040.0504.280412
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
19 ապրիլի 2012 թվականի N 504-Ն
ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ 2012 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐԸ ԵՎ ՍՏԱՆԴԱՐՏԱՑՄԱՆ 2012 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
(2-րդ մաս)
2012 ԹՎԱԿԱՆԻ ԾՐԱԳԻՐ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ
(2-րդ մաս)
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Հավելույթներ |Տորկրետբետոնի |ստան | | | | |
|յին |բետոնների և |հավելույթների |դարտ- | | | | |
|ստան-|շաղախների |սահմանումների |ների | | | | |
|դարտ-|համար. Մաս 5. |և տեխնիկական |մշա- | | | | |
|ների |Տորկրետբետոնի |պահանջների, |կում | | | | |
|մշակ-|հավելա- |մակնշումների | | | | | |
|ման |նյութեր. |ներդաշնակեցում | | | | | |
|աշխա-|Սահմանումներ, |եվրոպական | | | | | |
|տանք-|տեխնիկական |նորմերին` | | | | | |
|ներ |պահանջներ, |արտադրանքի | | | | | |
| |համապատասխա- |մրցունակության | | | | | |
| |նություն, |բարձրացման | | | | | |
| |մակնշում և |նպատակով | | | | | |
| |պիտակավորում | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |934-5 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հավելույթներ |Բետոնի և | | | | | |
| |բետոնի և |շինարարական | | | | | |
| |շինարարական |շաղախների համար| | | | | |
| |շաղախների |հավելույթների | | | | | |
| |համար. Մաս 6. |նմուշառման | | | | | |
| |Նմուշառում. |համապատասխա- | | | | | |
| |Համապատասխա- |նության | | | | | |
| |նության |հսկողության և | | | | | |
| |հսկողություն |համապատասխա- | | | | | |
| |և համապատաս- |նության | | | | | |
| |խանության |գնահատման | | | | | |
| |գնահատում |գործընթացի | | | | | |
| | |ներդաշնակեցում | | | | | |
| |Ազգային |եվրոպական | | | | | |
| |ստանդարտի |նորմերին | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |934-6 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հավելույթներ |Փորձարկման | | | | | |
| |բետոնների և |մեթոդների | | | | | |
| |շինարարական |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |շաղախների |արտադրանքների | | | | | |
| |համար. |մրցունակության | | | | | |
| |Փորձարկման |բարձրացման | | | | | |
| |մեթոդներ. Մաս |նպատակով | | | | | |
| |1. Փորձարկման | | | | | | |
| |համար | | | | | | |
| |փորձանմուշային| | | | | | |
| |բետոն և | | | | | | |
| |շինարարական | | | | | | |
| |շաղախ | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |480-1 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հավելույթներ |Փորձարկման | | | | | |
| |բետոնների և |մեթոդների | | | | | |
| |շինարարական |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |շաղախների |արտադրանքների | | | | | |
| |համար. |մրցունակության | | | | | |
| |Փորձարկման |բարձրացման | | | | | |
| |մեթոդներ. |նպատակով | | | | | |
| |Մաս 2. | | | | | | |
| |Կապակցման | | | | | | |
| |տևողության | | | | | | |
| |որոշում | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |480-2 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Հավելույթներ |Փորձարկման |ստան- | | | | |
|յին |բետոնների և |մեթոդների |դարտ- | | | | |
|ստան-|շինարարական |ներդաշնակեցում`|ների | | | | |
|դարտ-|շաղախների |արտադրանքների |մշա- | | | | |
|ների |համար. |մրցունակության |կում | | | | |
|մշակ-|Փորձարկման |բարձրացման | | | | | |
|ման |մեթոդներ. |նպատակով | | | | | |
|աշխա-|Մաս 4. | | | | | | |
|տանք-|Բետոնում | | | | | | |
|ներ |ջրանջատման | | | | | | |
| |որոշում | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |480-4 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հավելույթներ |Փորձարկման | | | | | |
| |բետոնների, |մեթոդների | | | | | |
| |շինարարական |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |շաղախների |արտադրանքների | | | | | |
| |համար. |մրցունակության | | | | | |
| |Փորձարկման |բարձրացման | | | | | |
| |մեթոդներ. Մաս |նպատակով | | | | | |
| |5. Մազանոթային| | | | | | |
| |ջրակլանման | | | | | | |
| |(աբսորբման) | | | | | | |
| |որոշում | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |480-5 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Թարմ |Փորձարկման | | | | | |
| |պատրաստված |մեթոդների | | | | | |
| |բետոնե |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |խառնուրդի |արտադրանքների | | | | | |
| |փորձարկում. |մրցունակության | | | | | |
| |Մաս 1. |բարձրացման | | | | | |
| |Նմուշառում |նպատակով | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |12350-1 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Թարմ |Փորձարկման | | | | | |
| |պատրաստված |մեթոդների | | | | | |
| |բետոնե |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |խառնուրդի |արտադրանքների | | | | | |
| |փորձարկում. |մրցունակության | | | | | |
| |Մաս 2. Կոնի |բարձրացման | | | | | |
| |նստվածքի |նպատակով | | | | | |
| |որոշում | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |12350-2 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Թարմ |Փորձարկման | | | | | |
| |պատրաստված |մեթոդների | | | | | |
| |բետոնե |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |խառնուրդի |արտադրանքների | | | | | |
| |փորձարկում. |մրցունակության | | | | | |
| |Մաս 5. |բարձրացման | | | | | |
| |Տարահոսելիու- |նպատակով | | | | | |
| |թյան | | | | | | |
| |փորձարկում | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |12350-5 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Թարմ |Փորձարկման |ստան | | | | |
|յին |պատրաստված |մեթոդների |դարտ- | | | | |
|ստան-|բետոնե |ներդաշնակեցում`|ների | | | | |
|դարտ-|խառնուրդի |արտադրանքների |մշա- | | | | |
|ների |փորձարկում. |մրցունակության |կում | | | | |
|մշակ-|Մաս 7. Օդի |բարձրացման | | | | | |
|ման |պարունակու- |նպատակով | | | | | |
|աշխա-|թյուն. | | | | | | |
|տանք-|Ճնշման | | | | | | |
|ներ |մեթոդներ | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԵՆ | | | | | | |
| |12350-7 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Բետոնի |Փորձարկման | | | | | |
| |փորձարկում. |մեթոդների | | | | | |
| |Մաս 5. Պնդացած|ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |բետոնի հատկու-|արտադրանքների | | | | | |
| |թյունները` |մրցունակության | | | | | |
| |բացի |բարձրացման | | | | | |
| |ամրությունից |նպատակով | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |1920-5:2004 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հողի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Հողի մանրէական|մեթոդների | | | | | |
| |կենսազանգվածի |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |որոշում |արտադրանքների | | | | | |
| | |մրցունակության | | | | | |
| |Ազգային |բարձրացման | | | | | |
| |ստանդարտի |նպատակով | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |14240-1:1997 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հողի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Ցնդող հոտավետ |մեթոդների | | | | | |
| |ու |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |հալոգենացված |արտադրանքների | | | | | |
| |ածխաջրերի և |մրցունակության | | | | | |
| |ընտրված |բարձրացման | | | | | |
| |եթերների |նպատակով | | | | | |
| |գազաքրոմատա- | | | | | | |
| |գրաֆիկական | | | | | | |
| |քանակական | | | | | | |
| |որոշում. | | | | | | |
| |Մեթոդ` | | | | | | |
| |վիճակագրական | | | | | | |
| |ազատ | | | | | | |
| |տարածության | | | | | | |
| |կիրառմամբ | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |22155:2011 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հողի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Ընդհանուր |մեթոդների | | | | | |
| |ցիանիդի |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |որոշում |արտադրանքների | | | | | |
| | |մրցունակության | | | | | |
| |Ազգային |բարձրացման | | | | | |
| |ստանդարտի |նպատակով | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |11262:2011 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Հողի որակ. |Փորձարկման |ստան | | | | |
|յին |pH-ի որոշում |մեթոդների |դարտ- | | | | |
|ստան-| |ներդաշնակեցում`|ների | | | | |
|դարտ-|Ազգային |արտադրանքների |մշա- | | | | |
|ների |ստանդարտի |մրցունակության |կում | | | | |
|մշակ-|մշակում ԻՍՕ |բարձրացման | | | | | |
|ման |10390:2005 |նպատակով | | | | | |
|աշխա-|ստանդարտին | | | | | | |
|տանք-|ներդաշնակ | | | | | | |
|ներ |______________|_______________| | | | | |
| |Հողի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Գազաքրոմատա- |մեթոդների | | | | | |
| |գրման միջոցով |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |ածխաջրածնի |արտադրանքների | | | | | |
| |պարունակության|մրցունակության | | | | | |
| |որոշում C10-ից|բարձրացման | | | | | |
| |մինչև C40 |նպատակով | | | | | |
| |տիրույթում | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |16703:2004 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հողի որակ. Չոր|Փորձարկման | | | | | |
| |այրումից հետո |մեթոդների | | | | | |
| |օրգանական և |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |ընդհանուր |արտադրանքների | | | | | |
| |ածխածնի |մրցունակության | | | | | |
| |որոշում |բարձրացման | | | | | |
| |(տարրական |նպատակով | | | | | |
| |վերլուծու- | | | | | | |
| |թյուն) | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |10694:1995 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հողի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Ընտրված |մեթոդների | | | | | |
| |անագօրգանական |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |միացություն- |արտադրանքների | | | | | |
| |ների որոշում. |մրցունակության | | | | | |
| |Գազաքրոմատա- |բարձրացման | | | | | |
| |գրման մեթոդ |նպատակով | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |23161:2009 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Հողի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Հերբիցիդների |մեթոդների | | | | | |
| |որոշում. ՈՒՄ |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |հայտնաբերմամբ |արտադրանքների | | | | | |
| |բարձրարդյու- |մրցունակության | | | | | |
| |նավետ հեղուկ |բարձրացման | | | | | |
| |քրոմատագրման |նպատակով | | | | | |
| |(ԲԱՀՔ) մեթոդ | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |11264:2005 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Էկոլոգիական |Էկոլոգիական |ստան | | | | |
|յին |կառավարում. |գնահատման և |դարտ- | | | | |
|ստան-|Տեղամասերի և |վերահսկողության|ների | | | | |
|դարտ-|կազմակերպու- |աշխատանքների |մշա- | | | | |
|ների |թյունների |խթանում |կում | | | | |
|մշակ-|էկոլոգիական | | | | | | |
|ման |գնահատում | | | | | | |
|աշխա-| | | | | | | |
|տանք-|Ազգային | | | | | | |
|ներ |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |14015 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Էկոլոգիական |Էկոլոգիական | | | | | |
| |կառավարման |համակարգերի | | | | | |
| |համակարգեր. |ներդրման | | | | | |
| |Էկոլոգիական |աշխատանքների | | | | | |
| |կառավարման |աջակցում | | | | | |
| |համակարգի | | | | | | |
| |փուլային | | | | | | |
| |ներդրման | | | | | | |
| |ուղեցույց` | | | | | | |
| |ներառյալ | | | | | | |
| |էկոլոգիական | | | | | | |
| |բնութագրերի | | | | | | |
| |գնահատումը | | | | | | |
| | | | | | | | |
| |Ազգային | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |14005:2010 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Ձու հավի. |Հավի ձվի | | | | | |
| |Տեխնիկական |մատակարարման | | | | | |
| |պայմաններ |և որակի | | | | | |
| | |հսկողության | | | | | |
| |ՀՍՏ 182-99 |պահանջների | | | | | |
| |ազգային |սահմանում` | | | | | |
| |ստանդարտի |մրցունակության | | | | | |
| |վերանայում ԵՍԵ|բարձրացման | | | | | |
| |ՄԱԿ ԵԳԳ |նպատակով | | | | | |
| |(EGG)-1 | | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |պահանջներին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Սննդամթերքում |Փորձարկման | | | | | |
| |դիօքսինի |մեթոդների | | | | | |
| |որոշում |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| | |արտադրանքների | | | | | |
| |Ազգային |մրցունակության | | | | | |
| |ստանդարտի |բարձրացման | | | | | |
| |մշակում EC |նպատակով, | | | | | |
| |1883/2006 |ինչպես նաև | | | | | |
| |եվրոպական |սննդամթերքի | | | | | |
| |դիրեկտիվի |անվտանգության | | | | | |
| |պահանջներին |պահանջների | | | | | |
| |ներդաշնակ |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Պանիր և |Փորձարկման |ստան | | | | |
|յին |պանրամթերք. |մեթոդների |դարտ- | | | | |
|ստան-|Կիտրոնաթթվի |ներդաշնակեցում`|ների | | | | |
|դարտ-|պարունակության|պանրի |մշա- | | | | |
|ների |որոշում. |մրցունակության |կում | | | | |
|մշակ-|Ֆերմենտացման |բարձրացման | | | | | |
|ման |մեթոդ |նպատակով, | | | | | |
|աշխա-| |ինչպես նաև | | | | | |
|տանք-|Ազգային |կաթի, | | | | | |
|ներ |ստանդարտի |կաթնամթերքի և | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |դրանց | | | | | |
| |/ՏՍ 2963-2006 |արտադրությանը | | | | | |
| |ստանդարտին |ներկայացվող | | | | | |
| |ներդաշնակ |տեխնիկական | | | | | |
| | |կանոնակարգի | | | | | |
| | |պահանջների | | | | | |
| | |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Քաղցր խտացրած |Փորձարկման | | | | | |
| |կաթ. Սախարոզի |մեթոդների | | | | | |
| |պարունակության|ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |որոշում |արտադրանքների | | | | | |
| | |մրցունակության | | | | | |
| |Ազգային |բարձրացման | | | | | |
| |ստանդարտի |նպատակով, | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |ինչպես նաև | | | | | |
| |2911-2004 |կաթի, | | | | | |
| |ստանդարտին |կաթնամթերքի և | | | | | |
| |ներդաշնակ |դրանց | | | | | |
| | |արտադրությանը | | | | | |
| | |ներկայացվող | | | | | |
| | |տեխնիկական | | | | | |
| | |կանոնակարգի | | | | | |
| | |պահանջների | | | | | |
| | |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Կաթ. Ընդհանուր|Փորձարկման | | | | | |
| |ֆոսֆատի |մեթոդների | | | | | |
| |պարունակության|ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |որոշում. |արտադրանքների | | | | | |
| |Մոլեկուլային |մրցունակության | | | | | |
| |աբսորբման |բարձրացման | | | | | |
| |սպեկտրաչափական|նպատակով, | | | | | |
| |մեթոդ |ինչպես նաև | | | | | |
| | |կաթի, | | | | | |
| |Ազգային |կաթնամթերքի և | | | | | |
| |ստանդարտի |դրանց | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |արտադրությանը | | | | | |
| |9874-2006 |ներկայացվող | | | | | |
| |ստանդարտին |տեխնիկական | | | | | |
| |ներդաշնակ |կանոնակարգի | | | | | |
| | |պահանջների | | | | | |
| | |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Կաթ, |Փորձարկման | | | | | |
| |կաթնամթերք և |մեթոդների | | | | | |
| |մանկական |ներդաշնա- | | | | | |
| |կաթնային |կեցում` | | | | | |
| |խառնուրդներ. |արտադրանքների | | | | | |
| |Մելամինի և |մրցունակության | | | | | |
| |ցիանուրական |բարձրացման | | | | | |
| |թթվի քանակական|նպատակով, | | | | | |
| |LC-MS/MS |ինչպես նաև | | | | | |
| |մեթոդով |կաթի, | | | | | |
| |որոշման |կաթնամթերքի և | | | | | |
| |ցուցումներ |դրանց | | | | | |
| | |արտադրությանը | | | | | |
| |Ազգային |ներկայացվող | | | | | |
| |ստանդարտի |տեխնիկական | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |կանոնակարգի | | | | | |
| |15495-2010 |պահանջների | | | | | |
| |ստանդարտին |կատարումն | | | | | |
| |ներդաշնակ |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Չոր յուղազերծ |Փորձարկման |ստան- | | | | |
|յին |կաթ. |մեթոդների |դարտ- | | | | |
|ստան-|Բարձրարդյու- |ներդաշնակեցում`|ների | | | | |
|դարտ-|նավետ |արտադրանքների |մշա- | | | | |
|ների |հեղուկային |մրցունակության |կում | | | | |
|մշակ-|քրոմատագրման |բարձրացման | | | | | |
|ման |մեթոդով D |նպատակով, | | | | | |
|աշխա-|վիտամինի |ինչպես նաև | | | | | |
|տանք-|որոշում |կաթի, | | | | | |
|ներ | |կաթնամթերքի և | | | | | |
| |Ազգային |դրանց | | | | | |
| |ստանդարտի |արտադրությանը | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |ներկայացվող | | | | | |
| |4892-2002 |տեխնիկական | | | | | |
| |ստանդարտին |կանոնակարգի | | | | | |
| |ներդաշնակ |պահանջների | | | | | |
| | |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Չոր յուղազերծ |Փորձարկման | | | | | |
| |կաթ. A |մեթոդների | | | | | |
| |վիտամինի |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |որոշում. |արտադրանքների | | | | | |
| |Մաս 1. |մրցունակության | | | | | |
| |Գունաչափական |բարձրացման | | | | | |
| |մեթոդ |նպատակով, | | | | | |
| | |ինչպես նաև | | | | | |
| |Ազգային |կաթի, | | | | | |
| |ստանդարտի |կաթնամթերքի և | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |դրանց | | | | | |
| |12080-1-2009 |արտադրությանը | | | | | |
| |ստանդարտին |ներկայացվող | | | | | |
| |ներդաշնակ |տեխնիկական | | | | | |
| | |կանոնակարգի | | | | | |
| | |պահանջների | | | | | |
| | |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Մրգեր, |Փորձարկման | | | | | |
| |բանջարեղեն և |մեթոդների | | | | | |
| |դրանց |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |վերամշակման |արտադրանքների | | | | | |
| |մթերքներ. |մրցունակության | | | | | |
| |Կարոտինի |բարձրացման | | | | | |
| |պարունակության|նպատակով, | | | | | |
| |որոշում. Մաս |ինչպես նաև | | | | | |
| |2. Սովորական |հյութերին և | | | | | |
| |մեթոդ |հյութամթերք- | | | | | |
| | |ներին | | | | | |
| |Ազգային |ներկայացվող | | | | | |
| |ստանդարտի |պահանջների | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |տեխնիկական | | | | | |
| |6558-2-1992 |կանոնակարգի | | | | | |
| |ստանդարտին |կատարումն | | | | | |
| |ներդաշնակ |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Մրգերի և |Փորձարկման | | | | | |
| |բանջարեղենի |մեթոդների | | | | | |
| |վերամշակման |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |մթերքներ. |արտադրանքների | | | | | |
| |Բենզոական թթվի|մրցունակության | | | | | |
| |որոշում. |բարձրացման | | | | | |
| | |նպատակով, | | | | | |
| |Ազգային |ինչպես նաև | | | | | |
| |ստանդարտի |հյութերին և | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |հյութամթերք- | | | | | |
| |5518-2003 |ներին | | | | | |
| |ստանդարտին |ներկայացվող | | | | | |
| |ներդաշնակ |պահանջների | | | | | |
| | |տեխնիկական | | | | | |
| | |կանոնակարգի | | | | | |
| | |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Մրգային և |Փորձարկման |ստան- | | | | |
|յին |բանջարեղենային|մեթոդների |դարտ- | | | | |
|ստան-|հյութեր. |ներդաշնակեցում`|ների | | | | |
|դարտ-|Խաղողի |արտադրանքների |մշա- | | | | |
|ների |հյութում |մրցունակության |կում | | | | |
|մշակ-|գինեթթվի |բարձրացման | | | | | |
|ման |որոշում. |նպատակով, | | | | | |
|աշխա-|Բարձրարդյու- |ինչպես նաև | | | | | |
|տանք-|նավետ |հյութերին և | | | | | |
|ներ |հեղուկային |հյութամթերք- | | | | | |
| |քրոմատագրման |ներին | | | | | |
| |մեթոդ |ներկայացվող | | | | | |
| | |պահանջների | | | | | |
| |Ազգային |տեխնիկական | | | | | |
| |ստանդարտի |կանոնակարգի | | | | | |
| |մշակում ԵՆ |կատարումն | | | | | |
| |12137-1997 |ապահովելու | | | | | |
| |ստանդարտին |համար | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Խնձորի հյութ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Խնձորի խտացված|մեթոդների | | | | | |
| |հյութ |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |պարունակող |արտադրանքների | | | | | |
| |ըմպելիքներ. |մրցունակության | | | | | |
| |Պալուտինի |բարձրացման | | | | | |
| |պարունակության|նպատակով, | | | | | |
| |որոշում. |ինչպես նաև | | | | | |
| |Մաս 1. |հյութերին և | | | | | |
| |Բարձրարդյու- |հյութամթերք- | | | | | |
| |նավետ |ներին | | | | | |
| |հեղուկային |ներկայացվող | | | | | |
| |քրոմատագրման |պահանջների | | | | | |
| |մեթոդ |տեխնիկական | | | | | |
| | |կանոնակարգի | | | | | |
| |Ազգային |կատարումն | | | | | |
| |ստանդարտի |ապահովելու | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |համար | | | | | |
| |8128-1-1993 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Խնձորի հյութ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Խնձորի խտացված|մեթոդների | | | | | |
| |հյութ և |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |խնձորի հյութ |արտադրանքների | | | | | |
| |պարունակող |մրցունակության | | | | | |
| |ըմպելիքներ. |բարձրացման | | | | | |
| |Պատուլինի |նպատակով, | | | | | |
| |պարունակության|ինչպես նաև | | | | | |
| |որոշում. |հյութերին և | | | | | |
| |Մաս 2. |հյութամթերք- | | | | | |
| |Նրբաշերտ |ներին | | | | | |
| |քրոմատագրման |ներկայացվող | | | | | |
| |մեթոդ |պահանջների | | | | | |
| | |տեխնիկական | | | | | |
| |Ազգային |կանոնակարգի | | | | | |
| |ստանդարտի |կատարումն | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |ապահովելու | | | | | |
| |8128-2-1993 |համար | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Պտուղ - |Փորձարկման | | | | | |
| |բանջարեղենի |մեթոդների | | | | | |
| |վերամշակումից |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |ստացված մթերք.|արտադրանքների | | | | | |
| |Ասկորբինաթթվի |մրցունակության | | | | | |
| |որոշում. |բարձրացման | | | | | |
| |Մաս 1. |նպատակով, | | | | | |
| |Ստուգիչ մեթոդ |ինչպես նաև | | | | | |
| | |հյութերին և | | | | | |
| |Ազգային |հյութամթերք- | | | | | |
| |ստանդարտի |ներին | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |ներկայացվող | | | | | |
| |6557-1-1986 |պահանջների | | | | | |
| |ստանդարտին |տեխնիկական | | | | | |
| |ներդաշնակ |կանոնակարգի | | | | | |
| | |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
|Ազգա-|Պտուղ - |Փորձարկման |ստան | | | | |
|յին |բանջարեղենի |մեթոդների |դարտ- | | | | |
|ստան-|վերամշակումից |ներդաշնակեցում`|ների | | | | |
|դարտ-|ստացված մթերք.|արտադրանքների |մշա- | | | | |
|ների |Ասկորբինաթթվի |մրցունակության |կում | | | | |
|մշակ-|որոշում. |բարձրացման | | | | | |
|ման |Մաս 2. |նպատակով, | | | | | |
|աշխա-|Սովորական |ինչպես նաև | | | | | |
|տանք-|մեթոդ |հյութերին և | | | | | |
|ներ | |հյութամթերք- | | | | | |
| |Ազգային |ներին | | | | | |
| |ստանդարտի |ներկայացվող | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |պահանջների | | | | | |
| |6557-2-1986 |տեխնիկական | | | | | |
| |ստանդարտին |կանոնակարգի | | | | | |
| |ներդաշնակ |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| | |համար | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Ջրի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Մակերևութային |մեթոդների | | | | | |
| |ջրերում և |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |կեղտաջրերում |արտադրանքների | | | | | |
| |կղանքային |մրցունակության | | | | | |
| |ստրեպտոկոկերի |բարձրացման | | | | | |
| |հայտնաբերում |նպատակով, | | | | | |
| |և հաշվարկ. |ինչպես նաև | | | | | |
| |Մաս 1. Հեղուկ |շշալցված | | | | | |
| |միջավայրում |հանքային ջրերին| | | | | |
| |մանրաչափա- |ներկայացվող | | | | | |
| |վորման մեթոդ |պահանջների | | | | | |
| |(առավել |տեխնիկական | | | | | |
| |հավանական |կանոնակարգի | | | | | |
| |քանակ) |կատարումն | | | | | |
| | |ապահովելու | | | | | |
| |Ազգային |համար | | | | | |
| |ստանդարտի | | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ | | | | | | |
| |7899-1-1988 | | | | | | |
| |ստանդարտին | | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Ջրի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Մակերևութային |մեթոդների | | | | | |
| |ջրերում և |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |կեղտաջրերում |արտադրանքների | | | | | |
| |կղանքային |մրցունակության | | | | | |
| |ստրեպտոկոկերի |բարձրացման | | | | | |
| |հայտնաբերում |նպատակով, | | | | | |
| |և հաշվարկ. |ինչպես նաև | | | | | |
| |Մաս 2. Թաղանթի|շշալցված | | | | | |
| |միջոցով զտման |հանքային ջրերին| | | | | |
| |մեթոդ |ներկայացվող | | | | | |
| | |պահանջների | | | | | |
| |Ազգային |տեխնիկական | | | | | |
| |ստանդարտի |կանոնակարգի | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |կատարումն | | | | | |
| |7899-2-2000 |ապահովելու | | | | | |
| |ստանդարտին |համար | | | | | |
| |ներդաշնակ | | | | | | |
| |______________|_______________| | | | | |
| |Ջրի որակ. |Փորձարկման | | | | | |
| |Escherichia |մեթոդների | | | | | |
| |coli և |ներդաշնակեցում`| | | | | |
| |կոլիֆորմ |արտադրանքների | | | | | |
| |բակտերիաների |մրցունակության | | | | | |
| |հայտնաբերում |բարձրացման | | | | | |
| |և գնահատում. |նպատակով, | | | | | |
| |Մաս 1. Թաղանթի|ինչպես նաև | | | | | |
| |միջոցով զտման |շշալցված | | | | | |
| |մեթոդ |հանքային ջրերին| | | | | |
| | |ներկայացվող | | | | | |
| |Ազգային |պահանջների | | | | | |
| |ստանդարտի |տեխնիկական | | | | | |
| |մշակում ԻՍՕ |կանոնակարգի | | | | | |
| |9308-1-2000 |կատարումն | | | | | |
| |ստանդարտին |ապահովելու | | | | | |
| |ներդաշնակ |համար | | | | | |
|_____|______________|_______________|______|______|______|_______|_______|
------------------------------------------------------
ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում