Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1241.121114

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1241-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(6-րդ մաս)

 

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Սորբինաթթու (E 200) և  դրա աղերը |Թարմ լցոնիչներով     |1 գ/կգ       |

|սորբատներ`                       |պանիրներ,            |             |

|նատրիումի (E 201),               |կտորներով կտրատված,  |             |

|կալիումի (E 202),                |չափածրարված կամ      |             |

|կալցիումի (E 203)` առանձին կամ   |կշռածրարված պանիրներ,|             |

|համակցված սորբինաթթվի            |_____________________|_____________|

|վերահաշվարկով                    |Պանիրներ հալած       |2 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պանիրներ և  դրանց    |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |փոխարինիչներ         |             |

|                                 |(մակերեսային մշակում)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կաթնաշոռային մթերք,  |1 գ/կգ       |

|                                 |չորաթան              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ճարպի 60%-ից ավելի   |1 գ/կգ       |

|                                 |պարունակությամբ      |             |

|                                 |ճարպային էմուլսիոն   |             |

|                                 |մթերքներ (բացի       |             |

|                                 |սերուցքային կարագի)  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձիթապտուղներ և       |1 գ/կգ       |

|                                 |արտադրանք դրանցից    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տապակելու համար      |2 գ/կգ       |

|                                 |կարտոֆիլային խյուսեր |             |

|                                 |և  կարտոֆիլի կտորներ |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պահածոյացված և       |1 գ/կգ       |

|                                 |պաստերացված          |             |

|                                 |սննդամթերք մրգերից և |             |

|                                 |բանջարեղենից,        |             |

|                                 |ներառյալ սոուսներ,   |             |

|                                 |բացի խյուսերից,      |             |

|                                 |մուսերից,            |             |

|                                 |կոմպոտներից,         |             |

|                                 |աղցաններից և         |             |

|                                 |նմանօրինակ           |             |

|                                 |մթերքներից           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տոմատամթերքներ (բացի |1 գ/կգ       |

|                                 |հյութամթերքից)       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չրեր                 |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Էքստրուզիոն          |2 գ/կգ       |

|                                 |տեխնոլոգիաներով      |             |

|                                 |ստացված մթերքներ     |             |

|                                 |հացահատիկայիններից   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հաց, հացաբուլկեղեն և |2 գ/կգ       |

|                                 |ալրային հրուշակեղեն  |             |

|                                 |այդ թվում` ցածր      |             |

|                                 |կալորիականությամբ    |             |

|                                 |չափածրարված,         |             |

|                                 |փաթեթավորված         |             |

|                                 |երկարատև  պահման     |             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մսամթերքի,           |2 գ/կգ       |

|                                 |ձկնամթերքի,          |             |

|                                 |խեցգետնակերպերից և   |             |

|                                 |փափկամորթներից       |             |

|                                 |ստացված մթերքի       |             |

|                                 |համանմանները,        |             |

|                                 |սպիտակուցների հիմքով |             |

|                                 |պանիրների            |             |

|                                 |փոխարինիչներ         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած, խտացրած,   |1 գ/կգ       |

|                                 |սառեցրած ձվամթերք    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հեղուկ ձվամթերք      |5 գ/կգ       |

|                                 |(սպիտակուց, դեղնուց, |             |

|                                 |ամբողջական ձու)      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական ճարպերի     |1 գ/լ        |

|                                 |հիմքով ճարպի 60% և   |             |

|                                 |ավելի պարունակությամբ|             |

|                                 |էմուլգացված բուսական |             |

|                                 |ճարպերի հիմքով       |             |

|                                 |սոուսներ, մայոնեզներ,|             |

|                                 |լցոնքներ, մայոնեզային|             |

|                                 |սոուսներ, կրեմեր     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական ճարպերի     |2 գ/լ        |

|                                 |հիմքով ճարպի 60%-ից  |             |

|                                 |պակաս պարունակությամբ|             |

|                                 |էմուլգացված բուսական |             |

|                                 |ճարպերի հիմքով       |             |

|                                 |սոուսներ, մայոնեզներ,|             |

|                                 |դրեսինգներ, կրեմեր   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չէմուլգացված սոուսներ|1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ոչ ալկոհոլային       |300 մգ/լ     |

|                                 |բուրավետացված        |             |

|                                 |ըմպելիքներ           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գինու հիմքով ոչ      |200 մգ/լ     |

|                                 |ալկոհոլային          |             |

|                                 |ըմպելիքներ           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սովորական, պտղային,  |300 մգ/կգ    |

|                                 |մեղրի գինիներ, ոչ    |             |

|                                 |ալկոհոլային գինիներ  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սպիրտի 15 ծավ.%ից    |200 մգ/կգ    |

|                                 |ցածր պարունակությամբ |             |

|                                 |սպիրտային խմիչքներ   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դոնդող լցված         |1 գ/կգ       |

|                                 |ուտեստների համար     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետացված        |1 գ/կգ       |

|                                 |կաթնային կոկտեյլների,|             |

|                                 |պաղպաղակի համար      |             |

|                                 |օշարակներ, օշարակներ |             |

|                                 |բլիթների համար       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Լցոններ պելնենիների  |1 գ/կգ       |

|                                 |(ռավիոլիների) համար, |             |

|                                 |կլեցկիներ            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Երշիկեղենի,          |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |երշիկների, պանիրների |             |

|                                 |և  թաղանթների        |             |

|                                 |մակերեսային մշակում, |             |

|                                 |ինչպես նաև           |             |

|                                 |թաղանթների և         |             |

|                                 |ծածկույթների կազմում |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կաթնային հիմքով      |300 մգ/լ     |

|                                 |ջերմային չմշակված    |             |

|                                 |դեսերտներ,           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մարինացված, աղ դրած  |2 գ/կգ       |

|                                 |կամ յուղում          |             |

|                                 |բանջարեղեն (բացի     |             |

|                                 |ձիթապտուղներից)      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարում ջնարակված   |1 գ/կգ       |

|                                 |մրգեր և  բանջարեղեն  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարի ցածր          |1 գ/կգ       |

|                                 |պարունակությամբ և    |             |

|                                 |առանց շաքարի         |             |

|                                 |մածուկանման          |             |

|                                 |կազմվածքով ջեմ,      |             |

|                                 |մարմելադ, դոնդող,    |             |

|                                 |պովիդլո              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգահատապտղային և    |1 գ/կգ       |

|                                 |մրգաճարպային լցոններ |             |

|                                 |ալրային հրուշակեղենի |             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պրեսերվներ ձկից,     |2 գ/կգ       |

|                                 |ներառյալ ձկնկիթ      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Աղ դրած, չորացրած    |200 մգ/կգ    |

|                                 |ձուկ                 |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խեցգետնակերպեր և     |2 գ/կգ       |

|                                 |փափկամորթեր եփած     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պատրաստի աղցաններ    |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մանանեխ              |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Համեմունքներ         |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մարմնի քաշի նվազեցման|1,5 գ/կգ     |

|                                 |համար դիետիկ         |             |

|                                 |բուժկանխարգելիչ      |             |

|                                 |սննդամթերք, դիետիկ   |             |

|                                 |խառնուրդներ          |             |

|                                 |(բացառությամբ        |             |

|                                 |մանկական սննդի համար |             |

|                                 |մթերքից),            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Թեյից, մրգային,      |600 մգ/կգ    |

|                                 |խոտաբույսային        |             |

|                                 |թուրմերից պատրաստված |             |

|                                 |հեղուկ խտանյութեր    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մսամթերքը ծածկող     |1 գ/կգ       |

|                                 |դոնդողանյութ (եփած,  |             |

|                                 |աղ դրած, չորացրած),  |             |

|                                 |պաշտետներ            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հեղուկ ապուրներ և    |500 մգ/կգ    |

|                                 |արգանակներ, բացի     |             |

|                                 |պահածոյացվածից       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հացազգիների և        |1 գ/կգ       |

|                                 |կարտոֆիլի հիմքով,    |             |

|                                 |ընկույզներով պատված  |             |

|                                 |չոր նախաճաշեր        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |1,5 գ/կգ     |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք, կոնֆետներ,|             |

|                                 |միջուկով շոկոլադ     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած մսամթերք    |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |(մակերեսային մշակում)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ        |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ջրիմուռների հիմքով   |1 գ/կգ       |

|                                 |ձկնամթերքի           |             |

|                                 |համանմաններ          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գարեջուր տակառներում,|200 մգ/կգ    |

|                                 |ֆերմենտացման համար   |             |

|                                 |ավելացված (0,5%-ից   |             |

|                                 |ավելի) շաքարով և/կամ |             |

|                                 |մրգային հյութով,     |             |

|                                 |և/կամ  հյութի        |             |

|                                 |խտանյութով           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Թարմ չմաքրած         |20 մգ/կգ     |

|                                 |ցիտրուսային մրգեր    |             |

|                                 |(մակերեսային մշակում)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |2 գ/կգ       |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հեղուկ հավելումներ   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |1 գ/կգ,      |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |օգտագործման  |

|                                 |չոր հավելումներ, Ա   |համար        |

|                                 |վիտամինի, կամ Ա և  Դ |պատրաստի     |

|                                 |վիտամինների          |մթերքում     |

|                                 |աղբյուրներ, տարբեր   |             |

|                                 |համակցությամբ        |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Սորբինաթթու և  սորբատներ (E 200, |Կաթնային հիմքով,     |300 մգ/լ     |

|E 201, E 202, E 203) բենզոյաթթվի |ջերմային չմշակված    |             |

|և  բենզոատների (E 210, E 211,    |դեսերտներ            |             |

|E 212, E 213) հետ համակցությամբ` |_____________________|_____________|

|առանձին կամ համակցված,           |Ճարպի 60%-ից ավելի   |1 գ/կգ,      |

|համապատասխան թթվի վերահաշվարկով  |պարունակությամբ      |այդ թվում    |

|                                 |ճարպային էմուլսիոն   |բենզոատներ`  |

|                                 |մթերքներ,            |ոչ ավելին    |

|                                 |խոհարարական կրեմեր   |քան          |

|                                 |(բացի սերուցքային    |500 մգ/կգ    |

|                                 |կարագից)             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ճարպի 60%-ից ցածր    |2 գ/կգ,      |

|                                 |պարունակությամբ      |այդ թվում    |

|                                 |ճարպային էմուլսիոն   |բենզոատներ`  |

|                                 |մթերքներ,            |ոչ ավելին    |

|                                 |խոհարարական կրեմեր   |քան 1 գ/կգ   |

|                                 |(բացի սերուցքային    |             |

|                                 |կարագից)             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բանջարեղեն           |2 գ/կգ       |

|                                 |մարինացված, աղ դրած  |             |

|                                 |կամ յուղում (բացի    |             |

|                                 |ձիթապտուղներից)      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տոմատամթերքներ (բացի |1 գ/կգ       |

|                                 |հյութամթերքից)       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձիթապտուղներ և       |1 գ/կգ,      |

|                                 |արտադրանք դրանցից    |այդ թվում`   |

|                                 |                     |բենզոատներ`  |

|                                 |                     |ոչ ավելին    |

|                                 |                     |քան          |

|                                 |                     |500 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարում ջնարակված   |1 գ/կգ       |

|                                 |մրգեր և  բանջարեղեն  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարի ցածր          |1 գ/կգ,      |

|                                 |պարունակությամբ և    |այդ թվում`   |

|                                 |առանց շաքարի         |բենզոատներ`  |

|                                 |մածուկանման          |ոչ ավելին    |

|                                 |կազմվածքով ջեմ,      |քան          |

|                                 |մարմելադ, դոնդող,    |500 մգ/կգ    |

|                                 |պովիդլո              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ               |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պրեսերվներ ձկից,     |2 գ/կգ       |

|                                 |ներառյալ ձկնկիթ      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձուկ աղը դրած,       |200 մգ/կգ    |

|                                 |չորացրած             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Եփած խեցգետնակերպեր  |2 գ/կգ,      |

|                                 |և  փափկամորթեր       |այդ թվում    |

|                                 |                     |բենզոատներ`  |

|                                 |                     |ոչ ավելին    |

|                                 |                     |քան 1 գ/կգ   |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական ճարպերի     |1 գ/կգ,      |

|                                 |հիմքով ճարպի 60% և   |այդ թվում    |

|                                 |ավելի պարունակությամբ|բենզոատներ`  |

|                                 |էմուլգացված բուսական |ոչ ավելին    |

|                                 |ճարպերի հիմքով       |քան          |

|                                 |սոուսներ, մայոնեզներ,|500 մգ/կգ    |

|                                 |լցոնքներ, սոուսներ   |             |

|                                 |մայոնեզային, կրեմեր  |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական ճարպերի     |2 գ/կգ,      |

|                                 |հիմքով ճարպի 60%-ից  |այդ թվում    |

|                                 |պակաս                |բենզոատներ`  |

|                                 |պարունակությամբ      |ոչ ավելին    |

|                                 |սոուսներ էմուլգացված |քան 1 գ/կգ   |

|                                 |բուսական ճարպերի     |             |

|                                 |հիմքով, մայոնեզներ,  |             |

|                                 |դրեսինգներ, կրեմեր   |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սոուսներ չէմուլգացված|1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հեղուկ ձվամթերք      |5 գ/կգ       |

|                                 |(սպիտակուց, դեղնուց, |             |

|                                 |ամբողջական ձու)      |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պատրաստի աղցաններ    |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մանանեխ              |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Համեմունքներ         |1 գ/կգ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մարմնի քաշի նվազեցման|1,5 գ/կգ     |

|                                 |համար դիետիկ         |             |

|                                 |բուժկանխարգելիչ      |             |

|                                 |սննդամթերք, դիետիկ   |             |

|                                 |խառնուրդներ          |             |

|                                 |(բացառությամբ        |             |

|                                 |մանկական սննդի համար |             |

|                                 |մթերքից)             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ոչ ալկոհոլային       |400 մգ/կգ,   |

|                                 |բուրավետացված        |այդ թվում`   |

|                                 |ըմպելիքներ           |սորբատներ`   |

|                                 |                     |250 մգ/կգ-ից |

|                                 |                     |ոչ ավելի,    |

|                                 |                     |բենզոատները` |

|                                 |                     |150 մգ-ից    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սպիրտի 15 ծավ.%ից    |400 մգ/կգ,   |

|                                 |ցածր                 |այդ թվում`   |

|                                 |պարունակությամբ      |յուրաքանչյու-|

|                                 |սպիրտային խմիչքներ   |րը           |

|                                 |                     |200 մգ/կգ-ից |

|                                 |                     |ոչ ավելի     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Թեյից, մրգային,      |600 մգ/կգ    |

|                                 |խոտաբույսային        |             |

|                                 |թուրմերից պատրաստված |             |

|                                 |հեղուկ խտանյութեր    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հեղուկ ապուրներ և    |500 մգ/կգ    |

|                                 |արգանակներ, բացի     |             |

|                                 |պահածոյացվածից       |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |1,5 գ/կգ     |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք, կոնֆետներ,|             |

|                                 |շոկոլադ միջուկով     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած մսամթերք    |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |(մակերեսային մշակում)|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետիչներ        |1,5 գ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Գարեջուր տակառներում,|400 մգ/կգ    |

|                                 |ֆերմենտացման համար   |             |

|                                 |ավելացված (0,5%-ից   |             |

|                                 |ավելի) շաքարով և/կամ |             |

|                                 |մրգային հյութով,     |             |

|                                 |և/կամ   հյութի       |             |

|                                 |խտանյութով           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |1 գ/կգ       |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |(օգտագործման |

|                                 |հավելումներ,         |համար        |

|                                 |փոշենման, Ա վիտամինի,|պատրաստի     |

|                                 |կամ Ա և  Դ           |մթերքում)    |

|                                 |վիտամինների          |             |

|                                 |աղբյուրներ, տարբեր   |             |

|                                 |համակցությամբ        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |2 գ/կգ       |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հեղուկ հավելումներ   |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Սորբինաթթու և  սորբատներ (E 200, |Մսամթերքը ծածկող     |1 գ/կգ       |

|E 201, E 202, E 203) պարաբենների |դոնդողանյութ (եփած,  |             |

|(E 214, E 215, E 218, E 219) հետ |աղ դրած, չորացրած),  |             |

|համակցությամբ` առանձին կամ       |պաշտետներ            |             |

|համակցված, սորբինաթթվի և         |Հացազգիների և        |1 գ/կգ,      |

|բենզոյնաթթվի թթվի վերահաշվարկով  |կարտոֆիլի հիմքով,    |այդ թվում    |

|                                 |ընկույզներով պատված  |պարաբենները` |

|                                 |չոր նախաճաշեր        |300 մգ-ից    |

|                                 |                     |ոչ ավելի     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |1,5 գ/կգ,    |

|                                 |հրուշակեղենային      |այդ թվում    |

|                                 |արտադրանք,           |պարաբենները` |

|                                 |կոնֆետներ, շոկոլադ   |300 մգ-ից    |

|                                 |միջուկով             |ոչ ավելի     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չորացրած մսամթերք    |ՏՀ-ի համաձայն|

|                                 |(մակերեսային մշակում)|             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Սորբինաթթու և  սորբատներ (E 200, |Չորացրած մսամթերք    |ՏՀ-ի համաձայն|

|E 201, E 202, E 203) բենզոյաթթվի |(մակերեսային մշակում)|             |

|և  բենզոատների (E 210, E 211,    |_____________________|_____________|

|E 212, E 213), ինչպես նաև        |Շաքարային            |1,5 գ/կգ,    |

|պարաբենների (E 214, E 215, E 218,|հրուշակեղենային      |այդ թվում    |

|E 219) հետ համակցությամբ` առանձին|արտադրանք, կոնֆետներ,|պարաբենները` |

|կամ համակցված, համապատասխան թթվի |շոկոլադ միջուկով     |300 մգ-ից    |

|վերահաշվարկով                    |                     |ոչ ավելի     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Քացախաթթու (E 260) և             |ՏՀ-ի համաձայն        |ՏՀ-ի համաձայն|

|դրա աղերը ացետատներ`             |___________________________________|

|կալիումի (E 261),                |Հավելվածներ N 7-ի, N 12-ի և  N 15-ի|

|կալցիումի (E 263),               |համաձայն                           |

|նատրիումի (E 262),               |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|օրթոֆենիլֆենոլ (E 231),          |Ցիտրուսներ           |12 մգ/կգ     |

|օրթոֆենիլֆենոլի                  |(մակերեսային մշակում)|             |

|նատրիումական աղ (E 232),         |                     |             |

|առանձին կամ համակցված,           |                     |             |

|օրթոֆենիլի                       |                     |             |

|վերահաշվարկով                    |                     |             |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 9

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՑԱՆԿ

ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԺԱՄԱՆԱԿ ՆԵՐԿԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԿԻՐԱՌՈՒՄԸ ԱՐԳԵԼՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՆԵՐԻ

 

1. Սննդամթերքի հետևյալ տեսակների և խմբերի արտադրության ժամանակ ներկանյութերի օգտագործումը չի թույլատրվում`

1) չմշակված սննդամթերք.

2) պաստերացված կամ մանրէազերծված կաթ, չբուրավետացված շոկոլադային կաթ.

3) չբուրավետացված կաթնաթթվային մթերքներ, չորաթան.

4) պահածոյացված, խտացրած, չբուրավետացված կաթ, սերուցք.

5) բանջարեղեն (բացի ձիթապտուղներից), թարմ, չորացրած, պահածոյացված մրգեր, սնկեր, այդ թվում` խյուսեր և մածուկներ.

6) ձու և մթերքներ ձվից (զատիկի ձվերի կեղևի ներկման համար թույլատրվում են հավելված 11-ում նշված ներկանյութերը).

7) հում, առանց այլ նյութերի ավելացման միս, որսի միս, թռչուն, խեցգետնակերպեր, փափկամորթեր, ամբողջական կամ կտորներով կամ մանրեցված, ներառյալ խճողակը.

8) ալյուր, ձավարեղեն, օսլա.

9) մրգեր, բանջարեղեն, սնկեր, թարմ, չորացրած, պահածոյացված (այդ թվում մածուկներ և խյուսեր), մրգային և բանջարեղենային հյութեր, մրգային նեկտարներ, մածուկներ, խյուսեր.

10) տոմատի մածուկ և սոուս, պահածոյացված լոլիկներ.

11) շաքար, խաղողաշաքար, մրգաշաքար, կաթնաշաքար.

12) մեղր.

13) կակաո մթերքներ, շոկոլադային բաղադրիչներ հրուշակեղենում և այլ արտադրանքում.

14) մակարոնային արտադրանք.

15) բոված սուրճ, եղերդ, թեյ, դրանցից հյութեր, թեյի, բուսական, մրգային պատրաստուկներ թուրմերի համար և դրանց լուծվող խառնուրդները.

16) ածիկ և ածիկով ընպելիքներ.

17) համեմունքներ և խառնուրդներ դրանցից.

18). կերակրի աղ, աղի փոխարինիչներ.

19) շշալցված խմելու ջուր.

20) գինի, մրգային սպիրտ, մրգային սպիրտային խմիչքներ և գինու քացախ.

21) կենդանական ու բուսական ծագման յուղ և ճարպ.

22) հասունացած և չհասունացած չբուրավետացված պանիրներ.

23) հաց.

24) հատուկ նշանակության սննդամթերք մինչև 3 տարեկան առողջ և հիվանդ երեխաների համար:

 

Հավելված N 10

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՑԱՆԿ

ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԺԱՄԱՆԱԿ ՄԻԱՅՆ ՈՐՈՇԱԿԻ ՆԵՐԿԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ԹՈՒՅԼԱՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդամթերքի անվանումը |Սննդային հավելման      |Առավելագույն մակարդակը|

|                      |անվանումը              |մթերքում              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Ածիկային հաց          |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |b, c, d)               |համաձայն              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Գարեջուր, սիդր        |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |b, c, d)               |համաձայն              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Կովի կարագ            |Կարոտիններ (E 160 a)   |Տեխնիկական հրահանգին  |

|(սերուցքային), այդ    |                       |համաձայն              |

|թվում` ճարպի ցածր     |                       |                      |

|պարունակությամբ;      |                       |                      |

|կովի հալեցված յուղ    |                       |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Սպրեդեր և  խառնուրդներ|Աննատո (E 160 b,       |10 մգ/կգ (ընդհանուր   |

|հալեցված,ճարպային     |բիքսին, նորբիքսին)     |կարոտինոիդներ`        |

|էմուլսիոն մթերքներ,   |                       |բիքսինի կամ նորբիքսինի|

|ճարպեր ջրազրկված,     |                       |վերահաշվարկով)        |

|մարգարիններ           |_______________________|______________________|

|                      |Կարոտիններ (E 160 a)   |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Կուրկումին (E 100)     |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Բուրավետացված հալած   |Աննատո (E 160 b,       |15 մգ/կգ (ընդհանուր   |

|պանիրներ              |բիքսին, նորբիքսին)     |կարոտինոիդներ`        |

|                      |                       |բիքսինի կամ նորբիքսինի|

|                      |                       |վերահաշվարկով)        |

|______________________|_______________________|______________________|

|Լիազոր մարմնի հետ     |Աննատո (E 160 b,       |50 մգ/կգ (ընդհանուր   |

|համաձայնեցված         |բիքսին, նորբիքսին)     |կարոտինոիդներ`        |

|բաղադրագրերով         |                       |բիքսինի կամ նորբիքսինի|

|պատրաստված պանիրների  |                       |վերահաշվարկով)        |

|մի քանի տեսակներ      |_______________________|______________________|

|                      |Կարմիններ (E 120)      |125 մգ/կգ             |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Անտոցիաններ (E 163)    |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Կարոտիններ (E 160 a)   |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Պապրիկայի հանուկ,      |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |կապսանտին, կապսորուբին |համաձայն              |

|                      |(160 c)                |                      |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Բուսական ածուխ (E 153) |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Քլորոֆիլ (E 140) և  դրա|Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |պղնձային համալիրները   |համաձայն              |

|                      |(E 141 i, ii)          |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Քացախ                 |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |b, c, d)               |համաձայն              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Վիսկի, հացահատիկի և   |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|գինու սպիրտ, ռոմ,     |b, c, d)               |համաձայն              |

|բրենդի                |                       |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Բուրավետացված գինիներ |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|և  բուրավետացված      |b, c, d)               |համաձայն              |

|ըմպելիքներ գինու      |                       |                      |

|հիմքով, պատրաստված    |                       |                      |

|լիազոր մարմնի հետ     |                       |                      |

|համաձայնեցված         |                       |                      |

|բաղադրագրերով         |                       |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Դառնահամ սոդայի       |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|ըմպելիքներ և  դառը    |b, c, d)               |համաձայն              |

|գինիներ, պատրաստված   |_______________________|______________________|

|լիազոր մարմնի հետ     |Կուրկումին (E 100),    |100 մգ/լ              |

|համաձայնեցված         |Ռիբոֆլավիններ (E 101 i,|                      |

|բաղադրագրերով         |ii),                   |                      |

|                      |Տարտրազին (E 102),     |                      |

|                      |Պոնսո 4R (124),        |                      |

|                      |Ազորուբին (E 122),     |                      |

|                      |Դեղին քինոլինային      |                      |

|                      |(E 104),               |                      |

|                      |Կարմիր հմայիչ ԱՍ       |                      |

|                      |(E 129),               |                      |

|                      |Կարմիններ (E 120),     |                      |

|                      |Դեղին «արևի  մայրամուտ»|                      |

|                      |FCF (E 110)` առանձին   |                      |

|                      |կամ համակցված          |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Բանջարեղեն քացախում,  |Անտոցիաններ (E 163)    |Տեխնիկական հրահանգին  |

|աղաջրում, յուղում,    |                       |համաձայն              |

|բացառությամբ ձիթապտղից|_______________________|______________________|

|                      |Կարոտիններ (E 160a)    |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Կարմիր բազուկային      |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |(E 162)                |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Ռիբոֆլավիններ (E 101)  |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |b, c, d)               |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Քլորոֆիլ (E 140) և  դրա|Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |պղնձային համալիրները   |համաձայն              |

|                      |(E 141)                |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Չոր նախաճաշեր         |Աննատո (E 160 b,       |25 մգ/կգգ (ընդհանուր  |

|հացահատիկայիններից    |բիքսին, նորբիքսին)     |կարոտինոիդներ` բիքսինի|

|էքստրուդացված և       |                       |կամ նորբիքսինի        |

|փքված և/կամ  մրգերով  |                       |վերահաշվարկով)        |

|բուրավետացված         |_______________________|______________________|

|                      |Կարոտիններ (E 160 a)   |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Պապրիկայի հանուկ,      |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |կապսանտին, կապսորուբին |համաձայն              |

|                      |(E 160 b)              |                      |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Շաքարի կոլեր (E 150 c) |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Անտոցիաններ (E 163),   |200 մգ/կգ             |

|                      |Կարմիններ (E 120),     |                      |

|                      |Կարմիր բազուկային      |                      |

|                      |(E 162)                |                      |

|                      |առանձին կամ համակցված  |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Ջեմեր, դոնդող,        |Անտոցիաններ (E 163)    |Տեխնիկական հրահանգին  |

|կոնֆիտյուր, այդ թվում`|                       |համաձայն              |

|պտուղների կտորներով և |_______________________|______________________|

|մրգերի վերամշակման այլ|Կարոտիններ (E 160 a)   |Տեխնիկական հրահանգին  |

|նմանօրինակ մթերքներ,  |                       |համաձայն              |

|ներառյալ ցածր         |_______________________|______________________|

|կալորիական            |Կարմիր բազուկային      |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |(E 162, բետանին)       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Կուրկումին (E 100)     |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Պապրիկայի հանուկ,      |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |կապսանտին, կապսորուբին |համաձայն              |

|                      |(E 160 c)              |                      |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |b, c, d)               |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Քլորոֆիլ (E 140) և  դրա|Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |պղնձային համալիրները   |համաձայն              |

|                      |(E 141)                |                      |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Դեղին «արևի  մայրամուտ»|100 մգ/կգ             |

|                      |FCF (E 110),           |                      |

|                      |Դեղին քինոլինային      |                      |

|                      |(E 104),               |                      |

|                      |Կանաչ S (E 142),       |                      |

|                      |Կարմիններ (E 120),     |                      |

|                      |Լիկոպին (E 160 d),     |                      |

|                      |Լյութեին (E 161 b),    |                      |

|                      |Պոնսո 4R (E 124) `     |                      |

|                      |առանձին կամ համակցված  |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Նրբերշիկներ,          |Կուրկումին (E 100)     |20 մգ/կգ              |

|սարդելկաներ,          |_______________________|______________________|

|եփած երշիկներ,        |Կարմիններ (E 120)      |100 մգ/կգ             |

|պաշտետներ, եփած միս   |_______________________|______________________|

|                      |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |b, c, d)               |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Կարոտիններ (E 160 a)   |20 մգ/կգ              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Պապրիկայի հանուկ,      |10 մգ/կգ              |

|                      |կապսանտին, կապսորուբին |                      |

|                      |(E 160 c)              |                      |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Կարմիր բազուկային      |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |(E 162, բետանին)       |համաձայն              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Կարմիր բրնձային        |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Խոզի ապխտած և         |Կարմիններ (E 120)      |200 մգ/կգ             |

|չորացրած երշիկներ, այդ|_______________________|______________________|

|թվում` պղպեղով        |Պոնսո 4R (E 124)       |250 մգ/կգ             |

|(Չորիզո, Սալչիչոն     |_______________________|______________________|

|տեսակ)                |Կարմիր բրնձային        |Տեխնիկական հրահանգին  |

|                      |                       |համաձայն              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Հացահատիկայինների և   |Կարմիր հմայիչ ԱՍ       |25 մգ/կգ              |

|լոբազգիների 6%-ից     |(E 129)                |                      |

|ավելի պարունակությամբ |_______________________|______________________|

|նրբերշիկներ,          |Կարմիններ (E 120)      |100 մգ/կգ             |

|հացահատիկայինների,    |_______________________|______________________|

|բանջարեղենի և         |Շաքարի կոլեր (E 150 a, |Տեխնիկական հրահանգին  |

|լոբազգիների 4%-ից     |b, c, d)               |համաձայն              |

|ավելի պարունակությամբ |                       |                      |

|արտադրանք մանրեցված   |                       |                      |

|մսից,                 |                       |                      |

|______________________|_______________________|______________________|

|Հատիկավոր չոր         |Կուրկումին (E 100)     |Տեխնիկական հրահանգին  |

|կարտոֆիլ, փաթիլներ    |                       |համաձայն              |

|______________________|_______________________|______________________|

|Կանաչ ոլոռ և  խյուսեր |Կապույտ փայլուն FCF    |20 մգ/կգ              |

|դրանից, մշակված և     |(E 133)                |                      |

|պահածոյացված          |_______________________|______________________|

|                      |Կանաչ S (E 142)        |10 մգ/կգ              |

|                      |_______________________|______________________|

|                      |Տարտրազին (E 102)      |100 մգ/կգ             |

._____________________________________________________________________.

 

---------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1241-Ն
Որոշում