Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆ ...

 

 

103.0876.241013

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «24»        10            2013 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10313409

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

19 սեպտեմբերի 2013 թվականի N 876-Ն

 

i

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ» ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2012 ԹՎԱԿԱՆԻ ՓԵՏՐՎԱՐԻ 21-Ի N 161-Ն ՀՐԱՄԱՆՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(1-ին մաս)

 

Ղեկավարվելով «Ստանդարտացման մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 2-րդ հոդվածի 1-ին մասի 9-րդ կետով, 9-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետով և 15.1-րդ հոդվածի 3-րդ կետով.

 

ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`

 

1. Հաստատել Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկատնտեսական և սոցիալական տեղեկատվության «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչը» (այսուհետ` «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչ») համաձայն հավելվածի:

i

2. ՈՒժը կորցրած ճանաչել ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարի 2012 թվականի փետրվարի 21-ի «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչ հաստատելու մասին» N 161-Ն հրամանը:

3. Սույն հրամանի կատարման հսկողությունը վերապահել Հայաստանի Հանրապետության էկոնոմիկայի նախարարի տեղակալ Գ. Բադալյանին:

 

Հավելված

i

ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարի

2013 թ. սեպտեմբերի 19-ի

N 876-Ն հրամանի

 

ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ

 

ՀԴ-013-2013

 

ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ (ՀԻՆԳ ՆԻՇ ՄԱԿԱՐԴԱԿ)

 

1. Կիրառման ոլորտը

«Դասակարգիչ. Անհատական սպառում` ըստ նպատակների» (ԴԱՍԸՆ) (այսուհետև` դասակարգիչ) նախատեսված է վիճակագրական տեղեկատվության հավաքագրման, մշակման և ներկայացման գործընթացների ստանդարտացման համար` ՀՀ ազգային հաշիվների մեթոդաբանության, ինչպես նաև տնային տնտեսությունների հետազոտությունների ներդաշնակեցման վերաբերյալ Եվրամիության վիճակագրական ծառայության որոշումների համաձայն:

Դասակարգիչը հանդիսանում է Հայաստանի Հանրապետության ազգային վիճակագրական ծառայության գերատեսչական նորմատիվ փաստաթուղթ:

Սույն դասակարգիչը պարտադիր է կիրառման համար սպառողական ապրանքների և ծառայությունների գների ու սակագների վերաբերյալ վիճակագրական տեղեկատվության հավաքման և մշակման ոլորտում: Այն ապահովում է տեղեկատվության միօրինակ կոդավորումը ավտոմատացված համակարգերում և տվյալների հիմնապահեստներում, ինչպես նաև վիճակագրական տվյալների համադրելիությունը ազգային և միջազգային մակարդակներում:

 

2. Ընդհանուր դրույթներ

Սույն դասակարգիչը ընդգրկվում է Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկատնտեսական և սոցիալական տեղեկատվական դասակարգման և կոդավորման միասնական համակարգի (ՏՏՍՏ ԴԿ ՄՀ) կազմի մեջ:

Դասակարգման օբյեկտ են հանդիսանում սպառողական շուկայում իրացվող ապրանքները և մատուցվող ծառայությունները, որոնք գնվում են բնակչության կողմից փաստացի գներով և սակագներով, բացառությամբ որոշ կարգի քաղաքացիների համար սահմանված արտոնությունների ու փոխհատուցումների:

Դասակարգիչը ներկայացված է երկու մասով` Մաս 1 Դասակարգիչ, Մաս 2 Պարզաբանումներ:

 

3. Դասակարգչի կառուցման և կոդավորման սկզբունքները

Դասակարգչի առաջին մասը կառուցված է հնգաստիճան դասակարգման սկզբունքով և բաղկացած է ապրանքի կամ ծառայության ութանիշ և/կամ իննանիշ կոդից ու համապատասխան անվանումից: Ապրանքների համար առանձին սյունակով տրվում է չափման միավորները: Երկրորդ մասում տրված են յուրաքանչյուր խմբավորմանը վերաբերող պարզաբանումները:

Դասակարգումը կատարվում է հիերարխիկ-ֆասետային մեթոդով:

Դասակարգչում ապրանքների և ծառայությունների բազմությունը խմբավորված է ըստ հատվածների (2 նիշ), խմբերի (1 նիշ), դասերի (1 նիշ), ենթադասերի (1 նիշ), կարգ (1 նիշ), ենթակարգ (2 նիշ), որոնք միմյանցից անջատվում են կետով:

Դասակարգչի կոդի կառուցվածքը ներկայացվում է հետևյալ տեսքով XX.X.X.X.X.XX

 

.__. .__. .__. .__. .__. .__. .___.

|X | |X | |X | |X | |X | |X | |X.X|

.__. .__. .__. .__. .__. .__. .___.

|       |    |    |      |

Հատված  |  | | | |

___________.       |    |    |      |

Խումբ              |    |    |      |

___________________.    |    |      |

Դաս                     |    |      |

________________________.    |      |

Ենթադաս                      |      |

_____________________________.      |

Կարգ, ենթակարգ                      |

____________________________________.

 

4. Դասակարգչում օգտագործվող հիմնական տերմիններն ու հասկացությունները

Սպառողական ապրանքներ` ապրանքներ, որոնք ձեռք են բերվում բնակչության կողմից ոչ արտադրական սպառման համար: Սպառողական ապրանքները բաժանվում են կարճատև (Կ), միջին տևողության (Մ) և երկարատև (Ե) օգտագործման ապրանքների: Երկարատև օգտագործման, միջին տևողության օգտագործման (հագուստ, կոշիկ, սպասք և այլն), կարճատև օգտագործման:

Կարճատև օգտագործման ապրանքների (սննդամթերք, ալկոհոլային խմիչքներ, ծխախոտ, օծանելիք, կոսմետիկական ապրանքներ և այլն) և երկարատև օգտագործման ապրանքների (կահույք, հեռուստացույց, սառնարան, լվացքի մեքենա և այլն) միջև տարբերությունը հիմնվում է այն հանգամանքի վրա, որ ապրանքները կարող են օգտագործվել մեկ կամ բազմակի անգամ, իսկ բազմակի օգտագործումը տևում է մեկ և ավելի տարի: Երկարատև օգտագործման ապրանքները ունեն նաև համեմատաբար բարձր արժեք: Միջին տևողության օգտագործման ապրանքները տարբերվում են երկարատև օգտագործման ապրանքներից համեմատաբար կարճատև ծառայության ժամանակամիջոցով և զգալի ցածր արժեքով:

Սպառողական ծառայություններ (Ծ)` ծառայություններ, որոնք բավարարում են բնակչության անձնական պահանջմունքները, բայց չեն ներկայացված ապրանքի տեսքով: Սպառողական ծառայությունները սովորաբար լինում են ոչ նյութական բնույթի, սակայն, որոշ դեպքերում ստանում են նյութական ձև, օրինակ` լուսանկարիչների ծառայությունները:

 

ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ

 

ՄԱՍ 1

 

._________________________________________________________________________.

|Հատ-|Խումբ |Դաս     |Ենթադաս  |Կարգ, ենթակարգ |Անվանում             |Չափ-|

|ված |      |        |         |               |                     |ման |

|    |      |        |         |               |                     |միա-|

|    |      |        |         |               |                     |վոր |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|01  |      |        |         |               |ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔ ԵՎ ՈՉ     |    |

|    |      |        |         |               |ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |01.1  |        |         |               |Սննդամթերք           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.1  |         |               |Հացաբուլկեղեն և      |    |

|    |      |        |         |               |ձավարեղեն (Կ)        |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.1 |               |Բրինձ (Կ)            |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.1.1     |Բրինձ (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.1.1.00  |Բրինձ (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.2 |               |Ալյուր և  այլ        |    |

|    |      |        |         |               |ձավարեղեն (Կ)        |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1     |Ձավարեղեն (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.01  |Ցորեն (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.02  |Ձավար (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.03  |Աշորա (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.04  |Վարսակ (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.05  |Բլղուր (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.06  |Հաճար (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.07  |Հնդկացորեն (Կ)       |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.08  |Եգիպտացորեն (Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.09  |Սպիտակաձավար(Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.99  |Այլ ձավարեղեն (Կ)    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2     |Ալյուր (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1   |Ալյուր ցորենի (Կ)    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1.01|Ալյուր ցորենի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |առաջին տեսակի (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1.02|Ալյուր ցորենի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |բարձր տեսակի (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1.03|Ալյուր ցորենի այլ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |տեսակի (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.2   |Ալյուր աշորայի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.3   |Ալյուր  ձավարի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.4   |Ալյուր               |կգ  |

|    |      |        |         |               |սպիտակաձավարի (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.5   |Ալյուր բլղուրի       |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.6   |Ալյուր վարսակի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.7   |Ալյուր  հաճարի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.8   |Ալյուր               |կգ  |

|    |      |        |         |               |հնդկացորենի (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.9   |Ալյուր բրնձի (Կ)     |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.10  |Փոխինձ (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.11  |Թեփ (Կ)              |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.99  |Ալյուր այլ           |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենի (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.3 |               |Հաց (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1     |Հաց ցորենի (Կ)       |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1.02  |Հաց ցորենի, բարձր    |կգ  |

|    |      |        |         |               |տեսակի (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1.03  |Հաց ցորենի այլ       |կգ  |

|    |      |        |         |               |տեսակի (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1.04  |Հաց ցորենի ոչ թարմ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.2     |Հաց աշորայի (Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.3     |Լավաշ (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.4     |Հաց թխելու համար     |կգ  |

|    |      |        |         |               |խմոր (Կ)             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.99    |Հաց այլ              |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.4 |               |Այլ հացաբուլկեղեն    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1     |Այլ հացաբուլկեղեն    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.01  |Տորթ, պիրոժնի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |կեքս (Կ)             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.02  |Թխվածքաբլիթ,         |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաքսիմատ, վաֆլու     |    |

|    |      |        |         |               |շերտեր (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.03  |Գաթա, կաթնահունց,    |կգ  |

|    |      |        |         |               |անուշահաց (Կ)        |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.04  |Թարմ բուլկեղեն,      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կրուասան (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.05  |Խրթխրթան հաց,        |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորաբլիթ, տոստերի    |    |

|    |      |        |         |               |հաց (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.06  |Հացաբուլկեղեն        |կգ  |

|    |      |        |         |               |թխելու համար խմոր (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.99  |Այլ հացաբուլկեղեն    |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.5 |               |Պիցցա և  պիրոգներ    |    |

|    |      |        |         |               |լցոնով               |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1     |Պիցցա և  պիրոգներ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |լցոնով               |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.01  |Պիցցա (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.02  |Լահմաջո  (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.03  |Կարկանդակներ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |(պիրոգներ) մրգով,    |    |

|    |      |        |         |               |բանջարեղենով,        |    |

|    |      |        |         |               |կրեմով, պանրով,      |    |

|    |      |        |         |               |ծովամթերքով  (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.99  |Այլ արտադրատեսակներ  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խմորից (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.6 |               |Մակարոնեղեն          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1     |Մակարոնեղեն          |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.01  |Մակարոն (Կ)          |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.02  |Վերմիշել (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.03  |Սպագետտի (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.04  |Ռավիոլի, կանելոնի    |կգ  |

|    |      |        |         |               |և  լազանիա (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.05  |Կուսկուս, խմորե      |կգ  |

|    |      |        |         |               |խողովակներ (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.99  |Այլ մակարոնեղեն (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.7 |               |Շիլաներ նախաճաշի     |    |

|    |      |        |         |               |համար                |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1     |Շիլաներ նախաճաշի     |կգ  |

|    |      |        |         |               |համար                |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.01  |Եգիպտացորենի,        |կգ  |

|    |      |        |         |               |բրնձի քաղցր փաթիլներ,|    |

|    |      |        |         |               |ձողիկներ (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.02  |Մուսլի, վարսակի      |կգ  |

|    |      |        |         |               |փաթիլներ, այդ թվում` |    |

|    |      |        |         |               |«Հերկուլես» (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.03  |Ձավարի, սպիտակաձավարի|կգ  |

|    |      |        |         |               |փաթիլներ (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.04  |Հնդկաձավարի          |կգ  |

|    |      |        |         |               |փաթիլներ (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.99  |Այլ շիլաներ նախաճաշի |կգ  |

|    |      |        |         |               |համար (Կ)            |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.8 |               |Այլ արտադրատեսակներ  |    |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1     |Այլ արտադրատեսակներ  |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.01  |Ածիկ (Կ)             |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.02  |Օսլա, ինչպես նաև     |կգ  |

|    |      |        |         |               |կարտոֆիլի օսլա (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.03  |Սագոյաձավար (Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.99  |Այլ  արտադրատեսակներ |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.2  |         |               |Միս                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.1 |               |Միս տավարի և  հորթի  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1     |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` թարմ կամ      |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1.01  |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` ոսկորով`      |    |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1.02  |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` անոսկր (ֆիլե)`|    |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1.03  |Միս տավարի և  հորթի` |կգ  |

|    |      |        |         |               |աղացած` թարմ կամ     |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.2     |Միս տավարի և  հորթի` |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.2.00  |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` սառեցրած (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.2 |               |Միս խոզի             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.1     |Միս խոզի` թարմ կամ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.1.01  |Միս խոզի` թարմ,      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.1.02  |Խոզի բուդ` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.2     |Միս խոզի`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.2.00  |Միս խոզի`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.3 |               |Միս գառան, ոչխարի    |    |

|    |      |        |         |               |և  այծի (Կ)          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.1     |Միս գառան, ոչխարի`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.1.01  |Միս ոչխարի` թարմ,    |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.1.02  |Միս գառան` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.2     |Միս գառան, ոչխարի`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.2.00  |Միս գառան, ոչխարի`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.3     |Միս այծի (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.3.00  |Միս այծի` թարմ,      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.4     |Միս այծի` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.4.00  |Միս այծի` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.4 |               |Թռչնամիս (հավ,       |    |

|    |      |        |         |               |հնդկահավ և  այլ      |    |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչուններ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1     |Թռչնամիս (հավ,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |հնդկահավ և  այլ      |    |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչուններ)`   |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած(Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.01  |Հավի միս`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |(ամբողջական հավ)     |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.02  |Հավի բուդ` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.03  |Հավի կրծքամիս`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.04  |Հավի թևիկներ`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.99  |Թռչնամիս այլ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչունների`   |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2     |Թռչնամիս (հավ,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |հնդկահավ և  այլ      |    |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչուններ)`   |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.01  |Հավի միս`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |(ամբողջական հավ)     |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.02  |Հավի բուդ`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.03  |Հավի կրծքամիս`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.04  |Հավի թևիկներ`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.99  |Թռչնամիս այլ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչունների`   |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.5 |               |Այլ միս              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1     |Այլ միս              |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.01  |Միս ձիու, էշի, ջորու,|կգ  |

|    |      |        |         |               |ուղտի և  այլ         |    |

|    |      |        |         |               |կեդանիների (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.02  |Միս նապաստակի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |ճագարի, այծեղջյուրի, |    |

|    |      |        |         |               |վարազի, եղնիկի, լորի,|    |

|    |      |        |         |               |փասիանի, աղավնու և   |    |

|    |      |        |         |               |այլնի (Կ)            |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.03  |Միս ծովային          |կգ  |

|    |      |        |         |               |կաթնասունների և      |    |

|    |      |        |         |               |էկզոտիկ              |    |

|    |      |        |         |               |կենդանիների (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.99  |Այլ միս` կենդանի     |կգ  |

|    |      |        |         |               |կենդանիների,         |    |

|    |      |        |         |               |օգտագործվող սննդում  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.6 |               |Ենթամթերք` թարմ,     |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած կամ         |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1     |Ենթամթերք` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.01  |Տավարի ենթամթերք`    |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.02  |Հավի կամ այլ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |թռչունի ենթամթերք`   |    |

|    |      |        |         |               |սիրտ, թոք, քարաճիկ`  |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.03  |Խոզի ենթամթերք`      |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.99  |Այլ ենթամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած       |    |

|    |      |        |         |               |(օր`. խաշ) (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2     |Ենթամթերք`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.01  |Տավարի ենթամթերք`    |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.02  |Հավի ենթամթերք`      |կգ  |

|    |      |        |         |               |սիրտ, թոք, քարաճիկ   |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.03  |Խոզի ենթամթերք`      |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.99  |Այլ ենթամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.7 |               |Մսամթերք` չորացրած,  |    |

|    |      |        |         |               |աղը դրած կամ ապխտած  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1     |Մսամթերք` չորացրած,  |կգ  |

|    |      |        |         |               |աղը դրած կամ ապխտած  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.01  |Խոզի ճարպ` աղը       |կգ  |

|    |      |        |         |               |դրած (Կ)             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.02  |Բաստուրմա (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.03  |Սուջուխ (Կ)          |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.04  |Երշիկ եփած (Կ)       |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.05  |Երշիկ ապխտած, այդ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |թվում` «սալյամի» (Կ) |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.06  |Երշիկ կիսաապխտած (Կ) |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.07  |Խոզապուխտ (վետչինա)  |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.08  |Նրբերշիկ, սարդելկա   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.99  |Այլ մսամթերք`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.8 |               |Մսամթերքի այլ        |    |

|    |      |        |         |               |կիսաֆաբրիկատներ      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1     |Մսամթերքի այլ        |    |

|    |      |        |         |               |կիսաֆաբրիկատներ      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.01  |Տավարի մսի պահածո (Կ)|կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.02  |Խոզի մսի պահածո (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.03  |Այլ պահածոյացված     |կգ  |

|    |      |        |         |               |միս (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.04  |Մսի կոտլետներ (Կ)    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.05  |Պելմենի, խինկալի (Կ) |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.06  |Մսով կարկանդակներ (Կ)|կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.07  |Տհալ (Կ)             |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.08  |Չոր ապուր (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.99  |Այլ մշակված          |կգ  |

|    |      |        |         |               |մսամթերք և           |    |

|    |      |        |         |               |կիսաֆաբրիկատներ (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.3  |         |               |Ձուկ և  ծովամթերք (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.1 |               |Ձուկ` թարմ կամ       |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1     |Ձուկ` թարմ կամ       |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.01  |Սիգ` թարմ կամ        |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.02  |Իշխան` թարմ կամ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.03  |Ծովատառեխ` թարմ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.04  |Թառափ` թարմ կամ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.05  |Խեկ` թարմ կամ        |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.99  |Այլ ձուկ` թարմ կամ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.2 |               |Ձուկ` սառեցված (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1     |Ձուկ` սառեցված (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.01  |Սիգ` սառեցրած  (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.02  |Իշխան` սառեցրած (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.03  |Ծովատառեխ`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.04  |Թառափ` սառեցրած (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.05  |Խեկ` սառեցրած  (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.99  |Այլ ձուկ` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.3 |               |Ծովամթերք`թարմ կամ   |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1     |Ծովամթերք` թարմ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.01  |Խեցեմորթներ` թարմ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.02  |Խեցգետին` թարմ կամ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.03  |Կակղամորթներ` թարմ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած  (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.04  |Ծովախխունջ` թարմ     |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած  (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.99  |Այլ ծովամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.4 |               |Ծովամթերք` սառեցված  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1     |Ծովամթերք` սառեցված  |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.01  |Խեցեմորթներ`         |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.02  |Խեցգետին` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.03  |Կակղամորթներ`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.04  |Ծովախխունջ`          |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.99  |Այլ ծովամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.5 |               |Ձուկ և  ծովամթերք`   |    |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1     |Ձուկ և  ծովամթերք`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.01  |Ձուկ` չորացրած, աղը  |կգ  |

|    |      |        |         |               |դրած կամ ապխտած (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.02  |Ծովատառեխ`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.03  |Թառափ` աղը դրած      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.04  |Այլ ձուկ` աղը դրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.99  |Այլ ծովամթերք` աղը   |կգ  |

|    |      |        |         |               |դրած կամ ապխտած (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.6 |               |Ձուկ և  ծովամթերք`   |    |

|    |      |        |         |               |այլ եղանակով         |    |

|    |      |        |         |               |մշակված (Կ)          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1     |Ձուկ և  ծովամթերք`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |այլ եղանակով մշակված |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.01  |Ձկան կամ             |կգ  |

|    |      |        |         |               |ծովամթերքի պահածո    |    |

|    |      |        |         |               |յուղով (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.02  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |պահածո տոմատի սոուսով|    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.03  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |այլ պահածո (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.04  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խավիար, սև  (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.05  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խավիար, կարմիր (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.06  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խավիար, անմշակ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.99  |Ձուկ և  ծովամթերք`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |այլ եղանակով մշակված |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.4  |         |               |Կաթնամթերք, պանիր    |    |

|    |      |        |         |               |և  ձու (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.4.1 |               |Անարատ կաթ (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.1     |Անարատ կաթ (Կ)       |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.1.01  |Չմշակված անարատ      |լիտր|

|    |      |        |         |               |կաթ (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.1.02  |Պաստերիզացված կամ    |լիտր|

|    |      |        |         |               |մանրէազերծված կաթ (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2     |Այլ կաթ (Կ)          |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.01  |Կաթ սոյայից (Կ)      |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.02  |Կաթի սեր սոյայից (Կ) |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.03  |Կաթի սեր բուսական (Կ)|լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.04  |Կաթի սեր կենդանական  |լիտր|

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.99  |Այլ կաթ (Կ)          |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.4.2 |               |Կաթ ցածր             |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.2.1     |Կաթ ցածր             |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.2.1.01  |Չմշակված  կաթ ցածր   |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.2.1.02  |Կաթ ցածր             |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ`      |    |

|    |      |        |         |               |պաստերիզացված կամ    |    |

|    |      |        |         |               |մանրէազերծված (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.4.3 |               |Կաթ պահածոյացված (Կ) |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.3.1     |Կաթ պահածոյացված (Կ) |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.3.1.01  |Կաթ խտացրած, այդ     |կգ  |

|    |      |        |         |               |թվում` շաքարի և      |    |

|    |      |        |         |               |կակաոյի հավելումով   |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.3.1.02  |Կաթի փոշի (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

 

-----------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Էկոնոմիկայի / Տնտեսական զարգ. եւ նե
19.09.2013
N 876-Ն
Հրաման