Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

 

 

040.0993.250711

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

7 հուլիսի 2011 թվականի N 993-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(9-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(9-րդ մաս)

 

|___________|____________________________________________|____________|

|     1     |                    2                       |     3      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Բերանի խոռոչը թարմացնող միկրոքաղցր          |2400 մգ/կգ  |

|           |մթերքներ` առանց շաքարի ավելացման            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |3000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.3       |Ձավարեղեն` նախաճաշի համար` ներառյալ         |400 մգ/կգ   |

|           |վարսակի փաթիլները                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Պաղպաղակի վաֆլե բաժակներ` առանց շաքարի      |800 մգ/կգ   |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.5       |Աղանդեր` ձավարեղենի և  օսլայի հիմքով        |400 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` բրնձի պուդինգ, տապիոկներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |700 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Կիսապահածոներ (պրեսսերվներ)` ձկից և         |120 մգ/կգ   |

|           |ձկնամթերքից` ներառյալ կակղամորթներից,       |            |

|           |խեցեմորթներից և  փշամորթներից               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.4       |Օգտագործման ենթակա պատրաստի արտադրանք`      |120 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ պահածոյացված կամ ֆերմենտացված      |            |

|           |ձկից և  ձկնամթերքից` ներառյալ               |            |

|           |կակղամորթներից, խեցեմորթներից և             |            |

|           |փշամորթներից արտադրանքը                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.4       |Ձվի հիմքով աղանդեր (օրինակ` կաթից և         |400 մգ/կգ   |

|           |ձվից քաղցր կրեմ)                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |140 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |45 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |450 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |400 մգ/կգ   |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |320 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (հեղուկ)  |240 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ (պինդ)    |800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |2400 մգ/կգ  |

|           |(մաստակի կամ օշարակի ձևով`  վիտամինների     |            |

|           |և  (կամ) հանքային նյութերի վրա հիմնված      |            |

|           |դիետիկ բաղադրամասեր)                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|300 մգ/կգ   |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |250 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ ալկոհոլային    |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ)                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր և  ածիկի հիմքով ըմպելիքներ         |250 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Ցածր կալորիականության գարեջուր              |10 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |50 մգ/լ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ջրային հիմքով բուրավետացված աղանդեր`        |400 մգ/կգ   |

|           |ցածր կալորիականության կամ առանց շաքարի      |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Ֆեյնկո աղցան                                |140 մգ/կգ   |

|_____________________________________________________________________|

|Սախարոզաներ ացետատ իզոբուտիրատ (Sսrcose acetate isobutirat) E 444    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր, կայունացնող, թթվայնության      |

|կարգավորիչ                                                           |

|_____________________________________________________________________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով ըմպելիքներ`|300 մգ/լ    |

|           |ներառյալ «սպորտային», «էներգետիկ»,          |            |

|           |«էլեկտրոլիտիկ» և  «գրանուլացված» ըմպելիքները|            |

|_____________________________________________________________________|

|Սախարոզայի և  ճարպաթթուների եթերներ (Sսcrose Esters of Fatty         |

|Acids) E 473                                                         |

|Շաքարագլիցերիդներ (Sսcroglycerides) E 474                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ըմպելիքներ`                 |5 գ/լ       |

|           |համաբուրավետացված և  (կամ) ֆերմենտացված     |            |

|           |(օրինակ` կաթնային շոկոլադ, կակաո, ըմպելի    |            |

|           |յոգուրտներ, շիճուկային հիմքով մթերք)        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.3.2     |Կաթնային հավելումներ ըմպելիքներում          |20 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.4.4     |Սերուցքի փոխարինիչներ                       |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.4.2     |Մանրէազերծված սերուցք և  մանրէազերծված      | 5 գ/կգ     |

|           |սերուցք` ցածր յուղայնությամբ                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.0       |Ճարպային էմուլսիաներ` թխման համար           |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |5 գ/կգ      |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.1.2   |Թարմ մրգերի մակերևույթի  մշակում            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Շաքարային հրուշակեղեն                       |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |10 գ/կգ     |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2.2     |Ջերմային մշակման ենթարկված մսամթերք         |5 գ/կգ      |

|           |(ճարպային հիմքով)                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      | 2 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |10 գ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1.1     |Կաթնային խառնուրդներ` նորածինների համար,    |120 մգ/լ    |

|           |որոնք պարունակում են հիդրոլիզի ենթարկված    |            |

|           |սպիտակուց, պեպտիդներ կամ ամինոթթուներ       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13. 4      |Դիետիկ արտադրանք` հատուկ բժշկական           |5 գ/կգ      |

|           |նպատակներով, դիետիկ արտադրանք` քաշի         |            |

|           |նվազեցման համար` նախատեսված ամբողջ օրվա     |            |

|           |սննդամթերքը կամ դրա մի մասը փոխարինելու     |            |

|           |համար                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1       |Ոչ ալկոհոլային անիսոնի սերմերի հիմքով       |5 գ/լ       |

|           |ըմպելիքներ, կոկոսի միջուկ և  նուշի          |            |

|           |հիմքով ըմպելիքներ                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.5     |Պահածոյացված հեղուկ սուրճ                   |1 գ/լ       |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2       |Ալկոհոլային խմիչքներ` բացառությամբ          |5 գ/լ       |

|           |գինիների և  գարեջրի                         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր                                     |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Տաք ըմպելիքների պատրաստման համար փոշիներ    |10 գ/լ      |

|_____________________________________________________________________|

|Ծծմբի երկօքսիդ և  Սուլֆիտներ (Sսlphսr dioxide and Sսlfites) E 220,   |

|E 221, E 222, E 223, E 224, E 227, E 228                             |

|Ծծմբի երկօքսիդ (Sսlphսr dioxide) E 220                               |

|Նատրիումի սուլֆիտ (Sodium sulphite) E 221                            |

|Նատրիումի հիդրոսուլֆիտ (Sodium hydrogen sulphite) E 222              |

|Նատրիումի պիրոսուլֆիտ (Sodium metabisulphite) E 223                  |

|Կալիումի պիրոսուլֆիտ (Potassium metabisulphite) E 224                |

|Կալցիումի սուլֆիտ (Calcium sulphite) E 226                           |

|Կալցիումի հիդրոսուլֆիտ (Calcium hydrogen sulphite) E 227             |

|Կալիումի հիդրոսուլֆիտ (Potassium hydrogen sulphite) E 228            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - պահածոյացնող նյութ, հակաօքսիդացնող,        |

|սպիտակացնող ազդակ (բացառությամբ ալյուրի), հացի և  ալյուրի որակի      |

|բարելավիչ                                                            |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ SO2-ի մնացորդի:             |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2     |Ժելատին                                     |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2     |Դոնդողացնող մրգային մզվածք, հեղուկ          |800 մգ/կգ   |

|           |պեկտին` վերջնական սպառողին վաճառելու        |            |

|           |համար                                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.2   |Չորացրած պտուղներ`                          |            |

|           |բանան                                       |1000 մգ/կգ  |

|           |ծիրան, դեղձ, խաղող, սալոր, թուզ             |2000 մգ/կգ  |

|           |խնձոր, տանձ                                 |600 մգ/կգ   |

|           |այլ մրգեր և  ընկուզեղեն                     |500 մգ/կգ   |

|           |կոկոս                                       |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.4   |Շշալցված սպիտակ բալ, ջրազրկված              |100 մգ/կգ   |

|           |մրգաչրեր                                    |250 մգ/կգ   |

|           |շշալցված իրար վրա դարսած կիտրոն             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ և  մարմելադներ, որոնք      |100 մգ/կգ   |

|           |պատրաստված են սուլֆատացված մրգերից          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.7   |Շաքարած պտուղներ                            |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.11  |Լցոններ` պտղային թխվածքների համար           |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Կեղևահանված  կարտոֆիլ, նաև  սպիտակ          |50 մգ/կգ    |

|           |բանջարեղեն` վերամշակված                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Բանջարեղենային և  հացահատիկների վրա         |200 մգ/կգ   |

|           |հիմնված սպիտակուցային հիմքով մսի, ձկան      |            |

|           |և  փափկամարմիններ համանմաններ,              |            |

|           |սպիտակուցներ վրա հիմնված մսի, ձկան և        |            |

|           |փափկամարմիններ համանմաններ                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Վերամշակված կարտոֆիլ` ներառյալ              |100 մգ/կգ   |

|           |սառեցված և  խորը սառեցված, նաև              |            |

|           |կարտոֆիլի խմորը                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Սպիտակ բանջարեղեն` չորացրած                 |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Լոլիկ` չորացրած                             |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Սոխ և  սխտոր                                |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Վերամշակված սնկեր (ներառյալ սառեցված        |50 մգ/կգ    |

|           |սնկերը)                                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2       |Չորացրած սնկեր                              |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2     |Դեհիդրատացված կարտոֆիլ                      |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |100 մգ/կգ   |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|           |քացախում, ձեթում (բացառությամբ              |            |

|           |ձիթապտղի ձեթի), աղաջրում կամ սոյայի         |            |

|           |սոուսում                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.3   |Աղաջրում դրված ոսկեգույն տեսակի             |500 մգ/կգ   |

|           |պղպեղները մարինացված ընկուզեղեն             |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Վակում փաթեթավորված քաղցր եգիպտացորեն       |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Գլյուկոզայի օշարակի հիմքով հրուշակեղեն      |50 մգ/կգ    |

|           |(տարածվում է միայն գլյուկոզայի օշարակի      |            |

|           |վրա)                                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.1       |Սագո և  գարեձավար                           |30 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|06.2.2     |Օսլա                                        |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |50 մգ/կգ    |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Բուրգերի միս` նվազագույն                    |450 մգ/կգ   |

|           |բանջարեղենային կամ հացահատիկային            |            |

|           |բաղադրությամբ 4%, նաև  նախաճաշի             |            |

|           |նրբերշիկներ                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2       |Թարմ սառեցված և  խորը սառեցված              |150 մգ/կգ   |

|           |խեցեմորթներ ու ցեֆալոպոդեր                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4.2   |Խոհարարական մշակման ենթարկված               |50 մգ/կգ    |

|           |կակղամորթներ, խեցեմորթներ և  փշամորթներ     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |200 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.1.1     |Սպիտակ շաքար, անհիդրող դեքստրոզներ,         |10 մգ/կգ    |

|           |ֆրուկտոզ, դեքստրոզ մոնոհիդրատ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.3       |Գլուկոզային օշարակ` դեհիդրատացված կամ       |20 մգ/կգ    |

|           |առանց հիդրատացման                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.3       |Բլիթների մակերևույթները  երեսապատելու       |40 մգ/կգ    |

|           |օշարակ, բուրավետացված պաղպաղակի օշարակ      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|11.6       |Մաթ և  մելաս                                |70 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2        Ծովաբողկ                                     800 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.1     |Համեմունքային կանաչեղեն                     |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Ցիտրուսային հիմքով համեմունքներ             |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.3       |Քացախ                                       |170 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |250 մգ/կգ   |

|           |«Դիժոն» տեսակի մանանեխ                      |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3     |Մրգային և  բանջարեղենային նեկտարներ         |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2     |Մրգային և  բանջարեղենային հյութեր           |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր                             |50 մգ/կգ    |

|           |կիտրոնի հյութ                               |350 մգ/կգ   |

|           |չֆերմենտացված խաղողի հյութ                  |70 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտացրած խաղողի հյութ` տնական գինու          |2000 մգ/կգ  |

|           |պատրաստման համար                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգահյութերի և  2.5%-ից         |350 մգ/կգ,  |

|           |պակաս գարու հիմքով                          |            |

|           |այլ խտանյութեր մրգահյութերի կամ             |250 մգ/կգ   |

|           |մանրացված մրգերի հիմքով                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.1     |Գարեջուր` տարաներում երկրորդական            |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |խմորում անցած                               |20 մգ/կգ    |

|           |Թույլ ալկոհոլային կամ ալկոհոլ               |            |

|           |չպարունակող գարեջուր                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.2     |Սիդր և  պերրի                               |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Մրգային գինիներ, մրգային խաղուն             |200 մգ/կգ   |

|           |գինիներ, թույլ ալկոհոլային գինիներ          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.5     |Մեղրային խմիչքներ                           |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ` 15 ծավ. %-ից    |50 մգ/կգ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ`       |50 մգ/կգ    |

|           |կարտոֆիլի, հացահատիկի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով                               |            |

|_____________________________________________________________________|

|Դեղին մայրամուտ (Sսnset Yellow FCF) E 110                            |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6       |Հարստացած պանիրների կեղևը                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3       |Մսով բուրգեր` նվազագույն                    |135 մգ/կգ   |

|           |բանջարեղենային կամ հացահատիկային            |            |

|           |կազմով, ինչպես նաև  նախաճաշի                |            |

|           |նրբերշիկներ                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմսնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|9.3        |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  այլ համեմունքներ       |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք հատուկ բժշկական            |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ` 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/լ    |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/լ    |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Տարտրատներ (Tartrates) E 334, E 335, E 336, E 337                    |

|Գինեթթու (L(+)-) (Tartaric Acid (L(+)-) E 334                        |

|Նատրիումի տարտրատներ (Sodium Tartrates) E 335                        |

|(i) Նատրիումի տարտրատ 1-փոխարինված  (Monosodium tartrate)            |

|(ii) Նատրիումի տարտրատ 2-փոխարինված (Disodium tartrate)              |

|Կալիումի տարտրատներ (Potassium Tartrates) E 336                      |

|(i) Կալիումի տարտրատ 1-փոխարինված (Monopotassium tartrate)           |

|(ii) Կալիումի տարտրատ 2-փոխարինված (Dipotassium tartrate)            |

|Կալիումի նատրիումական տարտրատ (Potassium Sodium Tartrate) E 337      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - կայունացնող, համալիր առաջացնող,            |

|թթվայնության կարգավորիչ, հակաօքսիդիչի համանմանը, էմուլգարար,         |

|պահածոյացնող, տարանջատող, խտացնող                                    |

|Թույլատրելի քանակներն արտահայտված են ըստ գինեթթվի:                   |

|_____________________________________________________________________|

|04.1.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված                   |            |

|           |(պաստերացված) պտուղներ                      |            |

|04.2.2.4   |Պահածոյացված կամ շշալցված (պաստերացված)     |            |

|           |բանջարեղեն (ներառյալ սնկերը,                |            |

|           |արմատապտուղները, պալարապտուղները,           |            |

|           |ընդավորները, հալվեն) և  ջրիմուռներ          |            |

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.1       |Կակաոյի և  շոկոլադի արտադրանքներ`           |0,5%        |

|           |ներառյալ համանմանները և  փոխարինիչները      |            |

|06.4.1     |Թարմ մակարոն` արիշտա և  նմանատիպ            |            |

|           |արտադրանք                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր մանուկների համար` ճարպ             |0.2 գ/կգ    |

|           |պարունակող հացահատիկային հիմքով             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.1   |Մրգային հյութեր (նախատեսված խաղողի          |4000 մգ/կգ  |

|           |հյութում թթվայնության կարգավորիչ            |            |

|           |օգտագործելու համար) (միայն գինեթթու E 334)  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.2.3   |Խտանյութեր` մրգային հյութերի համար          |4000 մգ/կգ  |

|           |(նախատեսված խաղողի հյութում որպես           |            |

|           |թթվայնության կարգավորիչ օգտագործելու        |            |

|           |համար) (միայն գինեթթու E 334)               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.1   |Մրգային նեկտարներ (միայն գինեթթու E 334)    |4000 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.3.3   |Խտանյութեր` մրգային նեկտարների համար        |4000 մգ/կգ  |

|           |(միայն գինեթթու E 334)                      |            |

|_____________________________________________________________________|

|Տարտրազին (Tartrazine) E 102                                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6       |Հասունացած պանիրների կեղևը                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4.2   |Բուրավետիչներ պարունակող հալած              |100 մգ/կգ   |

|           |պանիրներ                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր` ներառյալ                  |150 մգ/կգ   |

|           |բուրավետացված կաթնամթերք                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |150 մգ/կգ   |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.0       |Շաքարած պտուղներ և  բանջարեղեն              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.4   |Վերամշակված շիլայանման կամ պահածո           |100 մգ/կգ   |

|           |հատիկավոր սիսեռ                             |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.4       |Զարդարանքի և  երեսպատման մթերքներ           |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|08.4       |Սննդային թաղանթներ                          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկան և  խեցեմորթների պաշտետ                 |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Սաղմոնի փոխարինիչներ, Սուրիմի               |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.4     |Խեցեմորթներ` նախքան եփելը                   |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.2.5     |Ապխտած, չորացրած, ֆերմենտացրած և  (կամ)     |100 մգ/կգ   |

|           |աղադրած ձուկ և  ձկնամթերք` ներառյալ         |            |

|           |կակղամորթները, խեցեմորթները և               |            |

|           |փշամորթները                                 |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.3       |Ձկնկիթ                                      |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Կծու համեմունքներ և  այլ համեմունքներ       |500 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.4       |Մանանեխ                                     |300 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5       |Ապուրներ և  արգանակներ                      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.3       |Դիետիկ արտադրանք` հատուկ բժշկական           |50 մգ/կգ    |

|           |նպատակներով` բացառությամբ 13.1 խմբի         |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.4       |Դիետիկ արտադրանք` քաշի նվազեցման համար      |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |100 մգ/լ    |

|           |(հեղուկ)                                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |300 մգ/կգ   |

|           |(պինդ)                                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |100 մգ/լ    |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքները                  |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.4     |Գինիներ` բացառությամբ խաղողի գինիների       |100 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.6     |Թորած ալկոհոլային խմիչքներ` 15 ծավ. %-ից    |200 մգ/կգ   |

|           |ավելի սպիրտայնությամբ                       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Բուրավետացված ալկոհոլային խմիչքներ          |200 մգ/կգ   |

|           |(օրինակ` գարեջուր, գինի, ալկոհոլային        |            |

|           |զովացուցիչ ըմպելիքներ, թույլ                |            |

|           |ալկոհոլային զովացուցիչ ըմպելիքներ)          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.1       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |200 մգ/կգ   |

|           |կարտոֆիլի, ձավարեղենի, ալյուրի կամ          |            |

|           |օսլայի հիմքով (ստացված                      |            |

|           |արմատապտուղներից, պալարապտուղներից և        |            |

|           |ընդավորներից)                               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ` ներառյալ չմաքրած        |100 մգ/կգ   |

|           |ընկույզները և  ընկույզների խառնուրդները     |            |

|           |(օրինակ` չոր մրգերի հետ)                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Բուսական սպիտակուցի վրա հիմնված մսի և       |100 մգ/կգ   |

|           |ձկան համանմաններ                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Տաումատին (Thaսmatin) E 957                                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - քաղցրացնող                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.7       |Կաթնային աղանդեր                            |5 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |50 մգ/կգ    |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Առանց շաքարի ավելացման հրուշակեղեն,         |50 մգ/կգ    |

|           |ինչպես նաև  ցածր կալորիականության կամ       |            |

|           |առանց շաքարի ավելացման կակաոյի կամ          |            |

|           |չորացված մրգերի հիմքով հրուշակեղեն          |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ` առանց շաքարի ավելացման           |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Մաստակներ` շաքարի ավելացմամբ                |10 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |400 մգ/կգ   |

|           |(մաստակի կամ օշարակի ձևով`  վիտամինների     |            |

|           |և  (կամ) հանքային նյութերի վրա հիմնված      |            |

|           |դիետիկ բաղադրամասեր)                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |0.5 գ/լ     |

|           |ըմպելիքներ` ներառյալ «սպորտային»,           |            |

|           |«էներգետիկ», «էլեկտրոլիտիկ» և               |            |

|           |«գրանուլացված» ըմպելիքներ                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Աղանդեր` ոչ կաթնային                        |5 մգ/կգ     |

|_____________________________________________________________________|

|Թերմիկ օքսիդացված սոյայի յուղը ճարպաթթուների մոնո և  դի              |

|գլիցերիդների հետ (Thermally oxidized soya bean oil with mono-        |

|and di-glicerides of fatty acids) E 479b                             |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգատոր                                 |

|___________|_________________________________________________________|

|02.2        Ճարպային էմուլսիաներ` տապակելու համար       |5 գ/կգ      |

|___________|_________________________________________________________|

|Ալֆա-տոկոֆերոլ (Alpha-tocopherol) E 307                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդիչ                                |

|_____________________________________________________________________|

|02.1.2     |Ռաֆինացված ձիթապտղի յուղ                    |200 մգ/լ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.1.2     |Լրացուցիչ կաթնային խառնուրդներ` վաղ         |10 մգ/լ     |

|           |տարիքի երեխաների համար                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.2       |Լրացակեր` վաղ տարիքի երեխաների և            | 0.1 գ/կգ   |

|           |մանուկների համար                            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Եռբութիլհիդրոխինոն (Tertiary Butylhydroquinone(TBHQ) E 319           |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդիչ                                |

|_____________________________________________________________________|

|02.0       |  Ճարպեր ձեթեր և  ճարպային էմուլսիաներ      |            |

|_____________________________________________________________________|

|4- հեքսիլռեզոցինոլ (4-hexylresorcinol) E 586                         |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գույնի կայունացուցիչ, հակաօքսիդիչ          |

|_____________________________________________________________________|

|09.0       |Թարմ, պաղեցրած կամ սառեցրած խեցեմորթներ     |2 մգ/կգ     |

|_____________________________________________________________________|

|Գլիցերիլեռացետատ (եռացետին) (Glyceryl triacetate (triacetine) E 1518 |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - խոնավությունը  պահպանող, լուծիչ            |

|_____________________________________________________________________|

|05.3       |Մաստակներ                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.1     |Յուղ, ջրազերծված կաթնայուղ                  |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ածուխ բուսական (Vegetable carbon) E 153                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - ներկանյութ                                 |

|_____________________________________________________________________|

|01.6.2     |Պանիր «Մորբիեր»                             |            |

|_____________________________________________________________________|

|Հիդրոգենացված պոլի-1-դեցեն (Hydrogenated poly-1-decene) E 907        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|05.0       |Հրուշակեղեն                                 |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.2   |Չորացրած պտուղներ                           |5 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Պուլուլան (Pullulan) E 1204                                          |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող, թաղանթ առաջացնող             |

|_____________________________________________________________________|

|05.2       |Սառնաշաքարային կարամել` շնչառությունը       |            |

|           |թարմացնող հաբերի տեսքով                     |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|_____________________________________________________________________|

|Ալյումինիումի օսլաօկտենիլսաթաթթու (Starch alսminum octenyl           |

|succinate) E 1452                                                    |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |5 գ/կգ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |            |

|           |(վիտամինային պատրաստուկներ)`                |35 գ/կգ     |

|           |դեղապատիճների տեսքով                        |            |

|_____________________________________________________________________|

|Եռէթիլ ցիտրատ (Triethyl citrate) E 1505                              |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - գլազուրացնող                               |

|_____________________________________________________________________|

|10.2.3     |Ձվի չոր սպիտակուց                           |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային   կենսաբանական   հավելումներ`      |3.5 գ/կգ    |

|           |հաբերի և  դեղապատիճների ձևով                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Համեմունքներ                                |3 գ/կգ      |

|_____________________________________________________________________|

|Բենզիլ ալկոհոլ (Benzyl alcohol) E 1519                               |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - բուրավետացուցիչ                            |

|_____________________________________________________________________|

|02.7       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն                    |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.0       |Հրուշակեղեն` ներառյալ շոկոլադը              |250 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.2.7     |Լիկյորներ, բուրավետացված գինիներ,           |100 մգ/լ    |

|           |բուրավետացված գինու հիմքով խմիչքներ և       |            |

|           |կոկտեյլներ                                  |            |

|_____________________________________________________________________|

|Պրոպիլենգլիկոլ (Propylene glycol) E 1520                             |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - խոնավությունը պահպանող, խոնավացնող         |

|_____________________________________________________________________|

|16.0       |Ընդհանուր առմամբ սննդամթերքում`             |1 գ/կգ      |

|           |բացառությամբ կրեմային լիկյորների            |            |

|_____________________________________________________________________|

|Հազրեվարդի մզվածք (Extract of rosemary) E 392                        |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - հակաօքսիդիչ                                |

|(արտահայտված կառնոսոլի և  կառնոսիկ թթվի գումարի ձևով)                |

|_____________________________________________________________________|

|01.5.1     |Չոր կաթ` պաղպաղակի արտադրության համար       |30մ գ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|           |Չոր կաթ` վաճառքի սարքերի համար              |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.2     |Բուսական ձեթեր և  յուղեր                    |30 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|02.1.3     |Խոզի հալած ճարպ, սննդային ճարպ, ձկան        |50 մգ/կգ    |

|           |յուղ և  կենդանական այլ ճարպեր               |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.2.2.2   |Ջրազրկված կարտոֆիլ                          |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակ                                      |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2       |Կաթնահունց հացաբուլկեղեն (քաղցր, աղի,       |200 մգ/կգ   |

|           |կծու) և  խառնուրդներ                        |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.0       |Մսամթերք` բացառությամբ ջրազրկված մսի        |150 մգ/կգ   |

|           |և  չորացված երշիկեղենի                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2.1.2   |Ջրազրկված միս                               |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.3.1.2   |Չորացված երշիկեղեն                          |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|09.0       |Ձկնամթերք                                   |150 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|10.2       |Ձվամթերք                                    |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.2.2     |Համեմունքներ                                |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5.2     |Ջրազրկված սոուսներ և  արգանակներ            |50  մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ և  նման արտադրանք                  |100 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |400 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.2       |Մշակված ընկույզներ                          |200 մգ/կգ   |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.3       |Սնէկ (թեթև  ուտեստ) ձկնային հիմքով          |50 մգ/կգ    |

|___________|____________________________________________|____________|

|16.0       |Համեմուքներ                                 |1000 մգ/կգ  |

|_____________________________________________________________________|

|Կասսիայի խեժ (Cassia gum) E 427                                      |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - էմուլգացնող, կայունացնող, խտացնող և        |

|դոնդողագոյացնող                                                      |

|_____________________________________________________________________|

|01.2       |Ֆերմենտացման և  շիճուկային մակարդման        |2500 մգ/կգ  |

|           |եղանակով ստացված կաթնամթերք (անարատ)`       |            |

|           |բացառությամբ 01.1.2 խմբի                    |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.6.4     |Հալած պանիրներ                              |2500 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|01.7       |Կաթնային  աղանդեր (օրինակ` պուդինգներ,      |2500 մգ/կգ  |

|           |մրգային կամ բուրավետացված յոգուրտներ)       |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|03.0       |Սննդային սառույց` ներառյալ օշարակը և        |2500 մգ/կգ  |

|           |մրգային սառույցը                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|07.2.3     |Կաթնահունց հացաբուլկեղենի և  աղանդերի       |2500 մգ/կգ  |

|           |համար նախատեսված խառնուրդներ                |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|08.2.2     |Ջերմային մշակման ենթարկված մսամթերք         |1500 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6.1     |Էմուլգացված սոուսներ                        |2500 մգ/կգ  |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.5.2     |Ջրազրկված ապուրներ և  արգանակներ            |2500 մգ/կգ  |

|_____________________________________________________________________|

|Նեոտամ (Neotame) E 961                                               |

|Տեխնոլոգիական ֆունկցիան - համի կայունացուցիչ և  քաղցրացուցիչ         |

|_____________________________________________________________________|

|01.1.2     |Կաթնային հիմքով ընպելիքներ                  |2 մգ/լ      |

|___________|____________________________________________|____________|

|04.1.2.5   |Ջեմեր, դոնդողներ, մարմելադներ` ցածր         |2 մգ/կգ     |

|           |կալորիականության                            |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2       |Հրուշակեղեն օսլայի հիմքով` ցածր             |3 մգ/կգ     |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի           |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.2.1     |Սառնաշաքարային կարամել` ցածր                |3 մգ/կգ     |

|           |կալորիականության կամ առանց շաքարի           |            |

|           |ավելացման                                   |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|05.3       |Մաստակներ` շաքարի ավելացմամբ                |3 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|12.6       |Սոուսներ                                    |2 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|13.6       |Սննդային կենսաբանական հավելումներ           |2 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

|14.1.4     |Ջրային հիմքով և  բուրավետիչներով            |2 մգ/լ      |

|           |ըմպելիքներ` ցածր կալորիականության կամ       |            |

|           |առանց շաքարի ավելացման                      |            |

|___________|____________________________________________|____________|

|15.0       |Օգտագործման համար պատրաստի ուտեստներ        |2 մգ/կգ     |

|___________|____________________________________________|____________|

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
07.07.2011
N 993-Ն
Որոշում