Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1241.121114

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1241-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(4-րդ մաս)

 

|_________________________________|___________________________________|

|Իզոպրոպիլցիտրատային խառնուրդ     |Բուսական ճարպեր և    |             |

|(E 384)                          |յուղեր,              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձկան ճարպ և          |200 մգ/կգ    |

|                                 |կենդանական այլ       |             |

|                                 |ճարպեր` այդ թվում    |             |

|                                 |խոզաճարպ և  ճարպ     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական յուղերի և   |100 մգ/կգ    |

|                                 |կաթնային ճարպի հիմքով|             |

|                                 |սպրեդեր              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Միս և  թռչուն (մորթի |200 մգ/կգ    |

|                                 |ենթակա և  վայրի      |             |

|                                 |կենդանիների և        |             |

|                                 |թռչնի); միս թարմ     |             |

|                                 |մանրեցված; մսամթերք  |             |

|                                 |(կտորներով, կտրատված,|             |

|                                 |մանրեցված)           |             |

|                                 |պահածոյացված (այդ    |             |

|                                 |թվում` աղ դրած) և    |             |

|                                 |առանձ ջերմային       |             |

|                                 |մշակման չորացրած     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ոչ ալկոհոլային       |200 մգ/լ     |

|                                 |ըմպելիքներ           |             |

|                                 |բուրավետացված` այդ   |             |

|                                 |թվում` հատուկ        |             |

|                                 |նշանակության         |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կվերցետին, երկհիդրոկվերցետին`    |Խտացրած սերուցք,     |200 մգ/կգ,   |

|առանձին կամ համակցված            |չոր կաթ, հալած       |ճարպի        |

|                                 |պանիրներ, շոկոլադ    |հաշվարկով    |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Լեցիտիններ (E 322)               |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կիտրոնաթթու (E 330)              |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 7 հավելվածի             |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի լակտատ (E 326),         |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|կալցիումի լակտատ (E 327),        |___________________________________|

|նատրիումի լակտատ (E 325)         |Համաձայն N 5 և  N 7 հավելվածների   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ծծմբական թթու, (ծծմբի երկօքսիդ   |Համաձայն N 8 հավելվածի             |

|(E 220) և  աղերը,                |                                   |

|Կալիումի հիդրոսուլֆիտ            |                                   |

|(կենսասուլֆիտ) (E 228),          |                                   |

|կալցիումի հիդրոսուլֆիտ (E 227),  |                                   |

|նատրիումի հիդրոսուլֆիտ (E 222),  |                                   |

|կալիումի պիրոսուլֆիտ (E 224),    |                                   |

|նատրիումի պիրոսուլֆիտ (E 223),   |                                   |

|կալիումի սուլֆիտ (E 225),        |                                   |

|կալցիումի սուլֆիտ (E 226),       |                                   |

|նատրիումի սուլֆիտ (E 221)        |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Տոկոֆերոլներ`                    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|ալֆա-տոկոֆերոլ (E 307),          |                     |             |

|գամմա տոկոֆերոլ սինթետիկ (E 308),|                     |             |

|դելտա տոկոֆերոլ սինթետիկ (E 309),|                     |             |

|տոկոֆերոլների խառնուրդի խտանյութ |                     |             |

|(E 306)                          |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալցիում-նատրիումի               |Ճարպի 41% և  ավելի   |100 մգ/կգ    |

|էթիլեներկամինչորսացետատ          |ցածր պարունակությամբ |             |

|(E 385, կալցիում-նատրիումի ԷԵՉԱ),|սպրեդեր և            |             |

|Երկնատրիումի                     |մարգարիններ          |             |

|էթիլեներկամինչորսացետատ          |_____________________|_____________|

|(E 386, երկնատրիումի ԷԵՉԱ)`      |Ձուկ, խեցգետնակերպեր |75 մգ/կգ     |

|առանձին կամ համակցված            |և  փափկամորթեր,      |             |

|                                 |պաստերացված և        |             |

|                                 |պահածոյացված         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խեցգետնակերպեր       |75 մգ/կգ     |

|                                 |սառեցված             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պաստերացված և        |250 մգ/կգ    |

|                                 |պահածոյացված         |             |

|                                 |լոբազգիներ,          |             |

|                                 |բանջարեղեն, սնկեր,   |             |

|                                 |կանկար               |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ոչ ալկոհոլային       |200 մգ/լ     |

|                                 |ըմպելիքներ           |             |

|                                 |բուրավետացված` այդ   |             |

|                                 |թվում` հատուկ        |             |

|                                 |նշանակության         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սոուսներ             |75 մգ/կգ     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Խնկունու լուծամզվածքներ (E 392), |Բուսական յուղեր      |30 մգ/կգ,    |

|կարնոզոլի և  կարնոզինաթթվի (բացի |ձիթայուղից) և        |մթերքում     |

|գումարի վերահաշվարկով            |ճարպաթթուների        |ճարպի        |

|                                 |ընդհանուր գումարի 15 |հաշվարկով    |

|                                 |ծավ %-ից ավելի       |             |

|                                 |պոլիչհագեցած         |             |

|                                 |ճարպաթթուներ         |             |

|                                 |պարունակող ճարպեր,   |             |

|                                 |որոնք նախատեսված են  |             |

|                                 |առանց ջերմային       |             |

|                                 |մշակման սննդամթերքի  |             |

|                                 |արտադրման համար      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձկան ճարպեր և        |50 մգ/կգ,    |

|                                 |ջրիմուռների ճարպ     |մթերքում     |

|                                 |Խոզաճարպ, տավարի,    |ճարպի        |

|                                 |ոչխարի և  թռչնի ճարպ |հաշվարկով    |

|                                 |Կենդանական հալեցված  |             |

|                                 |ճարպեր և  բուսական   |             |

|                                 |յուղեր` ջերմային     |             |

|                                 |մշակված սննդամթերքի  |             |

|                                 |արտադրությունում     |             |

|                                 |օգտագործելու համար;  |             |

|                                 |Ճարպեր և  յուղեր     |             |

|                                 |(բացի ձիթայուղից,    |             |

|                                 |ստացված մամլեցումով) |             |

|                                 |տապակման համար       |             |

|                                 |(հալեցված,           |             |

|                                 |խոհարարական և        |             |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |ճարպեր),             |             |

|                                 |Հացաբույսերի,        |             |

|                                 |կարտոֆիլի կամ օսլայի |             |

|                                 |հիմքով չոր նախաճաշեր |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սոուսներ             |100 մգ/կգ,   |

|                                 |                     |մթերքում     |

|                                 |                     |ճարպի        |

|                                 |                     |հաշվարկով    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ամոք հացաբուլկեղեն   |200 մգ/կգ,   |

|                                 |                     |մթերքում     |

|                                 |                     |ճարպի        |

|                                 |                     |հաշվարկով    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |400 մգ/կգ    |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հավելումներ          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ճոր կարտոֆիլ         |200 մգ/կգ    |

|                                 |Մթերքներ ձվից        |             |

|                                 |Մաստակ               |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Համեմունքներ         |200 մգ/կգ,   |

|                                 |Ընկույզներ           |մթերքում     |

|                                 |տեխնոլոգիապես մշակված|ճարպի        |

|                                 |                     |հաշվարկով    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ապուրներ և           |50 մգ/կգ     |

|                                 |արգանակներ           |             |

|                                 |(խտանյութեր)         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Միս չորացրած         |150 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մսամթերք և  ձկնամթերք|150 մգ/կգ,   |

|                                 |(բացի չորացրած մսից  |մթերքում     |

|                                 |և  չորացրած          |ճարպի        |

|                                 |երշիկներից)          |հաշվարկով    |

|                                 |                     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Երշիկներ չորացրած    |100 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ        |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չոր կաթ կաթնային     |30 մգ/կգ     |

|                                 |հիմքով պաղպաղակի     |             |

|                                 |արտադրության համար   |             |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 5

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐ ԱԼՅՈՒՐԻ ՄՇԱԿՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|___________________________________|

|Նատրիումի ալյումոֆոսֆատ թթու     |Համաձայն N 7 հավելվածի             |

|(E 541)                          |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ասկորբինաթթու (E 300) և  դրա     |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|աղերն ու եթերները`               |___________________________________|

|կալիումի ասկորբատ (E 303),       |Համաձայն N 4, N 17 և  N 18         |

|կալցիումի ասկորբատ (E 302),      |հավելվածների                       |

|նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |                                   |

|ասկորբիլպալմիտատ (E 304i),       |                                   |

|ասկորբիլստեարատ (E 304ii)        |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Գլիցերին (E 422)                 |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 12 հավելվածի            |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալցիումի գլյուկոնատ (E 578),    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|գլյուկոնադելտա-լակտոն (E 575)    |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 4 և  N 7 հավելվածների   |

|_________________________________|___________________________________|

|Կաթնաթթու (E 270)և  դրա աղեր,    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|լակտատներ`                       |___________________________________|

|ամոնիումի (E 328),               |Համաձայն N 4 և  N 7 հավելվածների   |

|կալիումի (E 326),                |                                   |

|կալցիումի (E 327),               |                                   |

|մագնեզիումի (E 329),             |                                   |

|նատրիումի (E 325)                |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալցիումի օքսիդ (E 529)          |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 4 և  N 7 հավելվածների   |

|_________________________________|___________________________________|

|Բենզոիլի պերօքսիդ (E 928)        |Ալյուր               |75 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կաթնային շիճուկ      |100 մգ/կգ(լ) |

|                                 |(չոր և  հեղուկ) և    |             |

|                                 |մթերքներ դրանից,     |             |

|                                 |բացի շիճուկային      |             |

|                                 |պանիրներից           |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալցիումի պերօքսիդ (E 930)       |Ալյուր               |50 մգ/կգ     |

|_________________________________|___________________________________|

|Պոլիօքսիէթիլենսորբիտաններ        |Համաձայն N 15 հավելվածի            |

|(պոլիօքսիէթիլենսորբիտանի և       |                                   |

|ճարպաթթուների եթերներ, տվիններ)` |                                   |

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |                                   |

|մոնոլաուրատ (E 432, տվին (20),   |                                   |

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |                                   |

|մոնոլեատ (E 433, տվին (80),      |                                   |

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |                                   |

|մոնոպալմիտատ (E 434, տվին (40),  |                                   |

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |                                   |

|մոնոստեարատ (E 435, տվին (60),   |                                   |

|պոլիօքսիէթիլեն(20) սորբիտան      |                                   |

|եռստեարատ (E 436, տվին (65)      |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Պրոպիլենգլիկոլ ալգինատ (E 405)   |Համաձայն N 15 հավելվածի            |

|_________________________________|___________________________________|

|Շաքարագլիցերիդներ (E 474),       |Հանաձայն N 15 հավելվածի            |

|սախարոզի և  ճարպաթթուների եթերներ|                                   |

|(E 473), առանձին կամ համակցված,  |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Սորբիտաններ, սորբիտի և           |Համաձայն N 12 և  N 15 հավելվածների |

|ճարպաթթուների եթերներ`           |                                   |

|սորբիտան մոնոստեարատ (E 491),    |                                   |

|սորբիտան եռստեարատ (E 492),      |                                   |

|սորբիտան մոնոսլաուրատ (E 493),   |                                   |

|սորբիտան մոնոօլեատ (E 494),      |                                   |

|սորբիտան մոնոպալմիտատ (E 495)    |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ամոնիումի սուլֆատներ (E 517),    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|կալցիումի սուլֆատներ (E 516)     |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 7 և  N 12 հավելվածների  |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի ֆոսֆատներ (E 340),      |Համաձայն N 3, N 7, N 12 և  N 15    |

|կալցիումի ֆոսֆատներ (E 341),     |հավելվածների                       |

|մագնեզիումի ֆոսֆատներ (E 343),   |                                   |

|նատրիումի ֆոսֆատներ (E 339),     |                                   |

|պիրոֆոսֆատներ (E 450),           |                                   |

|եռֆոսֆատներ(E 451),              |                                   |

|պոլիֆոսֆատներ (E 452)            |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ամոնիումի քլորիդ (E 510)         |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 7 հավելվածի             |

|_________________________________|___________________________________|

|Ցիստեին և  դրա աղերը`            |Հացաբուլկեղեն և      |ՏՀ-ի համաձայն|

|նատրիումի և  կալիումի            |ալրային հրուշակեղեն  |             |

|հիդրոքլորիդները (E 920)          |                     |             |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 6

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐ ՋՆԱՐԱԿԻՉՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Մեղրամոմ սպիտակ և  դեղին (E 901),|Թարմ ցիտրուսներ,     |ՏՀ-ի համաձայն|

|կանդելիլյան մոմ (E 902), դոճխեժ  |սեխ, արքայախնձոր,    |             |

|(E 904)                          |դեղձ, տանձ, խնձոր    |             |

|                                 |(մակերեսային մշակում)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շոկոլադային ջնարակով |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |պատված կոնֆետներ,    |             |

|                                 |դրաժե, շոկոլադ,      |             |

|                                 |ալրային հրուշակեղեն  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չոր նախաճաշեր,       |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |ընկույզներ           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հատիկներով սուրճ     |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հավելումներ          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Վաֆլիներ` կաթնային   |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |հիմքով վաֆլե         |             |

|                                 |պաղպաղակում (միայն`  |             |

|                                 |E901)                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ` ոչ    |0,2 գ/կգ     |

|                                 |ալկոհոլային          |(օգտագործման |

|                                 |բուրավետացված        |համար        |

|                                 |ըմպելիքներ (միայն`   |պատրաստի     |

|                                 |E901)                |մթերքում)    |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կարնաուբյան մոմ (E 903)          |Թարմ ցիտրուսներ, սեխ,|200 մգ/կգ    |

|                                 |արքայախնձոր, դեղձ,   |             |

|                                 |տանձ, խնձոր          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կոնֆետներ, դրաժե,    |500 մգ/կգ    |

|                                 |շոկոլադ              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շոկոլադային ջնարակով |200 մգ/կգ    |

|                                 |պատված ալրային       |             |

|                                 |հրուշակեղեն          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |1,2 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չոր նախաճաշեր,       |200 մգ/կգ    |

|                                 |ընկույզներ           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հատիկներով սուրճ     |200 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |200 մգ/կգ    |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հավելումներ          |             |

|_________________________________|___________________________________|

|Գերչագի յուղ                     |Համաձյան N 3 և  N 12 հավելվածների  |

|_________________________________|___________________________________|

|Օսլայի և  օքտենիլսաթաթթվի        |Համաձայն N 7 հավելվածի             |

|ալյումինիումական աղի եթեր        |                                   |

|(E 1452)                         |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Մանրաբյուրեղային մոմ (E 905ci)   |Կոնֆետներ, դրաժե,    |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |նուգա                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |20 գ/կգ      |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սեխ, մանգո, պապայա,  |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |ավոկադո              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հասունացած պանիրների |30 գ/կգ      |

|                                 |կեղև                 |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Թարմ մրգերի,         |50 մգ/կգ     |

|                                 |բանջարեղենի, սնկերի, |             |

|                                 |սերմերի, լոբազգիների |             |

|                                 |և  ընկույզների       |             |

|                                 |մակերեսային մշակում  |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Հանքային յուղ բարձր              |Չիր                  |5 գ/կգ       |

|մածուծիկության (E 905d)          |                     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կակաո-մթերքներ,      |2 գ/կգ       |

|                                 |շոկոլադային          |             |

|                                 |արտադրանք, ներառյալ  |             |

|                                 |շոկոլադի             |             |

|                                 |փոխարինիչները        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կոնֆետներ, դրաժե,    |2 գ/կգ       |

|                                 |նուգա                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |20 գ/կգ      |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դեկորատիվ            |2 գ/կգ       |

|                                 |ծածկույթներ, զարդեր, |             |

|                                 |բացի մրգայիններից    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հացահատիկներ,        |800 մգ/կգ    |

|                                 |ներառյալ բրինձ       |             |

|                                 |(հատիկավոր,          |             |

|                                 |մանրեցված, փաթիլներ) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ալրային հչուշակեղեն  |3 գ/կգ       |

|                                 |(թխվածք)             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սառեցված մթերքներ    |950 մգ/կգ    |

|                                 |մսից, թռչնամսից      |             |

|                                 |(ամբողջական          |             |

|                                 |կտորներով, մասնատված,|             |

|                                 |ջարդված)             |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Հանքային յուղ (միջին և  ցածր     |Չիր                  |5 գ/կգ       |

|մածուծիկության, I դաս) E 905e    |_____________________|_____________|

|                                 |Հրուշակեղեն          |2 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հաց և  հացաբուլկեղեն |3 գ/կգ       |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պոլիվինիլ սպիրտ (E 1203)         |Ձուկ սառեցված        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |(ջնարակման համար     |             |

|                                 |լուծույթների կազմում)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Երշիկեղենի,          |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |երշիկների, պանիրների |             |

|                                 |և  դրանց թաղանթների  |             |

|                                 |մակերեսային մշակման  |             |

|                                 |համար ծածկույթների և |             |

|                                 |թաղանթների կազմում   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |18 գ/կգ      |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հավելումներ          |             |

|                                 |պատիճներով և  հաբերով|             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պոլի-1-դեցեն հիդրոգենիզացված     |Շաքարային            |2 գ/կգ       |

|(E 907)                          |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չիր                  |2 գ/կգ       |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պոլիէթիլենգլիկոլ (E 1521)        |Թարմ մրգեր           |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 12 և  15 հավելվածների   |

|_________________________________|___________________________________|

|Պոլիէթիլենային մեղվամոմ թթվեցված |Թարմ ցիտրուսային     |ՏՀ-ի համաձայն|

|(E 914),                         |մրգեր, սեխ, մանգո,   |             |

|Մոնտանաթթվի (օքտակազանաթթվի)     |պապայա, ավոկադո,     |             |

|եթերներ (E 912)                  |արքայախնձոր          |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պուլլուլան (E 1204)              |Կենսաբանական ակտիվ   |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |հավելումներ          |             |

|                                 |պատիճներում և        |             |

|                                 |հաբերում             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շնչառությունը        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |թարմացնող թաղանթների |             |

|                                 |տեսքով մանր կոնֆետներ|             |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 7

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ԹԹՈՒՆԵՐԻ ԵՎ ԹԹՎԱՅՆՈՒԹՅԱՆ ԿԱՐԳԱՎՈՐԻՉՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ադիպինաթթու (E 355) և  դրա աղերը,|Բուրավետացված չոր    |1 գ/կգ       |

|ադիպատներ`                       |դեսերտներ            |             |

|ամոնիումի (E 359),               |                     |             |

|կալիումի (E 357),                |_____________________|_____________|

|նատրիումի (E 356), առանձին կամ   |Դեսերտներ դոնդողանման|6 գ/կգ       |

|համակցված, թթվի հաշվարկով        |_____________________|_____________|

|                                 |Խառնուրդներ փոշենման`|10 գ/կգ      |

|                                 |տնային պայմաններում  |             |

|                                 |ըմպելիքներ           |             |

|                                 |պատրաստելու համար    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Միջուկներ և          |2 գ/կգ       |

|                                 |ծածկույթներ ամուքուն |             |

|                                 |հացաբուլկեղենի և     |             |

|                                 |ալրային հրուշակեղենի |             |

|                                 |համար                |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Նատրիումի ալյումոֆոսֆատ թթու     |Ալրային հրուշակեղեն  |1 գ/կգ,      |

|(E 541)                          |(միայն ամոքուն       |(ալյումի-    |

|                                 |արտադրանքի և         |նիումի       |

|                                 |շերտավոր խմորեղենի   |վերահաշվար-  |

|                                 |համար)               |կով)         |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 5 հավելվածի             |

|_________________________________|___________________________________|

|Գինեթթու (E 334) և  դրա աղեր,    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|տարտրատներ`                      |___________________________________|

|կալիումի (E 336),                |Համաձայն N 15 և  18 հավելվածների   |

|կալցիումի (E 354),               |                                   |

|նատրիումի (E 335),               |                                   |

|նատրիում-կալիումի (E 337)        |                                   |

|                                 |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Մեթա-գինեթթու (E 353)            |Գինիներ              |Ըստ լիազոր   |

|                                 |                     |մարմնի հետ   |

|                                 |                     |համաձայնեցված|

|                                 |                     |բաղադրագրերի |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ամոնիումի հիդրօքսիդ (E 527)      |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալիումի հիդրօքսիդ (E 525)       |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալցիումի հիդրօքսիդ (E 526)      |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Մագնեզիումի հիդրօքսիդ (E 528)    |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Նատրիումի հիդրօքսիդ (E 524)      |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Գլյուկոնաթթու (E 574) և  դրա     |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|աղերը, գլյուկոնատներ`            |___________________________________|

|կալիումի (E 577),                |Համաձայն N 4, 5 և  12 հավելվածների |

|կալցիումի (E 578),               |                                   |

|մագնեզիումի (E 580),             |                                   |

|նատրիումի (E 576) և              |                                   |

|գլյուկոնադելտա-լակտոն (E 575)    |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Երկաթի գլյուկոնատ (E 579)        |Համաձայն N 17 հավելվածի            |

|_________________________________|___________________________________|

|Կիտրոնաթթու (E 330) և  դրա աղերը |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|ցիտրատներ`                       |___________________________________|

|ամոնիումի (E 380),               |Համաձայն N 4, 12 և  18 հավելվածների|

|կալիումի (E 332),                |                                   |

|կալցիումի (E 333),               |                                   |

|նատրիումի (E 331)                |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ամոնիում-երկաթի ցիտրատ (E 381)   |Համաձայն N 3 հավելվածի             |

|_________________________________|___________________________________|

|Կաթնաթթու (E 270) և  դրա աղերը   |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|լակտատներ`                       |___________________________________|

|ամոնիումի (E 328),               |Համաձայն N 4 և  N 5 հավելվածների   |

|կալիումի (E 326),                |                                   |

|կալցիումի (E 327),               |                                   |

|մագնեզիումի (E 329),             |                                   |

|նատրիումի (E 325)                |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Երկաթի լակտատ (E 585)            |Համաձայն N 17 հավելվածի            |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալցիումի օքսիդ (E 529)          |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |___________________________________|

|                                 |Համաձայն N 5 հավելվածի             |

|_________________________________|___________________________________|

|Ծծմբաթթու (E 513) և  դրա աղերը   |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|սուլֆատներ`                      |                     |             |

|ամոնիումի (E 517),               |                     |             |

|կալիումի (E 515),                |                     |             |

|կալցիումի (E 516),               |                     |             |

|մագնեզիումի (E 518),             |                     |             |

|նատրիումի (E 514)                |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|սուլֆատներ`                      |Ձվի սպիտակուց        |30 մգ/կգ     |

|ալյումինիումի (E 520),           |_____________________|_____________|

|ալյումինիում-ամոնիումի (E 523),  |Շաքարում             |200 մգ/կգ    |

|ալյումինիում-կալիումի (E 523),   |ջնարակապատված,       |             |

|ալյումինիում-նատրիումի (E 521),  |բյուրեղացված և       |             |

|առանձին կամ համակցված,           |շաքարացրած մրգեր և   |             |

|ալյումինիումի վերահաշվարկով      |բանջարեղեն           |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Աղաթթու (E 507) և  դրա աղերը     |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|քլորիդներ`                       |___________________________________|

|ամոնիումի (E 510),               |Համաձայն N 5 և  N 12 հավելվածների  |

|կալիումի (E 508),                |                                   |

|կալցիումի (E 509),               |                                   |

|մագնեզիումի (E 511)              |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ածխաթթու (ածխածնի երկօքսիդ E 290)|ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|գազ, հեղուկ, պինդ և  դրա աղերը   |___________________________________|

|կարբոնատներ`                     |Համաձայն N 3, N 11, N 12, N 15 և   |

|ամոնիումի (E 503),               |N 17 հավելվածների                  |

|կալիումի (E 501),                |                                   |

|կալցիումի (E 170),               |                                   |

|մագնեզիումի (E 504),             |                                   |

|նատրիումի (E 500)                |                                   |

|                                 |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Քացախաթթու (E 260) և  դրա աղերը  |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|ացետատներ`                       |___________________________________|

|ամոնիումի (E 264),               |Համաձայն N 8, N 12 և  N 15         |

|կալիումի (E 261),                |հավելվածների                       |

|կալցիումի (E 263),               |                                   |

|նատրիումի (E 262)                |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ցինկի ացետատ (E 650)             |Համաձայն N 16 հավելվածի            |

|_________________________________|___________________________________|

|Ֆոսֆորաթթու (E 338) և  սննդային  |Համաձայն N 3, N 5, N 12 և  N 15    |

|ֆոսֆատներ`                       |հավելվածների                       |

|կալիումի (E 340),                |                                   |

|կալցիումի (E 341, 342),          |                                   |

|մագնեզիումի (E 343),             |                                   |

|նատրիումի (E 339),               |                                   |

|պիրոֆոսֆատներ (E 450),           |                                   |

|եռֆոսֆատներ (E 451),             |                                   |

|պոլիֆոսֆատներ (E 452)            |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ֆումարաթթու (E 297),             |Գինիներ              |Ըստ լիազոր   |

|նատրիումի ֆումարատ (E 365)`      |                     |մարմնի հետ   |

|առանձին կամ համակցված ֆումարաթթվի|                     |համաձայնեցված|

|հաշվարկով                        |                     |բաղադրագրերի |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Միջուկներ և          |2,5 գ/կգ     |

|                                 |ծածկույթներ ամուքուն |             |

|                                 |հացաբուլկեղենի և     |             |

|                                 |ալրային հրուշակեղենի |             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |1 գ/կգ       |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դեսերտներ` դոնդող,   |4 գ/կգ       |

|                                 |մրգային              |             |

|                                 |բուրավետացված, չոր   |             |

|                                 |փոշենման, դեսերտային |             |

|                                 |խառնուրդներ          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Լուծվող փոշենման     |1 գ/կգ       |

|                                 |մրգային հիմքեր       |             |

|                                 |ըմպելիքներ           |             |

|                                 |պատրաստելու համար    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Լուծվող մթերքներ`    |1 գ/կգ       |

|                                 |բուրավետացված թեյի և |             |

|                                 |խոտաբույսային թեյի   |             |

|                                 |(թուրմի) պատրաստման  |             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |2 գ/կգ       |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Խնձորաթթու (E 296) և  դրա աղերը  |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|մալատներ`                        |___________________________________|

|կալիումի (E 251),                |Համաձայն N 18 հավելվածի            |

|կալցիումի (E 352),               |                                   |

|նատրիումի (E 350)                |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Սաթաթթու (E 363) և  դրա աղերը    |Դեսերտներ            |6 գ/կգ       |

|սուկցինատներ`                    |_____________________|_____________|

|կալիումի,                        |Փոշենման խառնուրդներ |3 գ/կգ       |

|կալցիումի,                       |տնային պայմաններում  |             |

|նատրիումի` առանձին կամ համակցված`|ըմպելիքներ           |             |

|սաթաթթվի վերահաշվարկով           |պատրաստելու համար    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ապուրներ և           |5 գ/կգ       |

|                                 |արգանակներ           |             |

|                                 |(խտանյութեր)         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Օղի                  |100 մգ/լ     |

._____________________________________________________________________.

 

---------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1241-Ն
Որոշում