Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(4-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(4-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|_____________________________________________________________________|

|Ազոռուբին, կարմուազին (Azorubine, Carmoisine) E 122                  |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիրներ                              |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր (օրինակ` պուդինգներ,       |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային կամ բուրավետացված յոգուրտներ)       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |200 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոն ձկան փոխարինիչներ, Սուրեմի           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ`նախքան եփելը                    |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Համեմունքներ                                |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր,գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ       |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ`       |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաներ                             |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մեղրամոմ, սպիտակ և  դեղին (Beeswax, white and yellow) E 901          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող, տարանջատող, կայունացնող,     |

|պղտորող ազդակ                                                        |

|_____________________________________________________________________|

|04.0       |Ընկուզեղեն (միայն որպես գլազուրացնող ազդակ) |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1     |Թարմ ցիտրուսային մրգեր, սեխ, խնձոր (միայն   |            |

|           |Մակերևութի  մշակման համար)                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն (միայն որպես գլազուրացնող ազդակ)|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |            |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (միայն    |            |

|           |որպես գլազուրացնող ազդակ)                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Սուրճի հատիկներ (միայն որպես գլազուրացնող   |            |

|           |ազդակ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ (միայն |            |

|           |որպես գլազուրացնող ազդակ)                   |            |

|________________________________________________________0____________|

|Կարմիր բազուկային, բետանին (Beetroot red, betanin) E 162             |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.3     |Բանջարեղեն` քացախում, ձեթում (բացառությամբ  |            |

|           |ձիթապտղի ձեթից), աղաջրում                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |200 մգ/կգ   |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Երշիկեղեն, պաշտետ                           |            |

|_____________________________________________________________________|

|Բենզոատներ E 210, E 211, E 212, E 213                                |

|Բենզոաթթու (Benzoic acid) E 210,                                     |

|Նատրիումի բենզոատ (Sodium benzoate) E 211,                           |

|Կալիումի բենզոատ (Potassium benzoate) E 212,                         |

|Կալցիումի բենզոատ (Calcium benzoate) E 213                           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|02.3       |էմուլգացված սոուսներ` 60%-ից պակաս          |1000 մգ/կգ  |

|           |ճարպային կազմով                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.3       |էմուլգացված սոուսներ` 60% կամ ավելի         |500 մգ/կգ   |

|           |ճարպային կազմով                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Ձիթապտուղ և  ձիթապտղի հիմքով                |500 մգ/կգ   |

|           |պատրաստուկներ                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.8   |Խոհարարական մշակման ենթարկված               |2000 մգ/կգ  |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1       |Կերակրի աղ                                  |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Բուրավետիչներով ոչ ալկոհոլային              |150 մգ/կգ   |

|           |(փափուկ) ըմպելիքներ                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր կեգերով, որում խմորված շաքարի      |200 մգ/լ    |

|           |և  (կամ) մրգային հյութերի կամ խտանյութի     |            |

|           |պարունակությունը ավելի է 0,5 %-ից           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրիմուռների հիմքով ձկան փոխարինիչներ        |500 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Պարահիդրօքսիբենզոաթթուներ E 214, E 215, E 218, E 219                 |

|Պարահիդրօքսիբենզոաթթվի էթիլային եթեր (Ethyl-p-hydroxybenzoate) E 214,|

|Պարահիդրօքսիբենզոաթթվի էթիլային եթերի նատրիումական աղ (Sodium        |

|ethyl-p-hydroxybenzoate) E 215,                                      |

|Պարահիդրօքսիբենզոաթթվի մեթիլային եթեր (Methyl-p-hydroxybenzoate)     |

|E 218, Պարահիդրօքսիբենզոաթթվի մեթիլային եթերի նատրիումական աղ        |

|(Sօdiսm methyl-p-hydroxybenzoate) E 219                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող, հակաօքսիդացնող նյութ         |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.5     |Պանրի փոխարինիչներ                          |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.2   |Չորացրած պտուղներ                           |800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.7   |Շաքարած պտուղներ                            |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |800 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի         |            |

|           |կաթը                                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.10  |Պտուղների խմորումից ստացված մթերք           |800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.11  |Լցոններ` պտղային թխվածքների համար           |800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |1000 մգ/կգ  |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|           |քացախում, ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի       |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.5   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |1000 մգ/կգ  |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,           |            |

|           |ընկույզներ և  արևածաղկի  սերմեր` պյուրեի    |            |

|           |և  սպրեդի տեսքով (օրինակ` գետնընկույզի      |            |

|           |յուղը)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |1000 մգ/կգ  |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,           |            |

|           |ընկույզներ և  արևածաղկի  սերմերի            |            |

|           |միջուկներ` պտղամսի և  մածուկի տեսքով        |            |

|           |(օրինակ` բանջարեղենային աղանդեր,            |            |

|           |սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն)`              |            |

|           |բացառությամբ  04.2.2.5 խմբի                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.5     |Շոկոլադի համանմաններ և  փոխարինիչներ        |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |1500 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանք (օրինակ` թխվածքի համար),          |300 մգ/կգ   |

|           |տոպպինգ (ոչ մրգային) և  քաղցր սոուսներ      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |300 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ (օրինակ` թաղանթներ       |36 մգ/կգ    |

|           |երշիկեղենի համար)                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |1000 մգ/կգ  |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |500 մգ/կգ   |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.5     |Մեղրային խմիչքներ                           |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |300 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |300 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|_____________________________________________________________________|

|Բորատներ E 284, E 285                                                |

|Բորաթթու (Boric acid) E 284,                                         |

|Նատրիումի տետրաբորատ, բորաքս (Sodium tetraborate, borax) E 285       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|09.3.3     |Սաղմոնազգի ձկների համանմաններ, ձկնկիթ       |4 գ/կգ      |

|           |և  ձկնկիթից այլ արտադրանք                   |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ բորաթթվի|

|_____________________________________________________________________|

|Փայլուն սև  PN (Brilliant black PN) E 151                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ`    |100 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ միրգ, բանջարեղեն, միս և  այլն      |            |

|           |պարունակող պանիրները                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ բուրավետացված    |150 մգ/կգ   |

|           |կաթնամթերքը                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |200 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոն ձկան փոխարինիչներ, Սուրեմի           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.3     |Սաղմոնազգի ձկների համանմաններ, ձկնկիթ       |300 մգ/կգ   |

|           |և  ձկնկիթից այլ արտադրանք                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Համեմունքներ                                |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված»            |            |

|           |ըմպելիքները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,    |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Փայլուն կապույտ FCF (Brilliant blue FCF) E 133                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց                            |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված ոլոռ                           |20 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/ կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոն ձկան փոխարինիչներ, Սուրեմի           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.3     |Սաղմոնազգի ձկների համանմաններ, ձկնկիթ       |300 մգ/կգ   |

|           |և  ձկնկիթից այլ արտադրանք                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Շագանակագույն FK (Brown FK) E 154                                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |20 մգ/կգ    |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|_____________________________________________________________________|

|Շագանակագույն HT (Brown HT) E 155                                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ     |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ բուրավետացված    |150 մգ/կգ   |

|           |կաթնամթերք                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոն ձկան փոխարինիչներ, Սուրեմի           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Բութիլհիդրօքսիանիզոլ (Butylated hydroxyanisole (BHA)) E 320          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող                             |

|                                                                     |

|(Թույլատրելի քանակությունն առանձին կամ համակցված են                  |

|բութիլհիդրօքսիանիզոլի E 320 և/կամ  գալատների` E 310-ի և  E 312-ի     |

|հետ: Միաժամանակ քանակները հաշվարկված են յուղերի և  ճարպերի           |

|հիմքով:)                                                             |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ և  չոր սերուցք` մեքենայացված        |200 մգ/կգ   |

|           |վաճառքի սարքերում վաճառվող չոր կաթի         |            |

|           |բաղադրության մեջ օգտագործվող                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.2     |Բուսական ձեթեր և  յուղեր                    |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.3     |Խոզի հալած ճարպ, սննդային ճարպ, ձկան        |200 մգ/կգ   |

|           |յուղ և  կենդանական այլ ճարպեր               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային հիմքով աղանդեր` բացառությամբ       |200 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.2   |Ջրազրկված կարտոֆիլ                          |25 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |200 մգ/կգ   |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն` բացառությամբ    |            |

|           |05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |200 մգ/կգ   |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2.3     |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի համար             |200 մգ/կգ   |

|           |նախատեսված խառնուրդներ (կեքսերի,            |            |

|           |նրբաբլիթների)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2 2     |Մշակված միս, թռչնամիս և  վայրի              |200 մգ/կգ   |

|           |կենդանիների միս մանր կամ խոշոր              |            |

|           |կտորներով                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի             |200 մգ/կգ   |

|           |կենդանիների մսից արտադրանք                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5.2     |Խառնուրդներ` ապուրների և  արգանակների համար |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Թեթև  ուտեստներ` կարտոֆիլի, ալյուրի,        |200 մգ/կգ   |

|           |օսլայի և  հացահատիկների հիմքով              |            |

|           |(արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և       |            |

|           |լոբազգիներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Վերամշակված ընկույզներ` ներառյալ երեսպատված |200 մգ/կգ   |

|           |ընկույզների և  ընկույզների խառնուրդները այլ |            |

|           |մթերքների (օրինակ` չոր մրգերի) հետ          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Բութիլհիդրօքսիտոլուոլ (Butylated hydroxytoluene (BHT)) E 321         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող                             |

|                                                                     |

|(Թույլատրելի քանակությունն առանձին կամ համակցված է                   |

|բութիլհիդրօքսիտոլուոլի E 321-ի և/կամ  գալատների` E 310-ի և  E 312-ի  |

|հետ: Միաժամանակ քանակները հաշվարկած են յուղերի և  ճարպերի հիմքով:)   |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ և  չոր սերուցք` մեքենայացված վաճառքի|200 մգ/կգ   |

|           |սարքերում վաճառվող չոր կաթի բաղադրության մեջ|            |

|           |օգտագործվող                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.2     |Բուսական ձեթեր և  յուղեր                    |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.3     |Խոզի հալած ճարպ, սննդային ճարպ, ձկան յուղ   |200 մգ/կգ   |

|           |և  կենդանական այլ ճարպեր                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային հիմքով աղանդեր` բացառությամբ       |200 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.2   |Ջրազրկված կարտոֆիլ                          |25 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |200 մգ/կգ   |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն` բացառությամբ    |            |

|           |05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |200 մգ/կգ   |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2.3     |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի համար նախատեսված  |200 մգ/կգ   |

|           |խառնուրդներ (կեքսեր, նրբաբլիթներ)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2 2     |Մշակված միս, թռչնամիս և  վայրի կենդանիների  |200 մգ/կգ   |

|           |միս մանր կամ խոշոր կտորներով                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |200 մգ/կգ   |

|           |մսից արտադրանք                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5.2     |Խառնուրդներ` ապուրների և  արգանակների համար |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Թեթև  ուտեստներ` կարտոֆիլի, ալյուրի, օսլայի |200 մգ/կգ   |

|           |և  հացահատիկների հիմքով (արմատապտուղներից,  |            |

|           |պալարապտուղներից և  լոբազգիներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Վերամշակված ընկույզներ` ներառյալ երեսպատված |200 մգ/կգ   |

|           |ընկույզների և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կալցիումի ասկորբատ (Calcium ascorbate) E 302                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող                             |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.1   |Խորը սառեցված չվերամշակված պտուղներ և       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.1   |բանջարեղեն (այդ թվում` չվերամշակված         |            |

|           |կեղևահանված  կարտոֆիլ), որոնք պիտանի են     |            |

|           |սպառման համար                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1.1     |Բացառապես հետևյալ  բաղադրամասերով պատրաստված|            |

|           |հաց` ալյուր, ջուր, աղ, խմորիչ կամ թթխմոր    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.1.2     |Աղացած թարմ միս, թռչնամիս և  վայրի          |            |

|           |կենդանիների միս                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` մրգային և        |0.3 գ/կգ    |

|           |բանջարեղենային ըմպելիքներ, հյութեր          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար`ճարպ պարունակող   |0.2 գ/կգ    |

|           |հացահատիկային հիմքով                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտարներ                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարների համար        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կալցիումի կարբոնատ (Calcium carbonate) E 170                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, մակերեսային       |

|ներկանյութ, պնդացմանը և  գնդիկավորմանը խոչընդոտող, կայունացուցիչ,    |

|էմուլգատոր                                                           |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.1   |Հասունացած պանիրներ` կտրատված և  քերիչով    |            |

|           |անցկացրած                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |10 գ/կգ     |

|           |մթերք` բացառությամբ ալբումինաշիճուկային     |            |

|           |պանիրների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կալցիումի քլորիդ (Calcium chloride) E 509                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պնդացնող, կայունացուցիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.2.1   |Կտրատված և  քերիչով անցկացրած հասունացած    |            |

|           |պանիր                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.8.2     |Չոր  շիճուկ  և  չոր շիճուկից պատրաստված     |            |

|           |մթերք` բացառությամբ շիճուկային պանիրների    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կալցիում-նատրիումի էթիլենդիամինտետրաացետատ (Calcium disodium         |

|ethylene diamine tetra-acetate) E 385                                |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ, հակաօքսիդացնող,        |

|համալիր առաջացնող                                                    |

|Թույլատրելի քանակը պետք է հաշվարկել անհիդրոզ վիճակում:               |

|_____________________________________________________________________|

|02.2.2     |Ճարպային սփրեդեր, 41% կամ ավելի քիչ ճարպային|100 մգ/կգ   |

|           |մաս պարունակող կաթնային ճարպային սփրեդեր    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |250 մգ/կգ   |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.1     |Սառեցրած ձուկ, ձկան ֆիլե և  ձկնամթերք`      |75 մգ/կգ    |

|           |ներառյալ կակղամորթները, խեցեմորթները և      |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.2     |Հալած ճարպում սառեցրած ձուկ, ձկան ֆիլե      |75 մգ/կգ    |

|           |և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,       |            |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |75 մգ/կգ    |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված      |            |

|           |ձկից և  ձկնամթերքից` ներառյալ               |            |

|           |կակղամորթներից, խեցեմորթներից և             |            |

|           |փշամորթներից արտադրանքը                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6.1     |Էմուլգացված սոուսներ (օրինակ` մայոնեզ)      |75 մգ/կգ    |

|_____________________________________________________________________|

|Կալցիումի հիդրօքսիդ (Calcium hydroxide) E 526                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, պնդացնող          |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |մթերք` բացառությամբ շիճուկային պանիրների    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1.1   |Կովի կաթից կարագ և  հալած յուղ              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

._____________________________________________________________________.

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում