Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1241.121114

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1241-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(5-րդ մաս)

 

Հավելված N 8

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՆՈՂ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Բենզոյաթթու (E 210) և  դրա աղերը |Ճարպային էմուլսիոն   |500 մգ/կգ    |

|բենզոատներ`                      |մթերքներ (բացի       |             |

|նատրիումի (E 211),               |սերուցքային կարագից) |             |

|կալիումի (E 212),                |ճարպի 60% և  ավելի   |             |

|կալցիումի (E 213)` առանձին կամ   |պարունակությամբ,     |             |

|համակցված` բենզոյաթթվի           |խոհարարական կրեմեր   |             |

|վերահաշվարկով                    |_____________________|_____________|

|                                 |Ճարպային էմուլսիոն   |1 գ/կգ       |

|                                 |մթերքներ (բացի       |             |

|                                 |սերուցքային կարագից) |             |

|                                 |ճարպի 60% և  պակաս   |             |

|                                 |պարունակությամբ,     |             |

|                                 |խոհարարական կրեմեր   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձիթապտուղներ և       |500 մգ/կգ    |

|                                 |մթերքներ դրանցից     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բազուկ սեղանի եփած   |2 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տոմատային մթերք      |1 գ/կգ       |

|                                 |(բացի հյութամթերքից) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ջեմ, մարմելադ,       |500 մգ/կգ    |

|                                 |դոնդող, պավիդլո      |             |

|                                 |շաքարի ցածր          |             |

|                                 |պարունակությամբ և    |             |

|                                 |առանց մածուկանման    |             |

|                                 |կազմվածքի շաքարի     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական յուղերի     |500 մգ/կգ    |

|                                 |հիմքով էմուլգացված   |             |

|                                 |սոուսներ, մայոնեզներ,|             |

|                                 |դրեսինգներ, բուսական |             |

|                                 |յուղից կրեմեր ճարպի  |             |

|                                 |60% և   ավելի        |             |

|                                 |պարունակությամբ      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական յուղերի     |1 գ/կգ       |

|                                 |հիմքով էմուլգացված   |             |

|                                 |սոուսներ, մայոնեզներ,|             |

|                                 |լցոններ, սուսներ     |             |

|                                 |մայոնեզային, բուսական|             |

|                                 |յուղից կրեմեր  ճարպի |             |

|                                 |60%-ից պակաս         |             |

|                                 |պարունակությամբ      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սուսներ չէմուլգացված |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձվամթերք հեղուկ      |5 գ/կգ       |

|                                 |(սպիտակուց, դեղնուց, |             |

|                                 |ամբողջական ձու)      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ըմպելիքներ ոչ        |150 մգ/կգ    |

|                                 |ալկոհոլային          |             |

|                                 |բուրավետացված        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գարեջուր ոչ          |200 մգ/կգ    |

|                                 |ալկոհոլային          |             |

|                                 |տակառներով           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սպիրտային խմիչքներ   |200 մգ/կգ    |

|                                 |սպիրտի 15 ծավ %.-ից  |             |

|                                 |պակաս պարունակությամբ|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դոնդող լցոնված       |500 մգ/կգ    |

|                                 |ուտեստների համար     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հեղուկ խտանյութեր`   |600 մգ/կգ    |

|                                 |թեյից, մրգային,      |             |

|                                 |խոտաբույսային        |             |

|                                 |թուրմերից            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կաթնային հիմքով      |300 մգ/լ     |

|                                 |դեսերտներ, ջերմային  |             |

|                                 |չմշակված             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բանջարեղեն           |2 գ/կգ       |

|                                 |մարինացված, աղ դրած  |             |

|                                 |կամ յուղում (բացի    |             |

|                                 |ձիթապտղից)           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարում ջնարակված   |1 գ/կգ       |

|                                 |մրգեր և  բանջարեղեն  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պրեսերվներ ձկից,     |2 գ/կգ       |

|                                 |ներառյալ ձկնկիթ      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Աղ դրած, չորացրած    |200 մգ/կգ    |

|                                 |ձուկ                 |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Եփած խեցգետնակերպեր  |1 գ/կգ       |

|                                 |և  փափկամորթեր       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պատրաստի աղցաններ    |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մանանեխ              |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Համեմունքներ         |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հեղուկ ապուրներ և    |500 մգ/կգ    |

|                                 |արգանակներ, բացի     |             |

|                                 |պահածոյացվածից       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մարմնի քաշի նվազեցման|1,5 գ/կգ     |

|                                 |համար դիետիկ         |             |

|                                 |բուժկանխարգելիչ      |             |

|                                 |սննդամթերք           |             |

|                                 |(բացառությամբ        |             |

|                                 |մանկական սննդամթերքի)|             |

|                                 |դիետիկ խառնուրդներ   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |1,5 գ/կգ     |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք, կոնֆետներ,|             |

|                                 |միջուկով շոկոլադ     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չիր                  |800 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դեկորատիվ զարդեր, այդ|1500 մգ/կգ   |

|                                 |թվում` ամոքուն       |             |

|                                 |հացաբուլկեղենի համար,|             |

|                                 |դեկորատիվ ոչ մրգային |             |

|                                 |ծածկույթներ, քաղցր   |             |

|                                 |սոուսներ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Երշիկեղենի,          |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |երշիկների, պանիրների |             |

|                                 |և  թաղանթների        |             |

|                                 |մակերեսային մշակում, |             |

|                                 |ինչպես նաև           |             |

|                                 |թաղանթների և         |             |

|                                 |ծածկույթների կազմում |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած մսամթերք    |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |(մակերեսային մշակում)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ        |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ջրիմուռների հիմքով   |500 մգ/կգ    |

|                                 |ձկնամթերքի նմանակներ |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գարեջուր տակառներում |200 մգ/կգ    |

|                                 |ֆերմենտացման համար   |             |

|                                 |ավելացված (ավելին քան|             |

|                                 |0,5%) շաքարով և/կամ  |             |

|                                 |մրգային հյութով,     |             |

|                                 |և/կամ  հյութի        |             |

|                                 |խտանյութով           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |2 գ/կգ       |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հավելումներ, հեղուկ  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |1 գ/կգ       |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |(օգտագործման |

|                                 |հավելումներ,         |համար        |

|                                 |փոշենման, Ա վիտամին  |պատրաստի     |

|                                 |կամ Ա և  Դ           |մթերքում)    |

|                                 |վիտամինների խառնուրդ |             |

|                                 |պարունակողներ        |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Դեհիդրացետաթթու (E 265),         |Երշիկեղենի,          |5 գ/կգ       |

|նատրիումի դեհիդրացետատ (E 266)`  |երշիկների, պանիրների |(մթերքում    |

|առանձին կամ համակցված            |և  թաղանթների        |մնացորդային  |

|դեհիդրացետաթթվի վերահաշվարկով    |մակերեսային մշակում, |քանակը)      |

|                                 |ինչպես նաև           |             |

|                                 |թաղանթների և         |             |

|                                 |ծածկույթների կազմում |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Երկմեթիլերկկարբոնատ (E 242)      |Ոչ ալկոհոլային       |250 մգ/լ     |

|                                 |բուրավետիչների       |մշակման      |

|                                 |հիմքով ըմպելիքներ,   |համար,       |

|                                 |ոչ ալկոհոլային       |մնացորդ չի   |

|                                 |գինիներ, թեյ (հեղուկ)|թույլատրվում |

|                                 |և  խոտաբույսային     |             |

|                                 |թուրմեր, սուրճ,      |             |

|                                 |սուրճի փոխարինիչներ  |             |

|                                 |և  հացահատիկայիններից|             |

|                                 |այլ տաք ըմպելիքներ   |             |

|                                 |(բացի կակաոյից)      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խնձորի, տանձի և      |250 մգ/լ     |

|                                 |այլ մրգային գինիներ, |մշակման      |

|                                 |թույլալկոհոլային     |համար,       |

|                                 |գինիներ, գինու       |մնացորդ չի   |

|                                 |հիմքով ըմպելիքներ    |թույլատրվում |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Երկֆենիլ (E 230)                 |Ցիտրուսներ,          |75 մգ/կգ     |

|                                 |մակերեսային մշակում  |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Մրջնաթթու (E 236)                |Ջրային հիմքով        |100 մգ/լ     |

|                                 |բուրավետացված ոչ     |             |

|                                 |ալկոհոլային          |             |

|                                 |ըմպելիքներ, այդ      |             |

|                                 |թվում` հատուկ        |             |

|                                 |նշանակության         |             |

|                                 |(մարզական, տոնուս    |             |

|                                 |բարձրացնող,          |             |

|                                 |էներգետիկ և  այլն)   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սոուսներ և  նմանատիպ |200 մգ/կգ    |

|                                 |մթերք                |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Նատամիցին (պիմարիցին, դելվոցիդ)  |Մակերեսային մշակում` |1 մգ/դմ.2    |

|(E 235)                          |պանիրներ, հում       |մինչև  5 մմ  |

|                                 |ապխտած կիսապխտած,    |խորությամբ   |

|                                 |երշիկներ             |շերտում      |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Նիզին (E 234)                    |Պուդինգներ           |3 մգ/կգ      |

|                                 |սպիտակաձավարից կամ   |             |

|                                 |տապիոկայից և         |             |

|                                 |նմանատիպ մթերք       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հասունացած և  հալած  |12,5 մգ/կգ   |

|                                 |պանիրներ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կաթնաշոռային պանիրներ|10 մգ/կգ     |

|                                 |և  սերուցքային       |             |

|                                 |պանիրներ (մասկարպոնե |             |

|                                 |տեսակի)              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձվամթերք հեղուկ      |6,25 մգ/լ    |

|                                 |պաստերացված          |             |

|                                 |(սպիտակուց, դեղնուց, |             |

|                                 |ամբողջական ձու)      |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալիումի նիտրատ (E 252),         |Աղ դրած, ապխտած,     |250 մգ/կգ    |

|Նատրիումի նիտրատ (E 251)` առանձին|եփած երշիկեղեն և     |             |

|կամ համակցված` նատրիումի նիտրատի |մսամթերք, մսային     |             |

|վերահաշվարկով (մնացորդային       |պահածոներ            |             |

|քանակները)                       |_____________________|_____________|

|                                 |Պինդ, կիսապինդ,      |50 մգ/կգ     |

|                                 |փափուկ պանիրներ      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կաթնային հիմքով      |50 մգ/կգ     |

|                                 |պանիրների            |             |

|                                 |փոխարինիչներ         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ծովատառեխ, կիլկաներ  |200 մգ/կգ,   |

|                                 |աղ դրած և  մարինացված|որպես        |

|                                 |                     |նատրիումի    |

|                                 |                     |նիտրիտ,      |

|                                 |                     |ներառյալ     |

|                                 |                     |առաջացող     |

|                                 |                     |նիտրիտը      |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալիումի նիտրիտ (E 249),         |Երշիկեղեն և          |50 մգ/կգ     |

|Նատրիումի նիտրիտ (E 250)`        |մսամթերք, հում       |             |

|առանձին կամ համակցված,           |ապխտած, աղով ապխտած, |             |

|նատրիումի նիտրատի վերահաշվարկով  |չորացրած             |             |

|(մնացորդային քանակները)          |_____________________|_____________|

|(սննդամթերքում կալիումի և        |Եփած երշիկներ և  եփած|50 մգ/կգ     |

|նատրիումի նիտրիտների             |այլ մսամթերք         |             |

|առավելագույն մակարդակը նշանակում |_____________________|_____________|

|է մնացորդային դրանց              |Մսային պահածոներ     |50 մգ/կգ     |

|քանակությունը, որը կարող է       |                     |             |

|հայտնաբերվել առևտրի  ցանցից      |                     |             |

|վաճառված սննդամթերքում:          |                     |             |

|Աղաջրային խառնուրդների կազմում   |                     |             |

|նիտրատների և  նիտրիտների         |                     |             |

|միաժամանակյա օգտագործման դեպքում |                     |             |

|այդ մթերքներում նիտրիտների       |                     |             |

|առավելագույն մակարդակը ներառում է|                     |             |

|նաև  նիտրատներից առաջացած        |                     |             |

|նիտրիտների քանակը)               |                     |             |

|                                 |                     |             |

|                                 |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պարաօքսիբենզոյաթթվի մեթիլ եթեր   |Դոնդող, ծածկող       |1 գ/կգ       |

|(E 218),                         |մսամթերք (եփած, աղ   |             |

|պարաօքսիբենզոյաթթվի մեթիլ եթեր   |դրած, չորացրած),     |             |

|նատրիումական աղ (E 219),         |պաշտետներ            |             |

|պարաօքսիբենզոյաթթվի էթիլ եթեր    |_____________________|_____________|

|(E 214),                         |Հացազգիների և        |300 մգ/կգ    |

|պարաօքսիբենզոյաթթվի մեթիլ եթեր   |կարտոֆիլի հիմքով,    |             |

|նատրիումական աղ (E 215)`         |ընկույզներով պատված, |             |

|«Պարաբեններ», առանձին կամ        |չոր նախաճաշեր        |             |

|համակցված, բենզոյաթթվի           |_____________________|_____________|

|վերահաշվարկով                    |Շաքարային            |300 մգ/կգ    |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք, կոնֆետներ,|             |

|                                 |միջուկով շոկոլադ     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած մսամթերք    |             |

|                                 |(մակերեսային մշակում)|ՏՀ-ի համաձայն|

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պրոպիոնաթթու (E 280), և  դրա     |Երկարատև  պահման     |3 գ/կգ       |

|աղերը պրոպիոնատներ`              |համար կտրատված և     |             |

|կալիումի (E 283),                |չափածրարված հաց      |             |

|կալցիումի (E 282),               |(ցորենի և  տարեկանի  |             |

|նատրիումի (E 281)` առանձին կամ   |ալյուրից),           |             |

|համակցված, պրոպիոնաթթվի          |_____________________|_____________|

|վերահաշվարկով                    |Չափածրարված ցածր     |2 գ/կգ       |

|                                 |էներգետիկ արժեքով    |             |

|                                 |հաց, ամոք ալրային    |             |

|                                 |հրուշակեղեն          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Երկարատև  պահման     |1 գ/կգ       |

|                                 |համար չափածրարված    |             |

|                                 |ցորենի ալյուրից հաց, |             |

|                                 |Զատկի թխվածք         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պանիր և  պանիրների   |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |փախարինիչներ         |             |

|                                 |(մակերեսային մշակման |             |

|                                 |համար)               |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ծծմբային թթու (ծծմբի երկօքսիդ    |Չորացրած կաղամբ      |800 մգ/կգ    |

|E 220) և  դրա աղերը` կալիումի    |_____________________|_____________|

|հիդրոսուլֆիտ (բիսուլֆիտ) (E 228),|Մաքրած կարտոֆիլ      |50 մգ/կգ     |

|կալցիումի հիդրոսուլֆիտ (E 227),  |(մգացման դեմ) մշակում|             |

|նատրիումի հիդրոսուլֆիտ (E 222),  |_____________________|_____________|

|կալիումի պիրոսուլֆիտ (E 224),    |Մթերքներ կարտոֆիլից, |100 մգ/կգ    |

|նատրիումի պիրոսուլֆիտ (E 223),   |ներառյալ սառեցված,   |             |

|կալիումի սուլֆիտ (E 225),        |չոր կարտոֆիլային     |             |

|կալցիումի սուլֆիտ (E 226),       |խյուսեր              |             |

|նատրիումի սուլֆիտ (E 221)`       |_____________________|_____________|

|առանձին կամ համակցված, ծծմբի     |Կարտոֆիլ չոր         |400 մգ/կգ    |

|երկօքսիդի վերահաշվարկով          |հատիկավոր            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած սպիտակ      |400 մգ/կգ    |

|                                 |արմատներ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սառեցված սպիտակ      |50 մգ/կգ     |

|                                 |արմատներ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մանրեցված սոխ, սոխ   |300 մգ/կգ    |

|                                 |շալոտ, սխտոր         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սուլֆիտացված         |400 մգ/կգ    |

|                                 |զանգվածից տոմատի     |             |

|                                 |մածուկ (չոր նյութի   |             |

|                                 |պարունակությունը`    |             |

|                                 |30%)                 |             |

|                                 |(բացի հյութամթերքի   |             |

|                                 |արտադրության համար   |             |

|                                 |տոմատի մածուկից)     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տոմատներ չորացրած    |200 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սնկային մթերքներ,    |50 մգ/կգ     |

|                                 |ներառյալ սառեցվածը   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած սնկեր       |100 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մարինացված           |100 մգ/կգ    |

|                                 |(քացախում), աղաջրում |             |

|                                 |կամ յուղում          |             |

|                                 |բանջարեղեն և         |             |

|                                 |պտուղներ             |             |

|                                 |(բացի ձիթապտուղներից)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարում ջնարակված   |100 մգ/կգ    |

|                                 |մրգեր, բանջարեղեն,   |             |

|                                 |շաքարածո, խմի        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ջեմեր, մարմելադներ,  |50 մգ/կգ     |

|                                 |դոնդող, պավիդլո      |             |

|                                 |շաքարի ցածր          |             |

|                                 |պարունակությամբ կամ  |             |

|                                 |առանց շաքարի և  այլ  |             |

|                                 |համանման մթերքներ    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սուլֆիտացված մրգերի  |100 մգ/կգ    |

|                                 |և  հատապտուղների     |             |

|                                 |օգտագործմամբ         |             |

|                                 |պատրաստված ջեմեր,    |             |

|                                 |մարմելադներ, դոնդող, |             |

|                                 |պովիդլո              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգային միջուկներ    |100 մգ/կգ    |

|                                 |(մրգերի հիմքով)      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կիտրոնահյութի        |200 մգ/կգ    |

|                                 |հիմքով պատրաստված    |             |

|                                 |համեմունքներ,        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պաստերացված,         |250 մգ/կգ    |

|                                 |կտորներով կտրատված   |             |

|                                 |կիտրոն               |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չրեր վերականգնված,   |100 մգ/կգ    |

|                                 |պաստերացված          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած մրգեր`      |             |

|                                 |ծիրան, դեղձ, խաղող   |2գ/կգ        |

|                                 |(չամիչ), սալոր,      |             |

|                                 |թուզ.                |1գ/կգ        |

|                                 |բանան.               |600 մգ/կգ    |

|                                 |խնձոր և  տանձ        |500 մգ/կգ    |

|                                 |այլ, ներառյալ        |             |

|                                 |կեղևով  ընկույզներ   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդարդյունաբերության|             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |կիսապատրաստվածքներ`  |             |

|                                 |ելակ, ազնվամորի.     |2 գ/կգ       |

|                                 |բալ.                 |3 գ/կգ       |

|                                 |այլ հատապտուղներ և   |1,5 գ/կգ     |

|                                 |մրգեր                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքար                |15 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգահյութ            |20 մգ/կգ     |

|                                 |բարձրգլյուկոզային,   |             |

|                                 |ջրազուրկ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգահյութ և  կերամաթ |70 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Այլ շաքարներ         |40 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խաղողաշաքարի բարձր   |50 մգ/կգ     |

|                                 |պարունակությամբ      |(մնացորդները |

|                                 |կոնֆետներ և          |մրգահյութից) |

|                                 |շաքարային            |             |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չոր Խմորեղեն         |50 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Օսլաներ (բացի        |50 մգ/կգ     |

|                                 |մանկական սննդամթերքի |             |

|                                 |համար նախատեսված     |             |

|                                 |օսլայից)             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հացազգիների և        |50 մգ/կգ     |

|                                 |կարտոֆիլի հիմքով չոր |             |

|                                 |նախաճաշեր            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սագո, գարեկորկոտ     |30 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական կամ         |450 մգ/կգ    |

|                                 |հացահատիկների        |             |

|                                 |բաղադրիչների 4%-ից   |             |

|                                 |ավելի                |             |

|                                 |պարունակությամբ      |             |

|                                 |մսային երշիկեղեն     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած և  աղ դրած  |200 մգ/կգ    |

|                                 |ձուկ                 |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խեցգետնակերպեր և     |150 մգ/կգ    |

|                                 |փափկամորթեր թարմ,    |ուտելի մասի  |

|                                 |սառեցված             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |խեցգետնակերպեր       |300 մգ/կգ    |

|                                 |Penaeidae,           |ուտելի մասի  |

|                                 |Solenoce-ridae,      |             |

|                                 |Aristaeidae, թարմ,   |             |

|                                 |սառեցված             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |եփած                 |50 մգ/կգ     |

|                                 |                     |ուտելի մասի  |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |խեցգետնակերպեր       |270 մգ/կգ    |

|                                 |Penaeidae,           |ուտելի մասի  |

|                                 |Solenoce-ridae,      |             |

|                                 |Aristaeidae, եփած    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հյութեր` խնձորի,     |50 մգ/լ      |

|                                 |նարինջի, թուրինջի և  |             |

|                                 |արքայախնձորի,        |             |

|                                 |բազմալիտրանոց        |             |

|                                 |տարայում`            |             |

|                                 |ճաշարաններում        |             |

|                                 |ավտոմատի             |             |

|                                 |միջոցով վաճառքի համար|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կիտրոնի և  լայմի     |350 մգ/կգ    |

|                                 |հյութեր              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգային ըմպելիքների  |100 մգ/կգ    |

|                                 |պատրաստման համար     |             |

|                                 |հյութեր              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգային հյութերի     |350 մգ/կգ    |

|                                 |հիմքով խտանյութեր`   |             |

|                                 |գարու եփուկի 2,5%-ից |             |

|                                 |ոչ պակաս             |             |

|                                 |պարունակությամբ      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգային հյութերի կամ |250 մգ/կգ    |

|                                 |մանրեցված մրգերի     |             |

|                                 |հիմքով այլ խտանյութեր|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգային հյութերի     |20 մգ/կգ,    |

|                                 |հիմքով ոչ ալկոհոլային|խտանյութերից |

|                                 |բուրավետացված        |մնացորդային  |

|                                 |ըմպելիքներ           |քանակները    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բարձրգլյուկոզային    |50 մգ/կգ     |

|                                 |մրգահյութի 235 գ/լ-ից|             |

|                                 |ոչ պակաս             |             |

|                                 |պարունակությամբ ոչ   |             |

|                                 |ալկոհոլային          |             |

|                                 |ըմպելիքներ           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գարեջուր, ներառյալ   |20 մգ/կգ     |

|                                 |ցածր ալկոհոլային և   |             |

|                                 |ոչ ալկոհոլային       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գարեջուր երկրորդական |50 մգ/կգ     |

|                                 |ֆերմետացումով,       |             |

|                                 |տակառներում          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խաղողի գինիներ       |300 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պտղային գինիներ, այդ |200 մգ/կգ    |

|                                 |թվում` պղպջուն,      |             |

|                                 |խնձորի, մեղրի գինիներ|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ոչ ալկոհոլային       |200 մգ/կգ    |

|                                 |գինիներ              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խմորման միջոցով      |170 մգ/կգ    |

|                                 |ստացված քացախ        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մանանեխ              |250 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգային մանանեխ      |100 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դոնդողացնող մրգային  |800 մգ/կգ    |

|                                 |հյութեր, հեղուկ      |             |

|                                 |պեկտին (սպառողին     |             |

|                                 |իրացման համար)       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դոնդող               |50 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Քերիչով անցկացրած    |800 մգ/կգ    |

|                                 |ծովաբողկ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած կոճապղպեղ   |150 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կոկոսի ընկույզ       |50 մգ/կգ     |

|                                 |չորացրած             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետացված        |40 մգ/կգ     |

|                                 |կաթնային կոկտեյլների,|             |

|                                 |պաղպաղակի համար      |             |

|                                 |օշարակներ;           |             |

|                                 |օշարակներ բլիթների   |             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սպիտակուցային հիմքով |200 մգ/կգ    |

|                                 |մսամթերքի,           |             |

|                                 |ձկնամթերքի,          |             |

|                                 |ծովախեցգիտեններից    |             |

|                                 |մթերքի համանմանները  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մարինացված ընկույզներ|50 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Վակում փաթեթավորված  |100 մգ/կգ    |

|                                 |քաղցր եգիպտացորեն    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տանձի հիմքով         |50 մգ/կգ     |

|                                 |ալկոհոլային խմիչքներ |             |

|                                 |(թորած),             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սեղանի խաղողի        |10 մգ/կգ     |

|                                 |տեսակներ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Լիչիներ թարմ         |10 մգ/կգ     |

|                                 |                     |ուտելի մասի  |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հապալասի (միայն      |10 մգ/կգ     |

|                                 |Vaccinium corybosum) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դարչին (միայն        |150 մգ/կգ    |

|                                 |Cinnamomum           |             |

|                                 |ceylanicum)          |             |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Հավելված N 4-ի համաձայն            |

|_________________________________|___________________________________|

 

---------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1241-Ն
Որոշում