Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1241.121114

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1241-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(3-րդ մաս)

 

|______|______________________________________________|_______________|

|E 523 |Ալյումինիում-ամոնիումի սուլֆատ                |կայունացուցիչ, |

|      |(Aluminium ammonium sulphate)                 |խտարար         |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 524 |Նատրիումի հիդրօքսիդ (Sodium hydroxide)        |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 525 |Կալիումի հիդրօքսիդ (Potassium hydroxide)      |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 526 |Կալցիումի հիդրօքսիդ (Calcium hydroxide)       |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |խտարար         |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 527 |Ամոնիումի հիդրօքսիդ (Ammonium hydroxide)      |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 528 |Մագնեզիումի հիդրօքսիդ (Magnesium hydroxide)   |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |գույնի         |

|      |                                              |կայունացուցիչ  |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 529 |Կալցիումի օքսիդ (Calcium oxide)               |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |ալյուրի        |

|      |                                              |մշակման        |

|      |                                              |համար նյութ    |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 530 |Մագնեզիումի օքսիդ (Magnesium oxide)           |հակագնդիկացնող |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 535 |Նատրիումի ֆերոցիանիդ (Sodium ferrocyanide)    |հակագնդիկացնող |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 536 |Կալիումի ֆերոցիանիդ (Potassium ferrocyanide)  |հակագնդիկացնող |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 538 |Կալցիումի ֆերոցիանիդ (Calcium ferrocyanide)   |հակագնդիկացնող |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 541 |Նատրիումի ալյումոֆոսֆատ, թթվային              |թթվայնության   |

|      |(Sodium aluminium phosphate, acidic)          |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |էմուլգացնող    |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 542 |Ֆոսֆատ ոսկրային (կալցիումի ֆոսֆատ)            |էմուլգացնող,   |

|      |(Bone phosphate, essentiale calcium phosphate,|հակագնդիկացնող,|

|      |tribasic)                                     |խոնավություն   |

|      |                                              |պահպանող ազդակ |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 551 |Կրեմնիումի երկօքսիդ (Silicon dioxide)         |հակագնդիկացնող,|

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 552 |Կալցիումի սիլիկատ (Calcium Silicate)          |հակագնդիկացնող,|

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 553a|Մագնեզիումի սիլիկատներ (Magnesium silicates)  |հակագնդիկացնող |

|      |(i) Մագնեզիումի սիլիկատ (Magnesium silicate)  |               |

|      |(ii) Մագնեզիումի եռսիլիկատ                    |               |

|      |(Magnesium trisilicate)                       |               |

|      |(iii) Տալկ (Talc)                             |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 554 |Նատրիումի ալյումոսիլիկատ                      |հակագնդիկացնող |

|      |(Sodium Aluminosilicate)                      |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 555 |Կալիումի ալյումոսիլիկատ                       |հակագնդիկացնող |

|      |(Potassim Aluminosilicate)                    |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 556 |Կալցիումի ալյումոսիլիկատ                      |հակագնդիկացնող |

|      |(Calcium Aluminosilicate)                     |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 558 |Բենտոնիտ (Bentonite)                          |հակագնդիկացնող,|

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 559 |Ալյումոսիլիկատ (Կաոլին)                       |հակագնդիկացնող,|

|      |(Aluminium Silicate (Kaolin))                 |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 570 |Ճարպաթթուներ (Fatty acids)                    |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |ջնարակիչ,      |

|      |                                              |փրփուր         |

|      |                                              |հանգեցնող      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 574 |Գլյուկոնաթթու (D-) (Gluconic acid (D-))       |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |հակաթթվեցուցիչ,|

|      |                                              |փխրեցուցիչ     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 575 |Գլյուկոնա-դելտա լակտոն (Glucono delta-lactone)|թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |հակաթթվեցուցիչ,|

|      |                                              |փխրեցուցիչ     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 576 |Նատրիումի գլյուկոնատ (Sodium gluconate)       |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |հակաթթվեցուցիչ |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 577 |Կալիումի գլյուկոնատ (Potasium gluconate)      |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |հակաթթվեցուցիչ,|

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 578 |Կալցիումի գլյուկոնատ (Calcium gluconate)      |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |խտարար         |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 579 |Երկաթի գլյուկոնատ (Ferrous gluconate)         |գույնի         |

|      |                                              |կայունացուցիչ  |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 580 |Մագնեզիումի գլյուկոնատ (Magnesium gluconate)  |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ,    |

|      |                                              |հակաթթվեցուցիչ,|

|      |                                              |խտարար         |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 585 |Երկաթի լակտատ (Ferrous lactate)               |գույնի         |

|      |                                              |կայունացուցիչ  |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 586 |4-հեքսիլռեզոցինոլ (4-hexylresorcinol)         |հակաթթվեցուցիչ |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 620 |Գլյուտամինաթթու ((L(+)-) (Glutamic acid       |համ և  բույր   |

|      |(L(+)-)                                       |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 621 |Նատրիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված             |համ և  բույր   |

|      |(Monosodium glutamate)                        |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 622 |Կալիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված              |համ և  բույր   |

|      |(Monopotassium glutamate)                     |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 623 |Կալցիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված             |համ և  բույր   |

|      |(Calcium diglutamate)                         |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 624 |Ամոնիումի գլյուտամատ 1-փոխարինված             |համ և  բույր   |

|      |(Monoammonium glutamate)                      |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 625 |Մագնեզիումի գլյուտամատ 2-փոխարինված           |համ և  բույր   |

|      |(Magnesium diglutamate)                       |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 626 |Գուանիլաթթու (Guanylic acid)                  |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 627 |Նատրիումի 5`-գուանիլատ 2-փոխարինված           |համ և  բույր   |

|      |(Disodium 5`-Guanylate)                       |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 628 |Կալիումի 5`-գուանիլատ 2-փոխարինված            |համ և  բույր   |

|      |(Dipotassium 5`-Guanylate)                    |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 629 |Կալցիումի 5`-գուանիլատ (Calciumm 5`-guanylate)|համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 630 |Ինոզինաթթու (Inosinic acid)                   |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 631 |Նատրիումի 5`-ինոզինատ 2-փոխարինված            |համ և  բույր   |

|      |(Disodium 5`-inosinate)                       |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 632 |Կալիումի ինոզինատ (Potassium inosinate)       |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 633 |Կալցիումի 5`-ինոզինատ (Calcium 5`-inosinate)  |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 634 |Կալցիումի 5'-ռիբոնուկլեոտիդներ                |համ և  բույր   |

|      |(Calcium 5'-Ribonucleotides)                  |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 635 |Նատրիումի 5'-ռիբոնուկլեոտիդներ 2-փոխարինված   |համ և  բույր   |

|      |(Disodium 5'-Ribonucleotides)                 |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 636 |Մալթոլ (Maltol)                               |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 637 |Էթիլմալթոլ (Ethil maltol)                     |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 640 |Գլիցին և  դրա նատրիումական աղ                 |համ և  բույր   |

|      |(Glycine and its sodium salt)                 |ուժեղացնող,    |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 650 |Ցինկի ացետատ (Zinc acetate)                   |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 900 |Պոլիդիմեթիլսիլօքսան (Polydimethylsiloxane)    |փրփուր         |

|      |                                              |հանգեցնող,     |

|      |                                              |էմուլգացնող,   |

|      |                                              |հակագնդիկացնող |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 901 |Մեղրամոմ, սպիտակ և  դեղին                     |ջնարակիչ,      |

|      |(Beeswax, white and yellow)                   |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 902 |Կանդելիլյան մոմ (Candelilla wax)              |ջնարակիչ       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 903 |Կարնաուբյան մոմ (Carnauba wax)                |ջնարակիչ       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 904 |Շելլակ (Shellac)                              |ջնարակիչ       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 905c|Մանրաբյուրեղային մոմ (Microcrystalline wax)   |ջնարակիչ       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 905d|Հանքային յուղ (բարձր մածուծիկության)          |ջնարակիչ       |

|      |(Mineral oll (High viscosity)                 |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 905e|Հանքային յուղ (միջին և  ցածր մածուծիկության)  |ջնարակիչ       |

|      |(Mineral oll (Medium and low viscosity)       |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 907 |Հիդրոգենացված պոլի-1-դեցեն                    |ջնարակիչ       |

|      |(Hydrogenated poly-1-decene)                  |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 912 |Մոնտանաթթվի (օկտակոզանաթթվի) եթերներ (Montan  |ջնարակիչ       |

|      |acid ester)                                   |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 914 |Օքսիդացված պոլիեթիլենային մոմ (Oxidized       |ջնարակիչ       |

|      |polyethylene wax)                             |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 920 |Ցիստեին L- և  դրա հիդրոքլորիդները`            |ալյուրի        |

|      |նատրիումական և  կալիումական աղերը (L-cysteine |մշակման        |

|      |and its hydrochlorides-Sodium and potassium   |համար նյութ    |

|      |salts)                                        |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 927b|Կարբամիդ (Միզանյութ) (Carbamide) (Urea)       |ալյուրի        |

|      |                                              |մշակման        |

|      |                                              |համար նյութ,   |

|      |                                              |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 927b| Բենզոիլի պերօքսիդ (Benzoyle peroxide)        | ալյուրի       |

|      |                                              |մշակման        |

|      |                                              |համար նյութ,   |

|      |                                              |պահածոյացնող   |

|      |                                              |նյութ          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 930 |Կալցիումի պերօքսիդ (Calcium peroxide)         |ալյուրի        |

|      |                                              |մշակման        |

|      |                                              |համար նյութ    |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 938 |Արգոն (Argon)                                 |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 939 |Հելիում (Hellium)                             |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 941 |Ազոտ (Nitrogen)                               |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 942 |Ազոտի oքuիդ (Nitrous Oxide)                   |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 943a|Բութան (Butane)                               |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 943b|Իզոբութան (Isobutane)                         |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 944 |Պրոպան (Propane)                              |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 948 |Թթվածին (Oxygen)                              |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 949 |Ջրածին (Hydrogen)                             |պրոպելենտ,     |

|      |                                              |փաթեթավորող    |

|      |                                              |գազ            |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 950 |Կալիումի ացեսուլֆամ (Acesulfame Potassium)    |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 951 |Ասպարտամ (Aspartame)                          |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 952 |Ցիկլամաթթու և  դրա նատրիումական և             |քաղցրացուցիչ   |

|      |կալցիումական աղեր (Cyclamic acid and its Na,  |               |

|      |Ca Salts)                                     |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 953 |Իզոմալտ, իզոմալտիտ (Isomalt, isomaltit)       |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |հակագնգիկացնող,|

|      |                                              |լցոնող, կապող, |

|      |                                              |ջնարակիչ       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 954 |Սախարին և  դրա նատրիումական, կալցիումական,    |քաղցրացուցիչ   |

|      |կալիումական աղեր (Sacharin and its sodium,    |               |

|      |potassium and calcium salts)                  |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 955 |Սուկրալոզա (Եռքլորգալակտոսուկրոզա) (Sucralose)|քաղցրացուցիչ   |

|      |(Trychlorogalacto-succrose)                   |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 957 |Տաումատին (Thaumatin)                         |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 959 |Նեոհեսպերդին երկհիդրոխալկոն (Neohesperidine   |քաղցրացուցիչ,  |

|      |dihydrochalcone)                              |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 960 |Ստեվիոլգլիկոզիդներ (Steviol glycosides)       |քաղցրացուցիչ   |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 961 |Նեոտամ (Neotame)                              |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |համ և  բույր   |

|      |                                              |ուժեղացնող     |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 962 |Ասպարտամ-ացեսուլֆամի աղեր (Salt of            |քաղցրացուցիչ   |

|      |aspartame-acesulfame)                         |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 965 |Մալտիտներ (Maltitols)                         |քաղցրացուցիչ,  |

|      |Մալտիտային օշարակ (Maltitol syrup)            |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |էմուլգացնող,   |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 966 |Լակտիտ (Lactitol)                             |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 967 |Քսիլիտ (Xylitol)                              |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |խոնավություն   |

|      |                                              |պահպանող       |

|      |                                              |ազդակ,         |

|      |                                              |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |էմուլգացնող    |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 968 |Էրիթրիտ (Erythritol)                          |քաղցրացուցիչ,  |

|      |                                              |խոնավություն   |

|      |                                              |պահպանող       |

|      |                                              |ազդակ,         |

|      |                                              |կայունացուցիչ  |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 999 |Կվիլայի մզվածք (Quillaia extract)             |փրփուրառաջացնող|

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1200|Պոլիդեքսարոզ (Polydextroses)                  |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող,      |

|      |                                              |խոնավություն   |

|      |                                              |պահպանող       |

|      |                                              |ազդակ, կապող   |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1201|Պոլիվինիլպիրոլիդոն (Polyvinylpyrrollidone)    |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1202|Պոլիվինիլպոլիպիրոլիդոն                        |գույնի         |

|      |(Polyvinylpolypyrrollydone)                   |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1203|Պոլիվինիլ ալկոհոլ (Polyvinyl alcohol)         |խոնավություն   |

|      |                                              |պահպանող       |

|      |                                              |ազդակ,         |

|      |                                              |ջնարակիչ       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1204|Պուլուլան (Pullulan)                          |ջնարակիչ,      |

|      |                                              |պնդացնող       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1400|Դեքստրիններ, օսլա, ջերմային մշակված, սպիտակ և |կայունացուցիչ, |

|      |դեղին (Dexstrins, roasted starch white and    |պնդացնող       |

|      |yellow)                                       |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1401|Օսլա, մշակված թթույով (Acid treated starch)   |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1402|Օսլա, մշակված հիմքով (Alkaline treated starch)|կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1403|Օսլա սպիտակեցված (Bleached starch)            |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1404|Օքսիդացված օսլա (Oxidized starch)             |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող,      |

|      |                                              |էմուլգացնող    |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1405|Օսլա, մշակված ֆերմենտներով (Starches          |պնդացնող       |

|      |enzyme-treated)                               |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1410|Մոնոօսլաֆոսֆատ (Monostarch phosphate)         |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1412|Երկօսլաֆոսֆատ (Distarch phosphate)            |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1413|Ֆոսֆատացված երկօսլաֆոսֆատ (Phosphated distarch|կայունացուցիչ, |

|      |phosphate)                                    |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1414|Երկօսլաֆոսֆատ ացետիլացված (Acetylated distarch|էմուլգացնող,   |

|      |phosphate)                                    |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1420|Ացետիլացված օսլա (Acetylated starch)          |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |պնդացնող       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1422|Ացետիլացված երկօսլաադիպատ (Acetylated distarch|կայունացուցիչ, |

|      |adipate)                                      |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1440|Հիդրոօքսիպրոպիլացված օսլա (Hydroxypropyl      |էմուլգացնող,   |

|      |starch)                                       |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1442|Հիդրօքսիպրոպիլացված երկօսլաֆոսֆատ             |կայունացուցիչ, |

|      |(Hydroxypropyl distarch phosphate)            |պնդացնող,      |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1450|Օսլայի և  օկտենիլսաթաթթվի նատրիումական աղի    |կայունացուցիչ, |

|      |եթեր (Starch sodium octenyl succinate)        |պնդացնող,      |

|      |                                              |էմուլգացնող,   |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1451|Ացետիլացրած, օքսիդացված օսլա (Acetylated      |պնդացնող,      |

|      |oxydized starch)                              |էմուլգացնող    |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1452|Օսլայի և  օկտենիլսաթաթթվի ալյումինիումական աղի|կայունացուցիչ, |

|      |եթեր (Starch aluminum octenyl succinate)      |ջնարակիչ       |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1503|Գերչակաձեթ (Castor oil)                       |ջնարակիչ,      |

|      |                                              |հակագնդիկացնող,|

|      |                                              |լցոնող         |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1505|Եռէթիլ ցիտրատ (Triethyl citrate)              |փրփուր առաջաց- |

|      |                                              |նող, կրիչ      |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1517|Գլիցերիլերկացետատ (երկացետին) (Glyceryl       |խոնավություն   |

|      |diacetate (diacetin))                         |պահպանող       |

|      |                                              |ազդակ, կապող   |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1518|Գլիցերիլեռացետատ (եռացետին) (Glyceryl         |խոնավություն   |

|      |triacetate (triacetine))                      |պահպանող       |

|      |                                              |ազդակ, կապող   |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1519|Բենզիլ ալկոհոլ (Benzyl alcohol)               |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1520|Պրոպիլենգլիկոլ (Propylene glycol)             |խոնավություն   |

|      |                                              |պահպանող       |

|      |                                              |ազդակ, կապող   |

|______|______________________________________________|_______________|

|E 1521|Պոլիէթիլենգլիկոլ (Polyethylene glycol)        |ջնարակիչ,      |

|      |                                              |կայունացուցիչ, |

|      |                                              |կապող          |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Երկհիդրոկվերցետին                             |հակաթթվեցուցիչ |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Կվերցիտին                                     |հակաթթվեցուցիչ |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Կարմիր բրինձային (Red Rice)                   |ներկանյութ     |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Մատուտակի արմատի լուծամզվածք (Glycyrrhiza ap.)|կայունացուցիչ, |

|      |                                              |փրփուր առաջաց- |

|      |                                              |նող            |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Օճառախոտի արմատի լուծամզվածք                  |կայունացուցիչ, |

|      |(Acantofyllum ap.)                            |փրփուր առաջաց- |

|      |                                              |նող            |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Ստեվիա (Stevia rebaudiana Bertoni), տերևների  |քաղցրացուցիչ   |

|      |փոշի և  դրանցից օշարակ, ստեվիայի              |               |

|      |լուծամզվածքներ                                |               |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Նատրիումի, կալիումի, կալցիումի սուկցինատներ   |թթվայնության   |

|      |                                              |կարգավորիչ     |

|______|______________________________________________|_______________|

|--    |Հիտոզան, հիտոզոնիումի հիդրոքլորիդ             |լցոնող,        |

|      |                                              |պնդացնող,      |

|      |                                              |կայունացուցիչ  |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 3

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱԿԱԳՆԴԻԿԱՑՆՈՂՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Սիլիցիումի ամորֆ երկօքսիդ        |Համեմունքներ         |30 գ/կգ      |

|(E 551), ալյումասիլիկատ (E 559,  |_____________________|_____________|

|կաոլին), կալիումի ալյումոսիլիկատ |Մթերքներ,            |30 գ/կգ      |

|(E 555), կալցիումի ալյումոսիլիկատ|փայլաթիթեղով հերմետիկ|             |

|(E 556), նատրիումի ալյումոսիլիկատ|փաթեթավորված         |             |

|(E 554), բենտոնիտ (E 558),       |_____________________|_____________|

|կալցիումի սիլիկատ (E 552),       |Մթերքներ չոր,        |10 գ/կգ      |

|մագնեզիումի սիլիկատներ (E 553i,  |փոշենման, ներառյալ   |             |

|E 553ii, E 553iii) - առանձին կամ |շաքարներ             |             |

|համակցված                        |_____________________|_____________|

|                                 |Դեղահաբերի ձևով      |Տեխնոլոգիական|

|                                 |մթերքներ             |հրահանգի (ՏՀ)|

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կենսաբանական ակտիվ   |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |հավելումներ          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պանիրներ և  դրանց    |10 գ/կգ      |

|                                 |փոխարինիչներ         |             |

|                                 |(պինդ, կիսապինդ,     |             |

|                                 |հալած, կտրատված,     |             |

|                                 |մանրեցված)           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |հրուշակեղեն, բացի    |             |

|                                 |շոկոլադայիններից     |             |

|                                 |(մակերեսի մշակում)   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բրինձ (միայն 553iii) |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Երշիկներ (մակերեսի   |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |մշակում, միայն       |             |

|                                 |553iii)              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Աղ և  դրա            |10 գ/կգ      |

|                                 |փոխարինիչներ         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ (միայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |E553iii)             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ        |50 գ/կգ      |

|                                 |(միայն E551)         |             |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 12 հավելվածի            |

|_________________________________|___________________________________|

|Ճարպաթթուների (միրիստինաթթվի,    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|օլեինաթթվի, պալմիտինաթթվի,       |                     |             |

|ստեարինաթթվի և  դրանց խառնուրդի) |                     |             |

|ալյումինիումի, ամոնիումի,        |                     |             |

|կալիումի, կալցիումի, մագնեզիումի,|                     |             |

|նատրիումի աղեր (E 470)           |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Իզոմալտիտ, իզոմալտ (E 953)       |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալցիումի կարբոնատ (E 170),      |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|մագնեզիումի կարբոնատ (E 504)     |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 7 հավելվածի             |

|_________________________________|___________________________________|

|Գերչակի ձեթ (E 1503)             |Կակաո մթերքներ և     |350 մգ/կգ    |

|                                 |շոկոլադե մթերքներ    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային հրուշակեղեն|500 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |2,1 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կենսաբանական ակտիվ   |1 գ/կգ       |

|                                 |հավելումներ          |             |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 6 և  N 12 հավելվածների  |

|_________________________________|___________________________________|

|Մագնեզիումի օքսիդ (E 530)        |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պոլիերկմեթիլսիլօքսան (E 900)     |Հալեցված ճարպեր և    |10 մգ/կգ     |

|                                 |յուղեր               |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Արքայախնձորի հյութ   |10 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգեր և  բանջարեղեն  |10 մգ/կգ     |

|                                 |պաստերացված և        |             |

|                                 |պահածոյացված         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ջեմեր, պովիդլո,      |10 մգ/կգ     |

|                                 |դոնդող, մարմելադ և   |             |

|                                 |նման մթերքներ        |             |

|                                 |մրգային հիմքով քսելու|             |

|                                 |համար, ներառյալ      |             |

|                                 |ցածրկալորիականները   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |10 մգ/կգ     |

|                                 |հրուշակեղեն, բացի    |             |

|                                 |շոկոլադից            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |100 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Էքստրուզիոն          |10 մգ/կգ     |

|                                 |տեխնոլոգիաներով      |             |

|                                 |արտադրվող մթերքներ   |             |

|                                 |հացազգիներից         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ապուրներ և           |10 մգ/կգ     |

|                                 |արգանակներ           |             |

|                                 |պահածոյացված, խտացրած|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ըմպելիքներ ոչ        |10 մգ/կգ     |

|                                 |ալկոհոլային          |             |

|                                 |բուրավետիչներով      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գինիներ, սիդր        |10 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հեղուկ խմոր, այդ     |10 մգ/կգ     |

|                                 |թվում թռչնի և  ձկան  |             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ        |10 մգ/կգ     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 12 և  N 15 հավելվածների |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի ֆերոցիանիդ (E 536),     |Կերակրի աղ, աղի      |20 մգ/կգ,    |

|կալցիումի ֆերոցիանիդ (E 538),    |փոխարինիչներ         |K4Fe(CN)6-ի  |

|նատրիումի ֆերոցիանիդ (E 535) -   |                     |վերահաշվարկով|

|առանձին կամ համակցված            |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալցիումի ֆոսֆատ 3-փախարինված    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|(E 341iii),                      |___________________________________|

|մագնեզիումի ֆոսֆատ 3-փոխարինված  |Համաձայն N 5, N 7, N 12 և  N 15    |

|(E 343iii)                       |հավելվածների                       |

|                                 |                                   |

|                                 |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ամոնիում-երկաթի ցիտրատ (E 381)   |Խտանյութեր (հեղուկ   |10 մգ/կգ     |

|                                 |և  փոշենման) ջրային  |             |

|                                 |հիմքով ոչ ալկոհոլային|             |

|                                 |բուրավետացված        |             |

|                                 |ըմպելիքների համար    |             |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 4

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՀԱԿԱԹԹՎԵՑՈՒՑԻՉՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ասկորբինաթթու (E 300) և  դրա     |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|աղերն ու եթերները`               |___________________________________|

|կալիումի ասկորբատ (E 303),       |Համաձայն N 5 N 17 և  N 18          |

|կալցիումի ասկորբատ (E 302),      |հավելվածների                       |

|նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |                                   |

|ասկորբիլպալմիտատ (E 304i),       |                                   |

|ասկորբիլստեարատ (E 304ii)        |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Եռբուտիլհիդրոքինոն (E 319, TBHQ) |Բուտիլօքսինիազոլի (E 320, BHA)     |

|                                 |համապատասխան                       |

|_________________________________|___________________________________|

|Բուտիլօքսինիազոլ (E 320, BHA),   |Կենդանական հալեցված  |BHA`         |

|Բուտիլօքսիտոլուոլ (E 321,»Իոնոլ» |ճարպեր և  բուսական   |200 մգ/կգ,   |

|BHT),                            |յուղեր բարձր         |BHT`         |

|Եռբուտիլհիդրոքինոն (E 319, TBHQ),|ջերմաստիճանի         |100 մգ/կգ,   |

|Հալլաթթվի եթերներ (հալատներ)`    |կիրառմամբ սննդամթերքի|TBHQ`        |

|պրոպիլհալատ (E 310),             |արտադրությունում     |200 մգ/կգ,   |

|օքստիլհալատ (E 311),             |օգտագործելու համար;  |հալատներ`    |

|դոդեցիլհալատ (E 312), առանձին կամ|Ճարպեր և  յուղեր     |200 մգ/կգ    |

|համակցված (բուտիլօքսինիազոլ,     |(բացի մամլեցումով    |(մթերքի ճարպի|

|բուտիլօքսիտոլուոլ,               |ստացված ձիթայուղից)  |հաշվարկով)   |

|եռ-բուտիլհիդրոքինոն և  հալլատներ |տապակման համար       |             |

|հակաթթվեցուցիչների համար նշված են|(հալեցված,           |             |

|դրանց անհատական օգտագործման      |խոհարարական և        |             |

|դեպքում աւռավելագույն            |հրուշակեղենային      |             |

|մակարդակները; համակցված          |ճարպեր),             |             |

|օգտագործման դեպքում առանձին      |Խոզի, տավարի, ոչխարի,|             |

|հակաթթվեցուցիչների առավելագույն  |թռչնի, ձկան ճարպ     |             |

|մակարդակները պետք է համամասնական |_____________________|_____________|

|նվազեցվեն, այսինքն ընդհանուր     |Միս չորացրած.        |BHA` 200     |

|զանգվածը (արտահայտված %-ներով    |Խառնուրդներ,         |մգ/կգ        |

|առանձին հակաթթվեցուցիչների       |խտանյութեր չոր       |TBHQ`        |

|առավելագույն մակարդակներից)      |տորթերի և  կեքսերի   |200 մգ/կգ,   |

|պետք է կազմի 100%-ից ոչ ավելին)  |համար.               |Հալատներ`    |

|                                 |Հացահատիկային հիմքով |200 մգ/կգ    |

|                                 |չոր նախաճաշեր.       |(մթերքի ճարպի|

|                                 |Սոուսներ.            |հաշվարկով)   |

|                                 |Նախապես ջերմային     |             |

|                                 |մշակված              |             |

|                                 |հացահատիկայիններ.    |             |

|                                 |Տեխնոլոգիապես        |             |

|                                 |մշակված ընկույզներ   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Համեմունքներ         |BHA`         |

|                                 |                     |200 մգ/կգ    |

|                                 |                     |Հալատներ`    |

|                                 |                     |200 մգ/կգ    |

|                                 |                     |(մթերքի ճարպի|

|                                 |                     |հաշվարկով)   |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չոր կարտոֆիլ         |BHA`         |

|                                 |                     |25 մգ/կգ     |

|                                 |                     |TBHQ`        |

|                                 |                     |25 մգ/կգ,    |

|                                 |                     |հալատներ`    |

|                                 |                     |25 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ.              |BHA`         |

|                                 |Սննդում              |400 մգ/կգ,   |

|                                 |կենսաբանական         |BHT`         |

|                                 |ակտիվ հավելումներ    |400 մգ/կգ,   |

|                                 |                     |TBHQ`        |

|                                 |                     |400 մգ/կգ,   |

|                                 |                     |Հալատներ`    |

|                                 |                     |400 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Եթերային յուղեր      |BHA` 1 գ/կգ  |

|                                 |                     |TBHQ` 1 գ/կգ,|

|                                 |                     |Հալատներ`    |

|                                 |                     |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ        |BHA`         |

|                                 |(բացի եթերային       |200 մգ/կգ    |

|                                 |յուղերից)            |TBHQ`        |

|                                 |                     |200 մգ/կգ,   |

|                                 |                     |Հալատներ`    |

|                                 |                     |100 մգ/կգ    |

|                                 |___________________________________|

|Բուտիլօքսիտոլուոլ (E 321,»Իոնոլ» |Բուտիլօքսինիազոլի (E 320, BHA)     |

|BHT)                             |համապատասխան                       |

|_________________________________|___________________________________|

|Հալլաթթվի եթերներ (հալատներ)`    |Բուտիլօքսինիազոլի (E 320, BHA)     |

|պրոպիլհալատ (E 310),             |համապատասխան                       |

|օքստիլհալատ (E 311),             |                                   |

|դոդեցիլհալատ (E 312)             |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Գվայակյան խեժ (E 314)            |Ճարպեր և  յուղեր     |1 գ/կգ       |

|                                 |(կենդանական և        |             |

|                                 |բուսական)            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սոուսներ և  նմանատիպ |600 մգ/կգ    |

|                                 |մթերքներ             |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|4-Հեքսիլռեզորցին (E 586)         |Թարմ և  սառեցված     |2 մգ/կգ,     |

|                                 |խեցգետնակերպեր       |խեցգետնակեր- |

|                                 |                     |պերի մսում   |

|                                 |                     |մնացորդային  |

|                                 |                     |քանակները    |

|_________________________________|___________________________________|

|Գլուկոնաթթու (E574) և  դրա աղերը,|Համաձայն N 5 N 7 և  N 12           |

|գլյուկոնատները`                  |հավելվածների                       |

|կալիումի (E 577)                 |                                   |

|կալցիումի (E 578),               |                                   |

|մագնեզիումի (E 580),             |                                   |

|նատիումի (E 576)                 |                                   |

|Գլյուկոնադելտա-լակտոն (E 575)    |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Իզոասկորբինաթթու (էրիտորբաթթու)  |Մսամթերք մանրեցված   |500 մգ/կգ    |

|(E 315),                         |մսից, խճողակից,      |             |

|Նատրիումի իզոասկորբատ (E 316),   |խոզապուխտային        |             |

|առանձին կամ համակցված`           |արտադրանք,           |             |

|իզոասկորբինաթթվի վերահաշվարկով   |պրեսերվներ, պահածոներ|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձկան և  ձկնկիթի      |1,5 գ/կգ     |

|                                 |պրեսերվներ, պահածոներ|             |

|                                 |աղը դրած և  չորացրած |             |

|                                 |ձուկ, կարմիր մաշկով  |             |

|                                 |սառեցված ձուկ        |             |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 17 հավելվածի            |

|_________________________________|___________________________________|

 

---------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1241-Ն
Որոշում