում         |

|կամեդիի       |        |      |          |        |                  |

|հիմքով        |        |      |          |        |                  |

|(գուարոժային, |        |      |          |        |                  |

|քսանտանային և |        |      |          |        |                  |

|այլն)         |        |      |          |        |                  |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|7) Ժելատին,         |Թունավոր տարրեր                                 |

|խտանյութեր          |________________________________________________|

|շարակցահյուսվածքային|կապար          |       2,0      |               |

|սպիտակուցների       |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       1,0      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,05      |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,1      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,1      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       160      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        80      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

.________________________________________________________.

|Ինդեքս            |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված,  |Լրացումներ|

|                  |ԳԱՄ/գ,  |որում չի         |          |

|Մթերքի խումբ      |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ) |          |

|                  |        |_________________|          |

|                  |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին,  |          |

|                  |        |(կոլի-|այդ թվում |          |

|                  |        |ձևեր) |սալմոնելա-|          |

|                  |        |      |ներ       |          |

|__________________|________|______|__________|__________|

|         1        |    2   |   3  |     4    |     5    |

|__________________|________|______|__________|__________|

|ա. Ժելատին        |        |      |          |          |

|__________________|________|______|__________|__________|

|մանկական և  դիետիկ| 1x10.4 | 1,0  |    25    |          |

|մթերքի համար      |        |      |          |          |

|__________________|________|______|__________|__________|

|զանգվածային       | 1x10.5 | 0,01 |    25    |          |

|օգտագործման մթերքի|        |      |          |          |

|համար             |        |      |          |          |

.________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|8) Օսլա, մրգահյութ  |Թունավոր տարրեր                                 |

|և  մթերք նրանցից    |________________________________________________|

|                    |կապար          |       0,5      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       0,5      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,02     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,5      |եգիպտացորենային|

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       0,1      |կարտոֆիլային   |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,05      |եգիպտացորենային|

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |       0,1      |կարտոֆիլային   |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       400      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
10.03.2010
N 06-Ն
Հրաման