Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

01.01.2023 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   06.02.2012  -ից մինչեւ   01.01.2023  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 22.12.2022 թիվ 2011-Ն որոշում)

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(6-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(6-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|_____________________________________________________________________|

|Գալատներ (Gallates) E 310, E 311, E 312                              |

|Պրոպիլգալատ (Propyl gallate) E 310,                                  |

|Օքսիլգալատ (Octyl gallate) E 311,                                    |

|Դոդեցիլգալատ (Dodecyl gallate) E 312                                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող                             |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ և  չոր սերուցք` մեքենայացված վաճառքի|200 մգ/կգ   |

|           |սարքերում վաճառվող չոր կաթի համար           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.2     |Բուսական ձեթեր և  յուղեր                    |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.3     |Խոզի հալած ճարպ, սննդային ճարպ, ձկան յուղ   |200 մգ/կգ   |

|           |և  կենդանական այլ ճարպեր                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ), հիմնականում   |200 մգ/կգ   |

|           |«ջուրը յուղում» տիպի                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային հիմքով աղանդեր` բացառությամբ       |200 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.2   |Չորացրած կարտոֆիլ                           |25 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |200 մգ/կգ   |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն` բացառությամբ    |            |

|           |05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |4400 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |2200 մգ/կգ  |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2.3     |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի համար նախատեսված  |2200 մգ/կգ  |

|           |խառնուրդներ (կեքսեր, նրբաբլիթներ)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Մշակված միս, թռչնամիս և  վայրի կենդանիների  |200 մգ/կգ   |

|           |միս մանր կամ խոշոր կտորներով                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |200 մգ/կգ   |

|           |մսից արտադրանք                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5.2     |Խառնուրդներ` ապուրների և  արգանակների համար |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |200 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Անփոխարինելի ձեթեր                          |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Անփոխարինելի ձեթերից բացի այլ բույր տվողներ |100 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Գլյուտամատներ (Glutamates) E 620, E 621, E 622, E 623, E 624, E 625  |

|Գլյուտամինաթթու (L+)-) (Glutamic Acid, (L+)-) E 620,                 |

|Նատրիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monosodium Glutamate) E 621       |

|Կալիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monopotassium Glutamate) E 622     |

|Կալցիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված (Calcium diglutamate) E 623,       |

|Ամոնիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված (Monoammonium Glutamate) E 624,    |

|Մագնեզիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված (Magnesium diglutamate) E 625    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - համ և  բույր ուժեղացնող                    |

|_____________________________________________________________________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ընդհանուր առմամբ սննդամթերքներում           |10 գ/կգ     |

|           |                                            |(առանձին կամ|

|           |                                            |համակցված)  |

|_____________________________________________________________________|

|Գլիցերինի և  խեժաթթուների եթերներ (Glycerol esters of wood rosins)   |

|E 445                                                                |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր, կայունացնող, պնդացնող,         |

|տեքստուրատոր                                                         |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.1.2   |Մակերևութային  մշակված թարմ պտուղներ        |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.1.2   |Մակերևութային  մշակման ենթարկված թարմ       |50 մգ/կգ    |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ,           |            |

|           |ընկույզներ և  արևածաղկի  սերմեր             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/կգ   |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |100 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ`գարեջուր,գինի, ալկոհոլային          |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կանաչ S (Green S) E 142                                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդներ` ներառյալ                 |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը  և      |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Վերամշակված շիլայանման և  հատիկավոր         |10 մգ/կգ    |

|           |սիսեռ (պահածոյացրած)                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք քաշի նվազեցման համար       |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ`գարեջուր,գինի, ալկոհոլային          |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Գուանիլատներ  (Guanylates) E 626, E 627, E 628, E 629, E 630         |

|Գուանիլաթթու (Guanylic acid) E 626,                                  |

|Նատրիումի գուանիլատ 2-փոխարինված (Disodium guanylate) E 627,         |

|Կալիումի գուանիլատ 2-փոխարինված (Dipotassium guanylate) E 628,       |

|Կալցիումի գուանիլատ (Calcium guanylate) E 629,                       |

|Ինոզինաթթու (Inosinic acid) E 630                                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - համ և  բույր ուժեղացնող                    |

|Արտահայտված է ըստ գուանիլիկ թթվի` առանձին կամ համակցված:             |

|_____________________________________________________________________|

|16.0       |Ընդհանուր առմամբ սննդամթերքներում           |500 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Հեքսամեթիլենտետրամին (Hexamethylene tetramine) E 239                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.1   |Հասունացած պանիրներ` ներառյալ կեղևը         |            |

|           |25 մգ/կգ (միայն պրովոլոն պանրի մեջ          |            |

|           |օգտագործման համար)                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ինդիգոտին, Ինդիգո կարմին (Indigotine, Indigo carmine) E 132          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդներ` ներառյալ                 |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ`նախքան եփելը                    |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ, 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ`գարեջուր,գինի, ալկոհոլային          |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կարայի խեժ (Karaya gum) E 416                                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր, կայունացնող, խտացնող           |

|_____________________________________________________________________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Լցոններ, տոպպինգ և  Մակերևութի              |5 մգ/կգ     |

|           |երեսպատման սննդանյութեր` կաթնահունց         |            |

|           |հացաբուլկեղենի համար                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6.1     |Էմուլգացված սոուսներ (օրինակ`մայոնեզ)       |10 գ/կգ     |

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Ձվի հիմքով լիկյորներ                        |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Հացահատիկների և  կարտոֆիլի հիմքով           | 5 գ/կգ     |

|           |աղանդեր                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Երեսապատված ընկույզ                         |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     | 6 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Համեմունքներ                                |50 գ/կգ     |

|_____________________________________________________________________|

|Կոնժակ (Konjac) E 425                                                |

|(i) Կոնժակային խեժ (Konjac gum)                                      |

|(ii) Կոնժակային գլուկոմաննան (Konjac glucomannan)                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, խտացնող և  դոնդողագոյացնող,   |

|էմուլգացնող                                                          |

|_____________________________________________________________________|

|16.0       |Ընդհանուր առմամբ սննդամթերքներում           |10 մգ/կգ    |

|_____________________________________________________________________|

|Կաթնաթթու L-, D- և  DL- (Lactic acid L-, D-and DL-) E 270            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.6     |Պանիրներ` ստացված շիճուկային սպիտակուցներից |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1       |Չէմուլգացված ձեթեր և  յուղեր` կենդանական    |            |

|           |կամ բուսական (բացի ձիթապտղի ձեթի) հատկապես  |            |

|           |նախատեսված եփելու և  (կամ) տապակելու համար  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4.1     |Թարմ մակարոն, արիշտա և  նմանատիպ արտադրանք  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1.1     |Հաց` պատրաստված բացառապես ալյուրից, ջրից,   |            |

|           |աղից, խմորիչից կամ թթխմորից                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1       |Կաթնային խառնուրդներ` նորածինների համար     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3     |Մրգային և  բանջարեղենային նեկտարներ 5 գ/կգ  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Լիթոռուբին BK (Lithorubine BK) E 180                                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|_____________________________________________________________________|

|Լյուտեին (Lutein)  E 161b                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ     |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ բուրավետացված    |150 մգ/կգ   |

|           |կաթնամթերքը                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |200 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր,գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ       |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և  ձկան |100 մգ/կգ   |

|           |համանմաններ                                 |            |

|___________ _________________________________________________________|

|Լիկոպեն (Lycopene) E 160d                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան -ներկանյութ                                  |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերքը                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված»            |            |

|           |ըմպելիքները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր,գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ       |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Լիզոցիմ (Lysozyme) E 1105                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2     |Հասունացած պանիրներ                         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մագնեզիումի կարբոնատներ (Magnesium carbonates) E 504                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, պնդացմանը և       |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող, ներկ կայունացնող                           |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |10 գ/կգ մթերք` բացառությամբ                 |            |

|           |ալբումինաշիճուկային պանիրների               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ` ներառյալ  |7% անյուղ   |

|           |համանմանները և  փոխարինիչները               |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.1.2     |Շաքարի փոշի, դեկստրոզայի փոշի               |15 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մագնեզիումի հիդրօքսիդ (Magnesium hydroxide) E 528                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, ներկի             |

|կայունացնող                                                          |

|_____________________________________________________________________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|_____________________________________________________________________|

|Մագնեզիումի օքսիդ (Magnesium oxide) E 530                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պնդացմանը և  գնդիկավորմանը խոչընդոտող      |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |10 գ/կգ     |

|           |մթերք` բացառությամբ ալբումինաշիճուկային     |            |

|           |պանիրների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում, |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Խնձորաթթու DL-(Malic acid DL-) E 296                                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.6     |Պանիրներ` ստացված շիճուկային սպիտակուցներից |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր (միայն արքայախնձորի հյութի  |            |

|           |մեջ օգտագործելու համար)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտար                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարների համար        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մեթագինեթթու (Meta tartaric acid) E 353                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության  կարգավորիչ                   |

|_____________________________________________________________________|

|14.2.5     |Մեղրային խմիչքներ                           |100 մգ/լ    |

|_____________________________________________________________________|

|Մանրաբյուրեղային մոմ (Microcrystalline wax) E 905                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.1       |Սեխ,պապայա,մանգո և  ավոկադո (միայն          |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` բացառությամբ շոկոլադի (միայն   |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |            |

|_____________________________________________________________________|

|Մոնտանաթթվի եթեր (Montan acid ester) E 912                           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.1       |Սեխ, պապայա, մանգո և  ավոկադո (միայն        |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նեոհեսպերդիօ երկհիդրոխալկոն (Neohesperidine dihydrochalcone) E 959   |

|Տեխնոլոգիակ ն ֆունկցիան - քաղցրացուցիչ                               |

|_____________________________________________________________________|

|01.0       |Կաթ և  կաթի ածանցյալ հիմքով                 |50 մգ/կգ    |

|           |սննդամթերքներ                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.1       |Կաթ և  կաթի ածանցյալ հիմքով                 |50 մգ/լ     |

|           |ըմպելիքներ,ցածր կալորիականությամբ կամ       |            |

|           |առանց շաքարի  ավելացման                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Սփրեդանման ճարպ                             |5 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.2     |Կաթի կամ ճարպային հիմքով սփրեդեր`           |50 մգ/կգ    |

|           |սենդվիչների համար                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |50 մգ/կգ    |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Մրգային և  բանջարեղենային հիմքով            |50 մգ/կգ    |

|           |աղանդեր                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ             |100 մգ/կգ   |

|           |աղաջրում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |50 մգ/կգ    |

|           |(պաստերացված) պտուղներ                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   | Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ              |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Մրգային դոնդողներ (որպես համի և  բույրի     |5 մգ/կգ     |

|           |հարստարար)                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |50 մգ/կգ    |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |50 մգ/կգ    |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Բուսական սպիտակուց (որպես համի և  բույրի    |5 մգ/կգ     |

|           |հարստարար)                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |100 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Ցածր կալորիականությամբ պտղային և            |50 մգ/կգ    |

|           |բանջարեղենային պատրաստուկներ                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` առանց շաքարի ավելացման և       |100 մգ/կգ   |

|           |կակաոյի կամ մրգաչրերի հիմքով                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` օսլայի հիմքով և  առանց         |150 մգ/կգ   |

|           |շաքարի ավելացման                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ` առանց շաքարի ավելացման           |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Մաստակներ` շաքարի ավելացմամբ                |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Պաղպաղակի վաֆլե բաժակներ` առանց շաքարի      |50 մգ/կգ    |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |50 մգ/կգ    |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |50 մգ/կգ    |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Հատուկ սնուցման նպատակով օգտագործվող        |150 մգ/կգ   |

|           |կաթնահունց հացաբուլկեղեն                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.0       |Մսամթերք (որպես համը և  բույրը հարստացնող)  |5 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |30 մգ/կգ    |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |30 մգ/կգ    |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված      |            |

|           |ձկից և  ձկնամթերքից` ներառյալ               |            |

|           |կակղամորթներից, խեցեմորթներից և             |            |

|           |փշամորթներից արտադրանքը                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ կաթից և  ձվից    |50 մգ/կգ    |

|           |քաղցր կրեմ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |100 մգ/կգ   |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |50 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (մաստակի  |400 մգ/կգ   |

|           |կամ օշարակի ձևով`  վիտամինների և  (կամ)     |            |

|           |հանքային նյութերի վրա հիմնված դիետիկ        |            |

|           |բաղադրամասեր)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3     |Մրգային և  բանջարեղենային նեկտարներ         |30 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|30 մգ/լ     |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված»            |            |

|           |ըմպելիքները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |10 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |20 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ըմպելիքներ, որոնք պարունակում են ոչ         |30 մգ/լ     |

|           |ալոկոհոլային ըմպելիքների և  գարեջրի, սիդրի, |            |

|           |պերրի, ալկոհոլի կամ գինու խառնուրդներ,      |            |

|           |ինչպես նաև  ալկոհոլային խմիչքներ, որոնք     |            |

|           |պարունակում են ըստ ծավալի 15 %-ից պակաս     |            |

|           |ալկոհոլ                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրային հիմքով բուրավետացված աղանդեր` ցածր   |50 մգ/կգ    |

|           |կալորիականությամբ կամ առանց շաքարի ավելացման|            |

|_____________________________________________________________________|

|Նիզին (Nisin) E 234                                                  |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|01.4.3     |Խտացրած սերուցք (անարատ) և  մասկարպոնե      |10 մգ/կգ    |

|           |(mascarpone)                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.2     |Հասունացած պանիրներ                         |12.5 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիրներ                              |12.5 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |3 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2.1     |Հեղուկ ձվամթերք (սպիտակուց, դեղնուց         |6.25 մգ/լ   |

|           |կամ ամբողջական ձու)                         |            |

|_____________________________________________________________________|

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում