Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1241.121114

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1241-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(7-րդ մաս)

 

Հավելված N 11

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ՆԵՐԿԱՆՅՈՒԹԵՐԻ ԿԻՐԻՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ազորուբին (E 122, Կարմուազին),   |Ոչ ալկոհոլային       |100 մգ/կգ    |

|Կարմիր հմայիչ ԱՍ (E 129),        |ըմպելիքներ           |             |

|բետա-ապո-8`Կարոտի-նային ալդեհիդ  |բուրավետացված,       |             |

|(C30) (E 160e),                  |հյութ պարունակող     |             |

|բետա-ապո-8`Կարոտինաթթվի (C30)    |ըմպելիքներ           |             |

|եթիլեթերներ (E 160f), Դեղին      |(ոչ ալկոհոլային և    |             |

|«արևի  մայրամուտ» FCF (E 110),   |հյութ պարունակող     |             |

|Դեղին քինոլինային (E 104), Կանաչ |ըմպելիքների,         |             |

|S (E 142), կանաչ պինդ FCF        |հացաբուլկեղենային և  |             |

|(E 143), Ինդիգոկարմին (E 132),   |հրուշակեղենային      |             |

|Կարմին (E 120 Կոշենիլ),          |արտադրանքի,          |             |

|Շագանագույն HT (E 155),          |դեսերտների,          |             |

|Կուրկումին (E 100), Լիկոպին      |պաղպաղակի, մրգային   |             |

|(E 160d), Լյութեին (E161b),      |սառույցի համար       |             |

|Պոնսո 4R (E 124),                |Ազորուբին (E 122),   |             |

|Կապույտ փայլուն FCF (E 133),     |Դեղին «արևի          |             |

|Կապույտ պատենտավորված V (E 131), |մայրամուտ»  FCF      |             |

|Տարտրազին (E102), Սև  փայլուն    |(E 110), Շագանագույն |             |

|PN (E151)` առանձին կամ համակցված |(E 155), Պոնսո 4R    |             |

|                                 |(E 124)              |             |

|                                 |ներկանյութերից       |             |

|                                 |յուրաքանչյուրի       |             |

|                                 |օգտագործումը չպետք է |             |

|                                 |գերազանցի 50 մգ/կգ;) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգեր և  բանջարեղեն  |200 մգ/կգ    |

|                                 |ջնարարկված           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մրգեր (ներկված)      |200 մգ/կգ    |

|                                 |պահածոյացված         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Շաքարային            |300 մգ/կգ    |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանք            |             |

|                                 |(ոչ ալկոհոլային և    |             |

|                                 |հյութ պարունակող     |             |

|                                 |ըմպելիքների,         |             |

|                                 |հացաբուլկեղենային և  |             |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանքի,          |             |

|                                 |դեսերտների,          |             |

|                                 |պաղպաղակի, մրգային   |             |

|                                 |սառույցի համար       |             |

|                                 |Ազորուբին (E 122),   |             |

|                                 |Դեղին «արևի          |             |

|                                 |մայրամուտ» FCF       |             |

|                                 |(E 110), Շագանագույն |             |

|                                 |(E 155), Պոնսո 4R    |             |

|                                 |(E 124)              |             |

|                                 |ներկանյութերից       |             |

|                                 |յուրաքանչյուրի       |             |

|                                 |օգտագործումը չպետք է |             |

|                                 |գերազանցի 50 մգ/կգ;) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դեկորատիվ ծածկույթներ|500 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ամոքուն հացաբուլկեղեն|200 մգ/կգ    |

|                                 |և  ալրային           |             |

|                                 |հրուշակեղեն          |             |

|                                 |(ոչ ալկոհոլային և    |             |

|                                 |հյութ պարունակող     |             |

|                                 |ըմպելիքների,         |             |

|                                 |հացաբուլկեղենային և  |             |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանքի,          |             |

|                                 |դեսերտների,          |             |

|                                 |պաղպաղակի, մրգային   |             |

|                                 |սառույցի համար       |             |

|                                 |Ազորուբին (E 122),   |             |

|                                 |Դեղին «արևի          |             |

|                                 |մայրամուտ» FCF       |             |

|                                 |(E 110), Շագանագույն |             |

|                                 |(E 155), Պոնսո 4R    |             |

|                                 |(E 124)              |             |

|                                 |ներկանյութերից       |             |

|                                 |յուրաքանչյուրի       |             |

|                                 |օգտագործումը չպետք է |             |

|                                 |գերազանցի 50 մգ/կգ;) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պաղպաղակ կաթնային    |150 մգ/կգ    |

|                                 |հիմքով, մրգային      |             |

|                                 |սառույց              |             |

|                                 |(ոչ ալկոհոլային և    |             |

|                                 |հյութ պարունակող     |             |

|                                 |ըմպելիքների,         |             |

|                                 |հացաբուլկեղենային և  |             |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանքի,          |             |

|                                 |դեսերտների,          |             |

|                                 |պաղպաղակի, մրգային   |             |

|                                 |սառույցի համար       |             |

|                                 |Ազորուբին (E 122),   |             |

|                                 |Դեղին «արևի          |             |

|                                 |մայրամուտ» FCF       |             |

|                                 |(E 110), Շագանագույն |             |

|                                 |(E 155), Պոնսո 4R    |             |

|                                 |(E 124)              |             |

|                                 |ներկանյութերից       |             |

|                                 |յուրաքանչյուրի       |             |

|                                 |օգտագործումը չպետք է |             |

|                                 |գերազանցի 50 մգ/կգ;) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դեսերտներ, ներառյալ  |150 մգ/կգ    |

|                                 |կաթնայինները,        |             |

|                                 |բուրավետացված        |             |

|                                 |(ոչ ալկոհոլային և    |             |

|                                 |հյութ պարունակող     |             |

|                                 |ըմպելիքների,         |             |

|                                 |հացաբուլկեղենային և  |             |

|                                 |հրուշակեղենային      |             |

|                                 |արտադրանքի,          |             |

|                                 |դեսերտների,          |             |

|                                 |պաղպաղակի, մրգային   |             |

|                                 |սառույցի համար       |             |

|                                 |Ազորուբին (E 122),   |             |

|                                 |Դեղին «արևի          |             |

|                                 |մայրամուտ» FCF       |             |

|                                 |(E 110), Շագանագույն |             |

|                                 |(E 155), Պոնսո 4R    |             |

|                                 |(E 124)              |             |

|                                 |ներկանյութերից       |             |

|                                 |յուրաքանչյուրի       |             |

|                                 |օգտագործումը չպետք է |             |

|                                 |գերազանցի 50 մգ/կգ;) |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պանիրներ հալած,      |100 մգ/կգ    |

|                                 |բուրավետացված        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սո ւսներ,            |500 մգ/կգ    |

|                                 |համեմունքներ (չոր և  |             |

|                                 |մածուկանման), մանր   |             |

|                                 |մարինացված բանջարեղեն|             |

|                                 |և  այլն              |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մանանեխ              |300 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձկան և               |100 մգ/կգ    |

|                                 |խեցգետնակերպերից     |             |

|                                 |մածուկներ            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Խեցգետնակերպեր`      |250 մգ/կգ    |

|                                 |կիսապատրաստվածքներ   |             |

|                                 |եփած                 |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձուկ «սաղմոնի տակ»   |500 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձկան խճողակ սուրիմի  |500 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձկնկիթ               |300 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ձուկ ապխտած          |100 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ակրատներ չոր         |             |

|                                 |կարտոֆիլի, օսլայի կամ|             |

|                                 |հացահատիկների հիմքով,|             |

|                                 |համեմունքների        |             |

|                                 |ավելացմամբ`          |             |

|                                 |էքստրուդացված կամ    |200 մգ/կգ    |

|                                 |պայթած համեմունքային |100 մգ/կգ    |

|                                 |ակրատներ, այլ        |             |

|                                 |համեմունքային        |             |

|                                 |ակրատներ, այդ թվում` |             |

|                                 |ընկույզներ           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պանիրների և          |Տեխնիկական   |

|                                 |երշիկների ուտելի     |հրահանգին    |

|                                 |ծածկույթներ          |համաձայն     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդային խառնուրդներ |50 մգ/կգ     |

|                                 |դիետիկ սննդակարգային,|             |

|                                 |այդ թվում` մարմնի    |             |

|                                 |զանգվածի հսկողության |             |

|                                 |համար                |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդամթերքում        |             |

|                                 |կենսաբանական ակտիվ   |             |

|                                 |հավելումներ          |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |պինդ                 |300 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |հեղուկ               |100 մգ/կգ    |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ապուրներ             |50 մգ/կգ     |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուսական             |100 մգ/կգ    |

|                                 |սպիտակուցների հիմքով |             |

|                                 |մսային և  ձկնային    |             |

|                                 |մթերքների նմանակերպեր|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ալկոհոլային խմիչքներ,|200 մգ/կգ    |

|                                 |բուրավետացված գինիներ|             |

|                                 |և  դրանց հիմքով      |             |

|                                 |ըմպելիքներ, պտղային  |             |

|                                 |գինիներ, այդ թվում`  |             |

|                                 |պղպճան, սիդր         |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Աննատո լուծամզվացքներ            |Ճարպային էմուլսիոն   |10 մգ/կգ     |

|(E 160b, բիքսին,                 |մթերքներ, ջրազուկ    |(ընդհանուր   |

|նորբիքսին)                       |ճարպ                 |կարոտինոիդներ|

|                                 |                     |բիքսինի կամ  |

|                                 |                     |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սննդային սառույց,    |20 մգ/կգ     |

|                                 |մրգային սառույց,     |             |

|                                 |մրգային պաղպաղակ     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դեկորատիվ արտադրանք  |20 մգ/կգ     |

|                                 |և  թաղանթներ         |(ընդհանուր   |

|                                 |                     |կարոտինոիդներ|

|                                 |                     |բիքսինի կամ  |

|                                 |                     |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ամոքուն հացաբուլկեղեն|10 մգ/կգ     |

|                                 |և  ալրային           |(ընդհանուր   |

|                                 |հրուշակեղեն          |կարոտինոիդներ|

|                                 |                     |բիքսինի կամ  |

|                                 |                     |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Լիկյորներ և  սպիրտի  |10 մգ/կգ     |

|                                 |15 ծավ %-ից պակաս    |(ընդհանուր   |

|                                 |խտությամբ ոգելից այլ |կարոտինոիդներ|

|                                 |խմիչքներ             |բիքսինի կամ  |

|                                 |                     |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Պանիրներ             |15 մգ/կգ     |

|                                 |                     |(ընդհանուր   |

|                                 |                     |կարոտինոիդներ|

|                                 |                     |բիքսինի կամ  |

|                                 |                     |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Դեսերտներ, այդ թվում`|10 մգ/կգ     |

|                                 |կաթնային հիմքով      |             |

|                                 |պաղպաղակ             |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |ՈՒտելի ծածկույթներ   |20 մգ/կգ     |

|                                 |պանիրների համար      |(ընդհանուր   |

|                                 |                     |կարոտինոիդներ|

|                                 |                     |բիքսինի կամ  |

|                                 |                     |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ապխտած ձուկ          |10 մգ/կգ     |

|                                 |                     |(ընդհանուր   |

|                                 |                     |կարոտինոիդներ|

|                                 |                     |բիքսինի կամ  |

|                                 |                     |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ակրատներ չոր         |             |

|                                 |կարտոֆիլի, օսլայի կամ|             |

|                                 |հացահատիկների հիմքով,|             |

|                                 |համեմունքների        |             |

|                                 |ավելացմամբ`          |             |

|                                 |էքստրուդացված կամ    |200 մգ/կգ    |

|                                 |պայթած համեմունքային |             |

|                                 |ակրատներ,            |             |

|                                 |այլ համեմունքային    |100 մգ/կգ    |

|                                 |ակրատներ, այդ թվում` |             |

|                                 |ընկույզներ           |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հացահատիկներից       |25 մգ/կգ     |

|                                 |էքստրուդացված և      |(ընդհանուր   |

|                                 |պայթեցված և/կամ      |կարոտինոիդներ|

|                                 |մրգերով բուրավետացված|բիքսինի կամ  |

|                                 |չոր նախաճաշեր        |նորբիքսինի   |

|                                 |                     |վերահաշվար-  |

|                                 |                     |կով);        |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Անտոցիաններ (E 163),             |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|Տիտանի երկօքսիդ                  |համաձայն             |հրահանգին    |

|(E 171),                         |(Նշված ներկանյութերը |համաձայն     |

|Կալցիումի կարբոնատ               |թույլատրվում է       |             |

|(E 170),                         |օգտագործել           |             |

|Կարոտիններ (E 160 a),            |սննդամթերքի բոլոր    |             |

|Կարմիր բազուկային                |տեսակների            |             |

|(E 162, բետանին),                |արտադրության համար,  |             |

|Պապրիկայի հանուկ,                |բացառությամբ Հավելված|             |

|կապսանտին,կապսորուբին            |N 9-ում              |             |

|(E 160 c)                        |սահմանվածների, իսկ   |             |

|Երկաթի օքսիդներ                  |Հավելված N 9-ում     |             |

|(հիդրօքսիդներ)                   |նշված սննդամթերքի    |             |

|(E 172),                         |համար ներկանյութերի  |             |

|Ռիբոֆլավին (E 101),              |պարունակությունը     |             |

|Շաքարի կոլեր                     |կանոնակարգվում է)    |             |

|(E 150 a, E 150 b,               |___________________________________|

|E 150 c, E 150 d),               |Համաձայն N 3 և  N 7 հավելվածների   |

|Տանիններ սննդային                |                                   |

|(E 181),                         |                                   |

|Ածուխ բուսական                   |                                   |

|(E 153),                         |                                   |

|Քլորոֆիլներ և                    |                                   |

|քլորոֆիլններ                     |                                   |

|(E 140),                         |                                   |

|Քլորոֆիլների և                   |                                   |

|քլորոֆիլինների                   |                                   |

|պղնձային համալիրները             |                                   |

|(E 141)                          |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Կանտաքսանտին (E 161 g)           |Նրբերշիկներ          |15 մգ/կգ     |

|                                 |ստրասբուրգյան        |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կարմիր բրնձային                  |Մսամթերք             |Տեխնիկական   |

|                                 |                     |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Արծաթ (E 174)                    |Շաքարային            |Տեխնիկական   |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ոսկի (E 175)                     |հրուշակեղենային      |հրահանգին    |

|                                 |արտադրանք, շոկոլադ   |համաձայն     |

|                                 |(հրուշակեղենային     |             |

|                                 |հավաքածուների,       |             |

|                                 |տորթերի դեկորատիվ    |             |

|                                 |տարրերի մակերես)     |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Լիկյորներ, օղիներ    |Տեխնիկական   |

|                                 |                     |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 12

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ԿՐԻՉՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ագար (E406)                      |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Ալգինաթթու (E 400) և  դրա աղերը  |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|ալգինատներ`                      |համաձայն             |հրահանգին    |

|ամոնիումի (E 403),               |                     |համաձայն     |

|կալիումի (E 402),                |___________________________________|

|կալղցիումի (E 404),              |Տես N 15 հավելված                  |

|նատրիումի (E 401)                |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ալյումասիլիկատ (E 559, կաօլին)   |Ներկանյութեր         |5 գ/100 գ    |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի ալյումասիլիկատ (E 555)  |Ներկանյութեր տիտանի  |ներկանյութի  |

|                                 |երկօքսիդն (E 170) և  |վերաբերյալ   |

|                                 |երկաթի օքսիդներն ու  |90%-ից ոչ    |

|                                 |հիդրօքսիդները (E 171)|ավելի        |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալցիումի ացետատ (E 263)         |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 7, N 8 և  N 15 հավելվածներ   |

|_________________________________|___________________________________|

|Բենզիլսպիրտ (E 1519)`            |Բուրավետիչներ        |Տեխնիկական   |

|սննդամթերքում (բոլոր             |                     |հրահանգին    |

|աղբյուրներից), ինչպես օգտագործման|                     |համաձայն     |

|համար պատրաստի, այնպես էլ        |_____________________|_____________|

|արտադրողի հրահանգին համապատասխան |- լիկերների,         |100 մգ/լ     |

|վերականգնված                     |բուրավետացված        |             |

|                                 |գինիների, գինու      |             |

|                                 |հիմքով բուրավետացված |             |

|                                 |կոկտեյլների ու       |             |

|                                 |ըմպելիքների համար    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |- հրուշակեղենային    |250 մգ/լ     |

|                                 |արտադրանքի, այդ թվում|             |

|                                 |շոկոլադի և           |             |

|                                 |հացաբուլկեղենի համար |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Բենտոնիտ (E 558)                 |Ներկանյութեր         |5 գ/100  գ   |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես Հավելված N 3                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Մեղվամոմ (E 901)                 |Ներկանյութեր         |Տեխնիկական   |

|                                 |                     |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 6 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Գլիցերին (E 422)                 |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 6 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Գլիցին (E 640) և  դրա նատրումական|Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|աղը                              |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 16 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի գլյուկոնատ (E 577)      |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 4 և  N 7 հավելվածներ         |

|_________________________________|___________________________________|

|Գուարյան անձրույթ (E 412)        |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Հումիարաբիկ (E 414, ակացիայի     |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|անձրույթ)                        |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Երկացետիլ (E 1517,               |Տես. Եռացետիլ (E 1518)             |

|գլիցերիլերկացետատ)               |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Սիլիցիումի երկօքսիդ ամորֆ (E 551)|Էմուլգացնողներ,      |5 գ/100 գ    |

|                                 |ներկանյութեր         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տիտանի երկօքսիդ      |90 %-ից ոչ   |

|                                 |(E 171) և  երկաթի    |ավելի ներկա- |

|                                 |օքսիդներ ու          |նյութերի     |

|                                 |հիդրօքսիդներ (E 172) |վերաբերյալ   |

|                                 |ներկանյութեր         |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ճարպաթթուներ (E 570)             |Ջնարակիչներ մրգերի   |Տեխնիկական   |

|                                 |համար                |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Իզոմալտիտ, իզոմալտ (E 953),      |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|քսիլիտ (E 967),                  |համաձայն             |հրահանգին    |

|լակտիտ (E 966),                  |                     |համաձայն     |

|մալտիտ և  մալտիտի օշարակ (E 965),|___________________________________|

|մաննիտ (E 421),                  |Տես N 13 և  N 15 հավելվածներ       |

|սորբիտ (E 420),                  |                                   |

|էրիտրիտ (E 968)                  |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ճարպաթթուների կալիումական,       |Ջնարակիչներ մրգերի   |Տեխնիկական   |

|կալցիումական և  նատրիումական աղեր|համար                |հրահանգին    |

|(E 470)                          |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3 և  N 15 հավելվածներ        |

|_________________________________|___________________________________|

|Եղջերենու անձրույթ (E 410)       |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի կարբոնատներ (E 501),    |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|կալցիումի կարբոնատ (E 170),      |համաձայն             |հրահանգին    |

|մագնեզիումի կարբոնատներ (E 504)  |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3, N 7, N 11, N 15 և  N 17   |

|                                 |հավելվածներ                        |

|_________________________________|___________________________________|

|Կարագինան (E 407, E 407 a)       |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Գերչակի յուղ (E 1503)            |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3 և  N 6 հավելվածներ         |

|_________________________________|___________________________________|

|Կոնժակ, կոնժակաին ալյուր (E 425),|Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|կոնժակային անձրույթ (E 425 i),   |համաձայն             |հրահանգին    |

|կոնժակային գլյուկամանան          |                     |համաձայն     |

|(E 425 ii)                       |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Օսլաներ ձևափոխված`               |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|Օսլա ացետիլացված (E 1420),       |համաձայն             |հրահանգին    |

|ացետիլացված երկօսլադիլապատ       |                     |համաձայն     |

|(E 1422),                        |___________________________________|

|ացետիլացված երկօսլաֆոսֆատ        |Տես N 15 հավելված                  |

|(E 1414),                        |                                   |

|ացետիլացված թթվեցված օսլա        |                                   |

|(E 1451),                        |                                   |

|երօալաֆոսֆատ ացետիլացված         |                                   |

|երկօսլադիլապատ (E 1412),         |                                   |

|մոնոօսլաֆոսֆատ (E 1410),         |                                   |

|թթվեցված օսլա (E 1404),          |                                   |

|օքսիպրոպիլացած երկօսլաֆոսֆատ     |                                   |

|(E 1442),                        |                                   |

|օքսիպրոպիլացած օսլա              |                                   |

|(E 1440),                        |                                   |

|ֆոսֆատացված երկօսլաֆոսֆատ        |                                   |

|(E 1413),                        |                                   |

|օսլայի և  օքթենիլսոթաթթվի        |                                   |

|նատրիումական աղի եթեր (E 1450)   |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Քսանտային անձրույթ (E 415)       |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Լեցիտիններ (E 322)               |Ջնարակիչներ մրգերի   |Տեխնիկական   |

|                                 |համար                |հրահանգին    |

|                                 |Ներկանյութեր և       |համաձայն     |

|                                 |ճարպում լուծվող      |             |

|                                 |հակաթթվեցուցիչներ    |             |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Ճարպաթթուների մագնեզիումական աղեր|Ներկանյութեր և       |Տեխնիկական   |

|(E 470)                          |ճարպում լուծվող      |հրահանգին    |

|                                 |հակաթթվեցուցիչներ    |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3 և  N 15 հավելվածներ        |

|_________________________________|___________________________________|

|Ճարպաթթուների մոնո և             |Ջնարակիչներ մրգերի   |Տեխնիկական   |

|երկգլիցերիդներ (E 471)           |համար                |հրահանգին    |

|                                 |Ներկանյութեր և       |համաձայն     |

|                                 |ճարպում լուծվող      |             |

|                                 |հակաթթվեցուցիչներ    |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պեկտիններ (E 440)                |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Պոլիդեքստրոզներ (E 1200)         |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Պոլիվինիլպիրոլիդոն (E 1201),     |Քաղցրացուցիչներ      |Տեխնիկական   |

|պոլիվինիլպոլիպիրոլիդոն (E 1202)  |                     |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Պոլիերկմեթիլսիլոքսան (E 900)     |Ջնարակիչներ մրգերի   |Տեխնիկական   |

|                                 |համար                |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3 և  N 15 հավելվածներ        |

|_________________________________|___________________________________|

|Պոլիօքսիէթիլենսորբիտաններ        |Ջնարակիչներ մրգերի   |Տեխնիկական   |

|(պոլիօքսիէթիլենսորբիտանի և       |համար                |հրահանգին    |

|ճարպաթթուների եթերներ, տվիններ)` |Ներկանյութեր և       |համաձայն     |

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |ճարպում լուծվող      |             |

|մոնոլաուրատ (E 432, տվին 20),    |հակաթթվեցուցիչներ    |             |

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |Փրփուր հանգեցնողներ  |             |

|մոնոլեատ (E 433, տվին 80),       |___________________________________|

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |Տես Հավելված N 15                  |

|մոնոպալմիտատ (E 434, տվին 40),   |                                   |

|պոլիօքսիէթիլենսորբիտան (20)      |                                   |

|մոնոստեարատ (E 435, տվին 60),    |                                   |

|պոլիօքսիէթիլեն(20)սորբիտան       |                                   |

|եռստեարատ (E 436, տվին 65),      |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Պոլիէթիլենգլիկոլ (E 1521)        |Սեղանի               |10 գ/կգ      |

|                                 |քաղցրացուցիչներ      |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Պրոպիլենգլիկոլ (E 1520,          |Հակաթթվեցուցիչներ    |1 գ/կգ       |

|պրոպան-1,2-երկոլ)                |Ներկանյութեր         |սննդամթերքում|

|                                 |Էմուլգացնողներ       |             |

|                                 |Ֆերմենտային միջոցներ |             |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես Եռացետին (E 1518)              |

|_________________________________|___________________________________|

|Պրոպիլեգլիկոլալգինատ (E 405)     |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալցիումի սիլիկատ (E 552)        |Էմուլգացնողներ,      |5 գ/100 գ    |

|                                 |ներկանյութեր         |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Տիտանի երկօքսիդ      |90%-ից ոչ    |

|                                 |(E 171) և  երկաթի    |ավելի ներկա- |

|                                 |օքսիդներ ու          |նյութերի     |

|                                 |երկօքսիդներ (E 172)  |վերաբերյալ   |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Սորբիտաններ, սորբիտի և           |Ներկանյութեր         |Տեխնիկական   |

|ճարպաթթուների եթերներ            |Փրփուրհանգեցնողներ   |հրահանգին    |

|(E 491-495)`                     |Ջնարակիչներ մրգերի   |համաձայն     |

|սորբիտան մոնոստեարատ (E 491),    |համար                |             |

|սորբիտան եռտեարատ (E 492),       |___________________________________|

|սորբիտան մոնոլաուրատ (E 493),    |Տես N 15 հավելված                  |

|սորբիտան մոնոօլեատ (E 494),      |                                   |

|սորբիտան մոնոպալմիտատ (E 495)    |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ամոնիումի սուլֆատներ (E 517)     |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|կալիիումի սուլֆատներ (E 515)     |համաձայն             |հրահանգին    |

|կալցիումի սուլֆատներ (E 516)     |                     |համաձայն     |

|նատրիումի սուլֆատներ (E 514)     |___________________________________|

|                                 |Տես N 5 և  N 7 հավելվածներ         |

|_________________________________|___________________________________|

|Տալկ (E 553iii)                  |Ներկանյութեր         |5 գ/100 գ    |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Տրագականտ (E 413)                |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Եռացեթին (E 1518,                |Բուրավետիչներ        |Տեխնիկական   |

|գլիցերիլեռացետատ),               |                     |հրահանգին    |

|Երկացեթին (E 1517,               |                     |համաձայն     |

|գլիցերիլերկացետատ),              |_____________________|_____________|

|Եռէթիլցիտրատ (E 1505),           |--սննդամթերքի համար  |3 գ/կգ       |

|Պրոպիլեգլիկոլ (E 1520,           |_____________________|_____________|

|պրոպան-1,2-երկոլ)` առանձին կամ   |- ըմպելիքների համար, |1 գ/լ        |

|համակցված ինչպես օգտագործման     |բացի սերուցքային     |             |

|համար պատրաստի, այնպես ել        |լիկյորից (E 1520     |             |

|արտադրողի հրահանգին              |պրոպիլենգլիկոլի      |             |

|համապատասխան վերականգնված        |համար)               |             |

|սննդամթերքում (բոլոր             |                     |             |

|աղբյուրներից)                    |                     |             |

|_________________________________|___________________________________|

|Եռէթիլցիտրատ (E 1505)            |Տես Եռացեթին (E 1518)              |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես Հավելված N 15                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Ֆոսֆատիդիլաթթվի ամոնիումական աղեր|Հակաթթվեցուցիչներ    |Տեխնիկական   |

|(E 442, ամոնիումի ֆոսֆատիդներ)   |                     |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 15 հավելված                  |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալցիումի ֆոսֆատներ (E 341)      |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|                                 |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 3, N 5, N 7 և  N 15          |

|                                 |հավելվածներ                        |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի քլորիդ (E 508)          |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|կալցիումի քլորիդ (E 509)         |համաձայն             |հրահանգին    |

|մագնեզիումի քլորիդ (E 511)       |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 7 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Թաղանթանյութ, ցելյուլոզ (E 460)` |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|թաղանթանյութ մանրբյուրեղային     |համաձայն             |հրահանգին    |

|(E 460i),                        |                     |համաձայն     |

|թաղանթանյութ փոշենման            |___________________________________|

|(E 460 ii),                      |Տես N 15 հավելված                  |

|Թաղանթանյութ ձևափոխված`          |                                   |

|հիդրօքսիպրոպիլմեթիլցելյուլոզ     |                                   |

|(E 464),                         |                                   |

|հիդրօքսիպրոպիլցելյուլոզ (E 463), |                                   |

|կարբօքսիմեթիլցելյուլոզ,          |                                   |

|կարբօքսիմեթիլցելյուլոզի          |                                   |

|նատրիումական աղ, ցելյուլոզի      |                                   |

|անձրույթ (E 466),                |                                   |

|կարբօքսիմեթիլցելյուլոզ           |                                   |

|ֆերմենտացված,                    |                                   |

|կարբօքսիմեթիլցելյուլոզի          |                                   |

|անձրույթ ֆերմենտացված (E 469),   |                                   |

|մեթիլցելյուլոզ (E 461),          |                                   |

|մեթիլէթիլցելյուլոզ (E 465),      |                                   |

|էթիլցելյուլոզ (E 462)            |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Կրոսկարամելոզ                    |Քաղցրացուցիչներ      |Տեխնիկական   |

|(կարբօքսիմեթիլցելյուլոզի         |                     |հրահանգին    |

|նատրիումական աղ, կրոսկապված)     |                     |համաձայն     |

|(E 468)                          |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|բետա-Ցիլկոդեքստրին (E 459)       |Տեխնիկական հրահանգին |1 գ/կգ       |

|                                 |համաձայն             |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալիումի ցիտրատներ (E 332)       |Տեխնիկական հրահանգին |Տեխնիկական   |

|նատրիումի ցիտրատներ (E 331)      |համաձայն             |հրահանգին    |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 4 և  N 7 հավելվածներ         |

|_________________________________|___________________________________|

|Գլիցերինի և  երկացեթիլգինեթթվի   |Ներկանյութեր և       |Տեխնիկական   |

|ու ճարպաթթուների եթերններ        |ճարպում լուծվող      |հրահանգին    |

|(E 472e),                        |հակաթթվեցուցիչներ    |համաձայն     |

|Գլիցերինի և  քացախաթթվի ու       |___________________________________|

|ճարպաթթուների եթերններ (E 472a), |Տես N 15 հավելված                  |

|Պոլիգլիցերինի և  ճարպաթթուների   |                                   |

|եթերններ (E 475),                |                                   |

|Սախարոզի և  ճարպաթթուների        |                                   |

|եթերններ (E 473), Կիտրոնաթթվի և  |                                   |

|ճարպաթթուների մոնո ու            |                                   |

|երկգլիցերիդների եթերններ         |                                   |

|(E 472c)                         |                                   |

._____________________________________________________________________.

 

---------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1241-Ն
Որոշում