Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

01.01.2023 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   06.02.2012  -ից մինչեւ   01.01.2023  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 22.12.2022 թիվ 2011-Ն որոշում)

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(8-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(8-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային    |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ)                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան փոխարինիչներ                           |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ռիբոֆլավիններ (Riboflavins) E 101                                    |

|(i) Ռիբոֆլավին (Riboflavin)                                          |

|(ii) Ռիբոֆլավին 5'-ֆոսֆատ (Riboflavin 5'-phosphate)                  |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|           |քացախում, ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի       |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/կգ   |

|16.0       |Բաստուրմա (արտաքին երեսապատում)             |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սախարին և  դրա նատրիումական, կալցիումական, կալիումական աղեր          |

|(Sacharin and its sodium, potassium and calcium salts) E 954         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացնող                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ`                 |80 մգ/կգ    |

|           |բուրավետացված և  (կամ) ֆերմենտացված         |            |

|           |(օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո,           |            |

|           |ըմպելի յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով        |            |

|           |մթերք)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.5     |Պանրի փոխարինիչներ                          |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.2     |Կաթի կամ ճարպային հիմքով սենդվիչների        |200 մգ/կգ   |

|           |սփրեդեր` ցածր կալորիականությամբ կամ         |            |

|           |առանց շաքարի ավելացման                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային  հիմքով աղանդեր` բացառությամբ      |100 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |100 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ քացախում, յուղում կամ աղաջրում     |160 մգ/կգ   |

|           |(միայն քաղցր և  թթու սննդամթերքներում       |            |

|           |օգտագործելու համար)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |200 մգ/կգ   |

|           |(պաստերացված) պտուղներ                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |200 մգ/կգ   |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |200 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ մրգային    |100 մգ/կգ   |

|           |բուրավետիչներով ջրային հիմքով աղանդերը      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղենը (ներառյալ սնկերը,               |160 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռները`          |            |

|           |քացախում, յուղում, աղաջրում կամ սոյայի      |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |100 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմերի միջուկներ` պտղամսի և  |            |

|           |մածուկի տեսքով (օրինակ` բանջարեղենային      |            |

|           |աղանդեր, սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն),     |            |

|           |բացառությամբ 04.2.2.5 խմբի                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` առանց շաքարի ավելացման և       |500 մգ/կգ   |

|           |կակաոյի կամ չորացրած մրգերի հիմքով          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |500 մգ/կգ   |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն`                 |            |

|           |բացառությամբ 05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Բերանի խոռոչի միկրոքաղցր թարմացնող մթերքներ`|3000 մգ/կգ  |

|           |առանց շաքարի ավելացման                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Օսլայի հիմքով հրուշակեղեն` ցածր             |300 մգ/կգ   |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի ավելացման |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |1200 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Պաղպաղակի վաֆլե բաժակներ` առանց շաքարի      |800 մգ/կգ   |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |100 մգ/կգ   |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |100 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |170 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.1     |Ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,  |160 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները` մարինացված և   |            |

|           |(կամ) դոնդողի մեջ                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.2     |Ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,  |160 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները` աղադրած և      |            |

|           |(կամ) աղաջրում                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.4     |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |160 մգ/կգ   |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից (օրինակ`      |            |

|           |ձկան մածուկը)` բացառությամբ 09.3.1-09.3.3   |            |

|           |խմբերի                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |200 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված ձկից |            |

|           |և  ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,    |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից արտադրանքը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ կաթից և  ձվից    |100 մգ/կգ   |

|           |քաղցր կրեմ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |320 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |110 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |160 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |200 մգ/կգ   |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |240 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |80 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |1200 մգ/կգ  |

|           |(մաստակի կամ օշարակի ձևով`  վիտամինների     |            |

|           |և  (կամ) հանքային նյութերի վրա հիմնված      |            |

|           |դիետիկ բաղադրամասեր)                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/կգ   |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |80 մգ/լ     |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |80 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |80 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրային հիմքով բուրավետացված ըմպելիքներ`     |80 մգ/լ     |

|           |ցածր կալորիականությամբ կամ առանց շաքարի     |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ֆեյնկո աղցան                                |160 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Շելլակ (Shellac) E 904                                               |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող, տեքստուրատոր                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.0       |Ընկուզեղեն (միայն որպես գլազուրացնող ազդակ) |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1     |Թարմ ցիտրուսային մրգեր` տանձ, դեղձ, սեխ,    |            |

|           |խնձոր, արքայախնձոր (միայն մակերևույթի       |            |

|           |մշակման համար)                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.4     |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ (միայն     |            |

|           |որպես գլազուրացնող ազդակ)                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |            |

|           |կծու) և  խառնուրդներ (միայն որպես           |            |

|           |գլազուրացնող ազդակ)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Սուրճի հատիկներ (միայն որպես                |            |

|           |գլազուրացնող ազդակ)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |            |

|           |(միայն որպես գլազուրացնող ազդակ)            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սիլիկատներ (Silicates) E 551, E 552, E 553a, E 553b, E 554, E 555,   |

|E 556, E 559                                                         |

|Կրեմնիումի երկօքսիդ (Silicon dioxide) E 551                          |

|Կալցիումի սիլիկատ (Calcium silicate) E 552                           |

|Մագնեզիումի սիլիկատներ (Magnesium silicates) E 553a                  |

|(i) Մագնեզիումի սիլիկատ (Magnesium silicate)                         |

|Տալկ (Talc) E 553b                                                   |

|Նատրիումի ալյումոսիլիկատ (Sodium aluminosilicate) E 554              |

|Կալիումի ալյումոսիլիկատ  (Potassim aluminosilicate) E 555            |

|Կալցիումի ալյումոսիլիկատ (Calcium aluminosilicate) E 556             |

|Ալյումոսիլիկատ (Կաոլին) (Aluminium silicate(Kaolin) E 559            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պնդացմանը և  գնդիկավորմանը խոչընդոտող,     |

|ֆիլտրմանը նպաստող                                                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |10 գ/կգ     |

|           |մթերք` բացառությամբ ալբումինաշիճուկային     |            |

|           |պանիրների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` բացառելով շոկոլադը (միայն      |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.1       |Բրինձ                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Նրբերշիկներ (միայն մակերևույթի  մշակման     |            |

|           |համար)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1       |Աղ և  աղի փոխարինիչներ                      |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |30 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` չոր հացահատիկներ | 2 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Սննդամթերք` հաբերի կամ երեսապատված          |            |

|           |հաբերի ձևով                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Չոր փոշիացրած սննդամթերք` ներառյալ          |10 գ/կգ     |

|           |շաքարները                                   |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի ալյումոֆոսֆատ, թթվային (Sodium aluminium phosphate,        |

|acidic) E 541                                                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - փխրեցուցիչ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |1 գ/կգ      |

|           |կծու) և  խառնուրդներ (միայն բլիթատիպ և      |արտահայտված |

|           |սպունգանման տեսակներում)                    |ըստ ալյու-  |

|           |                                            |մինիումի    |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի ասկորբատ (Sodium ascorbate) E 301                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող, գույնը կայունացնող         |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.1   |Նախքան փաթեթավորելը սառնարանում             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.1   |սառեցրած, սպառման համար պատրաստի,           |            |

|           |չվերամշակված մրգեր և  բանջարեղեն (այդ թվում`|            |

|           |չվերամշակված կևղևահանված   կարտոֆիլ)        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4.1     |Թարմ մակարոն` արիշտա և  նմանատիպ արտադրանք  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1.1     |Բացառապես ալյուրի, ջրի, աղի, խմորիչի կամ    |            |

|           |թթխմորի  բաղադրամասերով պատրաստված հաց      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.1.2     |Աղացած թարմ միս, թռչնամիս և  վայրի          |            |

|           |կենդանիների միս                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3.2     |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |            |

|           |մսից արտադրանք` ջերմային մշակման ենթարկված  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` մրգային և        |0.3 գ/կգ    |

|           |բանջարեղենային ըմպելիքներ, հյութեր          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` ճարպ պարունակող  |0.2 գ/կգ    |

|           |հացահատիկային հիմքով                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտար                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարի համար           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի կարբոնատներ (Sodium carbonates) E 500                      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ,  պնդացմանը և      |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող, փխրեցուցիչ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |մթերք` բացառությամբ                         |            |

|           |ալբումինաշիճուկային պանիրների               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1     |Կարագ                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |            |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|           |7% ճարպ չպարունակող չոր քաշում              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների և            |            |

|           |մանուկների համար                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի ցիտրատ 1-փոխարինված (Sodium dihydrogen citrate) E 331(i)   |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, կայունացուցիչ,    |

|էմուլգատոր, հակաօքսիդացնող                                           |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |մթերք` բացառությամբ ալբումինաշիճուկային     |            |

|           |պանիրների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.1   |Նախքան փաթեթավորելը սառնարանում             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.1   |սառեցրած, սպառման համար պատրաստի,           |            |

|           |չվերամշակված մրգեր և  բանջարեղեն (այդ թվում`|            |

|           |չվերամշակված կևղևահանված   կարտոֆիլ)        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.1.2     |Աղացած թարմ մսից պատրաստված սննդամթերք`     |            |

|           |նախքան փաթեթավորելը                         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի հիդրոկարբոնատ (Sodium hydrogen carbonate) E 500(ii)        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ,  պնդացմանը և      |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող, փխրունացնող, կայունացնող                   |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի հիդրօքսիդ (Sodium hydroxide) E 524                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված մթերք`|            |

|           |բացառությամբ ալբումինաշիճուկային պանիրների  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1.1   |Կարագ                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում` |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի նիտրատ (Sodium nitrate) E 251                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ մնացորդային նատրիումի       |

|նիտրատի:                                                             |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Պանիրներ և  պանիրների փոխարինիչներ          |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Այլ ապխտած մսամթերք, պահածոյացրած մսամթերք  |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Խոզապուխտ                                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Ապխտած լեզու                                |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Սագի լյարդի պաշտետ                          |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.1     |Ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,  |200 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները` մարինացված և   |            |

|           |(կամ) դոնդողի մեջ                           |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սորբատներ (Sorbates) E 200, E 202, E 203                             |

|Սորբինաթթու (Sorbic acid) E 200                                      |

|Կալիումի սորբատ (Potassium sorbate) E 202                            |

|Կալցիումի սորբատ (Calcium sorbate) E 203                             |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ, կայունացնող,           |

|հակաօքսիդիչ                                                          |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ սորբինաթթվի:                |

|_____________________________________________________________________|

|01.1       |Մակարդված կաթ                               |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6       |Պանիրներ` կտրատած, փաթեթավորված,            |1000 մգ/կգ  |

|           |ինչպես նաև  ավելացված մթերքներով            |            |

|           |շերտավոր պանիրներ                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6       |Պանիրներ և  պանիրների  փոխարինիչներ         |            |

|           |(միայն Մակերևութի  մշակման համար)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիր                                 |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ճարպային  էմուլսիաներ (սփրեդ)`  60%-ից      |2000 մգ/կգ  |

|           |պակաս ճարպ պարունակող                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 60% և         |1000 մգ/կգ  |

|           |ավելի ճարպ պարունակող                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.3       |էմուլգացված սոուսներ` 60%-ից պակաս          |2000 մգ/կգ  |

|           |ճարպ պարունակող                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.3       |էմուլգացված սոուսներ` 60% և  ավելի ճարպ     |1000 մգ/կգ  |

|           |պարունակող                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Պահածոյացրած կամ շշալցրած մրգային և         |1000 մգ/կգ  |

|           |բանջարեղենային պատրաստուկներ` ներառյալ      |            |

|           |մրգային հիմքով սոուսները` բացառությամբ      |            |

|           |պյուրեն, կոմպոտը, մուսը, աղցանները և        |            |

|           |նմանատիպ սննդամթերքը                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Ձիթապտուղ և  ձիթապտղի հիմքով                |1000 մգ/կգ  |

|           |պատրաստուկներ                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1.2   |Չմաքրված ցիտրուսային մրգեր (միայն           |20գ/կգ      |

|           |մակերեսի մշակման համար)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.2   |Չորացրած պտուղներ                           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ             |1000 մգ/կգ  |

|           |աղաջրում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |1000 մգ/կգ  |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.10  |Պտուղների խմորումից ստացված մթերք           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.11  |Լցոններ` պտղային թխվածքների համար           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.12  |Խոհարարական մշակման ենթարկված պտուղներ      |1200 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.8   |Կարտոֆիլե խմորներ և  կարտոֆիլի շերտեր       |2000 մգ/կգ  |

|           |նախքան տապակելը                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4       |Ռավիոլիի լցոններ և  նմանատիպ                |1000 մգ/կգ  |

|           |սննդամթերքներ                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.6       |Հարած խմոր (օրինակ` ձկների և  թռչնամսի      |2000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |թաթախման համար նախատեսված խառնուրդ)         |            |

|07.1       |Նախքան փաթեթավորվումը կտրատած հաց և         |2000 մգ/կգ  |

|           |աշորայի հաց, նաև  մասնակի թխված,            |            |

|           |վաճառքի համար նախատեսված կաթնահունց         |            |

|           |հացաբուլկեղեն                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |2000 մգ/կգ  |

|           |կծու) և  խառնուրդներ, որոնցում ջրի          |            |

|           |ակտիվությունը 0.65-ից ավելի է               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.0       |Կոլագենի հիմքով թաղանթներ, որոնցում         |            |

|           |ջրի ակտիվությունը 0.6-ից ավելի է            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2.2     |Սառեցված ձվամթերք                           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2.3     |Չոր և  (կամ) եփված ձվամթերք                 |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.3       |Օշարակներ յուղաբլիթների, բուրավետացված      |1000 մգ/կգ  |

|           |օշարակներ` պաղպաղակի և  հարած կաթի          |            |

|           |համար, նմանատիպ այլ սննդամթերքներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.10      |Սոյայի հատիկներից ֆերմենտացված              |1000 մգ/կգ  |

|           |արտադրանք                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |300 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2       |Գինու հիմքով բուրավետացված ըմպելիքներ,      |200 մգ/լ    |

|           |ալկոհոլ չպարունակող գինիներ, մրգային        |            |

|           |գինիներ (ներառյալ ալկոհոլ                   |            |

|           |չպարունակողները), մեղրային գինիներ,         |            |

|           |սիդր և  պերրի (ներառյալ ալկոհոլ             |            |

|           |չպարունակողները), ալկոհոլային               |            |

|           |խմիչքներ` 15 ծավ. %-ից պակաս                |            |

|           |սպիրտայնությամբ                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր կեգերով, որում խմորված շաքարի      |200 մգ/լ    |

|           |և  (կամ) մրգային հյութերի կամ խտանյութի     |            |

|           |պարունակությունը ավելի է 0,5 %-ից           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Մսի, ձկան, խեցեմորթների և                   |2000 մգ/կգ  |

|           |սպիտակուցների վրա հիմնված պանիրների         |            |

|           |փոխարինիչներ                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրիմուռների հիմքով ձկան փոխարինիչներ        |1000 մգ/կգ  |

|_____________________________________________________________________|

|Սորբիտաններ (Sobitans) E 491, E 492, E 493, E 494, E 495             |

|Սորբիտան մոնոստեարատ (Sorbitan monostearate) E 491                   |

|Սորբիտան եռստեարատ (Sorbitan tristearate) E 492                      |

|Սորբիտան մոնոլաուրատ (Sorbitan monolaurate) E 493                    |

|Սորբիտան մոնոօլեատ (Sorbitan monooleate) E 494                       |

|Սորբիտան մոնոպալմիտատ (Sorbitan monopalmitate) E 495                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.3.2     |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.4.4     |Կաթի և  սերուցքի փոխարինիչներ               |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ                        |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |0.5գ/կգ     |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |25 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Շաքարային հրուշակեղեն                       |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |10 գ/կգ     |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |10 գ/կգ     |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.0       |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի երեսպատման        |5 գ/կգ      |

|           |մթերքներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6.1     |Էմուլգացված սոուսներ (օրինակ` մայոնեզ)      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.8       |Խմորիչ` թխման համար                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |5 գ/կգ      |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Հեղուկ թեյի խտանյութ, հեղուկ մրգերի և       |0,5 գ/կգ    |

|           |խոտաբույսերի լուծվեղ խտանյութ               |            |

|16.0       |Աղանդեր                                     |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Համեմունք` բացի հեղուկ ապխտած               |10 գ/կգ     |

|           |համեմունքներից և  ձիթախեժի վրա հիմնված      |            |

|           |համեմունքներից                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Սննդամթերք, որոնք պարունակում են            |1 գ/կգ      |

|           |հեղուկ ապխտած համեմունքներ և  ձիթախեժի      |            |

|           |վրա հիմնված համեմունքներ                    |            |

|_____________________________________________________________________|

|Անագի քլորիդ (Stannous chloride) E 512                               |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գույնը կայունացնող, հակաօքսիդացնող,        |

|պահածոյացնող, տարանջատող                                             |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |20 մգ/կգ    |

|           |(պաստերացված) պտուղներ                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |25 մգ/կգ    |

|           |(պաստերացված) բանջարեղեն (ներառյալ          |            |

|           |սնկերը, արմատապտուղները, պալարապտուղները,   |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Օսլաներ (Starches) E 1404, E 1410, E 1412, E 1413, E 1414, E 1420,   |

|E 1422, E 1450, E 1451                                               |

|Օքսիդացված օսլա (Oxidized starch) E 1404                             |

|Մոնոօսլաֆոսֆատ (Monostarch phosphate) E 1410                         |

|Երկօսլաֆոսֆատ (Distarch phosphate) E 1412                            |

|Ֆոսֆատացված երկօսլաֆոսֆատ (Phosphated distarch phosphate) E 1413     |

|Ացետիլացված Երկօսլաֆոսֆատ (Acetylated distarch phosphate) E 1414     |

|Ացետիլացված օսլա (Acetylated starch) E 1420                          |

|Ացետիլացված երկօսլաադիպատ (Acetylated distarch adipate) E 1422       |

|Նատրիումի օսլաօկտենիլսաթաթթու (Starch sodium octenyl                 |

|succinate) E 1450                                                    |

|Ացետիլացրած, օքսիդացված օսլա (Acetylated oxydized starch) E 1451     |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, էմուլգատոր, խտացնող, կապող    |

|_____________________________________________________________________|

|13.1.3     |Հատուկ բուժիչ կաթնային խառնուրդներ և        |20 գ/լ      |

|           |լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների համար        |(միայն      |

|           |                                            |E-1450)     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների և            |50 գ/կգ     |

|           |մանուկների համար                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի և  կալցիումի աղեր (Sodium and calcium salts) E 481, E 482  |

|Նատրիումի ստեարոիլ-2-լակտիլատ (Sodium stearoyl-2-lactylate) E 481    |

|Կալցիումի ստեարոիլ-2-լակտիլատներ (Calcium stearoyl-2-lactylate) E 482|

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, էմուլգատոր                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.3.2     |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ                        |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Շաքարային հրուշակեղեն                       |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |5 գ/կգ      |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.7       |Շուտ եփող բրինձ                             |4 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1       |Հաց                                         |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |5 գ/կգ      |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած և  խորանարդաձև  կտրտած պահածոյացրած  |4 գ/կգ      |

|           |մսամթերք                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |2 գ/կգ      |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2       |Ոգելից ըմպելիքներ, որոնցում ըստ ծավալի      |8 գ/կգ      |

|           |ալկոհոլի պարունակությունը 15%-ից պակաս է    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |էմուլգացված լիկյորներ                       |8 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Հացահատիկային հիմքով աղանդներ               |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Հացահատիկային և  կարտոֆիլային հիմքով աղանդեր|5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդներ                                    |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Տնային պայմաններում ըմպելիքներ պատրաստելու  |2 գ/կգ      |

|           |փոշի                                        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ստեարիլ տարտրատ (Stearyl tartrate) E 483                             |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հացի և  ալյուրի որակի բարելավիչ            |

|_____________________________________________________________________|

|07.1       |Հաց և  հացաբուլկեղեն                        |4 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |5 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Սաթաթթու (Sսccinic acid) E 363                                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության  կարգավորիչ                   |

|_____________________________________________________________________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |6 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Տնային պայմաններում ըմպելիքեր պատրաստելու   |3 գ/լ       |

|           |փոշի                                        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սուկրալոզա (Sսcralose) E 955                                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացնող                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ` բուրավետացված   |300 մգ/կգ   |

|           |և  (կամ) ֆերմենտացված (օրինակ` կաթնային     |            |

|           |շոկոլադ, կակաո, ըմպելի յոգուրտներ,          |            |

|           |շիճուկային հիմքով մթերք)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային  հիմքով աղանդեր` բացառությամբ      |400 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |320 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ աղաջրում    |180 մգ/կգ   |

|           |(միայն քաղցր և  թթու սննդամթերքներում       |            |

|           |օգտագործելու համար)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |400 մգ/կգ   |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |400 մգ/կգ   |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |400 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ մրգային    |400 մգ/կգ   |

|           |բուրավետիչներով ջրային հիմքով աղանդերը      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |400 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.5   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |400 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմեր` պյուրեի և  սպրեդի     |            |

|           |տեսքով (օրինակ` գետնընկույզի յուղը)         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |400 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմերի միջուկներ` պտղամսի և  |            |

|           |մածուկի տեսքով (օրինակ` բանջարեղենային      |            |

|           |աղանդեր, սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն)`     |            |

|           |բացառությամբ 04.2.2.5 խմբի                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Կակաոյով կամ չոր մրգերով հրուշակեղեն`       |800 մգ/կգ   |

|           |ցածր կալորիականության կամ առանց շաքարի      |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Օսլայի հիմքով հրուշակեղեն` ցածր             |1000 մգ/կգ  |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի ավելացման |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Ցածր կալորիականության հաբերի ձևով           |200 մգ/կգ   |

|           |հրուշակեղեն                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |1000 մգ/կգ  |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն` բացառությամբ    |            |

|           |05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի և  բերանի խոռոչը  |            |

|           |թարմեցնող միկրոքաղցր` առանց շաքարի ավելացման|            |

|           |մթերքների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում