Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(3-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(3-րդ մաս)

 

Աղյուսակ N 2

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ ԱՐՏԱԴՐՎՈՂ ԵՎ ԻՐԱՑՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԹՈՒՅԼԱՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՄԱՆ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդամթերքի|Սննդային հավելման անվանումը, E դասիչը,      |Սննդային    |

|խմբի կամ   |տեխնոլոգիական ֆունկցիան և  սննդամթերքի      |հավելման    |

|ենթախմբի   |խմբի կամ ենթախմբի կամ առանձին               |առավելագույն|

|դասիչը     |սննդամթերքի անվանումները, որոնցում          |թույլատրելի |

|           |տվյալ սննդային հավելումը թույլատրվում       |չափաքանակը  |

|           |է օգտագործել                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|_____________________________________________________________________|

|Կալիումի ացեuուլֆամ (Acesulfame potassium) E 950                     |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացուցիչ, համի և  բույրի ուժեղացուցիչ  |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ`                 |350 մգ/կգ   |

|           |համաբուրավետացված և  (կամ) ֆերմենտացված     |            |

|           |(օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո,           |            |

|           |ըմպելի յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով մթերք) |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7;      |Կաթնային և  ոչ կաթնային աղանդեր (միայն      |5 մգ/կգ     |

|04.1.2.9;  |որպես բույր և  համ հարստացնող)              |            |

|04.2.2.6;  |                                            |            |

|06.5;      |                                            |            |

|10.4       |                                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային հիմքով աղանդեր` բացառությամբ       |350 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |800 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ աղաջրում    |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |350 մգ/կգ   |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |1000 մգ/կգ  |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |350 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ            |350 մգ/կգ   |

|           |մրգային բուրավետիչներով ջրային հիմքով       |            |

|           |աղանդերը                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |200 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ`         |            |

|           |քացախում, ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի       |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |500 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Օսլայի հիմքով հրուշակեղեն` ցածր             |1000 մգ/կգ  |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի ավելացման |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն հաբերի տեսքով` ցածր             |500 մգ/կգ   |

|           |կալորիականության                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2.1     |Սառնաշաքարային կարամել                      |500 մգ/կգ   |

|           |Սառնաշաքարային կարամել` շնչառությունը       |2500 մգ/կգ  |

|           |թարմացնող հաբերի տեսքով                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ` առանց շաքարի ավելացման           |2000 մգ/կգ  |

|           |Մաստակներ` շաքարի ավելացմամբ                |800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Պաղպաղակի վաֆլե բաժակներ` առանց շաքարի      |2000 մգ/կգ  |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |1200 մգ/կգ  |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        | 350 մգ/կգ  |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |1000 մգ/կգ  |

|           |և  խառնուրդներ (միայն հատուկ նշանակության   |            |

|           |սննդամթերքի համար)                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         | 200 մգ/կգ  |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |200 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված      |            |

|           |ձկից և  ձկնամթերքից` ներառյալ               |            |

|           |կակղամորթներից, խեցեմորթներից և             |            |

|           |փշամորթներից արտադրանքը                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ` կաթից և         |350 մգ/կգ   |

|           |ձվից քաղցր կրեմ)                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |110 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |500 մգ/կգ   |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք քաշի նվազեցման համար       |450 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.5       |Դիետիկ արտադրանք (օրինակ` լրացուցիչ         |500 մգ/կգ   |

|           |արտադրանք դիետայի համար)` բացառությամբ      |            |

|           |13.1-13.4 և  13.6 խմբերի                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |2000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |0.5 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Ցածր կալորիականության գարեջուր              |25 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |350 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |350 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ֆեյնկո աղցան                                |350 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Քացախաթթու (Acetic acid) E 260                                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ, թթվայնության           |

|կարգավորիչ                                                           |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.6     |Պանիրներ` ստացված շիճուկային սպիտակուցներից |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1.1.2   |Սոդայով հաց                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |            |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ադիպատներ (E 355, E 356, E 357)                                      |

|Ադիպինաթթու (Adipic acid) E 355,                                     |

|Նատրիումի ադիպատ (Sodium adipate) E 356,                             |

|Կալիումի ադիպատ (Potassium adipate) E 357                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության  կարգավորիչ                   |

|(Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են  ըստ ադիպինաթթվի:)             |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.5   |Դոնդողանման աղանդեր                         |6 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ            |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |մրգային բուրավետիչներով ջրային հիմքով       |            |

|           |աղանդերը                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |2 գ/կգ      |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Չոր փոշիացրած աղանդերի խառնուրդներ          |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Տնային պայմաններում ըմպելիքներ              |10 գ/լ      |

|           |պատրաստելու համար նախատեսված փոշիներ        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կարմիր հրապուրիչ AC (Allura red AC) E 129                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիրներ                              |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը և       |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.7   |Շաքարած պտուղներ                            |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսապատման մթերքներ          |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3.2     |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |25 մգ/կգ    |

|           |մսից արտադրանք` ջերմային մշակման ենթարկված  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.1     |Սառեցրած ձուկ, ձկան ֆիլե և  ձկնամթերք`      |300 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները և      |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4.1   |Խոհարարական մշակման ենթարկված ձուկ և        |300 մգ/կգ   |

|           |ձկնամթերք                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4.2   |Խոհարարական մշակման ենթարկված               |250 մգ/կգ   |

|           |կակղամորթներ, խեցեմորթներ և  փշամորթներ     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.3     |Սաղմոնազգի ձկների համանմաններ, ձկնկիթ       |300 մգ/կգ   |

|           |և  ձկնկիթից այլ արտադրանք                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.4     |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |300 մգ/կգ   |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից (օրինակ` ձկան |            |

|           |մածուկը)` բացառությամբ 09.3.1-09.3.3 խմբերի |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Համեմունքներ                                |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/կգ   |

|           |(հեղուկ) Սննդային կենսաբանական              |300 մգ/կգ   |

|           |հավելումներ (պինդ)                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ալյումինիումի սուլֆատներ E 520, E 521, E 522, E 523                  |

|Ալյումինիումի սուլֆատ (Aluminium sulphate) E 520,                    |

|Ալյումինիում-նատրիումի սուլֆատ (Aluminium asulphate) E 521,          |

|Ալյումինիում-կալիումի սուլֆատ (Aluminium potassium sulphate) E 522,  |

|Ալյումինիում-ամոնիումի սուլֆատ (Aluminium Ammonium Sulphate) E 523   |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կարգավորիչ, կայունացուցիչ, փխրեցուցիչ      |

|Թույլատրելի քանակությունն արտահայտված է ըստ ալյումինիումի`           |

|առանձին կամ համակցված:                                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.7   |Շաքարած, գլազուրապատված մրգեր               |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Շաքարած, գլազուրապատված բանջարեղեն          |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2       |Ձվամթերք                                    |30 մգ/կգ    |

|_____________________________________________________________________|

|Ամոնիումի կարբոնատ (Ammonium carbonate) E 503                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, փխրեցուցիչ        |

|_____________________________________________________________________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների և  մանուկների|            |

|           |համար                                       |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ամոնիումի հիդրօքսիդ (Ammonium hydroxide) E 527                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ` ներառյալ  |7% անյուղ   |

|           |համանմանները և  փոխարինիչները               |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|_____________________________________________________________________|

|Ամոնիումի ֆոսֆատիդներ (Ammonium phosphatides) E 442                  |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|_____________________________________________________________________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ` ներառյալ  |10 մգ/կգ    |

|           |համանմանները և  փոխարինիչները               |            |

|_____________________________________________________________________|

|Աննատտո, Բիքսին, Նորբիքuին (Annatto, Bixin, Norbixin)                |

|E 160b                                                               |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Կարմիր Լիցեստեր պանիր                       |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6       |Միմոլետ պանիր                               |35 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.2     |Հասունացած պանիրներ` նարնջագույն, դեղին,    |15 մգ/կգ    |

|           |սպիտակ, բուրավետիչներ պարունակող հալած      |            |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |20 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ`    |15 մգ/կգ    |

|           |ներառյալ միրգ, բանջարեղեն, միս և  այլն      |            |

|           |պարունակող պանիրները                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ), հիմնականում   |10 մգ/կգ    |

|           |«ջուրը յուղում» տիպի                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |20 մգ/կգ    |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսապատման մթերքներ          |20 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |25 մգ/կգ    |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |10 մգ/կգ    |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |20 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |10 մգ/կգ    |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |10 մգ/լ     |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի չոր ուտեստներ`   |10 մգ/կգ    |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի,                      |            |

|           |ալյուրի կամ օսլայի հիմքով                   |            |

|           |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ`       |20 մգ/կգ    |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |10 մգ/կգ    |

|_____________________________________________________________________|

|Անտոցիաններ (Anthocyanins) E 163                                     |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ`    |1000 մգ/կգ  |

|           |ներառյալ միրգ, բանջարեղեն, միս և  այլն      |            |

|           |պարունակող պանիրները                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.5     |Պանրի փոխարինիչներ                          |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|           |քացախում, ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի       |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |200 մգ/կգ   |

|           |փաթիլները                                   |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ասկորբինաթթու L- (Ascorbic acid L-) E 300                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաoքuիդացնող, գույնը կայունացնող         |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1       |Կենդանական կամ բուսական ծագման չէմուլգացված |            |

|           |ձեթեր (բացի ձիթապտղի ձեթից) և  յուղեր, որոնք|            |

|           |հատկապես նախատեսված են եփման և  (կամ)       |            |

|           |տապակման կամ թանձր կերակուրների պատրաստման  |            |

|           |համար                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.1   |Չվերամշակված սառեցված պտուղներ              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.1   |Չվերամշակված սառեցված բանջարեղեն            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4.1     |Թարմ մակարոն, արիշտա և  նմանատիպ արտադրանք  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1.1.1   |Բացառապես ալյուրի, ջրի, աղի, խմորիչի կամ    |            |

|           |թթխմորի բաղադրամասերով պատրաստած հաց        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.1.2     |Աղացած թարմ միս` մինչև  փաթեթավորումը       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3.2     |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |            |

|           |մսից արտադրանք` ջերմային մշակման ենթարկված  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` մրգային և        |0.3 գ/կգ    |

|           |բանջարեղենային ըմպելիքներ, հյութեր          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` ճարպ             |0.2 գ/կգ    |

|           |պարունակող հացահատիկային հիմքով             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգահյութեր                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտար                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարների համար        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Գեհակտ                                      |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ասպարտամ (Aspartame) E 951                                           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - համը և  բույրն ուժեղացնող, քաղցրացնող      |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ`                 |600 մգ/կգ   |

|           |համաբուրավետացված և  (կամ) ֆերմենտացված     |            |

|           |(օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո, ըմպելի    |            |

|           |յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով մթերք)        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային հիմքով աղանդեր` բացառությամբ       |1000 մգ/ կգ |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը և       |800 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ աղաջրում    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |1000 մգ/կգ  |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |1000 մգ/կգ  |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |1000 մգ/կգ  |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ մրգային    |1000 մգ/կգ  |

|           |բուրավետիչներով ջրային հիմքով աղանդերը      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |300 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ`         |            |

|           |քացախում, ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի       |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.5   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |1000 մգ/կգ  |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմեր` պյուրեի և  սպրեդի     |            |

|           |տեսքով (օրինակ` գետնընկույզի յուղը)         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |1000 մգ/կգ  |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմերի միջուկներ` պտղամսի և  |            |

|           |մածուկի տեսքով (օրինակ` բանջարեղենային      |            |

|           |աղանդեր, սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն)`     |            |

|           |բացառությամբ 04.2.2.5 խմբի                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` առանց շաքարի ավելացման         |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |2000 մգ/կգ  |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Օսլայի հիմքով հրուշակեղեն` ցածր             |2000 մգ/կգ  |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի ավելացման |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2.1     |Սառնաշաքարային կարամել` շնչառությունը       |6000 մգ/կգ  |

|           |թարմացնող հաբերի տեսքով                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ` առանց շաքարի ավելացման           |5500 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Մաստակներ` շաքարի ավելացմամբ                |2500 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |1000 մգ/կգ  |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |1000 մգ/կգ  |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |1700 մգ/կգ  |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |300 մգ/կգ   |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |300 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված      |            |

|           |ձկից և  ձկնամթերքից` ներառյալ               |            |

|           |կակղամորթներից, խեցեմորթներից և             |            |

|           |փշամորթներից արտադրանքը                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ` կաթից և         |1000 մգ/կգ  |

|           |ձվից քաղցր կրեմ)                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |110 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |1000 մգ/կգ  |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.5       |Դիետիկ արտադրանք` (օրինակ` լրացուցիչ        |1000 մգ/կգ  |

|           |արտադրանք դիետայի համար)` բացառությամբ      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |13.1-13.4 և  13.6 խմբերի                    |600 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Լրացուցիչ արտադրանք դիետայի համար           |2000 մգ/կգ  |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|           |Լրացուցիչ արտադրանք դիետայի համար           |            |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |5500 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|600 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |600 մգ/լ    |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Ցածր կալորիականության գարեջուր              |25 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |600 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |600 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով աղանդեր,   |1000 մգ/կգ  |

|           |ցածր կալորիականության կամ առանց շաքարի      |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16. 0      |Ֆեյնկո աղցան                                |350 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Ասպարտամ-ացեսուլֆամի աղեր (Salt of aspartame-acesulfame) E 962       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացուցիչ                               |

|(Ասպարտամ-ացեսուլֆամի աղերի (Salt of aspartame-acesulfame) E 962     |

|թույլատրելի քանակությունն առաջանում է Ասպարտամ (Aspartame) E 951-ի   |

|և  Կալիումի ացեսուլֆամ (Acesulfame Potassium) E 950 սննդային         |

|հավելումների գումարային առավելագույն թույլատրելի քանակներից:         |

|Առավելագույն օգտագործման սահմանն արտահայտված է Կալիումի              |

|ացեսուլֆամի (Acesulfame Potassium) E 950-ի համարժեքով`               |

|բացառությամբ ապուրներում, սոուսներում և  մանանեխում, որոնցում        |

|արտահայտված են ըստ ասպարտամի համարժեքի:)                             |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.1     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ`                 |350 մգ/կգ   |

|           |համաբուրավետացված և  (կամ) ֆերմենտացված     |            |

|           |(օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո, ըմպելի    |            |

|           |յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով մթերք)        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |կակաոյի, կաթի, մրգաչրերի կամ ճարպային       |1000 մգ/կգ  |

|           |հիմքով սանդվիչների սփրեդեր                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային  հիմքով աղանդեր` բացառությամբ      |350 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |800 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ աղաջրում    |200 մգ/կգ   |

|           |(միայն քաղցր և  թթու սննդամթերքներում       |            |

|           |օգտագործելու համար)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |350 մգ/կգ   |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |1000 մգ/կգ  |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |350 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Ցածր կալորիականության պտղային և             |350 մգ/կգ   |

|           |բանջարեղենային պատրաստուկներ                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` առանց շաքարի ավելացման և       |500 մգ/կգ   |

|           |կակաոյի կամ մրգաչրերի հիմքով                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` օսլայի հիմքով, ցածր            |1000 մգ/կգ  |

|           |կալորիականության և  առանց շաքարի ավելացման  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ          |1000 մգ/կգ  |

|           |լցոնները                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Բերանի խոռոչը թարմացնող միկրոքաղցրացնող     |2500 մգ/կգ  |

|           |մթերքներ` առանց շաքարի ավելացման            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ` առանց շաքարի ավելացման           |2000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |1000 մգ/կգ  |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |350 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |1000 մգ/կգ  |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |200 մգ/կգ   |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |200 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված ձկից |            |

|           |և  ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,    |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից արտադրանքը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ` կաթից և  ձվից   |350 մգ/կգ   |

|           |քաղցր կրեմ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |110 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |350 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բուժիչ նպատակներով` |450 մգ/կգ   |

|           |բացառությամբ 13.1 խմբի                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |450 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |350 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (մաստակի  |2000 մգ/կգ  |

|           |կամ օշարակի ձևով`  վիտամինների և  (կամ)     |            |

|           |հանքային նյութերի վրա հիմնված դիետիկ        |            |

|           |բաղադրամասեր)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2     |Մրգահյութեր` առանց շաքարի ավելացման         |350 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|350 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված»            |            |

|           |ըմպելիքները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |350 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Ցածր կալորիականության գարեջուր              |25 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |350 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |350 մգ/լ    |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ`       |500 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով աղանդեր,   |350 մգ/կգ   |

|           |ցածր կալորիականության կամ առանց շաքարի      |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում