Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(6-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(6-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|_____________________________________________________________________|

|Գալատներ (Gallates) E 310, E 311, E 312                              |

|Պրոպիլգալատ (Propyl gallate) E 310,                                  |

|Օքսիլգալատ (Octyl gallate) E 311,                                    |

|Դոդեցիլգալատ (Dodecyl gallate) E 312                                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող                             |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ և  չոր սերուցք` մեքենայացված վաճառքի|200 մգ/կգ   |

|           |սարքերում վաճառվող չոր կաթի համար           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.2     |Բուսական ձեթեր և  յուղեր                    |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.3     |Խոզի հալած ճարպ, սննդային ճարպ, ձկան յուղ   |200 մգ/կգ   |

|           |և  կենդանական այլ ճարպեր                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ), հիմնականում   |200 մգ/կգ   |

|           |«ջուրը յուղում» տիպի                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային հիմքով աղանդեր` բացառությամբ       |200 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.2   |Չորացրած կարտոֆիլ                           |25 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |200 մգ/կգ   |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն` բացառությամբ    |            |

|           |05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |4400 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |2200 մգ/կգ  |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2.3     |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի համար նախատեսված  |2200 մգ/կգ  |

|           |խառնուրդներ (կեքսեր, նրբաբլիթներ)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Մշակված միս, թռչնամիս և  վայրի կենդանիների  |200 մգ/կգ   |

|           |միս մանր կամ խոշոր կտորներով                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |200 մգ/կգ   |

|           |մսից արտադրանք                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5.2     |Խառնուրդներ` ապուրների և  արգանակների համար |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |200 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Անփոխարինելի ձեթեր                          |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Անփոխարինելի ձեթերից բացի այլ բույր տվողներ |100 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Գլյուտամատներ (Glutamates) E 620, E 621, E 622, E 623, E 624, E 625  |

|Գլյուտամինաթթու (L+)-) (Glutamic Acid, (L+)-) E 620,                 |

|Նատրիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monosodium Glutamate) E 621       |

|Կալիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monopotassium Glutamate) E 622     |

|Կալցիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված (Calcium diglutamate) E 623,       |

|Ամոնիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monoammonium Glutamate) E 624,    |

|Մագնեզիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված (Magnesium diglutamate) E 625    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - համ և  բույր ուժեղացնող                    |

|_____________________________________________________________________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ընդհանուր առմամբ սննդամթերքներում           |10 գ/կգ     |

|           |                                            |(առանձին կամ|

|           |                                            |համակցված)  |

|_____________________________________________________________________|

|Գլիցերինի և  խեժաթթուների եթերներ (Glycerol esters of wood rosins)   |

|E 445                                                                |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր, կայունացնող, պնդացնող,         |

|տեքստուրատոր                                                         |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.1.2   |Մակերևութային  մշակված թարմ պտուղներ        |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.1.2   |Մակերևութային  մշակման ենթարկված թարմ       |50 մգ/կգ    |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,           |            |

|           |ընկույզներ և  արևածաղկի  սերմեր             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/կգ   |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |100 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ`գարեջուր,գինի, ալկոհոլային          |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կանաչ S (Green S) E 142                                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդներ` ներառյալ                 |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը  և      |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Վերամշակված շիլայանման և  հատիկավոր         |10 մգ/կգ    |

|           |սիսեռ (պահածոյացրած)                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք քաշի նվազեցման համար       |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ`գարեջուր,գինի, ալկոհոլային          |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Գուանիլատներ  (Guanylates) E 626, E 627, E 628, E 629, E 630         |

|Գուանիլաթթու (Guanylic acid) E 626,                                  |

|Նատրիումի գուանիլատ 2-փոխարինված (Disodium guanylate) E 627,         |

|Կալիումի գուանիլատ 2-փոխարինված (Dipotassium guanylate) E 628,       |

|Կալցիումի գուանիլատ (Calcium guanylate) E 629,                       |

|Ինոզինաթթու (Inosinic acid) E 630                                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - համ և  բույր ուժեղացնող                    |

|Արտահայտված է ըստ գուանիլիկ թթվի` առանձին կամ համակցված:             |

|_____________________________________________________________________|

|16.0       |Ընդհանուր առմամբ սննդամթերքներում           |500 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Հեքսամեթիլենտետրամին (Hexamethylene tetramine) E 239                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.1   |Հասունացած պանիրներ` ներառյալ կեղևը         |            |

|           |25 մգ/կգ (միայն պրովոլոն պանրի մեջ          |            |

|           |օգտագործման համար)                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ինդիգոտին, Ինդիգո կարմին (Indigotine, Indigo carmine) E 132          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդներ` ներառյալ                 |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ`նախքան եփելը                    |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ`գարեջուր,գինի, ալկոհոլային          |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կարայի խեժ (Karaya gum) E 416                                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր, կայունացնող, խտացնող           |

|_____________________________________________________________________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Լցոններ, տոպպինգ և  Մակերևութի              |5 մգ/կգ     |

|           |երեսպատման սննդանյութեր` կաթնահունց         |            |

|           |հացաբուլկեղենի համար                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6.1     |Էմուլգացված սոուսներ (օրինակ`մայոնեզ)       |10 գ/կգ     |

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Ձվի հիմքով լիկյորներ                        |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Հացահատիկների և  կարտոֆիլի հիմքով           | 5 գ/կգ     |

|           |աղանդեր                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Երեսապատված ընկույզ                         |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     | 6 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Համեմունքներ                                |50 գ/կգ     |

|_____________________________________________________________________|

|Կոնժակ (Konjac) E 425                                                |

|(i) Կոնժակային խեժ (Konjac gum)                                      |

|(ii) Կոնժակային գլուկոմաննան (Konjac glucomannan)                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, խտացնող և  դոնդողագոյացնող,   |

|էմուլգացնող                                                          |

|_____________________________________________________________________|

|16.0       |Ընդհանուր առմամբ սննդամթերքներում           |10 մգ/կգ    |

|_____________________________________________________________________|

|Կաթնաթթու L-, D- և  DL- (Lactic acid L-, D-and DL-) E 270            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.6     |Պանիրներ` ստացված շիճուկային սպիտակուցներից |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1       |Չէմուլգացված ձեթեր և  յուղեր` կենդանական    |            |

|           |կամ բուսական (բացի ձիթապտղի ձեթի) հատկապես  |            |

|           |նախատեսված եփելու և  (կամ) տապակելու համար  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4.1     |Թարմ մակարոն, արիշտա և  նմանատիպ արտադրանք  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1.1     |Հաց` պատրաստված բացառապես ալյուրից, ջրից,   |            |

|           |աղից, խմորիչից կամ թթխմորից                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1       |Կաթնային խառնուրդներ` նորածինների համար     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3     |Մրգային և  բանջարեղենային նեկտարներ 5 գ/կգ  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Լիթոռուբին BK (Lithorubine BK) E 180                                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|_____________________________________________________________________|

|Լյուտեին (Lutein)  E 161b                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ     |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ բուրավետացված    |150 մգ/կգ   |

|           |կաթնամթերքը                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |200 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր,գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ       |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և  ձկան |100 մգ/կգ   |

|           |համանմաններ                                 |            |

|___________ _________________________________________________________|

|Լիկոպեն (Lycopene) E 160d                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան -ներկանյութ                                  |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերքը                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված»            |            |

|           |ըմպելիքները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր,գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ       |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Լիզոցիմ (Lysozyme) E 1105                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2     |Հասունացած պանիրներ                         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մագնեզիումի կարբոնատներ (Magnesium carbonates) E 504                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, պնդացմանը և       |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող, ներկ կայունացնող                           |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |10 գ/կգ մթերք` բացառությամբ                 |            |

|           |ալբումինաշիճուկային պանիրների               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ` ներառյալ  |7% անյուղ   |

|           |համանմանները և  փոխարինիչները               |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.1.2     |Շաքարի փոշի, դեկստրոզայի փոշի               |15 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մագնեզիումի հիդրօքսիդ (Magnesium hydroxide) E 528                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, ներկի             |

|կայունացնող                                                          |

|_____________________________________________________________________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|_____________________________________________________________________|

|Մագնեզիումի օքսիդ (Magnesium oxide) E 530                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պնդացմանը և  գնդիկավորմանը խոչընդոտող      |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |10 գ/կգ     |

|           |մթերք` բացառությամբ ալբումինաշիճուկային     |            |

|           |պանիրների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Խնձորաթթու DL-(Malic acid DL-) E 296                                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.6     |Պանիրներ` ստացված շիճուկային սպիտակուցներից |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր (միայն արքայախնձորի հյութի  |            |

|           |մեջ օգտագործելու համար)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտար                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարների համար        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մեթագինեթթու (Meta tartaric acid) E 353                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության  կարգավորիչ                   |

|_____________________________________________________________________|

|14.2.5     |Մեղրային խմիչքներ                           |100 մգ/լ    |

|_____________________________________________________________________|

|Մանրաբյուրեղային մոմ (Microcrystalline wax) E 905                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.1       |Սեխ,պապայա,մանգո և  ավոկադո (միայն          |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` բացառությամբ շոկոլադի (միայն   |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մոնտանաթթվի եթեր (Montan acid ester) E 912                           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.1       |Սեխ, պապայա, մանգո և  ավոկադո (միայն        |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նեոհեսպերդիօ երկհիդրոխալկոն (Neohesperidine dihydrochalcone) E 959   |

|Տեխնոլոգիակ ն ֆունկցիան - քաղցրացուցիչ                               |

|_____________________________________________________________________|

|01.0       |Կաթ և  կաթի ածանցյալ հիմքով                 |50 մգ/կգ    |

|           |սննդամթերքներ                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.1       |Կաթ և  կաթի ածանցյալ հիմքով                 |50 մգ/լ     |

|           |ըմպելիքներ,ցածր կալորիականությամբ կամ       |            |

|           |առանց շաքարի  ավելացման                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Սփրեդանման ճարպ                             |5 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.2     |Կաթի կամ ճարպային հիմքով սփրեդեր`           |50 մգ/կգ    |

|           |սենդվիչների համար                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |50 մգ/կգ    |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Մրգային և  բանջարեղենային հիմքով            |50 մգ/կգ    |

|           |աղանդեր                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ             |100 մգ/կգ   |

|           |աղաջրում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |50 մգ/կգ    |

|           |(պաստերացված) պտուղներ                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   | Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ              |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Մրգային դոնդողներ (որպես համի և  բույրի     |5 մգ/կգ     |

|           |հարստարար)                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |50 մգ/կգ    |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |50 մգ/կգ    |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Բուսական սպիտակուց (որպես համի և  բույրի    |5 մգ/կգ     |

|           |հարստարար)                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |100 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Ցածր կալորիականությամբ պտղային և            |50 մգ/կգ    |

|           |բանջարեղենային պատրաստուկներ                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` առանց շաքարի ավելացման և       |100 մգ/կգ   |

|           |կակաոյի կամ մրգաչրերի հիմքով                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` օսլայի հիմքով և  առանց         |150 մգ/կգ   |

|           |շաքարի ավելացման                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ` առանց շաքարի ավելացման           |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Մաստակներ` շաքարի ավելացմամբ                |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Պաղպաղակի վաֆլե բաժակներ` առանց շաքարի      |50 մգ/կգ    |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |50 մգ/կգ    |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |50 մգ/կգ    |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Հատուկ սնուցման նպատակով օգտագործվող        |150 մգ/կգ   |

|           |կաթնահունց հացաբուլկեղեն                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.0       |Մսամթերք (որպես համը և  բույրը հարստացնող)  |5 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |30 մգ/կգ    |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |30 մգ/կգ    |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված      |            |

|           |ձկից և  ձկնամթերքից` ներառյալ               |            |

|           |կակղամորթներից, խեցեմորթներից և             |            |

|           |փշամորթներից արտադրանքը                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ կաթից և  ձվից    |50 մգ/կգ    |

|           |քաղցր կրեմ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |100 մգ/կգ   |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |50 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (մաստակի  |400 մգ/կգ   |

|           |կամ օշարակի ձևով`  վիտամինների և  (կամ)     |            |

|           |հանքային նյութերի վրա հիմնված դիետիկ        |            |

|           |բաղադրամասեր)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3     |Մրգային և  բանջարեղենային նեկտարներ         |30 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|30 մգ/լ     |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված»            |            |

|           |ըմպելիքները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |10 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |20 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ըմպելիքներ, որոնք պարունակում են ոչ         |30 մգ/լ     |

|           |ալոկոհոլային ըմպելիքների և  գարեջրի, սիդրի, |            |

|           |պերրի, ալկոհոլի կամ գինու խառնուրդներ,      |            |

|           |ինչպես նաև  ալկոհոլային խմիչքներ, որոնք     |            |

|           |պարունակում են ըստ ծավալի 15 %-ից պակաս     |            |

|           |ալկոհոլ                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրային հիմքով բուրավետացված աղանդեր` ցածր   |50 մգ/կգ    |

|           |կալորիականությամբ կամ առանց շաքարի ավելացման|            |

|_____________________________________________________________________|

|Նիզին (Nisin) E 234                                                  |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|01.4.3     |Խտացրած սերուցք (անարատ) և  մասկարպոնե      |10 մգ/կգ    |

|           |(mascarpone)                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.2     |Հասունացած պանիրներ                         |12.5 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիրներ                              |12.5 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |3 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2.1     |Հեղուկ ձվամթերք (սպիտակուց, դեղնուց         |6.25 մգ/լ   |

|           |կամ ամբողջական ձու)                         |            |

|_____________________________________________________________________|

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում