Սեղմել Esc փակելու համար:
«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ...

 

 

100.0006.290310

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «29»        06            2010 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10010144

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

10 մարտի 2010 թվականի N 06-Ն

 

«ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ UՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ UՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2-III-4.9-01-2010 ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱUՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱUԻՆ

(19-րդ մաս)

 

ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ

(19-րդ մաս)

 

.____________________________________________________________________.

|Ինդեքս             |Ցուցանիշներ          |Թույլատրելի    |Լրացումներ|

|Մթերքի խումբ       |                     |մակարդակներ,   |          |

|                   |                     |մգ/կգ, ոչ ավելի|          |

|___________________|_____________________|_______________|__________|

|       1           |          2          |       3       |    4     |

|___________________|_____________________|_______________|__________|

|2) Ցորեն և         |թունավոր տարրեր,     |ըստ կետ 1.2)ա. |          |

|հացահատիկային մթերք|միկոտոքսիններ,       |               |          |

|(ալյուր, ձավար)    |պեստիցիդներ,         |               |          |

|                   |թունավոր խառնուրդներ,|               |          |

|                   |բենզ(ա)պիրեն         |               |          |

|                   |_____________________|_______________|__________|

|                   |Ռադիոնուկլիդներ      |               |          |

|                   |_____________________|_______________|__________|

|                   |Ցեզիում-137          |       50      |  Բկ/կգ   |

|                   |_____________________|_______________|__________|

|                   |Ստրոնցիում-90        |       40      |նույնը    |

.____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս               |ՄԱՖԱՄՔ  |Մթերքի զանգված, որում |Խմորիչ-|Բորբո- |

|Մթերքի խումբ         |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում (սմ3, |ներ    |սասնկեր|

|                     |ոչ ավելի|գ)                    |ԳԱՄ/գ, |ԳԱՄ/Գ, |

|                     |        |______________________|ոչ ավել|ոչ ավել|

|                     |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին,|       |       |

|                     |        |(կոլի |գույն |ա/թ     |       |       |

|                     |        |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե-|       |       |

|                     |        |      |լակոկ |լաներ   |       |       |

|_____________________|________|______|______|________|_______|_______|

|          1          |   2    |  3   |  4   |   5    |   6   |   7   |

|_____________________|________|______|______|________|_______|_______|

|ա. Ձավարեղեն`        |2,5x10.4| 1,0  |  -   |   25   |  100  |  100  |

|չմշակված բրնձից,     |        |      |      |        |       |       |

|հնդկաձավարից,        |        |      |      |        |       |       |

|վարսակից, ցորենից,   |        |      |      |        |       |       |

|գարուց               |        |      |      |        |       |       |

|_____________________|________|______|______|________|_______|_______|

|բ. Ալյուր` չմշակված  | 5x10.4 | 0,1  |  -   |   25   |  200  |  100  |

|բրնձից, հնդկաձավարից,|        |      |      |        |       |       |

|վարսակից, տարեկանից  |        |      |      |        |       |       |

|_____________________|________|______|______|________|_______|_______|

|գ. Ալյուր` մշակված   | 1x10.4 | 1,0  | 1,0  |   25   |  50   |  10   |

|բրնձից, հնդկաձավարից,|        |      |      |        |       |       |

|վարսակից, տարեկանից  |        |      |      |        |       |       |

|_____________________|________|______|______|________|_______|_______|

|դ. Մանրաձավար        | 1x10.4 | 1,0  | 1,0  |   25   |  50   |  50   |

|_____________________|________|______|______|________|_______|_______|

|ե. Վարսակալյուր      | 1x10.4 | 1,0  | 1,0  |   25   |  50   |  10   |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս            |Ցուցանիշներ     |Թույլատրելի    |Լրացումներ       |

|Մթերքի խումբ      |                |մակարդակներ,   |                 |

|                  |                |մգ/կգ, ոչ      |                 |

|                  |                |ավելի          |                 |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|         1        |        2       |       3       |        4        |

|__________________|__________________________________________________|

|3) Թարմ մրգեր,    |Թունավոր տարրեր                                   |

|բանջարեղեն        |__________________________________________________|

|                  |կապար           |    0,3        |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |արսեն           |    0,2        |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կադմիում        |    0,02       |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |սնդիկ           |    0,01       |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Պեստիցիդներ     |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ՀՔՑՀ (a- b- y-ի |    0,01       |                 |

|                  |իզոմերներ)      |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ԴԴՏ և  դրա      |    0,005      |                 |

|                  |մետաբոլիտներ    |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |նիտրատներ.      |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ճակնդեղ         |    600        |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կաղամբ          |    400        |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |բանջարեղեն,     |    200        |                 |

|                  |բանան           |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |մրգեր           |     50        |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Ռադիոնուկլիդներ |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ցեզիում-137     |     60        |      Բկ/կգ      |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ստրոնցիում-90   |     25        |նույնը           |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|ա. Մրգային հյութեր|Թունավոր տարրեր |ըստ կետ 1.3)   |վերահաշվարկված   |

|խտացված ասեպտիկ   |                |               |ըստ սկզբնական    |

|պահածոյացված կամ  |                |               |մթերքի`(հյութերի)|

|արագ սառեցված     |                |               |հաշվի  առնելով   |

|                  |                |               |չոր նյութերի     |

|                  |                |               |պարունակությունը |

|                  |                |               |նրանցում և       |

|                  |                |               |վերջնական        |

|                  |                |               |մթերքում         |

|                  |                |               |(խտացված         |

|                  |                |               |հյութեր)         |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Միկոտոքսիններ   |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |պատուլին        |չի թույլատրվում|<0,02 խնձորի,    |

|                  |                |               |չիչխանի տեսակների|

|                  |                |               |համար            |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Պեստիցիդներ     |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ՀՔՑՀ (a- b- y-ի |      0,1      |                 |

|                  |իզոմերներ)      |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ԴԴՏ և  դրա      |     0,005     |                 |

|                  |մետաբոլիտներ    |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Նիտրատներ       |      100      |մրգեր            |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|Ինդեքս            |Ցուցանիշներ     |Թույլատրելի    |Լրացումներ       |

|Մթերքի խումբ      |                |մակարդակներ,   |                 |

|                  |                |մգ/կգ, ոչ      |                 |

|                  |                |ավելի          |                 |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|         1        |        2       |       3       |        4        |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|4) Մորթի ենթակա   |Թունավոր տարրեր |               |                 |

|կենդանիների       |________________|_______________|_________________|

|(տավար, խոզ, ձի և |կապար           |     0,1       |մինչև  3 տ       |

|այլն)             |                |               |երեխաների համար  |

|                  |                |_______________|_________________|

|                  |                |     0,2       |3 տ-ից բարձր     |

|                  |                |               |երեխաների համար  |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |արսեն           |     0,1       |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կադմիում        |     0,03      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |սնդիկ           |     0,01      |մինչև  3 տ.      |

|                  |                |               |երեխաների համար  |

|                  |                |_______________|_________________|

|                  |                |     0,02      |3-ից բարձր       |

|                  |                |               |երեխաների համար  |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Դիօքսիններ      |չի թույլատրվում|                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Ռադիոնուկլիդներ |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ցեզիում-137     |       70      |      Բկ/կգ      |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ստրոնցիում-90   |       30      |նույնը           |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Հակաբիոտիկներ   |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |լևոմիցետին      |չի թույլատրվում|     <0,01       |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |տետրացիկլինային |չի թույլատրվում|   0,01 միավ/գ   |

|                  |խմբի            |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |գրիզին          |չի թույլատրվում|   <0,5 միավ/գ   |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|  <0,02 միավ/գ   |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Պեստիցիդներ     |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ՀՔՑՀ (a- b- y-ի |     0,01      |մինչև  3 տ.      |

|                  |իզոմերներ)      |               |երեխաների համար  |

|                  |                |_______________|_________________|

|                  |                |    0,015      |3 տ-ից բարձր     |

|                  |                |               |երեխաների համար  |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ԴԴՏ և  դրա      |     0,01      |մինչև  3 տարեկան |

|                  |մետաբոլիտներ    |               |երեխաների համար  |

|                  |                |_______________|_________________|

|                  |                |     0,015     |3-ից բարձր       |

|                  |                |               |երեխաների համար  |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|ա. Մորթի ենթակա   |Թունավոր տարրեր |               |                 |

|կենդանիների       |________________|_______________|_________________|

|ենթամթերք (լյարդ, |կապար           |      0,5      |                 |

|սիրտ, լեզու)      |________________|_______________|_________________|

|                  |արսեն           |      1,0      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կադմիում        |      0,3      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |սնդիկ           |      0,1      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Դիօքսիններ      |չի թույլատրվում|                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Ռադիոնուկլիդներ |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ցեզիում-137     |       70      |      Բկ/կգ      |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ստրոնցիում-90   |       30      |նույնը           |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Հակաբիոտիկներ   |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |լևոմիցետին      |չի թույլատրվում|                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |տետրացիկլինային |չի թույլատրվում|                 |

|                  |խմբի            |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |գրիզին          |չի թույլատրվում|                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Պեսիցիդներ      |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ՀՔՑՀ (a- b- y-ի |     0,015     |                 |

|                  |իզոմերներ)      |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ԴԴՏ և  դրա      |     0,015     |                 |

|                  |մետաբոլիտներ    |               |                 |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

.________________________________________________.

|Ինդեքս         |ՄԱՖԱՄՔ   |Մթերքի զանգված, որում |

|Մթերքի խումբ   |ԳԱՄ/գ,   |չի թույլատրվում       |

|               |ոչ ավելի |(սմ3, գ)              |

|               |         |______________________|

|               |         |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին,|

|               |         |(կոլի |գույն |ա/թ     |

|               |         |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե-|

|               |         |      |լակոկ |լաներ   |

|_______________|_________|______|______|________|

|      1        |    2    |  3   |  4   |   5    |

|________________________________________________|

|բ. Մորթի ենթակա կենդանիների միս                 |

|________________________________________________|

|թարմ           |   10    |   1  |  -   |  25    |

|_______________|_________|______|______|________|

|սառեցված       | 1x10.3  |  0,1 |  -   |  25    |

|_______________|_________|______|______|________|

|պաղեցված       | 1x10.4  | 0,01 |  -   |  25    |

|_______________|_________|______|______|________|

|պաղեցված մեծ և | 1x10.5  |0,001 |  -   |  25    |

|մանր կտորներով |         |      |      |        |

|_______________|_________|______|______|________|

|ենթամթերք      |    -    |  -   |  -   |  25    |

|_______________|_________|______|______|________|

|արյուն սննդային| 2,5x10.4| 1,0  | 1,0  |  25    |

|չոր            |         |      |      |        |

.________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս            |Ցուցանիշներ     |Թույլատրելի    |Լրացումներ       |

|Մթերքի խումբ      |                |մակարդակներ,   |                 |

|                  |                |մգ/կգ, ոչ      |                 |

|                  |                |ավելի          |                 |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|         1        |        2       |       3       |        4        |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|5) Թռչնի միս      |Թունավոր տարրեր |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կապար           |      0,2      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |արսեն           |      0,1      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կադմիում        |     0,03      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |սնդիկ           |     0,02      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Հակաբիոտիկներ   |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |լևոմիցետին      |չի թույլատրվում|     <0,01       |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |տետրացիկլինային |չի թույլատրվում|  <0,01 միավ/գ   |

|                  |խմբի            |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |գրիզին          |չի թույլատրվում|   <0,5 միավ/գ   |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|   <0,2 միավ/գ   |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Պեստիցիդներ     |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ՀՔՑՀ (a- b- y-ի |     0,02      |                 |

|                  |իզոմերներ)      |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ԴԴՏ և  դրա      |     0,01      |                 |

|                  |մետաբոլիտներ    |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Դիօքսիններ      |չի թույլատրվում|                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Ռադիոնուկլիդներ |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ցեզիում-137     |      70       |      Բկ/կգ      |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ստրոնցիում-90   |      30       |նույնը           |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

.______________________________________________________________.

|Ինդեքս                      |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի|

|Մթերքի խումբ                |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում (սմ3, գ)   |

|                            |ոչ ավել |________________________|

|                            |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին,  |

|                            |        |(կոլի |գույն |ա/թ       |

|                            |        |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե-  |

|                            |        |      |լակոկ |լաներ և   |

|                            |        |      |      |Լիստերիա  |

|                            |        |      |      |մոնոցիտո- |

|                            |        |      |      |գենես     |

|____________________________|________|______|______|__________|

|              1             |    2   |   3  |  4   |    5     |

|______________________________________________________________|

|ա. Թռչնի մսեղիք և  միս (նմուշները վերցնել խոր շերտերից)       |

|______________________________________________________________|

|թռչուն պաղեցված, սառեցված   | 1x10.5 |  -   |  -   |    25    |

|____________________________|________|______|______|__________|

|ճտի միս, բրոյլեր-ճուտիկներ, | 1x10.5 |  -   |  -   |    25    |

|պաղեցված, սառեցրած          |        |      |      |          |

|____________________________|________|______|______|__________|

|ոսկրազուրկ միս կտորներով;   | 2x10.5 |  -   |  -   |    25    |

|ոսկրոտ կտորներով, այդ թվում`|        |      |      |          |

|ազդրիկ և  կրծքամիս          |        |      |      |          |

|____________________________|________|______|______|__________|

|մեխանիկական մշակման միս     | 1x10.6 |  -   |  -   |    25    |

|____________________________|________|______|______|__________|

|բ. Թռչնի պաղեցված ենթամթերք | 2x10.5 |  -   |  -   |    25    |

.______________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս            |Ցուցանիշներ     |Թույլատրելի    |Լրացումներ       |

|Մթերքի խումբ      |                |մակարդակներ,   |                 |

|                  |                |մգ/կգ, ոչ      |                 |

|                  |                |ավելի          |                 |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|         1        |        2       |       3       |        4        |

|__________________|________________|_______________|_________________|

|6) Ձուկ           |Թունավոր տարրեր |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կապար           |      0,5      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |արսեն           |      0,5      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |կադմիում        |      0,1      |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |սնդիկ           |      0,15     |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Դիօքսիններ      |չի թույլատրվում|                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Ռադիոնուկլիդներ |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ցեզիում-137     |      100      |      Բկ/կգ      |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ստրոնցիում-90   |       60      |նույնը           |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Պեստիցիդներ     |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ՀՔՑՀ (a- b- y-ի |      0,02     |                 |

|                  |իզոմերներ)      |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ԴԴՏ և  դրա      |      0,01     |                 |

|                  |մետաբոլիտներ    |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Նիտրոզամիններ   |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |ՆԴՄԱ և  ՆԴԷԱ    |չի թույլատրվում|    <0,001       |

|                  |գումարը         |               |                 |

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Հիստամին        |     100       |տունեց, թյունիկ, |

|                  |                |               |սաղմոն, ծովատառեխ|

|                  |________________|_______________|_________________|

|                  |Պոլիքլորացված   |      2,0      |                 |

|                  |բիֆենիլներ      |               |                 |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________.

|Ինդեքս             |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում չի|

|Մթերքի խումբ       |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում (սմ3, գ)   |

|                   |ոչ ավել |________________________|

|                   |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին,  |

|                   |        |(կոլի |գույն |ա/թ       |

|                   |        |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե-  |

|                   |        |      |լակոկ |լաներ և   |

|                   |        |      |      |Լիստերիա  |

|                   |        |      |      |մոնոցիտո- |

|                   |        |      |      |գենես     |

|___________________|________|______|______|__________|

|         1         |    2   |   3  |  4   |    5     |

|___________________|________|______|______|__________|

|ա. Հում ձուկ`      | 5x10.4 | 0,01 | 0,01 |   25     |

|պաղեցրած, սառեցրած,|        |      |      |          |

._____________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ     |Թույլատրելի    |Լրացումներ     |

|Մթերքի խումբ        |                |մակարդակներ,   |               |

|                    |                |մգ/կգ, ոչ      |               |

|                    |                |ավելի          |               |

|____________________|________________|_______________|_______________|

|          1         |        2       |      3        |        4      |

|____________________|________________|_______________|_______________|

|7) Բուսական յուղ`   |Թունավոր տարրեր |               |               |

|զտված և  հոտազերծված|________________|_______________|_______________|

|                    |կապար           |      0,1      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |արսեն           |      0,1      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |կադմիում        |     0,05      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |սնդիկ           |     0,03      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Դիօքսիններ      |չի թույլատրվում|               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ցեզիում-137     |      60       |    Բկ/կգ      |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90   |      80       |նույնը         |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ.2   |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ՀՔՑՀ (a- b- y--ի|      0,01     |               |

|                    |իզոմերներ)      |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա      |       0,1     |               |

|                    |մետաբոլիտներ    |               |               |

|                    |________________________________________________|

|                    |Օքսիդացման փչացման ցուցանիշներ                  |

|                    |________________________________________________|

|                    |թթվայնության թիվ|       2       |մմոլ ակտիվ     |

|                    |                |               |թթվածնի/կգ     |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Թթվեցման թիվ    |      0,6      |մգ ԳԱՄ/գ       |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Անիզիդինային թիվ|      3,0      |միավոր/գ       |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս               |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում |բորբոսա-|խմորա-|

|                     |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում,      |սնկեր   |սնկեր |

|Մթերքի խումբ         |ոչ ավելի|(սմ3 գ)               |        |      |

|                     |        |______________________|        |      |

|                     |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին,|        |      |

|                     |        |(կոլի |գույն |ա/թ     |        |      |

|                     |        |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե-|        |      |

|                     |        |      |լակոկ |լաներ և |        |      |

|                     |        |      |      |Լիստերիա|        |      |

|                     |        |      |      |մոնոցի- |        |      |

|                     |        |      |      |տոգենես |        |      |

|_____________________|________|______|______|________|________|______|

|          1          |   2    |  3   |  4   |   5    |   6    |  7   |

|_____________________|________|______|______|________|________|______|

|ա. Եգիպտացորենի ձեթ` |  100   | 1,0  | 1,0  |   25   |   20   | 1,0  |

|զտված հոտազերծված    |        |      |      |        |        |      |

|_____________________|________|______|______|________|________|______|

|բ. Արևածաղկի  ձեթ`   |  500   | 1,0  | 1,0  |   25   |  100   | 1,0  |

|զտված հոտազերծված    |        |      |      |        |        |      |

|_____________________|________|______|______|________|________|______|

|գ. Սոյայի ձեթ        |  100   | 1,0  |  -   |   25   |   20   | 1,0  |

|_____________________________________|_______________|_______________|

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ     |Թույլատրելի    |Լրացումներ     |

|Մթերքի խումբ        |                |մակարդակներ,   |               |

|                    |                |մգ/կգ, ոչ      |               |

|                    |                |ավելի          |               |

|____________________|________________|_______________|_______________|

|         1          |         2      |      3        |        4      |

|____________________|________________|_______________|_______________|

|8) Կարագ կովի` բարձր|Թունավոր տարրեր |               |               |

|կարգի               |________________|_______________|_______________|

|                    |կապար           |      0,1      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |արսեն           |      0,1      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |կադմիում        |     0,03      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |սնդիկ           |     0,03      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Հակաբիոտիկներ   |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |լևոմիցետին      |չի թույլատրվում|    <0,01      |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |տետրացիկլինային |չի թույլատրվում| <0,0 1 միավ/գ |

|                    |խմբի            |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |գրիզին          |չի թույլատրվում| <0,01 միավ/գ  |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ստրեպտոմիցին    |չի թույլատրվում|  <0,5 միավ/գ  |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Միկոտոքսիններ   |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |աֆլատոքսին Մ1   |չի թույլատրվում|   <0,00002    |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ     |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ՀՔՑՀ (a- b- y-ի |      0,2      |               |

|                    |իզոմերներ)      |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  նրա      |      0,2      |               |

|                    |մետաբոլիտներ    |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Դիօքսիններ      |չի թույլատրվում|               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Ռադիոնուկլիդներ |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ցեզիում-137     |       40      |     Բկ/կգ     |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ստրոնցիում-90   |       25      |նույնը         |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

.__________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում |Բորբոսա-|Լրացումներ|

|              |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում,      |սունկ   |          |

|Մթերքի խումբ  |ոչ ավելի|(սմ3 գ)               |ԳԱՄ/գ ոչ|          |

|              |        |______________________|ավել    |          |

|              |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին,|        |          |

|              |        |(կոլի |գույն |ա/թ     |        |          |

|              |        |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե-|        |          |

|              |        |      |լակոկ |լաներ   |        |          |

|______________|________|______|______|________|________|__________|

|       1      |   2    |  3   |  4   |   5    |    6   |    7     |

|______________|________|______|______|________|________|__________|

|ա. Կովի կարագ`| 1x10.4 | 0.1  | 1,0  |25 (նաև |  100   |          |

|բարձր կարգի   |        |      |      |Լիստերիա|        |          |

|              |        |      |      |մոնոցի- |        |          |

|              |        |      |      |տոգենես)|        |          |

|______________|________|______|______|________|________|__________|

|բ. Թռչնի ճարպ`| 1x10.2 | 1.0  | 1,0  |   25   |        |          |

|հալված        |        |      |      |        |        |          |

.__________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս              |Ցուցանիշներ     |Թույլատրելի    |Լրացումներ     |

|Մթերքի խումբ        |                |մակարդակներ,   |               |

|                    |                |մգ/կգ, ոչ      |               |

|                    |                |ավելի          |               |

|____________________|________________|_______________|_______________|

|         1          |         2      |      3        |        4      |

|____________________|________________|_______________|_______________|

|9) Շաքարավազ        |Թունավոր տարրեր |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |կապար           |      0,5      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |արսեն           |      1,0      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |կադմիում        |     0,05      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |սնդիկ           |     0,01      |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |Պեստիցիդներ     |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ՀՔՑՀ (a- b- y--ի|չի թույլատրվում|    <0,005     |

|                    |իզոմերներ)      |               |               |

|                    |________________|_______________|_______________|

|                    |ԴԴՏ և  դրա      |չի թույլատրվում|    <0,005     |

|                    |մետաբոլիտներ    |               |               |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս                |ՄԱՖԱՄՔ, |Մթերքի զանգված, որում |բորբո- |խմորա-|

|                      |ԳԱՄ/գ,  |չի թույլատրվում,      |սասնկեր|սնկեր |

|Մթերքի խումբ          |ոչ ավել |(սմ3, գ)              |ԳԱՄ/գ, |ԳԱՄ/գ,|

|                      |        |______________________|ոչ     |ոչ    |

|                      |        |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտածին,|ավելի  |ավելի |

|                      |        |(կոլի |գույն |ա/թ     |       |      |

|                      |        |ձևեր) |ստաֆի-|սալմոնե-|       |      |

|                      |        |      |լակոկ |լաներ   |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|           1          |   2    |  3   |  4   |    5   |   6   |   7  |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|ա. Շաքարավազ,         | 1x10.3 | 1,0  |  -   |   25   |  10   |  10  |

|կաթնաշաքար` զտված     |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|բ. Եգիպտացորենի մաթ   | 5x10.3 | 1,0  | 1,0  |   100  |  50   |  10  |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|գ. Ածիկային մզվածք`   | 1x10.4 | 1,0  |  -   |   25   |  50   |  50  |

|մանկական սննդի համար  |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|դ. Եգիպտացորենի օսլա` | 1x10.4 | 1,0  |  -   |   25   |  50   |  10  |

|բարձր կարգի           |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|ե. Ասպարտամ           |2.5x10.2| 1,0  |  -   |   10   |   -   |  -   |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|զ. Եգիպտացորենի չոր   | 5x10.3 | 1,0  | 1,0  |  100   |  50   |  10  |

|մաթ` ներմուծված       |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|է. Ցածր շաքարացված    | 1x10.4 | 1,0  | 1,0  |   25   | 100   |  50  |

|մաթ` փոշիանման        |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|ը. Ածխաջրատային       | 1x10.4 | 1,0  |  -   |   25   | 100   |  50  |

|բաղադրամաս` օսլայի    |        |      |      |        |       |      |

|ֆերմենտային           |        |      |      |        |       |      |

|ջրատարրալուծումից     |        |      |      |        |       |      |

|ստացված               |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|թ. Կարտոֆիլի օսլա`    | 1x10.4 | 1,0  |  -   |   25   |  50   |  10  |

|բարձր կարգի           |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|ժ. Կաթնաշաքար զտված   | 1x10.3 | 1,0  |  -   |   25   |  10   |  10  |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|ի. Սննդի լակտոզա`     | 1x10.4 | 1,0  | 1,0  |   25   | 100   |  50  |

|փոշեցրված չորացման    |        |      |      |        |       |      |

|______________________|________|______|______|________|_______|______|

|լ. Լակտոզայի խտանյութ | 5x10.3 | 1,0  |  -   |   50   | 100   |  50  |

._____________________________________________________________________.

 

._____________________________________________________________________.

|10) Այլ բաղադրամասեր                                                 |

._____________________________________________________________________.

 

Մանրէաբանական ցուցանիշներ

 

._____________________________________________________________________.

|Ինդեքս        |ՄԱՖԱՄՔ,|Թույլատրելի մակարդակ,|Բորբո-  |Խմորասնկեր     |

|Մթերքի խումբ  |ԳԱՄ/գ, |մգ/կգ, ոչ ավել       |սասնկեր,|ԳԱՄ/գ, ոչ      |

|              |ոչ ավել|_____________________|ԳԱՄ/գ,  |ավելի          |

|              |       |ԱՑԽՄ  |Ոսկե- |Ախտա-  |ոչ ավելի|               |

|              |       |(կոլի |գույն |ծին,   |        |               |

|              |       |ձևեր) |ստաֆի-|ա/թ    |        |               |

|              |       |      |լակոկ |սալմո- |        |               |

|              |       |      |      |նելաներ|        |               |

|______________|_______|______|______|_______|________|_______________|

|      1       |   2   |  3   |  4   |   5   |   6    |      7        |

|______________|_______|______|______|_______|________|_______________|

|ա. Վիտամինային|   100 | 1,0  |  1   |   25  |   20   |չի թույլատրվում|

|պրեմիքս       |       |      |      |       |        |               |

|______________|_______|______|______|_______|________|_______________|

|բ. Հանքային   | 1x10.4| 1,0  | 1,0  |   25  |   50   |       50      |

|պրեմիքս       |       |      |      |       |        |               |

|______________|_______|______|______|_______|________|_______________|

|գ. Առանձնացված| 5x10.3| 0,1  |  1   |   25  |   -    |       -       |

|սոյայի        |       |      |      |       |        |               |

|սպիտակուց     |       |      |      |       |        |               |

|______________|_______|______|______|_______|________|_______________|

|դ. Պեկտին     | 1x10.4| 0,1  |  -   |   25  |  100   |      100      |

._____________________________________________________________________.

 

----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Առողջապահության նախարարություն
10.03.2010
N 06-Ն
Հրաման