Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(8-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(8-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|100 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային    |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ)                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ օսլայի   |            |

|           |հիմքով (ստացված արմատապտուղներից,           |            |

|           |պալարապտուղներից և  ընդավորներից)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան փոխարինիչներ                           |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ռիբոֆլավիններ (Riboflavins) E 101                                    |

|(i) Ռիբոֆլավին (Riboflavin)                                          |

|(ii) Ռիբոֆլավին 5'-ֆոսֆատ (Riboflavin 5'-phosphate)                  |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|           |քացախում, ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի       |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/կգ   |

|16.0       |Բաստուրմա (արտաքին երեսապատում)             |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սախարին և  դրա նատրիումական, կալցիումական, կալիումական աղեր          |

|(Sacharin and its sodium, potassium and calcium salts) E 954         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացնող                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ`                 |80 մգ/կգ    |

|           |բուրավետացված և  (կամ) ֆերմենտացված         |            |

|           |(օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո,           |            |

|           |ըմպելի յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով        |            |

|           |մթերք)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.5     |Պանրի փոխարինիչներ                          |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.2     |Կաթի կամ ճարպային հիմքով սենդվիչների        |200 մգ/կգ   |

|           |սփրեդեր` ցածր կալորիականությամբ կամ         |            |

|           |առանց շաքարի ավելացման                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային  հիմքով աղանդեր` բացառությամբ      |100 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |100 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ քացախում, յուղում կամ աղաջրում     |160 մգ/կգ   |

|           |(միայն քաղցր և  թթու սննդամթերքներում       |            |

|           |օգտագործելու համար)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |200 մգ/կգ   |

|           |(պաստերացված) պտուղներ                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |200 մգ/կգ   |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |200 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ մրգային    |100 մգ/կգ   |

|           |բուրավետիչներով ջրային հիմքով աղանդերը      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղենը (ներառյալ սնկերը,               |160 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռները`          |            |

|           |քացախում, յուղում, աղաջրում կամ սոյայի      |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |100 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմերի միջուկներ` պտղամսի և  |            |

|           |մածուկի տեսքով (օրինակ` բանջարեղենային      |            |

|           |աղանդեր, սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն),     |            |

|           |բացառությամբ 04.2.2.5 խմբի                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` առանց շաքարի ավելացման և       |500 մգ/կգ   |

|           |կակաոյի կամ չորացրած մրգերի հիմքով          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |500 մգ/կգ   |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն`                 |            |

|           |բացառությամբ 05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Բերանի խոռոչի միկրոքաղցր թարմացնող մթերքներ`|3000 մգ/կգ  |

|           |առանց շաքարի ավելացման                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Օսլայի հիմքով հրուշակեղեն` ցածր             |300 մգ/կգ   |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի ավելացման |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |1200 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Պաղպաղակի վաֆլե բաժակներ` առանց շաքարի      |800 մգ/կգ   |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ վարսակի |100 մգ/կգ   |

|           |փաթիլները                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |100 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի, կծու) |170 մգ/կգ   |

|           |և  խառնուրդներ                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.1     |Ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,  |160 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները` մարինացված և   |            |

|           |(կամ) դոնդողի մեջ                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.2     |Ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,  |160 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները` աղադրած և      |            |

|           |(կամ) աղաջրում                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.4     |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |160 մգ/կգ   |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից (օրինակ`      |            |

|           |ձկան մածուկը)` բացառությամբ 09.3.1-09.3.3   |            |

|           |խմբերի                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |200 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված ձկից |            |

|           |և  ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,    |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից արտադրանքը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ կաթից և  ձվից    |100 մգ/կգ   |

|           |քաղցր կրեմ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |320 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |110 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |160 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |200 մգ/կգ   |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |240 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |80 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |1200 մգ/կգ  |

|           |(մաստակի կամ օշարակի ձևով`  վիտամինների     |            |

|           |և  (կամ) հանքային նյութերի վրա հիմնված      |            |

|           |դիետիկ բաղադրամասեր)                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/կգ   |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ (օրինակ` |80 մգ/լ     |

|           |գարեջուր, գինի, ալկոհոլային զովացուցիչ      |            |

|           |ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային զովացուցիչ    |            |

|           |ըմպելիքներ)                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |80 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |80 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրային հիմքով բուրավետացված ըմպելիքներ`     |80 մգ/լ     |

|           |ցածր կալորիականությամբ կամ առանց շաքարի     |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ֆեյնկո աղցան                                |160 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Շելլակ (Shellac) E 904                                               |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող, տեքստուրատոր                 |

|_____________________________________________________________________|

|04.0       |Ընկուզեղեն (միայն որպես գլազուրացնող ազդակ) |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1     |Թարմ ցիտրուսային մրգեր` տանձ, դեղձ, սեխ,    |            |

|           |խնձոր, արքայախնձոր (միայն մակերևույթի       |            |

|           |մշակման համար)                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.4     |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ (միայն     |            |

|           |որպես գլազուրացնող ազդակ)                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |            |

|           |կծու) և  խառնուրդներ (միայն որպես           |            |

|           |գլազուրացնող ազդակ)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Սուրճի հատիկներ (միայն որպես                |            |

|           |գլազուրացնող ազդակ)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |            |

|           |(միայն որպես գլազուրացնող ազդակ)            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սիլիկատներ (Silicates) E 551, E 552, E 553a, E 553b, E 554, E 555,   |

|E 556, E 559                                                         |

|Կրեմնիումի երկօքսիդ (Silicon dioxide) E 551                          |

|Կալցիումի սիլիկատ (Calcium silicate) E 552                           |

|Մագնեզիումի սիլիկատներ (Magnesium silicates) E 553a                  |

|(i) Մագնեզիումի սիլիկատ (Magnesium silicate)                         |

|Տալկ (Talc) E 553b                                                   |

|Նատրիումի ալյումոսիլիկատ (Sodium aluminosilicate) E 554              |

|Կալիումի ալյումոսիլիկատ  (Potassim aluminosilicate) E 555            |

|Կալցիումի ալյումոսիլիկատ (Calcium aluminosilicate) E 556             |

|Ալյումոսիլիկատ (Կաոլին) (Aluminium silicate(Kaolin) E 559            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պնդացմանը և  գնդիկավորմանը խոչընդոտող,     |

|ֆիլտրմանը նպաստող                                                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |10 գ/կգ     |

|           |մթերք` բացառությամբ ալբումինաշիճուկային     |            |

|           |պանիրների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` բացառելով շոկոլադը (միայն      |            |

|           |մակերևույթի  մշակման համար)                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.1       |Բրինձ                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Նրբերշիկներ (միայն մակերևույթի  մշակման     |            |

|           |համար)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1       |Աղ և  աղի փոխարինիչներ                      |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2       |Համեմունքային կանաչեղեն և  համեմունքներ     |30 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` չոր հացահատիկներ | 2 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Սննդամթերք` հաբերի կամ երեսապատված          |            |

|           |հաբերի ձևով                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Չոր փոշիացրած սննդամթերք` ներառյալ          |10 գ/կգ     |

|           |շաքարները                                   |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի ալյումոֆոսֆատ, թթվային (Sodium aluminium phosphate,        |

|acidic) E 541                                                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - փխրեցուցիչ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |1 գ/կգ      |

|           |կծու) և  խառնուրդներ (միայն բլիթատիպ և      |արտահայտված |

|           |սպունգանման տեսակներում)                    |ըստ ալյու-  |

|           |                                            |մինիումի    |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի ասկորբատ (Sodium ascorbate) E 301                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդացնող, գույնը կայունացնող         |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.1   |Նախքան փաթեթավորելը սառնարանում             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.1   |սառեցրած, սպառման համար պատրաստի,           |            |

|           |չվերամշակված մրգեր և  բանջարեղեն (այդ թվում`|            |

|           |չվերամշակված կևղևահանված   կարտոֆիլ)        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4.1     |Թարմ մակարոն` արիշտա և  նմանատիպ արտադրանք  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1.1     |Բացառապես ալյուրի, ջրի, աղի, խմորիչի կամ    |            |

|           |թթխմորի  բաղադրամասերով պատրաստված հաց      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.1.2     |Աղացած թարմ միս, թռչնամիս և  վայրի          |            |

|           |կենդանիների միս                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3.2     |Աղացած մսից, թռչնամսից և  վայրի կենդանիների |            |

|           |մսից արտադրանք` ջերմային մշակման ենթարկված  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` մրգային և        |0.3 գ/կգ    |

|           |բանջարեղենային ըմպելիքներ, հյութեր          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` ճարպ պարունակող  |0.2 գ/կգ    |

|           |հացահատիկային հիմքով                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտար                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարի համար           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի կարբոնատներ (Sodium carbonates) E 500                      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ,  պնդացմանը և      |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող, փխրեցուցիչ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |մթերք` բացառությամբ                         |            |

|           |ալբումինաշիճուկային պանիրների               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1     |Կարագ                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |            |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|           |7% ճարպ չպարունակող չոր քաշում              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների և            |            |

|           |մանուկների համար                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի ցիտրատ 1-փոխարինված (Sodium dihydrogen citrate) E 331(i)   |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ, կայունացուցիչ,    |

|էմուլգատոր, հակաօքսիդացնող                                           |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված       |            |

|           |մթերք` բացառությամբ ալբումինաշիճուկային     |            |

|           |պանիրների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.1   |Նախքան փաթեթավորելը սառնարանում             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.1   |սառեցրած, սպառման համար պատրաստի,           |            |

|           |չվերամշակված մրգեր և  բանջարեղեն (այդ թվում`|            |

|           |չվերամշակված կևղևահանված   կարտոֆիլ)        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.1.2     |Աղացած թարմ մսից պատրաստված սննդամթերք`     |            |

|           |նախքան փաթեթավորելը                         |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի հիդրոկարբոնատ (Sodium hydrogen carbonate) E 500(ii)        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ,  պնդացմանը և      |

|գնդիկավորմանը խոչընդոտող, փխրունացնող, կայունացնող                   |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ, չոր սերուցք (անարատ)               |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի հիդրօքսիդ (Sodium hydroxide) E 524                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության կարգավորիչ                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.8.2     |Չոր շիճուկ և  չոր շիճուկից պատրաստված մթերք`|            |

|           |բացառությամբ ալբումինաշիճուկային պանիրների  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2.1.1   |Կարագ                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |7% անյուղ   |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |չոր քաշում` |

|           |                                            |արտահայտված |

|           |                                            |ըստ կալիումի|

|           |                                            |կարբոնատի   |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի նիտրատ (Sodium nitrate) E 251                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ                         |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ մնացորդային նատրիումի       |

|նիտրատի:                                                             |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Պանիրներ և  պանիրների փոխարինիչներ          |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Այլ ապխտած մսամթերք, պահածոյացրած մսամթերք  |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Խոզապուխտ                                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2       |Ապխտած լեզու                                |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Սագի լյարդի պաշտետ                          |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3.1     |Ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ կակղամորթները,  |200 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթները և  փշամորթները` մարինացված և   |            |

|           |(կամ) դոնդողի մեջ                           |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սորբատներ (Sorbates) E 200, E 202, E 203                             |

|Սորբինաթթու (Sorbic acid) E 200                                      |

|Կալիումի սորբատ (Potassium sorbate) E 202                            |

|Կալցիումի սորբատ (Calcium sorbate) E 203                             |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ, կայունացնող,           |

|հակաօքսիդիչ                                                          |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ սորբինաթթվի:                |

|_____________________________________________________________________|

|01.1       |Մակարդված կաթ                               |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6       |Պանիրներ` կտրատած, փաթեթավորված,            |1000 մգ/կգ  |

|           |ինչպես նաև  ավելացված մթերքներով            |            |

|           |շերտավոր պանիրներ                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6       |Պանիրներ և  պանիրների  փոխարինիչներ         |            |

|           |(միայն Մակերևութի  մշակման համար)           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիր                                 |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ճարպային  էմուլսիաներ (սփրեդ)`  60%-ից      |2000 մգ/կգ  |

|           |պակաս ճարպ պարունակող                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.2       |Ճարպային էմուլսիաներ (սփրեդ)` 60% և         |1000 մգ/կգ  |

|           |ավելի ճարպ պարունակող                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.3       |էմուլգացված սոուսներ` 60%-ից պակաս          |2000 մգ/կգ  |

|           |ճարպ պարունակող                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.3       |էմուլգացված սոուսներ` 60% և  ավելի ճարպ     |1000 մգ/կգ  |

|           |պարունակող                                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Պահածոյացրած կամ շշալցրած մրգային և         |1000 մգ/կգ  |

|           |բանջարեղենային պատրաստուկներ` ներառյալ      |            |

|           |մրգային հիմքով սոուսները` բացառությամբ      |            |

|           |պյուրեն, կոմպոտը, մուսը, աղցանները և        |            |

|           |նմանատիպ սննդամթերքը                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Ձիթապտուղ և  ձիթապտղի հիմքով                |1000 մգ/կգ  |

|           |պատրաստուկներ                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1.2   |Չմաքրված ցիտրուսային մրգեր (միայն           |20գ/կգ      |

|           |մակերեսի մշակման համար)                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.2   |Չորացրած պտուղներ                           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ             |1000 մգ/կգ  |

|           |աղաջրում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |1000 մգ/կգ  |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.10  |Պտուղների խմորումից ստացված մթերք           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.11  |Լցոններ` պտղային թխվածքների համար           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.12  |Խոհարարական մշակման ենթարկված պտուղներ      |1200 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.8   |Կարտոֆիլե խմորներ և  կարտոֆիլի շերտեր       |2000 մգ/կգ  |

|           |նախքան տապակելը                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.4       |Ռավիոլիի լցոններ և  նմանատիպ                |1000 մգ/կգ  |

|           |սննդամթերքներ                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.6       |Հարած խմոր (օրինակ` ձկների և  թռչնամսի      |2000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |թաթախման համար նախատեսված խառնուրդ)         |            |

|07.1       |Նախքան փաթեթավորվումը կտրատած հաց և         |2000 մգ/կգ  |

|           |աշորայի հաց, նաև  մասնակի թխված,            |            |

|           |վաճառքի համար նախատեսված կաթնահունց         |            |

|           |հացաբուլկեղեն                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |2000 մգ/կգ  |

|           |կծու) և  խառնուրդներ, որոնցում ջրի          |            |

|           |ակտիվությունը 0.65-ից ավելի է               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.0       |Կոլագենի հիմքով թաղանթներ, որոնցում         |            |

|           |ջրի ակտիվությունը 0.6-ից ավելի է            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2.2     |Սառեցված ձվամթերք                           |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2.3     |Չոր և  (կամ) եփված ձվամթերք                 |1000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.3       |Օշարակներ յուղաբլիթների, բուրավետացված      |1000 մգ/կգ  |

|           |օշարակներ` պաղպաղակի և  հարած կաթի          |            |

|           |համար, նմանատիպ այլ սննդամթերքներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.1.1     |Աղ                                          |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.10      |Սոյայի հատիկներից ֆերմենտացված              |1000 մգ/կգ  |

|           |արտադրանք                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |300 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2       |Գինու հիմքով բուրավետացված ըմպելիքներ,      |200 մգ/լ    |

|           |ալկոհոլ չպարունակող գինիներ, մրգային        |            |

|           |գինիներ (ներառյալ ալկոհոլ                   |            |

|           |չպարունակողները), մեղրային գինիներ,         |            |

|           |սիդր և  պերրի (ներառյալ ալկոհոլ             |            |

|           |չպարունակողները), ալկոհոլային               |            |

|           |խմիչքներ` 15 ծավ. %-ից պակաս                |            |

|           |սպիրտայնությամբ                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր կեգերով, որում խմորված շաքարի      |200 մգ/լ    |

|           |և  (կամ) մրգային հյութերի կամ խտանյութի     |            |

|           |պարունակությունը ավելի է 0,5 %-ից           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Մսի, ձկան, խեցեմորթների և                   |2000 մգ/կգ  |

|           |սպիտակուցների վրա հիմնված պանիրների         |            |

|           |փոխարինիչներ                                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրիմուռների հիմքով ձկան փոխարինիչներ        |1000 մգ/կգ  |

|_____________________________________________________________________|

|Սորբիտաններ (Sobitans) E 491, E 492, E 493, E 494, E 495             |

|Սորբիտան մոնոստեարատ (Sorbitan monostearate) E 491                   |

|Սորբիտան եռստեարատ (Sorbitan tristearate) E 492                      |

|Սորբիտան մոնոլաուրատ (Sorbitan monolaurate) E 493                    |

|Սորբիտան մոնոօլեատ (Sorbitan monooleate) E 494                       |

|Սորբիտան մոնոպալմիտատ (Sorbitan monopalmitate) E 495                 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.3.2     |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.4.4     |Կաթի և  սերուցքի փոխարինիչներ               |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ                        |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |0.5գ/կգ     |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |25 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Շաքարային հրուշակեղեն                       |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |10 գ/կգ     |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |10 գ/կգ     |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.0       |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի երեսպատման        |5 գ/կգ      |

|           |մթերքներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6.1     |Էմուլգացված սոուսներ (օրինակ` մայոնեզ)      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.8       |Խմորիչ` թխման համար                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |5 գ/կգ      |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Հեղուկ թեյի խտանյութ, հեղուկ մրգերի և       |0,5 գ/կգ    |

|           |խոտաբույսերի լուծվեղ խտանյութ               |            |

|16.0       |Աղանդեր                                     |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Համեմունք` բացի հեղուկ ապխտած               |10 գ/կգ     |

|           |համեմունքներից և  ձիթախեժի վրա հիմնված      |            |

|           |համեմունքներից                              |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Սննդամթերք, որոնք պարունակում են            |1 գ/կգ      |

|           |հեղուկ ապխտած համեմունքներ և  ձիթախեժի      |            |

|           |վրա հիմնված համեմունքներ                    |            |

|_____________________________________________________________________|

|Անագի քլորիդ (Stannous chloride) E 512                               |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գույնը կայունացնող, հակաօքսիդացնող,        |

|պահածոյացնող, տարանջատող                                             |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |20 մգ/կգ    |

|           |(պաստերացված) պտուղներ                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |25 մգ/կգ    |

|           |(պաստերացված) բանջարեղեն (ներառյալ          |            |

|           |սնկերը, արմատապտուղները, պալարապտուղները,   |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|_____________________________________________________________________|

|Օսլաներ (Starches) E 1404, E 1410, E 1412, E 1413, E 1414, E 1420,   |

|E 1422, E 1450, E 1451                                               |

|Օքսիդացված օսլա (Oxidized starch) E 1404                             |

|Մոնոօսլաֆոսֆատ (Monostarch phosphate) E 1410                         |

|Երկօսլաֆոսֆատ (Distarch phosphate) E 1412                            |

|Ֆոսֆատացված երկօսլաֆոսֆատ (Phosphated distarch phosphate) E 1413     |

|Ացետիլացված Երկօսլաֆոսֆատ (Acetylated distarch phosphate) E 1414     |

|Ացետիլացված օսլա (Acetylated starch) E 1420                          |

|Ացետիլացված երկօսլաադիպատ (Acetylated distarch adipate) E 1422       |

|Նատրիումի օսլաօկտենիլսաթաթթու (Starch sodium octenyl                 |

|succinate) E 1450                                                    |

|Ացետիլացրած, օքսիդացված օսլա (Acetylated oxydized starch) E 1451     |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, էմուլգատոր, խտացնող, կապող    |

|_____________________________________________________________________|

|13.1.3     |Հատուկ բուժիչ կաթնային խառնուրդներ և        |20 գ/լ      |

|           |լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների համար        |(միայն      |

|           |                                            |E-1450)     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների և            |50 գ/կգ     |

|           |մանուկների համար                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Նատրիումի և  կալցիումի աղեր (Sodium and calcium salts) E 481, E 482  |

|Նատրիումի ստեարոիլ-2-լակտիլատ (Sodium stearoyl-2-lactylate) E 481    |

|Կալցիումի ստեարոիլ-2-լակտիլատներ (Calcium stearoyl-2-lactylate) E 482|

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, էմուլգատոր                    |

|_____________________________________________________________________|

|01.3.2     |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ                        |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Շաքարային հրուշակեղեն                       |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |5 գ/կգ      |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.7       |Շուտ եփող բրինձ                             |4 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.1       |Հաց                                         |3 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |5 գ/կգ      |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Աղացած և  խորանարդաձև  կտրտած պահածոյացրած  |4 գ/կգ      |

|           |մսամթերք                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |2 գ/կգ      |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2       |Ոգելից ըմպելիքներ, որոնցում ըստ ծավալի      |8 գ/կգ      |

|           |ալկոհոլի պարունակությունը 15%-ից պակաս է    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |էմուլգացված լիկյորներ                       |8 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Հացահատիկային հիմքով աղանդներ               |2 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Հացահատիկային և  կարտոֆիլային հիմքով աղանդեր|5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդներ                                    |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Տնային պայմաններում ըմպելիքներ պատրաստելու  |2 գ/կգ      |

|           |փոշի                                        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ստեարիլ տարտրատ (Stearyl tartrate) E 483                             |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հացի և  ալյուրի որակի բարելավիչ            |

|_____________________________________________________________________|

|07.1       |Հաց և  հացաբուլկեղեն                        |4 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |5 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Սաթաթթու (Sսccinic acid) E 363                                       |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - թթվայնության  կարգավորիչ                   |

|_____________________________________________________________________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |6 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Տնային պայմաններում ըմպելիքեր պատրաստելու   |3 գ/լ       |

|           |փոշի                                        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Սուկրալոզա (Sսcralose) E 955                                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացնող                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ` բուրավետացված   |300 մգ/կգ   |

|           |և  (կամ) ֆերմենտացված (օրինակ` կաթնային     |            |

|           |շոկոլադ, կակաո, ըմպելի յոգուրտներ,          |            |

|           |շիճուկային հիմքով մթերք)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.4       |Ճարպային  հիմքով աղանդեր` բացառությամբ      |400 մգ/կգ   |

|           |01.7 խմբի                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |320 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.3   |Պտուղներ` քացախում, յուղում կամ աղաջրում    |180 մգ/կգ   |

|           |(միայն քաղցր և  թթու սննդամթերքներում       |            |

|           |օգտագործելու համար)                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |400 մգ/կգ   |

|           |պտուղներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.6   |Պտղային հիմքով մածուկներ` բացառությամբ      |400 մգ/կգ   |

|           |04.1.2.5 խմբի                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.8   |Պտղային կիսահումք` ներառյալ պտղամիսը,       |400 մգ/կգ   |

|           |պյուրեն, մրգային տոպպինգը և  կոկոսի կաթը    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.9   |Պտղային հիմքով աղանդեր` ներառյալ մրգային    |400 մգ/կգ   |

|           |բուրավետիչներով ջրային հիմքով աղանդերը      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |400 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ քացախում,|            |

|           |ձեթում, աղաջրում կամ սոյայի սոուսում        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.5   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |400 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմեր` պյուրեի և  սպրեդի     |            |

|           |տեսքով (օրինակ` գետնընկույզի յուղը)         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.6   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |400 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն), ջրիմուռներ, ընկույզներ|            |

|           |և  արևածաղկի  սերմերի միջուկներ` պտղամսի և  |            |

|           |մածուկի տեսքով (օրինակ` բանջարեղենային      |            |

|           |աղանդեր, սոուսներ, շաքարած բանջարեղեն)`     |            |

|           |բացառությամբ 04.2.2.5 խմբի                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Կակաոյով կամ չոր մրգերով հրուշակեղեն`       |800 մգ/կգ   |

|           |ցածր կալորիականության կամ առանց շաքարի      |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Օսլայի հիմքով հրուշակեղեն` ցածր             |1000 մգ/կգ  |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի ավելացման |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Ցածր կալորիականության հաբերի ձևով           |200 մգ/կգ   |

|           |հրուշակեղեն                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1.3     |Կակաոյի հիմքով մածուկներ` ներառյալ լցոնները |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն` ներառյալ կարամելը և            |1000 մգ/կգ  |

|           |կոնֆետները, նուգան և  այլն` բացառությամբ    |            |

|           |05.1, 05.3 և  05.4 խմբերի և  բերանի խոռոչը  |            |

|           |թարմեցնող միկրոքաղցր` առանց շաքարի ավելացման|            |

|           |մթերքների                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում