Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ...

 

 

100.0006.290310

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «29»        06            2010 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10010144

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

10 մարտի 2010 թվականի N 06-Ն

 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2-III-4.9-01-2010 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱUՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱUԻՆ

(11-րդ մաս)

 

ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

(11-րդ մաս)

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս             |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում|Լրացումներ        |

|Մթերքի խումբ       |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում, (գ) |                  |

|                   |ոչ ավելի|_____________________|                  |

|                   |        |ԱՑԽՄ |Աղի-  |ախտածին,|                  |

|                   |        |կոլի-|քային |ա/թ     |                  |

|                   |        |ձևեր |ցուպիկ|սալմո-  |                  |

|                   |        |     |      |նելաներ |                  |

|___________________|________|_____|______|________|__________________|

|         1         |   2    |  3  |   4  |    5   |        7         |

|___________________|________|_____|______|________|__________________|

|ա. ԿԱՀ գերազանցապես| 5x10.4 | 0,1 | 1,0  |   25   |բորբոսասնկեր և    |

|սննդային թելերի    |        |     |      |        |խմորասնկեր 100    |

|հիման վրա          |        |     |      |        |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի   |

|(ցելյուլոզա,       |        |     |      |        |                  |

|կամեդի, պեկտին,    |        |     |      |        |                  |

|գումի,             |        |     |      |        |                  |

|միկրոբյուրեղային   |        |     |      |        |                  |

|ցելյուլոզա, թեփեր, |        |     |      |        |                  |

|ֆրուկտոօլիգոշաքար, |        |     |      |        |                  |

|խիտոզան և  այլ     |        |     |      |        |                  |

|պոլիսախարիդներ),   |        |     |      |        |                  |

|այդ թվում պրեբիոտիկ|        |     |      |        |                  |

|ազդեցությամբ       |        |     |      |        |                  |

|_____________________________________________________________________|

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|5) ԿԱՀ մաքուր հումքի|Թունավոր տարրեր|                |               |

|հիման վրա           |կապար          |      5,0       |               |

|(վիտամիններ,        |արսեն          |      3,0       |               |

|հանքային նյութեր,   |կադմիում       |      1,0       |               |

|օրգանական թթուներ և |սնդիկ          |      1,0       |               |

|այլն) կամ նրանց     |_______________|________________|_______________|

|խտանյութերը         |Պեստիցիդներ    |                |բուսական       |

|(բույսերի մզվածքներ |               |                |բաղադրամասերի  |

|և  այլն) տարբեր     |               |                |ներգրավմամբ    |

|լցվածքների          |               |                |միակցության    |

|օգտագործումով այդ   |               |                |համար          |

|թվում չոր խտանյութեր|_______________|________________|_______________|

|ըմպելիքների համար   |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,1       |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,1       |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |   < 0.002     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |   < 0.002     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ|                |բուսական       |

|                    |               |                |բաղադրամասերի  |

|                    |               |                |ներգրավման     |

|                    |               |                |միակցության    |

|                    |               |                |համար          |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ցեզիում-137    |      200       |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |      100       |     Բկ/կգ     |

|ա. ԿԱՀ մաքուր հումքի|________________________________________________|

|հիման վրա           |             Մանրէաբանական ցուցանիշներ          |

|(վիտամիններ,        |________________________________________________|

|հանքային նյութեր,   |ՄԱՖԱՄՔ         |     5x10.4     |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|

|օրգանական թթուներ և |_______________|________________|_______________|

|այլն) կամ նրանց     |ԱՑԽՄ           |      0,1       |զանգված, որում |

|խտանյութերը         |(կոլիձևեր)     |                |չի թույլատրվում|

|(բույսերի մզվածքներ |               |                |(գ, մլ)        |

|և  այլն) տարբեր     |_______________|________________|_______________|

|լցվածքների          |Աղիքային ցուպիկ|      1,0       |նույնը         |

|օգտագործումով այդ   |_______________|________________|_______________|

|թվում չոր խտանյութեր|Ախտածին, ա/թ   |      10,0      |նույնը         |

|ըմպելիքների համար   |սալմոնելաներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Խմորասնկեր     |      100       |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Բորբոսասնկեր   |      100       |նույնը         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|6) Բնական հանքային  |Թունավոր տարրեր|                |               |

|նյութերի հիմքով     |կապար          |      6,0       |               |

|ԿԱՀ-ների համար      |արսեն          |      3,0       |               |

|(ցեոլիտ և  այլն),   |               |     12,0       |մումիյո        |

|այդ թվում մումիյո   |կադմիում       |      1,0       |               |

|                    |սնդիկ          |      1,0       |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|ա. Բնական հանքային  |________________________________________________|

|նյութերի հիմքով     |ցեզիում-137    |      200       |     Բկ/կգ     |

|ԿԱՀ-ների համար      |_______________|________________|_______________|

|(ցեոլիտ և  այլն),   |ստրոնցիում-90  |      100       |     Բկ/կգ     |

|այդ թվում մումիյո   |________________________________________________|

|                    |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                       |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՄԱՖԱՄՔ         |     1x10.4     |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԱՑԽՄ           |      0,1       |զանգված, որում |

|                    |(կոլիձևեր)     |                |չի թույլատրվում|

|                    |               |                |(գ, մլ)        |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ոսկեգույն      |      1,0       |նույնը         |

|                    |ստաֆիլակոկ     |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ախտածին, ա/թ   |       10       |նույնը         |

|                    |սալմոնելաներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Խմորասնկեր     |      100       |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Բորբոսասնկեր   |      100       |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Բացիլուս       |      200       |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի |

|                    |ցեռեուս        |                |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|                    |               |մակարդակները,   |               |

|Մթերքի խումբ        |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|7) ԿԱՀ բուսական     |Թունավոր տարրեր|                |               |

|հիմքով, այդ թվում   |կապար          |      6,0       |               |

|բուսական փոշի       |արսեն          |      0,5       |               |

|ա) չոր (թեյ)        |կադմիում       |      1,0       |               |

|                    |սնդիկ          |      0,1       |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,1      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,1      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |    < 0,002    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |    < 0,002    |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       200      |Բկ/կգ          |

|                    |               |       400      |նույնը,        |

|                    |               |                |դեղաբույսեր    |

|                    |               |                |(խոտ, կեղև,    |

|                    |               |                |արմատ, պտուղ)  |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |նույնը         |

|                    |               |       200      |նույնը,        |

|                    |               |                |դեղաբույսեր    |

|                    |               |                |(խոտ, կեղև,    |

|                    |               |                |արմատ, պտուղ)  |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|հեղուկ (էլիքսիր,    |Թունավոր տարրեր|                |               |

|բալզամներ, թուրմեր  |կապար          |        0,5     |               |

|և  այլն)            |արսեն          |       0,05     |               |

|                    |կադմիում       |       0,03     |               |

|                    |սնդիկ          |       0,01     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,1      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,1      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |     < 0,002   |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |     < 0,002   |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       200      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |     Բկ/կգ     |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._________________________________________________________________________.

|Մթերքի խումբ |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի|ԳԱՄ/գ, ոչ   |Լրացումներ  |

|             |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում, (գ)       |ավելի       |            |

|             |ոչ ավելի|________________________|____________|            |

|             |        |ԱՑԽՄ |Աղի-  |Ոսկե-|Ախտա-|Խմորա-|Բոր- |            |

|             |        |կոլի-|քային |գույն|ծին, |սնկեր |բոսա-|            |

|             |        |ձևեր |ցուպիկ|ստա- |ա/թ  |      |սնկեր|            |

|             |        |     |      |ֆիլա-|սալ- |      |     |            |

|             |        |     |      |կոկ  |մոնե-|      |     |            |

|             |        |     |      |     |լաներ|      |     |            |

|_____________|________|_____|______|_____|_____|______|_____|____________|

|     1       |   2    |  3  |   4  |  5  |  6  |  7   |  8  |     9      |

|_________________________________________________________________________|

|ա. ԿԱՀ բուսական հիմքով, այդ թվում ծաղկեփոշի.                             |

|_________________________________________________________________________|

|հաբեր, դեղա- | 1x10.4 | 0,1 | 1,0  | 1,0 | 10  | 100  | 100 |Բացիլուս    |

|պարկուճներ,  |        |     |      |     |     |      |     |ցեռեուս ոչ  |

|փոշենման     |        |     |      |     |     |      |     |ավելի 200   |

|             |        |     |      |     |     |      |     |ԳԱՄ/գ       |

|_____________|________|_____|______|_____|_____|______|_____|____________|

|հաբեր, դեղա- |   -    | 0,1 | 1,0  | 1,0 | 10  | 100  | 100 |մանրէներ-   |

|պարկուճներ,  |        |     |      |     |     |      |     |էուբիոտիկներ|

|փոշենման,    |        |     |      |     |     |      |     |1x10.5      |

|մանրէներ     |        |     |      |     |     |      |     |ԳԱՄ/գ, ոչ   |

|պրոբիոտիկների|        |     |      |     |     |      |     |պակաս       |

|ավելացումով  |        |     |      |     |     |      |     |            |

|_____________|___________________________________________________________|

|հեղուկ       |պետք է համապատասխանեն համապատասխան խմբի պահածոների         |

|ասեպտիկ      |արտադրական մանրէազերծվածության պահանջներին, համաձայն       |

|լցվածք       |Հավելված 8-ի                                               |

|_____________|___________________________________________________________|

|հեղուկ       | 5x10.3 | 1,0 |  -   |  -  | 10  |  50  | 50  |Բացիլուս    |

|օշարակների,  |        |     |      |     |     |      |     |ցեռեուս 200 |

|էլիքսիրների, |        |     |      |     |     |      |     |ԳԱՄ/գ, ոչ   |

|թուրմերի,    |        |     |      |     |     |      |     |ավելի       |

|բալզամների   |        |     |      |     |     |      |     |            |

|ձևով         |        |     |      |     |     |      |     |            |

|_____________|________|_____|______|_____|_____|______|_____|____________|

|չորացրած     | 5x10.5 | 0,01|  0,1 |  -  | 10  | 100  |10.3 |            |

|դեղաբույսերի |        |     |      |     |     |      |     |            |

|խառնուրդներ  |        |     |      |     |     |      |     |            |

|(թեյեր)      |        |     |      |     |     |      |     |            |

|_____________|________|_____|______|_____|_____|______|_____|____________|

|ԿԱՀ-թեյեր    | 5x10.3 | 0,1 |  1,0 | 1,0 |  25 |  50  | 50  |Բացիլուս    |

|(թեյեր       |        |     |      |     |     |      |     |ցեռեուս 200 |

|մանկական)    |        |     |      |     |     |      |     |ԳԱՄ/գ, ոչ   |

|             |        |     |      |     |     |      |     |ավելի       |

._________________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|Մթերքի խումբ        |               |մակարդակները,   |               |

|                    |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|8) ԿԱՀ միս-կաթնային |Թունավոր տարրեր|                |               |

|հումքի վերամշակման  |կապար          |      1,0       |               |

|հիմքով` այդ թվում   |արսեն          |      1,5       |               |

|ենթամթերք,          |կադմիում       |      1,0       |               |

|թռչուններ;          |սնդիկ          |      0,2       |               |

|հոդվածոտանիներ,     |_______________|________________|_______________|

|երկկենցաղներ,       |Մելամին        |չի թույլատրվում |  < 1 մգ/կգ    |

|մեղվաբուծության     |_______________|________________|_______________|

|մթերք (մայր մեղվի   |Դիօքսիններ     |ըստ կետերի 1.1),|ԿԱՀ մսային     |

|կաթ, ակնամոմ և      |               |2.1), 9.1),     |հումքի հիմքով, |

|այլն) չոր           |               |1.10)           |այդ թվում թռչնի|

|                    |               |                |ենթամթերքով    |

|                    |               |                |(ճարպի         |

|ԿԱՀ-ները մսամթերքի  |               |                |վերահաշվարկով) |

|հիմքով` այդ թվում   |               |________________|_______________|

|թռչնի ենթամթերքով   |               |ըստ կետի 2.1)   |ԿԱՀ կաթնային   |

|                    |               |                |հումքի հիմքով  |

|                    |               |                |(ճարպի         |

|կաթնային հումքի     |               |                |վերահաշվարկով) |

|հիմքով ԿԱՀ-ների     |________________________________________________|

|համար               |Միկոտոքսիններ                                   |

|                    |________________________________________________|

|                    |աֆլատոքսին Մ1  |      0,0005    |կաթնային հումքի|

|                    |               |                |հիմքով ԿԱՀ-ների|

|                    |               |                |համար          |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հակաբիոտիկներ  |                |բացի վայրի     |

|                    |               |                |կենդանիներից   |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |լևոմիցետին     |չի թույլատրվում |   < 0,01      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |տետրացիկլինի   |չի թույլատրվում | <0,01 միավ/գ  |

|                    |խումբ          |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |գրիզին         |չի թույլատրվում |  <0,5 միավ/գ, |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |բացիտրացին     |չի թույլատրվում | <0,02 միավ/գ, |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրեպտոմիցին   |չի թույլատրվում |  <0,5 միավ/գ, |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |լևոմիցետին     |չի թույլատրվում |    <0,01      |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |տետրացիկլինի   |չի թույլատրվում | <0,01 միավ/գ  |

|                    |խումբ          |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |պենիցիլին      |չի թույլատրվում | <0,01 միավ/գ  |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,1      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       0,1      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |    <0,002     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |    <0,002     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Մանրէաբանական  |                |               |

|                    |ցուցանիշներ    |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ՄԱՖԱՄՔ, ԳԱՄ/գ, |    1x10.4      |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի |

|                    |ոչ ավելի       |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԱՑԽՄ           |      0,1       |զանգված, որում |

|                    |(կոլիձևեր)     |                |չի թույլատրվում|

|                    |               |                |(գ)            |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Աղիքային ցուպիկ|      1,0       |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ոսկեգույն      |      1,0       |նույնը         |

|                    |ստաֆիլակոկ     |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ախտածին, ա/թ   |      10,0      |նույնը         |

|                    |սալմոնելաներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |խմորասնկեր և   |       200      |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի |

|                    |բորբոսասնկեր   |                |մեղվաբուծության|

|                    |               |                |մթերքի համար   |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|Մթերքի խումբ        |               |մակարդակները,   |               |

|                    |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|9) ԿԱՀ ձկան, ծովային|Թունավոր տարրեր|                |               |

|անվողնաշարավորների, |կապար          |      10,0      |               |

|խեցգետնակերպերի,    |արսեն          |      12,0      |               |

|փափկամարմինների և   |կադմիում       |       2,0      |               |

|այլ ծովամթերքի,     |սնդիկ          |       0,5      |               |

|ծովային             |_______________|________________|_______________|

|բուսականության      |Դիօքսիններ     |ըստ կետի 3.1)   |ԿԱՀ ձկան հիմքով|

|(ջրիմուռներ և  այլն)|               |________________|_______________|

|հիմքով              |               |ըստ կետի 3.1)   |ԿԱՀ ձկան ճարպի |

|ա) չոր              |               |                |հիմքով         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |       0,2      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |       2,0      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |    < 0,002    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |    < 0,002    |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       200      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |     Բկ/կգ     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Մանրէաբանական                                   |

|                    |ցուցանիշներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՄԱՖԱՄՔ         |     1x10.4     |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԱՑԽՄ           |       0,1      |զանգված, որում |

|                    |(կոլիձևեր)     |                |չի թույլատրվում|

|                    |               |                |(գ)            |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ոսկեգույն      |       1,0      |նույնը         |

|                    |ստաֆիլակոկ     |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |աղիքային ցուպիկ|       1,0      |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ախտածին, ա/թ   |        10      |նույնը         |

|                    |սալմոնելաներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |խմորասնկեր     |       200      |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի,|

|                    |բորբոսասնկեր   |                |ծովային        |

|                    |               |                |բուսականության |

|                    |               |                |ԿԱՍՀ-ների համար|

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|Մթերքի խումբ        |               |մակարդակները,   |               |

|                    |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|10) ԿԱՀ             |Թունավոր տարրեր|                |               |

|պրոբիոտիկ-մանրէների |կապար          |       0,1      |               |

|հիմքով              |արսեն          |       0,05     |               |

|                    |կադմիում       |       0,03     |               |

|                    |սնդիկ          |      0,005     |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,05      |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,05      |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |   < 0,002     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |   < 0,002     |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Մթերքի խումբ |Մթերքի զանգված, որում    |ԳԱՄ/գ ոչ    |Լրացումներ      |

|             |չի թույլատրվում (գ)      |ավելի       |                |

|             |_________________________|____________|                |

|             |ԱՑԽՄ  |Աղի- |Ոսկե-|Ախտա- |խմորա-|Բոր- |                |

|             |(կոլի-|քային|գույն|ծին,  |սնկեր |բոսա-|                |

|             |ձևեր) |ցու- |ստա- |ա/թ   |      |սնկեր|                |

|             |      |պիկ  |ֆիլա-|սալմո-|      |     |                |

|             |      |     |կոկ  |նելա- |      |     |                |

|             |      |     |     |ներ   |      |     |                |

|_____________|______|_____|_____|______|______|_____|________________|

|      1      |   2  |  3  |  4  |   5  |   6  |  7  |        8       |

|_____________________________________________________________________|

|ա. ԿԱՀ պրոբիոտիկ-մանրէների հիմքով                                    |

|_____________________________________________________________________|

|ԿԱՀ-չոր      |  2,0 |  -  | 2,0 | 10,0 |  10  | 10  |մանրէներ-       |

|մանրէների    |      |     |     |      |      |     |պրոբիոտիկներ ոչ |

|մաքուր       |      |     |     |      |      |     |պակաս 1x10.9    |

|կուլտուրաների|      |     |     |      |      |     |ԳԱՄ/գ           |

|հիմքով       |      |     |     |      |      |     |                |

|_____________|______|_____|_____|______|______|_____|________________|

|ԿԱՀ - չոր    |  1,0 | 5,0 | 1,0 | 10,0 |  50  | 50  |մանրէներ-       |

|մանրէների    |      |     |     |      |      |     |պրոբիոտիկներ ոչ |

|մաքուր       |      |     |     |      |      |     |պակաս 1x10.8    |

|կուլտուրաների|      |     |     |      |      |     |ԳԱՄ/գ           |

|հիմքով       |      |     |     |      |      |     |                |

|ամինոթթուների|      |     |     |      |      |     |                |

|միկրոտարրերի,|      |     |     |      |      |     |                |

|մոնո-, դի- և |      |     |     |      |      |     |                |

|օլիգո-       |      |     |     |      |      |     |                |

|սախարիդների  |      |     |     |      |      |     |                |

|և  այլն      |      |     |     |      |      |     |                |

|ավելացմամբ   |      |     |     |      |      |     |                |

|_____________|______|_____|_____|______|____________|________________|

|ԿԱՀ-հեղուկ   | 10,0 |  -  |10,0 | 50,0 |10 (բորբոսա-|մանրէներ-       |

|մանրէների    |      |     |     |      |սնկերի- և   |էուբիոտիկներ ոչ |

|մաքուր       |      |     |     |      |խմորասնկերի |պակաս 1x10.10   |

|կուլտուրաների|      |     |     |      |գումարայինը)|ԳԱՄ/գ           |

|_____________|______|_____|_____|______|____________|________________|

|ԿԱՀ-հեղուկ   | 10,0 |  -  |10,0 | 50,0 |10    |     |մանրէներ-       |

|մանրէների    |      |     |     |      |նույնը|     |էուբիոտիկներ ոչ |

|մաքուր       |      |     |     |      |      |     |պակաս 1x10.7    |

|կուլտուրաների|      |     |     |      |      |     |ԳԱՄ/գ           |

|հիմքով       |      |     |     |      |      |     |                |

|չխտացված     |      |     |     |      |      |     |                |

|____________________|________________________________________________|

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ    |Թույլատրելի     |Լրացումներ     |

|Մթերքի խումբ        |               |մակարդակները,   |               |

|                    |               |մգ/կգ, ոչ ավելի |               |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|       1            |      2        |       3        |     4         |

|____________________|_______________|________________|_______________|

|11) ԿԱՀ միաբջիջ     |Թունավոր արրեր |                |               |

|ջրիմուռների հիմքով  |կապար          |     2,0        |               |

|(սպիռուլինա, քլորելա|արսեն          |     1,0        |               |

|և  այլն),           |կադմիում       |     1,0        |               |

|խմորասնկերի և  դրանց|սնդիկ          |     0,1        |               |

|լիզատների           |_______________|________________|_______________|

|                    |նիտրատներ      |    1000        |ԿԱՀ ջրիմուռների|

|                    |               |                |հիմքով         |

|                    |________________________________________________|

|                    |Պեստիցիդներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՀՔՑՀ (a-, b-,  |      0,1       |               |

|                    |y- իզոմերներ)  |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա     |      0,1       |               |

|                    |մետաբոլիտներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Հեպտաքլոր      |չի թույլատրվում |    < 0,002    |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Ալդրին         |չի թույլատրվում |    < 0,002    |

|                    |________________________________________________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ                                 |

|                    |________________________________________________|

|                    |ցեզիում-137    |       200      |     Բկ/կգ     |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90  |       100      |     Բկ/կգ     |

|                    |________________________________________________|

|                    |Մանրէաբանական                                   |

|                    |ցուցանիշներ                                     |

|                    |________________________________________________|

|                    |ՄԱՖԱՄՔ         |     1x10.4     |ԳԱՄ/գ ոչ ավելի |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ԱՑԽՄ           |      0,1       |զանգված, որում |

|                    |(կոլիձևեր)     |                |չի թույլատրվում|

|                    |               |                |(գ, մլ)        |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |Աղիքային ցուպիկ|      1,0       |նույնը         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |ախտածին, ա/թ   |     10,0       |նույնը         |

|                    |սալմոնելաներ   |                |               |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |խմորասնկեր     |       50       |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|

|                    |               |                |խմորասնկերի և  |

|                    |               |                |նրանց լիզատների|

|                    |               |                |համար,         |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      100       |նույնը         |

|                    |               |                |ջրիմուռների    |

|                    |               |                |համար:         |

|                    |_______________|________________|_______________|

|                    |բորբոսասնկեր   |       50       |ԳԱՄ/գ, ոչ      |

|                    |               |                |ավելի,         |

|                    |               |                |խմորասնկերի և  |

|                    |               |                |նրանց լիզատների|

|                    |               |                |համար,         |

|                    |               |________________|_______________|

|                    |               |      100       |նույնը         |

|                    |               |                |ջրիմուռների    |

|                    |               |                |համար:         |

|                    |_______________|________________________________|

|                    |պրոդուցենտի    |խմորասնկերի և  դրանց լիզատների 1|

|                    |կենդանի բջիջներ|գ չի թույլատրվում               |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված 2

Հայաստանի Հանրապետության

առողջապահության նախարարի

2010 թվականի մարտի 10-ի

N 06-Ն հրամանի

 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

 

1. Մսի և թռչնի վերամշակման մթերք

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս|Մթերքի անվանում|Սպիտակուց  |Ճարպ       |Ածխաջրատ  |Լրացումներ |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|  1   |       2       |    3      |    4      |     5    |     6     |

|_____________________________________________________________________|

|                          100 գ  մթերքում                            |

|_____________________________________________________________________|

|1) Երշիկեղեն                                                         |

|_____________________________________________________________________|

|      |Եփած երշիկ     |ոչ պակաս 11|ոչ ավելի 25|2-ից պակաս|           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |Նրբերշիկ և     |ոչ պակաս 10|ոչ ավելի 30|1-ից պակաս|           |

|      |սարդելկա       |           |           |          |           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |Մսային հաց     |ոչ պակաս 11|ոչ ավելի 30|2-ից պակաս|           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |Եփած-ապխտած    |ոչ պակաս 16|ոչ ավելի 38|1-ից պակաս|           |

|      |երշիկ          |           |           |          |           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |Կիսաապխտած     |ոչ պակաս 16|ոչ ավելի 45|1-ից պակաս|           |

|      |երշիկ          |           |           |          |           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |Հում ապխտած    |ոչ պակաս 20|ոչ ավելի 50|1-ից պակաս|           |

|      |երշիկ          |           |           |          |           |

|______|__________________________________________________|___________|

|      |Մթերք խոզի մսից ոչ պակաս 10 ոչ ավելի 50 1-ից պակաս|           |

|_____________________________________________________________________|

|2) Մսային պահածոներ                                                  |

|_____________________________________________________________________|

|      |տավարի         |ոչ պակաս 17|ոչ ավելի 17|1-ից պակաս|           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |ոչխարի         |ոչ պակաս 16|ոչ ավելի 15|1-ից պակաս|           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |խոզի           |ոչ պակաս 15|ոչ ավելի 32|1-ից պակաս|           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |թռչնի          |ոչ պակաս 16|ոչ ավելի 18|1-ից պակաս|           |

|_____________________________________________________________________|

|3) Կաթնամթերք                                                        |

|_____________________________________________________________________|

|      |Կաթնաշոռ       |ոչ պակաս 14 ոչ ավելի 18     -     |           |

|______|_______________|__________________________________|___________|

|      |Պանիր հալեցրած |ոչ պակաս 15 ոչ ավելի 32     -     |           |

|_____________________________________________________________________|

|4) Ձկնամթերք                                                         |

|_____________________________________________________________________|

|      |Ձկան պահածոներ                                                |

|______|______________________________________________________________|

|      |բնական         |ոչ պակաս 19|ոչ ավելի 8 |1-ից պակաս|           |

|______|_______________|___________|___________|__________|___________|

|      |յուղի մեջ      |ոչ պակաս 17|ոչ ավելի 23|1-ից պակաս|           |

|_____________________________________________________________________|

|5) Ճարպամթերք                                                        |

|_____________________________________________________________________|

|      |Կովի կարագ     |    -      |ոչ պակաս 72|    -     |Բուսական և |

|      |/սերուցքային/  |           |           |          |խոհարարական|

|      |               |           |           |          |ճարպերի    |

|      |               |           |           |          |բացակայու- |

|      |               |           |           |          |թյուն      |

._____________________________________________________________________.

 

2. Մրգային և բանջարեղենային հյութերի սննդային արժեքի չափանիշները

 

Օրգանական թթուներ, ածխաջրեր, 5-օքսիմեթիլֆուրֆուրոլ /ՕՄՖ/ և

նատրիումի ու կալիումի կատիոններ

 

.______________________________________________________________________

|Հյութի      |ԲՐԻԿՍ |Ասկոր- |Կիտրոնա- |Խնձորա- |ՅՄՖ |Ֆրուկտո-|Գլուկոզա|

|տեսակ       |(ԲRIX)|բթթու, |թթու, գ/լ|թթու,   |մգ/լ|զա, գ/լ |կոզա    |

|            |      |մգ/լ   |         |գ/լ     |    |        |գ/լ     |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|   1        |   2  |  3    |     4   |   5    |  6 |    7   |    8   |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Նարնջի      | 10,0 | >=200 | 6,3-17,0| 0,8-3,0|<=10| 20-50  | 20-50  |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Գրեյպֆրուտի |  9,5 | >=200 | 8,0-20,0|0,2-12,0|<=10| 20-50  | 20-50  |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Խնձորի      | 10,0 |   -   | 0,05-0,2| > 3,0  |<=20| 45-85  | 15-35  |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Խաղողի      | 13,5 |   -   |  0-0,5  | 2,5-7,0|<=20| 60-110 | 60-110 |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Արքայախնձորի| 11,2 |  >=50 | 3,0-11,0| 1,0-4,0|<=20|  15-40 | 15-40  |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Ծիրանի      | 10,2 |  -    | 1,5-16,0|  5-20  |<=20|  10-45 | 15-50  |

|/պյուրե/    |(11,2)|       |         |        |    |        |        |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Տոմատի      |  5,0 |  -    | 2,0-5,0 | 0,1-0,6|<=20|  12-18 | 10-16  |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Սև  հաղարջ  | 11,6 | >=750 |26,0-42,0|   1-4  |<=20|  30-65 | 23-50  |

|/պյուրե/    |      |       |         |        |    |        |        |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Բալի        | 13,5 |   -   | 0,0-0,4 | 15,5-27|<=20|  32-60 |  35-70 |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Դեղձի       | 10,0 |   -   | 1,5-5,0 | 2,0-6,0|<=20|  10-32 | 7,5-25 |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Ելակի       |  7,0 |   -   |   5-11  | 0,6-5,0|<=20|  18-40 | 15-35  |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Տանձի       | 11,9 |   -   |   <4,0  | 0,8-5,0|<=20|  50-90 | 10-35  |

|____________|______|_______|_________|________|____|________|________|

|Կիտրոնի     | 8,0  | >=150 |  45-63  | 1,0-7,5|<=20|   3-12 |  3-11  |

.______________________________________________________________________

 

._____________  ___________________________________________________.

|Հյութի      |  |Գլյուկոզա/|Սախարոզա,|Սորբիտ  |Նատրիում  |Կալիում  |

|տեսակ       |  |Ֆրուկտոզա |գ/լ      |գ/լ     |(Na), մգ/լ|(K), մգ/լ|

|            |  |          |         |        |          |         |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|   1        |  |    9     |   10    |   11   |    12    |   13    |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Նարնջի      |  |    1     |  10-50  |    -   |   <=30   |1300-2500|

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Գրեյպֆրուտի |  | 0,9-1,02 |   5-40  |    -   |   <=30   |900-2000 |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Խնձորի      |  |  0,3-0,5 |   5-30  | 2,5-7,0|   <=30   |900-1500 |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Խաղողի      |  |   1,0    |   չկա   |    -   |   <=30   |900-2000 |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Արքայախնձորի|  |  0,8-1,1 |  25-80  |    -   |   <=30   |900-2000 |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Ծիրանի      |  |  1,0-2,5 |   < 55  | 1,5-10 |   <=35   |2000-4000|

|/պյուրե/    |  |          |         |        |          |         |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Տոմատի      |  |  0,8-1,0 |   < 1   |   -    |   <=100  |1500-3500|

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Սև  հաղարջ  |  |  0,6-0,9 |   0-5   |   -    |   <=30   |2300-4100|

|/պյուրե/    |  |          |         |        |          |         |

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Բալի        |  | 1,0-1,35 |   չկա   | 10-35  |   <=30   |1600-3500|

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Դեղձի       |  |  0,8-1,0 |  12-60  |  1-5   |   <=35   |1400-3300|

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Ելակի       |  | 0,75-1,0 |   < 10  | < 0,25 |   <=40   |1300-2800|

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Տանձի       |  |  < 0,4   |   0-15  |    -   |   <=30   |1000-2000|

|____________|  |__________|_________|________|__________|_________|

|Կիտրոնի     |  |  0,9-1,3 |  < 7,0  |    -   |   <=30   |1100-2000|

._____________  ___________________________________________________.

 

----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
10.03.2010
N 06-Ն
Հրաման