Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(7-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.2.11. Տափաշշերով և      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3 |2 x 10(5)    |            |

|ցիստեռններով              |(գ,) ոչ ավելի  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ/սմ3     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus) 0,1|             |            |

|                          |գ/սմ3. մթերքում|             |            |

|                          |Ախտածին, ա/թ   |             |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |             |            |

|                          |25 գ/ սմ3      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |(L.            |             |            |

|                          |monocytogenes) |             |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.2.12. Ըմպելիքներ,       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3 |1 x 10(5)    |            |

|կոկտեյլներ, կիսելներ,     |(գ,) ոչ ավելի  |             |            |

|դոնդողներ, սոուսներ,      |_______________|_____________|____________|

|մածուկներ, կրեմներ,       |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|պուդինգներ, սուֆլե        |ձևեր),  0,1    |թույլատրվում |            |

|պաստերացված, արտադրված    |գ/սմ3 մթերքում |             |            |

|կաթի, սերուցքի, շիճուկի   |_______________|_____________|____________|

|հիմքով                    |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/ սմ3      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |(L.            |             |            |

|                          |monocytogenes) |             |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|2.2.13. Մթերքներ          |                                          |

|կաթնաթթվային, մթերքներ    |                                          |

|դրանց հիմքով, մթերքներ    |                                          |

|կաթնաթթվային հեղուկ,      |                                          |

|այդ թվում`                |                                          |

|__________________________|                                          |

|72 ժամից ոչ               |                                          |

|ավելի պիտանիության        |                                          |

|ժամկետով, այդ թվում`      |                                          |

|__________________________|__________________________________________|

|առանց բաղադրամասերի       |Կաթնաթթվային   |1 x 10(7)    |            |

|                          |մանրէներ,      |             |            |

|                          |ոչ պակաս       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ/սմ3     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բաղադրամասերով            |Կաթնաթթվային   |1 x 10(7)    |            |

|                          |մանրէներ,      |             |            |

|                          |ոչ պակաս       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ/սմ3     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|_____________________________________________________________________|

|72 ժամից ավելի                                                       |

|պիտանիության ժամկետով,                                               |

|այդ թվում`                                                           |

|_____________________________________________________________________|

|առանց բաղադրամասերի       |Կաթնաթթվային   |1 x 10(7)    |            |

|                          |մանրէներ,      |             |            |

|                          |ոչ պակաս       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ/սմ3      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50           |Խմորասնկերի |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |առկայու-    |

|                          |ոչ ավելի       |             |թյունը      |

|                          |               |             |պիտանիության|

|                          |               |             |ժամկետի     |

|                          |               |             |ավարտին`    |

|                          |               |             |1 x 10(4)-ից|

|                          |               |             |ոչ պակաս    |

|                          |               |             |(այրանի և   |

|                          |               |             |կեֆիրի      |

|                          |               |             |համար),     |

|                          |               |             |1 x 10(5)-ից|

|                          |               |             |ոչ պակաս`   |

|                          |               |             |(ղումիսի    |

|                          |               |             |համար),     |

|                          |               |             |թույլատր-   |

|                          |               |             |վում է      |

|                          |               |             |խմորասնկերի |

|                          |               |             |առկայու-    |

|                          |               |             |թյունը      |

|                          |               |             |մակարդի     |

|                          |               |             |օգտագործ-   |

|                          |               |             |մամբ        |

|                          |               |             |պատրաստված  |

|                          |               |             |մթերքներում |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,) ոչ|             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բաղադրամասերով            |Կաթնաթթվային   |1 x 10(7)    |            |

|                          |մանրէներ, ոչ   |             |            |

|                          |պակաս          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ/սմ3     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50           |Խմորասնկերի |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |առկայու-    |

|                          |ոչ ավելի       |             |թյունը      |

|                          |               |             |պիտանիության|

|                          |               |             |ժամկետի     |

|                          |               |             |ավարտին`    |

|                          |               |             |1 x 10(4)-ից|

|                          |               |             |ոչ պակաս    |

|                          |               |             |(այրանի և   |

|                          |               |             |կեֆիրի      |

|                          |               |             |համար),     |

|                          |               |             |1 x 10(5)-ից|

|                          |               |             |ոչ պակաս`   |

|                          |               |             |(ղումիսի    |

|                          |               |             |համար),     |

|                          |               |             |թույլատր-   |

|                          |               |             |վում է      |

|                          |               |             |խմորասնկերի |

|                          |               |             |առկայու-    |

|                          |               |             |թյունը      |

|                          |               |             |մակարդի     |

|                          |               |             |օգտագործ-   |

|                          |               |             |մամբ        |

|                          |               |             |պատրաստված  |

|                          |               |             |մթերքներում |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.2.14. Կաթնաթթվային      |Բիֆիդումբակտե- |1 x 10(6)    |            |

|ըմպելիքներ` հարստացված    |րիաներ և  (կամ)|(գումարային) |            |

|բիֆիդումբակտերիաներով և   |այլ պրոբիոտիկ  |             |            |

|այլ պրոբիոտիկ             |միկրոօրգանիզմ- |             |            |

|միկրոօրգանիզմներով        |ներ, որ պակաս  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,1 գ/սմ3      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/ սմ3.    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/ սմ3      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50           |Խմորասնկերի |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |առկայու-    |

|                          |ոչ ավելի       |             |թյունը      |

|                          |               |             |պիտանիության|

|                          |               |             |ժամկետի     |

|                          |               |             |ավարտին`    |

|                          |               |             |1 x 10(4)-ից|

|                          |               |             |ոչ պակաս    |

|                          |               |             |(այրանի և   |

|                          |               |             |կեֆիրի      |

|                          |               |             |համար),     |

|                          |               |             |1 x 10(5)-ից|

|                          |               |             |ոչ պակաս`   |

|                          |               |             |(ղումիսի    |

|                          |               |             |համար),     |

|                          |               |             |թույլատր-   |

|                          |               |             |վում է      |

|                          |               |             |խմորասնկերի |

|                          |               |             |առկայու-    |

|                          |               |             |թյունը      |

|                          |               |             |մակարդի     |

|                          |               |             |օգտագործ-   |

|                          |               |             |մամբ        |

|                          |               |             |պատրաստված  |

|                          |               |             |մթերքներում |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.2.15. Թթվասեր, դրա      |Կաթնաթթվային   |1 x 107      |            |

|հիմքով մթերքներ, այդ      |մանրէներ,      |թթվասերի     |            |

|թվում` բաղադրամասերով     |ոչ պակաս       |համար        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,001 գ/սմ3    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |(թթվասեր);     |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3      |             |            |

|                          |(ջերմամշակված  |             |            |

|                          |թթվասերային    |             |            |

|                          |մթերքներ)      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/ սմ3      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50 (72 ժամից |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |ավելին       |            |

|                          |ոչ ավելի       |պիտանիության |            |

|                          |               |ժամկետներ    |            |

|                          |               |ունեցող      |            |

|                          |               |սննդամթերքի  |            |

|                          |               |համար)       |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50 (72 ժամից |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |ավելին       |            |

|                          |ոչ ավելի       |պիտանիության |            |

|                          |               |ժամկետներ    |            |

|                          |               |ունեցող      |            |

|                          |               |սննդամթերքի  |            |

|                          |               |համար)       |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.2.16 Ջերմային մշակված   |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|մակարդված կաթնային և      |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|կաթ պարունակող մթերքներ,  |1,0 գ/սմ3      |             |            |

|այդ թվում` առանց          |մթերքում       |             |            |

|բաղադրամասերի             |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus) 1,0|             |            |

|                          |գ/սմ3. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |(L.            |             |            |

|                          |monocytogenes),|             |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բաղադրամասերով            |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |1,0 գ/սմ3      |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |(L.            |             |            |

|                          |monocytogenes),|             |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.2.17. Կաթնային          |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/սմ3 |1 x 105      |            |

|շիճուկ և  թան պաստերացված |(գ,) ոչ ավելի  |             |            |

|սպառողական տարայով        |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ           |չի           |            |

|                          |(կոլի ձևեր),   |թույլատրվում |            |

|                          |0.01, գ/սմ3    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus),   |             |            |

|                          |1,0 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Լիստերիա       |չի           |            |

|                          |մոնոցիտոգենես  |թույլատրվում |            |

|                          |(L.            |             |            |

|                          |monocytogenes),|             |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________|

|2.3. Կաթնաշոռ,            |Թունավոր տարրեր              |            |

|կաթնաշոռային զանգված,     |_____________________________|____________|

|հատիկավոր կաթնաշոռ,       |կապար          |0,3          |            |

|պանրիկներ, կաթնաշոռային   |_______________|_____________|____________|

|մթերքներ, կաթնային        |արսեն          |0,2          |            |

|բաղադրիչ մթերքներ դրանց   |_______________|_____________|____________|

|հիմքով, ալբումին, և  դրա  |կադմիում       |0,1          |            |

|հիմքով մթերքներ,          |_______________|_____________|____________|

|մածուկանման կաթնային      |սնդիկ          |0,02         |            |

|սպիտակուցային, այդ        |_______________|_____________|____________|

|թվում` ջերմային մշակված   |միկոտոքսիններ` |0,0005       |            |

|մթերքներ մակարդումից      |_______________|_____________|____________|

|հետո                      |աֆլատոքսին M 1 |             |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |                Հակաբիոտիկներ             |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն հակաբիոտիկների|

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ  |

|                          |(համաձայն սույն որոշման N 2 հավելվածի     |

|                          |40-րդ կետի):                              |

|                          |Օգտագործման համար պատրաստի կենդանական     |

|                          |ծագման վերամշակված մթերքներում            |

|                          |լևոմիցետինի  «քլորամֆենիկոլի» առկայության |

|                          |հսկողությունը իրականացվում է սահմանված    |

|                          |կարգով հաստատված հսկողության մեթոդի       |

|                          |առկայության դեպքում: Մինչև  նշված մեթոդի  |

|                          |հաստատումը հսկողությունն իրականացվում է   |

|                          |հումքի համապատասխան:                      |

|                          |Ձկներում, ջրային որսի ոչ ձկնային          |

|                          |օբյեկտներում, դրանցից ստացված մթերքներում,|

|                          |մեղրում տետրացիկլինի խմբի հակաբիոտիկների  |

|                          |պարունակության հսկողությունը  իրականացվում|

|                          |է սահմանված կարգով հաստատված հսկողության  |

|                          |մեթոդի առկայության դեպքում:)              |

|                          |__________________________________________|

|                          |լևոմիցետին     |չի           |< 0,01 մգ/կգ|

|                          |(քլորամֆենիկոլ)|թույլատրվում |< 0,0003    |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |տետրացիկլինի   |չի           |< 0,01 մգ/կգ|

|                          |խումբ          |թույլատրվում |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |պենիցիլիններ   |չի           |< 0,004     |

|                          |               |թույլատրվում |մգ/կգ       |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ստրեպտոմիցին   |չի           |< 0,2 մգ/կգ |

|                          |               |թույլատրվում |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Պեստիցիդներ ճարպի վերահաշվարկով           |

|                          |(Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:)|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |1,25         |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |1,0          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |             |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |               Դիօքսիններ                 |

|                          |(Դիօքսինները որոշվում են հումքում դրանց   |

|                          |հնարավոր առկայության մասին հիմնավորված    |

|                          |ենթադրության առկայության դեպքում`         |

|                          |1) դրանց առավելագույն մակարդակը չի        |

|                          |վերաբերում ճարպի 1%-ից պակաս պարունակող   |

|                          |մթերքներին                                |

|                          |2) այստեղ և  հետագայում դիօքսինները       |

|                          |ներկայացնում են իրենցից պոլիքլորացված     |

|                          |դիբեզոլդիօքսինների և  (ՊՔԴԴ) և            |

|                          |պոլիքլորացված դիբենզոֆուրանների (ՊՔԴՖ)    |

|                          |գումարը և  արտահայտվում են որպես թունավոր |

|                          |համարժեքների գումար` Առողջապահության      |

|                          |Համաշխարհային Կազմակերպության սանդղակի    |

|                          |համապատասխան:)                            |

|                          |__________________________________________|

|                          |               |0,000003     |            |

|                          |               |ճարպի        |            |

|                          |               |վերահաշվարկով|            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Մելամին        |չի           |<1 մգ/կգ    |

|                          |(Կաթի,         |թույլատրվում |            |

|                          |կաթնամթերքի և  |             |            |

|                          |այլ սննդամթերքի|             |            |

|                          |մեջ մելամինի   |             |            |

|                          |պարունակության |             |            |

|                          |նկատմամբ       |             |            |

|                          |հսկողությունն  |             |            |

|                          |իրականացվում է |             |            |

|                          |հումքում դրանց |             |            |

|                          |հնարավոր       |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |մասին          |             |            |

|                          |հիմնավորված    |             |            |

|                          |ենթադրության   |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |դեպքում)       |             |            |

|__________________________|__________________________________________|

|2.3.1. Կաթնաշոռ,          |                                          |

|կաթնաշոռային զանգված,     |                                          |

|կաթնաշոռային մթերքներ,    |                                          |

|մթերքներ դրանց հիմքով,    |                                          |

|այդ թվում`                |                                          |

|__________________________|                                          |

|72 ժամից ոչ ավելին        |                                          |

|պիտանիության ժամկետով     |                                          |

|__________________________|__________________________________________|

|առանց բաղադրամասերի       |Կաթնաթթվային   |    1 x 106  |            |

|                          |մանրէներ, ոչ   |             |            |

|                          |պակաս          |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,001 գ/սմ3    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus),   |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բաղադրամասերով            |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,001  |թույլատրվում |            |

|                          |գ/սմ3 մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|72 ժամից ավելին           |               |             |            |

|պիտանիության ժամկետով     |               |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,01   |թույլատրվում |            |

|                          |գ/սմ3          |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բաղադրամասերով, առանց     |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|բաղադրամասերի             |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus),   |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սառեցված                  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ/սմ3     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.3.1.1. Կաթնաշոռ առանց   |Կաթնաթթվային   |1 x 10(6)    |            |

|բաղադրամասերի,            |մանրէներ,      |             |            |

|(բացառությամբ ուլտրազտման,|ոչ պակաս       |             |            |

|սեպարացման օգտագործմամբ   |_______________|_____________|____________|

|արտադրվածի), հատիկավոր    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|կաթնաշոռ, այդ թվում`      |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|72 ժամից ոչ ավելին        |0,001 գ/սմ3    |             |            |

|պիտանիության ժամկետով     |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|72 ժամից  ավելին          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|պիտանիության ժամկետով     |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ/սմ3     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սառեցված                  |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),         |թույլատրվում |            |

|                          |0,01 գ/սմ3     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus),   |             |            |

|                          |0,1 գ/ սմ3.    |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|2.3.1.2. Կաթնաշոռ,        |               |             |            |

|արտադրված ուլտրազտման,    |               |             |            |

|սեպարացման օգտագործմամբ,  |               |             |            |

|այդ թվում`                |               |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|72 ժամից ոչ ավելին        |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|պիտանիության ժամկետով     |ձևեր),  0,01   |թույլատրվում |            |

|                          |գ/սմ3 մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus),   |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|72 ժամից  ավելին          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|պիտանիության ժամկետով     |ձևեր),  0,01   |թույլատրվում |            |

|                          |գ/սմ3 մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus),   |             |            |

|                          |0,1 գ/սմ3.     |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|հատիկավոր կաթնաշոռ        |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,01   |թույլատրվում |            |

|                          |գ/սմ3 մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus) 0,1|             |            |

|                          |գ/սմ3.         |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ,  |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ/սմ3       |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/սմ3 (գ,)   |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/ս մ3 (գ,)  |             |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում