Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀՀ ԿԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ...

 

 

040.1456.101215

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

3 դեկտեմբերի 2015 թվականի N 1456-Ն

 

i

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐԻ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ ԿԱՐԳԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 1998 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 11-Ի N 706 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(1-ին մաս)

 

i

«Զինվորական ծառայության և զինծառայողի կարգավիճակի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 62-րդ հոդվածի 1-ին մասի պահանջներին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Սահմանել`

i

1) Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության համակարգի զինծառայողների պարենային ապահովության կարգը` համաձայն N 1 հավելվածի.

2) Հայաստանի Հանրապետության կառավարությանն առընթեր ազգային անվտանգության ծառայության համակարգի զինծառայողների պարենային ապահովության կարգը` համաձայն N 2 հավելվածի.

3) Հայաստանի Հանրապետության կառավարությանն առընթեր Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության համակարգի զինծառայողների պարենային ապահովության կարգը` համաձայն N 3 հավելվածի.

4) Հայաստանի Հանրապետության արտակարգ իրավիճակների նախարարության համակարգի փրկարարական ծառայողների արտակարգ իրավիճակներում պարենային ապահովության կարգը` համաձայն N 4 հավելվածի.

5) պարենային վկայականի ձևը` համաձայն N 5 հավելվածի:

(1-ին կետը փոփ. 29.09.16 թիվ 990-Ն, 22.02.18 թիվ 161-Ն որոշումներ)

i

2. ՈՒժը կորցրած ճանաչել Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 1998 թվականի նոյեմբերի 11-ի «Հայաստանի Հանրապետության հատուկ սպառողների սննդի օրական միջին նորմաների մասին» N 706 որոշման 1-ին, 4.1-ին և 4.2-րդ կետերը:

3. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

(վերնագիրը փոփ. 29.09.16 թիվ 990-Ն որոշում)

(վերնագիրն ու նախաբանը փոփ. 22.02.18 թիվ 161-Ն որոշում)

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2015 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 10-ԻՆ

 

Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության

2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի

N 1456-Ն որոշման

 

ԿԱՐԳ

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ

 

1. Սույն կարգով կարգավորվում են Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության համակարգում պարենային ապահովման հետ կապված հարաբերությունները:

2. Պարենային ապահովման չափաքանակներով սահմանված սննդամթերքի տրամադրման համար անհրաժեշտ ֆինանսական միջոցները հատկացվում են Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին:

3. Պարտադիր ժամկետային զինծառայողները, ռազմաուսումնական հաստատությունների կուրսանտները, ռազմամարզական վարժարանների սաները, ուսումնական հավաքների կանչված բարձրագույն ուսումնական հաստատությունների զինվորական պատրաստություն անցնող ուսանողները, անհատական կարգով կամ զինվորական ջոկերով (ստորաբաժանումներով) ժամանակավորապես այլ զորամասեր ժամանելու դեպքում սննդով ապահովվում են տվյալ զորամասի շարքային կազմի պարտադիր ժամկետային զինծառայողների համար նախատեսված չափաքանակներով:

4. Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության համակարգի գերատեսչական պահպանության աշխատողներն ապահովվում են սննդամթերքով` ըստ Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության համակարգի զինծառայողների սննդի օրական չափաքանակների:

5. Ռազմաուսումնական հաստատությունների կուրսանտներն ուսումնառության ամբողջ ընթացքում (մինչև արձակման օրը ներառյալ) ապահովվում են անվճար սննդով:

6. Սպայական կոչում չունեցող, սակայն պահեստազորի սպայական կազմում հաշվառված զինապարտները զորամասերում հավաքների ժամանակ պարենային ապահովում ստանում են տվյալ զորամասի զինծառայողների համար նախատեսված չափաքանակով:

7. Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության համակարգի` անմիջականորեն սահմանում ծառայություն անցնող կամ օդանավակայաններում, փորձադաշտերում, տեխնիկական և մեքենաթռիչքային կայաններում մշտապես աշխատող սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմերի պայմանագրային զինծառայողները, քաղաքացիական անձնակազմը, որոնց սնունդն ապահովվում է Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին, իրենց հասանելիք օրապահիկներն ստանում են զորամասերի ճաշարաններում պատրաստի ճաշատեսակներով, կամ նման հնարավորության բացակայության դեպքում` բնամթերքով (առձեռն):

8. Պարտադիր ժամկետային զինծառայողները պարենային բավարարում ստանում են զորամասերի ճաշարաններում:

9. Տարբեր չափաքանակներով սննդամթերք ստացող զորամասերի և ստորաբաժանումների զինծառայողները սննդով ապահովվում են մեկ ընդհանուր չափաքանակով, եթե նրանց տեղաբաշխման պայմանների կամ առաջադրանքի կատարման պատճառով սննդի առանձնացված պատրաստումը հնարավոր չէ: Սպայական և ենթասպայական պաշտոններում նշանակված ավագները (պարտադիր ժամկետային զինծառայողներ) սննդով ապահովվում են տվյալ զորամասի պարտադիր ժամկետային զինծառայողների պարենային օրապահիկների չափաքանակներով:

10. Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերում պարենային ապահովում ստացող անձինք, բացառությամբ սույն կարգով նախատեսված դեպքերի, իրավունք ունեն օրական ստանալու միայն իրենց հասանելիք մեկ պարենային չափաքանակը:

11. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին լրիվ անվճար ուղեգրերով Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության առողջարաններում բուժվող կամ հանգստյան տներում գտնվող սպայական և ենթասպայական կազմերի զինծառայողներին, պարտադիր և պայմանագրային ծառայողներին, ինչպես նաև քաղաքացիական անձնակազմին, որոնք ունեն Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին պարենային օրապահիկ ստանալու (սնվելու) իրավունք, ծառայության վայրում օրապահիկ չի հատկացվում: Ռազմաբժշկական հիմնարկներում, առողջարաններում և հանգստյան տներում նրանք պարենով ապահովվում են պարենային վկայականների հիման վրա` համաձայն Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի N 1456-Ն որոշման N 5 հավելվածի: Պարենային վկայականները տրվում են համապատասխան զորամասի կողմից:

12. Թույլատրվում է 190 սմ և ավելի բարձր հասակ ունեցող զինծառայողներին հատկացնել լրացուցիչ սնունդ` նրանց համար նախատեսված չափաքանակների կիսով չափ: Սննդի հավելումը նշանակվում է զորամասի հրամանատարի հրամանով, կայազորային ռազմաբժշկական հանձնաժողովի եզրակացության հիման վրա:

13. Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի զորամասերում ու ստորաբաժանումներում ռազմաուսումնական հաստատությունների կուրսանտները գործնական պարապմունքների և ստաժավորման ժամանակ սնվում են սննդի այն չափաքանակներով, որոնցով ապահովվում է տվյալ զորամասի (ստորաբաժանման) անձնակազմը:

14. Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության համակարգի սպայական, ենթասպայական, շարքային կազմերի պայմանագրային զինծառայողների և բանվոր ծառայողների լրացուցիչ վճարովի սնունդը կազմակերպվում է նման ցանկություն հայտնած զինծառայողների զեկուցագրերի հիման վրա (նշելով, թե քանի անգամ և ամսվա որ օրերին են սնվել ցանկանում)` Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարի կողմից սահմանված կարգով:

15. Թույլատրվում է դիետիկ սնունդ կազմակերպել սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմերի պայմանագրային զինծառայողների համար` համապատասխան զորամասի բժշկական ծառայության պետի եզրակացության հիման վրա:

16. Ելնելով ծառայողական անհրաժեշտությունից` պետության հաշվին (անվճար) կերակրվելու անհրաժեշտություն ունեցող զորամասերի և դրանց անձնակազմերի անդամների թվի տվյալները հաստատվում են Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարի հրամաններով:

 

ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ ԽԱՂԱՂ ԺԱՄԱՆԱԿ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԶԻՆՎԱԾ ՈՒԺԵՐՈՒՄ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ

 

N 1. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.___________________________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|Ծանոթագրություն  |

|ը/կ|                                 |օրական     |                 |

|   |                                 |հասանելիք  |                 |

|   |                                 |մթերքի     |                 |

|   |                                 |քանակը     |                 |

|   |                                 |(գրամ)     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

| 1 |              2                  |     3     |          4      |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի|650        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|2. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի      | 10        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|3. |Ձավարեղեն` տարբեր                |120        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|4. |Մակարոնեղեն                      | 40        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|5. |Միս` ոսկրոտ                      |175        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|6. |Ձուկ` սառեցված, առանց գլխի       |100        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|7. |Կենդանական ճարպ, մարգարին        |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|8. |Բուսական յուղ (ձեթ)              |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|9. |Կարագ` սերուցքային               |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|10.|Հալած պանիր                      |30         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|11.|Խտացրած կաթ` շաքարով             |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|12.|Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում)     |4 հատ      |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|13.|Շաքարավազ                        |60         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|14.|Կերակրի աղ                       |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|15.|Թեյ                              |1          |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|16.|Դափնու տերև                      |0,1        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|17.|Պղպեղ` կարմիր                    |0,2        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|18.|Պղպեղ` սև                        |0,2        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|19.|Քացախ                            |1          |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|20.|Տոմատի մածուկ                    |6          |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|21.|Կետչուպ                          |20         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|22.|Կարտոֆիլ                         |600        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|23.|Կաղամբ                           |130        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|24.|Գազար                            |50         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|25.|Բազուկ                           |30         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|26.|Գլուխ սոխ                        |50         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|27.|Օշարակ                           |28         |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|28.|Թարմ լոլիկ կամ վարունգ           |40         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հուլիս-սեպտեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|29.|Չորացրած կանաչի` տարբեր          |0.5        |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|30.|Խնձոր                            |100        |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |օգոստոս-նոյեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|31.|Մուրաբա                          |20         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-ապրիլ  |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|32.|Մարինադ                          |40         |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |դեկտեմբեր-հունվար|

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|33.|Վիտամին C                        |1          |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |ապրիլի           |

|   |                                 |           |15-ից մինչև      |

|   |                                 |           |հունիսի 15-ը:    |

.___________________________________________________________________.

 

1. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին N 1 չափաքանակներով ապահովվում են`

1) պարտադիր ժամկետային զինծառայողները.

2) Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության (այսուհետ` նախարարության) համակարգի սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմերի պայմանագրային զինծառայողները, ովքեր ծառայություն են անցնում անմիջականորեն պետական սահմանի վրա կամ մշտապես աշխատում են օդանավակայաններում, փորձադաշտերում, տեխնիկական և մեկնաթռիչքային կայաններում, զբաղվելով ինքնաթիռների, ուղղաթիռների անմիջական սպասարկմամբ.

3) ելնելով ծառայողական անհրաժեշտությունից` պետության հաշվին (անվճար) կերակրվելու անհրաժեշտություն ունեցող զորամասերի և դրանց անձնակազմերի անդամների թվի տվյալները հաստատվում են Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարի հրամաններով.

4) այն զինծառայողները, ովքեր գտնվում են կարգապահական վաշտերում.

5) զինապարտները` վարժական հավաքների, հրամանատարաշտաբային կամ շտաբային վարժանքների և զորախաղերի, ինչպես նաև ուսանողները` ուսումնական հավաքների ժամանակ.

6) հաստիքային նվագախմբի սաները.

7) զինվորական ծառայության զորակոչված քաղաքացիները` զորամաս մեկնելու համար հավաքակայան ներկայանալու օրվանից.

8) զինկոմիսարիատներից և հավաքակայաններից զինվորական հոսպիտալներ բժշկական հետազոտման ուղարկվող քաղաքացիները.

9) զինված ուժերի հոգևոր ծառայողները.

10) սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողները, բանվոր ծառայողները` զորավարժությունների անցկացման ժամանակ, եթե այդ ժամանակամիջոցի համար լրացուցիչ հավելյալ վարձատրություն չի տրվում:

2. Ծովի մակերևույթից 2000 մետր և ավելի բարձր տեղաբաշխված զորամասերի զինծառայողներին, բացի N 1 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն` 70 գրամ.

2) ճարպ (սալ)` 20 գրամ.

3) թխվածքաբլիթ` 40 գրամ.

4) խտացրած կաթ` շաքարով` 20 գրամ:

3. Պատվո պահակային վաշտում ծառայող զինծառայողներին, բացի N 1 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) միս` տավարի, խոզի` ոսկրոտ, հավի` 100 գրամ.

2) կարագ` սերուցքային` 10 գրամ.

3) խտացրած կաթ` շաքարով` 15 գրամ:

4. Հաստիքային երաժշտական խմբերում ծառայություն անցնող պարտադիր ժամկետային զինծառայողներին (շարքայիններին), բացի N 1 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) խտացրած կաթ` շաքարով` 20 գրամ.

2) կարագ` սերուցքային` 15 գրամ.

3) շաքարավազ` 10 գրամ:

5. Այն պարտադիր ժամկետային զինծառայողներին (շարքայիններին), ովքեր աշխատում (ծառայում) են թունավոր բաղադրամաս պարունակող վառելիքի առկայությամբ, բացի N 1 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) միս` տավարի, խոզի` ոսկրոտ, հավի` 55 գրամ.

2) կարագ` սերուցքային` 25 գրամ.

3) խտացրած կաթ` շաքարով` 20 գրամ:

6. Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարության Վազգեն Սարգսյանի անվան ռազմական ինստիտուտի և Արմենակ Խանփերյանցի անվան ռազմական ավիացիոն ինստիտուտի կուրսանտներին, բացի N 1 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում է 10 գրամ սերուցքային կարագ:

7. Բանակի մարզիկների կենտրոնական ակումբի մարզիկներին, բացի հիմնական չափաքանակից, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) շաքարավազ` 35 գրամ.

2) կարագ` սերուցքային` 15 գրամ.

3) հավի ձու` 10 հատ (շաբաթական).

4) հալած պանիր` 30 գրամ.

5) բնական սուրճ` 5 գրամ.

6) խտացրած կաթ` շաքարով` 60 գրամ.

7) օշարակ` 28 գրամ:

8. Չափաքանակով հասանելիք կարագը և հալած պանիրը չեն տրվում, իսկ մյուս սննդամթերքը տրվում է N 1 չափաքանակների համաձայն:

9. Հայաստանի Հանրապետության հյուսիսում (Օմարի տարածաշրջան) տեղաբաշխված զորամասերում ծառայություն անցնող զինծառայողներին նոյեմբերի 15-ից մինչև ապրիլի 15-ը ներառյալ, բացի NN 1 և 6 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) սխտոր` 10 գրամ.

2) ճարպ (սալ)` 50 գրամ.

3) թեյ` 1 գրամ.

4) ջեմ` 45 գրամ.

5) խտացրած կաթ` շաքարով` 30 գրամ:

10. «Փամբակ» լեռնաուսումնական կենտրոնում լեռնային պատրաստականության պարապմունքներ անցնող զինծառայողներին լրացուցիչ հատկացվում են`

1) ձկան պահածո` 40 գրամ.

2) խտացրած կաթ` 20 գրամ:

11. Հատուկ հետախուզական ստորաբաժանումներում ծառայություն անցնող զինծառայողներին լրացուցիչ հատկացվում են`

1) կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկ` 40 գրամ.

2) խտացրած կաթ` 20 գրամ:

12. Գիշերային պահակային ծառայություն իրականացնող (ժամը` 00.00-06.00) զինծառայողներին լրացուցիչ հատկացվում են`

1) թեյ` 0,5 գրամ.

2) շաքարավազ` 15 գրամ:

 

N 2. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՊԱՏԵՐԱԶՄԱԿԱՆ ԳՈՐԾՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻՆ ՄԱՍՆԱԿՑՈՂ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

1-ին տարբերակ

 

.______________________________________________________________.

|NN  |         Անվանումը                           |Մեկ մարդուն|

|ը/կ |                                             |օրական     |

|    |                                             |հասանելիք  |

|    |                                             |մթերքի     |

|    |                                             |քանակը     |

|    |                                             |(գրամ)     |

|____|_____________________________________________|___________|

| 1  |                     2                       |     3     |

|____|_____________________________________________|___________|

|1.  |Ալյուր` 1-ին տեսակի (հացի փոխարեն)           |        568|

|____|_____________________________________________|___________|

|2.  |Ձավարեղեն` տարբեր                            |        150|

|____|_____________________________________________|___________|

|3.  |Մակարոնեղեն                                  |         20|

|____|_____________________________________________|___________|

|4.  |Մսի պահածո                                   |        113|

|____|_____________________________________________|___________|

|5.  |Մսաբուսական պահածո` տարբեր                   |        308|

|____|_____________________________________________|___________|

|6.  |Արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատ (1-ին           |         20|

|    |ճաշատեսակի համար)                            |           |

|____|_____________________________________________|___________|

|7.  |Բուսական յուղ (ձեթ)                          |       25.5|

|____|_____________________________________________|___________|

|8.  |Խտացրած կաթ` շաքարով                         |         20|

|____|_____________________________________________|___________|

|9.  |Շաքարավազ                                    |        130|

|____|_____________________________________________|___________|

|10. |Կերակրի աղ                                   |         20|

|____|_____________________________________________|___________|

|11. |Թեյ                                          |        1.6|

|____|_____________________________________________|___________|

|12. |Դափնու տերև                                  |        0.1|

|____|_____________________________________________|___________|

|13. |Տոմատի մածուկ                                |          6|

|____|_____________________________________________|___________|

|14. |Կարտոֆիլ                                     |        200|

|____|_____________________________________________|___________|

|15. |Գլուխ սոխ                                    |         50|

|____|_____________________________________________|___________|

|16.*|Բուսական յուղ (ձեթ)                          |        1.2|

|____|_____________________________________________|___________|

|17.*|Թթխմոր                                       |          3|

|____|_____________________________________________|___________|

|18. |Կերակրի աղ                                   |         10|

.______________________________________________________________.

 

2-րդ տարբերակ

 

.______________________________________________________________.

|NN  |         Անվանումը                           |Մեկ մարդուն|

|ը/կ |                                             |օրական     |

|    |                                             |հասանելիք  |

|    |                                             |մթերքի     |

|    |                                             |քանակը     |

|    |                                             |(գրամ)     |

|____|_____________________________________________|___________|

|1.  |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի (հացի փոխարեն)   |        568|

|____|_____________________________________________|___________|

|2.  |Ձավարեղեն` տարբեր                            |        260|

|____|_____________________________________________|___________|

|3.  |Մակարոնեղեն                                  |         40|

|____|_____________________________________________|___________|

|4.  |Մսի պահածո                                   |     202.25|

|____|_____________________________________________|___________|

|5.  |Կենդանական յուղ, մարգարին                    |         40|

|____|_____________________________________________|___________|

|6.  |Կարագ` սերուցքային                           |         20|

|____|_____________________________________________|___________|

|7.  |Խտացրած կաթ` շաքարով                         |         20|

|____|_____________________________________________|___________|

|8.  |Շաքարավազ                                    |        129|

|____|_____________________________________________|___________|

|9.  |Կերակրի աղ                                   |         20|

|____|_____________________________________________|___________|

|10. |Թեյ                                          |        1.6|

|____|_____________________________________________|___________|

|11. |Դափնու տերև                                  |        0.1|

|____|_____________________________________________|___________|

|12. |Տոմատի մածուկ                                |          6|

|____|_____________________________________________|___________|

|13. |Կարտոֆիլ                                     |        150|

|____|_____________________________________________|___________|

|14. |Գլուխ սոխ                                    |         50|

|____|_____________________________________________|___________|

|15.*|Արևածաղկի  ձեթ                               |        1.2|

|____|_____________________________________________|___________|

|16.*|Թթխմոր                                       |          3|

|____|_____________________________________________|___________|

|17.*|Կերակրի աղ                                   |         10|

.______________________________________________________________.

 

1. * Սույն չափաքանակների արևածաղկի ձեթը, թթխմորը և կերակրի աղը հատկացվում են զինվորական դաշտային մեխանիզացված հացի գործարաններին` հացաթխման համար, իսկ քաղաքացիական հացի գործարաններին հատկացվում է միայն ալյուր:

2. Պետության հաշվին սննդի տվյալ չափաքանակով ապահովվում է պատերազմական գործողությունների մասնակցող ամբողջ անձնակազմը:

 

N 3. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՕԴԱՉՈՒՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.___________________________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|Ծանոթագրություն  |

|ը/կ|                                 |օրական     |                 |

|   |                                 |հասանելիք  |                 |

|   |                                 |մթերքի     |                 |

|   |                                 |քանակը     |                 |

|   |                                 |(գրամ)     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

| 1 |              2                  |     3     |          4      |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի|    650    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|2. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի      |    10     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|3. |Ձավարեղեն` տարբեր                |    80     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|4. |Բրինձ                            |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|5. |Մակարոնեղեն                      |    40     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|6. |Միս` տավարի, խոզի` ոսկրոտ        |    300    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|7. |Միս` հավի                        |    50     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|8. |Կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն  |    25     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|9. |Ձուկ` սառեցված, առանց գլխի       |    100    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|10.|Կենդանական ճարպ, մարգարին        |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|11.|Բուսական յուղ (ձեթ)              |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|12.|Կարագ` սերուցքային               |    60     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|13.|Հալած պանիր                      |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|14.|Խտացրած կաթ` շաքարով             |    70     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|15.|Թթվասեր                          |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|16.|Կաթնաշոռ                         |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|17.|Հավի ձու                         |1 հատ      |                 |

|   |                                 |(օրական)   |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|18.|Բնական սուրճ                     |    2.5    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|19.|Շաքարավազ                        |    80     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|20.|Կերակրի աղ                       |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|21.|Թեյ                              |    1.2    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|22.|Դափնու տերև                      |    0,1    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|23.|Պղպեղ` կարմիր                    |    0,2    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|24.|Պղպեղ` սև                        |    0,2    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|25.|Քացախ                            |    1      |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|26.|Տոմատի մածուկ                    |    6      |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|27.|Կետչուպ                          |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|28.|Կարտոֆիլ                         |    600    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|29.|Կաղամբ                           |    130    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|30.|Գազար                            |    50     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|31.|Բազուկ                           |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|32.|Գլուխ սոխ                        |    50     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|33.|Մարինադ                          |    40     |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |դեկտեմբեր-հունվար|

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|34.|Թարմ լոլիկ կամ վարունգ           |    40     |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հուլիս-սեպտեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|35.|Չորացրած կանաչի` տարբեր          |    0.5    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|36.|Խնձոր                            |    100    |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |օգոստոս-նոյեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|37.|Մուրաբա                          |    20     |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-ապրիլ  |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|38.|Օշարակ                           |    31     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|39.|Շոկոլադ                          |    15     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|40.|Վիտամին C                        |    1      |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |ապրիլի 15-ից     |

|   |                                 |           |մինչև  հունիսի   |

|   |                                 |           |15-ը:            |

.___________________________________________________________________.

 

1. Սույն չափաքանակների 39-րդ տողում նշված շոկոլադը հատկացվում է միայն թռիչքային ռեակտիվ, տուրբոռեակտիվ, տուրբոպտուտակային մեքենաների թռիչքային անձնակազմերին:

2. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին սննդի տվյալ չափաքանակով ապահովվում են օդաչուական կազմի այն զինծառայողները, ովքեր ընդգրկված են թռիչքային սարքերի հաստիքային անձնակազմերում (այդ թվում` նրանց փոխարինողներին), ինչպես նաև օդաչուներ և շտուրմաններ պատրաստող ռազմաուսումնական հաստատությունների կուրսանտներին` գործնական թռիչքներն սկսվելու օրվանից` համաձայն ուսումնական պլանի, մինչև ուսումնական հաստատությունն ավարտելու օրը (այդ թվում` այլ զորամասերում թռիչքային պրակտիկա և ստաժավորում անցկացնելու ընթացքում):

 

N 4. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՀՈՍՊԻՏԱԼԱՅԻՆ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|Ծանոթագրություն    |

|ը/կ|                                 |օրական     |                   |

|   |                                 |հասանելիք  |                   |

|   |                                 |մթերքի     |                   |

|   |                                 |քանակը     |                   |

|   |                                 |(գրամ)     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

| 1 |              2                  |     3     |          4        |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի|    650    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|2. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի      |    10     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|3. |Ձավարեղեն` տարբեր                |    30     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|4. |Սպիտակաձավար                     |    20     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|5. |Բրինձ                            |    30     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|6. |Մակարոնեղեն                      |    40     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|7. |Միս` տավարի, խոզի` ոսկրոտ        |    175    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|8. |Միս` հավի                        |    50     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|9. |Ձուկ` սառեցված, առանց գլխի       |    100    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|10.|Կենդանական ճարպ, մարգարին        |    20     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|11.|Բուսական յուղ (ձեթ)              |    20     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|12.|Կարագ` սերուցքային               |    30     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|13.|Հալած պանիր                      |    30     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|14.|Խտացրած կաթ` շաքարով             |    80     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|15.|Թթվասեր                          |    80     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|16.|Կաթնաշոռ                         |    80     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|17.|Հավի ձու                         |1 հատ      |                   |

|   |                                 |(օրական)   |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|18.|Ջեմ                              |    20     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|19.|Շաքարավազ                        |    60     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|20.|Կերակրի աղ                       |    20     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|21.|Թեյ                              |    1      |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|22.|Դափնու տերև                      |    0,1    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|23.|Պղպեղ` կարմիր                    |    0,2    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|24.|Պղպեղ` սև                        |    0,2    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|25.|Քացախ                            |    1      |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|26.|Տոմատի մածուկ                    |    6      |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|27.|Կետչուպ                          |    20     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|28.|Կարտոֆիլ                         |    600    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|29.|Կաղամբ                           |    130    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|30.|Գազար                            |    50     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|31.|Բազուկ                           |    30     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|32.|Գլուխ սոխ                        |    50     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|33.|Օշարակ                           |    28     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|34.|Մարինադ                          |    40     |Հատկացվում է       |

|   |                                 |           |դեկտեմբեր-հունվար  |

|   |                                 |           |ամիսներին:         |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|35.|Թարմ լոլիկ կամ վարունգ           |    40     |Հատկացվում է       |

|   |                                 |           |հուլիս-սեպտեմբեր   |

|   |                                 |           |ամիսներին:         |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|36.|Չորացրած կանաչի` տարբեր          |    0.5    |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|37.|Խնձոր                            |    100    |Հատկացվում է       |

|   |                                 |           |օգոստոս-նոյեմբեր   |

|   |                                 |           |ամիսներին:         |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|38.|Մուրաբա                          |    20     |Հատկացվում է       |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-ապրիլ    |

|   |                                 |           |ամիսներին:         |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|39.|Վիտամին C                        |    1      |Հատկացվում է       |

|   |                                 |           |ապրիլի 15-ից       |

|   |                                 |           |մինչև  հունիսի 15-ը|

|___|_________________________________|___________|___________________|

|40.|Բնական սուրճ                     |1 գրամ     |                   |

|___|_________________________________|___________|___________________|

|41.|Թխվածքաբլիթ                      |30 գրամ    |                   |

._____________________________________________________________________.

 

1. Հասանելիք չափաքանակների սահմաններում մեկ զինծառայողի հաշվարկով հատկացվում է նաև կեսօրիկ` ժամը 12.00-12.30-ը, ստորև նշված չափաքանակներով`

1) թթվասեր` 40 գրամ.

2) կաթնաշոռ` 40 գրամ.

3) խտացրած կաթ` 20 գրամ.

4) բնական սուրճ` 1 գրամ.

5) թխվածքաբլիթ` 30 գրամ:

2. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին սննդի տվյալ չափաքանակով ապահովվում են`

1) զինվորական հոսպիտալներ բուժման մեկնող զինծառայողները (սպայական, ենթասպայական ու շարքային կազմերի պարտադիր և պայմանագրային զինծառայողներ), ովքեր պարենային ապահովման համար հաշվառվում են զորամասի տված պարենային վկայականի հիման վրա, իսկ արտակարգ դեպքերում` հոսպիտալի պետի հրամանով, սակայն երկու օրվա ընթացքում պետք է ներկայացնեն պարենային վկայականը: Զինված ուժերի սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմի հիվանդ զինծառայողները, աշխատողները, զինծառայողների ընտանիքների անդամները, պատերազմի մասնակիցները, հաշմանդամները, զոհված ազատամարտիկների ընտանիքների անդամները, զինվորական կենսաթոշակառուները սննդով ապահովվում են Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին` անվճար, հոսպիտալային չափաքանակներով (N 4 չափաքանակներ և հիվանդ զինծառայողներին ըստ հիվանդության հատկացվող լրացուցիչ սննդամթերք).

2) ճառագայթահարված և այրվածքային վնասվածքներով հիվանդներին, բացի N 4 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

ա. միս` տավարի, խոզի` ոսկրոտ` 50 գրամ,

բ. կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն` 20 գրամ,

գ. մսի պահածո` 50 գրամ,

դ. ձուկ` սառեցված, առանց գլխի` 30 գրամ,

ե. թթվասեր` 10 գրամ,

զ. կաթնաշոռ` 120 գրամ,

է. հալած պանիր` 20 գրամ,

ը. օշարակ` 28 գրամ,

թ. բնական սուրճ` 0,5 գրամ.

3) երիկամային հիվանդություններով տառապող զինծառայողները, ովքեր գտնվում են հոսպիտալներում, ապահովվում են սննդամթերքի հետևյալ չափաքանակներով`

ա. հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի` 300 գրամ,

բ. ձավարեղեն և մակարոնեղեն` 100 գրամ,

գ. միս` տավարի, խոզի` ոսկրոտ` 100 գրամ,

դ. ձուկ` սառեցված, առանց գլխի` 100 գրամ,

ե. կարագ` սերուցքային` 60 գրամ,

զ. խտացրած կաթ` 80 գրամ,

է. հավի ձու` 1 հատ,

ը. շաքարավազ` 100 գրամ,

թ. թեյ` 1 գրամ,

ժ. կարտոֆիլ` 700 գրամ,

ժա. բանջարեղեն` 300 գրամ,

ժբ. արևածաղկի ձեթ` 50 գրամ,

ժգ. թթվասեր` 35 գրամ,

ժդ. կաթնաշոռ` 100 գրամ,

ժե. օշարակ` 28 գրամ,

ժզ. խնձոր` 200 գրամ.

4) տուբերկուլյոզով հիվանդներին տրվում են`

ա. հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի` 435 գրամ,

բ. ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի` 75 գրամ,

գ. ձավարեղեն և մակարոնեղեն` 75 գրամ,

դ. միս` հավի` 100 գրամ,

ե. ձուկ` սառեցված, առանց գլխի` 100 գրամ,

զ. կարագ` սերուցքային` 60 գրամ,

է. կերակրի աղ` 10 գրամ,

ը. խտացրած կաթ` 60 գրամ,

թ. շաքարավազ` 20 գրամ,

ժ. շոկոլադ` 50 գրամ,

ժա. թեյ` 1 գրամ,

ժբ. կարտոֆիլ` 400 գրամ,

ժգ. բանջարեղեն` 500 գրամ,

ժդ. թթվասեր` 30 գրամ,

ժե. կաթնաշոռ` 70 գրամ,

ժզ. տոմատի մածուկ` 6 գրամ,

ժէ. խնձոր` 200 գրամ,

ժը. հալած պանիր` 15 գրամ,

ժթ. արևածաղկի ձեթ` 25 գրամ,

ի. կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն` 30 գրամ,

իա. բնական սուրճ` 3 գրամ,

իբ. միս` տավարի, խոզի` ոսկրոտ` 100 գրամ,

իգ. հավի ձու (օրական)` 1 հատ:

 

N 5. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՌԱԶՄԱՄԱՐԶԱԿԱՆ ՎԱՐԺԱՐԱՆՆԵՐԻ ՍԱՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.___________________________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|Ծանոթագրություն  |

|ը/կ|                                 |օրական     |                 |

|   |                                 |հասանելիք  |                 |

|   |                                 |մթերքի     |                 |

|   |                                 |քանակը     |                 |

|   |                                 |(գրամ)     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

| 1 |              2                  |     3     |          4      |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի|    700    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|2. |Թխվածքաբլիթ                      |    45     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|3. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի      |    10     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|4. |Ձավարեղեն` տարբեր                |    60     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|5. |Սպիտակաձավար                     |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|6. |Բրինձ                            |    40     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|7. |Մակարոնեղեն                      |    40     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|8. |Միս` ոսկրոտ                      |    170    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|9. |Կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն  |    40     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|10.|Ձուկ` սառեցված, առանց գլխի       |    100    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|11.|Կենդանական ճարպ, մարգարին        |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|12.|Բուսական յուղ (ձեթ)              |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|13.|Կարագ` սերուցքային               |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|14.|Հալած պանիր                      |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|15.|Խտացրած կաթ` շաքարով             |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|16.|Թթվասեր                          |    40     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|17.|Կաթնաշոռ                         |    50     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|18.|Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում)     |  4 հատ    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|19.|Թարմ խնձոր                       |    100    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|20.|Շաքարավազ                        |    60     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|21.|Կերակրի աղ                       |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|22.|Թեյ                              |    1      |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|23.|Դափնու տերև                      |    0,1    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|24.|Պղպեղ` կարմիր                    |    0,2    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|25.|Պղպեղ` սև                        |    0,2    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|26.|Քացախ                            |    1      |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|27 |Տոմատի մածուկ                    |    6      |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|28.|Կետչուպ                          |    20     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|29.|Կարտոֆիլ                         |    600    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|30.|Կաղամբ                           |    130    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|31.|Գազար                            |    50     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|32.|Բազուկ                           |    30     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|33.|Գլուխ սոխ                        |    50     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|34.|Օշարակ                           |    28     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|35.|Մարինադ                          |    40     |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |դեկտեմբեր-հունվար|

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|36.|Թարմ լոլիկ կամ վարունգ           |    40     |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հուլիս-սեպտեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|37.|Չորացրած կանաչի` տարբեր          |    0.5    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|38.|Մուրաբա                          |    20     |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-ապրիլ  |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|39.|Վիտամին C                        |    1      |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |ապրիլի 15-ից     |

|   |                                 |           |մինչև  հունիսի   |

|   |                                 |           |15-ը:            |

.___________________________________________________________________.

 

--------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
03.12.2015
N 1456-Ն
Որոշում