Սեղմել Esc փակելու համար:
ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ԿԵՐԵՐԻ, ԼՐԱՑԱԿԵՐԵՐԻ, ԿԵՐԱ ...

 

 

040.1499.241110

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

21 հոկտեմբերի 2010 թվականի N 1499-Ն

 

ԿԵՆԴԱՆԻՆԵՐԻ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔԻ, ՀՈՒՄՔԻ, ԿԵՐԵՐԻ, ԼՐԱՑԱԿԵՐԵՐԻ, ԿԵՐԱՅԻՆ ԽԱՌՆՈՒՐԴՆԵՐԻ, ԿԵՐԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՀԵՏ ՇՓՎՈՂ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՈՒ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԱԿՏԻՎ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ՆԵՐՄՈՒԾՄԱՆ, ԱՐՏԱՀԱՆՄԱՆ, ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԱԾՔՈՒՄ ՓՈԽԱԴՐՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ՈՒՂԵԿՑՈՂ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐ, ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՍԵՐՏԻՖԻԿԱՏՆԵՐ ԵՎ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԵԿԱՆՔ ՏԱԼՈՒ ԿԱՐԳԸ, ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ՈՒՂԵԿՑՈՂ ՓԱՍՏԱԹՂԹԵՐԻ, ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՍԵՐՏԻՖԻԿԱՏՆԵՐԻ ԵՎ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԵԿԱՆՔԻ ՁԵՎԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2005 ԹՎԱԿԱՆԻ ՕԳՈՍՏՈՍԻ 4-Ի N 1241-Ն ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(9-րդ մաս)

Ձև N 29

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող վայրի կենդանիների    |

|                                    |մսի (փետրավոր թռչունների)       |

|____________________________________|                                |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|________________________________|

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|նավի անվանումը)                     |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը(ները)           |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|- սպանդանոցը (մսի կոմբինատը)                                         |

|- մսի մասնատման կազմակերպումը                                        |

|- սառնարանը                                                          |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման  երկիրը|Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը մթերվել է վայրի կենդանիներից` ներառյալ  |

|փետրավոր թռչունները և  էկզոտիկ կենդանիները (կոկորդիլոսը, կենգուրուն, |

|կրիան, ջայլամը և  այլն), որոնք թույլատրվում են որսի համար, այդ թվում`|

|բուծված փակ տարածքում կամ դրանց կենսատարածքում                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Վայրի կենդանիները (փետրավոր թռչունները), որոնցից մթերվել է միսը, |

|արտահանող երկրում ենթարկվել են նախասպանդային անասնաբուժական զննման   |

|(բուծվածները), իսկ գլուխները, ներքին օրգանները և  մսեղիքը (բոլոր     |

|կենդանիների)` հետսպանդային անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության     |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Միսը ստացվել է առողջ վայրի կենդանիների (փետրավոր թռչունների և    |

|էկզոտիկ կենդանիների) սպանդից, որոնք բնակվել են (պահվել են) որսորդական|

|հանդամասերում կամ այն տարածքների կազմակերպումներում, որոնք զերծ են   |

|կենդանիների վարակիչ հիվանդություններից                               |

|                                                                     |

|կենդանիների բոլոր տեսակների համար                                    |

|- կատաղությունից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ    |

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- սիբիրախտ` վերջին 20 օրերի ընթացքում որսորդական հանդամասում,        |

|տնտեսության կամ այլ բնակավայրի տարածքում                             |

|                                                                     |

|խոշոր որոճող երկկճղակավորների համար                                  |

|- դաբաղից և  խոշոր և  մանր եղջերավոր կենդանիների կոնտագիոզ           |

|պլևրոպնևմոնիայից`   վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ |

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների ժանտախտից` վերջին 24 ամիսների ընթացքում|

|երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան    |

|- մանր որոճողների ժանտախտից, խոշոր եղջերավոր կենդանիների հանգուցային |

|մաշկաբորբից (պալարախտից)` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի         |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան          |

|- հեմոռագիկ սեպտիցեմիայից` վերջին 24 ամիսների ընթացքում երկրի        |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան          |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների սպունգանման էնցեֆալոպաթիայից և         |

|ոչխարների սկրեպիից` երկրի տարածքում, ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների     |

|առողջության օրենսգրքի պահանջներին համապատասխան                       |

|- Ռիֆտ հովտի տենդից` վերջին 4 տարիների ընթացքում երկրի տարածքում կամ |

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- բրուցելոզից, տուբերկուլոզից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում           |

|տնտեսության (բուծման ձեռնարկության), որսորդական հանդամասի կամ այլ    |

|բնակավայրի տարածքում                                                 |

|                                                                     |

|մանր որոճող երկկճղակավորների համար                                   |

|- դաբաղից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|- ոչխարների սկրեպիից` երկրի տարածքում, ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների   |

|առողջության օրենսգրքի առաջարկություններին համապատասխան               |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների ժանտախտից, մանր որոճողների ժանտախտից,  |

|մեդի-վիսնայից` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ      |

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- Ռիֆտ հովտի տենդից` վերջին 48 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ|

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- կոնտագիոզ պլևրոպնևմոնիայից,   բլուտանգից` վերջին 24 ամիսների       |

|ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը       |

|համապատասխան                                                         |

|- տուբերկուլոզից, բրուցելոզից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում           |

|տնտեսության (բուծման ձեռնարկության), որսորդական հանդամասի կամ այլ    |

|բնակավայրի տարածքում                                                 |

|- ոչխարների և  այծերի ծաղիկից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի    |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան          |

|                                                                     |

|մանր չորոճող երկկճղակավորների համար                                  |

|- խոզերի աֆրիկական ժանտախտից` երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում`|

|ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների առողջության օրենսգրքի առաջարկություններին|

|համապատասխան                                                         |

|- դաբաղից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|- խոզերի դասական ժանտախտից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի       |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան          |

|                                                                     |

|միասմբակավորների համար                                               |

|- դաբաղից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|- էպիզոոտիկ լիմֆանգոիտից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում տնտեսության   |

|(բուծման ձեռնարկության), որսորդական հանդամասի կամ այլ բնակավայրի     |

|տարածքում                                                            |

|- խլնախտից` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական|

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|                                                                     |

|ճագարների և  նապաստակների համար                                      |

|- ճագարների վիրուսային հեմոռագիկ հիվանդությունից` վերջին 12 ամիսների |

|ընթացքում տնտեսության (բուծման ձեռնարկության), որսորդական հանդամասի  |

|կամ այլ բնակավայրի տարածքում                                         |

|- միքսոմատոզից, տուլարեմիայից, պաստերելոզից, լիստերիոզից` վերջին 6   |

|ամիսների ընթացքում տնտեսության (բուծման ձեռնարկության), որսորդական   |

|հանդամասի կամ այլ բնակավայրի տարածքում                               |

|                                                                     |

|փետրավոր որսի (թռչունների) համար                                     |

|- թռչունների գրիպի բոլոր շճատիպերից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում     |

|երկրի տարածքում                                                      |

|- Նյուքասլի հիվանդությունից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի      |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում կամ 3 ամիսների ընթացքում            |

|սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ») իրականացնելու դեպքում (եթե      |

|հիվանդությունն առաջացել է ընտանի թռչունների մոտ) և                   |

|անասնահամաճարակային վերահսկողության բացասական արդյունքների դեպքում`  |

|գոտիավորմանը համապատասխան                                            |

|- ծաղիկ-դիֆտերիտից, օրնիտոզից` վերջին 6 ամիսների ընթացքում           |

|տնտեսության (բուծման ձեռնարկության), որսորդական հանդամասի կամ այլ    |

|բնակավայրի տարածքում                                                 |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Կենդանիների միսը (յուրաքանչյուր մսեղիքը) հետազոտված է տրիխինելոզի|

|նկատմամբ` բացասական արդյունքով                                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող միսը                                         |

|- չունի վարակիչ հիվանդություններին բնորոշ փոփոխություններ, ինչպես    |

|նաև  ախտահարված չեն հելմինթներով                                     |

|- ունի չմաքրված շճաթաղանթներ, չհեռացված ավշային հանգույցներ          |

|- չունի հեմատոմաներ, չհեռացված թարախային բշտեր, բոռերի թրթուրներ,    |

|մեխանիկական աղտոտումներ, մսին ոչ բնորոշ ձկան, դեղաբույսերի և         |

|դեղամիջոցների հոտ ու համ                                             |

|- ազդրի մկանների հաստության մեջ ունի -8oC-ից ոչ բարձր ջերմաստիճան    |

|սառեցված մսի համար (պահելու դեպքում` -18oC) և  +4oC-ից ոչ բարձր`     |

|պաղեցված մսի համար                                                   |

|- չի ենթարկվել հալեցման                                              |

|- չի պարունակում կոնսերվացման միջոցներ                               |

|- աղտոտված չէ սալմոնելներով կամ բակտերիալ այլ վարակների հարուցիչներով|

|- չի մշակվել ներկանյութերով, իոնացնող ճառագայթմամբ կամ               |

|ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներով                                   |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Մսի մանրէաբանական, քիմիաթունաբանական և  ռադիոլոգիական            |

|ցուցանիշները համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական                 |

|միության մաքսային տարածք` Բելառուսի Հանրապետություն, Ղազախստանի      |

|Հանրապետություն և  Ռուսաստանի Դաշնություն, գործող անասնաբուժական և   |

|սանիտարական պահանջներին և  կանոններին                                |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության արդյունքներով միսը ճանաչվել|

|է սննդի համար պիտանի                                                 |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Մսեղիքը (կիսամսեղիքը, քառորդ մասը) ունի պետական անասնաբուժական   |

|հսկողության դրոշմ (դրոշմակնիք), որի վրա պարզորոշ նշված է կենդանիների |

|վերամշակում իրականացրած մսի վերամշակման հաստատության անվանումը կամ   |

|համարը:  Մասնատված մսի և  այլ հումքի փաթեթի կամ ծալքամանի վրա առկա է |

|մակնշում (անասնաբուժական դրոշմ): Պիտակը փաթեթի վրա այնպես է          |

|սոսնձված, որ փաթեթի բացելն անհնար է` առանց խախտելու դրա              |

|ամբողջականությունը: Եթե փաթեթի ձևը  կանխում է բացելը չթույլատրված    |

|տեղից, ապա պիտակն այնպես է փակցվում փաթեթի վրա, որ հնարավոր չլինի    |

|այն կրկնակի օգտագործել                                               |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.10 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող      |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 30

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող բնական մեղրի և       |

|                                    |մեղվաբուծական այլ արտադրանքի    |

|____________________________________|                                |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|________________________________|

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|նավի անվանումը)                     |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը(ները)           |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող բնական մեղրը և  մեղվաբուծական արտադրանքը     |

|մթերվել են այն կազմակերպումներից (մեղվանոցներից) և  վարչական         |

|տարածքներից` գոտիավորմանը համապատասխան, որոնք զերծ են ամերիկական     |

|փտախտից, եվրոպական փտախտից, նոզեմատոզից վերջին 3 ամիսների ընթացքում  |

|տնտեսության տարածքում                                                |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Մեղրը և  մեղվաբուծական արտադրանքը չեն պարունակում քլորամֆենիկոլի,|

|քլորֆարմազինի, կոլքիցինի, դապսոնի, դիմետրիդազոնի, նիտրոֆուրանների,   |

|ռոնիդազոլի մնացորդներ: Կումաֆոսի պարունակությունը` 100 մկգ/կգ ոչ     |

|ավել և  ամիտրազի պարունակությունը` 200 մկգ/կգ ոչ ավել                |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող մեղրը և  մեղվաբուծական արտադրանքը            |

|- չունեն փոփոխված օրգանոլեպտիկ, ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշներ           |

|- չեն պարունակում բնական կամ արհեստական էստրոգեն հորմոնալ նյութեր,   |

|թիրեոստատիկ պատրաստուկներ                                            |

|- չունեն փաթեթի ամբողջականության խախտումներ                          |

|- չեն պարունակում դեղամիջոցների մնացորդներ, որոնք օգտագործվել են     |

|մեղուների բուժման և  մշակման համար                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Մեղրի հավաքման և  մեղվաբուծական մթերքների արտադրության ընթացքում |

|օգտագործվել են հետևյալ  պեստիցիդները                                 |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Մեղրի և  մեղվաբուծական մթերքների քիմիաթունաբանական (ծանր         |

|մետաղներ, պեստիցիդներ), ռադիոլոգիական և  այլ ցուցանիշները            |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածքում` |

|Բելառուսի Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի  |

|Դաշնություն, գործող անասնաբուժական և  սանիտարական նորմերին և         |

|կանոններին                                                           |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Մեղրը և  մեղվաբուծական մթերքները ճանաչվել են սննդի մեջ           |

|օգտագործելու համար պիտանի                                            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող       |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 31

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող ձվի փոշու, մելանժի,  |

|                                    |ալբումինի և  հավի ձվի           |

|____________________________________|վերամշակումից ստացված           |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|սննդամթերքների                  |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը(ները)           |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Սննդի մեջ ապրանքի պիտանիության մասին վկայականը                    |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող ձվի փոշին, մելանժը, ալբումինը և  հավի ձվի    |

|վերամշակումից ստացված սննդամթերքները ստացվել են առողջ թռչնից և       |

|արտադրվել այն կազմակերպումներում, որոնց նկատմամբ չեն սահմանվել       |

|անասնաբուժասանիտարական սահմանափակումներ                              |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Վերամշակման համար նախատեսված ձուն այն տարածքներից է, որոնք զերծ  |

|են կենդանիների վարակիչ հիվանդություններից                            |

|- թռչունների գրիպից, որը ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների առողջության     |

|օրենսգրքին համապատասխան ենթակա է պարտադիր հայտարարագրման` վերջին 12  |

|ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում կամ վերջին |

|3 ամիսների ընթացքում սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ»)            |

|իրականացնելու և  անասնահամաճարակային վերահսկողության բացասական       |

|արդյունքների դեպքում` գոտիավորմանը համապատասխան                      |

|- Նյուքասլի հիվանդությունից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի      |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան, կամ     |

|վերջին 3 ամիսների ընթացքում սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ»)     |

|իրականացնելու և  անասնահամաճարակային վերահսկողության բացասական       |

|արդյունքների դեպքում կամ ապրանքը ենթարկել են Նյուքասլի հիվանդության  |

|վիրուսի ակտիվազրկման (վարակելու հատկության զրկման)` ՄՀԲ-ի Ցամաքային  |

|կենդանիների առողջության օրենսգրքի դրույթներին համապատասխան, և        |

|մշակումից հետո ձեռնարկվել են բոլոր պատշաճ միջոցները Նյուքասլի        |

|հիվանդության վիրուսի հավանական աղբյուրի հետ ձվամթերքի շփումը կանխելու|

|համար                                                                |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող ձվի փոշին, մելանժը, ալբումինը և  հավի ձվի    |

|վերամշակումից ստացված այլ սննդամթերքները                             |

|- չունեն փոփոխված օրգանոլեպտիկ ցուցանիշներ                           |

|- աղտոտված չեն սալմոնելներով կամ բակտերիալ այլ վարակների             |

|հարուցիչներով, որոնք ենթակա են պարտադիր ծանուցման ՄՀԲ-ին             |

|- չեն մշակվել քիմիական ներկանյութերով, իոնացնող ճառագայթմամբ կամ     |

|ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներով                                   |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Ձվի փոշին, մելանժը, ալբումինը և  հավի ձվի վերամշակումից ստացված  |

|այլ սննդամթերքները ենթարկվել են վերամշակման, որի արդյունքում         |

|երաշխավորվում է կենսունակ ախտածին ֆլորայի բացակայությունը            |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Ձվի փոշու, մելանժի, ալբումինի և  հավի ձվի վերամշակումից ստացված  |

|սննդամթերքների մանրէաբանական, քիմիաթունաբանական, ռադիոլոգիական և  այլ|

|ցուցանիշները համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության        |

|մաքսային տարածքում` Բելառուսի Հանրապետություն, Ղազախստանի            |

|Հանրապետություն և  Ռուսաստանի Դաշնություն, գործող անասնաբուժական և   |

|սանիտարական պահանջներին և  կանոններին                                |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Ձվի փոշին, մելանժը, ալբումինը և  հավի ձվի վերամշակումից ստացված  |

|սննդամթերքները ճանաչվել են մարդու սննդի մեջ օգտագործելու համար պիտանի|

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Ձվի փոշու, մելանժի, ալբումինի և  հավի ձվի վերամշակումից ստացված  |

|սննդամթերքների փոխադրման փաթեթն ունի անխախտ ամբողջականություն        |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.8 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.9 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող       |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

    Վայրը ___________________    Ամսաթիվը ___________________   Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը _____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը ___________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 32

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող կաշվե,               |

|                                    |եղջյուրակճղակային, աղիքային,    |

|____________________________________|մուշտակամորթու, ոչխարենու       |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|և  գառնենու հումքի, բրդի և      |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |այծի մոհերի, խոզաստևի,  ձիու    |

|նավի անվանումը)                     |մազի, հավի, բադի, սագի և  այլ   |

|                                    |թռչունների փետուրի և            |

|                                    |աղվաբմբուլի                     |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը(ները)           |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Կենդանիների տեսակը, որոնցից ստացվել է հումքը ____________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Հումքի պիտանիության մասին վկայականը                               |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերսիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող կաշվե, եղջյուրակճղակային, մուշտակամորթու,    |

|ոչխարենու և  գառնենու հումքը, այծի մոհերը, խոզաստևը,  ձիու մազը,     |

|հավի, բադի, սագի և  այլ թռչունների փետուրը և  աղվաբմբուլը առողջ      |

|կենդանիներից (թռչուններից) են և  արտադրվել են այն                    |

|կազմակերպումներում (տնտեսություններում) և  վարչական տարածքներում,    |

|որոնք զերծ են համապատասխան կենդանիների վարակիչ հիվանդություններից    |

|- խոշոր եղջերավոր կենդանիների սպունգանման էնցեֆալոպաթիայից և         |

|ոչխարների սկրեպիից` երկրի տարածքում ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների      |

|առողջության օրենսգրքի առաջարկություններին համապատասխան               |

|- խոզերի աֆրիկական ժանտախտից, ձիերի աֆրիկական ժանտախտից, խոշոր և     |

|մանր եղջերավոր կենդանիների ժանտախտից վարակիչ հանգուցային             |

|մաշկաբորբից` վերջին 36 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ        |

|վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                        |

|- դաբաղից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական |

|տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան                                 |

|- ոչխարների և  այծերի ծաղիկից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի    |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում` գոտիավորմանը համապատասխան          |

|- սիբիրախտ` վերջին 20 օրերի ընթացքում տնտեսության տարածքում          |

|- թռչունների գրիպից, որը ՄՀԲ-ի Ցամաքային կենդանիների առողջության     |

|օրենսգրքին համապատասխան ենթակա է պարտադիր հայտարարագրման` վերջին 12  |

|ամիսների ընթացքում երկրի տարածքում կամ վարչական տարածքում կամ վերջին |

|3 ամիսների ընթացքում սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ»)            |

|իրականացնելու և  անասնահամաճարակային վերահսկողության բացասական       |

|արդյունքների դեպքում` գոտիավորմանը համապատասխան                      |

|- Նյուքասլի հիվանդությունից` վերջին 12 ամիսների ընթացքում երկրի      |

|տարածքում կամ վարչական տարածքում կամ վերջին 3 ամիսների ընթացքում     |

|սանիտարական սպանդ («սստեմպինգ աութ») իրականացնելու և                 |

|անասնահամաճարակային վերահսկողության բացասական արդյունքների դեպքում`  |

|գոտիավորմանը համապատասխան                                            |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Կաշվե, ոչխարենու և  գառնենու հումքը, ինչպես նաև  մուշտակամորթու  |

|հավաքովի հումքը հետազոտվել են սիբիրախտ նկատմամբ                      |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Կաշվե և  մորթե հումքը ունի հստակ մակնշում (պիտակ)                |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, չի թույլատրվում ներմուծել հավաքովի հումք` բացի          |

|մուշտակամորթու և  գառնենու հումքից                                   |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.5 Կիրառվող կոնսերվացման մեթոդները համապատասխանում են միջազգային    |

|պահանջներին և  ապահովում են ներմուծվող հումքի անասնաբուժասանիտարական |

|անվտանգությունը                                                      |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.6 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.7 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող       |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը ____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը __________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

Ձև N 33

 

._____________________________________________________________________.

|1. Մատակարարման նկարագիրը           |1.5 Սերտիֆիկատ N____________    |

|____________________________________|________________________________|

|1.1 Բեռն առաքողի անվանումը և        |Անասնաբուժական սերտիֆիկատ       |

|գտնվելու վայրը                      |Եվրասիական տնտեսական            |

|                                    |միության մաքսային տարածք`       |

|                                    |Բելառուսի Հանրապետություն,      |

|____________________________________|Ղազախստանի Հանրապետություն      |

|1.2 Բեռն ստացողի անվանումը և        |և  Ռուսաստանի Դաշնություն,      |

|գտնվելու վայրը                      |ներմուծվող ձկից, ծովային        |

|                                    |կաթնասուններից, խեցգետնակերպերից|

|____________________________________|և  անողնաշարավորներից ստացված   |

|1.3 Տրանսպորտ (վագոնի, ավտոմեքենայի,|կերային ալյուրի                 |

|բեռնարկղի, ինքնաթիռի չվերթի համարը, |________________________________|

|նավի անվանումը)                     |1.6 Ապրանքի ծագման երկիրը       |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.7 Սերտիֆիկատ տրամադրող երկիրը |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.8 Արտահանող երկրի իրավասու    |

|                                    |գերատեսչությունը                |

|                                    |                                |

|____________________________________|________________________________|

|1.4 Տարանցիկ երկիրը (ները)          |1.9 Արտահանող երկրի սերտիֆիկատ  |

|                                    |տրամադրող հաստատությունը        |

|                                    |                                |

|                                    |________________________________|

|                                    |1.10 Ապրանքների անցման կետը     |

|                                    |մաքսային սահմանով               |

|                                    |                                |

|_____________________________________________________________________|

|2 Ապրանքի նույնականացումը                                            |

|                                                                     |

|2.1 Ապրանքի անվանումը _______________________________________________|

|2.2 Ապրանքի արտադրման ամսաթիվը ______________________________________|

|2.3 Փաթեթավորումը ___________________________________________________|

|2.4 Տեղերի քանակը ___________________________________________________|

|2.5 Զտաքաշը (կգ) ____________________________________________________|

|2.6 Կապարակնիքի համարը ______________________________________________|

|2.7 Մակնշումը _______________________________________________________|

|2.8 Պահման և  փոխադրման պայմանները __________________________________|

|_____________________________________________________________________|

|3. Ապրանքի ծագումը                                                   |

|                                                                     |

|3.1 Ձեռնարկության անվանումը, գրանցման համարը և  գտնվելու վայրը       |

|                                                                     |

|3.2 Վարչատարածքային միավորը                                          |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4. Կերային ալյուրի պիտանիության մասին վկայականը                      |

|                                                                     |

|Ես` ներքոստորագրյալ պետական/պաշտոնական անասնաբույժս, սույնով         |

|հավաստում եմ հետևյալը                                                |

|                                                                     |

|Սերտիֆիկատը տրամադրվել է հետևյալ  նախաարտահանման սերտիֆիկատների հիման|

|վրա (2-ից ավելի նախաարտահանման սերտիֆիկատների առկայության դեպքում    |

|ցուցակը կցվում է)                                                    |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|Ամսաթիվը |Համարը |Ծագման երկիրը |Վարչական |Ձեռնարկության  |Ապրանքի   |

|         |       |              |տարածքը  |գրանցման համարը|տեսակը    |

|         |       |              |         |               |և  քանակը |

|         |       |              |         |               |(զտաքաշը) |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_________|_______|______________|_________|_______________|__________|

|         |       |              |         |               |          |

|_____________________________________________________________________|

|4.1 Եվրասիական տնտեսական միության մաքսային տարածք` Բելառուսի         |

|Հանրապետություն, Ղազախստանի Հանրապետություն և  Ռուսաստանի            |

|Դաշնություն, ներմուծվող ձկից, ծովային կաթնասուններից,                |

|խեցգետնակերպերից և  անողնաշարավորներից ստացված կերային ձկնալյուրը    |

|ստացվել է դրանց վերամշակումից, նախատեսված է համակցված կերերի         |

|արտադրության և  գյուղատնտեսական կենդանիների, թռչունների և  մորթատու  |

|գազանների կերակրման համար, բեռնվել է կենդանիների վարակիչ             |

|հիվանդություններից զերծ տարածքներում տեղակայված կազմակերպումներից,   |

|որոնց նկատմամբ չեն սահմանվել անասնաբուժասանիտարական սահմանափակումներ |

|և  որոնք տեղակայված են կենդանիների վարակիչ հիվանդությունների նկատմամբ|

|ապահով տարածքներում, և  համապատասխանում է հետևյալ                    |

|անասնաբուժասանիտարական պահանջներին                                   |

|- ընդհանուր բակտերիալ աղտոտվածությունը` 500 հազ. միկրոբային բջջից ոչ |

|ավել մեկ գրամում                                                     |

|- պերօքսիդներ` 0,1% ոչ ավել` ըստ յոդի                                |

|- ՀՔՑՀ (իզոմերների գումարը)` 0,2 մգ/կգ ոչ ավել                       |

|- ԴԴՏ (մետաբոլիտների գումարը)` 0,4 մգ/կգ ոչ ավել                     |

|- կապար` 5 մգ/կգ ոչ ավել                                             |

|- կադմիում` 1 մգ/կգ ոչ ավել                                          |

|- սնդիկ` 0,5 մգ/կգ ոչ ավել                                           |

|- արսեն` 2 մգ/կգ ոչ ավել                                             |

|- ցեզիում 134, 137 ռադիոնուկլիդների պարունակությունը չի գերազանցում  |

|1,62 x 10(8) կյուրի/կգ (600 բեքերելի) սահմանը                        |

|- պղինձ` 80 մգ/կգ ոչ ավել                                            |

|- ցինկ` 100 մգ/կգ ոչ ավել                                            |

|- չի պարունակում ախտածին միկրոֆլորա, էնտերոպաթոգեն էշերիխիաներ,      |

|բոտուլինատոքսին, հեպտոքլոր և  ալդրին                                 |

|_____________________________________________________________________|

|4.2 Ձկնալյուրը 30 րոպե ենթարկվել է ջերմային մշակման +80oC ոչ ցածր    |

|ջերմաստիճանում                                                       |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.3 Տարան և  փաթեթավորման նյութը միանգամյա օգտագործման են և          |

|համապատասխանում են Եվրասիական տնտեսական միության պահանջներին         |

|                                                                     |

|_____________________________________________________________________|

|4.4 Տրանսպորտային միջոցը մշակվել և  նախապատրաստվել է արտահանող       |

|երկրում ընդունված կանոններին համապատասխան                            |

|                                                                     |

._____________________________________________________________________.

 

Վայրը ___________________  Ամսաթիվը ___________________  Կ.Տ.

 

Պետական/պաշտոնական անասնաբույժի ստորագրությունը ____________________

 

Ա.Ա.Հ. և պաշտոնը __________________________________________________

 

Ծանոթագրություն. Ստորագրությունը և կնիքը պետք է գույնով տարբերվեն

ձևաթղթից

 

-------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
21.10.2010
N 1499-Ն
Որոշում