Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ-ԻՑ ԵՎՐՈՊԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԱԾՔ ԱՐՏԱՀ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ-ԻՑ ԵՎՐՈՊԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԱԾՔ ԱՐՏԱՀԱՆՎՈՂ` ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔՈՒՄ Մ ...

 

 

040.0898.030914

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

21 օգոստոսի 2014 թվականի N 898-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ԵՎՐՈՊԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԱԾՔ ԱՐՏԱՀԱՆՎՈՂ` ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔՈՒՄ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ, ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔՈՒՄ ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ԴԵՂԱՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ, ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ՆԿԱՏՄԱՄԲ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ ԻՐԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ ՆՄՈՒՇԱՌՄԱՆ ԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2008 ԹՎԱԿԱՆԻ ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ 25-Ի N 1196-Ն ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(1-ին մաս)

 

Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Սահմանել Հայաստանի Հանրապետությունից Եվրոպական միության տարածք արտահանվող` կենդանական ծագում ունեցող մթերքում անասնաբուժական դեղամիջոցների մնացորդային առավելագույն քանակները` համաձայն N 1 հավելվածի:

2. Հաստատել Հայաստանի Հանրապետությունից Եվրոպական միության տարածք արտահանվող` կենդանական ծագում ունեցող մթերքում մնացորդային նյութերի նկատմամբ հսկողության իրականացման համար անհրաժեշտ նմուշառման կարգը` համաձայն N 2 հավելվածի:

3. Կենդանական ծագում ունեցող մթերքում անասնաբուժական դեղամիջոցների մնացորդային առավելագույն քանակների գերազանցումը համարել վտանգավոր` մարդու կյանքի և առողջության համար:

4. Հայաստանի Հանրապետության էկոնոմիկայի նախարարին` սույն որոշումն ուժի մեջ մտնելու օրվանից 3-ամսյա ժամկետում մշակել միջազգային ստանդարտների հիման վրա սույն որոշմամբ սահմանված` կենդանական ծագում ունեցող մթերքում անասնաբուժական դեղամիջոցների մնացորդային առավելագույն քանակները որոշելու ազգային ստանդարտների ցանկը և հաջորդող 10-ամսյա ժամկետում ապահովել այդ ցանկով նախատեսված ազգային ստանդարտների մշակումը:

5. Հայաստանի Հանրապետության սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի ղեկավարին` կազմել Եվրոպական միության երկրներ արտահանելու համար նախատեսված` կենդանական ծագում ունեցող մթերքում մնացորդային նյութերի նկատմամբ հսկողության պլանը և մինչև յուրաքանչյուր տարվա մարտի 31-ը Եվրոպական հանձնաժողովի սպառողների և առողջապահության գլխավոր տնօրինություն ներկայացնել կենդանական ծագում ունեցող մթերքում մնացորդային նյութերի նկատմամբ հսկողության պլանը և հսկողության արդյունքները:

(5-րդ կետը փոփ. 14.01.2021 թիվ 47-Ն որոշում)

6. Սահմանել, որ սույն որոշման դրույթները չեն տարածվում կենդանիների վարակիչ հիվանդությունների յուրահատուկ իմունականխարգելման, բուժման կամ ախտորոշման նպատակով օգտագործվող անասնաբուժական կենսապատրաստուկների կամ դրանց կենսաբանական բաղադրամասերի վրա:

7. ՈՒժը կորցրած ճանաչել Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2008 թվականի սեպտեմբերի 25-ի «Կենդանական ծագում ունեցող մթերքներում անասնաբուժական դեղամիջոցների մնացորդային առավելագույն քանակները սահմանելու մասին» N 1196-Ն որոշումը:

8. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակմանը հաջորդող օրվանից:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2014 ԹՎԱԿԱՆԻ ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ 3-ԻՆ

 

Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի օգոստոսի 21-ի

N 898-Ն որոշման

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ԵՎՐՈՊԱԿԱՆ ՄԻՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԱԾՔ ԱՐՏԱՀԱՆՎՈՂ` ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՄԹԵՐՔՈՒՄ ԱՆԱՍՆԱԲՈՒԺԱԿԱՆ ԴԵՂԱՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

1. Հակավարակային նյութեր

._________________________________________________________________________.

|Անասնաբուժական դեղամիջոցը |Մնացորդային  |Տեղակայումը`|Այլ նշումներ       |

|(դեղաբանական ակտիվ նյութը)|առավելագույն |հյուսվածք-  |                   |

|                          |քանակը`      |ներ,        |                   |

|                          |չհաշված տվյալ|պարենքիմատոզ|                   |

|                          |նյութի       |օրգաններ և  |                   |

|                          |բացահայտման  |կենդանական  |                   |

|                          |լաբորատոր    |ծագում      |                   |

|                          |մեթոդի       |ունեցող     |                   |

|                          |զգայունության|մթերք       |                   |

|                          |կամ          |            |                   |

|                          |օրգանիզմում  |            |                   |

|                          |բնական       |            |                   |

|                          |առկայության  |            |                   |

|                          |հայտնաբերման |            |                   |

|                          |նվազագույն   |            |                   |

|                          |քանակությունը|            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Սուլֆոնամիդների խմբին     |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|պատկանող բոլոր նյութերը   |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանա-    |առավելագույն       |

|                          |             |տեսակների և |մնացորդային քանակը |

|                          |100 ug/կգ    |ձկների`     |վերաբերում է մկան  |

|                          |100 ug/կգ    |մկան        |և  մաշկ բնական     |

|                          |100 ug/կգ    |ճարպ        |համամասնությանը:   |

|                          |100 ug/կգ    |լյարդ       |Ճարպում, լյարդում  |

|                          |100 ug/կգ    |երիկամ      |և  երիկամներում    |

|                          |             |կաթ         |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում:        |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

._________________________________________________________________________.

 

2. Դիամինոպիրիմիդինի ածանցյալներ

._________________________________________________________________________.

|Անասնաբուժական դեղամիջոցը |Մնացորդային  |Տեղակայումը`|Այլ նշումներ       |

|(դեղաբանական ակտիվ նյութը)|առավելագույն |հյուսվածք-  |                   |

|                          |քանակը`      |ներ,        |                   |

|                          |չհաշված տվյալ|պարենքիմատոզ|                   |

|                          |նյութի       |օրգաններ և  |                   |

|                          |բացահայտման  |կենդանական  |                   |

|                          |լաբորատոր    |ծագում      |                   |

|                          |մեթոդի       |ունեցող     |                   |

|                          |զգայունության|մթերք       |                   |

|                          |կամ          |            |                   |

|                          |օրգանիզմում  |            |                   |

|                          |բնական       |            |                   |

|                          |առկայության  |            |                   |

|                          |հայտնաբերման |            |                   |

|                          |նվազագույն   |            |                   |

|                          |քանակությունը|            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Բաքվիլոպրիմ (բաքվիլոպրիմ) |             |խոշոր       |                   |

|                          |             |եղջերավոր   |                   |

|                          | 10 ug/կգ    |կենդանիների`|                   |

|                          |300 ug/կգ    |ճարպ        |                   |

|                          |150 ug/կգ    |լյարդ       |                   |

|                          | 30 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|                          |             |կաթ         |                   |

|                          |             |            |                   |

|                          |40 ug/կգ     |խոզի`       |                   |

|                          |50 ug/կգ     |կաշի, ճարպ  |                   |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |                   |

|                          |             |երիկամ      |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Տրիմեթոպրիմ (տրիմեթոպրիմ) |             |բոլոր       |Չի կիրառվում այն   |

|                          |             |մթերատու    |կենդանիների        |

|                          |             |կենդանիների |նկատմամբ, որոնցից  |

|                          |             |և  ձկների`  |ստացված ձուն       |

|                          |50 ug/կգ     |ճարպ        |օգտագործվում է     |

|                          |50 ug/կգ     |մկան        |սննդում:           |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |                   |

|                          |50 ug/կգ     |երիկամ      |                   |

|                          |50 ug/կգ     |կաթ         |                   |

|                          |             |            |                   |

|                          |             |միասմբակա-  |                   |

|                          |             |վորների`    |                   |

|                          |100 ug/կգ    |մկան        |                   |

|                          |100 ug/կգ    |ճարպ        |                   |

|                          |100 ug/կգ    |լյարդ       |                   |

|                          |100 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Կլորսուլոն (կլորսուլոն)   |             |խոշոր       |                   |

|                          |             |եղջերավոր   |                   |

|                          |             |կենդանիների`|                   |

|                          | 35 ug/կգ    |մկան        |                   |

|                          |100 ug/կգ    |լյարդ       |                   |

|                          |200 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|                          | 16 ug/կգ    |կաթ         |                   |

._________________________________________________________________________.

 

3. Հակաբիոտիկներ, պենիցիլիններ

._________________________________________________________________________.

|Անասնաբուժական դեղամիջոցը |Մնացորդային  |Տեղակայումը`|Այլ նշումներ       |

|(դեղաբանական ակտիվ նյութը)|առավելագույն |հյուսվածք-  |                   |

|                          |քանակը`      |ներ,        |                   |

|                          |չհաշված տվյալ|պարենքիմատոզ|                   |

|                          |նյութի       |օրգաններ և  |                   |

|                          |բացահայտման  |կենդանական  |                   |

|                          |լաբորատոր    |ծագում      |                   |

|                          |մեթոդի       |ունեցող     |                   |

|                          |զգայունության|մթերք       |                   |

|                          |կամ          |            |                   |

|                          |օրգանիզմում  |            |                   |

|                          |բնական       |            |                   |

|                          |առկայության  |            |                   |

|                          |հայտնաբերման |            |                   |

|                          |նվազագույն   |            |                   |

|                          |քանակությունը|            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ամոքսիցիլին (ամոքսիցիլին) |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |50 ug/կգ     |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |50 ug/կգ     |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |50 ug/կգ     |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 4 ug/կգ     |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների համար|

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ամպիցիլին (ամպիցիլին)     |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |50 ug/կգ     |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |50 ug/կգ     |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |50 ug/կգ     |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 4 ug/կգ     |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների համար|

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Բենզիլպենիցիլին           |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|(բենզիլպենիցիլին)         |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |50 ug/կգ     |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |50 ug/կգ     |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |50 ug/կգ     |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 4 ug/կգ     |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների համար|

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Կլոքսացիլին (կլոքսացիլին) |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |300 ug/կգ    |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |300 ug/կգ    |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |300 ug/կգ    |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |300 ug/կգ    |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 30 ug/կգ    |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների համար|

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Դիկլոքսացիլին             |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|(դիկլոքսացիլին)           |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |300 ug/կգ    |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |300 ug/կգ    |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |300 ug/կգ    |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |300 ug/կգ    |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 30 ug/կգ    |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների համար|

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում  |

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Նաֆցիլին (նաֆցիլին)       |             |որոճող      |միայն ներկրծային   |

|                          |             |բոլոր       |կիրառման համար     |

|                          |             |կենդանիների |                   |

|                          |300 ug/կգ    |մկան        |                   |

|                          |300 ug/կգ    |ճարպ        |                   |

|                          |300 ug/կգ    |լյարդ       |                   |

|                          |300 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|                          | 30 ug/կգ    |կաթ         |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Օքսացիլին (օքսացիլին)     |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |300 ug/կգ    |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |300 ug/կգ    |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |300 ug/կգ    |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |300 ug/կգ    |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 30 ug/կգ    |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների համար|

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Պենեթամատ                 |             |բոլոր       |Խոզերի համար       |

|(բենզիլպենիցիլին)         |             |մթերատու    |ճարպում            |

|                          |             |կենդանիների`|առավելագույն       |

|                          |50 ug/կգ     |մկան        |մնացորդային քանակը |

|                          |50 ug/կգ     |ճարպ        |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |և  ճարպ բնական     |

|                          |50 ug/կգ     |երիկամ      |համամասնությանը:   |

|                          | 4 ug/կգ     |կաթ         |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ֆենոքսիմեթիլպենիցիլին     |             |խոզի`       |                   |

|(ֆենոքսիմեթիլպենիցիլին)   |25 ug/կգ     |մկան        |                   |

|                          |25 ug/կգ     |լյարդ       |                   |

|                          |25 ug/կգ     |երիկամ      |                   |

|                          |             |            |                   |

|                          |             |թռչնի`      |                   |

|                          |25 ug/կգ     |մկան        |                   |

|                          |25 ug/կգ     |մաշկ և  ճարպ|                   |

|                          |25 ug/կգ     |լյարդ       |                   |

|                          |25 ug/կգ     |երիկամ      |                   |

|                          |25 ug/կգ     |ձու         |                   |

._________________________________________________________________________.

 

4. Ցեֆալոսպորիններ

._________________________________________________________________________.

|Անասնաբուժական դեղամիջոցը |Մնացորդային  |Տեղակայումը`|Այլ նշումներ       |

|(դեղաբանական ակտիվ նյութը)|առավելագույն |հյուսվածք-  |                   |

|                          |քանակը`      |ներ,        |                   |

|                          |չհաշված տվյալ|պարենքիմատոզ|                   |

|                          |նյութի       |օրգաններ և  |                   |

|                          |բացահայտման  |կենդանական  |                   |

|                          |լաբորատոր    |ծագում      |                   |

|                          |մեթոդի       |ունեցող     |                   |

|                          |զգայունության|մթերք       |                   |

|                          |կամ          |            |                   |

|                          |օրգանիզմում  |            |                   |

|                          |բնական       |            |                   |

|                          |առկայության  |            |                   |

|                          |հայտնաբերման |            |                   |

|                          |նվազագույն   |            |                   |

|                          |քանակությունը|            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆացետրիլ (ցեֆացետրիլ)   |             |խոշոր       |միայն ներկրծային   |

|                          |             |եղջերավոր   |կիրառման համար     |

|                          |             |կենդանիների |                   |

|                          |125 ug/կգ    |կաթ         |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆալեքսին (ցեֆալեքսին)   |             |խոշոր       |                   |

|                          |             |եղջերավոր   |                   |

|                          |             |կենդանիների`|                   |

|                          | 200 ug/կգ   |մկան        |                   |

|                          | 200 ug/կգ   |ճարպ        |                   |

|                          | 200 ug/կգ   |լյարդ       |                   |

|                          |1000 ug/կգ   |երիկամ      |                   |

|                          | 100 ug/կգ   |կաթ         |                   |

|                          |             |            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆալոնիում (ցեֆալոնիում) |             |խոշոր       |միայն ներկրծային   |

|                          |             |եղջերավոր   |կիրառման համար     |

|                          |             |կենդանիների`|                   |

|                          |20 ug/կգ     |կաթ         |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆապիրին (ցեֆապիրինի և   |             |խոշոր       |                   |

|դեզացետիլցեֆապիրինի       |             |եղջերավոր   |                   |

|միագումարը)               |             |կենդանիների`|                   |

|                          | 50 ug/կգ    |մկան        |                   |

|                          | 50 ug/կգ    |ճարպ        |                   |

|                          |100 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|                          | 60 ug/կգ    |կաթ         |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆազոլին (ցեֆազոլին)     |             |խոշոր       |                   |

|                          |             |եղջերավոր   |                   |

|                          |             |կենդանիների`|                   |

|                          |             |ոչխարի, այծի|                   |

|                          |50 ug/կգ     |կաթ         |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆոպերազոն (ցեֆոպերազոն) |             |խոշոր       |միայն ներկրծային   |

|                          |             |եղջերավոր   |կիրառման համար     |

|                          |             |կենդանիների |                   |

|                          |50 ug/կգ     |կաթ         |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆքինոմ (ցեֆքինոմ)       |             |խոշոր       |Խոզերի ճարպում     |

|                          |             |եղջերավոր   |առավելագույն       |

|                          |             |կենդանիների,|մնացորդային քանակը |

|                          |             |խոզերի և    |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |ձիերի`      |և  ճարպ բնական     |

|                          | 50 ug/կգ    |մկան        |համամասնությանը:   |

|                          | 50 ug/կգ    |ճարպ        |                   |

|                          |100 ug/կգ    |լյարդ       |                   |

|                          |200 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|                          | 20 ug/կգ    |կովի կաթ    |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ցեֆտիոֆուր (բետալակտամ    |             |բոլոր       |Խոզերի ճարպում     |

|կառուցվածքը պահպանող և    |             |մթերատու    |առավելագույն       |

|որպես                     |             |կենդանիների`|մնացորդային քանակը |

|դեզֆուրոիլցեֆտիոֆուր      |1000 ug/կգ   |մկան        |վերաբերում է մաշկ  |

|արտահայտված բոլոր         |2000 ug/կգ   |ճարպ        |և  ճարպ բնական     |

|մնացորդների միագումարը)   |2000 ug/կգ   |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |6000 ug/կգ   |երիկամ      |                   |

|                          | 100 ug/կգ   |կաթ         |                   |

._________________________________________________________________________.

 

5. Խինոլոններ

._________________________________________________________________________.

|Անասնաբուժական դեղամիջոցը |Մնացորդային  |Տեղակայումը`|Այլ նշումներ       |

|(դեղաբանական ակտիվ նյութը)|առավելագույն |հյուսվածք-  |                   |

|                          |քանակը`      |ներ,        |                   |

|                          |չհաշված տվյալ|պարենքիմատոզ|                   |

|                          |նյութի       |օրգաններ և  |                   |

|                          |բացահայտման  |կենդանական  |                   |

|                          |լաբորատոր    |ծագում      |                   |

|                          |մեթոդի       |ունեցող     |                   |

|                          |զգայունության|մթերք       |                   |

|                          |կամ          |            |                   |

|                          |օրգանիզմում  |            |                   |

|                          |բնական       |            |                   |

|                          |առկայության  |            |                   |

|                          |հայտնաբերման |            |                   |

|                          |նվազագույն   |            |                   |

|                          |քանակությունը|            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Դանոֆլոքսացին             |             |տավարի,     |Խոզերի և           |

|(դանոֆլոքսացին)           |             |ոչխարի, այծի|թռչունների ճարպում |

|                          |             |և  թռչնի`   |առավելագույն       |

|                          |200 ug/կգ    |մկաններ     |մնացորդային քանակը |

|                          |100 ug/կգ    |ճարպ        |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |400 ug/կգ    |լյարդ       |և  ճարպ բնական     |

|                          |400 ug/կգ    |երիկամներ   |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |այլ մթերատու|թռչունների համար,  |

|                          |             |կենդանիների |որոնցից ստացված    |

|                          |             |և  ձկների`  |ձուն օգտագործվում է|

|                          |100 ug/կգ    |մկաններ     |մարդու սննդում:    |

|                          | 50 ug/կգ    |ճարպ        |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |200 ug/կգ    |լյարդ       |մկաններում         |

|                          |200 ug/կգ    |երիկամներ   |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |տավարի,     |վերաբերում է մկան  |

|                          |             |ոչխարի      |և  մաշկ բնական     |

|                          |             |և  այծի     |համամասնությանը:   |

|                          | 30 ug/կգ    |կաթ         |Ճարպում, լյարդում  |

|                          |             |            |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում:        |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Դիֆլոքսացին (դիֆլոքսացին) |             |տավարի,     |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |ոչխարի և    |մկաններում         |

|                          |             |այծի`       |առավելագույն       |

|                          | 400 ug/կգ   |մկաններ     |մնացորդային քանակը |

|                          | 100 ug/կգ   |ճարպ        |վերաբերում է մկան  |

|                          |1400 ug/կգ   |լյարդ       |և  մաշկ բնական     |

|                          | 800 ug/կգ   |երիկամներ   |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Ճարպում, լյարդում  |

|                          |             |խոզի`       |և  երիկամներում    |

|                          |400 ug/կգ    |մկաններ     |մնացորդային        |

|                          |100 ug/կգ    |մաշկ և  ճարպ|առավելագույն       |

|                          |800 ug/կգ    |լյարդ       |քանակները          |

|                          |800 ug/կգ    |երիկամներ   |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում:        |

|                          |             |թռչնի`      |Կիրառելի չէ այն    |

|                          | 300 ug/կգ   |մկաններ     |կենդանիների համար, |

|                          | 400 ug/կգ   |մաշկ և  ճարպ|որոնցից ստացված    |

|                          |1900 ug/կգ   |լյարդ       |կաթն օգտագործվում է|

|                          | 600 կգ      |երիկամներ   |մարդկանց սննդում:  |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |այլ մթերատու|որոնցից ստացված    |

|                          |             |կենդանիների |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |և  ձկների`  |մարդու սննդում:    |

|                          |300 ug/kg    |մկաններ     |                   |

|                          |100 ug/kg    |ճարպ        |                   |

|                          |800 ug/kg    |լյարդ       |                   |

|                          |600 ug/kg    |երիկամներ   |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Էնրոֆլոքսացին             |             |տավարի,     |Ձկնամթերքի համար   |

|(էնրոֆլոքսացինի և         |             |ոչխարի և    |մկաններում         |

|ցիպրոֆլոքսացինի           |             |այծի`       |առավելագույն       |

|միագումարը)               |100 ug/կգ    |մկաններ     |մնացորդային քանակը |

|                          |100 ug/կգ    |ճարպ        |վերաբերում է մկան  |

|                          |300 ug/կգ    |լյարդ       |և  մաշկ բնական     |

|                          |200 ug/կգ    |երիկամներ   |համամասնությանը:   |

|                          |100 ug/կգ    |կաթ         |Ճարպում, լյարդում  |

|                          |             |            |և  երիկամներում    |

|                          |             |խոզի, ճագարի|մնացորդային        |

|                          |100 ug/կգ    |մկաններ     |առավելագույն       |

|                          |100 ug/կգ    |ճարպ        |քանակները          |

|                          |200 ug/կգ    |լյարդ       |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |300 ug/կգ    |երիկամներ   |վերաբերում:        |

|                          |             |            |Խոզի ճարպում       |

|                          |             |թռչնի`      |առավելագույն       |

|                          |100 ug/կգ    |մկաններ     |մնացորդային քանակը |

|                          |100 ug/կգ    |մաշկ և  ճարպ|վերաբերում է մաշկ  |

|                          |200 ug/կգ    |լյարդ       |և  ճարպ բնական     |

|                          |300 ug/կգ    |երիկամներ   |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |այլ մթերատու|թռչունների համար,  |

|                          |             |կենդանիների |որոնցից ստացված    |

|                          |             |և  ձկների`  |ձուն օգտագործվում է|

|                          |100 ug/կգ    |մկաններ     |մարդու սննդում:    |

|                          |100 ug/կգ    |ճարպ        |                   |

|                          |200 ug/կգ    |լյարդ       |                   |

|                          |200 ug/կգ    |երիկամներ   |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Ֆլումեքին (ֆլումեքին)     |             |տավարի,     |Խոզերի ճարպի       |

|                          |             |ոչխարի,     |առավելագույն       |

|                          |             |այծի, խոզի` |մնացորդային քանակը |

|                          | 200 ug/կգ   |մկաններ     |մնում է մաշկ և     |

|                          | 300 ug/կգ   |ճարպ        |ճարպ բնական համա-  |

|                          | 500 ug/կգ   |լյարդ       |մասնություններով:  |

|                          |1500 ug/կգ   |երիկամներ   |Չի օգտագործվում այն|

|                          |  50 ug/կգ   |կաթ         |օգտագործվում այն   |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |թռչնի`      |որոնցից ստացված    |

|                          | 400 ug/կգ   |մկաններ     |ձուն օգտագործվում է|

|                          | 250 ug/կգ   |մաշկ և  ճարպ|սննդում:           |

|                          | 800 ug/կգ   |լյարդ       |                   |

|                          |1000 ug/կգ   |երիկամներ   |                   |

|                          |             |            |                   |

|                          |             |լողաթևային  |                   |

|                          |             |ձկան        |                   |

|                          | 600 ug/կգ   |մկաններ և   |                   |

|                          |             |մաշկ        |                   |

|                          |             |            |                   |

|                          |             |այլ մթերատու|                   |

|                          |             |կենդանիների`|                   |

|                          | 200 ug/կգ   |մկաններ     |                   |

|                          | 250 ug/կգ   |ճարպ        |                   |

|                          | 500 ug/կգ   |լյարդ       |                   |

|                          |1000 ug/կգ   |երիկամներ   |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Մարբոֆլոքսացին            |             |խոշոր       |Խոզի ճարպում       |

|(մարբոֆլոքսացին)          |             |եղջերավոր   |առավելագույն       |

|                          |             |կենդանիների`|մնացորդային քանակը |

|                          |150 ug/կգ    |մկան        |վերաբերում է մաշկ  |

|                          | 50 ug/կգ    |ճարպ        |և  ճարպ բնական     |

|                          |150 ug/կգ    |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |150 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|                          | 75 ug/կգ    |կաթ         |                   |

|                          |             |            |                   |

|                          |             |խոզի`       |                   |

|                          |150 ug/կգ    |մկան        |                   |

|                          | 50 ug/կգ    |կաշի և  ճարպ|                   |

|                          |150 ug/կգ    |լյարդ       |                   |

|                          |150 ug/կգ    |երիկամ      |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Օքսոլինային թթուներ       |             |բոլոր       |Խոզերի և           |

|(օքսոլինային թթուներ)     |             |մթերատու    |թռչունների ճարպում |

|                          |             |կենդանիների`|առավելագույն       |

|                          |100 ug/կգ    |մկաններ     |մնացորդային քանակը |

|                          | 50 ug/կգ    |ճարպ        |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |150 ug/կգ    |լյարդ       |և  ճարպ բնական     |

|                          |150 ug/կգ    |երիկամներ   |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |            |մկաններում         |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մկան  |

|                          |             |            |և  մաշկ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Ճարպում, լյարդում  |

|                          |             |            |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում:        |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |կենդանիների կամ    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |կաթը կամ ձուն      |

|                          |             |            |օգտագործվում է     |

|                          |             |            |մարդու սննդում:    |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Սարաֆլոքսացին             |             |հավի`       |Չի օգտագործվում այն|

|(սարաֆլոքսացին)           | 10 ug/կգ    |կաշի և  ճարպ|թռչունների համար,  |

|                          |100 ug/կգ    |լյարդ       |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում է|

|                          |             |սաղմոնազգի- |մարդու սննդում:    |

|                          |             |ների`       |                   |

|                          | 30 ug/կգ    |մկան և  կաշի|                   |

._________________________________________________________________________.

 

6. Մակրոլիդներ

._________________________________________________________________________.

|Անասնաբուժական դեղամիջոցը |Մնացորդային  |Տեղակայումը`|Այլ նշումներ       |

|(դեղաբանական ակտիվ նյութը)|առավելագույն |հյուսվածք-  |                   |

|                          |քանակը`      |ներ,        |                   |

|                          |չհաշված տվյալ|պարենքիմատոզ|                   |

|                          |նյութի       |օրգաններ և  |                   |

|                          |բացահայտման  |կենդանական  |                   |

|                          |լաբորատոր    |ծագում      |                   |

|                          |մեթոդի       |ունեցող     |                   |

|                          |զգայունության|մթերք       |                   |

|                          |կամ          |            |                   |

|                          |օրգանիզմում  |            |                   |

|                          |բնական       |            |                   |

|                          |առկայության  |            |                   |

|                          |հայտնաբերման |            |                   |

|                          |նվազագույն   |            |                   |

|                          |քանակությունը|            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Էրիթրոմիցին               |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|(էրիթրոմիցին A)           |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |200 ug/կգ    |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |200 ug/կգ    |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |200 ug/կգ    |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |200 ug/կգ    |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 40 ug/կգ    |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |150 ug/կգ    |ձու         |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների      |

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Էրիթրոմիցին               |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|(էրիթրոմիցին A)           |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |200 ug/կգ    |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |200 ug/կգ    |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |200 ug/կգ    |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |200 ug/կգ    |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 40 ug/կգ    |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |150 ug/կգ    |ձու         |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների      |

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Տիլմիկոզին (տիլմիկոզին)   |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |  50 ug/կգ   |մկան        |վերաբերում է մկան  |

|                          |  50 ug/կգ   |ճարպ        |և  մաշկ բնական     |

|                          |1000 ug/կգ   |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |1000 ug/կգ   |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          |  50 ug/կգ   |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |             |            |մնացորդային        |

|                          |             |թռչնի`      |առավելագույն       |

|                          |  75 ug/կգ   |մկան        |քանակները          |

|                          |  75 ug/կգ   |կաշի և  ճարպ|ձկնամթերքին չեն    |

|                          |1000 ug/կգ   |լյարդ       |վերաբերում:        |

|                          | 250 ug/կգ   |երիկամ      |Խոզի ճարպում       |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|                          |             |            |Կիրառելի չէ այն    |

|                          |             |            |թռչունների համար,  |

|                          |             |            |որոնցից ստացված    |

|                          |             |            |ձուն օգտագործվում  |

|                          |             |            |է մարդու սննդում:  |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Տուլաթրոմիցին             |             |խոշոր       |Կիրառելի չէ այն    |

|(2R, 3S, 4R, 5R, 8R, 10R, |             |եղջերավոր   |կենդանիների համար, |

|11R, 12S, 13S, 14R) -2-   |             |կենդանիների`|որոնցից ստացված    |

|էթիլ-3,4,10,              | 100 ug/կգ   |մկան        |կաթն օգտագործվում  |

|13-տետրահիդրոքսի-3,5,8,10,|3000 ug/կգ   |լյարդ       |է մարդու սննդում:  |

|12,14-հեքսամեթիլ-11-[3,4, |3000 ug/կգ   |երիկամ      |                   |

|6-տրիդեոքսի-3-            |             |            |                   |

|(դիմեթի-լամինո)-b-D-քսիլո-|             |խոզի`       |                   |

|հեքսոպի-րանոզիլ]օքսի]-1-  | 100 ug/կգ   |կաշի և  ճարպ|                   |

|օքսա-6-ազացիկլոպենտ-դեկան-|3000 ug/կգ   |լյարդ       |                   |

|15-ոն, արտահայտված որպես  |3000 ug/կգ   |երիկամ      |                   |

|տուլաթրոմիցինի            |             |            |                   |

|համարժեքներ)              |             |            |                   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Տիլոզին (տիլոզին A)       |             |բոլոր       |Ձկնամթերքի համար   |

|                          |             |մթերատու    |մկաններում         |

|                          |             |կենդանիների |առավելագույն       |

|                          |             |և  ձկների`  |մնացորդային քանակը |

|                          |100 ug/կգ    |ճարպ        |վերաբերում է մկան  |

|                          |100 ug/կգ    |մկան        |և  մաշկ բնական     |

|                          |100 ug/կգ    |լյարդ       |համամասնությանը:   |

|                          |100 ug/կգ    |երիկամ      |Ճարպում, լյարդում  |

|                          | 50 ug/կգ    |կաթ         |և  երիկամներում    |

|                          |200 ug/կգ    |ձու         |մնացորդային        |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |քանակները          |

|                          |             |            |ձկնամթերքին չեն    |

|                          |             |            |վերաբերում: Խոզերի |

|                          |             |            |և  թռչունների      |

|                          |             |            |ճարպում            |

|                          |             |            |առավելագույն       |

|                          |             |            |մնացորդային քանակը |

|                          |             |            |վերաբերում է մաշկ  |

|                          |             |            |և  ճարպ բնական     |

|                          |             |            |համամասնությանը:   |

|__________________________|_____________|____________|___________________|

|Տիլվալոզին (տիլվալոզինի և |             |խոզի`       |Կիրառելի չէ այն    |

|3-0-ացետիլտիլոզինի        | 50 g/կգ     |մկան        |թռչունների համար,  |

|միագումարը)               |50 ug/կգ     |մաշկ և  ճարպ|որոնցից ստացված    |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |ձուն օգտագործվում է|

|                          |50 ug/կգ     |երիկամ      |մարդու սննդում:    |

|                          |             |            |                   |

|                          |             |թռչնի`      |                   |

|                          |50 ug/կգ     |մաշկ և  ճարպ|                   |

|                          |50 ug/կգ     |լյարդ       |                   |

._________________________________________________________________________.

 

----------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
21.08.2014
N 898-Ն
Որոշում