Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀՀ ԿԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ...

 

 

040.1456.101215

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

3 դեկտեմբերի 2015 թվականի N 1456-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐԻ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ ԿԱՐԳԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 1998 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 11-Ի N 706 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(3-րդ մաս)

 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|NN |Անվանումը                              |Փոխա- |Փոխա- |Բացի       |

|ը/կ|                                       |րինվող|րինվող|դրանից`    |

|   |                                       |սննդա-|սննդա-|փոխարինել  |

|   |                                       |մթերքի|մթերքի|հետևյալ    |

|   |                                       |քանակը|քանակը|կետերով    |

|   |                                       |(գրամ)|(գրամ)|           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

| 1 |               2                       |  3   |   4  |     5     |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|1. |Հացը` թեփահան աշորայի ալյուրից`        |100   |      |           |

|   |փոխարինել                              |      |      |           |

|   |պաքսիմատով` 1-ին տեսակի                |      |60    |           |

|   |հացով` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի    |      |90    |           |

|   |հացով` ցորենի ալյուրից, 2-րդ տեսակի    |      |95    |2          |

|   |ցորենի ալյուրով` 1-ին տեսակի           |      |28    |2          |

|   |թեփահան աշորայի ալյուրով               |      |42    |           |

|   |չոր հացով                              |      |80    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|2. |Հացը` սպիտակ ցորենի ալյուրից,          |100   |      |           |

|   |1-ին տեսակի` փոխարինել                 |      |      |           |

|   |պաքսիմատով` ցորենի 1-ին տեսակի ալյուրից|      |65    |           |

|   |ալյուրով` 1-ին տեսակի ցորենից          |      |75    |           |

|   |հասարակ բատոններով` ցորենի 1-ին        |      |      |           |

|   |տեսակի ալյուրից                        |      |95    |           |

|   |հացով` ցորենի բարձր տեսակի ալյուրից    |      |85    |1          |

|   |հացով` ցորենի 2-րդ տեսակի ալյուրից     |      |105   |           |

|   |հասարակ գալետներով` 1-ին տեսակի        |      |65    |20         |

|   |ցորենի ալյուրից                        |      |      |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|3. |Ցորենի ալյուրը` 1-ին տեսակի`           |100   |      |           |

|   |փոխարինել                              |      |      |           |

|   |բրնձով                                 |      |100   |4          |

|   |մակարոնեղենով                          |      |100   |4          |

|   |սպիտակաձավարով                         |      |100   |           |

|   |ալյուրով` ցորենի բարձր տեսակի          |      |85    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|4. |Տարբեր ձավարեղենը` փոխարինել           |100   |      |           |

|   |եփման կարիք չզգացող ձավարեղենով        |      |100   |           |

|   |բրնձով                                 |      |100   |3          |

|   |մակարոնեղենով                          |      |100   |3          |

|   |կոնցենտրացված ձավարեղենով              |      |100   |           |

|   |ցորենի ալյուրով` 2-րդ տեսակի           |      |100   |           |

|   |թարմ կարտոֆիլով                        |      |500   |5          |

|   |բնական կարտոֆիլով`                     |      |      |           |

|   |կիսաֆաբրիկատ, պահածոյացված թարմ        |      |500   |           |

|   |բանջարեղենով                           |      |      |           |

|   |թթու կամ աղ դրած բանջարեղենով          |      |500   |5          |

|   |կարտոֆիլով և  բանջարեղենով`            |      |500   |5          |

|   |չորացրած, կարտոֆիլի պյուրեով`          |      |      |           |

|   |չորացրած                               |      |100   |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով և  մարինացված    |      |500   |           |

|   |պահածոյով                              |      |      |           |

|   |1-ին տեսակի բանջարեղենի                |      |375   |           |

|   |պահածոյով` առանց մսի                   |      |      |           |

|   |բանջարեղենի պահածոներով` լիցքավորող    |      |250   |           |

|   |խորտիկային                             |      |375   |10.23      |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|5. |Կարտոֆիլը, թարմ բանջարեղենը, թթու կամ  |100   |      |4          |

|   |աղ դրած բանջարեղենը` փոխարինել         |      |      |           |

|   |գլուխ սոխով                            |      |50    |           |

|   |չորացրած սոխով                         |      |5     |           |

|   |կանաչ սոխով                            |      |100   |           |

|   |սխտորով                                |      |25    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|6. |Սոխը` փոխարինել                        |100   |      |           |

|   |սխտորով                                |      |50    |5          |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|7. |Խտացրած թթխմորը` փոխարինել             |100   |      |           |

|   |չորացրած թթխմորով                      |      |50    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|8. |Միսը` խոզի, տավարի, ոչխարի` փոխարինել  |100   |      |           |

|   |մսով` ոսկորով                          |      |100   |           |

|   |մսով` առանց ոսկորի                     |      |80    |           |

|   |մսամթերքով` 1-ին կարգի                 |      |100   |           |

|   |մսամթերքով` 2-րդ կարգի                 |      |300   |           |

|   |թռչնի մսով` մաքրած                     |      |100   |           |

|   |թռչնի մսով` կիսամաքրած և  չմաքրած      |      |120   |           |

|   |չորացրած մսով                          |      |33    |9          |

|   |երշիկով` եփած, և  նրբերշիկով           |      |80    |9          |

|   |ծխեցրած մսով                           |      |60    |           |

|   |տարբեր տեսակի մսի պահածոյով            |      |75    |           |

|   |պահածոյով` թռչնի մսից` ոսկորներով      |      |100   |10.16      |

|   |ձկով` առանց գլխի (սառեցրած և  աղ դրած) |      |150   |10         |

|   |տարբեր տեսակի ձկան պահածոյով           |      |120   |9.16       |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                     |      |48    |           |

|   |պանրով` հալեցրած                       |      |72    |13.16      |

|   |հավի ձվով                              |      |2 հատ |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|9. |Երշիկը` հում, ապխտած, կիսաապխտած`      |100   |      |           |

|   |փոխարինել                              |      |      |           |

|   |եփած երշիկով                           |      |265   |8          |

|   |ծխեցրած մսով                           |      |200   |8          |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                     |      |160   |8.16       |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|10.|Ձուկը` մաքրած, առանց գլխի (սառեցրած    |100   |      |           |

|   |և  աղ դրած)` փոխարինել                 |      |      |           |

|   |սելդով` աղ դրած և  ապխտած գլխով        |      |100   |           |

|   |բոլոր տեսակի ձկներով` գլխով            |      |130   |           |

|   |ձկան ֆիլեով                            |      |70    |           |

|   |չորացրած ձկով                          |      |33    |           |

|   |տարբեր տեսակի ձկան պահածոներով         |      |80    |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով`                 |      |      |           |

|   |խորտիկային                             |      |120   |4.23       |

|   |ապխտած ձկով                            |      |75    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|11.|Կարագը` փոխարինել                      |100   |      |12.13.16   |

|   |ստերիլիզացված, պահածոյացված կարագով    |      |100   |           |

|   |չոր կարագի կոնցենտրատով                |      |70    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|12.|Կենդանական յուղը` հալեցրած, մարգարինը  |100   |      |           |

|   |փոխարինել`                             |      |      |           |

|   |կարագով                                |      |67    |16         |

|   |բուսական յուղով                        |      |100   |           |

|   |ճարպով` հումք                          |      |130   |           |

|   |սալով                                  |      |100   |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|13.|Պանիրը` փոխարինել                      |100   |      |           |

|   |կարագով                                |      |50    |16         |

|   |թթվասերով                              |      |123   |15         |

|   |կաթնաշոռով                             |      |250   |16         |

|   |կաթով                                  |      |825   |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով                 |      |165   |13.14.15.16|

|   |հավի ձվով                              |      |3 հատ |           |

|   |հալած պանրով                           |      |67    |8.16       |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|14.|Թթվասերը` փոխարինել                    |100   |      |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով                 |      |133   |13.15.16   |

|   |չոր կաթով                              |      |100   |           |

|   |կաթով                                  |      |667   |16         |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|15.|Կաթնաշոռը` փոխարինել                   |100   |      |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով                 |      |66    |13.14.16   |

|   |չոր կաթով                              |      |50    |           |

|   |կաթով                                  |      |333   |16         |

|   |պանրով                                 |      |40    |13         |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|16.|Կովի կաթը` փոխարինել                   |100   |      |           |

|   |չորացրած կաթով, չորացրած մածունով,     |      |15    |           |

|   |թթու կաթնամթերքով` չորացրած            |      |      |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով                 |      |20    |13.14.15   |

|   |խտացրած կաթով` ստերիլիզացված, առանց    |      |30    |           |

|   |շաքարի                                 |      |      |           |

|   |բնական սուրճով և  կակաոյով`            |      |      |           |

|   |խտացրած կաթով և  շաքարով               |      |20    |           |

|   |թթու կաթնամթերքով (մածուն)             |      |100   |           |

|   |կաթի սերով                             |      |20    |13         |

|   |թթվասերով                              |      |20    |           |

|   |չոր թթվասերով                          |      |10    |           |

|   |կաթնաշոռով                             |      |30    |13.16      |

|   |կարագով                                |      |5     |12.13      |

|   |հալեցրած կարագով                       |      |5     |           |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                     |      |12    |8.9.13     |

|   |պանրով` հալեցրած                       |      |18    |8          |

|   |հավի ձվով                              |      |0,5   |8.13       |

|   |                                       |      |հատ   |           |

|   |խտացրած կաթի սերով` շաքարով            |      |20    |           |

|   |«Բրինզա» պանրով                        |      |24    |8.10       |

|   |ձկով` առանց գլխի                       |      |60    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|17.|Հավի ձուն` փոխարինել                   |1 հատ |      |8.13.16    |

|   |ձվի փոշիով                             |      |15    |           |

|   |ձվի մելանժով                           |      |50    |           |

|   |պանրով                                 |      |33    |8.13.15.16 |

|   |թռչնի մսով                             |      |60    |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|18.|Շաքարավազը` փոխարինել                  |100   |      |           |

|   |կարամելով                              |      |50    |           |

|   |մուրաբայով, ջեմով, պովիդլոյով          |      |140   |22         |

|   |մարմելադով                             |      |130   |           |

|   |թխվածքաբլիթով                          |      |100   |20         |

|   |վաֆլիով                                |      |100   |2.20       |

|   |հալվայով                               |      |120   |19         |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|19.|Շոկոլադը` փոխարինել                    |100   |      |           |

|   |փոշի կակաոյով                          |      |150   |26         |

|   |բնական սուրճով և  կակաոյով`            |      |      |           |

|   |խտացրած կաթով և  շաքարով               |      |200   |           |

|   |բնական սուրճով                         |      |150   |26         |

|   |մեղրով                                 |      |165   |           |

|   |քաղցր սալիկով                          |      |160   |           |

|   |հալվայով                               |      |150   |18         |

|   |շաքարով                                |      |300   |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|20.|Թխվածքաբլիթը` փոխարինել                |100   |      |18         |

|   |հասարակ գալետներով` 1-ին տեսակի        |      |100   |2          |

|   |ցորենի ալյուրից                        |      |      |           |

|   |վաֆլիով                                |      |85    |2          |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|21.|Տոմատի մածուկը` փոխարինել              |100   |      |           |

|   |տոմատի պյուրեով                        |      |200   |           |

|   |տոմատի սոուսներով                      |      |100   |           |

|   |տոմատի փոշիով, կծու սոուսներով         |      |33    |           |

|   |տոմատի հյութով, թարմ պոմիդորով         |      |500   |           |

|   |կետչուպով                              |      |150   |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|22.|Թարմ միրգը` փոխարինել                  |100   |      |           |

|   |թարմ հատապտուղներով, նարինջով,         |      |100   |           |

|   |մանդարինով                             |      |      |           |

|   |ձմերուկով                              |      |300   |           |

|   |սեխով                                  |      |300   |           |

|   |չոր մրգով                              |      |20    |24         |

|   |չորացրած մրգով և  հատապտղով            |      |20    |           |

|   |պահածոյացված կոմպոտով պտղային և        |      |50    |           |

|   |հատապտղային                            |      |      |           |

|   |բնական հյութերով                       |      |100   |23         |

|   |ըմպելիքով` մրգային                     |      |130   |           |

|   |չորացրած հյութերով                     |      |18    |           |

|   |էքստրակտներով` մրգապտղային             |      |10    |           |

|   |մուրաբայով, ջեմով, պովիդլոյով          |      |17    |18         |

|   |կիսելի կոնցենտրատով                    |      |30    |25,29      |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|23.|Մրգային և  հատապտղային հյութերը`       |100   |      |22         |

|   |փոխարինել                              |      |      |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով`                 |      |      |           |

|   |խորտիկային                             |      |50    |4.10       |

|   |կիտրոնի թթուով                         |      |0,5   |           |

|   |շաքարով                                |      |15    |           |

|   |տոմատի հյութով, բանջարեղենի հյութով    |      |300   |           |

|   |կովի կաթով                             |      |100   |16         |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|24.|Չորացրած մրգերը` փոխարինել             |100   |      |22         |

|   |շաքարով                                |      |75    |           |

|   |թեյով                                  |      |3     |           |

|   |ձմերուկով                              |      |1500  |           |

|   |սեխով                                  |      |1000  |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|25.|Կիսելի կոնցենտրատը` փոխարինել          |100   |      |22.29      |

|   |շաքարով                                |      |50    |           |

|   |թեյով                                  |      |2     |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|26.|Բնական սուրճը` փոխարինել               |100   |      |19         |

|   |լուծվող սուրճով                        |      |40    |           |

|   |սրճային ըմպելիքով                      |      |200   |           |

|   |կակաոյի փոշիով                         |      |100   |19         |

|   |սև  թեյով` 1-ին տեսակի                 |      |25    |27         |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|27.|Թեյը` փոխարինել                        |100   |      |           |

|   |լուծվող թեյով                          |      |80    |           |

|   |սրճային ըմպելիքով                      |      |800   |26         |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|28.|Մանանեխի փոշին` փոխարինել              |100   |      |           |

|   |պատրաստի մանանեխով                     |      |600   |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|29.|Կարտոֆիլի օսլան` փոխարինել             |100   |      |           |

|   |կիսելի կոնցենտրատով                    |      |100   |22.25      |

|   |թարմ կարտոֆիլով                        |      |500   |4.5        |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|30.|Քացախը` սպիրտային, բնական` փոխարինել   |100   |      |           |

|   |քացախի էսենցիայով                      |      |5     |           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|31.|(31-րդ կետն ուժը կորցրել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|32.|(32-րդ կետն ուժը կորցրել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)           |

|___|_______________________________________|______|______|___________|

|33.|Մսի պահածոն` տարբեր` փոխարինել         |250   |      |           |

|   |մսաբուսական պահածոյով                  |      |500   |           |

._____________________________________________________________________.

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԾԱՌԱՅՈՂԱԿԱՆ ՇՆԵՐԻ ԿԵՐԱԿՐՄԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.__________________________________________________________.

|NN |      Անվանումը              |Մեկ օրում մեկ շան համար |

|ը/կ|                             |նախատեսված կերի քանակը  |

|   |                             |      (գրամ)            |

|   |                             |________________________|

|   |                             |հասունացած  |մինչև  4   |

|   |                             |շների համար |ամսական    |

|   |                             |            |շների համար|

|___|_____________________________|____________|___________|

|1. |Վարսակաձավար, կորեկաձավար    |         600|     40-300|

|___|_____________________________|____________|___________|

|2. |Միս` 2-րդ կարգի, կամ         |         400|     20-200|

|   |ենթամթերք` 2-րդ կարգի        |       1 000|     40-500|

|___|_____________________________|____________|___________|

|3. |Կենդանական յուղ              |          13|         10|

|___|_____________________________|____________|___________|

|4. |Կաթ` կովի                    |          - |    150-500|

|___|_____________________________|____________|___________|

|5. |Կարտոֆիլ, բանջարեղեն         |         300|        100|

|___|_____________________________|____________|___________|

|6. |Կերակրի աղ                   |          15|       3-10|

.__________________________________________________________.

 

Հաստիքային ծառայողական շների համար չոր կեր.

 

.___________________________________________________________________.

|Չոր կերի անվանումը |Պահվող մթերքների քանակը  (գրամ)                |

|և  քանակը          |_______________________________________________|

|                   |միս|վարսակաձավար,|կենդանական|կարտոֆիլ  |կերակրի|

|                   |   |կորեկաձավար  |յուղ,     |   և      |աղ     |

|                   |   |             |մարգարին  |բանջարեղեն|       |

|                   |   |             |          |          |       |

|___________________________________________________________________|

|         1. Հասունացած շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ)             |

|___________________________________________________________________|

|«Պեդիգրի», «Չապպի»,|400|    600      |   13     |   300    |   15  |

|600 գրամ           |   |             |          |          |       |

|___________________________________________________________________|

|          2. Ցեղական շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ)               |

|___________________________________________________________________|

|«Պեդիգրի», «Չապպի»,|450|    600      |   13     |   300    |  15   |

|600 գրամ           |   |             |          |          |       |

.___________________________________________________________________.

 

Ծառայողական ձիերի կերի օրական բավարարման չափաքանակները

 

.___________________________________________________________________.

|NN |     Ձիերի տեսակները            |Մեկ ձիու համար նախատեսված կերի|

|ը/կ|                                |     օրական քանակը (գրամ)     |

|   |                                |______________________________|

|   |                                | վարսակ   |  խոտ     |   աղ   |

|___|________________________________|__________|__________|________|

|1. |Հեծելազորային ձիեր              |  4000    |  4450    |   25   |

|___|________________________________|__________|__________|________|

|2. |Քարշակային ձիեր                 |  4000    |  4900    |   25   |

|___|________________________________|__________|__________|________|

|3. |Մինչև  մեկ տարեկան քուռակներ    |  2000    |  3000    |   10   |

|___|________________________________|__________|__________|________|

|4. |Մեկ տարեկանից մինչև  մեկուկես   |  2500    |  4500    |   10   |

|   |տարեկան քուռակներ               |          |          |        |

|___|________________________________|__________|__________|________|

|5. |Մեկուկես տարեկանից մինչև  2     |  3200    |  4900    |   10   |

|   |տարեկան քուռակներ               |          |          |        |

.___________________________________________________________________.

 

Ծառայողական ձիերի փոխարինվող հիմնական ֆուրաժային կերակրատեսակների օրական չափաքանակները

 

.___________________________________________________.

|NN |Փոխարինվող        |Քանակը|Փոխարինվում է |Քանակը|

|ը/կ|կերակրատեսակը     |(գրամ)|              |(գրամ)|

|___|__________________|______|______________|______|

|1. | Վարսակ           | 100  |գարիով        | 100  |

|   |                  |      |եգիպտացորենով | 100  |

|   |                  |      |ցորենի թեփով  | 100  |

|   |                  |      |խոտով         | 200  |

|___|__________________|______|______________|______|

|2. | Խոտ              | 100  |վարսակով      |  50  |

|   |                  |      |եգիպտացորենով |  50  |

|   |                  |      |ցորենի թեփով  |  50  |

|   |                  |      |խոտով         |  50  |

.___________________________________________________.

(32-րդ հավելվածը փոփոխվելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

 

Հավելված N 3

ՀՀ կառավարության

i

2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի

N 1456-Ն որոշման

 

ԿԱՐԳ

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ

 

1. Սույն կարգով կարգավորվում են Հայաստանի Հանրապետության կառավարությանն առընթեր Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության (այսուհետ` Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանություն) համակարգի զինծառայողների պարենային ապահովման հետ կապված հարաբերությունները:

2. Պարենային ապահովման չափաքանակներով սահմանված սննդամթերքը հատկացվում է Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին:

3. Պայմանագրային կազմի զինծառայողները պարենային ապահովում ստանում են զորամասերի ճաշարաններում:

4. Թույլատրվում է 190 սմ և ավելի բարձր հասակ ունեցող զինծառայողներին հատկացնել լրացուցիչ սնունդ` նրանց համար նախատեսված չափաքանակների կիսով չափ: Սննդի հավելումը նշանակվում է զորամասի հրամանատարի հրամանով` կայազորային բժշկական հանձնաժողովի եզրակացության հիման վրա:

 

N 1. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._______________________________________________________.

|NN |                Անվանումը              |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                                       |օրական     |

|   |                                       |հասանելիք  |

|   |                                       |մթերքի     |

|   |                                       |քանակը     |

|   |                                       |(գրամ)     |

|___|_______________________________________|___________|

| 1 |                   2                   |     3     |

|___|_______________________________________|___________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի      |        700|

|___|_______________________________________|___________|

|2. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի            |         10|

|___|_______________________________________|___________|

|3. |Ձավարեղեն` տարբեր                      |        120|

|___|_______________________________________|___________|

|4. |Մակարոնեղեն                            |         40|

|___|_______________________________________|___________|

|5. |Միս (ոսկրոտ)                           |        175|

|___|_______________________________________|___________|

|6. |Ձուկ (առանց գլխի)                      |        100|

|___|_______________________________________|___________|

|7. |Կենդանական ճարպ, մարգարին              |         20|

|___|_______________________________________|___________|

|8. |Բուսական յուղ (ձեթ)                    |         20|

|___|_______________________________________|___________|

|9. |Կարագ                                  |         20|

|___|_______________________________________|___________|

|10.|Հալած պանիր                            |         20|

|___|_______________________________________|___________|

|11.|Խտացրած կաթ` շաքարով                   |         40|

|___|_______________________________________|___________|

|12.|Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում)           |      4 հատ|

|___|_______________________________________|___________|

|13.|Շաքարավազ                              |         70|

|___|_______________________________________|___________|

|14.|Կերակրի աղ                             |         30|

|___|_______________________________________|___________|

|15.|Թեյ                                    |          1|

|___|_______________________________________|___________|

|16.|Դափնու տերև                            |        0,1|

|___|_______________________________________|___________|

|17.|Տաքդեղ                                 |        0,3|

|___|_______________________________________|___________|

|18.|Քացախ                                  |          1|

|___|_______________________________________|___________|

|19.|Տոմատի մածուկ                          |          6|

|___|_______________________________________|___________|

|20.|Կետչուպ                                |         20|

|___|_______________________________________|___________|

|21.|Կարտոֆիլ                               |        600|

|___|_______________________________________|___________|

|22.|Կաղամբ                                 |        130|

|___|_______________________________________|___________|

|23.|Գազար                                  |         30|

|___|_______________________________________|___________|

|24.|Գլուխ սոխ                              |         50|

|___|_______________________________________|___________|

|25.|Բազուկ                                 |         50|

|___|_______________________________________|___________|

|26.|Օշարակ` մրգային և  պտղային             |         28|

._______________________________________________________.

 

1. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին N 1 չափաքանակներով ապահովվում են Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության համակարգի զորամասերում և այլ ստորաբաժանումներում շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողները. միայն տվյալ օրվա հերթափոխի զինծառայողներն են ապահովվում N 1 չափաքանակներով:

2. Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության համակարգի սպայական, ենթասպայական կազմն ու շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողների (զորամասերի օպերատիվ, ինչպես նաև զորամասերի հերթապահներ և նրանց օգնականներ, ստորաբաժանումների, ՀԱԿ-ի, հավաքակայանների, կապի հանգույցի, բուժկետի, ճաշարանի հերթապահներ, հերթապահ սանիտարական մեքենաների վարորդներ)` անվճար սննդով ապահովվող անձնակազմի թիվն ամրագրվում է Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության զորքերի հրամանատարի համապատասխան հրամանով:

3. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին N 1 չափաքանակներով ապահովվում են նաև սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմերի պայմանագրային զինծառայողները` զորավարժությունների անցկացման ժամանակ, եթե այդ ժամանակամիջոցի համար լրացուցիչ հավելյալ վարձատրություն չի տրվում:

4. Գիշերային պահակային ծառայություն իրականացնող (ժամը` 00.00 - 06.00) զինծառայողներին, բացի N 1 չափաքանակներից, օրական մեկ մարդու հաշվով լրացուցիչ հատկացնել 0,5 գրամ թեյ և 15 գրամ շաքարավազ:

5. Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության համակարգի տոնական օրեր համարել հունվարի 1-ը, հունվարի 28-ը, ապրիլի 16-ը, մայիսի 9-ը, սեպտեմբերի 21-ը և, բացի N 1 չափաքանակներից, մեկ զինծառայողի հաշվով լրացուցիչ հատկացնել`

1) հունվարի 28-ին, սեպտեմբերի 21-ին, մայիսի 9-ին`

 

    հավի ձու`           1 հատ,

    թխվածքաբլիթ`        60 գրամ,

    շոկոլադ`            50 գրամ,

    ջեմ`                45 գրամ.

2) հունվարի 1-ին`

    խնձոր`              200 գրամ,

    մանդարին`           200 գրամ,

    թխվածքաբլիթ`        60 գրամ,

    շոկոլադ`            50 գրամ:

 

N 2. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՀՈՍՊԻՏԱԼԱՅԻՆ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.____________________________________________________.

|NN |             Անվանումը            |Մեկ մարդուն  |

|ը/կ|                                  |օրական       |

|   |                                  |հասանելիք    |

|   |                                  |մթերքի քանակը|

|   |                                  |(գրամ)       |

|___|__________________________________|_____________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի |    700      |

|___|__________________________________|_____________|

|2. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի       |     10      |

|___|__________________________________|_____________|

|3. |Ձավարեղեն` տարբեր                 |     30      |

|___|__________________________________|_____________|

|4. |Սպիտակաձավար                      |     20      |

|___|__________________________________|_____________|

|5. |Բրինձ                             |     30      |

|___|__________________________________|_____________|

|6. |Մակարոնեղեն                       |     40      |

|___|__________________________________|_____________|

|7. |Միս (ոսկրոտ)                      |    175      |

|___|__________________________________|_____________|

|8. |Միս` թռչնի                        |     50      |

|___|__________________________________|_____________|

|9. |Ձուկ (առանց գլխի)                 |    100      |

|___|__________________________________|_____________|

|10.|Կենդանական ճարպ, մարգարին         |     20      |

|___|__________________________________|_____________|

|11.|Բուսական յուղ (ձեթ)               |     20      |

|___|__________________________________|_____________|

|12.|Կարագ                             |     30      |

|___|__________________________________|_____________|

|13.|Հալած պանիր                       |     20      |

|___|__________________________________|_____________|

|14.|Խտացրած կաթ` շաքարով              |     80      |

|___|__________________________________|_____________|

|15.|Թթվասեր                           |     80      |

|___|__________________________________|_____________|

|16.|Կաթնաշոռ                          |     80      |

|___|__________________________________|_____________|

|17.|Հավի ձու                          |1 հատ` օրական|

|___|__________________________________|_____________|

|18.|Բնական սուրճ                      |     1       |

|___|__________________________________|_____________|

|19.|Ջեմ                               |     5       |

|___|__________________________________|_____________|

|20.|Շաքարավազ                         |     70      |

|___|__________________________________|_____________|

|21.|Կերակրի աղ                        |     30      |

|___|__________________________________|_____________|

|22.|Թեյ                               |     1       |

|___|__________________________________|_____________|

|23.|Դափնու տերև                       |     0,1     |

|___|__________________________________|_____________|

|24.|Տաքդեղ                            |     0,3     |

|___|__________________________________|_____________|

|25.|Քացախ                             |     1       |

|___|__________________________________|_____________|

|26.|Տոմատի մածուկ                     |     6       |

|___|__________________________________|_____________|

|27.|Կարտոֆիլ                          |     600     |

|___|__________________________________|_____________|

|28.|Կաղամբ                            |     130     |

|___|__________________________________|_____________|

|29.|Գազար                             |     30      |

|___|__________________________________|_____________|

|30.|Գլուխ սոխ                         |     50      |

|___|__________________________________|_____________|

|31.|Բազուկ                            |     50      |

|___|__________________________________|_____________|

|32.|Օշարակ` մրգային և  պտղային        |     28      |

.____________________________________________________.

 

1. Պետության հաշվին սննդի տվյալ չափաքանակներով ապահովվում են`

1) Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության համակարգի հոսպիտալ բուժման մեկնող զինծառայողները (սպաներ, ենթասպաներ, պայմանագրային զինծառայողներ), ովքեր պարենային բավարարման համար հաշվառվում են զորամասի տված պարենային վկայականի, արտակարգ դեպքերում` հոսպիտալի պետի հրամանի հիման վրա, սակայն երկու օրվա ընթացքում պետք է ներկայացնեն պարենային վկայականը: Հիվանդ սպաները, ենթասպաները, շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողները, ծառայողները, զինծառայողների ընտանիքների անդամները (կին, ամուսին, երեխաներ, հայր, մայր), պատերազմի մասնակիցները, հաշմանդամները, զոհված ազատամարտիկների ընտանիքների անդամները (կին, ամուսին, երեխաներ, հայր, մայր): Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության համակարգի թոշակառուները հոսպիտալներում սննդով ապահովվում են պետության հաշվին` անվճար, հոսպիտալային չափաքանակներով (N 2 չափաքանակներով և հիվանդ զինծառայողներին ըստ հիվանդության հատկացվող լրացուցիչ սննդամթերքով).

2) ճառագայթահարված և այրվածքային վնասվածքներով հիվանդներին, բացի N 2 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացնել`

 

    միս` տավարի, խոզի`    50 գրամ,

կիսաապխտած երշիկեղեն` 20 գրամ,

    մսի պահածո`           50 գրամ,

    ձուկ`                 30 գրամ,

    թթվասեր`              10 գրամ,

    կաթնաշոռ`             120 գրամ,

    հալած պանիր`          20 գրամ,

    կոմպոտ`               150 գրամ,

    բնական սուրճ`         0,5 գրամ.

 

3) երիկամային հիվանդություններով տառապող զինծառայողները, ովքեր գտնվում են հոսպիտալներում, պետք է ապահովվեն սննդամթերքի հետևյալ չափաքանակներով`

 

հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի`  300 գրամ,

    ձավարեղեն և  մակարոնեղեն`            100 գրամ,

    միս` տավարի, խոզի`                   100 գրամ,

    ձուկ`                                100 գրամ,

    կարագ`                               60 գրամ,

    կովի կաթ`                            400 գրամ,

    հավի ձու`                            1 հատ,

    շաքարավազ`                           100 գրամ,

    թեյ`                                 1 գրամ,

    կարտոֆիլ`                            700 գրամ,

    բանջարեղեն`                          300 գրամ,

    արևածաղկի  ձեթ`                      50 գրամ,

    թթվասեր`                             35 գրամ,

    կաթնաշոռ`                            100 գրամ,

    հյութ (պտղային)`                     100 գրամ,

    չորացրած միրգ`                       25 գրամ,

    թարմ միրգ`                           375 գրամ.

 

4) թոքախտով հիվանդներին տրվում են`

 

հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի`  435 գրամ,

    ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի`         75 գրամ,

    կարտոֆիլի օսլա`                      10 գրամ,

    ձավարեղեն և  մակարոնեղեն`            75 գրամ,

    միս` թռչնի                           100 գրամ,

    ձուկ (առանց գլխի)`                   100 գրամ,

    կարագ`                               60 գրամ,

    կերակրի աղ`                          10 գրամ,

    կովի կաթ`                            500 գրամ,

    շաքարավազ և  հրուշակեղեն`            100 գրամ,

    թեյ`                                 1 գրամ,

    կարտոֆիլ`                            400 գրամ,

    բանջարեղեն և  կանաչի`                500 գրամ,

    թթվասեր`                             30 գրամ,

    կաթնաշոռ`                            70 գրամ,

    տոմատի մածուկ`                       6 գրամ,

    չորացրած միրգ`                       30 գրամ,

    թարմ միրգ`                           200 գրամ,

    հալած պանիր`                         15 գրամ,

    արևածաղկի  ձեթ`                      25 գրամ,

    ծովատառեխ`                           5 գրամ,

    երշիկեղեն`                           20 գրամ,

    կակաո (փոշի)`                        2 գրամ,

    սուրճ`                               3 գրամ,

    միս` տավարի, խոզի`                   100 գրամ,

    հավի ձու`                            1 հատ:

 

N 3. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ԶՈՐՔԵՐԻ ԱՄԵՆՕՐՅԱ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՍՆՆԴԻ ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.________________________________________________________.

|NN |           Անվանումը             |Մեկ մարդուն օրական|

|ը/կ|                                 | հասանելիք մթերքի |

|   |                                 |      քանակը      |

|   |                                 |      (գրամ)      |

|___|_________________________________|__________________|

|1. |Պաքսիմատ` բանակային կամ          |        300       |

|___|_________________________________|__________________|

|   |հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի|        470       |

|___|_________________________________|__________________|

|2. |Մսի պահածո                       |        350       |

|___|_________________________________|__________________|

|3. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր       |        500       |

|___|_________________________________|__________________|

|4. |Շաքարավազ                        |        90        |

|___|_________________________________|__________________|

|5. |Թեյ                              |        4.5       |

|___|_________________________________|__________________|

|6. |Ջեմ                              |        45        |

.________________________________________________________.

 

1. Պետության հաշվին տվյալ սննդի չափաքանակներով ապահովում են`

1) Հայաստանի Հանրապետության ոստիկանության զորքերի անձնակազմին` ամենօրյա գործունեության ժամանակ, երբ տաք սննդի պատրաստումը N 1 չափաքանակներով անհնարին է.

2) հատուկ բեռների պահպանման, պաշտպանության և ուղեկցման խնդիրներ իրականացնող անձնակազմին.

3) հատուկ նշանակության ստորաբաժանումների զինծառայողներին, ովքեր հատուկ ուսումնական կենտրոններում անցնում են կենսակայունության գործնական պարապմունքներ:

2. Նշված բոլոր դեպքերում անձնակազմին տվյալ չափաքանակով սննդի անընդմեջ հատկացումը չի կարող գերազանցել 3 օրը:

 

ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|NN |Անվանումը                            |Փոխա- |Փոխարին-|Բացի       |

|ը/կ|                                     |րինվող|վող     |դրանից`    |

|   |                                     |սննդա-|սննդա-  |փոխարինել  |

|   |                                     |մթերքի|մթերքի  |հետևյալ    |

|   |                                     |քանակը|քանակը  |կետերով    |

|   |                                     |(գրամ)|(գրամ)  |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

| 1 |               2                     |  3   |   4    |     5     |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|1. |Հացը` թեփահան աշորայի ալյուրից`      |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |պաքսիմատով` 1-ին տեսակի              |      |60      |           |

|   |հացով` ցորենի ալյուրից, 1-ին         |      |90      |           |

|   |տեսակի                               |      |95      |2          |

|   |հացով` ցորենի ալյուրից, 2-րդ         |      |28      |2          |

|   |տեսակի                               |      |42      |           |

|   |ցորենի ալյուրով` 1-ին տեսակի         |      |80      |           |

|   |թեփահան աշորայի ալյուրով             |      |        |           |

|   |չոր հացով                            |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|2. |Հացը` սպիտակ ցորենի ալյուրից, 1-ին   |100   |        |           |

|   |տեսակի`                              |      |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |65      |           |

|   |պաքսիմատով` ցորենի 1-ին տեսակի       |      |75      |           |

|   |ալյուրից                             |      |        |           |

|   |ալյուրով` 1-ին տեսակի ցորենից        |      |95      |           |

|   |հասարակ բատոններով` ցորենի 1-ին      |      |        |           |

|   |տեսակի ալյուրից                      |      |85      |           |

|   |հացով` ցորենի բարձր տեսակի           |      |        |1          |

|   |ալյուրից                             |      |105     |           |

|   |հացով` ցորենի 2-րդ տեսակի            |      |        |           |

|   |ալյուրից                             |      |65      |20         |

|   |հասարակ գալետներով` 1-ին տեսակի      |      |        |           |

|   |ցորենի ալյուրից                      |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|3. |Ցորենի ալյուրը` 1-ին տեսակի`         |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |բրնձով                               |      |100     |4          |

|   |մակարոնեղենով                        |      |100     |4          |

|   |սպիտակաձավարով                       |      |100     |           |

|   |ալյուրով` ցորենի բարձր տեսակի        |      |85      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|4. |Տարբեր ձավարեղենը`                   |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |եփման կարիք չզգացող                  |      |        |           |

|   |ձավարեղենով                          |      |100     |           |

|   |բրնձով                               |      |100     |3          |

|   |մակարոնեղենով                        |      |100     |3          |

|   |կոնցենտրացված ձավարեղենով            |      |100     |           |

|   |ցորենի ալյուրով` 2-րդ տեսակի         |      |100     |           |

|   |թարմ կարտոֆիլով                      |      |500     |5          |

|   |բնական կարտոֆիլով`                   |      |        |           |

|   |կիսաֆաբրիկատ, պահածոյացված           |      |500     |           |

|   |թարմ բանջարեղենով                    |      |        |           |

|   |թթու կամ աղ դրած բանջարեղենով        |      |500     |5          |

|   |կարտոֆիլով և  բանջարեղենով`          |      |500     |5          |

|   |չորացրած, կարտոֆիլի պյուրեով`        |      |        |           |

|   |չորացրած                             |      |100     |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով և              |      |        |           |

|   |մարինացված պահածոյով                 |      |500     |           |

|   |1-ին տեսակի բանջարեղենի              |      |375     |           |

|   |պահածոյով`                           |      |        |           |

|   |առանց մսի                            |      |        |           |

|   |բանջարեղենի պահածոներով`             |      |250     |           |

|   |լիցքավորող                           |      |        |           |

|   |խորտիկային                           |      |375     |10.23      |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|5. |Կարտոֆիլը, թարմ բանջարեղենը,         |      |        |           |

|   |թթու կամ աղ դրած բանջարեղենը`        |100   |        |4          |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |գլուխ սոխով                          |      |50      |           |

|   |չորացրած սոխով                       |      |5       |6          |

|   |կանաչ սոխով                          |      |100     |           |

|   |սխտորով                              |      |25      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|6. |Սոխը`                                |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |սխտորով                              |      |50      |5          |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|7. |Խտացրած թթխմորը`                     |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |չորացրած թթխմորով                    |      |50      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|8. |Միսը` խոզի, տավարի, ոչխարի`          |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |մսով` ոսկորով                        |      |100     |           |

|   |մսով` առանց ոսկորի                   |      |80      |           |

|   |մսամթերքով` 1-ին կարգի               |      |100     |           |

|   |մսամթերքով` 2-րդ կարգի               |      |300     |           |

|   |թռչնի մսով` մաքրած                   |      |100     |           |

|   |թռչնի մսով` կիսամաքրած և             |      |        |           |

|   |չմաքրած                              |      |120     |           |

|   |չորացրած մսով                        |      |33      |9          |

|   |երշիկով` եփած, և  նրբերշիկով         |      |80      |9          |

|   |ծխեցրած մսով                         |      |60      |           |

|   |տարբեր տեսակի մսի պահածոյով          |      |75      |10.16      |

|   |պահածոյով` թռչնի մսից` ոսկորներով    |      |100     |10         |

|   |ձկով` առանց գլխի (սառեցրած և  աղ     |      |150     |           |

|   |դրած)                                |      |120     |9.16       |

|   |տարբեր տեսակի ձկան պահածոյով         |      |48      |16         |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                   |      |72      |13.16      |

|   |պանրով` հալեցրած                     |      |2 հատ   |           |

|   |հավի ձվով                            |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|9. |Երշիկը` հում, ապխտած, կիսաապխտած`    |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |եփած երշիկով                         |      |265     |8          |

|   |ծխեցրած մսով                         |      |200     |8          |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                   |      |160     |8.16       |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|10.| Ձուկը` մաքրած, առանց գլխի           |100   |        |           |

|   |(սառեցրած և  աղ դրած)`               |      |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |սելդով` աղ դրած և  ապխտած գլխով      |      |100     |           |

|   |բոլոր տեսակի ձկներով` գլխով          |      |130     |           |

|   |ձկան ֆիլեով                          |      |70      |           |

|   |չորացրած ձկով                        |      |33      |           |

|   |տարբեր տեսակի ձկան                   |      |        |           |

|   |պահածոներով                          |      |80      |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով`               |      |        |           |

|   |խորտիկային                           |      |120     |4.23       |

|   |ապխտած ձկով                          |      |75      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|11.|Կարագը`                              |100   |        |12.13.16   |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |ստերիլիզացված, պահածոյացված կարագով  |      |100     |           |

|   |չոր կարագի կոնցենտրատով              |      |70      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

 

--------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
03.12.2015
N 1456-Ն
Որոշում