Սեղմել Esc փակելու համար:
ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎ ...

 

(ուժը կորցնելու է 02.01.2021 թվականից` 18.06.2020 թիվ 1031-Ն որոշում)

040.1237.121114

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

30 հոկտեմբերի 2014 թվականի N 1237-Ն

 

ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ (ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ) ԵՆԹԱԿԱ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՍԱՆԻՏԱՐԱՀԱՄԱՃԱՐԱԿԱՅԻՆ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԱՐԺԵՔԻՆ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՄԻԱՍՆԱԿԱՆ ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ԱՊՐԱՆՔՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ, ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ, ՁԿԱՆ, ԽԵՑԳԵՏՆԱԿԵՐՊԵՐԻ, ՓԱՓԿԱՄՈՐԹԵՐԻ, ԵՐԿԿԵՆՑԱՂՆԵՐԻ, ՍՈՂՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ՎԵՐԱՄՇԱԿՄԱՆ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՄԱԿԱԲՈՒԾԱԿԱՆ ՑՈՒՑԱՆԻՇՆԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(12-րդ մաս)

 

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|Արտադրանքի անվանումը      |Ցուցանիշները   |Թույլատրելի  |Ծանոթություն|

|                          |               |մակարդակները,|            |

|                          |               |մգ/կգ,       |            |

|                          |               |ոչ ավելին    |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.2.3. Պրեսերվներ         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |2 x 10(5)    |            |

|մասնատված ձկից բուսական   |ոչ ավելի       |             |            |

|յուղերի, դոնդողանյութերի, |_______________|_____________|____________|

|սոուսների ավելացմամբ,     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|խավարտով և  առանց         |ձևեր),  0,01 գ |թույլատրվում |            |

|խավարտի (այդ թվում`       |մթերքում       |             |            |

|սաղմոնի տեսակի ձկներով)   |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ.         |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ.        |             |            |

|                          |մթերքում,      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ      |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.2.4. Պրեսերվներ «Մածուկ»|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5 x 10(5)    |            |

|ձկան մածուկներ            |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,01 գ.|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,01 գ.        |             |            |

|                          |մթերքում,      |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|սպիտակուցային մածուկից    |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1 x 10(5)    |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |10           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.2.5. Պրեսերվներ ջերմային|ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5 x 10(4)    |            |

|մշակված ձկից              |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_____________________________|____________.

|3.2.6. Պահածոյացված ձուկ  |Պետք է համապատասխանեն        |

|ապակյա, ալյումինե և       |սանիտարահամաճարակային        |

|թիթեղյա  տարայով          |հսկողության (վերահսկողության)|

|                          |ենթակա ապրանքներին           |

|                          |ներկայացվող սանիտարահամաճարա-|

|                          |կային և  հիգիենիկ միասնական  |

|                          |պահանջների հավելված 4-ի      |

|                          |պահածոների արտադրական        |

|                          |մանրէազերծվածության          |

|                          |պահանջների «Ա» խմբի          |

|                          |պահանջներին                  |

|__________________________|__________________________________________.

|3.2.7. Կիսապահածոյացված   |Պետք է համապատասխանեն                     |

|պաստերացված ձուկ ապակյա   |սանիտարահամաճարակային հսկողության         |

|տարայով                   |(վերահսկողության) ենթակա ապրանքներին      |

|                          |ներկայացվող սանիտարահամաճարակային և       |

|                          |հիգիենիկ միասնական պահանջների հավելված 4-ի|

|                          |պահածոների արտադրական մանրէազերծվածության |

|                          |պահանջների «Ե» խմբի պահանջներին           |

|__________________________|__________________________________________|

|3.3. Ձուկ չորացրած,       |Թունավոր տարրեր              |            |

|ապխտած, աղ դրած,          |(վերահաշվարկված ըստ հումքում |            |

|մարինացված, թորշոմած,     |չոր նյութերի պարունակության  |            |

|համեմված և  օգտագործման   |հաշվարկով, հսկողությունը ըստ |            |

|համար պիտանի այլ ձկնային  |հումքի)                      |            |

|արտադրանք                 |_____________________________|____________|

|                          |կապար          |1,0          |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |2,0 թյուննոս,|            |

|                          |               |թրաձուկ,     |            |

|                          |               |թառափ        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |արսեն          |1,0          |            |

|                          |               |քաղցրահամային|            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |5,0 ծովային  |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |կադմիում       |0,2          |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |սնդիկ          |0,3          |            |

|                          |               |քաղցրահամային|            |

|                          |               |բուսակեր     |            |

|                          |               |ձկներ        |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,6          |            |

|                          |               |քաղցրահամային|            |

|                          |               |գիշատիչ ձկներ|            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |0,5 ծովային  |            |

|                          |               |_____________|____________|

|                          |               |1,0 թյունիոս,|            |

|                          |               |թրաձուկ,     |            |

|                          |               |թառափ        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Հիստամին       |100,0        |            |

|                          |(վերահաշվարկված|թյուննոս,    |            |

|                          |ըստ հումքում   |թյունիկ,     |            |

|                          |չոր նյութերի   |սաղմոն,      |            |

|                          |պարունակության |աղաձուկ,     |            |

|                          |հաշվարկով,     |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Նիտրոզամիններ` |0,003        |            |

|                          |ՆԴՄԱ և         |             |            |

|                          |ՆԴԷԱ-ների      |             |            |

|                          |գումար         |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Դիօքսիններ     |0,000004     |            |

|                          |(որոշվում են   |             |            |

|                          |հումքում դրանց |             |            |

|                          |հնարավոր       |             |            |

|                          |առկայության    |             |            |

|                          |մասին          |             |            |

|                          |հիմնավորված    |             |            |

|                          |վարկածի        |             |            |

|                          |դեպքում)       |             |            |

|                          |_______________|__________________________|

|                          |                Պեստիցիդներ               |

|                          |«Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն պեստիցիդների  |

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ:»|

|                          |__________________________________________|

|                          |ՀՔՑՀ (A-, B-,  |0,2          |            |

|                          |Y- իզոմերներ)  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԴԴՏ և  դրա     |0,4          |            |

|                          |մետաբոլիտներ   |_____________|____________|

|                          |               |2,0 բալիկային|            |

|                          |               |արտադրանք,   |            |

|                          |               |ծովատառեխ    |            |

|                          |               |ճարպային     |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |բենզ(ա)պիրեն   |0,005 ապխտած |            |

|                          |               |մթերքների    |            |

|                          |               |համար        |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Պոլիքլորացված  |2,0          |            |

|                          |բիֆենիլներ     |             |            |

|                          |վերահաշվարկված |             |            |

|                          |ըստ հումքում   |             |            |

|                          |չոր նյութերի   |             |            |

|                          |պարունակության |             |            |

|                          |հաշվարկով,     |             |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Մակաբուծական ցուցանիշներ                  |

|                          |__________________________________________|

|                          |Ձկան, խեցգետնակերպերի,       |            |

|                          |կակղամորթերի, երկկենցաղների, |            |

|                          |սողունների և  դրանց          |            |

|                          |վերամշակման մթերքների        |            |

|                          |անվտանգության մակաբուծական   |            |

|                          |ցուցանիշները պետք է          |            |

|                          |համապատասխանեն               |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային        |            |

|                          |հսկողության (վերահսկողության)|            |

|                          |ենթակա ապրանքներին           |            |

|                          |ներկայացվող                  |            |

|                          |սանիտարահամաճարակային և      |            |

|                          |հիգիենիկ միասնական պահանջների|            |

|                          |5-րդ հավելվածով սահմանված    |            |

|                          |պահանջներին                  |            |

|                          |__________________________________________|

|                          |Հակաբիոտիկներ լճակային տնտեսության ձկների |

|                          |համար                                     |

|                          |«Անհրաժեշտ է հսկել նաև  այն հակաբիոտիկների|

|                          |մնացորդային քանակները, որոնք օգտագործվել  |

|                          |են պարենային հումքի արտադրության ժամանակ  |

|                          |(համաձայն սույն որոշման N 2 հավելվածի     |

|                          |40-րդ կետի):                              |

|                          |Օգտագործման համար պատրաստի կենդանական     |

|                          |ծագման վերամշակված մթերքներում            |

|                          |լևոմիցետինի  «քլորամֆենիկոլի» առկայության |

|                          |հսկողությունը իրականացվում է սահմանված    |

|                          |կարգով հաստատված հսկողության մեթոդի       |

|                          |առկայության դեպքում: Մինչև  նշված մեթոդի  |

|                          |հաստատումը հսկողությունն իրականացվում է   |

|                          |հումքի համապատասխան:                      |

|                          |Ձկներում, ջրային որսի ոչ ձկնային          |

|                          |օբյեկտներում, դրանցից ստացված մթերքներում,|

|                          |մեղրում տետրացիկլինի խմբի հակաբիոտիկների  |

|                          |պարունակության հսկողությունը իրականացվում |

|                          |է սահմանված կարգով հաստատված հսկողության  |

|                          |մեթոդի առկայության դեպքում:)              |

|                          |__________________________________________|

|                          |տետրացիկլինի   |չի           |< 0,01 մգ/կգ|

|                          |խումբ          |թույլատրվում |            |

|__________________________|__________________________________________|

|3.3.1. Ձկնային արտադրանք  |Մանրէաբանական ցուցանիշներ                 |

|տաք ապխտման, այդ թվում`   |__________________________________________|

|սառեցված                  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  1,0 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.2. Ձկնային արտադրանք  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(4)      |            |

|սառը ապխտման, այդ թվում`  |ոչ ավելի       |             |            |

|սառեցված`չմասնատված       |               |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |10 ծովային   |            |

|                          |(V.parahaemo-  |ձկների համար |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|մասնատված, այդ թվում`     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |3x10(4)      |            |

|կտրատված (կտորներով,      |ոչ ավելի       |             |            |

|տեսակավորված)             |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտառաջաց- |չի           |            |

|                          |նող            |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |10 ծովային   |            |

|                          |(V.parahaemo-  |ձկների համար |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|բալիկային արտադրանք       |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |7,5 x 10(4)  |            |

|սառը ապխտման, այդ         |ոչ ավելի       |             |            |

|թվում` կտրատված           |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|ձկնային տեսականի,         |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(5)      |            |

|երշիկային արտադրանք,      |ոչ ավելի       |             |            |

|բալիկային խճողակ,         |_______________|_____________|____________|

|համեմված արտադրանք        |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,01 գ |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |1,0 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.3. Ձուկ մասնատված     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|ենթաապխտած, քիչ աղի,      |ոչ ավելի       |             |            |

|այդ թվում` ծովի ձկան ֆիլե |_______________|_____________|____________|

|վակուում փաթեթավորված     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |10 ծովային   |            |

|                          |(V.parahaemo-  |ձկների համար |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.4. Աղ դրած,           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(5)      |            |

|մարինացված, համեմված, այդ |ոչ ավելի       |             |            |

|թվում` սառեցված ձուկ      |_______________|_____________|____________|

|չմասնատված                |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտառաջաց- |չի           |            |

|                          |նող            |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1  գ.        |             |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|մասնատված քիչ աղադրված և  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1 x 10(5)    |            |

|աղադրված, այդ թվում`      |ոչ ավելի       |             |            |

|սաղմոնային առանց          |_______________|_____________|____________|

|պահածոյացնող նյութերի,    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ֆիլե, կտրատած, լցվածքով,  |ձևեր),  0,01 գ |թույլատրվում |            |

|համեմունքներով, խավարտով, |մթերքում       |             |            |

|բուսական յուղով           |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.3. Ձուկ մասնատված     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |x 10(4)      |            |

|ենթաապխտած, քիչ աղի,      |ոչ ավելի       |             |            |

|այդ թվում` ծովի ձկան ֆիլե |_______________|_____________|____________|

|վակուում փաթեթավորված     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |10 ծովային   |            |

|                          |(V.parahaemo-  |ձկների համար |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.4. Աղ դրած,           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |x 10(5)      |            |

|մարինացված, համեմված, այդ |ոչ ավելի       |             |            |

|թվում` սառեցված ձուկ      |_______________|_____________|____________|

|չմասնատված                |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ.         |             |            | մթե

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|մասնատված քիչ աղադրված և  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |1x10(5)      |            |

|աղադրված, այդ թվում`      |ոչ ավելի       |             |            |

|սաղմոնային առանց          |_______________|_____________|____________|

|պահածոյացնող նյութերի,    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ֆիլե, կտրատած, լցվածքով,  |ձևեր),  0,01 գ.|թույլատրվում |            |

|համեմունքներով, խավարտով, |մթերքում       |             |            |

|բուսական յուղով           |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտառաջաց- |չի           |            |

|                          |նող            |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.3. Ձուկ մասնատված     |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|ենթաապխտած, քիչ աղի,      |ոչ ավելի       |             |            |

|այդ թվում` ծովի ձկան ֆիլե |_______________|_____________|____________|

|վակուում փաթեթավորված     |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Վիբրիոններ     |10 ծովային   |            |

|                          |(V.parahaemo-  |ձկների համար |            |

|                          |lyticus),      |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.4. Աղ դրած,           |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|մարինացված, համեմված, այդ |ոչ ավելի       |             |            |

|թվում` սառեցված ձուկ      |_______________|_____________|____________|

|չմասնատված                |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|մասնատված քիչ աղադրված և  |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |1x10(5)      |            |

|աղադրված, այդ թվում`      |ոչ ավելի       |             |            |

|սաղմոնային առանց          |_______________|_____________|____________|

|պահածոյացնող նյութերի,    |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|ֆիլե, կտրատած, լցվածքով,  |ձևեր),  0,01 գ.|թույլատրվում |            |

|համեմունքներով, խավարտով, |մթերքում       |             |            |

|բուսական յուղով           |_______________|_____________|____________|

|                          |Ոսկեգույն      |չի           |            |

|                          |ստաֆիլակոկ     |թույլատրվում |            |

|                          |(S. aureus)    |             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.5. Ձուկ թորշոմած      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ և |թույլատրվում |            |

|                          |L.monocytogenes|             |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր,  |50           |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Խմորասնկեր,    |100          |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.6. Ձուկ ապխտած        |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5x10(4)      |            |

|                          |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ. |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտ        |չի           |            |

|                          |առաջացնող      |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ. մթերքում|             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր և |100          |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.7. Ձուկ               |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/գ,  |5x10(4)      |            |

|չորացրած                  |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,1 գ  |թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Սուլֆիտառաջաց- |չի           |            |

|                          |նող            |թույլատրվում |            |

|                          |կլոստրիդիումներ|             |            |

|                          |0,1 գ մթերքում |             |            |

|                          |(փաթեթավորված  |             |            |

|                          |վակուումով),   |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ. մթերքում |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր և |100          |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ» ոչ     |             |            |

|                          |ավելի          |             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

|3.3.8. Չոր ձկնապուր,      |ՄԱՖԱՄ, ԳԱՄ/ գ, |5 x 10(5)    |            |

|եփման ենթակա              |ոչ ավելի       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |ԱՑԽՄ (կոլի     |չի           |            |

|                          |ձևեր),  0,001 գ|թույլատրվում |            |

|                          |մթերքում       |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Ախտածին, ա/թ   |չի           |            |

|                          |սալմոնելաներ   |թույլատրվում |            |

|                          |25 գ մթերքում  |             |            |

|                          |_______________|_____________|____________|

|                          |Բորբոսասնկեր և |100          |            |

|                          |խմորասնկեր,    |             |            |

|                          |ԳԱՄ/գ, ոչ ավելի|             |            |

|__________________________|_______________|_____________|____________|

 

-----------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
30.10.2014
N 1237-Ն
Որոշում