Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1241.121114

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1241-Ն

 

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(12-րդ մաս)

 

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կալիումի ացեսուլֆամ (E 950)      |Մաստակ շաքարով       |800 մգ/կգ    |

|(ասպարտամի, կալիումի ացեսուլֆամի,|___________________________________|

|նեոգեսպերիդինի երկհիդրոհալկոնի,  |Հավելված N 13                      |

|նեոտամի և  տաումատինի կիրառումը  |                                   |

|միայն որպես համ և  բույր         |                                   |

|ուժեղացնողների, մաստակի          |                                   |

|արտադրության ժամանակ այդ սննդային|                                   |

|հավելումների համակցված           |                                   |

|օգտագործման դեպքում դրանց        |                                   |

|առավելագույն մակարդակները պետք է |                                   |

|համաչափ փոքրացվեն, այսինքն`      |                                   |

|ընդհանուր զանգվածը (արտահայտված  |                                   |

|%-ներով առանձին հավելումների     |                                   |

|առավելագույն մակարդակից) պետք է  |                                   |

|կազմի 100%-ից ոչ ավելի)          |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Ցինկի ացետատ (E 650)             |Մաստակ               |1 գ/կգ       |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Գլիցին և  դրա նատրիումական աղը   |Համաձայն Տեխնիկական  |Համաձայն     |

|(E 640)                          |հրահանգի             |Տեխնիկական   |

|                                 |                     |հրահանգի     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Գլուտամինաթթու (E 620) և  դրա    |Սննդամթերք           |10 գ/կգ      |

|աղերը գլուտամատներ`              |_____________________|_____________|

|ամոնիումի (E 624),               |Համեմունքներ         |Համաձայն     |

|կալիումի (E 622),                |                     |Տեխնիկական   |

|կալցիումի (E 623),               |                     |հրահանգի     |

|մագնեզիումի (E 625),             |                     |             |

|նատրիումի (E 621)`               |                     |             |

|առանձին կամ համակցված            |                     |             |

|գլուտամինաթթվի վերահաշվարկով     |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Գունիլաթթու (E 626),             |Սննդամթերք           |500 մգ/կգ    |

|կալիումի գուանիլատ (E 628),      |_____________________|_____________|

|կալցիումի գուանիլատ (E 629),     |Համեմունքներ         |Համաձայն     |

|նատրիումի գուանիլատ (E 627),     |                     |Տեխնիկական   |

|ինոզինաթթու (E 630),             |                     |հրահանգի     |

|կալիումի ինոզինատ (E 632),       |                     |             |

|կալցիումի ինոզինատ (E 633),      |                     |             |

|նատրիումի ինոզինատ (E 631),      |                     |             |

|կալցիումի 5-ռիբոնուկլեոտիդներ    |                     |             |

|(E 634),                         |                     |             |

|նատրիումի 2-փոխարինված           |                     |             |

|5-ռիբոնուկլեոտիդներ (E 635) `    |                     |             |

|առանձին կամ համակցված,           |                     |             |

|գուանիլատների և  ինոզինատների    |                     |             |

|համար` համապատասխան թթվի         |                     |             |

|վերահաշվարկով                    |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Գունիլաթթու (E 626),             |Սննդամթերք           |500 մգ/կգ    |

|կալիումի գուանիլատ (E 628),      |_____________________|_____________|

|կալցիումի գուանիլատ (E 629),     |Համեմունքներ         |Համաձայն     |

|նատրիումի գուանիլատ (E 627),     |                     |Տեխնիկական   |

|ինոզինաթթու (E 630),             |                     |հրահանգի     |

|կալիումի ինոզինատ (E 632),       |                     |             |

|կալցիումի ինոզինատ (E 633),      |                     |             |

|նատրիումի ինոզինատ (E 631),      |                     |             |

|կալցիումի 5-ռիբոնուկլեոտիդներ    |                     |             |

|(E 634),                         |                     |             |

|նատրիումի 2-փոխարինված           |                     |             |

|5-ռիբոնուկլեոտիդներ (E 635) `    |                     |             |

|առանձին կամ համակցված,           |                     |             |

|գուանիլատների և  ինոզինատների    |                     |             |

|համար` համապատասխան թթվի         |                     |             |

|վերահաշվարկով                    |                     |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Կարբամիդ (E 927b, միզանյութ)     |Մաստակ առանց շաքարի  |30 գ/կգ      |

|                                 |ավելացման            |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Մալտոլ (E 636),                  |Բուրավետիչներ        |Տեխնիկական   |

|էթիլմալտոլ (E 637)               |                     |հրահանգի     |

|                                 |                     |համաձայն     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Նեոգեսպերիդին երկհիդրոհալկոն     |Մաստակ շաքարով       |150 մգ/կգ    |

|(E 959) (ասպարտամի, կալիումի     |_____________________|_____________|

|ացեսուլֆամի, նեոգեսպերիդինի      |Սպրեդեր և            |5 մգ/կգ      |

|երկհիդրոհալկոնի, նեոտամի և       |մարգարիններ          |             |

|տաումատինի կիրառումը միայն որպես |_____________________|_____________|

|համ և  բույր ուժեղացնողների,     |Մսամթերք             |5 մգ/կգ      |

|մաստակի արտադրության ժամանակ այդ |_____________________|_____________|

|սննդային հավելումների համակցված  |Մրգային դոնդող       |5 մգ/կգ      |

|օգտագործման դեպքում դրանց        |(մարմելադ)           |             |

|առավելագույն մակարդակները պետք է |_____________________|_____________|

|համաչափ փոքրացվեն, այսինքն`      |Բուսական             |5 մգ/կգ      |

|ընդհանուր զանգվածը (արտահայտված  |սպիտակուցներ         |             |

|%-ներով առանձին հավելումների     |___________________________________|

|առավելագույն մակարդակից) պետք է  |Տես Հավելված N 13                  |

|կազմի 100%-ից ոչ ավելի)          |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Նեոտամ (E 961)                   |Ոչ ալկոհոլային       |2 մգ/լ       |

|                                 |ըմպելիքներ ջրային    |             |

|                                 |հիմքով               |             |

|                                 |բուրավետացված        |             |

|                                 |մրգային հյութերի,    |             |

|                                 |կաթի և  կաթնամթերքի  |             |

|                                 |հիմքով առանց շաքարի  |             |

|                                 |ավելացման կամ ցածր   |             |

|                                 |կալորիականությամբ    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Չոր նախաճաշեր        |2 մգ/լ       |

|                                 |բուրավետացված և      |             |

|                                 |օգտագործման համար    |             |

|                                 |պատրաստի,            |             |

|                                 |փաթեթավորված, չոր,   |             |

|                                 |օսլապարունակող       |             |

|                                 |մթերքներ և           |             |

|                                 |ընկույզներ ծածկույթով|             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Հրուշակեղենային      |3 մգ/լ       |

|                                 |արտադրանք օսլայի     |             |

|                                 |հիմքով առանց շաքարի  |             |

|                                 |ավելացման կամ ցածր   |             |

|                                 |կալորիականությամբ    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Զովացուցիչ           |3 մգ/լ       |

|                                 |միկրոկոնֆետներ       |             |

|                                 |շնչառության թարմացման|             |

|                                 |համար առանց շաքարի   |             |

|                                 |ավելացման            |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Բուրավետացված        |3 մգ/լ       |

|                                 |միկրոկոնֆետներ       |             |

|                                 |կոկորդի համար        |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Մաստակ շաքարով       |3 մգ/լ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Ջեմեր, դոնդող և      |2 մգ/լ       |

|                                 |մարմելադներ ցածր     |             |

|                                 |կալորիականությամբ    |             |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Սոուսներ             |2 մգ/լ       |

|                                 |_____________________|_____________|

|                                 |Կենսաբանական ակտիվ   |2 մգ/լ       |

|                                 |հավելումներ (հեղուկ  |             |

|                                 |և  փոշենման),        |             |

|                                 |վիտամիններ և         |             |

|                                 |հանքային նյութեր     |             |

|                                 |օշարակների և  ծամիչ  |             |

|                                 |հաբերի տեսքով        |             |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Տաումատին (E 957) (ասպարտամի,    |Մաստակ շաքարով       |10 մգ/լ      |

|կալիումի ացեսուլֆամի,            |_____________________|_____________|

|նեոգեսպերիդինի երկհիդրոհալկոնի,  |Դեսերտներ            |5 մգ/լ       |

|նեոտամի և  տաումատինի կիրառումը  |_____________________|_____________|

|միայն որպես համ և  բույր         |Ոչ ալկոհոլային       |0,5 մգ/լ     |

|ուժեղացնողների, մաստակի          |ըմպելիքներ           |             |

|արտադրության ժամանակ այդ         |բուրավետիչների       |             |

|սննդային հավելումների համակցված  |հիմքով               |             |

|օգտագործման դեպքում դրանց        |___________________________________|

|առավելագույն մակարդակները պետք է |Հավելված N 13                      |

|համաչափ փոքրացվեն, այսինքն`      |                                   |

|ընդհանուր զանգվածը (արտահայտված  |                                   |

|%-ներով առանձին հավելումների     |                                   |

|առավելագույն մակարդակից) պետք է  |                                   |

|կազմի 100%-ից ոչ ավելի)          |                                   |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 17

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՆՈՐՄԱՏԻՎՆԵՐԸ ԳՈՒՅՆԻ ԿԱՅՈՒՆԱՑՈՒՑԻՉՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԻԳԻԵՆԻԿ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդային հավելումը               |Սննդամթերք           |Առավելագույն |

|(E դասիչը)                       |                     |մակարդակը    |

|                                 |                     |մթերքում     |

|_________________________________|_____________________|_____________|

|Ասկորբինաթթու (E 300) և  դրա     |Տեխնիկական հրահանգի  |Տեխնիկական   |

|աղերը ասկորբատներ`               |համաձայն             |հրահանգի     |

|կալիումի (E 303)                 |                     |համաձայն     |

|կալցիումի (E 302)                |___________________________________|

|նատրիումի (E 301)                |Տես N 4 և  N 5 հավելվածներ         |

|_________________________________|___________________________________|

|Մագնեզիումի հիդրօքսիդ (E 528),   |Տեխնիկական հրահանգի  |Տեխնիկական   |

|մագնեզիումի կարբոնատ (E 504)     |համաձայն             |հրահանգի     |

|                                 |                     |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 7 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Իզոասկորբինաթթու (էրիտորբաթթու)  |Ըմպելիքներ           |Տեխնիկական   |

|(E 315),                         |ալկոհոլային, ոչ      |հրահանգի     |

|նատրիումի իզոասկորբատ (E 316)    |ալկոհոլային          |համաձայն     |

|                                 |___________________________________|

|                                 |Տես N 4 հավելված                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի նիտրատ (E 252),         |Տես N 8 հավելված                   |

|նատրիումի նիտրատ (E 251)         |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Կալիումի նիտրիտ (E 249),         |N 8 հավելված                       |

|նատրիումի նիտրիտ (E 250)         |                                   |

|_________________________________|___________________________________|

|Երկաթի լակտատ (E 585), երկաթի    |Ձիթապտուղներ         |150 մգ/կգ    |

|գլյուկոնատ (E 579),              |(մգեցման նպատակով    |երկաթի       |

|                                 |թթվեցման             |վերահաշվարկով|

|                                 |ճանապարհով)          |             |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 18

ՀՀ կառավարության

014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ ՑԱՆԿ, ՈՐՈՆՑ ՀԱՄԱՐ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԵՆ «ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ՀՐԱՀԱՆԳԻ ՀԱՄԱՁԱՅՆ» ՕԳՏԱԳՈՐԾՎՈՂ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄԱԿԱՐԴԱԿՆԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|Սննդամթերք           |Սննդային հավելումը               |Առավելագույն |

|                     |(E դասիչը)                       |մակարդակը    |

|                     |                                 |մթերքում     |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Սննդամթերք կակաոյից  |Կիտրոնաթթու (E 330)              |5 գ/կգ       |

|և  շոկոլադից         |_________________________________|_____________|

|                     |Լեցիտիններ, ֆոսֆատիդներ (E 322)  |Տեխնիկական   |

|                     |                                 |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Գինեթթու (E 334)                 |5 գ/կգ       |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Գլիցերին (E 422)                 |Տեխնիկական   |

|                     |                                 |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |Տեխնիկական   |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471)           |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Գլիցերինի և  կիտրոնաթթվի և       |Տեխնիկական   |

|                     |ճարպաթթուների եթերներ (E 472 c)  |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Կալցիումի կարբոնատ (E 170),      |70 գ/կգ չոր  |

|                     |նատրիումի կարբոնատներ (E 500),   |յուղազուրկ   |

|                     |կալիումի կարբոնատներ (E 501),    |նյութից      |

|                     |ամոնիումի կարբոնատներ (E 503),   |կալցիումի    |

|                     |մագնեզիումի կարբոնատներ (E 504), |կարբոնատի    |

|                     |նատրիումի հիդրօքսիդ (E 524),     |վերահաշվարկով|

|                     |կալիումի հիդրօքսիդ (E 525),      |             |

|                     |կալցիումի հիդրօքսիդ (E 526),     |             |

|                     |ամոնիումի հիդրօոսիդ (E 527)      |             |

|                     |մագնեզիումի հիդրօքսիդ (E 528)    |             |

|                     |մագնեզիումի օքսիդ (E 530)        |             |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Հումիարաբիկ (E 414),             |Տեխնիկական   |

|                     |Պեկտիններ (E 440)                |հրահանգի     |

|                     |(միայն որպես ջնարակիչ            |համաձայն     |

|                     |օգտագործման դեպքում)             |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Մրգային հյութեր      |Կիտրոնաթթու (E 330)              |3 գ/լ        |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Ասկորբինաթթու (E 300)            |Տեխնիկական   |

|                     |                                 |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Խնձորաթթու (E 296), արքայախնձորի |3 գ/լ        |

|                     |հյութ                            |             |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Գինեթթու (E 334)                 |4 գ/լ        |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Պեկտիններ (E 440)` արքայախնձորի  |3 գ/լ        |

|                     |և  մարակուայի հյութ              |             |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Կալցիումի կարբոնատ (E 170) և     |Տեխնիկական   |

|                     |կալիումի տարտրատներ (E 336)`     |հրահանգի     |

|                     |խաղողի հյութ                     |համաձայն     |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Նեկտարներ            |Կիտրոնաթթու (E 330)              |5 գ/լ        |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Ասկորբինաթթու (E 300)            |Տեխնիկական   |

|                     |                                 |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Կաթնաթթու (E 270)                |5 գ/լ        |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Գինեթթու (E 334)                 |4 գ/լ        |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Պեկտիններ (E 440)` արքայախնձորի  |3 գ/լ        |

|                     |և  մարակուայի նեկտարների համար   |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Ջեմեր և  դոնդող,     |Պեկտիններ (E 440),               |Տեխնիկական   |

|մարմելադներ և  այլ   |Կաթնաթթու (E 270),               |հրահանգի     |

|նմանատիպ սպրեդեր,    |Խնձորաթթու (E 296),              |համաձայն     |

|ներառյալ ցածր        |Ասկորբինաթթու (E 300),           |             |

|կալորիականությամբ    |Կալցիումի լակտատ (E 327),        |             |

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |             |

|                     |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331),     |             |

|                     |Կալցիումի ցիտրատներ (E 333),     |             |

|                     |Գինեթթու (E 334),                |             |

|                     |Նատրիումի տարտրատներ (E 335),    |             |

|                     |Նատրիումի մալատներ (E 350)       |             |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Ալգինաթթու (E 400),              |10 գ/կգ,     |

|                     |Նատրիումի ալգինատ (E 401),       |առանձին կամ  |

|                     |Կալիումի ալգինատ (E 402),        |համակցված    |

|                     |Ամոնիումի ալգինատ (E 403),       |             |

|                     |Կալցիումի ալգինատ (E 404),       |             |

|                     |Ագար (E 406),                    |             |

|                     |Կարագինան և  դրա նատրիումական,   |             |

|                     |կալիումական և  ամոնիումական      |             |

|                     |աղեր, ներառյալ ֆուցելերան        |             |

|                     |(E 407),                         |             |

|                     |Եղջրածառի անձրույթ (E 410),      |             |

|                     |Գուարյան անձրույթ (E 412),       |             |

|                     |Քսանտանային անձրույթ (E 415),    |             |

|                     |Գելանյան անձրույթ (E 418)        |             |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |Տեխնիկական   |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471),          |հրահանգի     |

|                     |Կալցիումի քլորիդ (E 509),        |համաձայն     |

|                     |Նատրիումի հիդրօքսիդ (E 424)      |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Կոմպոտներ մրգային    |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331),     |Տեխնիկական   |

|                     |Կալիումի ցիտրատներ (E 332),      |հրահանգի     |

|                     |Պեկտիններ (E 440)` բացի խնձորի   |համաձայն     |

|                     |կոմպոտից,                        |             |

|                     |Կալցիումի քլորիդ (E 509)         |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Չոր կաթ              |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |Տեխնիկական   |

|                     |Ասկորբինաթթու (E 300),           |հրահանգի     |

|                     |Ասկորբիլպալմիտատ (E 304 i),      |համաձայն     |

|                     |Ասկորբիլստեարատ (E 304 ii),      |             |

|                     |Լեցիտիններ, ֆոսֆատիդներ (E 322), |             |

|                     |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331),     |             |

|                     |Կալիումի ցիտրատներ (E 332),      |             |

|                     |Կարագինան և  դրա նատրիումական,   |             |

|                     |կալիումական և  ամոնիումական      |             |

|                     |աղեր, ներառյալ ֆուցելերան (E 407)|             |

|                     |նատրիումի կարբոնատներ (E 500),   |             |

|                     |կալիումի կարբոնատներ (E 501),    |             |

|                     |Կալցիումի քլորիդ (E 509)         |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Սերուցք պաստերացված  |Նատրիումի ալգինատ (E 401),       |Տեխնիկական   |

|                     |Կալիումի ալգինատ (E 402),        |հրահանգի     |

|                     |Կարագինան և  դրա նատրիումական,   |համաձայն     |

|                     |կալիումական և  ամոնիումական աղեր,|             |

|                     |ներառյալ ֆուցելերան (E 407),     |             |

|                     |Կարբօքսիմեթիլցելյուլոզի          |             |

|                     |նատրիումական աղ (E 466),         |             |

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |             |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471)           |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Մրգեր և  բանջարեղեն  |Ասկորբինաթթու (E 300),           |Տեխնիկական   |

|չմշակված` սառեցրած,  |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |հրահանգի     |

|պաղեցրած,            |Կալցիումի ասկորբատ (E 302),      |համաձայն     |

|փաթեթավորված պատրաստի|Կիտրոնաթթու (E 330),             |             |

|օգտագործման համար,   |Խնձորաթթու (E 296)` մաքրված      |             |

|մաքրված կարտոֆիլ     |կարտոֆիլի համար                  |             |

|փաթեթավորված         |                                 |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Ձուկ չմշակված,       |Կալցիումի ցիտրատներ (E 333),     |Տեխնիկական   |

|խեցգետնակերպեր և     |                                 |հրահանգի     |

|փափկամորթեր այդ      |                                 |համաձայն     |

|թվում` սառեցրած      |                                 |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Բրինձ արագ           |Ճարպաթթուների մոնո և             |Տեխնիկական   |

|պատրաստման           |երկգլիցերիդներ (E 471),          |հրահանգի     |

|                     |Գլիցերինի և  քացախաթթվի          |համաձայն     |

|                     |և  ճարպաթթուների եթերներ         |             |

|                     |(E 472 a)                        |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Չէմուլգացված բուսական|Ասկորբիլպալմիտատ (E 304 i),      |Տեխնիկական   |

|և  կենդանական յուղեր |Ասկորբիլստեարատ (E 304 ii),      |հրահանգի     |

|ու ճարպեր (բացի      |Տոկոֆերոլների խառնուրդի խտանյութ |համաձայն     |

|մամլումով ստացված    |(E 306),                         |             |

|բուսական յուղերից և  |Ալֆա-տոկոֆերոլ (E 307),          |             |

|ձիթայուղից)          |Գամմա-տոկոֆերոլ սինթետիկ (E 308),|             |

|                     |Դելտա-տոկոֆերոլ սինթեթիկ (E 309) |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Լեցիտիններ (E 322)               |30 գ/լ       |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |Տեխնիկական   |

|                     |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331),     |հրահանգի     |

|                     |Կալիումի ցիտրատներ (E 332),      |համաձայն     |

|                     |Կալցիումի ցիտրատներ (E 333)      |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |10 գ/լ       |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471)           |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Չէմուլգացված բուսական|Կաթնաթթու (E 270)                |Տեխնիկական   |

|և  կենդանական յուղեր |Ասկորբինաթթու (E 300),           |հրահանգի     |

|ու ճարպեր (բացի      |Ասկորբիլպալմիտատ (E 304 i),      |համաձայն     |

|մամլումով ստացված    |Ասկորբիլստեարատ (E 304 ii),      |             |

|բուսական յուղերից և  |Տոկոֆերոլների խառնուրդի խտանյութ |             |

|ձիթայուղից),         |(E 306),                         |             |

|նախատեսված           |Ալֆա-տոկոֆերոլ (E 307),          |             |

|խոհարարական          |Գամմա-տոկոֆերոլ սինթետիկ (E 308),|             |

|նպատակների համար     |Դելտա-տոկոֆերոլ սինթեթիկ (E 309) |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Լեցիտիններ (E 322)               |30 գ/լ       |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |Տեխնիկական   |

|                     |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331),     |հրահանգի     |

|                     |Կալիումի ցիտրատներ (E 332),      |համաձայն     |

|                     |Կալցիումի ցիտրատներ (E 333)      |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |10 գ/լ       |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471)           |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Գլիցերինի և  կիտրոնաթթվի և       |Տեխնիկական   |

|                     |ճարպաթթուների եթերներ (E 472 c)  |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Ռաֆինացված ձիթայուղ  |Ալֆա-տոկոֆերոլ (E 307)           |200 մգ/կգ    |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Պանիրներ             |Կալցիումի կարբոնատ (E 170),      |Տեխնիկական   |

|հասունացաված, այդ    |Մագնեզիումի կարբոնատ (E 504),    |հրահանգի     |

|թվում կտրատված և     |Կալցիումի քլորիդ (E 509),        |համաձայն     |

|քերիչով անցկացրած    |Գլյուկոնա-դելտա-լակտոն (E 575),  |             |

|                     |Ցելյուլոզ (E 460)` կտրատված և    |             |

|                     |քերիչով անցկացրած հասունացված    |             |

|                     |պանիրների համար,                 |             |

|                     |Նատրիումի հիդրոկարբոնատ          |             |

|                     |(E 500 ii)` միայն կաթնաթթվային   |             |

|                     |պանիրների համար                  |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Պանիրներ շիճուկային  |Քացախաթթու (E 260),              |Տեխնիկական   |

|                     |Կաթնաթթու (E 270),               |հրահանգի     |

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |համաձայն     |

|                     |Ցելյուլոզ փոշենման (E 460 ii)`   |             |

|                     |կտրատված և  քերիչով անցկացրած    |             |

|                     |հասունացված պանիրների համար,     |             |

|                     |Գլյուկոնա-դելտա-լակտոն (E 575)   |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Մրգեր և  բանջարեղեն  |Քացախաթթու (E 260),              |Տեխնիկական   |

|պահածոյացված և       |Կալիումի ացետատ (E 261),         |հրահանգի     |

|պաստերացված          |Նատրիումի ացետատ (E 262),        |համաձայն     |

|                     |Կալցիումի ացետատ (E 263),        |             |

|                     |Խնձորաթթու (E 296),              |             |

|                     |Ասկորբինաթթու (E 300),           |             |

|                     |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |             |

|                     |Կալցիումի ասկորբատ (E 302),      |             |

|                     |Կաթնաթթու (E 270),               |             |

|                     |Նատրիումի լակտատ (E 325),        |             |

|                     |Կալիումի լակտատ (E 326),         |             |

|                     |Կալցիումի լակտատ (E 327),        |             |

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |             |

|                     |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331),     |             |

|                     |Կալիումի ցիտրատներ (E 332),      |             |

|                     |Կալցիումի ցիտրատներ (E 333),     |             |

|                     |Գինեթթու (E 334),                |             |

|                     |Կալիումի տարտրատներ (E 335),     |             |

|                     |Նատրիումի տարտրատներ (E 336),    |             |

|                     |Կալիում-նատրիում տարտրատ (E 337),|             |

|                     |Կալցիումի քլորիդ (E 509),        |             |

|                     |Գլյուկոնա-դելտա-լակտոն (E 575)   |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Ջարդած միս և  մսի    |Կալիումի ացետատ (E 261),         |             |

|խճողակ հումք տեսքով, |Նատրիումի ացետատ (E 262),        |             |

|փաթեթավորված         |Ասկորբինաթթու (E 300),           |             |

|                     |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |             |

|                     |Կալցիումի ասկորբատ (E 302),      |             |

|                     |Նատրիումի լակտատ (E 325),        |             |

|                     |_________________________________|_____________|

|                     |Կալիումի լակտատ (E 326),         |Տեխնիկական   |

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |հրահանգի     |

|                     |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331),     |համաձայն     |

|                     |Կալիումի ցիտրատներ (E 332),      |             |

|                     |Կալցիումի ցիտրատներ (E 333),     |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Հաց                  |Քացախաթթու (E 260),              |Տեխնիկական   |

|                     |Կալիումի ացետատ (E 261),         |հրահանգի     |

|                     |Նատրիումի ացետատ (E 262),        |համաձայն     |

|                     |Կալցիումի ացետատ (E 263),        |             |

|                     |Ասկորբինաթթու (E 300),           |             |

|                     |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |             |

|                     |Կալցիումի ասկորբատ (E 302),      |             |

|                     |Ասկորբիլպալմիտատ (E 304 i),      |             |

|                     |Ասկորբիլստեարատ (E 304 ii),      |             |

|                     |Լեցիտիններ, ֆոսֆատիդներ (E 322), |             |

|                     |Կաթնաթթու (E 270),               |             |

|                     |Նատրիումի լակտատ (E 325),        |             |

|                     |Կալիումի լակտատ (E 326),         |             |

|                     |Կալցիումի լակտատ (E 327),        |             |

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |             |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471),          |             |

|                     |Գլիցերինի և  քացախաթթվի և        |             |

|                     |ճարպաթթուների եթերներ (E 472 a), |             |

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |             |

|                     |երկգլիցերիդների և  գինեթթվի      |             |

|                     |եթերներ (E 472 d),               |             |

|                     |Գլիցերինի և  երկացետիլգինեթթվի և |             |

|                     |ճարպաթթուների եթերներ (E 472 e), |             |

|                     |Գլիցերինի և  գինեթթվի, քացախաթթվի|             |

|                     |և  ճարպաթթուների խառնած եթերներ  |             |

|                     |(E 472 f)                        |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Մակարոնային արտադրանք|Կաթնաթթու (E 270),               |Տեխնիկական   |

|թարմ                 |Ասկորբինաթթու (E 300),           |հրահանգի     |

|                     |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |համաձայն     |

|                     |Լեցիտիններ, ֆոսֆատիդներ (E 322), |             |

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |             |

|                     |Գինեթթու (E 334),                |             |

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |             |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471),          |             |

|                     |Գլյուկոնա-դելտա-լակտոն (E 575)   |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Մակարոնային արտադրանք|Կաթնաթթու (E 270),               |Տեխնիկական   |

|փափուկ ցորենից       |Ասկորբինաթթու (E 300),           |հրահանգի     |

|                     |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |համաձայն     |

|                     |Լեցիտիններ,                      |             |

|                     |ֆոսֆատիդներ (E 322),             |             |

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |             |

|                     |Գինեթթու (E 334),                |             |

|                     |Ճարպաթթուների մոնո և             |             |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471),          |             |

|                     |Գլյուկոնա-դելտա-լակտոն (E 575)   |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Գուարյան անձրույթ (E 412),       |7,5 գ/կգ     |

|                     |Քսանտանային անձրույթ (E 415)     |ալյուրի,     |

|                     |                                 |առանձին կամ  |

|                     |                                 |համակցված    |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Դեքստրիններ (E 1400)             |30 գ/կգ      |

|                     |                                 |ալյուրի      |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|                     |Նատրիումի ցիտրատներ (E 331)      |1 գ/կգ       |

|                     |                                 |ալյուրի      |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Գարեջուր             |Կաթնաթթու (E 270),               |Տեխնիկական   |

|                     |Ասկորբինաթթու (E 300),           |հրահանգի     |

|                     |Նատրիումի ասկորբատ (E 301),      |համաձայն     |

|                     |Կիտրոնաթթու (E 330),             |             |

|                     |Հումիարաբիկ (E 414)              |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Թթվասերուցքային կարագ|Նատրիումի կարբոնատներ (E 500)    |Տեխնիկական   |

|                     |                                 |հրահանգի     |

|                     |                                 |համաձայն     |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Այծի կաթ, վերամշակված|Նատրիումի ցիտրատներ (E 331)      |4 գ/լ        |

|ուլտրաբարձր          |                                 |             |

|ջերմաստիճանի         |                                 |             |

|պայմաններում         |                                 |             |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Շագանակներ օշարակում |Գուարյան անձրույթ (E 412),       |Տեխնիկական   |

|                     |Քսանտանային անձրույթ (E 415),    |հրահանգի     |

|                     |Եղջրածառի անձրույթ (E 410)       |համաձայն     |

|_____________________|_________________________________|_____________|

|Չբուրավետացված       |Ագար (E 406),                    |Տեխնիկական   |

|ֆերմենտացված մթերքներ|Կարագինան (E 407),               |հրահանգի     |

|կենդանի մերանային    |Գուարյան անձրույթ (E 412),       |համաձայն     |

|մանրէներ             |Քսանտանային անձրույթ (E 415),    |             |

|պարունակող սերուցքից,|Եղջրածառի անձրույթ (E 410),      |             |

|կամ դրանց փոխարինող  |Պեկտիններ (E 440),               |             |

|մթերքներ` ճարպի      |Թաղանթանյութ (ցելյուլոզ) (E 460),|             |

|20%-ից պակաս         |Կարբօքսիմեթիլցելյուլոզ (E 466),  |             |

|պարունակությամբ      |Ճարպաթթուների մոնո և             |             |

|                     |երկգլիցերիդներ (E 471),          |             |

|                     |Օսլա թթվեցված (E 1404),          |             |

|                     |Մոնոօսլաֆոսֆատ (E 1410),         |             |

|                     |Երկօսլադոսֆատ (E 1412),          |             |

|                     |Ֆոսֆատացված երկօսլաֆոսֆատ        |             |

|                     |(E 1413),                        |             |

|                     |Երկօսլաֆոսֆատ ացետիլացված        |             |

|                     |(E 1414),                        |             |

|                     |Օսլա ացետիլացված (E 1420),       |             |

|                     |Երկօսլադիպատ ացետիլացված         |             |

|                     |(E 1422),                        |             |

|                     |Օսլա օքսիպրոպիլացված (E 1440),   |             |

|                     |Երկօսլաֆոսֆատ օքսիպրոպիլացված    |             |

|                     |(E 1442),                        |             |

|                     |Օսլայի և  օքտենիլսոթաթթվի        |             |

|                     |նատրիումական աղի եթեր (E 1450),  |             |

|                     |Օսլա թթվեցված, ացետիլացված       |             |

|                     |(E 1451)                         |             |

._____________________________________________________________________.

 

Հավելված N 19

ՀՀ կառավարության

2014 թվականի հոկտեմբերի 30-ի

N 1241-Ն որոշման

 

ՑԱՆԿ

ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՄԵՋ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԹՈՒՅԼԱՏՐՎԱԾ ՀԱՄԱԲՈՒՐԱՎԵՏԻՉ ՔԻՄԻԱԿԱՆ ՆՅՈՒԹԵՐԻ

 

._________________________________________________________________________.

|Ru N   |FEMA  |CE        |CAS        |Հայերեն   |Անգլերեն  |Հոմանիշեր`   |

|«1» Ru |N «2» |N «3»-    |           |անվանումը |անվանումը |համակարգային |

|N`     |FEMA N|EC N      |           |          |          |անվանումը    |

|Ռուսաս-|Բուրա-|համարը`   |           |          |          |             |

|տանի   |վետիչ-|ըստ       |           |          |          |             |

|Դաշնու-|ներ և |Եվրոպա-   |           |          |          |             |

|թյան   |լուծա-|կան       |           |          |          |             |

|բնակ-  |մզ-   |Խորհուրդի |           |          |          |             |

|չության|վածք- |և         |           |          |          |             |

|սանիտա-|ներ   |Խորհրդա-  |           |          |          |             |

|րահամա-|արտա- |րանի      |           |          |          |             |

|ճարակա-|դրող- |28.10.96թ |           |          |          |             |

|յին    |ների  |N 2232/96 |           |          |          |             |

|անվտան-|Միու- |որոշմամբ  |           |          |          |             |

|գության|թյան  |ընդունված |           |          |          |             |

|ապահով-|կողմից|սննդա-    |           |          |          |             |

|ման    |«ան-  |մթերքի    |           |          |          |             |

|բնագա- |վտանգ |համար     |           |          |          |             |

|վառում |ճանաչ-|համաբու-  |           |          |          |             |

|հսկու- |ված   |րավետիչ   |           |          |          |             |

|թյուն  |համա- |նյութերի  |           |          |          |             |

|և      |բուրա-|շտեմարա-  |           |          |          |             |

|վերահս-|վետիչ |նին       |           |          |          |             |

|կողու- |նյու- |համապատաս-|           |          |          |             |

|թյուն  |թեր»  |խան       |           |          |          |             |

|իրակա- |FEMA- |Եվրամիու- |           |          |          |             |

|նացնող |GRAS  |թյունում  |           |          |          |             |

|գործա- |ցանկով|ընդունված |           |          |          |             |

|դիր    |սահ-  |դասակարգ- |           |          |          |             |

|իշխա-  |մանված|մանը:     |           |          |          |             |

|նության|համարը|          |           |          |          |             |

|Դաշնա- |(Հումք|          |           |          |          |             |

|յին    |բուրա-|          |           |          |          |             |

|մարմնի |վետիչ-|          |           |          |          |             |

|կողմից |ների  |          |           |          |          |             |

|սահման-|և     |          |           |          |          |             |

|ված,   |օծանե-|          |           |          |          |             |

|«FLA-  |լիքնե-|          |           |          |          |             |

|VIS»   |րի    |          |           |          |          |             |

|եվրոպա-|համար-|          |           |          |          |             |

|կան    |2010, |          |           |          |          |             |

|տվյալ- |Allu- |          |           |          |          |             |

|ների   |red   |          |           |          |          |             |

|շտե-   |Busi- |          |           |          |          |             |

|մարանի |ness  |          |           |          |          |             |

|հիմքով |Media,|          |           |          |          |             |

|ստեղծ- |IL,   |          |           |          |          |             |

|ված    |USA). |          |           |          |          |             |

|սննդա- |      |          |           |          |          |             |

|յին    |      |          |           |          |          |             |

|բուրա- |      |          |           |          |          |             |

|վետիչ- |      |          |           |          |          |             |

|ների   |      |          |           |          |          |             |

|արտա-  |      |          |           |          |          |             |

|դրու-  |      |          |           |          |          |             |

|թյան   |      |          |           |          |          |             |

|ժամանակ|      |          |           |          |          |             |

|կիրառ- |      |          |           |          |          |             |

|ման    |      |          |           |          |          |             |

|թույլա-|      |          |           |          |          |             |

|տրված  |      |          |           |          |          |             |

|համա-  |      |          |           |          |          |             |

|բուրա- |      |          |           |          |          |             |

|վետիչ  |      |          |           |          |          |             |

|նյութե-|      |          |           |          |          |             |

|րի ռու-|      |          |           |          |          |             |

|սական  |      |          |           |          |          |             |

|համարա-|      |          |           |          |          |             |

|կալումն|      |          |           |          |          |             |

|է;     |      |          |           |          |          |             |

|լատինե-|      |          |           |          |          |             |

|րեն    |      |          |           |          |          |             |

|«Ru»   |      |          |           |          |          |             |

|տառերից|      |          |           |          |          |             |

|հետո   |      |          |           |          |          |             |

|առաջին |      |          |           |          |          |             |

|երկու  |      |          |           |          |          |             |

|թիվը   |      |          |           |          |          |             |

|մինչև  |      |          |           |          |          |             |

|կետը   |      |          |           |          |          |             |

|նշանա- |      |          |           |          |          |             |

|կում են|      |          |           |          |          |             |

|միացու-|      |          |           |          |          |             |

|թյուն- |      |          |           |          |          |             |

|ների   |      |          |           |          |          |             |

|քիմիա- |      |          |           |          |          |             |

|կան    |      |          |           |          |          |             |

|դասը,  |      |          |           |          |          |             |

|հաջոր- |      |          |           |          |          |             |

|դող    |      |          |           |          |          |             |

|երեք   |      |          |           |          |          |             |

|թիվը`  |      |          |           |          |          |             |

|միացու-|      |          |           |          |          |             |

|թյան   |      |          |           |          |          |             |

|տվյալ  |      |          |           |          |          |             |

|դասում |      |          |           |          |          |             |

|տվյալ  |      |          |           |          |          |             |

|նյութի |      |          |           |          |          |             |

|համարը |      |          |           |          |          |             |

|(01`   |      |          |           |          |          |             |

|ածխա-  |      |          |           |          |          |             |

|ջրա-   |      |          |           |          |          |             |

|տներ,  |      |          |           |          |          |             |

|02`    |      |          |           |          |          |             |

|սպիր-  |      |          |           |          |          |             |

|տեր,   |      |          |           |          |          |             |

|03`    |      |          |           |          |          |             |

|հասարակ|      |          |           |          |          |             |

|եթեր-  |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|04`    |      |          |           |          |          |             |

|ֆենոլ- |      |          |           |          |          |             |

|ներ և  |      |          |           |          |          |             |

|դրանց  |      |          |           |          |          |             |

|հասարակ|      |          |           |          |          |             |

|եթեր-  |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|05`    |      |          |           |          |          |             |

|ալդե-  |      |          |           |          |          |             |

|հիդներ,|      |          |           |          |          |             |

|06`    |      |          |           |          |          |             |

|ալդե-  |      |          |           |          |          |             |

|հիդների|      |          |           |          |          |             |

|ացետալ-|      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|07`    |      |          |           |          |          |             |

|կետոն- |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|08`    |      |          |           |          |          |             |

|օրգանա-|      |          |           |          |          |             |

|կան    |      |          |           |          |          |             |

|թթու-  |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|09` օր-|      |          |           |          |          |             |

|գանական|      |          |           |          |          |             |

|թթու-  |      |          |           |          |          |             |

|ների   |      |          |           |          |          |             |

|բարդ   |      |          |           |          |          |             |

|եթեր-  |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|10` լա-|      |          |           |          |          |             |

|կտոներ,|      |          |           |          |          |             |

|11`    |      |          |           |          |          |             |

|ամին-  |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|12`    |      |          |           |          |          |             |

|ծծումբ |      |          |           |          |          |             |

|պարու- |      |          |           |          |          |             |

|նակող  |      |          |           |          |          |             |

|միացու-|      |          |           |          |          |             |

|թյուն- |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|13`    |      |          |           |          |          |             |

|թթվածին|      |          |           |          |          |             |

|պարու- |      |          |           |          |          |             |

|նակող  |      |          |           |          |          |             |

|հետերո-|      |          |           |          |          |             |

|ցիկլիկ |      |          |           |          |          |             |

|միացու-|      |          |           |          |          |             |

|թյուն- |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|14`    |      |          |           |          |          |             |

|ազոտ   |      |          |           |          |          |             |

|պարու- |      |          |           |          |          |             |

|նակող  |      |          |           |          |          |             |

|հետերո-|      |          |           |          |          |             |

|ցիկլիկ |      |          |           |          |          |             |

|միացու-|      |          |           |          |          |             |

|թյուն- |      |          |           |          |          |             |

|ներ,   |      |          |           |          |          |             |

|16`    |      |          |           |          |          |             |

|միացու-|      |          |           |          |          |             |

|թյուն- |      |          |           |          |          |             |

|ներ    |      |          |           |          |          |             |

|խառը   |      |          |           |          |          |             |

|դասե-  |      |          |           |          |          |             |

|րի).   |      |          |           |          |          |             |

|_______|______|__________|___________|__________|__________|_____________|

|01.001 |2633  |491       |138-86-3   |Լիմոնեն   |Limonene  |1,8(9)-p-    |

|       |      |          |           |          |          |Menthadiene; |

|       |      |          |           |          |          |p-Mentha-1,8-|

|       |      |          |           |          |          |diene;       |

|       |      |          |           |          |          |1-Methyl-4-  |

|       |      |          |           |          |          |isopropenyl- |

|       |      |          |           |          |          |1-           |

|       |      |          |           |          |          |cyclohexene; |

|       |      |          |           |          |          |Dipentene;   |

|       |      |          |           |          |          |Carvene;     |

|       |      |          |           |          |          |Cinene;      |

|       |      |          |           |          |          |Citrene;     |

|_______|______|__________|___________|__________|__________|_____________|

 

---------------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1241-Ն
Որոշում