Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(2-րդ մաս)

 

|_________|___________________________________________________________|

|    1    |                            2                              |

|_________|___________________________________________________________|

|E 460    |Ցելյուլոզա (Cellulose)                                     |

|         |(i) Ցելուլոզա միկրոբյուրեղային (Microcrystalline           |

|         |cellulose)                                                 |

|         |(ii) Ցելուլոզա փոշի (Powdered cellulose)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 461    |Մեթիլցելուլոզա (Methyl cellulose)                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 462    |Էթիլցելուլոզա (Ethyl cellulose)                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 463    |Հիդրօքսիպրոպիլցելուլոզա (Hydroxypropyl cellulose)          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 464    |Հիդրօքսիպրոպիլմեթիլցելուլոզա (Hydroxypropyl methyl         |

|         |cellulose)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 465    |Մեթիլէթիլցելուլոզա (Methyl ethyl cellulose)                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 466    |Կարբօքսիմեթիլցելուլոզային նատրիումական աղ                  |

|         |(Sodium carboxymethyl cellulose)                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 468    |Կարբօքսիմեթիլցելուլոզային նատրիումական աղ` միջմոլեկուլային |

|         |լայնակի կապով (Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose) |

|_________|___________________________________________________________|

|E 469    |Կարբօքսիմեթիլցելյուլոզային նատրիումական աղ, ֆերմենտատիվ    |

|         |հիդրոլիզված (Sodium carboxymethyl cellulose, enzymatically |

|         |hydrolyzed)                                                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 470a   |Ճարպաթթուների նատրիումական, կալիումական և  կալցիումական    |

|         |աղեր                                                       |

|         |(Salts of fatty acids (with base sodium, potassium and     |

|         |calcium))                                                  |

|_________|___________________________________________________________|

|E470b    |Ճարպաթթուներ մագնեզիումի  աղեր  (Salts of fatty acids      |

|         |(with base magnesium))                                     |

|_________|___________________________________________________________|

|E 471    |Ճարպաթթուների մոնո և  դիգլիցերիդներ (Mono and Di glycerides|

|         |of Fatty Acids)                                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 472a   |Գլիցերինի քացախա և  ճարպաթթուների եթերներ (Acetic and Fatty|

|         |Acid Esters of Glycerol)                                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 472b   |Գլիցերինի կաթնա և  ճարպաթթուների եթերներ (Lactic and Fatty |

|         |Acid Esters of Glycerol)                                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 472c   |Գլիցերինի կիտրոնա և  ճարպաթթուների եթերներ (Citric and     |

|         |Fatty Acid Esters of Glycerol)                             |

|_________|___________________________________________________________|

|E 472d   |Գինեթթվի և  ճարպաթթուների մոնո և  դիգլիցերիդների եթերներ   |

|         |(Tartaric Acid Esters of Mono- and Di glycerides of Fatty  |

|         |Acid)                                                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 472e   |Գլիցերինի և  դիացետիլգինեթթուների և  Ճարպաթթուների եթերներ |

|         |(Diacetyltartaric and Fatly Acid Esters of Glycerol)       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 472f   |Գլիցերինի և  գինե, քացախա և  ճարպաթթուների խառը եթերներ    |

|         |(Mixed Tartaric, Acetic and Fatty Acid Esters of Glycerol  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 473    |Սախարոզայի և  ճարպաթթուների եթերներ (Sucrose Esters of     |

|         |Fatty Acids)                                               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 474    |Շաքարագլիցերիդներ (Sucroglycerides)                        |

|_________|___________________________________________________________|

|E 475    |Պոլիգլիցերինի և  ճարպաթթուների եթերներ (Polyglycerol Esters|

|         |of Fatty Acids)                                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 476    |Պոլիգլիցերինի և  փոխադարձ եթերացված գերչակաթթվի եթերներ    |

|         |(Polyglycerol Esters of Intersterified Ricinoleic Acid)    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 477    |Պրոպիլենգլիկոլի և  ճարպաթթուների եթերներ (Propylene Glycol |

|         |Esters of Fatty Acids)                                     |

|_________|___________________________________________________________|

|E 479b   |Թերմիկ օքսիդացված սոյայի յուղը ճարպաթթուների մոնո և  դի    |

|         |գլիցերիդների հետ (Thermally oxidized soya bean oil with    |

|         |mono- and di- glicerides of fatty acids)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 481    |Նատրիումի ստեարոիլ-2-լակտիլատ (Sodium stearoyl-2-          |

|         |lactylate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 482    |Կալցիումի ստեարոիլ-2-լակտիլատներ (Calcium stearoyl-2-      |

|         |lactylate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 483    |Ստեարիլտարտրատ (Stearyl tartrate)                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 491    |Սորբիտան մոնոստեարատ (Sorbitan monostearate)               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 492    |Սորբիտան եռստեարատ (Sorbitan tristearate)                  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 493    |Սորբիտան մոնոլաուրատ (Sorbitan monolaurate)                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 494    |Սորբիտան մոնոօլեատ (Sorbitan monooleate)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 495    |Սորբիտան մոնոպալմիտատ (Sorbitan monopalmitate)             |

|_________|___________________________________________________________|

|E 500    |Նատրիումի կարբոնատներ (Sodium carbonates)                  |

|         |(i) Նատրիումի կարբոնատ (Sodium carbonate)                  |

|         |(ii) Նատրիումի հիդրոկարբոնատ (Sodium hydrogen carbonate)   |

|         |(iii) Նատրիումի կարբոնատի և  հիդրոկարբոնատի խառնուրդ       |

|         |(Sodium sesquicarbonate)                                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 501    |Կալիումի կարբոնատներ (Potassium carbonates)                |

|         |(i) Կալիումի կարբոնատ (Potassium carbonate)                |

|         |(ii) Կալիումի հիդրոկարբոնատ (Potassium hydrogen            |

|         |carbonate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 503    |Ամոնիումի կարբոնատներ (Ammonium carbonates)                |

|         |(i) Ամոնիումի կարբոնատ (Ammonium carbonate)                |

|         |(ii) Ամոնիումի հիդրոկարբոնատ (Ammonium hydrogen            |

|         |carbonate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 504    |Մագնեզիումի կարբոնատներ (Magnesium carbonates)             |

|         |(i) Մագնեզիումի կարբոնատ (Magnesium carbonate)             |

|         |(ii) Մագնեզիումի հիդրոկարբոնատ (Magnesium hydrogen         |

|         |carbonate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 507    |Աղաթթու (Hydrochloric acid)                                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 508    |Կալիումի քլորիդ (Potassium chloride)                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 509    |Կալցիումի քլորիդ  (Calcium chloride)                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 511    |Մագնեզիումի քլորիդ  (Magnesium chloride)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 512    |Անագի քլորիդ (Stannous chloride)                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 513    |Ծծմբաթթու (Sulphuric acid)                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 514    |Ծծմբաթթվի նատրիումական աղ (Sodium sulphates)               |

|         |i) Ծծմբաթթվային նատրիում (Sodium sulphate)                 |

|         |ii) Ծծմբաթթվային հիդրոնատրիում (Sodium hydrogen sulphate)  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 515    |Ծծմբաթթվային կալիումներ (Potassium sulphates)              |

|         |i) Ծծմբաթթվային կալիում (Potassium sulphate)               |

|         |ii) Ծծմբաթթվային կալիում (Potassium hydrogen sulphate)     |

|_________|___________________________________________________________|

|E 516    |Ծծմբաթթվային կալցիում (Calcium sulphate)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 517    |Ծծմբաթթվային ամոնիում (Ammonium sulphate)                  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 520    |Ալյումինիումի սուլֆատ (Aluminium sulphate)                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 521    |Ալյումինիում-նատրիումի սուլֆատ (Aluminium sodium sulphate) |

|_________|___________________________________________________________|

|E 522    |Ալյումինիում-կալիումի սուլֆատ (Aluminium potassium         |

|         |sulphate)                                                  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 523    |Ալյումինիում-ամոնիումի սուլֆատ (Aluminium ammonium         |

|         |sulphate)                                                  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 524    |Նատրիումի հիդրօքսիդ (Sodium hydroxide)                     |

|_________|___________________________________________________________|

|E 525    |Կալիումի հիդրօքսիդ (Potassium hydroxide)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 526    |Կալցիումի հիդրօքսիդ (Calcium hydroxide)                    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 527    |Ամոնիումի հիդրօքսիդ (Ammonium hydroxide)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 528    |Մագնեզիումի հիդրօքսիդ (Magnesium hydroxide)                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 529    |Կալցիումի օքսիդ (Calcium oxide)                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 530    |Մագնեզիումի օքսիդ (Magnesium oxide)                        |

|_________|___________________________________________________________|

|E 535    |Նատրիումի ֆերոցիանիդ (Sodium ferrocyanide)                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 536    |Կալիումի ֆերոցիանիդ (Potassium ferrocyanide)               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 538    |Կալցիումի ֆերոցիանիդ (Calcium ferrocyanide)                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 541    |Նատրիումի ալյումոֆոսֆատ, թթվային (Sodium aluminium         |

|         |phosphate, acidic)                                         |

|_________|___________________________________________________________|

|E 551    |Կրեմնիումի երկօքսիդ (Silicon dioxide)                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 552    |Կալցիումի սիլիկատ (Calcium Silicate)                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 553a   |Մագնեզիումի սիլիկատներ (Magnesium silicates)               |

|         |(i) Մագնեզիումի սիլիկատ (Magnesium silicate )              |

|_________|___________________________________________________________|

|E 553b   |Տալկ (Talc)                                                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 554    |Նատրիումի ալյումոսիլիկատ (Sodium Aluminosilicate)          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 555    |Կալիումի ալյումոսիլիկատ  (Potassim Aluminosilicate)        |

|_________|___________________________________________________________|

|E 556    |Կալցիումի ալյումոսիլիկատ (Calcium Aluminosilicate)         |

|_________|___________________________________________________________|

|E 558    |Բենտոնիտ (Bentonite)                                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 559    |Ալյումոսիլիկատ (Կաոլին) (Aluminium Silicate (Kaolin))      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 570    |Ճարպաթթուներ (Fatty acids)                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 574    |Գլյուկոնաթթու (D-) (Gluconic acid (D-))                    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 575    |Գլյուկոնա-դելտա լակտոն (Glucono delta-lactone)             |

|_________|___________________________________________________________|

|E 576    |Նատրիումի գլյուկոնատ (Sodium gluconate)                    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 577    |Կալիումի գլյուկոնատ (Potasium gluconate)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 578    |Կալցիումի գլյուկոնատ (Calcium gluconate)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 579    |Երկաթի գլյուկոնատ (Ferrous gluconate)                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 585    |Երկաթի լակտատ (Ferrous lactate)                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 586    |4-հեքսիլռեզոցինոլ (4-hexylresorcinol)                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 620    |Գլյուտամինաթթու ((L(+)- ) (Glutamic acid (L(+)-)           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 621    |Նատրիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monosodium glutamate)   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 622    |Կալիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monopotassium glutamate) |

|_________|___________________________________________________________|

|E 623    |Կալցիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված (Calcium diglutamate)    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 624    |Ամոնիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monoammonium glutamate) |

|_________|___________________________________________________________|

|E 625    |Մագնեզիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված (Magnesium             |

|         |diglutamate)                                               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 626    |Գուանիլաթթու (Guanylic acid)                               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 627    |Նատրիումի գուանիլատ 2-փոխարինված (Disodium Guanylate)      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 628    |Կալիումի գուանիլատ 2-փոխարինված (Dipotassium Guanylate)    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 629    |Կալցիումի գուանիլատ (Calciumm guanylate)                   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 630    |Ինոզինաթթու (Inosinic acid)                                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 631    |Նատրիումի ինոզինատ 2-փոխարինված (Disodium inosinate)       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 632    |Կալիումի ինոզինատ (Potassium inosinate)                    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 633    |Կալցիումի ինոզինատ (Calcium inosinate)                     |

|_________|___________________________________________________________|

|E 634    |Կալցիումի 5'-ռիբոնուկլեոտիդներ (Calcium 5'-                |

|         |Ribonucleotides)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 635    |Նատրիումի 5'-ռիբոնուկլեոտիդներ 2-փոխարինված (Disodium 5'-  |

|         |Ribonucleotides)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 640    |Գլիցին (Glycine)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 650    |Ցինկի ացետատ (Zinc acetate)                                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 900    |Պոլիդիմեթիլսիլօքսան (Polydimethylsiloxane)                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 901    |Մեղրամոմ, սպիտակ և  դեղին (Beeswax, white and yellow)      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 902    |Մոմային մոմ (Candelilla wax)                               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 903    |Կարնաուբի մոմ (Carnauba wax)                               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 904    |Շելլակ (Shellac)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 905    |Մանրաբյուրեղային մոմ (Microcrystalline wax)                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 907    |Հիդրոգենացված պոլի-1-դեցեն (Hydrogenated poly-1-decene)  00  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 912    |Մոնտանաթթվի եթեր (Montan acid ester)                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 914    |Օքսիդացված  պոլիեթիլենային մոմ (Oxidized polyethylene wax) |

|_________|___________________________________________________________|

|E 920    |Ցիստեին L- (L-cysteine)                                    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 927b   |Կարբամիդ (Carbamide)                                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 938    |Արգոն (Argon)                                              |

|_________|___________________________________________________________|

|E 939    |Հելիում (Hellium)                                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 941    |Ազոտ (Nitrogen)                                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 942    |Ազոտի oքuիդ (Nitrous Oxide)                                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 943a   |Բութան (Butane)                                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 943b   |Իզոբութան (Isobutane)                                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 944    |Պրոպան (Propane)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 948    |Թթվածին (Oxygen)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 949    |Ջրածին (Hydrogen)                                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 950    |Կալիումի ացեսուլֆամ (Acesulfame Potassium)                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 951    |Ասպարտամ (Aspartame)                                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 952    |Ցիկլամաթթու և  դրա նատրիումական, կալիումական և  կալցիումակա|

|         |աղեր (Cyclamic acid and its  Na, K, Ca Salts)              |

|_________|___________________________________________________________|

|E 953    |Իզոմալտ (Isomalt)                                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 954    |Սախարին և  դրա նատրիումական, կալցիումական, կալիումական աղեր|

|         |(Sacharin and its sodium,potassium and calcium salts)      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 955    |Սուկրալոզա (Sucralose)                                     |

|_________|___________________________________________________________|

|E 957    |Տաումատին (Thaumatin)                                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 959    |Նեոհեսպերդին երկհիդրոխալկոն (Neohesperidine                |

|         |dihydrochalcone)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 961    |Նեոտամ (Neotame)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 962    |Ասպարտամ-ացեսուլֆամի աղեր (Salt of aspartame-acesulfame)   |

|_________|___________________________________________________________|

|E 965    |Մալտիտներ (Maltitols)                                      |

|         |(i) Մալտիտ (Maltitol)                                      |

|         |(ii) Մալտիտային օշարակ (Maltitol syrup)                    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 966    |Լակտիտ (Lactitol)                                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 967    |Քսիլիտ (Xylitol)                                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 968    |Էրիթրիտ (Erythritol)                                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 999    |Կվիլայի մզվածք (Quillaia extract)                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1103   |Ինվերտազա (Invertase)                                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1105   |Լիզոցիմ (Lysozyme)                                         |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1200   |Պոլիդեքսարոզ (Polydextroses)                               |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1201   |Պոլիվինիլպիրոլիդոն (Polyvinylpyrrollidone)                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1202   |Պոլիվինիլպոլիպիրոլիդոն (Polyvinylpolypyrrollydone)         |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1203   |Պոլիվինիլ ալկոհոլ (Polyvinyl alcohol)                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1204   |Պուլուլան (Pullulan)                                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1404   |Օքսիդացված օսլա (Oxidized starch)                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1410   |Մոնոօսլաֆոսֆատ (Monostarch phosphate)                      |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1412   |Երկօսլաֆոսֆատ (Distarch phosphate)                         |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1413   |Ֆոսֆատացված երկօսլաֆոսֆատ (Phosphated distarch phosphate)  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1414   |Երկօսլաֆոսֆատ ացետիլացված (Acetylated distarch phosphate)  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1420   |Ացետիլացված օսլա (Acetylated starch)                       |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1422   |Ացետիլացված երկօսլաադիպատ (Acetylated distarch adipate)    |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1440   |Հիդրոօքսիպրոպիլացված օսլա  (Hydroxypropyl starch)          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1442   |Հիդրօքսիպրոպիլացված երկօսլաֆոսֆատ (Hydroxypropyl distarch  |

|         |phosphate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1450   |Նատրիումի օսլաօկտենիլսաթաթթու (Starch sodium octenyl       |

|         |succinate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1451   |Ացետիլացրած, օքսիդացված օսլա (Acetylated oxydized starch)  |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1452   |Ալյումինիումի օսլաօկտենիլսաթաթթու (Starch aluminum octenyl |

|         |succinate)                                                 |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1505   |Եռէթիլ ցիտրատ (Triethyl citrate)                           |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1517   |Գլիցերիլդիացետատ (դիացետին) (Glyceryl diacetate            |

|         |(diacetin))                                                |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1518   |Գլիցերիլեռացետատ (եռացետին) (Glyceryl triacetate           |

|         |(triacetine))                                              |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1519   |Բենզիլ ալկոհոլ (Benzyl alcohol)                            |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1520   |Պրոպիլենգլիկոլ (Propylene glycol)                          |

|_________|___________________________________________________________|

|E 1521   |Պոլիէթիլենգլիկոլ (Polyethylene glycol)                     |

._____________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ N 1

 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԽՄԲԱՎՈՐՎԱԾ ԴԱՍԱԿԱՐԳՈՒՄԸ

 

_______________________________________________________________________

     Սննդամթերքի    Սննդամթերքի խմբի և  ենթախմբի անվանումը

խմբի և

ենթախմբի

դասիչը

_______________________________________________________________________

01.0 Կաթնամթերք և դրանց փոխարինիչներ` բացառությամբ 02.0 խմբի

01.1 Կաթ և կաթնային ըմպելիքներ 01.1.1 Կաթ և թան (անարատ)

01.1.1.1 Կաթ (անարատ)

01.1.1.2 Թան (անարատ)

01.1.2 Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ` համաբուրավետացված և (կամ)

ֆերմենտացված (օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո, ըմպելի

յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով մթերք)

01.2 Ֆերմենտացման և շիճուկային մակարդման եղանակով ստացված կաթնամթերք

(անարատ)` բացառությամբ 01.1.2 խմբի

01.2.1 Ֆերմենտացված կաթ (անարատ)

01.2.1.1 Ֆերմենտացված կաթ (անարատ), որը ֆերմենտացումից հետո չի

ենթարկվել ջերմային մշակման

01.2.1.2 Ֆերմենտացված կաթ (անարատ), որը ֆերմենտացումից հետո

ենթարկվել է ջերմային մշակման

01.2.2 Կաթ` շիճուկային մակարդման եղանակով ստացված (անարատ)

01.3 Խտացրած կաթ և փոխարինիչներ (անարատ)

01.3.1 Խտացրած կաթ (անարատ)

01.3.2 Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում

01.4 Սերուցք (անարատ) և փոխարինիչներ

01.4.1 Պաստերացված սերուցք (անարատ)

01.4.2 Մանրէազերծված սերուցք և բարձր ուլտրաջերմային մշակման

ենթարկված սերուցք, հարած սերուցք և սերուցք` հարելու

համար, սերուցք ցածր յուղայնությամբ (անարատ)

01.4.3 Խտացրած սերուցք (անարատ)

01.4.4 Սերուցքի փոխարինիչներ

01.5 Չոր կաթ, չոր սերուցք, չոր փոխարինիչներ (անարատ)

01.5.1 Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)

01.5.2 Չոր կաթի և չոր սերուցքի փոխարինիչներ

01.6 Պանիրներ և պանիրների փոխարինիչներ

01.6.1 Թարմ պանիրներ

01.6.2 Հասունացած պանիրներ

01.6.2.1 Հասունացած պանիրներ` ներառյալ կեղևը

01.6.2.2 Հասունացած պանիրների կեղևը

01.6.2.3 Պանրի փոշի (նախատեսված, օրինակ` պանրային սոուսներ

պատրաստելու համար)

01.6.3 Ալբումինաշիճուկային պանիրներ

01.6.4 Հալած պանիրներ

01.6.4.1 Անարատ հալած պանիրներ

01.6.4.2 Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ` ներառյալ միրգ,

բանջարեղեն, միս և այլն պարունակող պանիրները

01.6.5 Պանրի փոխարինիչներ

01.6.6 Պանիրներ` ստացված շիճուկային սպիտակուցներից

01.7 Կաթնային աղանդեր (օրինակ` պուդինգներ, մրգային կամ բուրավետացված

յոգուրտներ)

01.8 Շիճուկ և շիճուկային մթերք` բացառությամբ շիճուկային պանիրների

01.8.1 Հեղուկ շիճուկ և շիճուկից պատրաստված մթերքներ` բացառությամբ

շիճուկային պանիրների

01.8.2 Չոր շիճուկ և չոր շիճուկից պատրաստված մթերք` բացառությամբ

ալբումինաշիճուկային պանիրների

_______________________________________________________________________

02.0 Ճարպեր, ձեթեր և ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)

02.1 Ջրազերծված յուղեր և ճարպեր

02.1.1 Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ

02.1.2 Բուսական ձեթեր և յուղեր

02.1.3 Խոզի հալած ճարպ, սննդային ճարպ, ձկան յուղ և կենդանական այլ

ճարպեր

02.2 Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ), հիմնականում «ջուրը յուղում» տիպի

02.2.1 Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 80%-ից ավելի ճարպ պարունակող

02.2.1.1 Կովի կաթից կարագ և հալած յուղ

02.2.1.2 Մարգարին և նմանատիպ սննդամթերք

02.2.1.3 Կարագի և մարգարինի խառնուրդներ

02.2.2 Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 80%-ից քիչ ճարպ պարունակող

02.3 Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ), հիմնականում «յուղը ջրում» տիպի`

ներառյալ ճարպային էմուլսիաների (սփրեդի) հիմքով խառնակազմ և (կամ)

բուրավետացված մթերքները

02.4 Ճարպային հիմքով աղանդեր` բացառությամբ 01.7 խմբի

03.0 Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և մրգային սառույցը

_______________________________________________________________________

04.0 Պտուղներ և բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ ընկույզներ և

արևածաղկի սերմեր

04.1 Պտուղներ

04.1.1 Թարմ պտուղներ

04.1.1.1 Չմշակված թարմ պտուղներ

04.1.1.2 Մակերևութային մշակված թարմ պտուղներ

04.1.1.3 Կեղևահանված կամ կտրատված թարմ պտուղներ

04.1.2 Վերամշակված պտուղներ

04.1.2.1 Սառեցված պտուղներ

04.1.2.2 Չորացրած պտուղներ

04.1.2.3 Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ աղաջրում

04.1.2.4 Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված) պտուղներ

04.1.2.5 Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ

04.1.2.6 Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ

04.1.2.5 խմբի

04.1.2.7 Շաքարած պտուղներ

04.1.2.8 Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը, պյուրեն, մրգային

տոպպինգը և կոկոսի կաթը

04.1.2.9 Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ մրգային բուրավետիչներով

ջրային հիմքով աղանդերը

04.1.2.10 Պտուղների խմորումից ստացված մթերք

04.1.2.11 Լցոններ` պտղային թխվածքների համար

04.1.2.12 Խոհարարական մշակման ենթարկված պտուղներ

04.2 Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները, պալարապտուղները,

ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ և արևածաղկի սերմեր

04.2.1 Թարմ բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ

և արևածաղկի սերմեր

04.2.1.1 Չմշակված թարմ բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,

արմատապտուղները, պալարապտուղները, ընդավորները (ներառյալ

սոյան), հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ և արևածաղկի

սերմեր

04.2.1.2 Մակերևութային մշակման ենթարկված թարմ բանջարեղեն (ներառյալ

սնկերը, արմատապտուղները, պալարապտուղները, ընդավորները,

հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ և արևածաղկի սերմեր

04.2.1.3 Կեղևահանված, կտրատած կամ մանրացված թարմ բանջարեղեն,

(ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները, պալարապտուղները,

ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ և

արևածաղկի սերմեր

04.2.2 Վերամշակված բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ

և արևածաղկի սերմեր

04.2.2.1 Սառեցված բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապուղները, ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,

ընկույզներ և արևածաղկի սերմեր

04.2.2.2 Չորացրած բանջարեղեն, ընկույզներ և արևածաղկի սերմեր

04.2.2.3 Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն) և ջրիմուռներ

քացախում, ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում

04.2.2.4 Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված) բանջարեղեն

(ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները, պալարապտուղները,

ընդավորները, հալվեն) և ջրիմուռներ

04.2.2.5 Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,

ընկույզներ և արևածաղկի սերմեր` պյուրեի և սպրեդի

տեսքով (օրինակ` գետնընկույզի յուղը)

04.2.2.6 Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,

ընկույզներ և արևածաղկի սերմերի միջուկներ` պտղամսի և

մածուկի տեսքով (օրինակ` բանջարեղենային աղանդեր,

սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն), բացառությամբ` 04.2.2.5

խմբի

4.2.2.7 Ֆերմենտացված բանջարեղեն (ներառյալ` սնկերը, արմատապտուղները,

պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ`

բացառությամբ 12.10 խմբի

4.2.2.8 Խոհարարական մշակման ենթարկված բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,

արմատապտուղները, պալարապտուղները, ընդավորները, հալվեն),

ջրիմուռներ

______________________________________________________________________

05.0 Հրուշակեղեն

05.1 Կակաոյի և շոկոլադի արտադրանքներ` ներառյալ համանմանները և

փոխարինիչները

05.1.1 Կակաոյի խառնուրդներ (չոր) և կակաոյի խյուս

05.1.2 Կակաոյի խառնուրդներ (օշարակ)

05.1.3 Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները

05.1.4 Կակաոյի և շոկոլադի արտադրանքներ

05.1.5 Շոկոլադի համանմաններ և փոխարինիչներ

05.2 Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և կոնֆետները, նուգան և այլն`

բացառությամբ 05.1, 05.3 և 05.4 խմբերի

05.2.1 Սառնաշաքարային կարամել

05.2.2 Փափուկ կարամել և կոնֆետներ

05.2.3 Նուգան և մարցիպանը

05.3 Մաստակներ

05.4 Զարդարանք (օրինակ` թխվածքի համար), տոպպինգ (ոչ մրգային)

և քաղցր սոուսներ

06.0 Հացահատիկ և վերամշակված մթերքներ, որոնք ստացվել են

հացահատիկից, արմատապտուղներից, պալարապտուղներից,

ընդավորներից` բացառությամբ 07,0 խմբի

06.1 Ամբողջական, ջարդված հացահատիկ, հացահատիկային փաթիլներ`

ներառյալ բրինձը

06.2 Ալյուր և օսլա (ներառյալ սոյայի ալյուրը)

06.2.1 Ալյուր

06.2.2 Օսլա

06.3 Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի փաթիլները

06.4 Մակարոն, արիշտա և նմանատիպ արտադրանք (օրինակ` բրնձի թերթիկներ,

բրնձից վերմիշել, սոյայի մակարոն և արիշտա)

06.4.1 Թարմ մակարոն, արիշտա և նմանատիպ արտադրանք

06.4.2 Չոր մակարոն, արիշտա և նմանատիպ արտադրանք

06.4.3 Խոհարարական մշակման ենթարկված մակարոն, արիշտա և նմանատիպ

արտադրանք

06.5 Աղանդեր` ձավարեղենի և օսլայի հիմքով (օրինակ` բրնձի

պուդինգ, տապիոկներ)

06.6 Հարած խմոր (օրինակ` ձկների և թռչնամսի թաթախման համար նախատեսված

խառնուրդ)

06.7 Խոհարարական մշակման ենթարկված բրնձից արտադրանքներ` ներառյալ բրնձի

կարկանդակը

06.8 Սոյայից արտադրանքներ` բացառությամբ 12.9 և 12.10 խմբերի

06.8.1 Սոյայի հիմքով ըմպելիքներ

06.8.2 Սոյայի հիմքով ըմպելիքների թաղանթ

06.8.3 Տոֆու` սոյայի խորանարդներ

06.8.4 Մասնակի ջրազրկված սոյայի խորանարդներ (կորի տոֆու)

06.8.4.1 Թանձր-շոգեխաշած մասնակի ջրազրկված սոյայի խորանարդներ

06.8.4.2 Լավ տապակած մասնակի ջրազրկված սոյայի խորանարդներ

06.8.4.3 Մասնակի ջրազրկված սոյայի խորանարդներ, որոնք տարբերվում են

06.8.4.1 խմբում տեղակայվածներից

06.8.5 Մասնակի ջրազրկված սոյայի խորանարդներ (կորի տոֆու)

06.8.6 Ֆերմենտացված սոյա

06.8.7 Ֆերմենտացված սոյայի խորանարդներ

06.8.8 Սոյայի սպիտակուցային այլ սննդամթերքներ

______________________________________________________________________

07.0 Հացաբուլկեղեն

07.1 Հաց և սովորական հացաբուլկեղեն և խառնուրդներ

07.1.1 Հաց և ռուլետներ

07.1.1.1 Հաց` առանց խմորիչի, և հատուկ հաց

07.1.1.2 Սոդայով հաց

07.1.2 Կրեկերներ` բացառությամբ քաղցրներից

07.1.3 Այլ հացաբուլկեղեն (օրինակ` բագետի, պիտա, անգլիական մաֆֆին)

07.1.4 Հացանման արտադրանքներ` ներառյալ հացային լցոնները և հացի

փշրանքը

07.1.5 Գոլորշու վրա պատրաստված հաց և կաթնահունց բուլկեղեն

07.1.6 Հացի և սովորական հացաբուկեղենի համար խառնուրդներ

07.2 Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) և խառնուրդներ

07.2.1 Կեքսեր, բուլկեղեն, կարկանդակներ (օրինակ` մրգային կամ

կրեմային լցոնով)

07.2.2 Կաթնահունց այլ հացաբուլկեղեն (օրինակ` փքաբլիթներ,

կրուասսաններ, բլիթներ և մաֆֆիններ)

07.2.3 Կաթնահունց հացաբուլկեղենի համար նախատեսված խառնուրդներ

(կեքսերի, նրբաբլիթների)

______________________________________________________________________

08.0 Միս և մսամթերք` ներառյալ թռչնամիսը և վայրի կենդանիների միսը

08.1 Թարմ միս, թռչնամիս և վայրի կենդանիների միս

08.1.1 Թարմ միս, թռչնամիս և վայրի կենդանիների միս, ամբողջական

կամ մասերով

08.1.2 Աղացած թարմ միս, թռչնամիս և վայրի կենդանիների միս

08.2 Մշակված միս, թռչնամիս և վայրի կենդանիների միս մանր կամ խոշոր

կտորներով

08.2.1 Մշակված, բայց ջերմային մշակման չենթարկված միս, թռչնամիս

և վայրի կենդանիների միս` մանր կամ խոշոր կտորներով

08.2.1.1 Պահածոյացված (այդ թվում` աղադրված), բայց ջերմային մշակման

չենթարկված, միս, թռչնամիս և վայրի կենդանիների միս մանր

կամ խոշոր կտորներով

08.2.1.2 Պահածոյացված (այդ թվում` աղադրված) և չորացված, բայց

ջերմային մշակման չենթարկված միս, թռչնամիս և վայրի

կենդանիների` միս մանր կամ խոշոր կտորներով

08.2.1.3 Ֆերմենտացված, բայց ջերմային մշակման չենթարկված միս,

թռչնամիս և վայրի կենդանիների միս` մանր կամ խոշոր

կտորներով

08.2.2 Մսից, թռչնամսից և վայրի կենդանիների մսից ջերմային

մշակման ենթարկված արտադրանք` մանր կամ խոշոր կտորներով

08.2.3 Մսից, թռչնամսից և վայրի կենդանիների մսից սառեցված

արտադրանք` մանր կամ խոշոր կտորներով

08.3 Աղացած մսից, թռչնամսից և վայրի կենդանիների մսից արտադրանք

08.3.1 Աղացած մսից, թռչնամսից և վայրի կենդանիների մսից արտադրանք`

ջերմային մշակման չենթարկված

08.3.1.1 Պահածոյացված (այդ թվում` աղադրված) արտադրանք աղացած մսից,

թռչնամսից և վայրի կենդանիների մսից` ջերմային մշակման

չենթարկված

08.3.1.2 Պահածոյացված (այդ թվում` աղադրված) և չորացված արտադրանք

աղացած մսից, թռչնամսից և վայրի կենդանիների մսից`

ջերմային մշակման չենթարկված

08.3.1.3 Ֆերմենտացված արտադրանք աղացած մսից, թռչնամսից և վայրի

կենդանիների մսից` ջերմային մշակման չենթարկված

08.3.2 Աղացած մսից, թռչնամսից և վայրի կենդանիների մսից արտադրանք`

ջերմային մշակման ենթարկված

08.3.3 Սառեցված արտադրանք աղացած մսից, թռչնամսից և վայրի

կենդանիների մսից

08.4 Սննդային թաղանթներ (օրինակ` թաղանթներ երշիկեղենի համար)

______________________________________________________________________

09.0 Ձուկ և ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները և

փշամորթները

09.1 Թարմ ձուկ և ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները և

փշամորթները

09.1.1 Թարմ ձուկ

09.1.2 Թարմ ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները և

փշամորթները

09.2 Մշակված ձուկ և ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները

և փշամորթները

09.2.1 Սառեցրած ձուկ, ձկան ֆիլե և ձկնամթերք` ներառյալ

կակղամորթները, խեցեմորթները և փշամորթները

09.2.2 Հալած ճարպում սառեցրած ձուկ, ձկան ֆիլե և ձկնամթերք` ներառյալ

կակղամորթները, խեցեմորթները և փշամորթները

09.2.3 Սառեցրած աղացած և մածուկանման ձկնամթերք` ներառյալ

կակղամորթները, խեցեմորթները և փշամորթները, ձկան կրեմ

09.2.4 Խոհարարական մշակման ենթարկված և (կամ) տապակած ձուկ և

ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները և

փշամորթները

09.2.4.1 Խոհարարական մշակման ենթարկված ձուկ և ձկնամթերք

09.2.4.2 Խոհարարական մշակման ենթարկված կակղամորթներ, խեցեմորթներ

և փշամորթներ

09.2.4.3 Տապակած ձուկ և ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,

խեցեմորթները և փշամորթները

09.2.5 Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և (կամ) աղադրած ձուկ և

ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները և փշամորթները

09.3 Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և ձկնամթերքից` ներառյալ

կակղամորթներից, խեցեմորթներից և փշամորթներից

09.3.1 Ձուկ և ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները

և փշամորթները` մարինացված և (կամ) դոնդողի մեջ

09.3.2 Ձուկ և ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները

և փշամորթները` աղադրած և (կամ) աղաջրում

09.3.3 Սաղմոնազգի ձկների համանմաններ, ձկնկիթ և ձկնկիթից այլ

արտադրանք

09.3.4 Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և ձկնամթերքից` ներառյալ

կակղամորթներից, խեցեմորթներից և փշամորթներից (օրինակ` ձկան

մածուկը)` բացառությամբ 09.3.1-09.3.3 խմբերի

09.4 Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք` ներառյալ պահածոյացված

կամ ֆերմենտացված ձկից և ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,

խեցեմորթներից և փշամորթներից արտադրանքը

______________________________________________________________________

10.0 Ձու և ձվամթերք

10.1 Թարմ ձու

10.2 Ձվամթերք

10.2.1 Հեղուկ ձվամթերք

10.2.2 Սառեցված ձվամթերք

10.2.3 Չոր և (կամ) եփված ձվամթերք

10.3 Պահածոյացված ձու, այդ թվում` հիմնային, աղային լուծույթներով

մշակված

10.4 Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ` կաթից և ձվից քաղցր կրեմ)

______________________________________________________________________

11.0 Շաքարներ` ներառյալ մեղրը

11.1 Ռաֆինացված և ոչ ռաֆինացված շաքարներ

11.1.1 Սպիտակ շաքար, անջուր դեկստրոզա, դեկստրոզայի մոնոհիդրատ,

ֆրուկտոզա

11.1.2 Շաքարի փոշի, դեկստրոզայի փոշի

11.1.3 Փափուկ սպիտակ շաքար, փափուկ դարչնագույն շաքար, գլյուկոզային,

չոր գլյուկոզային օշարակ, ոչ ռաֆինացված եղեգնաշաքար

11.1.3.1 Չոր գլյուկոզային օշարակ` շաքարային հրուշակեղենի

արտադրության համար

11.1.3.2 Գլյուկոզային օշարակ` շաքարային հրուշակեղենի արտադրության

համար

11.1.4 Լակտոզա

11.1.5 Կտորներով կամ կոտրտված ռաֆինացված շաքար

11.2 Դարչնագույն շաքար` բացառությամբ 11.1.3 խմբի

11.3 Շաքարային լուծույթներ և օշարակներ, ինչպես նաև մասնակի

փոխակերպված` ներառյալ մաթը, մելասսը` բացառությամբ 11.1.3 խմբի

11.4 Այլ շաքարներ և օշարակներ (օրինակ` կսիլոզա, թխկենու օշարակ,

շաքարային տոպպինգ)

 

11.5 Մեղր

11.6 Քաղցրացուցիչներ` ներառյալ բարձրարդյունավետ

քաղցրացուցիչները

______________________________________________________________________

12.0 Աղ, համեմունքներ, ապուրներ, սոուսներ, աղցաններ, սպիտակուցային

արտադրանք (ներառյալ` սոյայի սպիտակուցից արտադրանքը) և

ֆերմենտացված արտադրանք սոյայից

12.1 Աղ և աղի փոխարինիչներ

12.1.1 Աղ

12.1.2 Աղի փոխարինիչներ

12.2 Համեմունքային կանաչեղեն և համեմունքներ

12.2.1 Համեմունքային կանաչեղեն

12.2.2 Համեմունքներ

12.3 Քացախ

12.4 Մանանեխ

12.5 Ապուրներ և արգանակներ

12.5.1 Պատրաստի ապուրներ և արգանակներ` ներառյալ պահածոյացրածը,

շշալցվածը և սառեցրածը

12.5.2 Խառնուրդներ` ապուրների և արգանակների համար

12.6 Սոուսներ և նման արտադրանք

12.6.1 Էմուլգացված սոուսներ (օրինակ` մայոնեզ)

12.6.2 Ոչ էմուլգացված սոուսներ (օրինակ` կետչուպ, պանրային սոուս,

թթվասերային սոուս)

12.6.3 Սոուսների համար խառնուրդներ

12.6.4 Պարզ սոուսներ (օրինակ` ձկան սոուս)

12.7 Աղցաններ (օրինակ` մակարոնային, կարտոֆիլային) և մածուկներ

սանդվիչների համար` բացառությամբ 04.2.2.5 և 05.1.3 խմբերի

12.8 Խմորիչներ և նմանատիպ արտադրանք

12.9 Սպիտակուցային արտադրանք

12.9.1 Սոյայի սպիտակուցից արտադրանք

12.9.1.1 Սոյայից խմիչքներ

12.9.1.2 Սոյայից խմիչքների թաղանթներ

12.9.1.3 Սոյայի սպիտակուցից այլ արտադրանք (ներառյալ սոյայի

չֆերմենտացված սոուսը)

12.9.2 Սոյայի թարմ կաթնաշոռ (տոֆու)

12.9.3 Սոյայի մասնակի ջրազրկված կաթնաշոռ

12.9.3.1 Սոյայի մասնակի ջրազրկված թանձր կաթնաշոռ` սոուսով շոգեխաշած

12.9.3.2 Սոյայի մասնակի ջրազրկված կաթնաշոռ` բովված

12.9.3.3 Սոյայի մասնակի ջրազրկված կաթնաշոռ` բացառությամբ 12.9.3.1

և 12.9.3.2 խմբերի

12.9.4 Սոյայի չոր կաթնաշոռ (կորի-տոֆու)

12.9.5 Սպիտակուցային այլ արտադրանք

12.10 Սոյայի հատիկներից ֆերմենտացված արտադրանք

12.10.1 Սոյայի ֆերմենտացված հատիկներ (օրինակ` նատտո)

12.10.2 Սոյայի ֆերմենտացված կաթնաշոռ (սոյայի պանիր)

12.10.3 Սոյայի ֆերմենտացված մածուկ (օրինակ` միսո)

12.10.4 Սոյայի ֆերմենտացված սոուս

______________________________________________________________________

13.0 Հատուկ նշանակության սննդամթերք

13.1 Կաթնային խառնուրդներ նորածինների համար, լրացուցիչ կաթնային

խառնուրդներ վաղ տարիքի երեխաների համար, հատուկ բուժիչ կաթնային

խառնուրդներ վաղ տարիքի երեխաների համար

13.1.1 Կաթնային խառնուրդներ նորածինների համար

13.1.2 Լրացուցիչ կաթնային խառնուրդներ վաղ տարիքի երեխաների համար

13.1.3 Հատուկ բուժիչ կաթնային խառնուրդներ վաղ տարիքի երեխաների

համար

13.2 Լրացակեր վաղ տարիքի երեխաների և մանուկների համար

13.3 Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական նպատակներով` բացառությամբ 13.1

խմբի

13.4 Դիետիկ արտադրանք քաշի նվազեցման համար

13.5 Դիետիկ արտադրանք (օրինակ` լրացուցիչ արտադրանք

դիետայի համար)` բացառությամբ 13.1-13.4 և 13.6 խմբերի

13.6 Սննդային կենսաբանական հավելումներ

______________________________________________________________________

14.0 Ըմպելիքներ` բացառությամբ կաթնային արտադրանքի

______________________________________________________________________

14.1 Ոչ ալկոհոլային (փափուկ) ըմպելիքներ

14.1.1 Ջուր

14.1.1.1 Բնական հանքային ջուր և արտեզյան ջուր

14.1.1.2 Սեղանի ջուր և սոդայաջուր

14.1.2 Մրգային և բանջարեղենային հյութեր

14.1.2.1 Մրգային հյութեր

14.1.2.2 Բանջարեղենային հյութեր

14.1.2.3 Խտանյութեր մրգային հյութերի համար

14.1.2.4 Խտանյութեր բանջարեղենային հյութերի համար

14.1.3 Մրգային և բանջարեղենային նեկտարներ

14.1.3.1 Մրգային նեկտարներ

14.1.3.2 Բանջարեղենային նեկտարներ

14.1.3.3 Խտանյութեր մրգային նեկտարների համար

14.1.3.4 Խտանյութեր բանջարեղենային նեկտարների համար

14.1.4 Ջրային հիմքով և բուրավետիչներով ըմպելիքներ` ներառյալ

«սպորտային», «էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և «գրանուլացված»

ըմպելիքները

14.1.4.1 Ջրային հիմքով և բուրավետիչներով ըմպելիքներ` գազավորված

14.1.4.2 Ջրային հիմքով և բուրավետիչներով ըմպելիքներ` չգազավորված`

ներառյալ փունջը և լիմոնադը

14.1.4.3 Խտանյութեր (հեղուկ կամ պինդ) ջրային հիմքով և

բուրավետիչներով ըմպելիքների պատրաստման համար

14.1.5 Սուրճ, սուրճի փոխարինիչ, թեյ, խոտաբույսերից ըմպելիքներ և

հացահատիկի հիմքով այլ տաք ըմպելիքներ` բացառությամբ կակաոյի

14.2 Ալկոհոլային խմիչքներ` ներառյալ ոչ ալկոհոլային և թույլ

ալկոհոլային փոխարինիչները

14.2.1 Գարեջուր և ածիկի հիմքով ըմպելիքներ

14.2.2 Սիդր և պերրի

14.2.3 Խաղողի գինիներ

14.2.3.1 Խաղողի հանգիստ գինիներ

14.2.3.2 Խաղողի գազացված, խաղուն և մարգարտային գինիներ

14.2.3.3 Խաղողի թնդեցված գինիներ, խաղողի լիկյորային և քաղցր

գինիներ

14.2.4 Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների

14.2.5 Մեղրային խմիչքներ

14.2.6 Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից ավելի

սպիրտայնությամբ

14.2.7 Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` գարեջուր, գինի,

ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային

զովացուցիչ ըմպելիքներ)

______________________________________________________________________

15.0 Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ

15.1 Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ կարտոֆիլի, ձավարեղենի,

ալյուրի կամ օսլայի հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,

պալարապտուղներից և ընդավորներից)

15.2 Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած ընկույզները և ընկույզների

խառնուրդները (օրինակ` չոր մրգերի հետ)

15.3 Սնէկ (թեթև ուտեստ) ձկնային հիմքով

_______________________________________________________________________

16.0 Խառը բաղադրությամբ սննդամթերք, որոնք հնարավոր չի եղել

դասակարգել 01-15 խմբերում

_______________________________________________________________________

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում