100.0042.280813
ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ
«28» 08 2013 Թ.
ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10013341
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ
12 օգոստոսի 2013 թվականի N 42-Ն
«ՆԱԽԱԴՊՐՈՑԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ԵՐԵԽԱՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2.3.1-01-2013 ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐԸ ԵՎ ՆՈՐՄԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
(2-րդ մաս)
Աղյուսակ 7
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՈՒՄԸ ԸՍՏ ՍՊԻՏԱԿՈՒՑՆԵՐԻ ԵՎ ԱԾԽԱՋՐԱՏՆԵՐԻ
._____________________________________________________________________.
|Սննդամթերքի անվանումը |Քանակը |Սննդային նյութեր (գ) |Ավելացնել|
| |(զտա- |_____________________|օրվա |
| |քաշ, գ)|Սպիտա- |Ճար- |Ածխա- |սննդա- |
| | |կուցներ|պեր |ջրատներ|կարգում |
| | |(գ) |(գ) |(գ) |կամ |
| | | | | |բացառել |
|_____________________________________________________________________|
|Հացի փոխարինումը (ըստ սպիտակուցների և ածխաջրատներ) |
|_____________________________________________________________________|
|Ցորենի հաց | 100 | 7,7 | 2,4 | 53,4 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Աշորայի (տարեկանի) հաց | 150 | 8,3 | 1,5 | 48,1 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ալյուր ցորենի առաջին կարգի | 70 | 7,4 | 0,8 | 48,2 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Մակարոն, վերմիշել | 70 | 7,5 | 0,9 | 48,7 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Սպիտակաձավար | 70 | 7,9 | 0,5 | 50,1 | |
|_____________________________________________________________________|
|Կարտոֆիլի փոխարինողներ (ըստ ածխաջրատների) |
|_____________________________________________________________________|
|Կարտոֆիլ | 100 | 2,0 | 0,4 | 16,3 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Բազուկ | 190 | 2,9 | - | 17,3 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Գազար | 240 | 3,1 | 0,2 | 17,0 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Կաղամբ | 370 | 6,7 | 0,4 | 17,4 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Մակարոն, վերմիշել` առաջին | | | | | |
|կարգի | 25 | 2,7 | 0,3 | 17,4 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Սպիտակաձավար | 25 | 2,8 | 0,2 | 17,9 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ցորենի հաց, առաջին կարգի | 35 | 2,7 | 0,3 | 17,4 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Աշորայի (տարեկանի) հաց | 55 | 3,1 | 0,6 | 17,6 | |
|_____________________________________________________________________|
|Թարմ խնձորի փոխարինողներ (ըստ ածխաջրատներ) |
|_____________________________________________________________________|
|Թարմ խնձոր | 100 | 0,4 | 0,4 | 9,8 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Չորացրած խնձոր | 15 | 0,5 | - | 9,7 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ծիրանաչիր (առանց կորիզի) | 15 | 0,8 | - | 8,3 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Սև սալորաչիր | 15 | 0,3 | - | 8,7 | |
|_____________________________________________________________________|
|Կաթի փոխարինողներ (ըստ սպիտակուցների) |
|_____________________________________________________________________|
|Կաթ | 100 | 2,8 | 3,2 | 4,7 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Կաթնաշոռ` ցածր յուղայնության | 20 | 3,3 | 1,8 | 0,3 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Կաթնաշոռ` բարձր յուղայնության| 20 | 2,8 | 3,6 | 0,6 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Պանիր | 10 | 2,7 | 2,7 | - | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` առաջին կարգի | 15 | 2,8 | 2,1 | - | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` երկրորդ կարգի | 15 | 3,0 | 1,2 | - | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ձուկ (փափկամիս) | 20 | 3,2 | 0,1 | - | |
|_____________________________________________________________________|
|Մսի փոխարինողներ (ըստ սպիտակուցների) |
|_____________________________________________________________________|
|Տավարի միս` առաջին կարգի | 100 | 18,6 |16,0 | | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` երկրորդ կարգի | 90 | 18,0 | 7,5 | |կարագ+6գ |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Կաթնաշոռ` բարձր յուղայնության| 130 | 18,2 |23,4 | 3,7 |կարագ-9գ |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ձուկ | 120 | 19,2 | 0,7 | - |կարագ+13գ|
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ձու | 145 | 18,4 |16,7 | 1,0 | |
|_____________________________________________________________________|
|Ձկան փոխարինողներ (ըստ սպիտակուցների) |
|_____________________________________________________________________|
|Ձուկ | 100 | 16,0 | 0,6 | 1,3 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` առաջին կարգի | 85 | 15,8 |11,9 | - |կարագ-11գ|
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` երկրորդ կարգի | 80 | 16,0 | 6,6 | - |կարագ-6գ |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Կաթնաշոռ` բարձր յուղայնության| 115 | 16,1 |20,7 | 3,3 |կարագ-20գ|
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ձու | 125 | 15,9 |14,4 | 0,9 |կարագ-13գ|
|_____________________________________________________________________|
|Կաթնաշոռի փոխարինողներ (ըստ սպիտակուցների) |
|_____________________________________________________________________|
|Կաթնաշոռ բարձր յուղայնության | 100 | 14,0 |18,0 | 2,8 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` առաջին կարգի | 90 | 16,7 |12,6 | - |կարագ-3գ |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` երկրորդ կարգի | 85 | 17,0 | 7,5 | - | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ձուկ | 100 | 16,0 | 0,6 | - |կարագ+9գ |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ձու | 130 | 16,5 |15,0 | 0,9 |կարագ-5գ |
|_____________________________________________________________________|
|Ձվի փոխարինողներ (ըստ սպիտակուցների) |
|_____________________________________________________________________|
|Ձու` 1 հատ | 40 | 12,5 |11,5 | 0,7 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Կաթնաշոռ` բարձր յուղայնության| 35 | 4,9 | 6,3 | 1,0 | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Պանիր | 20 | 5,4 | 5,5 | - | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` առաջին կարգի | 30 | 5,6 | 4,2 | - | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Տավարի միս` երկրորդ կարգի | 25 | 5,0 | 2,1 | - | |
|_____________________________|_______|_______|_____|_______|_________|
|Ձուկ | 35 | 5,6 | 0,7 | - | |
._____________________________________________________________________.
Աղյուսակ 8
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԽՈՀԱՐԱՐԱԿԱՆ ՍԱՌԸ ՄՇԱԿՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ ԹԱՓՈՆԻ ԵԼՔԻ ԱՂՅՈՒՍԱԿ
.____________________________________________________.
|Սննդամթերքի անվանումը |Թափոնի (մթերքի |
| |ընդհանուր ուտելու |
| |ոչ ենթակա մասի) % |
|_________________________________|__________________|
|Ձավարեղեն | 1 |
|_________________________________|__________________|
|Ընդեղեն | 0,5 |
|_________________________________|__________________|
|Կարտոֆիլ` | |
|մինչև հունվարի 1-ը | 24 |
|հունվարի 1-ից մինչև մարտի 1-ը | 30 |
|մարտի 1-ից | 40 |
|թարմ կարտոֆիլ | 10 |
|_________________________________|__________________|
|Սմբուկ | 10 |
|_________________________________|__________________|
|Դդմիկ | 7 |
|_________________________________|__________________|
|Կաղամբ | 20 |
|_________________________________|__________________|
|Ծաղկակաղամբ | 25 |
|_________________________________|__________________|
|Կանաչ սոխ | 20 |
|_________________________________|__________________|
|Սոխ | 16 |
|_________________________________|__________________|
|Գազար` | |
|մինչև հունվարի 1-ը | 23 |
|հունվարի 1-ից հետո | 30 |
|_________________________________|__________________|
|Վարունգ | 7 |
|_________________________________|__________________|
|Պղպեղ քաղցր | 25 |
|_________________________________|__________________|
|Կանաչի | 20 |
|_________________________________|__________________|
|Բողկ | 20 |
|_________________________________|__________________|
|Ճակնդեղ | 20 |
|_________________________________|__________________|
|Մարոլի տերևներ | 20 |
|_________________________________|__________________|
|Բազուկ | 20 |
|_________________________________|__________________|
|Լոլիկ | 5 |
|_________________________________|__________________|
|Սպանախ | 26 |
|_________________________________|__________________|
|Կանաչ լոբի | 10 |
|_________________________________|__________________|
|Դդում | 36 |
|_________________________________|__________________|
|Ձմերուկ | 40 |
|_________________________________|__________________|
|Սեխ | 36 |
|_________________________________|__________________|
|Մրգեր թարմ | 10 |
|_________________________________|__________________|
|Ձու | 10 |
|_________________________________|__________________|
|Միս տավարի` | |
|1-ին կարգի | 25 |
|2-րդ կարգի | 29 |
|_________________________________|__________________|
|Հավ | 26 |
|_________________________________|__________________|
|Ձուկ | 30 |
.____________________________________________________.
Աղյուսակ 9
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ՍՆՆԴԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԱՐԺԵՔԻ ՏՎՅԱԼՆԵՐԸ
._____________________________________________________________________.
|Սննդամթերքի անվանումը |Սպիտա- |Ճարպեր|Ածխա- |Էներգետիկ|
| |կուցներ|(գ) |ջրատներ|արժեք |
| |(գ) | |(գ) |(կկալ) |
|_____________________________________________________________________|
|Բանջարեղեն |
|_____________________________________________________________________|
|Սմբուկ | 1,2 | 0,1 | 5,1 | 24 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Դդմիկ | 0,6 | 0,3 | 4,9 | 23 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կաղամբ (թարմ) | 1,8 | 0,1 | 4,7 | 27 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կաղամբ (աղադրած) | 1,8 | 0 | 2,2 | 19 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ծաղկակաղամբ | 2,5 | 0,3 | 4,5 | 30 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կարտոֆիլ | 2,0 | 0,4 | 16,3 | 80 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սոխ կանաչ | 1,3 | 0 | 3,5 | 19 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սոխ գլուխ | 1,4 | 0 | 9,1 | 41 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Գազար | 1,3 | 0,1 | 7,2 | 30 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Վարունգ | 0,8 | 0,1 | 2,6 | 14 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Վարունգ ջերմոցի | 0,7 | 0,1 | 1,9 | 11 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պղպեղ կանաչ քաղցր | 1,3 | 0 | 5,3 | 26 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պղպեղ կարմիր քաղցր | 1,3 | 0 | 5,7 | 27 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մաղադանոս | 3,7 | 0,4 | 8,0 | 49 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բողկ | 1,2 | 0,1 | 3,8 | 21 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մարոլ | 1,5 | 0,2 | 2,3 | 17 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բազուկ | 1,5 | 0,1 | 9,1 | 42 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Լոլիկ | 1,1 | 0,2 | 3,8 | 23 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Լոլիկ ջերմոցի | 0,6 | 0 | 2,9 | 14 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կանաչ լոբի | 4,0 | 0 | 4,3 | 32 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սխտոր | 6,5 | 0 | 5,2 | 46 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սպանախ | 2,9 | 0,3 | 2,0 | 22 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թրթնջուկ | 1,5 | 0 | 3,0 | 19 |
|_____________________________________________________________________|
|Միս |
|_____________________________________________________________________|
|Տավարի 1-ին կարգի | 18,6 | 16,0 | 0 | 218 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Տավարի 2-րդ կարգի | 20,0 | 9,8 | 0 | 168 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հավի 1-ին կարգի | 18,2 | 18,4 | 0,7 | 241 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հավի 2-րդ կարգի | 21,2 | 8,2 | 0,6 | 161 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հնդկահավի | 19,5 | 22,0 | 0 | 276 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հորթի միս 1-ին կարգի | 19,7 | 2,0 | 0 | 97 |
|_____________________________________________________________________|
|Ձուկ, ձկնամթերք, ծովամթերք |
|_____________________________________________________________________|
|Սիգ | 19 | 7,5 | 0 | 144 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ծովային կաղամբ | 0,9 | 0,2 | 3,0 | 16 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պերկես (օկուն) ծովային | 18,2 | 3,3 | 0 | 103 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թառափազգիներ (իշխան) | 16,4 | 10,9 | 0 | 164 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ձողաձուկ (տրեսկա) | 16,0 | 0,6 | 0 | 69 |
|_____________________________________________________________________|
|Ձու |
|_____________________________________________________________________|
|Ձու | 12,5 | 11,5 | 0,7 | 157 |
|_____________________________________________________________________|
|Մրգեր, հատապտուղներ և բոստանային մշակաբույսեր |
|_____________________________________________________________________|
|Ծիրան | 0,9 | 0,1 | 9,0 | 41 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սերկևիլ | 0,6 | 0,5 | 7,9 | 40 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ադամաթուզ | 1,5 | 0 | 22,4 | 91 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բալ | 0,8 | 0,5 | 10,3 | 52 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Տանձ | 0,4 | 0,3 | 9,5 | 42 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թուզ | 0,7 | 0,2 | 11,2 | 49 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հոն | 1,0 | 0 | 9,7 | 45 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Դեղձ | 0,9 | 0,1 | 9,5 | 43 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սալոր | 0,08 | 0 | 9,6 | 43 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Խուրմա | 0,5 | 0,| 13,3 | 53 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կեռաս | 1,1 | 0,4 | 10,6 | 50 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թութ | 0,7 | 0 | 12,0 | 52 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Խնձոր | 0,4 | 0,4 | 9,8 | 45 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Նարինջ | 0,9 | 0,2 | 8,1 | 40 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թուրինջ | 0,9 | 0,2 | 6,5 | 35 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կիտրոն | 0,9 | 0,1 | 3,0 | 33 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մանդարին | 0,8 | 0,3 | 8,1 | 40 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Խաղող | 0,6 | 0,2 | 15,0 | 65 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մորի | 0,8 | 0,3 | 8,3 | 42 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կարմիր հաղարջ | 0,6 | 0,2 | 7,3 | 39 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սև հաղարջ | 1,0 | 0,2 | 7,3 | 38 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մասուր թարմ | 1,6 | 0 | 10,0 | 51 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մասուր չորացրած | 3,4 | 0 | 21,5 | 110 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ձմերուկ | 0,7 | 0,2 | 8,8 | 38 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սեխ | 0,6 | 0 | 9,1 | 38 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Դդում | 1,0 | 0,1 | 4,2 | 25 |
|_____________________________________________________________________|
|Չրեղեն |
|_____________________________________________________________________|
|Ծիրանի չիր | 5,2 | 0 | 55,0 | 234 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Չամիչ քիշմիշի | 1,8 | 0 | 66,0 | 262 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սև սալորի չիր | 2,3 | 0 | 58,4 | 242 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Խնձորի չիր | 3,2 | 0 | 68,0 | 273 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բալի չիր | 1,5 | 0 | 73,0 | 292 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Տանձի չիր | 2,3 | 0 | 62,1 | 246 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Դեղձի չիր | 3,0 | 0 | 68,5 | 275 |
|_____________________________________________________________________|
|Կաթ և կաթնամթերք |
|_____________________________________________________________________|
|Կաթ պաստերիզացված | 2,8 | 3,2 | 4,7 | 58 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կաթի փոշի | 26,0 | 25,0 | 37,5 | 476 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կաթ խտացրած | 7,0 | 8,3 | 9,5 | 140 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կաթ խտացրած շաքարով | 7,2 | 8,5 | 56,0 | 320 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սերուցք 10% | 3,0 | 10,0 | 4,0 | 118 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սերուցք 20% | 2,8 | 20,0 | 3,6 | 205 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թթվասեր 10% | 3,0 | 10,0 | 2,9 | 116 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թթվասեր 20% | 2,8 | 20,0 | 3,2 | 206 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կեֆիր ցածր յուղայնության | 3,0 | 0,05 | 3,8 | 30 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կեֆիր բարձր յուղայնության | 2,8 | 3,2 | 4,1 | 56 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Յոգուրտ 1,5 % յուղայնության (քաղցր) | 5,0 | 1,5 | 8,5 | 70 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պանրիկներ կաթնաշոռային մանկական | | | | |
|(փաթեթավորած) | 9,1 | 23,0 | 18,5 | 315 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կաթնաշոռ բարձր յուղայնության | 14,0 | 18,0 | 2,8 | 232 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կաթնաշոռ ցածր յուղայնության | 18,0 | 0,6 | 1,8 | 88 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պանիր «Բռինզա» | 17,9 | 20,1 | 0,0 | 260 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պանիր հալած (փաթեթավորած) | 24,0 | 13,5 | 0,0 | 226 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պանիր «Չանախ» | 65 | 24 | 4,1 | 510 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Պանիր «Լոռի» | 23 | 27,5 | 0 | 339 |
|_____________________________________________________________________|
|Ճարպեր |
|_____________________________________________________________________|
|Կարագ սերուցքային | 0,5 | 82,5 | 0,8 | 748 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Յուղ հալած | 0,3 | 98 | 0,6 | 887 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Յուղ բուսական | 0 | 99,9 | 0 | 899 |
|_____________________________________________________________________|
|Ձավարեղեն |
|_____________________________________________________________________|
|Հնդկաձավար | 9,5 | 2,3 | 65,9 | 329 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սպիտակաձավար | 11,3 | 0,7 | 73,3 | 326 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Վարսակաձավար | 11,0 | 6,1 | 49,7 | 303 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Գարեձավար | 10,0 | 1,3 | 66,3 | 324 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կորկոտ | 11,5 | 3,3 | 66,5 | 348 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բրինձ | 7,0 | 1,0 | 71,4 | 330 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բլղուր | 10,0 | 1,4 | 67 | 321 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հաճար | 10,0 | 1,4 | 67 | 321 |
|_____________________________________________________________________|
|Ընդեղեն |
|_____________________________________________________________________|
|Լոբի հատիկ | 21,0 | 2,0 | 46,6 | 292 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ոլոռ | 23,0 | 1,6 | 50,8 | 314 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սիսեռ | 23,0 | 1,2 | 53,3 | 303 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ոլոռ կանաչ | 5,0 | 0,2 | 12,8 | 73 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ոսպ | 24,8 | 1,1 | 53,7 | 310 |
|_____________________________________________________________________|
|Ընկուզեղեն |
|_____________________________________________________________________|
|Նուշ | 18,6 | 57,7 | 13,6 | 645 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ընկույզ | 13,8 | 61,3 | 10,2 | 648 |
|_____________________________________________________________________|
|Հաց, հացամթերք, ալյուր |
|_____________________________________________________________________|
|Հաց տարեկանի | 6,9 | 1,2 | 42,4 | 214 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հաց ցորենի` բարձր տեսակի ալյուրից | 7,7 | 2,4 | 53,4 | 254 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հաց ցորենի 1-ին տեսակի ալյուրից | 7,9 | 1 | 48,1 | 239 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հաց ցորենի 2-րդ տեսակի ալյուրից | 8,1 | 1,2 | 46,6 | 220 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հաց ցորենի` թեփով | 8,8 | 3,4 | 43,8 | 248 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ալյուր ցորենի` բարձր տեսակի | 10,3 | 1,1 | 68,9 | 334 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ալյուր ցորենի` 1-ին տեսակի | 10,6 | 1,3 | 67,6 | 331 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ալյուր ցորենի` 2-րդ տեսակի | 11,7 | 1,8 | 63,7 | 324 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ալյուր տարեկանի | 6,9 | 1,1 | 76,9 | 326 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ալյուր եգիպտացորենի | 7,2 | 1,5 | 72,1 | 331 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ալյուր կարտոֆիլի | 0,1 | 0 | 79,6 | 327 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մակարոնեղեն` | 10,4 | 1,1 | 69,7 | 337 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բուլկի | 7,8 | 2,5 | 50,5 | 261 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Չորաբլիթ | 11,0 | 1,3 | 73,0 | 330 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Չորահաց | 8,5 | 10,8 | 66,0 | 398 |
|_____________________________________________________________________|
|Շաքար, հրուշակեղեն քաղցրավենիք |
|_____________________________________________________________________|
|Շաքարավազ | 0 | 0 | 99,8 | 379 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մեղր | 0,8 | 0 | 80,3 | 314 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Զեֆիր | 0,8 | 0 | 78,3 | 304 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Իրիս | 3,3 | 7,5 | 81,8 | 387 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մարմելադ | 0,4 | 0 | 76,0 | 293 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կարամել մրգային միջուկով | 0 | 0,1 | 92,1 | 357 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Շոկոլադապատ կոնֆետներ | 2,9 | 10,7 | 76,6 | 396 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Հալվա | 11,6 | 29,7 | 54 | 516 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Շոկոլադ կաթնային | 6,9 | 35,7 | 52,4 | 550 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Վաֆլի մրգային միջուկով | 3,2 | 2,8 | 80,1 | 350 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Վաֆլի յուղ պարունակող միջուկով | 3,4 | 30,2 | 64,7 | 530 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Շերտային խմորեղեն խնձորով | 5,7 | 25,6 | 52,7 | 454 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բիսկվիտային խմորեղեն մրգային | 4,7 | 9,3 | 64,2 | 351 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Քաղցրաբլիթ | 4,8 | 2,8 | 77,7 | 350 |
|_____________________________________________________________________|
|Ջեմեր և մուրաբաներ |
|_____________________________________________________________________|
|Մուրաբա տանձի | 0,3 | 0,2 | 70,8 | 273 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մուրաբա ելակի | 0,3 | 0 | 70,9 | 271 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մուրաբա արքայամորու | 0,6 | 0,2 | 70,4 | 273 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մուրաբա դեղձի | 0,5 | 0 | 66,8 | 258 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մուրաբա սալորի | 0,4 | 0,3 | 74,2 | 288 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ջեմ խնձորի | 0,4 | 0,3 | 65,3 | 250 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ջեմ ծիրանի | 0,5 | 0 | 68,8 | 265 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ջեմ խնձորի | 0,4 | 0 | 65 | 250 |
|_____________________________________________________________________|
|Հյութեր և ըմպելիքներ |
|_____________________________________________________________________|
|Գազարի հյութ | 1,1 | 0,1 | 12,6 | 56 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Տոմատի հյութ | 1 | 0,1 | 2,9 | 18 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ծիրանի հյութ | 0,5 | 0 | 13,7 | 56 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Արքայախնձորի հյութ | 0,3 | 0,1 | 11,8 | 52 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Նարինջի հյութ | 0,7 | 0,1 | 13,2 | 60 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Խաղողի հյութ | 0,3 | 0 | 13,8 | 54 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Բալի հյութ | 0,7 | 0,2 | 11,4 | 51 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Նռան հյութ | 0,3 | 0 | 14,5 | 64 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թուրինջի հյութ | 0,3 | 0,1 | 7,9 | 38 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կիտրոնի հյութ | 0,6 | 0 | 3,9 | 33 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մանդարինի հյութ | 0,8 | 0 | 9,8 | 45 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Դեղձի հյութ | 0,3 | 0 | 16,5 | 68 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սալորի հյութ | 0,3 | 0,1 | 15,2 | 68 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Սև հաղարջի հյութ | 0,5 | 0 | 7,3 | 41 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Մասուրի հյութ | 0,1 | 0,2 | 16,1 | 67 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Խնձորի հյութ | 0,5 | 0,1 | 9,1 | 38 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Տանձի հյութ | 0 | 0 | 14,4 | 59 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թեյ շաքարով | 0,1 | 0 | 7 | 28 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Թեյ կիտրոնով | 0,1 | 0 | 6,8 | 28 |
|_____________________________________________________________________|
|Սննդային հավելումներ |
|_____________________________________________________________________|
|Թթխմոր չոր | 12,7 | 8,5 | 2,7 | 109 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ժելատին | 87,2 | 0,7 | 0,4 | 355 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Ցորենի թեփ | 16 | 16,6 | 3,8 | 165 |
|____________________________________|_______|______|_______|_________|
|Կակաո փոշի | 24,2 | 17,5 | 27,9 | 380 |
._____________________________________________________________________.
Ձև 1
ՃԱՇԱՑՈՒՑԱԿԻ ԿԱԶՄՄԱՆ ՕՐԻՆԱԿԵԼԻ ՁԵՎԱՉԱՓ
Օր._____________________________
Շաբաթ. _______________________
Տարվա եղանակ. _______________
Տարիքային խումբ. _____________
.___________________________________________________________________.
|ՀՀ|Կերակրա- |Չափա-|Սննդային |Էներ- |Վիտամիններ |Միկրոտարրեր|
| |տեսակի |բաժնի|նյութեր (գ) |գետիկ |(մգ) |(մգ) |
| |անվանումը|քաշը |_________________|արժեք |___________|___________|
| | | |Սպիտա-|Ճար-|Ածխա-|(կկալ)|B1 |B2 |C | Ca | Fe |
| | | |կուց- |պեր |ջրատ-| | | | | | |
| | | |ներ | |ներ | | | | | | |
|__|_________|_____|______|____|_____|______|___|___|___|_____|_____|
|1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |10 | 11 | 12 |
|__|_________|_____|______|____|_____|______|___|___|___|_____|_____|
| | | | | | | | | | | | |
.___________________________________________________________________.
Ձև 2
Տարածաշրջանի անվանումը ___________________________________________
(մարզ, համայնք)
Գտնվելու վայրը ___________________________________________________
Հիմնադրի անվանումը _______________________________________________
Նախադպրոցական ուսումնական հաստատության համարը,
անվանումը ___________________________________
Կազմակերպության անվանումը _______________________________________
ՀԱՍՏԱՏՈՒՄ ԵՄ
Տնօրեն` ______________________________
(անուն, ազգանուն)
Կ.Տ. ստորագրություն __________________
ՃԱՇԱՑՈՒՑԱԿ-ԲԱՇԽՈՒՄ
«_________»________________________20 թ.
Երեխաների թիվը ______________________
.____________________________________________________________________.
|Ճաշացուցակ |Մեկ երեխայի համար դուրս գրվող սննդամթերքի |
| |անվանումը և քաշը/ քանակը |
| |_________________________________________________|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Նախաճաշ | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|2-րդ նախաճաշ | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ճաշ | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ետճաշիկ | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ընթրիք | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
.____________________________________________________________________.
.____________________________________________________________________.
|Մեկ երեխայի համար`| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ընդամենը տրվել է` | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Մեկ կգ-ի արժեքը` | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|__________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ընդամենը գումարը` | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
.____________________________________________________________________.
Լրացվում է ամեն օր դուրս գրված սննդամթերքի համար
Ստորագրություններ`
Ընդունող`________________ (խոհարար) Հանձնող` _______________(տնտեսվար)
Բուժաշխատող/դիետոլոգ _______________
Ձև 3
ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԿԵՐԱԿՐԱՏԵՍԱԿԻ, ԽՈՀԱՐԱՐԱԿԱՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԽՈՏԱՆՈՐՈՇՄԱՆ ՄԱՏՅԱՆ
._______________________________________________________________________.
|Կերա- |Խոտան-|Պատ- |Չափա-|Կերա- |Դուրս |Դուրս |Պատրաստի|Պատ- |Նշում |
|կրա- |որոշ- |րաստի |բաժնի|կրատե-|գրված |գրված |կերա- |րաստի |պատ- |
|տեսակի|ման |կերա- |քաշը |սակի |սննդա-|սննդա-|կրատե- |կերա- |րաստի |
|պատ- |ժամը |կրատե-| |պատ- |մթերքի|մթերքի|սակի, |կրատե-|կերա- |
|րաստ- | |սակի, | |րաստ- |համա- |զտա- |արտա- |սակի, |կրա- |
|ման | |արտա- | |ման |քաշը |քաշը |դրանքի |արտա- |տեսակի,|
|ամսա- | |դրանքի| |համար | | |պատրաստ-|դրանքի|արտա- |
|թիվը, | |անվա- | |դուրս | | |վածու- |իրաց- |դրանքի |
|ժամը | |նումը | |գրված | | |թյան |ման |բաշխ- |
| | | | |սննդա-| | |նկարա- |թույլ-|ման |
| | | | |մթերքի| | |գիրը և |տվու- |արգել- |
| | | | |անվա- | | |զգայո- |թյուն |ման |
| | | | |նումը | | |րոշման | |փաստի |
| | | | | | | |գնա- | |մասին |
| | | | | | | |հատման | | |
| | | | | | | |արդ- | | |
| | | | | | | |յունք- | | |
| | | | | | | |ները | | |
|______|______|______|_____|______|______|______|________|______|_______|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
|______|______|______|_____|______|______|______|________|______|_______|
| | | | | | | | | | |
._______________________________________________________________________.
Ստորագրություններ`
Տնօրեն _______________ Բուժ.աշխատող _____________________ Խոհարար _____________________
Ձև 4
ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԲԱԺՆԻ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ, ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԱՐԺԵՔԻ ՀԱՇՎԱՐԿԻ ՄԱՏՅԱՆ
._________________________________________________________________________.
|Հ/|Մթերքի|Փաստացի դուրս գրված |Ընդա- |Միջի- |Սպի- |Ճար-|Ածխա-|Կկալ|Մթերքի|
|Հ |անվա- |սննդամթերքի քանակը |մենը |նում 1|տա- |պեր |ջրատ-| |նորմը |
| |նումը |(զտաքաշ, գ) մեկ |14 |օրվա |կուց-| |ներ | |գրամ- |
| | |սնվող անձի հաշվարկով|օրվա |ընթաց-|ներ | | | |ներով |
| | |ըստ օրերի |ընթաց-|քում | | | | |(զտա- |
| | | |քում |դուրս | | | | |քաշ) |
| | | |դուրս |գրված | | | | |Նորմից|
| | | |գրված |սննդա-| | | | |շեղում|
| | | |սննդա-|մթերքի| | | | |%(+/-)|
| | | |մթերքի|քանակը| | | | | |
| | | |քանակը| | | | | | |
|__|______|____________________|______|______|_____|____|_____|____|______|
| | |1|2|3|4|5|6|7|...|14| | | | | | | |
|__|______|_|_|_|_|_|_|_|___|__|______|______|_____|____|_____|____|______|
|__|______|_|_|_|_|_|_|_|___|__|______|______|_____|____|_____|____|______|
._________________________________________________________________________.
Ձև 5
ԱՌՈՂՋՈՒԹՅԱՆ ՄԱՏՅԱՆ
.____________________________________________________________________.
|հ/հ|Աշխատողի անուն ազգանուն|Պաշտոն| Ամիս/օր |
| | | |_________________________________|
| | | |1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6. | ... | 30|
|___|_______________________|______|__|___|___|___|___|____|_____|___|
|1. | | | | | | | | | | |
|___|_______________________|______|__|___|___|___|___|____|_____|___|
|2. | | | | | | | | | | |
|___|_______________________|______|__|___|___|___|___|____|_____|___|
|3. | | | | | | | | | | |
.____________________________________________________________________.
Ձև 6
ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ՄԱՏՅԱՆ
.___________________________________________________________________.
|Հ/Հ|Ամսաթիվ| ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՈՒՍՈՒՑՈՒՄ |
| | |_______________________________________________________|
| | |Մասնակիցների|ՈՒսուցում |ՈՒսուցում |ՈՒսուցման|Ստորա- |
| | |անուն, |անցկացնող |անցկացնողի|թեման |գրություն |
| | |ազգանունը |կազմա- |անուն, | | |
| | | |կերպության|ազգանունը | | |
| | | |անվանումը | | | |
|___|_______|____________|__________|__________|_________|__________|
| | | | | | | |
|___|_______|____________|__________|__________|_________|__________|
| | | | | | | |
|___|_______|____________|__________|__________|_________|__________|
| | | | | | | |
.___________________________________________________________________.