103.0875.241013
ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ
«24» 10 2013 Թ.
ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10313408
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ
19 սեպտեմբերի 2013 թվականի N 875-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳՈՒՄ ԸՍՏ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ» ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2011 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ 11-Ի N 772-Ն ՀՐԱՄԱՆՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
(3-րդ մաս)
|_________|__________________________________________________________|
|10.13 |Մսամթերք, այդ թվում թռչնամսից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.1 |Մսամթերք մսից, ենթամթերքից և կենդանիների արյունից` |
| |պահածոյացված կամ պատրաստի |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.11 |Միս խոզի` հատվածքներ աղ դրած, չորացրած կամ ապխտած |
| |(բեկոն և խոզապուխտ) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.12 |Միս խոշոր եղջերավոր կենդանիների` աղ դրած, չորացրած |
| |կամ ապխտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.13 |Միս կամ սննդային ենթամթերք այլ կենդանիների` աղ դրած |
| |կամ աղաջրի մեջ, չորացրած կամ ապխտած. մսից և |
| |ենթամթերքից կոպիտ և մանր աղացվածքի սննդային ալյուր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.14 |Երշիկեղեն և համանման մսամթերք մսից, ենթամթերքից կամ |
| |կենդանիների արյունից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.15 |Մսից, ենթամթերքից կամ կենդանիների արյունից |
| |պատրաստված և պահածոյացված այլ մթերք (բացի պատրաստի |
| |կերակրատեսակներից և երշիկեղենից) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.16 |Ալյուր մսից և ենթամթերքից` ոչ սննդային, կոպիտ և մանր |
| |աղացվածքի. խարխզի |
| | |
| |Տվյալ ենթակարգը ներառում է` |
| |- հալած սպիտակուցային մթերք կենդանիների հյուսվածքներից, |
| |ներառյալ ոսկորները, բացի արյան հավելումներից, մազերից, |
| |կճղակներից, եղջյուրներից, կաշվի կտորտանքներից, ստամոքսի |
| |պարունակությունից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.9 |Մսամթերքի ջերմամշակման և այլ եղանակներով մշակման |
| |ծառայություններ. մսից և թռչնամսից մսամթերքի |
| |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ, |
| |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.91 |Մսամթերքի ջերմամշակման և այլ եղանակներով մշակման |
| |ծառայություններ |
| | |
| |Բացառվում է` |
| |- կենդանական յուղերի և ճարպերի ստացման ծառայությունները, |
| |տես 10.41.1 |
|_________|__________________________________________________________|
|10.13.99 |Մսից և թռչնամսից մսամթերքի արտադրության գործընթացի |
| |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի |
| |կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.2 |Ձուկ, խեցեմորթներ և կակղամորթներ մշակված կամ պահածոյացված|
|_________|__________________________________________________________|
|10.20 |Ձուկ, խեցեմորթներ և կակղամորթներ մշակված կամ պահածոյացված|
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.1 |Ձուկ թարմ, պաղեցրած կամ սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.11 |Ձկան սուկի և ձկան միս (ներառյալ աղացած միսը) պաղեցրած կամ|
| |սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.12 |Ձկան լյարդ և սերմնագեղձեր թարմ կամ պաղեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.13 |Ձուկ սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.14 |Ձկան սուկի սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.15 |Ձկան միս (ներառյալ աղացած միսը) սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.16 |Ձկան լյարդ և սերմնագեղձեր սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.2 |Ձուկ պատրաստված կամ պահածոյացված այլ եղանակով. |
| |ձկնկիթ և ձկնկիթի փոխարինիչներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.21 |Ձկան սուկի չորացրած, աղ դրած կամ աղաջրի մեջ, բայց ոչ |
| |ապխտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.22 |Ձկան լյարդ և սերմնագեղձեր չորացրած, ապխտած, աղ դրած կամ |
| |աղաջրի մեջ. խոշոր և մանր աղացվածքի կամ հատիկավորված |
| |սննդային ձկան ալյուր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.23 |Ձուկ չորացրած, աղ դրած կամ աղաջրի մեջ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.24 |Ձուկ, ներառյալ ձկան սուկին, ապխտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.25 |Ձուկ պատրաստված կամ պահածոյացված այլ եղանակով, բացի |
| |ձկնեղենից պատրաստի կերակրատեսակներից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.26 |Ձկնկիթ և ձկնկիթի փոխարինիչներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.3 |Խեցեմորթներ, կակղամորթներ և այլ ջրային |
| |անողնաշարավորներ` սառեցրած, մշակված կամ պահածոյացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.31 |Խեցեմորթներ սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.32 |Կակղամորթներ սառեցրած, չորացրած, ապխտած, աղ դրած կամ |
| |աղաջրի մեջ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.33 |Ջրային այլ անողնաշարավորներ սառեցրած, չորացրած, |
| |ապխտած, աղ դրած կամ աղաջրի մեջ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.34 |Խեցեմորթներ պատրաստված կամ պահածոյացված այլ եղանակով. |
| |կակղամորթներ և այլ ջրային անողնաշարավորներ պատրաստված կամ|
| |պահածոյացված այլ եղանակով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.4 |Ալյուր կոպիտ և մանր աղացվածքի, հատիկներ և այլ մթերք, |
| |ոչ սննդային` ձկից, խեցեմորթներից, կակղամորթներից և |
| |այլ ջրային անողնաշարավորներից, չներառված ուրիշ |
| |խմբավորումներում |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.41 |Ալյուր կոպիտ և մանր աղացվածքի, ոչ սննդային` ձկից, |
| |խեցեմորթներից, կակղամորթներից և այլ ջրային |
| |անողնաշարավորներից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.42 |Այլ ոչ սննդային ձկնամթերք ձկից, խեցեմորթներից, |
| |կակղամորթներից և այլ ջրային անողնաշարավորներից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.9 |Ձկնամթերքի արտադրության ապխտման և այլ եղանակներով |
| |պահածոյացման ծառայություններ. ձկից, խեցեմորթներից, |
| |կակղամորթներից և այլ ջրային անողնաշարավորներից ձկնամթերքի|
| |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ, |
| |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.91 |Ձկնամթերքի արտադրության ապխտման և այլ եղանակներով |
| |պահածոյացման ծառայություններ |
| | |
| |Բացառվում է` |
| |- կենդանական յուղերի և ճարպերի ստացման ծառայությունները, |
| |տես 10.41.1 |
|_________|__________________________________________________________|
|10.20.99 |Ձկից, խեցեմորթներից, կակղամորթներից և այլ ջրային |
| |անողնաշարավորներից ձկնամթերքի արտադրության գործընթացի |
| |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի |
| |կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.3 |Մրգեր և բանջարեղեն մշակված և պահածոյացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31 |Կարտոֆիլ մշակված և պահածոյացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.1 |Կարտոֆիլ մշակված և պահածոյացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.11 |Կարտոֆիլ սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.12 |Կարտոֆիլ չորացրած, ներառյալ կտրատվածը, բայց հետագա |
| |մշակման չենթարկված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.13 |Կարտոֆիլ չորացրած` կոպիտ և մանր աղացվածքի ալյուրի, |
| |խյուսի, փաթիլների, հատիկների տեսքով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.14 |Կարտոֆիլ պատրաստված կամ պահածոյացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.9 |Կարտոֆիլի և կարտոֆիլից մթերքի արտադրության ջերմամշակման |
| |և այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ. մշակված և |
| |պահածոյացված կարտոֆիլի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.91 |Կարտոֆիլի և կարտոֆիլից մթերքի արտադրության ջերմամշակման |
| |և այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ |
| | |
| |Տվյալ ենթակարգը ներառում է` |
| |- կարտոֆիլի և կարտոֆիլից մթերքի մաքրման, ջերմամշակման և |
| |այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.31.99 |Կարտոֆիլի մշակման և պահածոյացման գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32 |Մրգահյութեր և բանջարահյութեր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.1 |Մրգահյութեր և բանջարահյութեր |
| | |
| |Տվյալ ենթակարգը ներառում է` |
| |- չխտացրած հյութեր տարբեր մրգերի կամ բանջարեղենի, |
| |չենթարկված խմորման և չպարունակող սպիրտային հավելումներ |
| |- չխտացրած մրգահյութերի և բանջարահյութերի խառնուրդներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.11 |Տոմատի հյութ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.12 |Նարնջի հյութ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.13 |Թուրինջի հյութ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.14 |Արքայանարնջի հյութ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.15 |Խաղողի հյութ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.16 |Խնձորի հյութ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.17 |Մրգահյութերի և բանջարահյութերի խառնուրդներ |
| | |
| |Տվյալ ենթակարգը ներառում է` |
| |- խտացրած մրգահյութերի և բանջարահյութերի խառնուրդներ, |
| |բացի տոմատի հյութից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.19 |Այլ մրգահյութեր և բանջարահյութեր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.9 |Մրգահյութերի և բանջարահյութերի արտադրության գործընթացի |
| |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի |
| |կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.32.99 |Մրգահյութերի և բանջարահյութերի արտադրության գործընթացի |
| |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի |
| |կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39 |Մրգեր և բանջարեղեն մշակված և պահածոյացված այլ եղանակով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.1 |Բանջարեղեն մշակված և պահածոյացված, բացի կարտոֆիլից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.11 |Բանջարեղեն սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.12 |Բանջարեղեն պահածոյացված կարճատև պահման համար |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.13 |Բանջարեղեն չորացրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.14 |Մրգեր և բանջարեղեն կտրատած ու փաթեթավորված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.15 |Լոբի պահածոյացված առանց քացախի կամ քացախաթթվի, բացի |
| |բանջարեղենի պատրաստի կերակրատեսակներից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.16 |Սիսեռ պահածոյացված առանց քացախի կամ քացախաթթվի, բացի |
| |բանջարեղենի պատրաստի կերակրատեսակներից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.17 |Այլ բանջարեղեն (բացի կարտոֆիլից), պահածոյացված առանց |
| |քացախի կամ քացախաթթվի, բացի բանջարեղենի պատրաստի |
| |կերակրատեսակներից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.18 |Բանջարեղեն (բացի կարտոֆիլից), մրգեր, ընկույզներ և |
| |բույսերի այլ ուտելի մասեր, պահածոյացված քացախով կամ |
| |քացախաթթվով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.2 |Մրգեր ու ընկույզներ մշակված և պահածոյացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.21 |Մրգեր ու ընկույզներ թարմ կամ նախօրոք ջերմամշակված, |
| |սառեցրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.22 |Ջեմեր, մրգային դոնդողակներ, մրգային կամ ընկույզի |
| |խյուսեր և մածուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.23 |Ընկույզներ և գետնընկույզ բոված, աղի կամ մշակված այլ |
| |եղանակով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.24 |Մրգեր և ընկույզներ պահածոյացված կարճաժամկետ պահման |
| |համար, բայց ոչ պիտանի սննդում անմիջական օգտագործման համար |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.25 |Այլ մրգեր մշակված և պահածոյացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.3 |Բուսական հումք, թափոններ և մնացուկներ, ենթամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.30 |Բուսական հումք, թափոններ և մնացուկներ, ենթամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.9 |Մրգերի ու բանջարեղենի ջերմամշակման և այլ եղանակներով |
| |մշակման ծառայություններ. մրգերի ու բանջարեղենի մշակման և |
| |պահածոյացման գործընթացի առանձին գործողություններ, |
| |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.91 |Մրգերի ու բանջարեղենի պահածոյացման համար ջերմամշակման և |
| |այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ |
| | |
| |Տվյալ ենթակարգը ներառում է` |
| |- մրգերի և բանջարեղենի, դրանցից մթերքի ջերմամշակման, |
| |խտացման (շոգեհանման) և այլ եղանակներով մշակման |
| |ծառայություններ |
| | |
| |Բացառվում է` |
| |- կարտոֆիլի և կարտոֆիլից մթերքի մաքրման, ջերմամշակման և |
| |այլ եղանակներով մշակման ծառայությունները, տես 10.31.91 |
|_________|__________________________________________________________|
|10.39.99 |Մրգերի ու բանջարեղենի մշակման և պահածոյացման գործընթացի |
| |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի |
| |կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.4 |Յուղեր և ճարպեր բուսական ու կենդանական |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41 |Յուղեր և ճարպեր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.1 |Յուղեր և ճարպեր կենդանական, դրանց չափամասերը չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.11 |Հալած խոզաճարպ-բնաճարպ, հալած խոզաճարպ-ճարպ, |
| |յուղաբնաճարպ, յուղ և տեխնիկական բնաճարպ |
| |չէմուլսացված, չխառնած և չմշակված այլ եղանակներով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.12 |Ձկան և ծովային կաթնասունների յուղեր և ճարպեր, դրանց |
| |չափամասերը |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.19 |Այլ կենդանական յուղեր և ճարպեր, դրանց չափամասերը |
| |չզտած կամ զտած, բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.2 |Յուղեր բուսական, չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.21 |Սոյայի յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.22 |Գետնընկույզի յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.23 |Ձիթապտղի յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.24 |Արևածաղկի յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.25 |Բամբակի յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.26 |Կանճրակի, բարբարուկի, մանանեխի յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.27 |Արմավենու յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.28 |Հնդկընկույզի յուղ չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.29 |Բուսական այլ յուղեր չզտած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.3 |Աղվամազ բամբակի (լինտ) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.30 |Աղվամազ բամբակի (լինտ) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.4 |Քուսպ և բուսական յուղերի կամ ճարպերի պինդ մնացուկներ, |
| |ալյուր խոշոր և մանր աղացվածքի ձիթատու մշակաբույսերի |
| |պտուղներից կամ սերմերից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.41 |Քուսպ և բուսական յուղերի կամ ճարպերի պինդ մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.42 |Ալյուր խոշոր և մանր աղացվածքի ձիթատու մշակաբույսերի |
| |պտուղներից կամ սերմերից, բացի մանանեխից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.5 |Յուղեր զտած, առանց նստվածքի |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.51 |Սոյայի յուղ և դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված |
| |քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.52 |Գետնընկույզի յուղ և դրա չափամասերը զտած, բայց |
| |չենթարկված քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.53 |Ձիթապտղի յուղ և դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված |
| |քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.54 |Արևածաղկի յուղ և դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված |
| |քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.55 |Բամբակի յուղ և դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված |
| |քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.56 |Կանճրակի, բարբարուկի, մանանեխի յուղ և դրա չափամասերը |
| |զտած, բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.57 |Արմավենու յուղ և դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված |
| |քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.58 |Հնդկընկույզի յուղ և դրա չափամասերը զտած, բայց |
| |չենթարկված քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.59 |Բուսական այլ յուղեր և ճարպեր, դրանց չափամասերը զտած, |
| |բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության. բուսական յուղերի |
| |խառնուրդներ և ուրիշ խմբավորումներում չներառված այլ |
| |բուսական յուղեր (բացի եգիպտացորենի յուղից) և դրանց |
| |չափամասերը զտած, բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.6 |Կենդանական կամ բուսական յուղեր և ճարպեր, դրանց չափամասերը|
| |ջրածնավորված և եթերացված, չենթարկված հետագա մշակման |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.60 |Կենդանական կամ բուսական յուղեր և ճարպեր, դրանց չափամասերը|
| |ջրածնավորված և եթերացված, չենթարկված հետագա մշակման |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.7 |Մոմեր բուսական (բացի եռագլիցերիդից). դեգրա. ճարպեր կամ |
| |կենդանական և բուսական մոմեր պարունակող նյութերի |
| |վերամշակման արդյունքում ստացված մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.71 |Մոմեր բուսական (բացի եռագլիցերիդից) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.72 |Դեգրա. ճարպեր կամ կենդանական և բուսական մոմեր |
| |պարունակող նյութերի վերամշակման արդյունքում ստացված |
| |մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.9 |Յուղերի և ճարպերի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.41.99 |Յուղերի և ճարպերի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.42 |Մարգարին և համանման ուտելի յուղեր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.42.1 |Մարգարին և համանման ուտելի յուղեր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.42.10 |Մարգարին և համանման ուտելի յուղեր |
| | |
| |Տվյալ ենթակարգը ներառում է` |
| |- մարգարին և համանման ուտելի յուղեր, 15%-ից ավել և |
| |40%-ը չգերազանցող կաթի պարունակությամբ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.42.9 |Մարգարինի և համանման ուտելի յուղերի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.42.99 |Մարգարինի և համանման ուտելի յուղերի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.5 |Կաթնամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51 |Կաթնամթերք և պանիր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.1 |Կաթ և կաթնասեր հեղուկ, մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.11 |Կաթ հեղուկ, մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.12 |Կաթ և կաթնասեր 6%-ից ավել յուղայնությամբ, ոչ խտացրած, ոչ |
| |քաղցրացրած |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.2 |Կաթ պինդ ձևերով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.21 |Կաթ չոր, յուղազերծված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.22 |Կաթ չոր, անարատ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.3 |Կարագ և կաթնային մածուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.30 |Կարագ և կաթնային մածուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.4 |Պանիր և կաթնաշոռ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.40 |Պանիր և կաթնաշոռ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.5 |Այլ կաթնամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.51 |Կաթ և կաթնասեր խտացրած կամ խտացրած շաքարի կամ այլ |
| |քաղցրացնող նյութերի հավելումներով, ոչ պինդ ձևերով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.52 |Մածուն և խմորման ենթարկված կամ թթվեցված կաթի կամ |
| |կաթնասերի այլ տեսակներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.53 |Կազեին |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.54 |Կաթնաշաքար և կաթնաշաքարային օշարակ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.55 |Շիճուկ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.56 |Այլ կաթնամթերք, չներառված ուրիշ խմբավորումներում |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.9 |Կաթնամթերքի և պանրի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.51.99 |Կաթնամթերքի և պանրի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.52 |Պաղպաղակ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.52.1 |Պաղպաղակ և ուտելի սառույց |
|_________|__________________________________________________________|
|10.52.10 |Պաղպաղակ և ուտելի սառույց |
|_________|__________________________________________________________|
|10.52.9 |Պաղպաղակի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.52.99 |Պաղպաղակի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.6 |Ալրաղաց արդյունաբերության արտադրանք, օսլա և օսլա |
| |պարունակող մթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61 |Ալրաղաց արդյունաբերության մթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.1 |Բրինձ թեփահանված կամ կիսաաղացած, աղացած, մանրացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.11 |Բրինձ թեփահանված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.12 |Բրինձ կիսաաղացած, աղացած կամ մանրացված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.2 |Ալյուր հացահատիկային, բանջարեղենի և այլ բուսական |
| |մշակաբույսերից. դրանց խառնուրդները |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.21 |Ալյուր ցորենի և աշորայի |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.22 |Ալյուր այլ հացահատիկային մշակաբույսերից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.23 |Ալյուր խոշոր և մանր աղացվածքի բանջարեղենից և այլ |
| |բուսական մշակաբույսերից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.24 |Ալյուրային խառնուրդներ հացի և ալյուրե հրուշակեղենի |
| |պատրաստման համար |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.3 |Ձավարեղեն, խոշոր աղացվածքի ալյուր, հատիկներ և այլ մթերք |
| |հատիկային մշակաբույսերից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.31 |Ալյուր խոշոր աղացվածքի և ցորենի ձավար |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.32 |Ձավարեղեն, խոշոր աղացվածքի ալյուր, հատիկներ հատիկային |
| |մշակաբույսերից, չներառված ուրիշ խմբավորումներում |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.33 |Հատիկային մշակաբույսեր, մշակված նախաճաշի համար, այլ |
| |մթերք հատիկային մշակաբույսերից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.4 |Թեփ, մաղուցք և հացահատիկային մշակաբույսերի մշակումից |
| |ստացված այլ մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.40 |Թեփ, մաղուցք և հացահատիկային մշակաբույսերի մշակումից |
| |ստացված այլ մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.9 |Ալրաղաց արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.61.99 |Ալրաղաց արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62 |Օսլա և օսլա պարունակող մթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.1 |Օսլա և օսլա պարունակող մթերք. շաքար և օշարակ |
| |շաքարից, չներառված ուրիշ խմբավորումներում |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.11 |Օսլաներ. ինուլին. սնձան. դեքստրիններ և այլ ձևափոխված |
| |օսլաներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.12 |Տապիոկ և օսլայից պատրաստված դրա փոխարինիչները |
| |փաթիլների, հատիկների և այլ համանման ձևերով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.13 |Խաղողաշաքար (գլյուկոզ) և օշարակ խաղողաշաքարից, պտղաշաքար |
| |(ֆրուկտոզ) և օշարակ պտղաշաքարից. փոխակերպված շաքար. |
| |շաքար և շաքարային օշարակներ, չներառված ուրիշ |
| |խմբավորումներում |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.14 |Յուղ եգիպտացորենի |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.2 |Օսլայի արտադրության մնացուկներ և համանման մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.20 |Օսլայի արտադրության մնացուկներ և համանման մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.9 |Օսլա և օսլա պարունակող մթերքի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.62.99 |Օսլա և օսլա պարունակող մթերքի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.7 |Հացաբուլկեղեն և ալյուրե հրուշակեղեն |
|_________|__________________________________________________________|
|10.71 |Հացաբուլկեղեն. թարմ (ոչ երկարատև պահման) ալյուրե |
| |հրուշակեղեն, տորթեր, հրուշակներ (պիրոժնիներ) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.71.1 |Հացաբուլկեղեն. թարմ (ոչ երկարատև պահման) ալյուրե |
| |հրուշակեղեն, տորթեր, հրուշակներ (պիրոժնիներ) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.71.11 |Հացաբուլկեղեն թարմ (ոչ երկարատև պահման) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.71.12 |Տորթեր, հրուշակներ (պիրոժնիներ), ալյուրե թարմ (ոչ |
| |երկարատև պահման) այլ հրուշակեղեն |
|_________|__________________________________________________________|
|10.71.9 |Հացաբուլկեղենի, թարմ կամ սառեցրած ալյուրե |
| |հրուշակեղենի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.71.99 |Հացաբուլկեղենի, թարմ կամ սառեցրած ալյուրե |
| |հրուշակեղենի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.72 |Պաքսիմատներ, թխվածքաբլիթներ, ալյուրե հրուշակեղեն |
| |երկարատև պահման |
|_________|__________________________________________________________|
|10.72.1 |Պաքսիմատներ, թխվածքաբլիթներ, ալյուրե հրուշակեղեն |
| |երկարատև պահման |
|_________|__________________________________________________________|
|10.72.11 |Հացիկներ խռթխռթան, պաքսիմատներ, չորահաց և համանման |
| |բոված հացամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.72.12 |Թխվածքաբլիթ, մեղրաբլիթ և համանման արտադրատեսակներ. |
| |քաղցրաբլիթ. վաֆլի և վաֆլե թերթեր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.72.19 |Այլ հացաբուլկեղեն, չոր կամ երկարատև պահման |
|_________|__________________________________________________________|
|10.72.9 |Պաքսիմատների, թխվածքաբլիթների, երկարատև պահման |
| |հրուշակների և այլ ալյուրե հրուշակեղենի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.72.99 |Պաքսիմատների, թխվածքաբլիթների, երկարատև պահման |
| |հրուշակների և այլ ալյուրե հրուշակեղենի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.73 |Մակարոնեղեն և համանման ալյուրե արտադրատեսակներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.73.1 |Մակարոնեղեն և համանման ալյուրե արտադրատեսակներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.73.11 |Մակարոնեղեն և համանման ալյուրե արտադրատեսակներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.73.12 |Քուսքուս |
|_________|__________________________________________________________|
|10.73.9 |Մակարոնեղենի և համանման ալյուրե արտադրատեսակների |
| |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ, |
| |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.73.99 |Մակարոնեղենի և համանման ալյուրե արտադրատեսակների |
| |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ, |
| |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.8 |Այլ սննդամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81 |Շաքար |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.1 |Շաքարահումք եղեգնի կամ ճակնդեղի. զտված շաքար եղեգնի |
| |կամ ճակնդեղի. ճակնդեղամաթ (մելաս) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.11 |Շաքարահումք եղեգնի կամ ճակնդեղի, պինդ վիճակում |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.12 |Զտված շաքար եղեգնի կամ ճակնդեղի և քիմիապես մաքուր |
| |սախարոզ պինդ վիճակում, առանց բուրավետացնող և ներկող |
| |հավելումների |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.13 |Զտված շաքար եղեգնի կամ ճակնդեղի և քիմիապես մաքուր |
| |սախարոզ պինդ վիճակում, բուրավետացնող և ներկող |
| |հավելումներով. թխկու շաքար և թխկու օշարակ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.14 |Ճակնդեղամաթ (մելաս) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.2 |Ճակնդեղի քուսպ, շաքարեղեգնի քուսպ (բագասա) և շաքարի |
| |արտադրության այլ ենթամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.20 |Ճակնդեղի քուսպ, շաքարեղեգնի քուսպ (բագասա) և շաքարի |
| |արտադրության այլ ենթամթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.9 |Շաքարի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.81.99 |Շաքարի արտադրության գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82 |Կակաո, շոկոլադ և շաքարե հրուշակեղեն |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.1 |Կակաո-մածուկ յուղազերծված կամ ոչ յուղազերծված, կակաո-յուղ,|
| |կակաո-ճարպ, կակաո-փոշի |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.11 |Կակաո-մածուկ յուղազերծված կամ ոչ յուղազերծված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.12 |Կակաո-յուղ, կակաո-ճարպ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.13 |Կակաո-փոշի, առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչ |
| |հավելումների |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.14 |Կակաո-փոշի, շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչ նյութերի |
| |հավելումներով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.2 |Շոկոլադ և շաքարե հրուշակեղեն |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.21 |Շոկոլադ և կակաո պարունակող սննդամթերք (բացի |
| |քաղցրացուցիչ նյութերի հավելումներով կակաո-փոշուց), |
| |չփաթեթավորված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.22 |Շոկոլադ և կակաո պարունակող սննդամթերք (բացի |
| |քաղցրացուցիչ նյութերի հավելումներով կակաո-փոշուց), |
| |փաթեթավորված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.23 |Շաքարե հրուշակեղեն առանց կակաոյի պարունակության |
| |(ներառյալ սպիտակ շոկոլադը) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.24 |Շաքարած մրգեր, ընկույզներ, մրգերի կեղևներ և բույսերի |
| |այլ մասեր |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.3 |Կակաո-ունդերի կեղև, կճեպ, կլեպ և այլ մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.30 |Կակաո-ունդերի կեղև, կճեպ, կլեպ և այլ մնացուկներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.9 |Կակաոյի, շոկոլադի և շաքարե հրուշակեղենի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.82.99 |Կակաոյի, շոկոլադի և շաքարե հրուշակեղենի արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83 |Սուրճ և թեյ մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.1 |Սուրճ և թեյ մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.11 |Սուրճ առանց կոֆեինի կամ բոված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.12 |Սուրճի փոխարինիչներ. սուրճի կամ դրա փոխարինիչների |
| |լուծամզուքներ, բնահյութեր (էսենցիա) և խտանյութեր. |
| |սուրճի ունդերի կեղև և կճեպ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.13 |Թեյ կանաչ (խմորման չենթարկված), թեյ սև (խմորման |
| |ենթարկված) և թեյ մասնակի ենթարկված խմորման, 3 |
| |կիլոգրամից ոչ ավել փաթեթվածքով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.14 |Թեյի լուծամզուքներ, բնահյութեր (էսենցիա) և |
| |խտանյութեր. թեյի կամ մատեի հիման վրա այլ մթերք |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.15 |Թուրմեր խոտերից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.9 |Սուրճի և թեյի մշակման գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.83.99 |Սուրճի և թեյի մշակման գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84 |Համեմունքներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.1 |Քացախ, սոուսներ, խառը համեմունքներ, մանանեխի ալյուր |
| |և փոշի, պատրաստի մանանեխ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.11 |Քացախ և քացախաթթվից ստացված փոխարինիչներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.12 |Սոուսներ, խառը համեմունքներ, մանանեխի ալյուր և փոշի, |
| |պատրաստի մանանեխ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.2 |Համեմունք մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.21 |Պղպեղ սև (piper spp.), մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.22 |Պղպեղ կարմիր (capsicum spp.), չորացրած, մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.23 |Դարչին մշակված. այլ համեմունք մշակված |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.3 |Աղ սեղանի (կերակրի) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.30 |Աղ սեղանի (կերակրի) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.9 |Համեմունքի մշակման գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.84.99 |Համեմունքի մշակման գործընթացի առանձին |
| |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85 |Պատրաստի սննդամթերք և կերակրատեսակներ |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.1 |Պատրաստի սննդամթերք և կերակրատեսակներ |
| | |
| |Տվյալ ենթակարգը ներառում է` |
| |- պատրաստի (ջերմամշակման ենթարկված, պատրաստված, |
| |համեմված) սննդամթերք և կերակրատեսակներ, վակուումային |
| |փաթեթվածքով կամ տուփերում պահածոյացված |
| |- ազգային և տեղական կերակրատեսակներ (երկու և ավել |
| |մթերք պարունակող) |
| |Պատրաստի սննդամթերքը և կերակրատեսակները սովորաբար |
| |փաթեթված են և պիտակավորված վաճառքի համար |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.11 |Պատրաստի սննդամթերք և կերակրատեսակներ մսի, մսային |
| |ենթամթերքի կամ արյունի հիմքով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.12 |Պատրաստի սննդամթերք և կերակրատեսակներ ձկնային և |
| |ծովամթերային հիմքով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.13 |Պատրաստի սննդամթերք և կերակրատեսակներ բանջարեղենային |
| |հիմքով |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.14 |Պատրաստի սննդամթերք և կերակրատեսակներ առանց խմորիչի |
| |խմորի հիմքով (մակարոնային կերակրատեսակներ) |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.19 |Պատրաստի այլ սննդամթերք և կերակրատեսակներ, ներառյալ |
| |սառեցրած պատրաստի պիցցան |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.9 |Պատրաստի սննդամթերքի և կերակրատեսակների արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
|10.85.99 |Պատրաստի սննդամթերքի և կերակրատեսակների արտադրության |
| |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող |
| |ենթակապալառուի կողմից |
|_________|__________________________________________________________|
-----------------------------------------------
ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում