Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳՈՒՄ ԸՍՏ ԳՈՐ ...

 

 

103.0875.241013

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «24»        10            2013 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10313408

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

19 սեպտեմբերի 2013 թվականի N 875-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳՈՒՄ ԸՍՏ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ» ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2011 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ 11-Ի N 772-Ն ՀՐԱՄԱՆՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(3-րդ մաս)

 

|_________|__________________________________________________________|

|10.13    |Մսամթերք, այդ թվում թռչնամսից                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.1  |Մսամթերք մսից, ենթամթերքից և  կենդանիների արյունից`       |

|         |պահածոյացված կամ պատրաստի                                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.11 |Միս խոզի` հատվածքներ աղ դրած, չորացրած կամ ապխտած         |

|         |(բեկոն և  խոզապուխտ)                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.12 |Միս խոշոր եղջերավոր կենդանիների` աղ դրած, չորացրած        |

|         |կամ ապխտած                                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.13 |Միս կամ սննդային ենթամթերք այլ կենդանիների` աղ դրած       |

|         |կամ աղաջրի մեջ, չորացրած կամ ապխտած. մսից և               |

|         |ենթամթերքից կոպիտ և  մանր աղացվածքի սննդային ալյուր       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.14 |Երշիկեղեն և  համանման մսամթերք մսից, ենթամթերքից կամ      |

|         |կենդանիների արյունից                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.15 |Մսից, ենթամթերքից կամ կենդանիների արյունից                |

|         |պատրաստված և  պահածոյացված այլ մթերք (բացի պատրաստի       |

|         |կերակրատեսակներից և  երշիկեղենից)                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.16 |Ալյուր մսից և  ենթամթերքից` ոչ սննդային, կոպիտ և  մանր    |

|         |աղացվածքի. խարխզի                                         |

|         |                                                          |

|         |Տվյալ ենթակարգը ներառում է`                               |

|         |- հալած սպիտակուցային մթերք կենդանիների հյուսվածքներից,   |

|         |ներառյալ ոսկորները, բացի արյան հավելումներից, մազերից,    |

|         |կճղակներից, եղջյուրներից, կաշվի կտորտանքներից, ստամոքսի   |

|         |պարունակությունից                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.9  |Մսամթերքի ջերմամշակման և  այլ եղանակներով մշակման         |

|         |ծառայություններ. մսից և  թռչնամսից մսամթերքի              |

|         |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ,         |

|         |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.91 |Մսամթերքի ջերմամշակման և  այլ եղանակներով մշակման         |

|         |ծառայություններ                                           |

|         |                                                          |

|         |Բացառվում է`                                              |

|         |- կենդանական յուղերի և  ճարպերի ստացման ծառայությունները, |

|         |տես 10.41.1                                               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.13.99 |Մսից և  թռչնամսից մսամթերքի արտադրության գործընթացի       |

|         |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի      |

|         |կողմից                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.2     |Ձուկ, խեցեմորթներ և  կակղամորթներ մշակված կամ պահածոյացված|

|_________|__________________________________________________________|

|10.20    |Ձուկ, խեցեմորթներ և  կակղամորթներ մշակված կամ պահածոյացված|

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.1  |Ձուկ թարմ, պաղեցրած կամ սառեցրած                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.11 |Ձկան սուկի և  ձկան միս (ներառյալ աղացած միսը) պաղեցրած կամ|

|         |սառեցրած                                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.12 |Ձկան լյարդ և  սերմնագեղձեր թարմ կամ պաղեցրած              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.13 |Ձուկ սառեցրած                                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.14 |Ձկան սուկի սառեցրած                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.15 |Ձկան միս (ներառյալ աղացած միսը) սառեցրած                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.16 |Ձկան լյարդ և  սերմնագեղձեր սառեցրած                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.2  |Ձուկ պատրաստված կամ պահածոյացված այլ եղանակով.            |

|         |ձկնկիթ և  ձկնկիթի փոխարինիչներ                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.21 |Ձկան սուկի չորացրած, աղ դրած կամ աղաջրի մեջ, բայց ոչ      |

|         |ապխտած                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.22 |Ձկան լյարդ և  սերմնագեղձեր չորացրած, ապխտած, աղ դրած կամ  |

|         |աղաջրի մեջ. խոշոր և  մանր աղացվածքի կամ հատիկավորված      |

|         |սննդային ձկան ալյուր                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.23 |Ձուկ չորացրած, աղ դրած կամ աղաջրի մեջ                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.24 |Ձուկ, ներառյալ ձկան սուկին, ապխտած                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.25 |Ձուկ պատրաստված կամ պահածոյացված այլ եղանակով, բացի       |

|         |ձկնեղենից պատրաստի կերակրատեսակներից                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.26 |Ձկնկիթ և  ձկնկիթի փոխարինիչներ                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.3  |Խեցեմորթներ, կակղամորթներ և  այլ ջրային                   |

|         |անողնաշարավորներ` սառեցրած, մշակված կամ պահածոյացված      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.31 |Խեցեմորթներ սառեցրած                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.32 |Կակղամորթներ սառեցրած, չորացրած, ապխտած, աղ դրած կամ      |

|         |աղաջրի մեջ                                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.33 |Ջրային այլ անողնաշարավորներ սառեցրած, չորացրած,           |

|         |ապխտած, աղ դրած կամ աղաջրի մեջ                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.34 |Խեցեմորթներ պատրաստված կամ պահածոյացված այլ եղանակով.     |

|         |կակղամորթներ և  այլ ջրային անողնաշարավորներ պատրաստված կամ|

|         |պահածոյացված այլ եղանակով                                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.4  |Ալյուր կոպիտ և  մանր աղացվածքի, հատիկներ և  այլ մթերք,    |

|         |ոչ սննդային` ձկից, խեցեմորթներից, կակղամորթներից և        |

|         |այլ ջրային անողնաշարավորներից, չներառված ուրիշ            |

|         |խմբավորումներում                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.41 |Ալյուր կոպիտ և  մանր աղացվածքի, ոչ սննդային` ձկից,        |

|         |խեցեմորթներից, կակղամորթներից և  այլ ջրային               |

|         |անողնաշարավորներից                                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.42 |Այլ ոչ սննդային ձկնամթերք ձկից, խեցեմորթներից,            |

|         |կակղամորթներից և  այլ ջրային անողնաշարավորներից           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.9  |Ձկնամթերքի արտադրության ապխտման և  այլ եղանակներով        |

|         |պահածոյացման ծառայություններ. ձկից, խեցեմորթներից,        |

|         |կակղամորթներից և  այլ ջրային անողնաշարավորներից ձկնամթերքի|

|         |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ,         |

|         |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.91 |Ձկնամթերքի արտադրության ապխտման և  այլ եղանակներով        |

|         |պահածոյացման ծառայություններ                              |

|         |                                                          |

|         |Բացառվում է`                                              |

|         |- կենդանական յուղերի և  ճարպերի ստացման ծառայությունները, |

|         |տես 10.41.1                                               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.20.99 |Ձկից, խեցեմորթներից, կակղամորթներից և  այլ ջրային         |

|         |անողնաշարավորներից ձկնամթերքի արտադրության գործընթացի     |

|         |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի      |

|         |կողմից                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.3     |Մրգեր և  բանջարեղեն մշակված և  պահածոյացված               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31    |Կարտոֆիլ մշակված և  պահածոյացված                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.1  |Կարտոֆիլ մշակված և  պահածոյացված                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.11 |Կարտոֆիլ սառեցրած                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.12 |Կարտոֆիլ չորացրած, ներառյալ կտրատվածը, բայց հետագա        |

|         |մշակման չենթարկված                                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.13 |Կարտոֆիլ չորացրած` կոպիտ և  մանր աղացվածքի ալյուրի,       |

|         |խյուսի, փաթիլների, հատիկների տեսքով                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.14 |Կարտոֆիլ պատրաստված կամ պահածոյացված                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.9  |Կարտոֆիլի և  կարտոֆիլից մթերքի արտադրության ջերմամշակման  |

|         |և  այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ. մշակված և     |

|         |պահածոյացված կարտոֆիլի արտադրության գործընթացի առանձին    |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.91 |Կարտոֆիլի և  կարտոֆիլից մթերքի արտադրության ջերմամշակման  |

|         |և  այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ                |

|         |                                                          |

|         |Տվյալ ենթակարգը ներառում է`                               |

|         |- կարտոֆիլի և  կարտոֆիլից մթերքի մաքրման, ջերմամշակման և  |

|         |այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.31.99 |Կարտոֆիլի մշակման և  պահածոյացման գործընթացի առանձին      |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32    |Մրգահյութեր և  բանջարահյութեր                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.1  |Մրգահյութեր և  բանջարահյութեր                             |

|         |                                                          |

|         |Տվյալ ենթակարգը ներառում է`                               |

|         |- չխտացրած հյութեր տարբեր մրգերի կամ բանջարեղենի,         |

|         |չենթարկված խմորման և  չպարունակող սպիրտային հավելումներ   |

|         |- չխտացրած մրգահյութերի և  բանջարահյութերի խառնուրդներ    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.11 |Տոմատի հյութ                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.12 |Նարնջի հյութ                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.13 |Թուրինջի հյութ                                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.14 |Արքայանարնջի հյութ                                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.15 |Խաղողի հյութ                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.16 |Խնձորի հյութ                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.17 |Մրգահյութերի և  բանջարահյութերի խառնուրդներ               |

|         |                                                          |

|         |Տվյալ ենթակարգը ներառում է`                               |

|         |- խտացրած մրգահյութերի և  բանջարահյութերի խառնուրդներ,    |

|         |բացի տոմատի հյութից                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.19 |Այլ մրգահյութեր և  բանջարահյութեր                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.9  |Մրգահյութերի և  բանջարահյութերի արտադրության գործընթացի   |

|         |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի      |

|         |կողմից                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.32.99 |Մրգահյութերի և  բանջարահյութերի արտադրության գործընթացի   |

|         |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի      |

|         |կողմից                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39    |Մրգեր և  բանջարեղեն մշակված և  պահածոյացված այլ եղանակով  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.1  |Բանջարեղեն մշակված և  պահածոյացված, բացի կարտոֆիլից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.11 |Բանջարեղեն սառեցրած                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.12 |Բանջարեղեն պահածոյացված կարճատև  պահման համար             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.13 |Բանջարեղեն չորացրած                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.14 |Մրգեր և  բանջարեղեն կտրատած ու փաթեթավորված               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.15 |Լոբի պահածոյացված առանց քացախի կամ քացախաթթվի, բացի       |

|         |բանջարեղենի պատրաստի կերակրատեսակներից                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.16 |Սիսեռ պահածոյացված առանց քացախի կամ քացախաթթվի, բացի      |

|         |բանջարեղենի պատրաստի կերակրատեսակներից                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.17 |Այլ բանջարեղեն (բացի կարտոֆիլից), պահածոյացված առանց      |

|         |քացախի կամ քացախաթթվի, բացի բանջարեղենի պատրաստի          |

|         |կերակրատեսակներից                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.18 |Բանջարեղեն (բացի կարտոֆիլից), մրգեր, ընկույզներ և         |

|         |բույսերի այլ ուտելի մասեր, պահածոյացված քացախով կամ       |

|         |քացախաթթվով                                               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.2  |Մրգեր ու ընկույզներ մշակված և  պահածոյացված               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.21 |Մրգեր ու ընկույզներ թարմ կամ նախօրոք ջերմամշակված,        |

|         |սառեցրած                                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.22 |Ջեմեր, մրգային դոնդողակներ, մրգային կամ ընկույզի          |

|         |խյուսեր և  մածուկներ                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.23 |Ընկույզներ և  գետնընկույզ բոված, աղի կամ մշակված այլ      |

|         |եղանակով                                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.24 |Մրգեր և  ընկույզներ պահածոյացված կարճաժամկետ պահման       |

|         |համար, բայց ոչ պիտանի սննդում անմիջական օգտագործման համար |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.25 |Այլ մրգեր մշակված և  պահածոյացված                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.3  |Բուսական հումք, թափոններ և  մնացուկներ, ենթամթերք         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.30 |Բուսական հումք, թափոններ և  մնացուկներ, ենթամթերք         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.9  |Մրգերի ու բանջարեղենի ջերմամշակման և  այլ եղանակներով     |

|         |մշակման ծառայություններ. մրգերի ու բանջարեղենի մշակման և  |

|         |պահածոյացման գործընթացի առանձին գործողություններ,         |

|         |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.91 |Մրգերի ու բանջարեղենի պահածոյացման համար ջերմամշակման և   |

|         |այլ եղանակներով մշակման ծառայություններ                   |

|         |                                                          |

|         |Տվյալ ենթակարգը ներառում է`                               |

|         |- մրգերի և  բանջարեղենի, դրանցից մթերքի ջերմամշակման,     |

|         |խտացման (շոգեհանման) և  այլ եղանակներով մշակման           |

|         |ծառայություններ                                           |

|         |                                                          |

|         |Բացառվում է`                                              |

|         |- կարտոֆիլի և  կարտոֆիլից մթերքի մաքրման, ջերմամշակման և  |

|         |այլ եղանակներով մշակման ծառայությունները, տես 10.31.91    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.39.99 |Մրգերի ու բանջարեղենի մշակման և  պահածոյացման գործընթացի  |

|         |առանձին գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի      |

|         |կողմից                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.4     |Յուղեր և  ճարպեր բուսական ու կենդանական                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41    |Յուղեր և  ճարպեր                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.1  |Յուղեր և  ճարպեր կենդանական, դրանց չափամասերը չզտած       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.11 |Հալած խոզաճարպ-բնաճարպ, հալած խոզաճարպ-ճարպ,              |

|         |յուղաբնաճարպ, յուղ և  տեխնիկական բնաճարպ                  |

|         |չէմուլսացված, չխառնած և  չմշակված այլ եղանակներով         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.12 |Ձկան և  ծովային կաթնասունների յուղեր և  ճարպեր, դրանց     |

|         |չափամասերը                                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.19 |Այլ կենդանական յուղեր և  ճարպեր, դրանց չափամասերը         |

|         |չզտած կամ զտած, բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.2  |Յուղեր բուսական, չզտած                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.21 |Սոյայի յուղ չզտած                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.22 |Գետնընկույզի յուղ չզտած                                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.23 |Ձիթապտղի յուղ չզտած                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.24 |Արևածաղկի  յուղ չզտած                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.25 |Բամբակի յուղ չզտած                                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.26 |Կանճրակի, բարբարուկի, մանանեխի յուղ չզտած                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.27 |Արմավենու յուղ չզտած                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.28 |Հնդկընկույզի յուղ չզտած                                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.29 |Բուսական այլ յուղեր չզտած                                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.3  |Աղվամազ բամբակի (լինտ)                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.30 |Աղվամազ բամբակի (լինտ)                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.4  |Քուսպ և  բուսական յուղերի կամ ճարպերի պինդ մնացուկներ,    |

|         |ալյուր խոշոր և  մանր աղացվածքի ձիթատու մշակաբույսերի      |

|         |պտուղներից կամ սերմերից                                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.41 |Քուսպ և  բուսական յուղերի կամ ճարպերի պինդ մնացուկներ     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.42 |Ալյուր խոշոր և  մանր աղացվածքի ձիթատու մշակաբույսերի      |

|         |պտուղներից կամ սերմերից, բացի մանանեխից                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.5  |Յուղեր զտած, առանց նստվածքի                               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.51 |Սոյայի յուղ և  դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված       |

|         |քիմիական վերափոխության                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.52 |Գետնընկույզի յուղ և  դրա չափամասերը զտած, բայց            |

|         |չենթարկված քիմիական վերափոխության                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.53 |Ձիթապտղի յուղ և  դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված     |

|         |քիմիական վերափոխության                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.54 |Արևածաղկի  յուղ և  դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված   |

|         |քիմիական վերափոխության                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.55 |Բամբակի յուղ և  դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված      |

|         |քիմիական վերափոխության                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.56 |Կանճրակի, բարբարուկի, մանանեխի յուղ և  դրա չափամասերը     |

|         |զտած, բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.57 |Արմավենու յուղ և  դրա չափամասերը զտած, բայց չենթարկված    |

|         |քիմիական վերափոխության                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.58 |Հնդկընկույզի յուղ և  դրա չափամասերը զտած, բայց            |

|         |չենթարկված քիմիական վերափոխության                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.59 |Բուսական այլ յուղեր և  ճարպեր, դրանց չափամասերը զտած,     |

|         |բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության. բուսական յուղերի  |

|         |խառնուրդներ և  ուրիշ խմբավորումներում չներառված այլ       |

|         |բուսական յուղեր (բացի եգիպտացորենի յուղից) և  դրանց       |

|         |չափամասերը զտած, բայց չենթարկված քիմիական վերափոխության   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.6  |Կենդանական կամ բուսական յուղեր և  ճարպեր, դրանց չափամասերը|

|         |ջրածնավորված և  եթերացված, չենթարկված հետագա մշակման      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.60 |Կենդանական կամ բուսական յուղեր և  ճարպեր, դրանց չափամասերը|

|         |ջրածնավորված և  եթերացված, չենթարկված հետագա մշակման      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.7  |Մոմեր բուսական (բացի եռագլիցերիդից). դեգրա. ճարպեր կամ    |

|         |կենդանական և  բուսական մոմեր պարունակող նյութերի          |

|         |վերամշակման արդյունքում ստացված մնացուկներ                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.71 |Մոմեր բուսական (բացի եռագլիցերիդից)                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.72 |Դեգրա. ճարպեր կամ կենդանական և  բուսական մոմեր            |

|         |պարունակող նյութերի վերամշակման արդյունքում ստացված       |

|         |մնացուկներ                                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.9  |Յուղերի և  ճարպերի արտադրության գործընթացի առանձին        |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.41.99 |Յուղերի և  ճարպերի արտադրության գործընթացի առանձին        |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.42    |Մարգարին և  համանման ուտելի յուղեր                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.42.1  |Մարգարին և  համանման ուտելի յուղեր                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.42.10 |Մարգարին և  համանման ուտելի յուղեր                        |

|         |                                                          |

|         |Տվյալ ենթակարգը ներառում է`                               |

|         |- մարգարին և  համանման ուտելի յուղեր, 15%-ից ավել և       |

|         |40%-ը չգերազանցող կաթի պարունակությամբ                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.42.9  |Մարգարինի և  համանման ուտելի յուղերի արտադրության         |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.42.99 |Մարգարինի և  համանման ուտելի յուղերի արտադրության         |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.5     |Կաթնամթերք                                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51    |Կաթնամթերք և  պանիր                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.1  |Կաթ և  կաթնասեր հեղուկ, մշակված                           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.11 |Կաթ հեղուկ, մշակված                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.12 |Կաթ և  կաթնասեր 6%-ից ավել յուղայնությամբ, ոչ խտացրած, ոչ |

|         |քաղցրացրած                                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.2  |Կաթ պինդ ձևերով                                           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.21 |Կաթ չոր, յուղազերծված                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.22 |Կաթ չոր, անարատ                                           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.3  |Կարագ և  կաթնային մածուկներ                               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.30 |Կարագ և  կաթնային մածուկներ                               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.4  |Պանիր և  կաթնաշոռ                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.40 |Պանիր և  կաթնաշոռ                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.5  |Այլ կաթնամթերք                                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.51 |Կաթ և  կաթնասեր խտացրած կամ խտացրած շաքարի կամ այլ        |

|         |քաղցրացնող նյութերի հավելումներով, ոչ պինդ ձևերով         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.52 |Մածուն և  խմորման ենթարկված կամ թթվեցված կաթի կամ         |

|         |կաթնասերի այլ տեսակներ                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.53 |Կազեին                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.54 |Կաթնաշաքար և  կաթնաշաքարային օշարակ                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.55 |Շիճուկ                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.56 |Այլ կաթնամթերք, չներառված ուրիշ խմբավորումներում          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.9  |Կաթնամթերքի և  պանրի արտադրության գործընթացի առանձին      |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.51.99 |Կաթնամթերքի և  պանրի արտադրության գործընթացի առանձին      |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.52    |Պաղպաղակ                                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.52.1  |Պաղպաղակ և  ուտելի սառույց                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.52.10 |Պաղպաղակ և  ուտելի սառույց                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.52.9  |Պաղպաղակի արտադրության գործընթացի առանձին                 |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.52.99 |Պաղպաղակի արտադրության գործընթացի առանձին                 |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.6     |Ալրաղաց արդյունաբերության արտադրանք, օսլա և  օսլա         |

|         |պարունակող մթերք                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61    |Ալրաղաց արդյունաբերության մթերք                           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.1  |Բրինձ թեփահանված կամ կիսաաղացած, աղացած, մանրացված        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.11 |Բրինձ թեփահանված                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.12 |Բրինձ կիսաաղացած, աղացած կամ մանրացված                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.2  |Ալյուր հացահատիկային, բանջարեղենի և  այլ բուսական         |

|         |մշակաբույսերից. դրանց խառնուրդները                        |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.21 |Ալյուր ցորենի և  աշորայի                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.22 |Ալյուր այլ հացահատիկային մշակաբույսերից                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.23 |Ալյուր խոշոր և  մանր աղացվածքի բանջարեղենից և  այլ        |

|         |բուսական մշակաբույսերից                                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.24 |Ալյուրային խառնուրդներ հացի և  ալյուրե հրուշակեղենի       |

|         |պատրաստման համար                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.3  |Ձավարեղեն, խոշոր աղացվածքի ալյուր, հատիկներ և  այլ մթերք  |

|         |հատիկային մշակաբույսերից                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.31 |Ալյուր խոշոր աղացվածքի և  ցորենի ձավար                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.32 |Ձավարեղեն, խոշոր աղացվածքի ալյուր, հատիկներ հատիկային     |

|         |մշակաբույսերից, չներառված ուրիշ խմբավորումներում          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.33 |Հատիկային մշակաբույսեր, մշակված նախաճաշի համար, այլ       |

|         |մթերք հատիկային մշակաբույսերից                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.4  |Թեփ, մաղուցք և  հացահատիկային մշակաբույսերի մշակումից     |

|         |ստացված այլ մնացուկներ                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.40 |Թեփ, մաղուցք և  հացահատիկային մշակաբույսերի մշակումից     |

|         |ստացված այլ մնացուկներ                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.9  |Ալրաղաց արտադրության գործընթացի առանձին                   |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.61.99 |Ալրաղաց արտադրության գործընթացի առանձին                   |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62    |Օսլա և  օսլա պարունակող մթերք                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.1  |Օսլա և  օսլա պարունակող մթերք. շաքար և  օշարակ            |

|         |շաքարից, չներառված ուրիշ խմբավորումներում                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.11 |Օսլաներ. ինուլին. սնձան. դեքստրիններ և  այլ ձևափոխված     |

|         |օսլաներ                                                   |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.12 |Տապիոկ և  օսլայից պատրաստված դրա փոխարինիչները            |

|         |փաթիլների, հատիկների և  այլ համանման ձևերով               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.13 |Խաղողաշաքար (գլյուկոզ) և  օշարակ խաղողաշաքարից, պտղաշաքար |

|         |(ֆրուկտոզ) և  օշարակ պտղաշաքարից. փոխակերպված շաքար.      |

|         |շաքար և  շաքարային օշարակներ, չներառված ուրիշ             |

|         |խմբավորումներում                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.14 |Յուղ եգիպտացորենի                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.2  |Օսլայի արտադրության մնացուկներ և  համանման մնացուկներ     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.20 |Օսլայի արտադրության մնացուկներ և  համանման մնացուկներ     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.9  |Օսլա և  օսլա պարունակող մթերքի արտադրության               |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.62.99 |Օսլա և  օսլա պարունակող մթերքի արտադրության               |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.7     |Հացաբուլկեղեն և  ալյուրե հրուշակեղեն                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.71    |Հացաբուլկեղեն. թարմ (ոչ երկարատև  պահման) ալյուրե         |

|         |հրուշակեղեն, տորթեր, հրուշակներ (պիրոժնիներ)              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.71.1  |Հացաբուլկեղեն. թարմ (ոչ երկարատև  պահման) ալյուրե         |

|         |հրուշակեղեն, տորթեր, հրուշակներ (պիրոժնիներ)              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.71.11 |Հացաբուլկեղեն թարմ (ոչ երկարատև  պահման)                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.71.12 |Տորթեր, հրուշակներ (պիրոժնիներ), ալյուրե թարմ (ոչ         |

|         |երկարատև  պահման) այլ հրուշակեղեն                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.71.9  |Հացաբուլկեղենի, թարմ կամ սառեցրած ալյուրե                 |

|         |հրուշակեղենի արտադրության գործընթացի առանձին              |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.71.99 |Հացաբուլկեղենի, թարմ կամ սառեցրած ալյուրե                 |

|         |հրուշակեղենի արտադրության գործընթացի առանձին              |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.72    |Պաքսիմատներ, թխվածքաբլիթներ, ալյուրե հրուշակեղեն          |

|         |երկարատև  պահման                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.72.1  |Պաքսիմատներ, թխվածքաբլիթներ, ալյուրե հրուշակեղեն          |

|         |երկարատև  պահման                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.72.11 |Հացիկներ խռթխռթան, պաքսիմատներ, չորահաց և  համանման       |

|         |բոված հացամթերք                                           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.72.12 |Թխվածքաբլիթ, մեղրաբլիթ և  համանման արտադրատեսակներ.       |

|         |քաղցրաբլիթ. վաֆլի և  վաֆլե թերթեր                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.72.19 |Այլ հացաբուլկեղեն, չոր կամ երկարատև  պահման               |

|_________|__________________________________________________________|

|10.72.9  |Պաքսիմատների, թխվածքաբլիթների, երկարատև  պահման           |

|         |հրուշակների և  այլ ալյուրե հրուշակեղենի արտադրության      |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.72.99 |Պաքսիմատների, թխվածքաբլիթների, երկարատև  պահման           |

|         |հրուշակների և  այլ ալյուրե հրուշակեղենի արտադրության      |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.73    |Մակարոնեղեն և  համանման ալյուրե արտադրատեսակներ           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.73.1  |Մակարոնեղեն և  համանման ալյուրե արտադրատեսակներ           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.73.11 |Մակարոնեղեն և  համանման ալյուրե արտադրատեսակներ           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.73.12 |Քուսքուս                                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.73.9  |Մակարոնեղենի և  համանման ալյուրե արտադրատեսակների         |

|         |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ,         |

|         |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.73.99 |Մակարոնեղենի և  համանման ալյուրե արտադրատեսակների         |

|         |արտադրության գործընթացի առանձին գործողություններ,         |

|         |իրականացվող ենթակապալառուի կողմից                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.8     |Այլ սննդամթերք                                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81    |Շաքար                                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.1  |Շաքարահումք եղեգնի կամ ճակնդեղի. զտված շաքար եղեգնի       |

|         |կամ ճակնդեղի. ճակնդեղամաթ (մելաս)                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.11 |Շաքարահումք եղեգնի կամ ճակնդեղի, պինդ վիճակում            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.12 |Զտված շաքար եղեգնի կամ ճակնդեղի և  քիմիապես մաքուր        |

|         |սախարոզ պինդ վիճակում, առանց  բուրավետացնող և  ներկող     |

|         |հավելումների                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.13 |Զտված շաքար եղեգնի կամ ճակնդեղի և  քիմիապես մաքուր        |

|         |սախարոզ պինդ վիճակում, բուրավետացնող և  ներկող            |

|         |հավելումներով. թխկու շաքար և  թխկու օշարակ                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.14 |Ճակնդեղամաթ (մելաս)                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.2  |Ճակնդեղի քուսպ, շաքարեղեգնի քուսպ (բագասա) և  շաքարի      |

|         |արտադրության այլ ենթամթերք                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.20 |Ճակնդեղի քուսպ, շաքարեղեգնի քուսպ (բագասա) և  շաքարի      |

|         |արտադրության այլ ենթամթերք                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.9  |Շաքարի արտադրության գործընթացի առանձին                    |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.81.99 |Շաքարի արտադրության գործընթացի առանձին                    |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82    |Կակաո, շոկոլադ և  շաքարե հրուշակեղեն                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.1  |Կակաո-մածուկ յուղազերծված կամ ոչ յուղազերծված, կակաո-յուղ,|

|         |կակաո-ճարպ, կակաո-փոշի                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.11 |Կակաո-մածուկ յուղազերծված կամ ոչ յուղազերծված             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.12 |Կակաո-յուղ, կակաո-ճարպ                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.13 |Կակաո-փոշի, առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչ             |

|         |հավելումների                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.14 |Կակաո-փոշի, շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչ նյութերի          |

|         |հավելումներով                                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.2  |Շոկոլադ և  շաքարե հրուշակեղեն                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.21 |Շոկոլադ և  կակաո պարունակող սննդամթերք (բացի              |

|         |քաղցրացուցիչ նյութերի հավելումներով կակաո-փոշուց),        |

|         |չփաթեթավորված                                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.22 |Շոկոլադ և  կակաո պարունակող սննդամթերք (բացի              |

|         |քաղցրացուցիչ նյութերի հավելումներով կակաո-փոշուց),        |

|         |փաթեթավորված                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.23 |Շաքարե հրուշակեղեն առանց կակաոյի պարունակության           |

|         |(ներառյալ սպիտակ շոկոլադը)                                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.24 |Շաքարած մրգեր, ընկույզներ, մրգերի կեղևներ  և  բույսերի    |

|         |այլ մասեր                                                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.3  |Կակաո-ունդերի կեղև,  կճեպ, կլեպ և  այլ մնացուկներ         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.30 |Կակաո-ունդերի կեղև,  կճեպ, կլեպ և  այլ մնացուկներ         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.9  |Կակաոյի, շոկոլադի և  շաքարե հրուշակեղենի արտադրության     |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.82.99 |Կակաոյի, շոկոլադի և  շաքարե հրուշակեղենի արտադրության     |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83    |Սուրճ և  թեյ մշակված                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.1  |Սուրճ և  թեյ մշակված                                      |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.11 |Սուրճ առանց կոֆեինի կամ բոված                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.12 |Սուրճի փոխարինիչներ. սուրճի կամ դրա փոխարինիչների         |

|         |լուծամզուքներ, բնահյութեր (էսենցիա) և  խտանյութեր.        |

|         |սուրճի ունդերի կեղև  և  կճեպ                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.13 |Թեյ կանաչ (խմորման չենթարկված), թեյ սև  (խմորման          |

|         |ենթարկված) և  թեյ մասնակի ենթարկված խմորման, 3            |

|         |կիլոգրամից ոչ ավել փաթեթվածքով                            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.14 |Թեյի լուծամզուքներ, բնահյութեր (էսենցիա) և                |

|         |խտանյութեր. թեյի կամ մատեի հիման վրա այլ մթերք            |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.15 |Թուրմեր խոտերից                                           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.9  |Սուրճի և  թեյի մշակման գործընթացի առանձին                 |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.83.99 |Սուրճի և  թեյի մշակման գործընթացի առանձին                 |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84    |Համեմունքներ                                              |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.1  |Քացախ, սոուսներ, խառը համեմունքներ, մանանեխի ալյուր       |

|         |և  փոշի, պատրաստի մանանեխ                                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.11 |Քացախ և  քացախաթթվից ստացված փոխարինիչներ                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.12 |Սոուսներ, խառը համեմունքներ, մանանեխի ալյուր և  փոշի,     |

|         |պատրաստի մանանեխ                                          |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.2  |Համեմունք մշակված                                         |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.21 |Պղպեղ սև  (piper spp.), մշակված                           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.22 |Պղպեղ կարմիր (capsicum spp.), չորացրած, մշակված           |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.23 |Դարչին մշակված. այլ համեմունք մշակված                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.3  |Աղ սեղանի (կերակրի)                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.30 |Աղ սեղանի (կերակրի)                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.9  |Համեմունքի մշակման գործընթացի առանձին                     |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.84.99 |Համեմունքի մշակման գործընթացի առանձին                     |

|         |գործողություններ, իրականացվող ենթակապալառուի կողմից       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85    |Պատրաստի սննդամթերք և  կերակրատեսակներ                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.1  |Պատրաստի սննդամթերք և  կերակրատեսակներ                    |

|         |                                                          |

|         |Տվյալ ենթակարգը ներառում է`                               |

|         |- պատրաստի (ջերմամշակման ենթարկված, պատրաստված,           |

|         |համեմված) սննդամթերք և  կերակրատեսակներ, վակուումային     |

|         |փաթեթվածքով կամ տուփերում պահածոյացված                    |

|         |- ազգային և  տեղական  կերակրատեսակներ (երկու և  ավել      |

|         |մթերք պարունակող)                                         |

|         |Պատրաստի սննդամթերքը և  կերակրատեսակները սովորաբար        |

|         |փաթեթված են և  պիտակավորված վաճառքի համար                 |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.11 |Պատրաստի սննդամթերք և  կերակրատեսակներ մսի, մսային        |

|         |ենթամթերքի կամ արյունի հիմքով                             |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.12 |Պատրաստի սննդամթերք և  կերակրատեսակներ ձկնային և          |

|         |ծովամթերային հիմքով                                       |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.13 |Պատրաստի սննդամթերք և  կերակրատեսակներ բանջարեղենային     |

|         |հիմքով                                                    |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.14 |Պատրաստի սննդամթերք և  կերակրատեսակներ առանց խմորիչի      |

|         |խմորի հիմքով (մակարոնային կերակրատեսակներ)                |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.19 |Պատրաստի այլ սննդամթերք և  կերակրատեսակներ, ներառյալ      |

|         |սառեցրած պատրաստի պիցցան                                  |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.9  |Պատրաստի սննդամթերքի և  կերակրատեսակների արտադրության     |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

|10.85.99 |Պատրաստի սննդամթերքի և  կերակրատեսակների արտադրության     |

|         |գործընթացի առանձին գործողություններ, իրականացվող          |

|         |ենթակապալառուի կողմից                                     |

|_________|__________________________________________________________|

 

-----------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Էկոնոմիկայի / Տնտեսական զարգ. եւ նե
19.09.2013
N 875-Ն
Հրաման