Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(7-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(7-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|_____________________________________________________________________|

|Նիտրիտներ (Nitrites) E 249, E 250                                    |

|Կալիումի նիտրիտ (Potassium nitrite) E 249,                           |

|Նատրիումի նիտրիտ (Sodium nitrite) E 250                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ, գույնը կայունացնող     |

|(Արտահայտված ըստ կալիումի նիտրիտի մնացորդային քանակության)           |

|_____________________________________________________________________|

|08.2       |Ջերմային մշակման չենթարկված, չոր ապխտած     |50 մգ/կգ    |

|           |մսամթերք                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Այլ ապխտած մսամթերք, պահածոյացրած մսամթերք  |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Խոզապուխտ                                   |175 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Սագի լյարդի պաշտետ                          |100 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Օրթո-ֆենիլֆենոլներ (Orthophenyl phenols) E 231, E 232                |

|Օրթոֆենիլֆենոլ (Orthophenyl phenol) E 231,                           |

|Օրթոֆենիլֆենոլ նատրիումական աղ (Sodium ortophenyl phenol) E 232      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.1.2   |Մակերևութային  մշակված թարմ պտուղներ (միայն |12 մգ/կգ    |

|           |ցիտրուսային)                                |            |

|_____________________________________________________________________|

|Օքսիդացված պոլիէթիլենային մոմ (Oxidized polyethylene wax) E 914      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|04.1       |Թարմ ցիտրուսային մրգեր, սեխ, մանգո, պապայա, |            |

|           |ավոկադո և  արքայախնձոր (միայն մակերևույթի   |            |

|           |մշակման համար)                              |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ցիստեինե Լ- (L-cysteine) E 920                                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան-հացի և  ալյուրի որակի բարելավիչ              |

|_____________________________________________________________________|

|13.2       |Թխվածքաբլիթներ վաղ տարիքի երեխաների և       |            |

|           |1 գ/կգ մանուկների համար                     |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պապրիկայի մզվածք, կապսանտին, կապսոռուբին (Paprika extract,           |

|capsanthin, capsorubin) E 160c                                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան-ներկանյութ                                   |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.1   |Հասունացած դեղին, նարնջագույն և  սպիտակ     |            |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.1   |Անարատ հալած պանիրներ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |            |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |10 մգ/կգ    |

|           |մսից արտադրանք                              |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պատենտավորված կապույտ V (Patent blue V) E 131                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2.2   |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերքը                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը  և      |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած մրգեր և  բանջարեղեն                 |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  համեմունքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |200 մգ/լ    |

|           |գարեջուր,գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ       |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ`չոր մրգերի հետ)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և  ձկան |100 մգ/կգ   |

|           |համանմաններ                                 |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պեկտիններ (Pectins) E 440                                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան-կայունացնող, խտացնող, դոնդողացնող,           |

|էմուլգատոր                                                           |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1.2     |Լրացուցիչ կաթնային խառնուրդներ` վաղ տարիքի  |5 գ/լ       |

|           |երեխաների համար, միայն թթվեցված տեսակներում |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1.3     |Հատուկ բուժիչ կաթնային խառնուրդներ` վաղ     |10 գ/լ      |

|           |տարիքի երեխաների համար                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար                   |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` գլուտեն          |20 գ/կգ     |

|           |չպարունակող հացահատիկային հիմքով            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր (միայն չպարզեցված           |            |

|           |հյութերի պատրաստման համար)                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |            |

|           |(միայն չպարզեցված հյութերի պատրաստման       |            |

|           |համար)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտար                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր մրգային նեկտարի համար            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ֆոսֆատներ (Phosfates) E 338, E 339 (i)(ii)(iii), E 340               |

|(i)(ii)(iii), E 341 (i)(ii)(iii), E 343 (i)(ii),                     |

|E 450 (i)(ii)(iii)(v)(vi)(vii), E 451(i)(ii),                        |

|E 452 (i)(ii)(iii)(iv)                                               |

|Ֆոսֆորաթթու (Phosphoric acid) E 338,                                 |

|Նատրիումի ֆոսֆատներ (Sodium phosphates) E 339                        |

|(i) Նատրիումի ֆոսֆատ 1-փոխարինված (Monosodium phosphate)             |

|(ii) Նատրիումի ֆոսֆատ 2-փոխարինված (Disodium phosphate)              |

|(iii) Նատրիումի ֆոսֆատ 3-փոխարինված (Trisodium phosphate)            |

|Կալիումի ֆոսֆատներ (Potassium phospates) E 340                       |

|(i) Կալիումի ֆոսֆատ 1-փոխարինված (Monopotassium phosphate)           |

|(ii) Կալիումի ֆոսֆատ 2-փոխարինված (Dipotassium phosphate)            |

|(iii) Կալիումի ֆոսֆատ 3-փոխարինված (Tripotassium phosphate)          |

|Կալցիումի ֆոսֆատներ (Calcium phospates) E 341                        |

|(i) Կալցիումի ֆոսֆատ 1-փոխարինված (Monocalcium phosphate)            |

|(ii) Կալցիումի ֆոսֆատ 2-փոխարինված (Dicalcium orthophosphate)        |

|(iii) Կալցիումի ֆոսֆատ 3-փոխարինված (Triscalcium phosphate)          |

|Մագնեզիումի ֆոսֆատներ (Magnesium phosphates) E 343                   |

|(i) Մագնեզիումի ֆոսֆատ 1-փոխարինված (Monomagnesium phosphate)        |

|(ii) Մագնեզիումի ֆոսֆատ 2-փոխարինված (Dimagnesium phosphate)         |

|Պիրոֆոսֆատներ (Diphosphates) E 450                                   |

|(i) Նատրիումի պիրոֆոսֆատ 2-փոխարինված (Disodium diphosphate)         |

|(ii) Նատրիումի պիրոֆոսֆատ 3-փոխարինված (Trisodium diphosphate)       |

|(iii) Տետրանատրիումի պիրոֆոսֆատ (Tetrasodium diphospate)             |

|(v) Տետրակալիումի պիրոֆոսֆատ (Tetrapotassium diphospate)             |

|(vi) Կալցիումի պիրոֆոսֆատ 2-փոխարինված (Dicalcium diphospate)        |

|(vii) Կալցիումի դիհիդրոպիրոֆոսֆատ (Calcium dihydrogen                |

|diphosphate)                                                         |

|Եռֆոսֆատներ (Triphosphates) E 451                                    |

|(i) Նատրիումի եռֆոսֆատ 5-փոխարինված (Pentasodium triphosphate)       |

|(ii) Կալիումի եռֆոսֆատ 5-փոխարինված (Pentapotassium triphosphate     |

|Պոլիֆոuֆատներ (Polyphosphates) E 452                                 |

|(i) Նատրիումի պոլիֆոսֆատ (Sodium polyphosphate)                      |

|(ii) Կալիումի պոլիֆոսֆատ   (Potassium  polyphosphate)                |

|(iii) Կալցիումի պոլիֆոսֆատ (Sodium calcium polyphosphate)            |

|(iv) Կալցիումի պոլիֆոսֆատ (Calcium polyphosphate)                    |

|Տեխնոլոգիական   ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, հակաօքսիդացնող, |

|էմուլգատոր, տեքuտուրատոր, խոնավությունը պահպանող ազդակ, կայունացնող, |

|համալիր առաջացնող, հացի և  ալյուրի որակի բարելավիչ, պնդացմանը և      |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող, փխրունացնող, խտարար,պահածոյացնող, ներկ     |

|կայունացնող, համ և  բույր ուժեղացնող                                 |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ P205-ի:                     |

|_____________________________________________________________________|

|01.1       |Մանրէազերծված և  ուլտրա բարձր               |1 գ/լ       |

|           |ջերմաստիճանում մշակված կաթ                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.4.2     |Պաստերացված, մանրէազերծված և  ուլտրա        |5 գ/կգ      |

|           |բարձր ջերմաստիճանում մշակված սերուցք        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.4       |Հարած սերուցք և  բուսական ճարպերի           |5 գ/կգ      |

|           |համանման                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.7   |Շաքարած պտուղներ                            |800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1.1   |Կարագ` սերուցքային                          |880 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.2     |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 80%-ից        |2.2 գ/կգ    |

|           |քիչ ճարպ պարունակող                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.3       |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ),               |2.2 գ/կգ    |

|           |հիմնականում ««յուղը ջրում»» տիպի`           |            |

|           |ներառյալ  ճարպային էմուլսիաների             |            |

|           |(սփրեդի) հիմքով խառնակազմ և  (կամ)          |            |

|           |բուրավետացված մթերքները                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Քսովի ճարպեր` բացառությամբ կարագի           |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ջրային հիմքով էմուլսիոն                     |30 գ/կգ     |

|           |հեղուկացիրներով թխվածքը երեսապատելու        |            |

|           |համար                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |800 մգ/կգ   |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Վերամշակված կարտոֆիլից սննդամթերք (ներառյալ |5 գ/կգ      |

|           |սառցախցիկում սառեցրած և  խորը սառեցրած,     |            |

|           |սառեցրած և  չորացման ենթարկված արտադրանք)   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.5       |Մասամբ ջրազրկված կաթ` 28%-ից պակաս չոր      |1 գ/կգ      |

|           |զանգվածով                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.5       |Մասամբ ջրազրկված կաթ` 28 %-ից ավելի         |1.5 գ/կգ    |

|           |չոր զանգվածով                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |2.5 գ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.1     |Թարմ պանիրներ` բացառությամբ մոցառելլա       |2 գ/կգ      |

|           |տեսակի                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիրներ                              |20 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.5     |Պանրի փոխարինիչներ                          |20 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը  և      |1 գ/կգ      |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` շաքարային                      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.5     |Շոկոլադի համանմաններ և  փոխարինիչներ        |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Մսի և  բանջարեղենային սննդամթերքի ջնարակող  |4 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.2.1     |Ալյուր                                      |2.5 գ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.2.1     |Ալյուր` փխրունացնող նյութերով               |20 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |5 գ/կգ      |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4       |Լապշա, արիշտա                               |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.6       |Հարած խմոր (օրինակ` ձկների և  թռչնամսի      |12 գ/կգ     |

|           |թաթախման համար նախատեսված խառնուրդ)         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1       |Հաց, որում օգտագործված է կերակրի սոդա       |20 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |20 գ/կգ     |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.0       |Մսամթերք                                    |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սառեցված կամ խորը սառեցված ձկան ֆիլե,       |5 գ/կգ      |

|           |փափկամարմիններ և  խեցգետնակերպեր`           |            |

|           |չվերամշակված                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.3     |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |1 գ/կգ      |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված      |            |

|           |ձկից և  ձկնամթերքից` ներառյալ               |            |

|           |կակղամորթներից, խեցեմորթներից և             |            |

|           |փշամորթներից արտադրանքը                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.1       |Սառնաշաքար                                  |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.6       |Բլիթների օշարակներ, պաղպաղակի բուրավետացված |3 գ/կգ      |

|           |օշարակներ և  նմանատիկ սննդամթերքներ         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2.1     |Հեղուկ ձվամթերք                             |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1       |Աղ և  աղի փոխարինիչներ                      |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1.2     |Լրացուցիչ կաթնային խառնուրդներ` վաղ տարիքի  |1 գ/լ       |

|           |երեխաների համար                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |2.2 գ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |2.2 գ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.5       |Դիետիկ արտադրանք (օրինակ լրացուցիչ արտադրանք|2.2 գ/կգ    |

|           |դիետայի համար)` բացառությամբ 13.1-13.4 և    |            |

|           |13.6 խմբերի                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |2.2 գ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|700 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.1.2   |Սեղանի ջուր և  սոդայաջուր                   |0.5 գ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.2   |Բուսական սպիտակուցային ըմպելիքներ           |20 գ/լ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Լուծվող թեյ և  լուծվող խոտաբույսերի         |2 գ/կգ      |

|           |լուծույթ, սուրճի հիմքով ըմպելիքներ` ավտոմատ |            |

|           |սարքերի միջոցով վաճառքի իրականացման համար   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2       |Ալկոհոլային ըմպելիքներ` բացառելով գինին     |1 գ/լ       |

|           |և  գարեջուրը                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |2 գ/լ       |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |30 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |50 գ/կգ     |

|           |ավտոմատ սարքերի միջոցով վաճառքի իրականացման |            |

|           |համար                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Չոր փոշիացրած աղանդերի խառնուրդներ          |7 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Չոր փոշիացրած սննդանյութեր                  |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Սուրիմի                                     |1 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Նատամիցին (Natamycin) E 235                                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Պինդ, կիսապինդ և  կիսափափուկ պանիրներ       |1 մգ/դմ2    |

|           |(Մակերևութի  մշակման համար)                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Ապխտած (նեռարյալ աղ դրած) և  չորացրած,      |1 մգ/դմ2    |

|           |ջերմային մշակման չենթարկված մսի,            |            |

|           |թռչնամսի և  վայրի կենդանիների մսի           |            |

|           |Մակերևութի  մշակում                         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պոլիգլիցերինի և  ճարպաթթուների եթերներ (Polyglycerol Esters of       |

|Fatty Acids) E 475                                                   |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.0       |Կաթի և  սերուցքի փոխարինիչներ               |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.3.2     |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |0.5 գ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ                        |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Շաքարային հրուշակեղեն                       |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |10 գ/կգ     |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |10 գ/կգ     |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.0       |Ձվամթերք                                    |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |5 գ/կգ      |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Էմուլգացված լիկյորներ                       |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |2 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Պոլիգլիցերինի և  փոխադարձ եթերացված գերչակաթթվի եթերներ              |

|(Polyglycerol Esters of Intersterified Ricinoleic Acid) E 476        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|_____________________________________________________________________|

|02.2.2     |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 80%-ից        |4 գ/կգ      |

|           |քիչ ճարպ պարունակող                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.4     |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ            |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Համեմունքներ                                |4 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Պոլիսորբատներ (Polisorbates) E 432, E 433, E 434, E 435, E 436       |

|Պոլիօքսիէթիլեն սորբիտան մոնոլաուրատ (պոլիսորբատ 20)                  |

|(Polyoxyethylene sorbitan monolaurate (polysorbate 20) E 432         |

|Պոլիօքսիէթիլեն սորբիտան մոնոօլեատ (պոլիսորբատ 80)                    |

|(Polyoxyethylene sorbitan monooleate (polysorbate 80) E 433          |

|Պոլիօքսիէթիլեն սորբիտան մոնոպալմիտատ (պոլիսորբատ 40)                 |

|(Polyoxyethylene sorbitan monopalmitate (polysorbate 40) E 434       |

|Պոլիօքսիէթիլեն սորբիտան մոնոստեարատ (պոլիսորբատ 60)                  |

|(Polyoxyethylene sorbitan monostearate (polysorbate 60) E 435        |

|Պոլիօքսիէթիլեն սորբիտան եռստեարատ (պոլիսորբատ 65)                    |

|(Polyoxyethylene sorbitan tristearate (polysorbate 65) E 436         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.0       |Կաթի և  սերուցքի փոխարինիչներ               |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ` թխման համար նախատեսված|10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային  սառույց` ներառյալ օշարակը և       |1 գ/կգ      |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Շաքարային հրուշակեղեն                       |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |3 գ/կգ      |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6.1     |Էմուլգացված սոուսներ (օրինակ` մայոնեզ)      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |1 գ/կգ      |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |3 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Պոլիվինիլպիրոլիդոն (Polyvinylpyrrollidone) E 1201                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, խտացնող, էմուլգատոր,          |

|գլազուրացնող                                                         |

|_____________________________________________________________________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ` հաբերի և |            |

|           |երեսապատված հաբերի ձևով                     |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պոլիվինիլպոլիպիրոլիդոն (Polyvinylpolypyrrollydone) E 1202            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, խտացնող, էմուլգատոր,          |

|գլազուրացնող                                                         |

|_____________________________________________________________________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ` հաբերի և |            |

|           |երեսապատված հաբերի ձևով                     |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պոնuո 4R, Մուգ կարմիր A (Ponceu 4R, Cochineal red A) E 124           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերքը                   |            |

|01.6       |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ, համեմունքներ             |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|9.3        |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ` 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կալիումի կարբոնատներ (Potassium carbonates) E 501                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, կայունացնող       |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |մթերք` բացառությամբ                         |            |

|           |ալբումինաշիճուկային պանիրների               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում  |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիում |

|           |                                            |կարբոնատի   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների և            |            |

|           |մանուկների համար                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կալիումի հիդրոկարբոնատ (Potassium hydrogen carbonate)  E 501(ii)     |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, կայունացնող       |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|_____________________________________________________________________|

|Կալիումի հիդրօքսիդ (Potassium hydroxide) E 525                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, կայունացնող       |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված մթերք`|            |

|           |բացառությամբ ալբումինաշիճուկային պանիրների  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում  |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիում |

|           |                                            |կարբոնատի   |

|_____________________________________________________________________|

|Կալիումի նիտրատ (Potassium nitrate) E 252                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ, խտացնող, գույնի        |

|կայունացնող                                                          |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ մնացորդային նատրիումի       |

|նիտրատի:                                                             |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Պինդ, կիսապինդ, կիսափափուկ պանիրներ,        |50 մգ/կգ    |

|           |պանրի փոխարինիչներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Այլ ապխտած մսամթերք, պահածոյացրած           |250 մգ/կգ   |

|           |մսամթերք                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Խոզապուխտ                                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Ապխտած լեզու                                |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Սագի լյարդի պաշտետ                          |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.1     |Ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,  |200 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները` մարինացված և   |            |

|           |(կամ) դոնդողի մեջ                           |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պրոպիոնատներ (Propionates) E 280, E 281, E 282, E 283                |

|Պրոպիոնաթթու (Propionic acid) E 280                                  |

|Նատրիումի պրոպիոնատ (Sodium propionate) E 281                        |

|Կալցիումի պրոպիոնատ (Calcium propionate) E 282                       |

|Կալիումի պրոպիոնատ (Potassium propionate) E 283                      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող                               |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ պրոպիոնիկ թթվի:             |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Պանիրներ և  պանիրների փոխարինիչներ          |            |

|           |(միայն արտաքին մշակում)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.0       |Հաց` ներառյալ ցածր կալորիականության,        |2000 մգ/կգ  |

|           |մասնակի թխված` մինչև  փաթեթավորելը,         |            |

|           |կաթնահունց հացաբուլկեղեն (ներառյալ          |            |

|           |ալրային հրուշակեղենը), որոնցում ջրի         |            |

|           |ակտիվությունը 0.65-ից ավելի է` մինչև        |            |

|           |փաթեթավորելը                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1       |Կտրատած հաց և  աշորայի հաց` մինչև           |3000 մգ/կ   |

|           |փաթեթավորելը                                |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պրոպիլենգլիկոլալգինատ (Propane-1,2-diol alginate) E 405              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - խտացնող, էմուլգատոր, կայունացնող           |

|_____________________________________________________________________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ                        |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |3 գ/կգ      |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Մրգային և  բանջարեղենային պատրաստուկներ     |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` շաքարային                      |1.5 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |2 գ/կգ      |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2.3     |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի և  աղանդերի       |5 գ/կգ      |

|           |լցոններ ու մակերևույթի  երեսպատման          |            |

|           |սննդանյութեր                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |8 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1.3     |Հատուկ բուժիչ կաթնային խառնուրդներ`         |200 մգ/կգ   |

|           |վաղ տարիքի երեխաների համար                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |1.2 գ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |1.2 գ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|300 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Էմուլգացված լիկյորներ                       |10 գ/լ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Հացահատիկների և  կարտոֆիլային հիմքով        |3 գ/կգ      |

|           |աղանդեր                                     |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պրոպիլենգլիկոլի և  ճարպաթթուների եթերներ (Propylene Glycol Ester     |

|of Fatty Acids  E 477                                                |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր, կայունացնող                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.3.2     |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.4.4     |Կաթի և  սերուցքի փոխարինիչներ               |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Սերուցքից բացի այլ հարած աղանդերի տոպպինգներ|30 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ` նախատեսված թխման համար|10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        | 3 գ/կգ     |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            | 5 գ/կգ     |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն` բացառությամբ    |            |

|           |05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |5 գ/կգ      |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |1 գ/կգ      |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք քաշի նվազեցման համար       |1 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |5 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Կվիլայի մզվածք (Quillaia extract) E 999                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - փրփուր առաջացնող                           |

|Հաշվարկված անհիդրոզ մզվածքում                                        |

|_____________________________________________________________________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|200 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Դեղին քինոլինային (Quinoline yellow) E 104                           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած պանիրներ     |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ բուրավետացված    |150 մգ/կգ   |

|           |կաթնամթերք                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |200 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և  փշամորթները  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունք, համեմունքներ                |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում