Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ...

 

 

100.0006.290310

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «29»        06            2010 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10010144

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

10 մարտի 2010 թվականի N 06-Ն

 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2-III-4.9-01-2010 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱUՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱUԻՆ

(10-րդ մաս)

 

ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

(10-րդ մաս)

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, |Խմորա-|Բորբոսա-|Լրացումներ  |

|Մթերքի խումբ  |ԳԱՄ/գ,  |որում չի        |սնկեր |սնկեր   |            |

|              |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ)|ԳԱՄ/գ,|ԳԱՄ/գ,  |            |

|              |        |________________|ոչ    |ոչ ավելի|            |

|              |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին, |ավելի |        |            |

|              |        |(կոլի |այդ թվում|      |        |            |

|              |        |ձևեր) |սալմոնե- |      |        |            |

|              |        |      |լաներ    |      |        |            |

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|      1       |   2    |  3   |    4    |  5   |    6   |     7      |

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|ա. Օսլա չոր   | 1x10.5 | 0,01 |    25   | 500  |  500   |            |

|(կարտոֆիլ,    |        |      |         |      |        |            |

|եգիպտացորեն,  |        |      |         |      |        |            |

|ոլոռ)         |        |      |         |      |        |            |

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|բ. Օսլա ամիլո-| 1x10.4 | 0,1  |    25   | 250  |  250   |            |

|պեկտինային    |        |      |         |      |        |            |

|ուռճեցող, օսլա|        |      |         |      |        |            |

|էքստրուզիոն   |        |      |         |      |        |            |

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|գ. Մրգահյութ  | 1x10.4 | 1,0  |    25   |  50  |  100   |            |

|քիչ շաքարեցված|        |      |         |      |        |            |

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|դ. Մալտին,    | 5x10.4 | 1,0  |    25   |  50  |  100   |            |

|մալտոդեքստրին |        |      |         |      |        |            |

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|ե. Խտանյութ   | 5x10.3 | 1,0  |    50   |  50  |  100   |Ոսկեգույն   |

|լակտուլոզայի  |        |      |         |      |        |ստաֆիլակոկ  |

|              |        |      |         |      |        |1,0 գ չի    |

|              |        |      |         |      |        |թույլատրվում|

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|զ. Գլյուկոզա- | 1x10.5 | 1,0  |    25   |  50  |  100   |            |

|ֆրուկտոզային  |        |      |         |      |        |            |

|օշարակ        |        |      |         |      |        |            |

|______________|________|______|_________|______|________|____________|

|է. Գլյուկոզա  | 1x10.4 | 1,0  |    25   |  50  |  100   |            |

|գրանուլացված  |        |      |         |      |        |            |

|հյութային     |        |      |         |      |        |            |

|հավելումներով |        |      |         |      |        |            |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|9) Խմորասնկեր       |Թունավոր տարրեր                                 |

|սննդային,           |________________________________________________|

|կենսազանգված միաբջիջ|կապար          |      1,0       |               |

|բույսերի, սկզբնական |_______________|________________|_______________|

|մանրէային           |արսեն          |      0,2       |               |

|կուլտուրաներ        |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,2       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |     0,03       |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |      100       |    Բկ/կգ      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       80       |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս            |Մթերքի զանգված, որում  |Լրացումներ                |

|Մթերքի խումբ      |չի թույլատրվում (գ)    |                          |

|                  |_______________________|                          |

|                  |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին, |                          |

|                  |(կոլի |գույն |այդ թվում|                          |

|                  |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե- |                          |

|                  |      |լակոկ |լաներ    |                          |

|__________________|______|______|_________|__________________________|

|        1         |  2   |  3   |   4     |            5             |

|__________________|______|______|_________|__________________________|

|ա. Խմորասնկեր     | 0,01 | 0,1  |   25    |                          |

|հացաթխման չոր     |      |      |         |                          |

|__________________|______|______|_________|__________________________|

|բ. Խմորասնկեր     | 0,001| 0,1  |   25    |բորբոսասնկեր-100 ԳԱՄ/գ ոչ |

|հացաթխման մամլած  |      |      |         |ավելի                     |

|__________________|______|______|_________|__________________________|

|գ. Սկզբնական      | 1,0  | 1,0  |   10    |սուլֆիդվերականգնող        |

|կուլտուրաներ      |      |      |         |կլոստրիդիաներ 1 գ չեն     |

|լիպոֆիլ չորացված  |      |      |         |թույլատրվում;             |

|(ֆերմենտացված     |      |      |         |տեխ. միկրոֆլորայի         |

|մսամթերքի         |      |      |         |միկրոօրգանիզմների քանակը  |

|արտադրման համար)  |      |      |         |ոչ պակաս 109 -            |

|                  |      |      |         |կուլտուրաների համար, 1010 |

|                  |      |      |         |ԳԱՄ/սմ3 -խտանյութերի      |

|                  |      |      |         |համար, խմորասնկեր-10 և    |

|                  |      |      |         |բորբոսասնկեր-10 ԳԱՄ/գ ոչ  |

|                  |      |      |         |ավելի                     |

|__________________|______|______|_________|__________________________|

|դ. Կենսազանգված   | 1,0  | 1,0  |   25    |ՄԱՖԱՄՔ - 1x10.4 ԳԱՄ/ գ, ոչ|

|միաբջիջ բույսերի, |      |      |         |ավելի; խմորասնկեր-50 և    |

|խմորասնկերի`      |      |      |         |բորբոսասնկեր-50 ԳԱՄ/գ ոչ  |

|արտվերամշակման    |      |      |         |ավելի; պրոդուցենտի կենդանի|

|համար             |      |      |         |բջիջների առկայությունը 1 գ|

|                  |      |      |         |չի թույլատրվում           |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|10) Արգանակ սննդային|Թունավոր տարրեր                                 |

|չոր                 |________________________________________________|

|                    |կապար          |      1,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      1,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,2       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,1       |               |

|                    |________________________________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ                     |               |

|                    |________________________________|_______________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,1       |վերահաշված     |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |սկզբնական      |

|                    |               |                |մթերքով        |

|                    |_______________|________________|               |

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,1       |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       160      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        50      |նույնը         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|ա. Սննդային չոր     |Մանրէաբանական  |ըստ կետ 9.14)ը. |               |

|արգանակներ          |ցուցանիշներ    |                |               |

|____________________|________________________________________________|

|բ. Քսիլիտ, սորբիտ,  |Թունավոր տարրեր                                 |

|մանիտ և  այլ        |________________________________________________|

|շաքարասպիրտեր       |կապար          |       1,0      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       2,0      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,05     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,01     |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |նիկել          |        2,0     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |        200     |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |        100     |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

.________________________________________________________________.

|Ինդեքս            |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, |Բորբոսա-|Լրացումներ|

|Մթերքի խումբ      |ԳԱՄ/գ,  |որում չի        |սնկեր   |          |

|                  |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ)|ԳԱՄ/գ,  |          |

|                  |        |________________|ոչ ավելի|          |

|                  |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին, |        |          |

|                  |        |(կոլի-|այդ      |        |          |

|                  |        |ձևեր) |թվում    |        |          |

|                  |        |      |սալմոնե- |        |          |

|                  |        |      |լաներ    |        |          |

|__________________|________|______|_________|________|__________|

|       1          |    2   |  3   |    4    |    5   |     6    |

|__________________|________|______|_________|________|__________|

|գ. Քսիլիտ, սորբիտ,| 1x10.4 | 1,0  |    25   | 1x10.2 |          |

|մանիտ և  այլ      |        |      |         |        |          |

|շաքարասպիրտեր     |        |      |         |        |          |

.________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|12) Աղ` կերակրի և   |Թունավոր տարրեր                                 |

|բուժ. կանխարգելիչ   |________________________________________________|

|                    |կապար          |      2,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |      1,0       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |      0,1       |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |      0,1       |               |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      0,01      |«Էքստրա»,      |

|                    |               |                |բուժ-          |

|                    |               |                |կանխարգելիչ    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |յոդ            |      0,04      |յոդացված,      |

|                    |               |                |որոշման ժամանակ|

|                    |               |                |թույլատրելի    |

|                    |               |                |մակարդակը      |

|                    |               |                |0,04+-0,015    |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       300      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |նույնը         |

|____________________|________________________________________________|

|13) Ամինաթթուներ    |Թունավոր տարրեր                                 |

|բյուրեղային և       |________________________________________________|

|խառնուրդներ նրանցից |կապար          |       1,0      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |արսեն          |       1,0      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |կադմիում       |       0,1      |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |սնդիկ          |       0,03     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       200      |    Բկ/կգ      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________.

|Ինդեքս         |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, |Բորբոսա-|Լրացումներ|

|Մթերքի խումբ   |ԳԱՄ/գ,  |որում չի        |սնկեր   |          |

|               |ոչ ավելի|թույլատրվում (գ)|ԳԱՄ/գ,  |          |

|               |        |________________|ոչ ավելի|          |

|               |        |ԱՑԽՄ  |Ախտածին, |        |          |

|               |        |(կոլի-|այդ      |        |          |

|               |        |ձևեր) |թվում    |        |          |

|               |        |      |սալմոնե- |        |          |

|               |        |      |լաներ    |        |          |

|_______________|________|______|_________|________|__________|

|      1        |    2   |  3   |    4    |    5   |     6    |

|_______________|________|______|_________|________|__________|

|ա. Ամինաթթուներ| 1x10.3 | 1,0  |    25   |   10   |          |

|բյուրեղային և  |        |      |         |        |          |

|խառնուրդներ    |        |      |         |        |          |

|նրանցից        |        |      |         |        |          |

._____________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________________________|

|14) Խտանյութեր      |Դիօքսիններ     |վերահաշված ելքային մթերքով      |

|սննդային            |               |(ճարպի վերահաշվարկով)           |

|                    |_______________|________________________________|

|                    |Թունավոր տարրեր|վերահաշված ելքային մթերքով      |

|                    |_______________|                                |

|                    |Ռադիոնուկլիդներ|                                |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս       |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի|Բորբոսա-|Լրացումներ  |

|             |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում (գ)        |սնկեր   |            |

|Մթերքի խումբ |ոչ ավելի|________________________|ԳԱՄ/գ,  |            |

|             |        |ԱՑԽՄ  |Սուլ-|Ոսկե-|Ախտա-|ոչ ավելի|            |

|             |        |(կոլի-|ֆիդ- |գույն|ծին, |        |            |

|             |        |ձևեր) |վերա-|ստա- |այդ  |        |            |

|             |        |      |կանգ-|ֆիլա-|թվում|        |            |

|             |        |      |նող  |կոկ  |սալ- |        |            |

|             |        |      |կլոս-|     |մոնե-|        |            |

|             |        |      |տրի- |     |լաներ|        |            |

|             |        |      |դիա- |     |     |        |            |

|             |        |      |ներ  |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|      1      |    2   |   3  |  4  |  5  |  6  |    7   |     8      |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|ա. Սոուսներ  | 1x10.4 | 0,01 | 1,0 | 1,0 | 25  |  100   |            |

|խոհարարական  |        |      |     |     |     |        |            |

|փոշենման     |        |      |     |     |     |        |            |

|/ջերմային    |        |      |     |     |     |        |            |

|չորացման/    |        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|բ. Համային   | 1x10.4 | 0,01 | 1,0 |  -  | 25  |  100   |Բացիլուս    |

|համեմունքներ |        |      |     |     |     |        |ցեռեուս 100 |

|փոշենման     |        |      |     |     |     |        |ԳԱՄ/գ, ոչ   |

|բանջարեղենա- |        |      |     |     |     |        |ավելի       |

|յին          |        |      |     |     |     |        |            |

|հավելումներով|        |      |     |     |     |        |            |

|ջերմային     |        |      |     |     |     |        |            |

|չորացման     |        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|գ. Խտանյութ- | 5x10.4 |  0,1 |  -  | 0,1 | 25  |   100  |            |

|ներ ճաշա-    |        |      |     |     |     |        |            |

|տեսակների`   |        |      |     |     |     |        |            |

|եփման չենթակա|        |      |     |     |     |        |            |

|(արգանակ     |        |      |     |     |     |        |            |

|ինստանտ)     |        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|դ. Առաջին և  | 5x10.4 |  1,0 |  -  | 1,0 |  25 |   100  |Բացիլուս    |

|երկրորդ      |        |      |     |     |     |        |ցեռեուս 100 |

|ճաշատեսակներ |        |      |     |     |     |        |ԳԱՄ/գ, ոչ   |

|էքստրուզիոն  |        |      |     |     |     |        |ավելի       |

|տեխնոլոգիայի,|        |      |     |     |     |        |            |

|եփման ոչ     |        |      |     |     |     |        |            |

|ենթակա       |        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|ե. Արգանակներ| 5x10.4 | 0,01 | 0,01|  -  |  25 |   500  |            |

|չոր բազմաբա- |        |      |     |     |     |        |            |

|ղադրիչ, եփման|        |      |     |     |     |        |            |

|ենթակա       |        |      |     |     |     |        |            |

|(բանջարեղենով|        |      |     |     |     |        |            |

|ապուխտներ,   |        |      |     |     |     |        |            |

|մսով և  հավով|        |      |     |     |     |        |            |

|մակարոնային  |        |      |     |     |     |        |            |

|արտադրանք,   |        |      |     |     |     |        |            |

|մսի և  հավի  |        |      |     |     |     |        |            |

|խյուս,       |        |      |     |     |     |        |            |

|բանջարեղենա- |        |      |     |     |     |        |            |

|յին խյուս)   |        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|զ. Արգանակներ| 5x10.4 | 0,001| 0,01|  -  | 25  |  500   |            |

|չոր սնկային, |        |      |     |     |     |        |            |

|եփման ենթակա |        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|է. Բուլյոն-  | 5x10.4 | 1,0  | 0,01|  -  | 25  |  200   |            |

|խտանյութեր   |        |      |     |     |     |        |            |

|չոր          |        |      |     |     |     |        |            |

|հավելումներով|        |      |     |     |     |        |            |

|եփման ենթակա,|        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|ը. Խյուսի    | 1x10.4 | 0,01 |  -  |  -  | 25  |  100   |Բացիլուս    |

|խտանյութեր   |        |      |     |     |     |        |ցեռեուս 100,|

|չոր արագ     |        |      |     |     |     |        |և           |

|պատրաստման   |        |      |     |     |     |        |խմորասնկեր- |

|             |        |      |     |     |     |        |100 ԳԱՄ/գ,  |

|             |        |      |     |     |     |        |ոչ ավելի    |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|թ. Կիսել     | 1x10.5 | 0,01 |  -  |  -  | 25  |  500   |խմորասնկեր- |

|պտուղ-       |        |      |     |     |     |        |500 ԳԱՄ/գ,  |

|հատապտղային  |        |      |     |     |     |        |ոչ ավելի    |

|չոր          |        |      |     |     |     |        |            |

|_____________|________|______|_____|_____|_____|________|____________|

|ժ. Չոր մթերք | 5x10.3 |  0,1 |  -  | 1,0 | 25  |  100   |Բացիլուս    |

|կանխ. սննդի  |        |      |     |     |     |        |ցեռեուս 10, |

|համար-       |        |      |     |     |     |        |և           |

|խառնուրդներ  |        |      |     |     |     |        |խմորասնկեր- |

|կաթնային,    |        |      |     |     |     |        |10 ԳԱՄ/գ, ոչ|

|մսային,      |        |      |     |     |     |        |ավելի       |

|ձավարեղենային|        |      |     |     |     |        |            |

|(էքստրուզիոն |        |      |     |     |     |        |            |

|տեխնոլոգիայի)|        |      |     |     |     |        |            |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._________________________________________________________________________.

|Ինդեքս          |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի       |Լրացումներ     |

|                |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում (գ)               |               |

|Մթերքի խումբ    |ոչ ավելի|_______________________________|               |

|                |        |ԱՑԽՄ  |Աղի-  |Ոսկե-|Պրո- |Ախտա-|               |

|                |        |(կոլի-|քային |գույն|տեուս|ծին, |               |

|                |        |ձևեր) |ցուպիկ|ստա- |     |այդ  |               |

|                |        |      |      |ֆիլա-|     |թվում|               |

|                |        |      |      |կոկ  |     |սալ- |               |

|                |        |      |      |     |     |մոնե-|               |

|                |        |      |      |     |     |լաներ|               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|        1       |    2   |  3   |  4   |  5  |  6  |  7  |       8       |

|_________________________________________________________________________|

|15) Պատրաստի խոհարարական արտադրանք, այդ թվում հասարակական սննդի          |

|_________________________________________________________________________|

|ա. Աղցաններ հում բանջարեղենից և  մրգերից                                 |

|_________________________________________________________________________|

|առանց           | 1x10.4 | 0,1  |  1,0 | 1,0 |  -  |  25 |Լիստերիա       |

|համեմունքների   |        |      |      |     |     |     |մոնոցիտոգենես  |

|                |        |      |      |     |     |     |25 գ չի        |

|                |        |      |      |     |     |     |թույլատրվում   |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|համեմունքներով  | 5x10.4 | 0,1  |  1,0 | 1,0 |  -  |  25 |նույնը         |

|(մայոնեզ, սոուս |        |      |      |     |     |     |խմորասնկեր 500,|

|և  այլն)        |        |      |      |     |     |     |պահածոյացնող   |

|                |        |      |      |     |     |     |նյութերով -200,|

|                |        |      |      |     |     |     |բորբոսասնկեր 50|

|                |        |      |      |     |     |     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|

|_________________________________________________________________________|

|բ. Աղցաններ հում բանջարեղենով` ձվի պահածոյացված բանջարեղենի, պտուղների և |

|այլնի ավելացմամբ                                                         |

|_________________________________________________________________________|

|առանց           | 1x10.5 | 0,01 |  0,1 | 0,1 | 0,1 |  25 |Լիստերիա       |

|համեմունքների և |        |      |      |     |     |     |մոնոցիտոգենես  |

|աղ դրած         |        |      |      |     |     |     |25 գ չի        |

|բանջարեղենի     |        |      |      |     |     |     |թույլատրվում   |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|համեմունքներով  | 1x10.5 | 0,01 |  0,1 | 0,1 | 0,1 |  25 |նույնը         |

|(մայոնեզ, սոուս |        |      |      |     |     |     |խմորասնկեր 500,|

|և  այլն)        |        |      |      |     |     |     |պահածոյացնող   |

|                |        |      |      |     |     |     |նյութերով -200,|

|                |        |      |      |     |     |     |բորբոսասնկեր 50|

|                |        |      |      |     |     |     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|գ. Աղցաններ     |   -    |  0,1 |  0,1 | 0,1 | 0,1 | 25  |               |

|մարինացված,     |        |      |      |     |     |     |               |

|թթվեցրած, աղ    |        |      |      |     |     |     |               |

|դրած            |        |      |      |     |     |     |               |

|բանջարեղենով    |        |      |      |     |     |     |               |

|_________________________________________________________________________|

|դ. Աղցաններ և  վինեգրետներ եփած բանջարեղենով, և  ուտեսներ եփած, խաշած,   |

|տապակած բանջարեղենով                                                     |

|_________________________________________________________________________|

|առանց աղադրված  | 5x10.3 |  0,1 |   -  | 1,0 | 0,1 | 25  |               |

|բանջարեղենի,    |        |      |      |     |     |     |               |

|համեմունքների   |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|համեմունքներով  | 5x10.4 |  0,1 |  0,1 | 1,0 | 0,1 | 25  |խմորասնկեր 500,|

|(մայոնեզ, սոուս |        |      |      |     |     |     |պահածոյացնող   |

|և  այլն)        |        |      |      |     |     |     |նյութերով -200,|

|                |        |      |      |     |     |     |բորբոսասնկեր 50|

|                |        |      |      |     |     |     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|

|_________________________________________________________________________|

|ե. Աղցաններ մսի թռչնի, ձկան և  այլն ավելացմամբ                           |

|_________________________________________________________________________|

|առանց           | 1x10.4 |  0,1 |  0,1 | 0,1 | 0,1 | 25  |               |

|համեմունքների   |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|համեմունքներով  | 5x10.4 |  0,1 |  0,1 | 0,1 | 0,1 | 25  |խմորասնկեր 500,|

|(մայոնեզ, սոուս |        |      |      |     |     |     |պահածոյացնող   |

|և  այլն)        |        |      |      |     |     |     |նյութերով -200,|

|                |        |      |      |     |     |     |բորբոսասնկեր 50|

|                |        |      |      |     |     |     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|

|_________________________________________________________________________|

|զ. Դոնդողներ, պաշտետ և  այլն                                             |

|_________________________________________________________________________|

|Ձկան դոնդող     | 1x10.3 |  1,0 |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|(լցվածքով)      |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|Տավարի, խոզի,   | 1x10.4 |  0,1 | 1,0  | 0,1 | 0,1 |  25 |               |

|թռչնի դոնդող    |        |      |      |     |     |     |               |

|(լցվածքով)      |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|Պաշտետ մսից և   | 1x10.4 |  0,1 | 1,0  | 0,1 | 0,1 |  25 |               |

|լյարդից         |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|Տավարի, խոզի,   | 1x10.4 |  1,0 |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |առանց          |

|թռչնի, ճագարի   |        |      |      |     |     |     |համեմունքի և   |

|միս եփած        |        |      |      |     |     |     |սոուսի         |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|Ձուկ եփած,      | 1x10.4 |  1,0 |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|տապակած         |        |      |      |     |     |     |               |

|_________________________________________________________________________|

|է. Ապուր սառը                                                            |

|_________________________________________________________________________|

|օկրոշկա,        |   -    | 0,01 |  0,1 | 0,1 | 0,1 |  25 |               |

|բանջարեղենով և  |        |      |      |     |     |     |               |

|մսով կվասի վրա, |        |      |      |     |     |     |               |

|սվեկոլնիկ,      |        |      |      |     |     |     |               |

|բոտվինյա        |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|բորշ, շչի կանաչ | 1x10.4 | 0,01 |  0,1 | 0,1 | 0,1 |  25 |առանց          |

|մսով, ձկով, ձվով|        |      |      |     |     |     |համեմունքի և   |

|                |        |      |      |     |     |     |սոուսի         |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ապուր քաղցր և   | 1x10.3 | 1,0  |  -   | 1,0 |  -  |  25 |               |

|ապուր-պյուրե`   |        |      |      |     |     |     |               |

|պահածոյացված,   |        |      |      |     |     |     |               |

|չորացված        |        |      |      |     |     |     |               |

|պտուղներից,     |        |      |      |     |     |     |               |

|հատապտուղներից  |        |      |      |     |     |     |               |

|_________________________________________________________________________|

|ը. Ապուրներ տաք և  այլ տաք ուտեսներ                                      |

|_________________________________________________________________________|

|բորշ, շչի,      | 5x10.2 |  1,0 |   -  |  -  |  -  |  25 |               |

|ապուր-խարչո,    |        |      |      |     |     |     |               |

|սոլյանկա,       |        |      |      |     |     |     |               |

|բանջարեղենային  |        |      |      |     |     |     |               |

|ապուրներ,       |        |      |      |     |     |     |               |

|բուլյոններ      |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ապուր մակարոնով,| 5x10.2 |  1,0 |   -  | 1,0 |  -  |  25 |               |

|կարտոֆիլով,     |        |      |      |     |     |     |               |

|բանջարեղենով,   |        |      |      |     |     |     |               |

|լոբազգիներով,   |        |      |      |     |     |     |               |

|ձավարեղենով;    |        |      |      |     |     |     |               |

|ապուր կաթնային  |        |      |      |     |     |     |               |

|նույն լցոններով |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ապուր-պյուրե    | 5x10.2 |  1,0 |  1,0 | 1,0 |  -  |  25 |               |

|_________________________________________________________________________|

|թ. ՈՒտեսներ ձվով                                                         |

|_________________________________________________________________________|

|ձու եփած        | 1x10.3 |  1,0 |   -  | 1,0 |  -  |  25 |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ձվածեղ          | 1x10.3 |  1,0 |   -  | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|(մելանժից, ձվի  |        |      |      |     |     |     |               |

|փոշուց) բնական  |        |      |      |     |     |     |               |

|և  բանջարեղենի, |        |      |      |     |     |     |               |

|մսամթերքի և     |        |      |      |     |     |     |               |

|այլնի ավելացմամբ|        |      |      |     |     |     |               |

|_________________________________________________________________________|

|ժ. ՈՒտեսներ կաթնաշոռով                                                   |

|_________________________________________________________________________|

|վարեննիկի       | 5x10.2 |  1,0 |   -  | 1,0 |  -  |  25 |               |

|լենիվիե, պուդինգ|        |      |      |     |     |     |               |

|եփած գոլորշիների|        |      |      |     |     |     |               |

|վրա             |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|պանրիկներ       | 1x10.3 |  1,0 |   -  | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|կաթնաշոռային,   |        |      |      |     |     |     |               |

|զապեկանկա,      |        |      |      |     |     |     |               |

|պուդինգ թխվածք, |        |      |      |     |     |     |               |

|միջուկներ       |        |      |      |     |     |     |               |

|կաթնաշոռից      |        |      |      |     |     |     |               |

|_________________________________________________________________________|

|ի. ՈՒտեսներ ձկով                                                         |

|_________________________________________________________________________|

|ձուկ եփած,      | 1x10.3 |  1,0 |   -  | 0,1 | 0,1 |  25 |               |

|խաշած, տապակած, |        |      |      |     |     |     |               |

|խորովված        |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ուտեսներ ձկան   |2,5x10.3|  1,0 |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|սկոտլետի        |        |      |      |     |     |     |               |

|զանգվածից       |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|լ. ՈՒտեսներ մսից| 1x10.3 |  1,0 |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|և  մսամթերքից;  |        |      |      |     |     |     |               |

|միս եփած,       |        |      |      |     |     |     |               |

|տապակած, խաշած, |        |      |      |     |     |     |               |

|պելմեններ       |        |      |      |     |     |     |               |

|նրբաբլիթ և      |        |      |      |     |     |     |               |

|այլն,           |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|խ. ՈՒտեսներ     | 1x10.3 |  1,0 |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|թռչնի, ճագարի,  |        |      |      |     |     |     |               |

|եփած, տապակած,  |        |      |      |     |     |     |               |

|խաշած, թխված    |        |      |      |     |     |     |               |

|արտադրանք       |        |      |      |     |     |     |               |

|կտրատված թռչնից,|        |      |      |     |     |     |               |

|պելմենիներ,     |        |      |      |     |     |     |               |

|պիրոգ և  այլն   |        |      |      |     |     |     |               |

|_________________________________________________________________________|

|ծ. Խավարտ                                                                |

|_________________________________________________________________________|

|բրինձ եփած,     | 1x10.3 | 1,0  | 1,0  | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|մակարոնեղեն     |        |      |      |     |     |     |               |

|եփած, կարտոֆիլի |        |      |      |     |     |     |               |

|պյուրե և  այլն  |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|առանց           | 1x10.3 | 1,0  |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|համեմունքների   |        |      |      |     |     |     |               |

|կարտոֆիլ եփած,  |        |      |      |     |     |     |               |

|տապակած         |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|բանջարեղեն խաշած| 5x10.2 | 1,0  |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|                |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|կ. Սոուսներ և   | 5x10.3 | 1,0  |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|համեմունքներ    |        |      |      |     |     |     |               |

|երկրորդ         |        |      |      |     |     |     |               |

|ճաշատեսակների   |        |      |      |     |     |     |               |

|համար           |        |      |      |     |     |     |               |

|_________________________________________________________________________|

|հ. Քաղցր ուտեսներ և  ըմպելիքներ                                          |

|_________________________________________________________________________|

|կոմպոտ թարմ     | 5x10.2 | 1,0  |  -   | 1,0 |  -  |  25 |               |

|պտուղներից և    |        |      |      |     |     |     |               |

|հատապտուղներից, |        |      |      |     |     |     |               |

|պահածոյացված    |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|կոմպոտ չորացված | 5x10.2 | 1,0  |  -   | 1,0 |  -  |  50 |               |

|պտուղներից և    |        |      |      |     |     |     |               |

|հատապտուղներից, |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|կիսել թարմ,     | 5x10.2 | 1,0  |  -   | 1,0 |  -  |  50 |               |

|չորացված        |        |      |      |     |     |     |               |

|պտուղներից և    |        |      |      |     |     |     |               |

|հատապտուղներից, |        |      |      |     |     |     |               |

|հյութերից,      |        |      |      |     |     |     |               |

|օշարակներից,    |        |      |      |     |     |     |               |

|պյուրե պտուղների|        |      |      |     |     |     |               |

|և  հատապտուղների|        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|հյութեր մրգային | 1x10.3 | 1,0  | 1,0  | 1,0 | -   |  25 |բանջարեղենային |

|և               |        |      |      |     |     |     |հյութերում     |

|բանջարեղենային  |        |      |      |     |     |     |Լիստերիա       |

|մզված           |        |      |      |     |     |     |մոնոցիտոգենես  |

|                |        |      |      |     |     |     |25  գ չի       |

|                |        |      |      |     |     |     |թույլատրվում   |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|դոնդող, մուսս   | 1x10.3 | 1,0  |   -  | 1,0 |  -  |  25 |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|կրեմ /շոկոլադե, | 1x10.5 | 0,1  |   -  | 0,1 |  -  |  25 |               |

|ցիտրուսային և   |        |      |      |     |     |     |               |

|այլն/           |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|շարլոտկա        | 1x10.3 | 1,0  |   -  | 1,0 |  -  |  25 |               |

|խնձորներով      |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|կոկտելներ       | 1x10.5 | 0,1  |   -  | 1,0 |  -  |  25 |               |

|կաթնային        |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|սերուցք հարած   | 1x10.5 | 0,1  |   -  | 0,1 |  -  |  25 |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|հ. Պատրաստի     | 1x10.3 | 1,0  |   -  | 1,0 | 0,1 |  25 |վակուում       |

|խոհարարական     |        |      |      |     |     |     |փաթեթավորվածում|

|արտադրանք թռչնի |        |      |      |     |     |     |սուլֆիդվերա-   |

|և  փկան մսից    |        |      |      |     |     |     |կանգնող        |

|սպառողական      |        |      |      |     |     |     |կլոստրիդիաներ  |

|տարայով, այդ    |        |      |      |     |     |     |0,1 գ չեն      |

|թվում վակուում  |        |      |      |     |     |     |թույլատրվում   |

|փաթեթավորված    |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ձ. Պիցցա        | 5x10.4 | 0,01 | 0,1  | 0,1 |  -  |  25 |               |

|կիսապատրաստվածք |        |      |      |     |     |     |               |

|պաղեցված        |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ղ. Պիցցա        | 1x10.3 | 1,0  |  -   | 1,0 | 0,1 |  25 |               |

|պատրաստի        |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|ճ. Շաքարից      | 1x10.3 | 1,0  |  -   |  -  |  -  |  25 |               |

|բամբակ          |        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________|______|______|_____|_____|_____|_______________|

|մ. Համբուրգեր,  | 2x10.4 | 0,1  | 1,0  | 1,0 |  -  |  25 |               |

|չիսբուրգեր,     |        |      |      |     |     |     |               |

|սենդվիչ պատրաստի|        |      |      |     |     |     |               |

|________________|________________________________________|_______________|

|յ. Ալրային      |                                        |Աղիքային       |

|հրուշակեղեն     |                                        |ցուպիկ-0,1 գ   |

|ձևավորված,      |                                        |չի թույլատրվում|

|արտադրված       |             ըստ կետ 5.5)               |               |

|հասարակական     |                                        |               |

|սննդի կազմակեր- |                                        |               |

|պություններում  |                                        |               |

._________________________________________________________________________.

 

10. Կենսաբանական ակտիվ հավելումներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|________________________________________________|

|1) ԿԱՀ` սպիտակուցի  |Անվտանգության ցուցանիշները տրված համապատասխան   |

|և  ամինոթթուների    |բաժնում կետ 1.16), 2.4), 9.1), 9.2), 9.3), 9.4),|

|աղբյուրներ          |9.13)                                           |

|____________________|________________________________________________|

|2) ԿԱՀ բուսական և   |Դիօքսիններ     |ըստ կետերի 7.2),|ԿԱՀ բուսական   |

|կենդանական ծագման   |               |7.3)            |յուղերի հիմքով |

|լիպիդների հիմքով    |               |                |(ճարպի         |

|                    |               |                |վերահաշվարկով) |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |ըստ կետ 7.8)    |ԿԱՀ ձկան ճարպի |

|                    |               |                |հիմքով (ճարպի  |

|                    |               |                |վերահաշվարկով) |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |ըստ կետ 7.4)    |ԿԱՀ կենդանական |

|                    |               |                |ճարպի հիմքով   |

|                    |               |                |(ճարպի         |

|                    |               |                |վերահաշվարկով) |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |ըստ կետերի 7.3),|ԿԱՀ ճարպային   |

|                    |               |7.7)            |խառնուրդի      |

|                    |               |                |հիմքով (ճարպի  |

|                    |               |                |վերահաշվարկով) |

|                    |________________________________________________|

|                    |Անվտանգության ցուցանիշները տրված են համապատասխան|

|                    |բաժնում 1.16), 2.4), 9.1), 9.2), 9.3), 9.4),    |

|                    |9.13)                                           |

|____________________|________________________________________________|

|ԿԱՀ բուսական        |ըստ կետերի 7.2), 7.3)                           |

|լիպիդների հիմքով    |                                                |

|____________________|________________________________________________|

|ԿԱՀ ձկան ճարպի      |ըստ կետ 7.8)                                    |

|հիմքով              |                                                |

|____________________|________________________________________________|

|ԿԱՀ կենդանական      |ըստ կետերի 7.4), 7.5), 7.6)                     |

|լիպիդների հիմքով    |                                                |

|____________________|________________________________________________|

|ԿԱՀ լիպիդների       |Ըստ գերակշռող բաղադրիչի                         |

|խառնուրդի հիմքով    |                                                |

|____________________|________________________________________________|

|3) ԿԱՀ մեծամասամբ   |Անվտանգության ցուցանիշները տրված են համապատասխան|

|յուրացվող ածխաջրերի |բաժնում կետ 5.1), 6.2), 9.8), 5.6)              |

|հիմքով, այդ թվում   |Անվտանգության ցուցանիշը օշարակների համար        |

|մեղրը ԿԱՀ           |հաշվարկվում է ըստ չոր նյութի (կետ 5.1)          |

|բաղադրիչներով,      |                                                |

|օշարակ և  այլն      |                                                |

|____________________|________________________________________________|

|4) ԿԱՀ` սննդային    |Թունավոր տարրեր|                |               |

|թելերի հիմքով       |կապար          |       1,0      |               |

|(բջջանյութ, խեժ,    |արսեն          |       0,2      |               |

|պեկտին, մանր        |կադմիում       |       0,1      |               |

|բյուրեղային         |սնդիկ          |      0,03      |               |

|ցելյուլոզա, թեփ,    |_______________|________________|_______________|

|ֆրուկտոօլիգոսախարո- |Միկոտոքսիններ  |                |կանոնակարգվում |

|զա խիտոզա և  այլ    |               |                |է ըստ հումքի   |

|պոլիշաքարներ):      |_______________|________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ    |                                |

|                    |_______________|________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,5      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,02     |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |   < 0,002     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |   < 0,002     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       200      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |     Բկ/կգ     |

._____________________________________________________________________.

 

----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
10.03.2010
N 06-Ն
Հրաման