Սեղմել Esc փակելու համար:
ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ԿԵՐԵՐԻ, ԼՐԱՑԱԿԵՐԵՐԻ, ԿԵՐԱ ...

 

 

040.1499.241110

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

21 հոկտեմբերի 2010 թվականի N 1499-Ն

 

ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ԿԵՐԵՐԻ, ԼՐԱՑԱԿԵՐԵՐԻ, ԿԵՐԱՅԻՆ ԽԱՌՆՈՒՐԴՆԵՐԻ, ԿԵՐԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՀԵՏ ՇՓՎՈՂ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՈՒ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԱԿՏԻՎ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ՆԵՐՄՈՒԾՄԱՆ, ԱՐՏԱՀԱՆՄԱՆ, ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԱԾՔՈՒՄ ՓՈԽԱԴՐՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ՈՒՂԵԿՑՈՂ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐ, ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՍԵՐՏԻՖԻԿԱՏՆԵՐ ԵՎ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԵԿԱՆՔ ՏԱԼՈՒ ԿԱՐԳԸ, ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ՈՒՂԵԿՑՈՂ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ, ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՍԵՐՏԻՖԻԿԱՏՆԵՐԻ ԵՎ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԵԿԱՆՔԻ ՁԵՎԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2005 ԹՎԱԿԱՆԻ ՕԳՈՍՏՈՍԻ 4-Ի N 1241-Ն ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(7-րդ մաս)

 

Ձև N 20

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող ուղտերի և            |

|                                    |ուղտազգիների այլ                |

|____________________________________|ներկայացուցիչների (լամաներ,     |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|ալպականեր, վիգոններ)            |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Կենդանիների ծագման երկիրը   |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2. Կենդանիների նույնականացումը                                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|N  |Կենդանու տեսակը|Սեռը|Ցեղատեսակը|Տարիքը|Նույնականացման համարը|Քաշը|

|___|_______________|____|__________|______|_____________________|____|

| 1 |               |    |          |      |                     |    |

|___|_______________|____|__________|______|_____________________|____|

| 2 |               |    |          |      |                     |    |

|___|_______________|____|__________|______|_____________________|____|

| 3 |               |    |          |      |                     |    |

|___|_______________|____|__________|______|_____________________|____|

| 4 |               |    |          |      |                     |    |

|___|_______________|____|__________|______|_____________________|____|

| 5 |               |    |          |      |                     |    |

|_____________________________________________________________________|

|Հինգից ավելի կենդանի փոխադրելու դեպքում կազմվում է կենդանիների       |

|ցուցակ, որը ստորագրվում է արտահանող երկրի պետական/պաշտոնական         |

|անասնաբույժի կողմից և  հանդիսանում է տվյալ սերտիֆիկատի անբաժանելի    |

|մասը                                                                 |

|_____________________________________________________________________|

|3. Կենդանիների ծագումը                                               |

|                                                                     |

|3.1 Կարանտինացման վայրը և  ժամանակը                                  |

|                                                                     |

|3.2 Արտահանող երկրի վարչատարածքային միավորը                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Տեղեկություն առողջական վիճակի մասին                               |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող կլինիկապես առողջ կենդանիները արտահանող երկրի |

|այն տարածքներից են, որոնք զերծ են կենդանիների վարակիչ                |

|հիվանդություններից                                                   |

|- ձիերի աֆրիկական ժանտախտից, զոոանթրոպոնոզ ժանտախտից, նոդուլյար      |

|մաշկաբորբից` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում            |

|- բլուտանգից, խոշոր եղջերավոր կենդանիների ժանտախտից` վերջին 24       |

|ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում`           |

|գոտիավորմանը համապատասխան                                            |

|- դաբաղից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|- խլնախտից` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ         |

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- ուղտերի ծաղիկից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ   |

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- բրուցելոզից, տուբերկուլոզից, պարատուբերկուլոզից` վերջին 6 ամիսների |

|ընթացքում տնտեսության տարածքում                                      |

|- լեպտոսպիրոզից` վերջին 3 ամիսների ընթացքում տնտեսության տարածքում   |

|- սիբիրախտ` վերջին 20 օրերի ընթացքում տնտեսության տարածքում          |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Կենդանիները չեն ստացել որոճող կենդանիների սպիտակուցներ պարունակող|

|կերեր` բացառությամբ ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների առողջության          |

|օրենսգրքով թույլատրվածների                                           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Կենդանիները չեն ենթարկվել բնական կամ արհեստական էստրոգեն,        |

|հորմոնալ նյութերի և  թիրեոստատիկ պատրաստուկների ազդեցության`         |

|բացառությամբ կանխարգելիչ և  բուժիչ միջոցառումների                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Կարանտինի ժամանակ կատարվել են ախտորոշիչ հետազոտություններ:       |

|Կենդանիները հետազոտվել են լաբորատորիայում ՄՀԲ-ի առաջարկած մեթոդներով`|

|բացասական արդյունքներով հետևյալ  հիվանդությունների նկատմամբ (նշել    |

|լաբորատորիայի անվանումը, հետազոտման ամսաթիվը և  մեթոդը)              |

|- խլնախտ ____________________________________________________________|

|- բլուտանգ __________________________________________________________|

|- սուրրա ____________________________________________________________|

|- տուբերկուլոզ ______________________________________________________|

|- պարատուբերկուլոզ __________________________________________________|

|- բրուցելոզ _________________________________________________________|

|- կոնտագիոզ պլևրոպնևմոնիա   _________________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|4.5 ՈՒղարկելուց առաջ կենդանիները ենթարկվել են անասնաբուժական         |

|մշակումների (նշել մշակման մեթոդը, ամսաթիվը)                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող կենդանիները նույնականացված են                |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող       |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Երթուղին կցվում է                                                |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 21

 

Ձև N 22

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող խոշոր եղջերավոր      |

|                                    |կենդանիների սպանդից և           |

|____________________________________|վերամշակումից ստացված մսի,      |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|մսային հումքի և  ենթամթերքների  |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը                                                |

|                                                                     |

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը                                       |

|                                                                     |

|2.3 Փաթեթավորումը                                                    |

|                                                                     |

|2.4 Տեղերի քանակը                                                    |

|                                                                     |

|2.5 Զտաքաշը (կգ)                                                     |

|                                                                     |

|2.6 Կապարակնիքի համարը                                               |

|                                                                     |

|2.7 Մակնշումը                                                        |

|                                                                     |

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|- սպանդանոցը (մսի կոմբինատը)                                         |

|- մսի մասնատման կազմակերպումը                                        |

|- սառնարանը                                                          |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է նախաարտահանման հետևյալ  սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (երկուսից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում|

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել |

|են առողջ կենդանիների սպանդից և  վերամշակումից սպանդի իրականացման և   |

|մսի վերամշակման կազմակերպումներում                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Կենդանիները, որոնցից ստացված միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները|

|նախատեսված են Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք`         |

|Բելառուսի Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի  |

|Դաշնություն, արտահանելու համար, պետական անասնաբուժական տեսչական մարմնի|

|կողմից ենթարկվել են նախասպանդային անասնաբուժական զննման, իսկ մսեղիքը,|

|գլուխները և  ներքին օրգանները` հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական   |

|փորձաքննության                                                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել են կենդանիների      |

|սպանդից և  վերամշակումից, որոնք մթերվել են կենդանիների վարակիչ       |

|հիվանդություններից զերծ տնտեսություններում և  (կամ) վարչական         |

|տարածքներում                                                         |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների սպունգանման էնցեֆալոպաթիայից` ՄՀԲ-ի    |

|Ցամաքային կենդանիների սանիտարական օրենսգրքի առաջարկություններին և    |

|արտահանող երկրի, գոտու կամ կոմպարտմենտի` խոշոր եղջերավոր կենդանիների |

|սպունգանման էնցեֆալոպաթիայի ռիսկի դասակարգմանը համապատասխան          |

|- սիբիրախտ` վերջին 20 օրերի ընթացքում տնտեսության տարածքում          |

|- դաբաղից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների ժանտախտից` վերջին 24 ամիսների ընթացքում|

|երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան    |

|- կոնտագիոզ պլևրոպնևմոնիայից`   վերջին 24 ամիսների ընթացքում թոքեր   |

|ներմուծելու (տեղափոխելու) դեպքում                                    |

|- տուբերկուլոզից, բրուցելոզից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում           |

|տնտեսությունում                                                      |

|- էնզոոտիկ լեյկոզից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում տնտեսությունում    |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Կենդանիները, որոնցից մթերվել են միսը, մսային հումքը և            |

|ենթամթերքները, չեն ենթարկվել պեստիցիդների, բնական կամ արհեստական     |

|էստրոգեն հորմոնալ նյութերի, թիրեոստատիկ պատրաստուկների,              |

|հակաբիոտիկների, ինչպես նաև  դեղամիջոցների ազդեցության, որոնք         |

|ներարկվել են սպանդից առաջ դրանց օգտագործման հրահանգներում առաջարկված |

|ժամկետներից ուշ                                                      |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել են այն կենդանիների  |

|սպանդից, որոնք չեն ստացել կենդանական ծագման կերեր, որոնց պատրաստման  |

|համար օգտագործվել են որոճող կենդանիների ներքին օրգաններ և            |

|հյուսվածքներ` բացառությամբ այն բաղադրիչների, որոնց օգտագործումը      |

|թույլատրվում է ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների սանիտարական օրենսգրքով    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները         |

|- հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության ընթացքում չունեն|

|դաբաղին, ժանտախտին, անաէրոբ վարակներին, տուբերկուլոզին, լեյկոզին և   |

|այլ վարակիչ հիվանդություններին, ինչպես նաև  տարբեր նյութերով         |

|թունավորումներին բնորոշ փոփոխություններ, հելմինթներով                |

|ախտահարվածություններ                                                 |

|- չունեն արյան մակարդուկներ, չհեռացված թարախակույտեր, բոռերի         |

|թրթուրներ                                                            |

|- պահման ընթացքում չեն ենթարկվել հալեցման                            |

|- չունեն փչացման նշաններ                                             |

|- մսի հաստության մեջ ոսկորի մոտ ունեն Ցելսիուսի մինուս 8 աստիճանից ոչ|

|բարձր ջերմաստիճան սառեցված մսի համար և  Ցելսիուսի պլյուս 4 աստիճանից |

|ոչ բարձր` պաղեցված մսի համար                                         |

|- առանց ներքին օրգանների մնացորդների և  արյունազեղումների            |

|հյուսվածքներում                                                      |

|- չեն պարունակում կոնսերվացման միջոցներ                              |

|- աղտոտված չեն մարդու առողջության համար վտանգավոր քանակությամբ       |

|սալմոնելներով` Եվրասիական տնտեսական միության տարածքում սահմանված     |

|պահանջներին համապատասխան                                             |

|- չունեն շճաթաղանթի մաքրվածք, մեխանիկական խառնուրդներ, մսին ոչ բնորոշ|

|հոտ (ձկան, դեղաբույսերի, դեղամիջոցների և  այլն)                      |

|- չեն մշակվել ներկանյութերով, իոնացնող ճառագայթմամբ կամ              |

|ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներով                                   |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Մսի մանրէաբանական, քիմիաթունաբանական և  ռադիոլոգիական            |

|ցուցանիշները համապատասխանում են Մաքսային միությունում գործող         |

|անասնաբուժական և  սանիտարական պահանջներին և  կանոններին              |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ճանաչվել են սննդի մեջ       |

|օգտագործելու համար պիտանի                                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Մսեղիքը (կիսամսեղիքը, քառորդ մասը) ունի պետական անասնաբուժական   |

|հսկողության պարզորոշ դրոշմ, որի վրա նշված է կենդանիների սպանդն       |

|իրականացրած սպանդանոցի (մսի կոմբինատի) անվանումը կամ համարը:         |

|Մասնատված մսի փաթեթի կամ ծալքամանի վրա առկա է մակնշում               |

|(անասնաբուժական դրոշմ): Մակնշված պիտակը փաթեթի վրա այնպես է սոսնձված,|

|որ փաթեթի բացելն անհնար է` առանց խախտելու դրա ամբողջականությունը, կամ|

|այնպես է փակցված փաթեթի վրա (դաջված է փաթեթի վրա), որ այն հնարավոր   |

|չլինի օգտագործել կրկնակի: Այս դեպքում փաթեթն այնպես է պատրաստված, որ |

|բացելուց հետո հնարավոր չէ վերականգնել դրա նախնական տեսքը             |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.10 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և         |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.11 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող      |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 23

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող խոզերի սպանդից և     |

|                                    |վերամշակումից ստացված մսի,      |

|____________________________________|մսային հումքի և  ենթամթերքների  |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|                                |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը                                                |

|                                                                     |

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը                                       |

|                                                                     |

|2.3 Փաթեթավորումը                                                    |

|                                                                     |

|2.4 Տեղերի քանակը                                                    |

|                                                                     |

|2.5 Զտաքաշը (կգ)                                                     |

|                                                                     |

|2.6 Կապարակնիքի համարը                                               |

|                                                                     |

|2.7 Մակնշումը                                                        |

|                                                                     |

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|- սպանդանոցը (մսի կոմբինատը)                                         |

|- մասնատման կազմակերպումը                                            |

|- սառնարանը                                                          |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ արտադրանքի պիտանիության մասին վկայականը                 |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (երկուսից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում|

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել |

|են առողջ կենդանիների սպանդից և  վերամշակումից սպանդի իրականացման և   |

|մսի վերամշակման կազմակերպումներում                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել |

|են առողջ կենդանիների սպանդից և  վերամշակումից մսի վերամշակման        |

|կազմակերպումներում                                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Կենդանիները, որոնց միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները          |

|նախատեսված են Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք`         |

|Բելառուսի Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի  |

|Դաշնություն, արտահանելու համար, պետական անասնաբուժական տեսչական մարմնի|

|կողմից ենթարկվել են նախասպանդային անասնաբուժական զննման, իսկ մսեղիքը,|

|գլուխները և  ներքին օրգանները` հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական   |

|փորձաքննության                                                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել են կլինիկապես առողջ |

|կենդանիների սպանդից և  վերամշակումից` որոնք մթերվել են կենդանիների   |

|վարակիչ հիվանդություններից զերծ տնտեսություններում և  (կամ)          |

|վարչական տարածքներում                                                |

|- խոզերի աֆրիկական ժանտախտից` վերջին 3 տարիների ընթացքում            |

|երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան    |

|- դաբաղից, խոզերի դասական ժանտախտից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում    |

|երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան    |

|- խոզերի վեզիկուլյար հիվանդությունից` վերջին 24 ամիսների ընթացքում   |

|երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան,   |

|կամ վերջին 9 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական         |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան, որտեղ իրականացվել է            |

|սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ»)                                 |

|- խոզերի էնտերովիրուսային էնցեֆալոմիելիտից (խոզերի տեքսովիրուսային   |

|էնցեֆալոմիելիտից, Տեշենի հիվանդությունից)` վերջին 6 ամիսների         |

|ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը       |

|համապատասխան                                                         |

|- Աուեսկի հիվանդությունից` երկրի տարածքում ՄՀԲ-ի Ցամաքային           |

|կենդանիների սանիտարական օրենսգրքի առաջարկություններին համապատասխան,  |

|գլուխներ և  ներքին օրգաններ ներմուծելու (փոխադրելու) դեպքում         |

|- տրիխինելոզից` վերջին 3 ամիսների ընթացքում տնտեսությունում          |

|- սիբիրախտ` վերջին 20 օրերի ընթացքում տնտեսությունում                |

|- խոզերի վերարտադրողաշնչառական սինդրոմից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում|

|տնտեսության տարածքում                                                |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Կենդանիները, որոնցից մթերվել են միսը, մսային հումքը և            |

|ենթամթերքները, չեն ենթարկվել պեստիցիդների, բնական կամ արհեստական     |

|էստրոգեն հորմոնալ նյութերի, թիրեոստատիկ պատրաստուկների,              |

|հակաբիոտիկների, ինչպես նաև  դեղամիջոցների ազդեցության, որոնք         |

|ներարկվել են սպանդից առաջ դրանց օգտագործման հրահանգներում առաջարկված |

|ժամկետներից ուշ                                                      |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Տրիխինելոզ                                                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5.1 Յուրաքանչյուր մսեղիք հետազոտվել է տրիխինելոզի նկատմամբ`        |

|բացասական արդյունքով                                                 |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5.2 Սառեցման ենթարկված խոզի միս, ինչպես նշված է ներքոգրյալ         |

|աղյուսակում                                                          |

|._____________________.                                              |

||Ժամանակը|Ջերմաստիճանը|                                              |

||(ժամ)   |(oC)        |                                              |

||________|____________|                                              |

||106     |- 18        |                                              |

||________|____________|                                              |

||82      |- 21        |                                              |

||________|____________|                                              |

||63      |- 23,5      |                                              |

||________|____________|                                              |

||48      |- 26        |                                              |

||________|____________|                                              |

||35      |- 29        |                                              |

||________|____________|                                              |

||22      |- 32        |                                              |

||________|____________|                                              |

||8       |- 35        |                                              |

||________|____________|                                              |

||1/2     |- 37        |                                              |

|._____________________.                                              |

|4.6 Մաքսային միություն ներմուծվող միսը, մսային հումքը և              |

|ենթամթերքները                                                        |

|- հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության ընթացքում չունեն|

|դաբաղին, ժանտախտին, անաէրոբ վարակներին, տուբերկուլոզին և  այլ վարակիչ|

|հիվանդություններին, ինչպես նաև  տարբեր նյութերով թունավորումներին    |

|բնորոշ փոփոխություններ, հելմինթներով (ցիստիցերկոզ, տրիխինելոզ,       |

|սարկոսպորիդիոզ, օնխոցերկոզ, էխինոկոկոզ և  այլն) ախտահարվածություններ |

|- պահման ընթացքում չեն ենթարկվել հալեցման                            |

|- չունեն փչացման նշաններ                                             |

|- մկանի հաստության մեջ ոսկորի մոտ ունեն Ցելսիուսի մինուս 8 աստիճանից |

|ոչ բարձր ջերմաստիճան սառեցված մսի համար և  Ցելսիուսի պլյուս 4        |

|աստիճանից ոչ բարձր` պաղեցված մսի համար                               |

|- առանց ներքին օրգանների մնացորդների են, հյուսվածքներում չկան        |

|արյունազեղումներ, թարախակույտերը հեռացված են, չունեն բոռերի          |

|թրթուրներ, առանց մեխանիկական խառնուրդների են                         |

|- չեն պարունակում կոնսերվացման միջոցներ                              |

|- աղտոտված չեն մարդու առողջության համար վտանգավոր քանակությամբ       |

|սալմոնելներով` Եվրասիական տնտեսական միության տարածքում սահմանված     |

|պահանջներին համապատասխան                                             |

|- չունեն շճաթաղանթի մաքրվածք, մեխանիկական խառնուրդներ, մսին ոչ բնորոշ|

|հոտ (ձկան, դեղաբույսերի, դեղամիջոցների և  այլն)                      |

|- չեն մշակվել ներկանյութերով, իոնացնող ճառագայթմամբ կամ              |

|ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներով                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Մսի և  հում մսամթերքների մանրէաբանական, քիմիաթունաբանական և      |

|ռադիոլոգիական ցուցանիշները համապատասխանում են Մաքսային միությունում  |

|գործող անասնաբուժական և  սանիտարական պահանջներին և  կանոններին       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ճանաչվել են սննդի մեջ       |

|օգտագործելու համար պիտանի                                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Մսեղիքը (կիսամսեղիքը, քառորդ մասը) ունի պետական անասնաբուժական   |

|հսկողության պարզորոշ դրոշմ, որի վրա նշված է կենդանիների սպանդն       |

|իրականացրած սպանդանոցի (մսի կոմբինատի) անվանումը կամ համարը:         |

|Մասնատված և  փաթեթավորված մսի փաթեթի կամ ծալքամանի վրա առկա է        |

|մակնշում (անասնաբուժական դրոշմ): Մակնշված պիտակը փաթեթի վրա այնպես է |

|սոսնձված, որ փաթեթի բացելն անհնար է` առանց խախտելու դրա              |

|ամբողջականությունը, կամ այնպես է փակցված փաթեթի վրա (դաջված է փաթեթի |

|վրա), որ այն հնարավոր չլինի օգտագործել կրկնակի:  Այս դեպքում փաթեթն  |

|այնպես է պատրաստված, որ բացելուց հետո հնարավոր չէ վերականգնել դրա    |

|նախնական տեսքը                                                       |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

___________________________________________________________

Եթե հարկավոր չէ` ջնջել և հաստատել ստորագրությամբ և կնիքով

 

._____________________________________________________________________.

|4.10 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և         |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.11 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող      |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 24

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող թռչնի սպանդից և      |

|                                    |վերամշակումից ստացված մսի,      |

|____________________________________|մսային հումքի և  ենթամթերքների  |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|                                |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|- սպանդանոցը (մսի կոմբինատը)                                         |

|- մասնատման կազմակերպումը                                            |

|- սառնարանը                                                          |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (երկուսից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում|

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել |

|են առողջ կենդանիների սպանդից և  վերամշակումից սպանդի իրականացման և   |

|մսի վերամշակման կազմակերպումներում                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել |

|են առողջ թռչունների սպանդից սպանդի իրականացման և  վերամշակվել մսի    |

|վերամշակման կազմակերպումներում                                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Թռչունը, որի միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները նախատեսված են  |

|Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի             |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, արտահանելու համար, ենթարկվել է պետական անասնաբուժական   |

|տեսչական մարմնի կողմից իրականացված նախասպանդային անասնաբուժական      |

|զննման, իսկ մսեղիքը և  ներքին օրգանները` հետսպանդային անասնաբուժասա- |

|նիտարական փորձաքննության                                             |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ստացվել են առողջ թռչնի      |

|սպանդից և  վերամշակումից, որը ծագումով կենդանիների վարակիչ           |

|հիվանդություններից պաշտոնապես զերծ տնտեսություններից կամ վարչական    |

|տարածքից է` գոտիավորմանը համապատասխան                                |

|- թռչունների գրիպից, որը ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների առողջության     |

|օրենսգրքին համապատասխան ենթակա է պարտադիր հայտարարագրման` վերջին 12  |

|ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում կամ վերջին |

|3 ամիսների ընթացքում սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ»)            |

|իրականացնելու և  անասնահամաճարակային վերահսկողության բացասական       |

|արդյունքների դեպքում` գոտիավորմանը համապատասխան                      |

|- Նյուքասլի հիվանդությունից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի      |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում կամ վերջին 3 ամիսների ընթացքում     |

|սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ») իրականացնելու և                 |

|անասնահամաճարակային վերահսկողության բացասական արդյունքների դեպքում`  |

|գոտիավորմանը համապատասխան                                            |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Թռչունը, որից մթերվել են միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները, չի|

|ենթարկվել պեստիցիդների, բնական կամ արհեստական էստրոգեն հորմոնալ      |

|նյութերի, թիրեոստատիկ պատրաստուկների, հակաբիոտիկների, ինչպես նաև     |

|դեղամիջոցների ազդեցության, որոնք ներարկվել են սպանդից առաջ դրանց     |

|օգտագործման հրահանգներում առաջարկված ժամկետներից ուշ                 |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Թռչունը սպանդի է բերվում այն տնտեսություններից, որտեղ կիրառվում է|

|վերահսկողության ծրագիր սալմոնելոզի նկատմամբ` ՄՀԲ-ի Ցամաքային         |

|կենդանիների առողջության օրենսգրքին համապատասխան                      |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը, հումքը և  ենթամթերքները                |

|- օրգանոլեպտիկ ցուցանիշներով բարորակ են                              |

|- հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության ընթացքում չունեն|

|վարակիչ հիվանդություններին, ինչպես նաև  տարբեր նյութերով             |

|թունավորումներին բնորոշ փոփոխություններ, հելմինթներով                |

|ախտահարվածություններ                                                 |

|- մկանների հաստության մեջ ունեն -12oC-ից ոչ բարձր ջերմաստիճան        |

|թռչնամսի համար (պահելու դեպքում ջերմաստիճանը պետք է լինի -18oC       |

|- չեն պարունակում կոնսերվացման միջոցներ                              |

|- աղտոտված չեն մարդու առողջության համար վտանգավոր քանակությամբ       |

|սալմոնելներով` Եվրասիական տնտեսական միության տարածքում սահմանված     |

|պահանջներին համապատասխան                                             |

|- չեն մշակվել ներկանյութերով և  հոտավետ նյութերով, իոնացնող          |

|ճառագայթմամբ կամ ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներով                  |

|- չունեն տվյալ տեսակին ոչ բնորոշ գունավորում                         |

|- չունեն փչացման նշաններ                                             |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Մսի մանրէաբանական, ֆիզիկաքիմիական, քիմիաթունաբանական և           |

|ռադիոլոգիական ցուցանիշները համապատասխանում են                        |

|Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածքում` Բելառուսի          |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, գործող անասնաբուժական և  սանիտարական պահանջներին և      |

|կանոններին                                                           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Միսը, մսային հումքը և  ենթամթերքները ճանաչվել են մարդու սննդի մեջ|

|օգտագործելու համար պիտանի                                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Արտադրանքի փաթեթի կամ ծալքամանի վրա առկա է մակնշում              |

|(անասնաբուժական դրոշմ): Պիտակը փաթեթի վրա այնպես է սոսնձված, որ      |

|փաթեթի բացելն անհնար լինի` առանց խախտելու պիտակի ամբողջականությունը: |

|Եթե փաթեթի ձևը  կանխում է բացելը չթույլատրված տեղից, պիտակն այնպես է |

|փակցվում փաթեթի վրա, որ հնարավոր չլինի այն կրկնակի օգտագործել        |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.10 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և         |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.11 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող      |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

-------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
21.10.2010
N 1499-Ն
Որոշում