Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(5-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(5-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|_____________________________________________________________________|

|Մոմային մոմ (Candelilla wax) E 902                                   |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.0       |Ընկուզեղեն (միայն որպես գլազուրացնող ազդակ) |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1     |Թարմ ցիտրուսային մրգեր, տանձ, դեղձ, սեխ,    |            |

|           |խնձոր, արքայախնձոր (միայն Մակերևութի        |            |

|           |մշակման համար)                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն (միայն որպես գլազուրացնող ազդակ)|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |            |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Սուրճի հատիկներ (միայն որպես գլազուրացնող   |            |

|           |ազդակ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ (միայն |            |

|           |որպես գլազուրացնող ազդակ)                   |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կանտաքսանտին (Canthaxanthin) E 161g                                  |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|16.0       |Ստրասբուրգյան նրբերշիկ                      |15 մգ/կգ    |

|_____________________________________________________________________|

|Շաքարի կոլեր III, ստացված ամոնիակային տեխնոլոգիայով                  |

|(Caramel III- Ammonia process) E 150c                                |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը, 200 մգ/կգ      |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |50 գ/կգ     |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |50 գ/կգ     |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.0       |Միս և  մսամթերք` ներառյալ թռչնամիսը և       |            |

|           |վայրի կենդանիների միսը                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.3       |Քացախ                                       |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |5 գ/կգ      |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«Էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |50 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.3.3   |Խաղողի թնդեցված գինիներ, խաղողի             |50 գ/կգ     |

|           |լիկյորային և  քաղցր գինիներ                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.5     |Մեղրային խմիչքներ                           |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |50 գ/կգ     |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |50 գ/կգ     |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Շաքարի կոլեր IV, ստացված ամոնիակասուլֆիտային                         |

|տեխնոլոգիայով (Caramel IV-Ammonia sulphite process) E 150d           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |            |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2.1     |Կեքսեր, բուլկեղեն, կարկանդակներ (օրինակ`    |            |

|           |մրգային կամ կրեմային լցոնով)                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |            |

|           |մսից արտադրանք                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.3       |Քացախ                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|50 գ/կգ     |

|           |ներառյալ «սպորտային», «Էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.3.3   |Խաղողի թնդեցված գինիներ, խաղողի լիկյորային  |            |

|           |և  քաղցր գինիներ                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |            |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |            |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կարբամիդ (Carbamide) E 927b                                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հասունացնող                                |

|_____________________________________________________________________|

|05.3       |Մաստակներ` շաքարի ավելացմամբ                |30 գ/կգ     |

|_____________________________________________________________________|

|Կարմիններ (Carmines) E 120                                           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.1   |Հասունացած պանիրներ                         |125 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |200 մգ/կգ   |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի             |100 մգ/կգ   |

|           |կենդանիների մսից արտադրանք                  |            |

|           |Չորիզո երշիկ                                |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ` գարեջուր,գինի, ալկոհոլային         |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բաստուրմա (արտաքին երեսպատման համար)        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կարնաուբի մոմ (Carnauba wax) E 903                                   |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.0       |Ընկուզեղեն (միայն որպես գլազուրացնող        |200 մգ/կգ   |

|           |ազդակ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1     |Թարմ ցիտրուսային մրգեր, տանձ, դեղձ,         |200 մգ/կգ   |

|           |սեխ, խնձոր, արքայախնձոր (միայն              |            |

|           |Մակերևութի  մշակման համար)                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն (միայն որպես գլազուրացնող ազդակ)|500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |1200 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |200 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Սուրճի հատիկներ (միայն որպես գլազուրացնող   |200 մգ/կգ   |

|           |ազդակ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ (միայն |200 մգ/կգ   |

|           |որպես գլազուրացնող ազդակ)                   |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կարոտիններ (Carotenes) E 160                                         |

|(i) Բետա-կարոտին սինթետիկ (Beta-Carotene synthetic)                  |

|(ii) Բետա-կարոտինի բնական մզվածքներ (Beta-Carotene natural           |

|extracts)                                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2     |Հասունացած պանիրներ                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ`    |            |

|           |ներառյալ միրգ, բանջարեղեն, միս և  այլն      |            |

|           |պարունակող պանիրները                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1.1   |Կովի կաթից կարագ և  հալած յուղ              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1     |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 80%-ից ավելի  |            |

|           |ճարպ պարունակող                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |            |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3.1     |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |20 մգ/կգ    |

|           |մսից արտադրանք` ջերմային մշակման չենթարկված |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3.2     |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |20 մգ/կգ    |

|           |մսից արտադրանք` ջերմային մշակման ենթարկված  |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կարոտենոիդներ (Carotenoids)                                          |

|Բետա-ապո-8'-կարոտինային ալդեհիդ (C 30) (Beta-apo-8'-carotenal        |

|(C 30)) E 160e                                                       |

|Բետա-ապո-8'-կարոտինային ալդեհիդի էթիլային եթեր (Ethyl ester of       |

|beta-apo-8' carotenal (C 30)) E 160f                                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ     |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը և       |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և   համեմունքներ          |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր,գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ       |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Քլորոֆիլ (Chlorophyll) E 140                                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Պանիր «sage derby»                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Քլորոֆիլների և  քլորոֆիլինների պղնձային համալիրներ (Copper complex   |

|of chlorophylls and chlorophyllins) E 141                            |

|(i) Քլորոֆիլի պղնձային համալիր (Copper complex of chlorophylls)      |

|(ii) Քլորոֆիլինի պղնձային համալիր (Copper complexes of               |

|chlorophyllins)                                                      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|Թույլատրելի քանակն արտահայտված է ըստ պղնձի:                          |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2     |Հասունացած պանիրներ                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում (բացի ձիթապտղի ձեթից), աղաջրում կամ  |            |

|           |սոյայի սոուսում                             |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կիտրոնաթթու (Citric acid) E 330                                      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության  կարգավորիչ,                  |

|հակաօքսիդացնող, համալիր առաջացնող                                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.6     |Պանիրներ` ստացված շիճուկային սպիտակուցներից |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.1   |Խորը սառեցված չվերամշակված պտուղներ և       |            |

|04.2.2.1   |բանջարեղեն (այդ թվում` չվերամշակված և       |            |

|           |կեղևահանված  կարտոֆիլ), որոնք պիտանի են     |            |

|           |սպառման համար                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ` 0,5%      |            |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4.1     |Թարմ մակարոն, արիշտա և  նմանատիպ արտադրանք  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.1.2     |Փաթեթավորված աղացած միս                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1       |Կաթնային խառնուրդներ` նորածինների համար     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգահյութ                                   |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտար                              |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարի համար           |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կուրկումին (Cսrcսmin) E 100                                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.7       |Կաթնային աղանդներ` ներառյալ                 |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1     |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 80%-ից        |            |

|           |ավելի ճարպ պարունակող                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց                            |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.2   |Չորացրած կարտոֆիի չիփսեր և  թեփիկներ        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի             |20 մգ/կգ    |

|           |կենդանիների մսից արտադրանք                  |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ` գարեջուր,գինի, ալկոհոլային         |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|16.0       |Բաստուրմա (արտաքին երեսպատման համար)        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ցիկլամաթթու և  նրա նատրիումական, կալիումական և  կալցիումական աղեր    |

|(Cyclamic acid and its  Na, K, Ca Salts) E 952                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացուցիչ                               |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ ցիկլամաթթվի:                |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ`                 |250 մգ/կգ   |

|           |համաբուրավետացված և  (կամ) ֆերմենտացված     |            |

|           |(օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո,           |            |

|           |ըմպելի յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով        |            |

|           |մթերք)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.2     |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 80%-ից        |500 մգ/կգ   |

|           |քիչ ճարպ պարունակող                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային  հիմքով աղանդեր` բացառությամբ      |250 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |1000 մգ/կգ  |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |500 մգ/կգ   |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |250 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ            |250 մգ/կգ   |

|           |մրգային բուրավետիչներով ջրային հիմքով       |            |

|           |աղանդերը                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |250 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,           |            |

|           |ընկույզներ և  արևածաղկի  սերմերի            |            |

|           |միջուկներ` պտղամսի և  մածուկի տեսքով        |            |

|           |(օրինակ` բանջարեղենային աղանդեր,            |            |

|           |սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն)`              |            |

|           |բացառությամբ 04.2.2.5 խմբի                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ          |500 մգ/կգ   |

|           |լցոնները                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |250 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |1600 մգ/կգ  |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ կաթից և          |250 մգ/կգ   |

|           |ձվից քաղցր կրեմ)                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |400 մգ/կգ   |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.5       |Լրացուցիչ արտադրանք դիետայի համար           |400 մգ/կգ   |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|           |Լրացուցիչ արտադրանք դիետայի համար           |500 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |1250 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3     |Մրգային և  բանջարեղենային նեկտարներ         |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|250 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Խառը խմիչքներ` բաղկացած ոչ ալկոհոլային      |250   մգ/կգ |

|           |ըմպելիքներից և  գինու, սիդրի, պերրիի,       |            |

|           |գարեջրի կամ այլ ալկոհոլային խմիչքի          |            |

|           |համակցումից                                 |            |

|_____________________________________________________________________|

|Բետա-ցիկլոդեքստրին (Beta-cyclodextrin) E 459                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացուցիչ, կապող նյութ                 |

|_____________________________________________________________________|

|16.0       |Հաբանման և  երեսպատված հաբանման սննդամթերք  |            |

|_____________________________________________________________________|

|Դիմեթիլդիկարբոնատ (Dimethyl dicarbonate) E 242                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |250 մգ/կգ   |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Սուրճ, սուրճի փոխարինիչ, թեյ,               |250 մգ/կգ   |

|           |խոտաբույսերից ըմպելիքներ և  հացահատիկի      |            |

|           |հիմքով այլ տաք ըմպելիքներ` բացառությամբ     |            |

|           |կակաոյի                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.3     |Խաղողի գինիներ                              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.5     |Մեղրային խմիչքներ                           |200 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Պոլիդիմեթիլսիլօքսան (Polydimethylsiloxane) E 900                     |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - փրփուրն իջեցնող, պնդացմանը և               |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող                                             |

|_____________________________________________________________________|

|02.0       |Ճարպեր, ձեթեր և  ճարպային էմուլսիաներ       |10 մգ/կգ    |

|           |(սփրեդ)                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |10 մգ/կգ    |

|           |պտուղներ և  բանջարեղեն                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |10 մգ/կգ    |

|           |բանջարեղեն                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` բացառությամբ շոկոլադի          |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.6       |Հարած խմոր (օրինակ` ձկների և  թռչնամսի      |10 մգ/կգ    |

|           |թաթախման համար նախատեսված խառնուրդ)         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Արքայախնձորի հյութ                          |10 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|10 մգ/լ     |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր                                        |10 մգ/լ     |

|_____________________________________________________________________|

|Բիֆենիլ, Դիֆենիլ (Biphenyl, Diphenyl) E 230                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.1.2   |Մակերևութային  մշակված ցիտրուսային թարմ     |70 մգ/կգ    |

|           |պտուղներ                                    |            |

|_____________________________________________________________________|

|Իզոասկորբինաթթու (էրիտորբաթթու) (Isoascorbic Acid, Erythorbic        |

|Acid) E 315,                                                         |

|Նատրիումի Իզոասկորբատ (Sodium Isoascorbate) E 316                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող                             |

|(Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ էրիտորբաթթվի)              |

|_____________________________________________________________________|

|08.0       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ) կամ պահածոներ`  |500 մգ/կգ   |

|           |մսամթերքից                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ) կամ պահածոներ`  |1500 մգ/կգ  |

|           |ձկից, ինչպես նաև  կարմիր կաշվով սառեցրած կամ|            |

|           |խորը սառեցրած ձուկ                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Էրիթրոզին (Erythrosine)  E 127                                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.7   |Շաքարած պտուղներ                            |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.7   |Բիգարրո կեռաս օշարակում և  կոկտեյլներում    |150 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Ֆերոցիանիդներ (Ferrocyanides) E 535, E 536, E 538                    |

|Նատրիումի ֆերոցիանիդ (Sodiսm ferrocyanide) E 535,                    |

|Կալիումի ֆերոցիանիդ (Potassium ferrocyanide) E 536,                  |

|Կալցիումի ֆերոցիանիդ (Calcium ferrocyanide) E 538                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պնդացմանը և  գնդիկավորմանը խոչընդոտող      |

|_____________________________________________________________________|

|12.1       |Աղ և  աղի փոխարինիչներ                      |20 մգ/կգ    |

|_____________________________________________________________________|

|Երկաթի գլյուկոնատ (Ferroսs gluconate) E 579                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկ կայունացնող, պահածոյացնող,            |

|թթվայնության կարգավորիչ                                              |

|_____________________________________________________________________|

|04.0       |Օքսիդացման եղանակով մգացրած ձիթապտուղ       |150 մգ/կգ   |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ երկաթի  |

|_____________________________________________________________________|

|Երկաթի լակտատ (Ferrous lactate) E 585                                |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկ կայունացնող, թթվայնության             |

|կարգավորիչ                                                           |

|_____________________________________________________________________|

|04.0       |Օքսիդացման եղանակով մգացրած ձիթապտուղ       |150 մգ/կգ   |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ երկաթի  |

|_____________________________________________________________________|

|Ֆումարաթթու (Fumaric acid) E 297                                     |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` շաքարային                      |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Լցոն և  տոպպինգ` կաթնահունց                 |2.5 գ/կգ    |

|           |հացաբուլկեղենի համար                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Մրգային հիմքով ըմպելիքներ պատրաստելու       |1 գ/լ       |

|           |համար լուծվող փոշի                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Լուծվող թեյ և  խոտերից լուծույթներ          |1 գ/լ       |

|           |պատրաստելու համար լուծվող փոշի              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Դոնդողանման աղանդեր, մրգային համերով        |4 գ/կգ      |

|           |աղանդեր, չոր փոշու խառնուրդ                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում